Ah Venäjää!

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
sikakoira
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2724
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Su Kesä 02, 2019 12:29 am

^
Niihin uutislähteisiin kannatta panna,toistan panna huomiota .Venäjällä sattuu ja tapahtuu se on varma :lol:
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

damfin
Columbo
Viestit: 2399
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja damfin » Su Kesä 02, 2019 12:45 pm

Putinin suosio se vaan kasvaa, tällä kertaa 30 prosentista yli 70 prosenttiin yhdessä päivässä :lol:
Vladimir Putinin kansansuosio nousi noin 30 prosentista yli 70 prosenttiin vain yhdessä päivässä – valtiollinen tutkimuslaitos selittää harppausta "uudella tutkimusmetodilla"

Venäjän presidentin Vladimir Putinin kansansuosio nousi yllättäen korkeisiin lukemiin yhdessä yössä.

Mielipidetiedusteluja tekevä Venäjän valtiollinen VTsIOM-tutkimuslaitos ilmoitti torstaina, että vain 31,7 prosenttia kansalaisista luottaa presidenttiin.

Tulos oli pienempi kuin kertaakaan 13 vuoteen, ja kyselyn mukaan se johtuu venäläisten heikenneestä uskosta talouden paranemiseen.

VTsIOM julkaisi kuitenkin heti perjantaina uuden tuloksen, jonka mukaan Putiniin luottaa jopa 72,3 prosenttia venäläisistä. Muutos johtuu uudesta, "suljetusta" tutkimusmetodista, jossa kysyttiinkin, luottavatko vastaajat erityisesti Putiniin. Aiemmassa kyselyssä vastaajia pyydettiin nimeämään luotettavat poliitikot.

Muutos tutkimusmetodiin tehtiin Kremlin kummasteltua aiempia tuloksia. Kremlin edustaja Dmitry Peskov kommentoi odottavansa tarkkaa analyysia tuloksista, jotka vaikuttivat ristiriitaisilta vaalituloksiin nähden.

Myös vanhalla tutkimusmetodilla tehtiin perjantaina kysely, jonka mukaan presidenttiin luotti 30,5 prosenttia kansalaisista.
https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkom ... li=BBr5KbI

Onkos tuosta nyt toisaalta pääteltävissä se, että jos annettaisiin vaihtoehtoja sille luottaako Putiniin vai johonkin toiseen poliitikkoon, niin Putiniin luottaisi vain 30 prosenttia, mutta jos ainoaksi vaihtoehdoksi jätetään luottaminen Putiniin niin silloin luottamus kasvaa yli 70 prosenttiin... kun ei ole muuta vaihtoehtoa :mrgreen:
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
sikakoira
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2724
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Su Kesä 02, 2019 9:32 pm

^
Tämä uutisointi oli kanssa surullinen näyttö median tämänpäivän tilasta. Varsinkin IS ja IL lähtivät levittämään salaliittoteoriaa täsmälleen kuin Trumpinkin kanssa. :lol:
Huvittavaa seurattavaa se on tämänpäivän meno kaiken kaikkiaan. :D
Isä Putinillahan on pieni notkahdus tapahtunut suosiossa ja 65% enää suoraan kannattaa istuvaa johtajaa :lol:Tosin on tuossa pieni liikkumavara :lol:

Median versio totuudesta oli hieman erilainen. :lol:
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

Tracker
Wallander
Viestit: 1070
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Tracker » Ma Kesä 03, 2019 6:59 pm

Tshernobyl...mies ja norsunjalka. Kiistelty kuva voimala-onnettomuuden ajalta....

Kuva

https://nauka-novosti.ru/blog/438042755 ... m-s-samoy-

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2194
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Silli » Ma Kesä 03, 2019 10:58 pm

Tämä dokkari tuli jo talvella, mutta unohdin sen silloin katsoa. Nyt se on uudelleen nähtävillä YLE Areenassa 27 päivän ajan. Nyt ajattelin sen katsoa.
Historia: Atomipommin varastaja – huippuvakooja Sonja välitti salaiset suunnitelmat Neuvostoliitolle

TV1 sunnuntaina 2.6.2019 klo 23.50 - 00.50, Areenassa

Tammikuussa 1941 saksanjuutalainen Ursula Kuczynski muutti lastensa kanssa Oxfordiin, Britannian passilla ja sukunimellä Beurton. Perheenäiti asettautui seudulle, jonne Britannian hallituksen ja armeijan edustajia oli sodan aikana siirtynyt.

Naisella ei ollut mukanaan omaisuutta eikä yhteyksiä kaupunkiin, mutta hänellä oli salaisuus. Hän oli Neuvostoliiton vakooja.

Puna-armeijan kouluttama radiosähköttäjä

Itä ja länsi olivat 1940-luvulla salaa kilpailleet siitä, kuka ottaisi ensimmäisenä käyttöön maailman tuhoisimman aseen. Yhdysvallat voitti kilvan ja pudotti ydinpommit Japaniin.

Neuvostoliitto kiri etumatkan umpeen neljä vuotta oletettua aiemmin ja Josif Stalin räjäytti ensimmäisen ydinpommin vuonna 1949. Idän ripeän etenemisen selitti se, että Yhdysvaltain ja Britannian salaiseen ydinaseohjelmaan soluttautuneet vakoojat olivat varastaneet tutkimustuloksia ja lähettäneet niitä Moskovaan.

Keskushahmo oli Ursula Kuczynski, koodinimeltään Sonja. Nainen oli puna-armeijan kouluttama lahjakas radiosähköttäjä ja yksi Neuvostoliiton tärkeimmistä vakoojista toisessa maailmansodassa.

Britannian tiedustelupalvelun MI5:n julkaisemista salaisista asiakirjoista käy ilmi, miten paljon Sonjasta tiedettiin. Häntä seurattiin, kuulusteltiin ja salakuunneltiin. Sonjan toiminta käynnisti ketjureaktion, joka suisti lännen kylmään sotaan ja hyydytti Yhdysvaltain ja Britannian ydinaseyhteistyön.

Dramatisoitu brittiläinen dokumentti Atomipommin varastaja kertoo uskomattoman tarinan kolmen lapsen äidistä, joka onnistui saamaan tietoa liittoutuneiden ydinpommista. Kuinka kaksoiselämää viettänyt Sonja vältti paljastumisen?
Sonja oli huippuvakooja ja perheenäiti.jpg
Sonja oli huippuvakooja ja perheenäiti.jpg (54.12 KiB) Katsottu 1292 kertaa
Sonja johti vakoojaverkostoa Oxfordista käsin

Vuonna 2000 presidentti Vladimir Putin myönsi postuumisti Venäjän valtion ansiomerkin Ursula Beurtonille entisen Neuvostoliiton hyväksi tehdystä tiedustelutyöstä. Ele teki tiettäväksi, että vuonna 1907 Berliinissä varakkaaseen juutalaisperheeseen syntynyt nainen oli näytellyt merkittävää osaa Venäjän monivaiheisessa historiassa.

Peitenimeä Sonja käyttänyt nainen vaikeni kokemuksistaan yli 30 vuotta. Hänen lapsensa saivat tietää äitinsä menneisyydestä vasta keski-iässä. Sonja vei monta salaisuutta mukanaan hautaan. Julkisuuteen tulleiden asiakirjojen avulla historioitsijat ja Sonjan jälkeläiset ovat selvittäneet yhteisvoimin naisen elämäntarinaa.

Sonja asui kymmenen vuotta Oxfordin seudulla, ja johti sieltä käsin vakoojaverkostoa, jonka kohteena oli lännen ydinaseohjelma. Hän oli ehtinyt aikaisemmin toimia Kiinassa, Puolassa ja Sveitsissä. Hän oli tutustunut muun muassa Neuvostoliiton tiedustelu-upseeriin Richard Sorgeen. Sorge oli aikansa tehokkaimpia ja vaikutusvaltaisimpia vakoojia.

Sonjan Britanniassa johtaman vakoojaverkoston keskeisiä tietolähteitä oli nuori, brittien ydinaseohjelmassa työskennellyt saksalaistutkija Klaus Fuchs. Sonja ja atomivakooja Fuchs pitivät yhteyttä kahden vuoden ajan.

The Spy Who Stole The Atom Bomb (The Spy Who Came In From The Cold). Tuotanto: Oxford Digital Media, Britannia, 2016. Lukijana on Virpi Haatainen. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran helmikuussa 2019.

YLE
02.02.2019 klo 15:42
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/02/0 ... i-salaiset
Olen näitä juttuja aika paljon funtsinut, kun jossain vaiheessa aloin pitää selvänä, että niin omassa suvussa kuin muussakin lähipiirissä on vieraan vallan hyväksi työskenteleviä ihmisiä. Osa näistä on jo mullan alla ja heitä ei pääse enää perinteisessä mielessä tuomitsemaan, vaikka maanpetosrikokset eivät koskaan vanhenekaan rikosoikeudellisessa mielessä. Kun aikoinaan palaset alkoivat loksahdella kohdilleen, olin hyvinkin kiukkuinen näille ihmisille, joita surkeina maanpettureina pidin. Yritin hahmottaa koko kuvaa, mikä oli tietenkin paitsi vaikeaa, todennäköisesti mahdotontakin niillä resursseilla, joita minulla oli. Niin pitkälle kuitenkin pääsin, että tajusin asioiden olevan paljon monimutkaisempia kuin äkkiseltään voisi ajatella. Vakoileminen ja tiedustelutoiminta on tärkeää myös puolustuksen takia sekä esimerkiksi terrorismin ehkäisemisen vuoksi. Lisäksi se nyt vaan on niin, että kun tahot A, B ja C vakoilevat, niin D ja E:kin ovat aika lailla pakotettuja tekemään samaa. Yksilöiden ja esimerkiksi perheiden elämään moinen vaikuttaa paljon. On hunaja-ansoja, järjestettyjä avioliittoja, yksilöihin kohdistuvia sabotaaseja - you name it. Aika nopeasti tajusin asioita nuuskiessani, että ellei tätä kaikkea olisi minunkin suvussa sukupolvien ajan harrastettu, minua ei yksinkertaisesti olisi olemassa. Eikä monia muitakaan niistä ihmisistä, jotka ovat tai ovat olleet minulle tärkeitä. Asioilla on aina puolensa. Nämä ei ole mitään yksinkertaisia juttuja.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

damfin
Columbo
Viestit: 2399
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja damfin » To Kesä 06, 2019 8:50 am

Nyt kyllä täytyy sanoa rumasti että vittu mitä paskaa...
Venäjän mukaan Normandian maihinnousu ei vaikuttanut olennaisesti sodan lopputulokseen

Venäjän mukaan 75 vuoden takaisen Normandian maihinnousun merkitystä sodan päättymiselle ei pitäisi liioitella.
Maan ulkoministeriön edustaja kertoi keskiviikkona toimittajille, että Neuvostoliiton ponnistelut takasivat voiton toisessa maailmansodassa. Edustajan mukaan historioitsijat kertovat, ettei Normandian maihinnousu vaikuttanut olennaisesti sodan lopputulokseen.
Venäjä on toistuvasti syyttänyt länttä siitä, ettei neuvostojoukkojen uhrauksille ja menetyksille anneta tunnustusta.
Sekä Englannissa että Ranskassa järjestettiin tänään seremonioita maihinnousun muistopäivän kunniaksi
.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ven ... #gs.h4s9dx

Totuushan on se että ilman brittien ja jenkkien sotimista länsirintamalla ja venäjälle toimittamaa sota-apua venäjästä olisi tullut juutalaisista vapaa saksan liittotasavalta tai jotain sellaista, ja silti venäjä vielä tänäkin päivänä kehtaa ylistää pelkästään itsensä saksan kaataneeksi sankariksi ja vähätellä liittoutuneiden merkitystä.

Nykypäivän tilannetta katsoen niin en tiedä kumpi olisi ollut parempi lopputulos, se että maailman valtiaksi olisi jäänyt saksa ja länsimaat, vaiko se että valtaan jäivät venäjä ja länsimaat, loppujen lopuksihan taisi niitä juutalaisiakin massamurhata stalinin venäjä ihan yhtälailla kuin hitlerin saksakin eli paha sanoa kumpi olisi ollut sitten suurempi paha historian kannalta, saksan vai venäjän voitto.
Juu tiedän että eihän tuollaista saisi ääneen pohtia, mutta jos venäjä kehtaa ääneen pohtia tuollaisia jostain normandian maihinnoususta, niin kyllä minäkin kehtaan ääneen pohtia sitä että entä jos venäjä olisikin hävinnyt sodan saksaa vastaan.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2194
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Silli » To Kesä 06, 2019 9:27 pm

Sikakoira on taas aloittanut viikonlopun ajoissa kera vodkapullon :lol: :lol: :lol:

Normandian maihinnoususta sanoisin, että kyllä sitä minunkin mielestäni painotetaan liikaa silloin kun puhutaan 2. maailmansodan ratkaisuista tai Saksan lyömisestä. Toki sillä oli tärkeä merkitys, mutta niin oli monilla muillakin asioilla. Esimerkiksi tiedustelu hoiti työtään hyvin ja Enigma-koodi saatiin murrettua. Mainitsen nuo, koska niilläkin oli tärkeät merkityksensä, minkä lisäksi niiden miestappiot ynnä kustannukset jäivät vähäisiksi. Uskoakseni Normandian maihinnousun korostamisen taustalla onkin paljolti uhrien ja heidän omaistensa kunnioittaminen.

Hesarissa oli juttu, joka oli otsikoitu jotenkin niin, että "Putinia ´ei haittaa´, ettei häntä kutsuttu Normandian maihinnousun muistotilaisuuteen". Heti ensimmäiset Hesarin kommentoijat olivat sen sijaan kiinnittäneet huomiota siihen, että Saksan(!!!) Angela Merkel istui valtioiden päämiesten kuvassa eturivissä. Eli Saksa oli kutsuttu Normandian maihinnousun muistotilaisuuteen, mutta Venäjää ei :shock: :? :cry: Jotenkin musta nyt tuntuu siltä, että kutsuhomma ei mennyt aivan putkeen :shock: EU:lla ja Venäjällä on omat vääntönsä, mutta ei suhdeongelmista voi yksin Venäjää syyttää.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

damfin
Columbo
Viestit: 2399
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja damfin » To Kesä 06, 2019 9:51 pm

Silli kirjoitti:Sikakoira on taas aloittanut viikonlopun ajoissa kera vodkapullon :lol: :lol: :lol:

Normandian maihinnoususta sanoisin, että kyllä sitä minunkin mielestäni painotetaan liikaa silloin kun puhutaan 2. maailmansodan ratkaisuista tai Saksan lyömisestä. Toki sillä oli tärkeä merkitys, mutta niin oli monilla muillakin asioilla. Esimerkiksi tiedustelu hoiti työtään hyvin ja Enigma-koodi saatiin murrettua. Mainitsen nuo, koska niilläkin oli tärkeät merkityksensä, minkä lisäksi niiden miestappiot ynnä kustannukset jäivät vähäisiksi. Uskoakseni Normandian maihinnousun korostamisen taustalla onkin paljolti uhrien ja heidän omaistensa kunnioittaminen.

Hesarissa oli juttu, joka oli otsikoitu jotenkin niin, että "Putinia ´ei haittaa´, ettei häntä kutsuttu Normandian maihinnousun muistotilaisuuteen". Heti ensimmäiset Hesarin kommentoijat olivat sen sijaan kiinnittäneet huomiota siihen, että Saksan(!!!) Angela Merkel istui valtioiden päämiesten kuvassa eturivissä. Eli Saksa oli kutsuttu Normandian maihinnousun muistotilaisuuteen, mutta Venäjää ei :shock: :? :cry: Jotenkin musta nyt tuntuu siltä, että kutsuhomma ei mennyt aivan putkeen :shock: EU:lla ja Venäjällä on omat vääntönsä, mutta ei suhdeongelmista voi yksin Venäjää syyttää.
En osaa sanoa onko venäjää ikinä yritetty kutsua normandian maihinnousun vuosipäivän juhliin, mutta siitä olen lähes varma että venäjällä voitonpäivän juhlissa ei ole kertaakaan julkisesti kiitetty liittoutuneita aseavusta.

Normandian maihinnousun suurin merkitys sodan etenemiseen on todennäköisesti ollut siinä että liittoutuneiden onnistuneen maihinnousun seurauksena saksa joutui jakamaan joukkojaan kahdelle päärintamalla jolloin venäjän itärintamalla kohtaama vastarinta heikkeni ratkaisevasti ja venäläisjoukkojen siihen asti hitaasti tapahtunut eteneminen nopeutui huomattavasti, venäläisten mielestä etenemisen nopeutuminen toki saattoi johtua heidän omista ponnisteluistaan, mutta kyllä sillä maihinnoususta johtuneella toisen rintaman syntymisellä oli todellisuudessa suuri merkitys saksalaisten itärintaman puolustuskykyyn.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4170
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja URSA » Pe Kesä 07, 2019 5:47 pm

Venäjää pitäisi siis kiittää saksalaiseen siviiliväestöön kohdistuneista sotarikoksista.

Venäjällä kirjoitetaan historiaa uusiksi Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta viihteellisen sarjan muodossa. Eiköhän venäläiset kohta muista CIA:n oikeasti aiheuttaneen onnettomuuden.

Venäjä teki oman ”vaihtoehtoisen” Tshernobyl-sarjansa – tarinan keskiössä CIA-agentti: ”Saanut käskyn sabotoida”

Venäjän valtiollinen NTV-kanavan Tshernobyl-suurtuotannon juonikuvio kietoutuu CIA-agentin ympärille.
Julkaistu: 7.6. 16:42

Venäjän valtiollinen NTV-kanava ryhtyy esittämään syksyllä uutta Tshernobyl-suurtuotantoa, jonka juonikuvio kietoutuu yhdysvaltalaisen CIA-agentin ympärille.

VENÄLÄINEN ohjaaja Aleksei Muradov on saanut vastikään valmiiksi 12-osaisen Tshernobyl-sarjan kuvaukset. Kyseessä on Venäjän kulttuuriministeriön tukema hanke, josta tiedotettiin ensi kerran jo viime kesänä.

Sarja ei ole siten suoranainen vastaveto HBO:n huippusuosituksi nousseelle yhdysvaltalais-brittiläiselle Chernobyl-sarjalle. Jatkossa näitä kahta tullaan varmasti kuitenkin vertailemaan muun muassa siltä osin, kumpi niistä antaa totuudenmukaisemman kuvan vuoden 1986 ydinvoimalaturmasta.

Venäläissarjan kuvaukset suoritettiin Valko-Venäjällä, ja parhaillaan on menossa leikkaus sekä viimeistely. Gazprom Median omistama NTV-kanava alkaa esittää sarjaa näillä näkymin alkusyksystä.

VENÄJÄN tiedotusvälineiden mukaan kyseessä on historiallinen jännäri, jossa tapahtumat esitetään ”niin kuin ne olisivat voineet olla tuona rauhattomana aikana”.

Muotoilulla viitataan siihen, että sarjaan on kehitetty kehystarinaksi kylmän sodan aikoihin viittaava vakoilujuoni, jossa pääosassa ovat Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n agentti ja Neuvostoliiton sotilastiedustelun GRU:n agentti.

Käsikirjoituksen mukaan KGB:n Ukrainan-osasto on saanut vihiä yhdysvaltalaisesta CIA:n agentista, joka on onnistunut tunkeutumaan Prypjatin ydinvoimalakaupunkiin.

KGB tietää jopa agentin nimen – Albert Lents – mutta ei tiedä hänen tarkkaa ulkonäköään eikä hänen tarkkaa olinpaikkaansa. Se kuitenkin tiedetään, että hänen tehtävänään on Tshernobylin ydinvoimalan vakoilu ja sabotaasi.

Sarjan tapahtumat käynnistyvät tästä asetelmasta, kun Neuvostoliiton sotilastiedustelu lähettää Prypjatiin everstiluutnantti Andrei Nikolajevin (Igor Petrenko) etsimään ja eliminoimaan vihollisen.

OHJAAJA Muradov on joutunut selittämään julkisuudessa myös sitä, miksi historialliseen sarjaan on päädytty rakentamaan CIA-juoni. Muradovin mukaan agenttikuvio on juonen kannalta keskeinen, mutta sarja ei silti kerro yksinomaan siitä.

– Ydinvoimalat ovat kohteita, jotka kiinnostavat aina turvallisuuspalveluiden vakoilijoita, joten tämä juonikuvio on siten täysin perusteltu. En voi nyt paljastaa kaikkia yksityiskohtia, mutta me emme lyö leimoja kehenkään, Muradov selitti Vkurse-sivustolle.

Muradovin mukaan CIA-viittaukselle on olemassa myös muuta pohjaa.

– On olemassa hypoteesi siitä, että amerikkalaiset sekaantuivat Tshernobylin ydinvoimalan toimintaan, Muradov sanoi Komsomolskaja Pravdalle.

– Useat historioitsijat eivät ole sulkeneet pois mahdollisuutta, että räjähdyspäivänä ydinvoimalassa oli vihollisen turvallisuuspalvelun agentti. Vieläkään ei ole selvitetty, liittyikö hänen toimintansa räjähdykseen, Muradov jatkoi.

MURADOVIN mukaan sarja tulee näyttämään varsin perusteellisesti ajankuvaa ja ihmisten todellisia kohtaloita, mutta sarjassa on otettu myös taiteellisia vapauksia.

Kahden agentin välinen taistelu on mitä ilmeisimmin yksi tällaisista taiteellisista tulkinnoista, sillä ainakaan virallisessa historiankirjoituksessa Tshernobylin ydinturmaa ei ole kytketty millään tavoin suurvaltojen keskinäiseen nokitteluun.

Komsomoslkaja Pravda on haastatellut myös CIA:n agentin roolia esittävää Dmitri Uljanovia, joka kertoo omasta roolistaan näin.

– Albert Lents on CIA:n agentti, joka on lähetetty Tshernobylin alueelle sabotaasitehtäviin. Mutta kun hän saapuu ydinvoimalalle, hän näkee jotain sellaista, joka muuttaa hänen maailmankatsomuksensa täysin, Uljanov kuvailee.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006135347.html

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4170
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja URSA » Pe Kesä 07, 2019 8:16 pm

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ven ... #gs.gwir22

Video paljastaa: Venäläishävittäjä ja USA:n ohjuslaiva olivat törmäyskurssilla, välissä vain 10 metriä – ja venäläiset ottivat aurinkoa takakannella

MTV Uutiset

Venäläiset ottivat aurinkoa takakannella.

JULKAISTU 5 TUNTIA SITTEN (PÄIVITETTY TUNTI SITTEN)

Venäjä ja Yhdysvallat syyttävät kovin sanoin toisiaan vaaratilanteesta aamulla Itä-Kiinan merellä.

Venäjän mukaan USA:n ohjusalus USS Chancellorsville oli tehnyt yhtäkkisen käännösliikkeen seilatessaan venäläisalus Admiral Vinogradovin vierellä.

Venäläisalus oli joutunut tekemään hätäliikkeen törmäyksen välttämiseksi, uutistoimisto Interfax kertoo. Alukset olivat sen mukaan tilanteessa lähimmillään noin 50 metrin päässä toisistaan.

Yhdysvaltain laivasto on täysin toista mieltä. Sen mukaan venäläishävittäjä käyttäytyi epäammattimaisesti.

– Venäläisalus teki epäturvallisen liikkeen USS Chachellorsvillea vastaan, sanoi komentaja Clayton Doss.

– Aluksemme piti asettaa koneet täysille taakse välttääkseen törmäämisen, Doss jatkoi.

Videolle tallentui, että alukset olivat venäläisväitettä lähempänä toisiaan, noin 10 metrin päässä.

Venäjä syytti tilanteessa Yhdysvaltoja huliganismista ja kertoi lähettäneensä yhdysvaltalaisaluksen komentajille viestin, jossa kritisoi näiden toimia.

– Propagandaa, Doss kuittasi.

Avatar
sikakoira
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2724
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja sikakoira » La Kesä 08, 2019 1:56 pm

^
Hehe ,propagandaa juu. USA:n provokaatioita on syytä varoa koska yleinen tilanne alkaa olemaan erittäin räjähdysherkkä useammassakin paikassa tällähetkellä. Kyllä jotain vielä aikaiseksi saadaan tätä menoa.
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

Zipe
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 184
Liittynyt: Ti Huhti 19, 2016 3:51 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Zipe » Su Kesä 09, 2019 3:37 pm

damfin kirjoitti:Putinin suosio se vaan kasvaa, tällä kertaa 30 prosentista yli 70 prosenttiin yhdessä päivässä :lol:
Vladimir Putinin kansansuosio nousi noin 30 prosentista yli 70 prosenttiin vain yhdessä päivässä – valtiollinen tutkimuslaitos selittää harppausta "uudella tutkimusmetodilla"

Venäjän presidentin Vladimir Putinin kansansuosio nousi yllättäen korkeisiin lukemiin yhdessä yössä.

Mielipidetiedusteluja tekevä Venäjän valtiollinen VTsIOM-tutkimuslaitos ilmoitti torstaina, että vain 31,7 prosenttia kansalaisista luottaa presidenttiin.

Tulos oli pienempi kuin kertaakaan 13 vuoteen, ja kyselyn mukaan se johtuu venäläisten heikenneestä uskosta talouden paranemiseen.

VTsIOM julkaisi kuitenkin heti perjantaina uuden tuloksen, jonka mukaan Putiniin luottaa jopa 72,3 prosenttia venäläisistä. Muutos johtuu uudesta, "suljetusta" tutkimusmetodista, jossa kysyttiinkin, luottavatko vastaajat erityisesti Putiniin. Aiemmassa kyselyssä vastaajia pyydettiin nimeämään luotettavat poliitikot.

Muutos tutkimusmetodiin tehtiin Kremlin kummasteltua aiempia tuloksia. Kremlin edustaja Dmitry Peskov kommentoi odottavansa tarkkaa analyysia tuloksista, jotka vaikuttivat ristiriitaisilta vaalituloksiin nähden.

Myös vanhalla tutkimusmetodilla tehtiin perjantaina kysely, jonka mukaan presidenttiin luotti 30,5 prosenttia kansalaisista.
https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkom ... li=BBr5KbI..
Meidän kannalta olisi hyvä, että Puten suosio pysyisi mahdollisimman ylhäällä. Silloin VP:lla ja hänen lähipiirillään ei olisi tarvetta lähteä pullistelemaan pienille naapureilleen. Venäjällähän näyttävä rähäkkä ulkorajan uudistamiseksi aina nostaa valtionpään suosiota - vähäksi aikaa.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2194
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Silli » Ke Kesä 12, 2019 5:18 pm

URSA kirjoitti:Venäjää pitäisi siis kiittää saksalaiseen siviiliväestöön kohdistuneista sotarikoksista.
Täh? Olisiko juhliin kutsuminen kiittämistä? Koetko, että Saksan Angela Merkelin kutsuminen kyseisiin juhliin oli kiitosten esittämistä Natsi-Saksan touhuista?

Kun natsien tekemiä rikoksia puidaan, lähes aina joku huudahtaa, että miksei Stalinin hirmutekoja nosteta samalla tavalla tikunnokkaan. Se on aivan aiheellinen kysymys, joskin sitä asiaa kannattaisi edistää aktiivisesti aivan omana asianaan eikä vain ottaa asiaa esiin silloin, kun käsitellään natsirikoksia. Aika usein nimittäin tulee sellainen olo, että osa ihmisistä haluaa puolustella natsien tekoja muistuttamalla, että "kyllä muutkin ovat tehneet sitä-ja-tätä". Muina aikoina nämä - esimerkiksi Stalinia kritisoivat - ovat kuitenkin laiskoina ja hiljaa, eivätkä pyri esimerkiksi niitä Stalinin hirmutekoja penkomaan tai niistä tietoa ihmisille levittämään esim. median kautta. Kyseinen velttous vielä enemmän voimistaa ajatuksia siitä, ettei heillä ole haluakaan käsitellä hirmutekoja vaan puolustella natseja.

No, mitä sitten tulee puna-armeijan sotilaiden saksalaisiin siviileihin kohdistuvista sotarikoksista, niin niistähän löytyy varsin paljon materiaalia. Aihetta on käsitelty kirjoissa sekä elokuvissa. Mielestäni paljon vähemmän on puhuttu Natsi-Saksan joukkojen siviileihin kohdistuneista sotarikoksista. Saksan hyökätessä silloisen Neuvostoliiton alueelle meininki oli kuuleman mukaan paikoin hyvinkin eläimellinen. Güntherit ja Wolfgangit eivät suinkaan käyneet mökkien ovilla hattu kourassa kolkuttelemassa pyytääkseen anteeksi sotatoimiensa aiheuttamia häiriöitä siviiliväestölle. Ei suinkaan. Alla on kuvaus saksalaisen Oskar Dirlewangerin johtaman joukon toiminnasta Valko-Venäjältä ajalta, jolloin Natsi-Saksa miehitti kyseistä aluetta.
 • Dirlewangerin joukot riehuivat Valko-Venäjällä kaksi vuotta muun muassa jahdaten partisaaneja, jotka tuhosivat saksalaisten huoltolinjoja. Dirlewangerilla oli omat etsintämenetelmänsä.

  Hän lensi tiedustelukoneella sellaisten kylien yli, joissa epäiltiin olevan partisaaneja, ja jos konetta ammuttiin kylää ympäröivältä alueelta, hän palasi takaisin sotilaineen ja poltti kylän. Vankeja ei otettu, vaan kaikki kyläläiset tapettiin.

  Toisinaan Dirlewanger kokosi kylistä naiset ja lapset ja pakotti heidät kävelemään partisaanien asemia suojaaville miinoitetuille alueille.

  Dirlewanger ei erotellut siviilejä sisseistä, ja hänen miehensä tappoivat, raiskasivat ja ryöstelivät sumeilematta.

  Saksassa natsijohto ei tehnyt mitään raakuuksien lopettamiseksi tai hillitsemiseksi, ja joidenkin historiantutkijoiden mukaan niissä sai surmansa ainakin 120 000 valkovenäläistä.

  Adolf Hitler antoi lisäksi tammikuussa 1943 asetuksen, jonka mukaan saksalaissotilaita ei voinut saattaa oikeuteen teoista, jotka oli tehty partisaanien vastaisissa operaatioissa.

  Dirlewanger sai näin virallisestikin vapaat kädet.

  Eräässä operaatiossa Dirlewangerin miehet piirittivät suurehkon kylän ja pakottivat sen kaikki noin 2 500 asukasta muutamaan suureen latoon.

  Sitten Dirlewanger astui itse esiin ja julisti kyläläisten kuolemantuomion: ”Ampukaa kaikki välittömästi!”

  Ensimmäisen ladon ovi avattiin, ja sotilaat tyhjensivät konepistooliensa lippaat ihmisjoukkoon. Aseet ladattiin, ja ampuminen jatkui. Sen jälkeen ovi suljettiin ja lato sytytettiin tuleen.

  Ne kyläläiset, jotka pääsivät pakoon – osa liekeissä – ammuttiin. Sama toistui kaikkien latojen kohdalla.

  Vaikka normaalin sodankäynnin lait eivät aina päde sissisodassa, Dirlewangerin menettelytavat ylittivät kaikki kuviteltavissa olevat rajat.


  Lähde: https://historianet.fi/sota/toinen-maai ... ilmansodan
Ja vielä pari juttua.

 • Varsovan kansannousun ensimmäisen viikon aikana saksalaiset tappoivat 40 000–50 000 puolalaista, enimmäkseen Wolan kaupunginosassa, jossa Dirlewangerin miehet osallistuivat taisteluihin.

  He saivat päälliköltään vapaat kädet raiskata ja murhata ihmisiä Varsovan vanhassa kaupunginosassa, jossa he silminnäkijöiden mukaan sytyttivät vankejaan tuleen, lävistivät pikkulapsia pistimillään ja hirttivät naisia parvekkeilta.


  Lähde: https://historianet.fi/sota/toinen-maai ... ilmansodan

 • Eräänä päivänä sotilaat rynnäköivät huoneeseen, jossa makasi haavoittuneita saksalaisia ja puolalaisia rinta rinnan.

  Puolan Punaisen ristin lääkäri ja 15 sairaanhoitajaa olivat hoitamassa haavoittuneita.

  Haavoittuneet saksalaiset anelivat, etteivät SS-sotilaat tappaisi puolalaisia, mutta Dirlewangerin joukko sulki korvansa kaikilta rukouksilta ja murskasi puolalaisten pään kivääriensä perällä. Sen jälkeen he repivät vaatteet sairaanhoitajien päältä.

  Samana iltana 18-vuotias Schenk näki, miten alastomat ja pahoinpidellyt sairaanhoitajat tuotiin kädet niskan takana ja verta vuotaen aukiolle pystytetyille hirsipuille.

  Dirlewanger oli itsekin paikalla. Hän katseli touhua virnuillen ja potkaisi tiilikasan yhden hirtettävän sairaanhoitajan alta.


  Lähde: https://historianet.fi/sota/toinen-maai ... ilmansodan
Että sellaisia vekkuleita ne Natsi-Saksan urheat sotilaat olivat. Ja vieläpä komentajansa ja johtajansa siunasivat koko touhun - jopa muuttaen lakeja niin, etteivät nämä eläimelliset kriminaalit edes joutuisi syytteeseen teoistaan :roll:

Näillä teksteillä en halua osoittaa hyväksyntää venäläisten Berliinissä ja muuallakin Saksassa siviiliväestöä vastaan tekemiä raakuuksia kohtaan. On kuitenkin väitetty, että niihin tekoihin venäläisiä motivoi mm. saksalaisten aiemmat silloisen Neuvostoliiton alueella ja monissa muissakin maissa suorittamat ryöstely-raiskaus-joukkomurhat, jotka kohdistuivat naisten lisäksi myös aivan pieniin lapsiinkin. Saattaahan niissä väitteissä olla jotain perää.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

damfin
Columbo
Viestit: 2399
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja damfin » Ke Kesä 12, 2019 6:00 pm

Minä en millään lailla halua puolustella natsi-saksan tekoja, mutta silti minua on alkanut mietityttämään se kun aina muistetaan kiitellä sitä että onneksi saksa hävisi sodan, niin mistä me voimme tietää millainen tulevaisuus olisi ollut jos saksa olisikin voittanut ja valloittanut venäjän ja tehnyt sitten rauhan amerikan ja ehkä myös britannian kanssa... jossain vaiheessa hitlerin vallalle olisi kuitenkin tullut loppu, ellei muuten niin vanhuuden kautta, ja olisiko hitler ja hänen seuraajansa olleet miehittämilleen maille lopulta yhtään julmempia kuin stalin, stalinin teot ja historian tuntien meistä kukaan tuskin pystyy sitä täysin varmaksi sanomaan.
Tällä hetkellä kuitenkin tiedämme sen että Neuvostoliiton voitto tiesi vuosikymmenten helvettiä neuvostoliiton miehittämille maille, ja monille alueille kansallisen identiteetin pysyvää kadottamista stalinin järjestämien uudelleen asuttamisten johdosta, eli siirrettiin alkuperäisväestö muualle ja tilalle asutettiin venäläisväestöä, ja tätähän jatketaan edelleen muun muassa krimillä.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2194
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Silli » Ke Kesä 12, 2019 8:54 pm

Hmmm, kiinnostavaa pohdintaa damfinilta! Täytyy myöntää, etten ole kauheasti tällaisia asioita pohdiskellut enkä erilaisia mahdollisia vaihtoehtoja visioinut. Jotain juttuja tuli heti mieleen, mutta en kykene niitä nyt riittävän ytimekkäästi kuvailemaan, joten täytyy jättää ne päähän muhimaan. Jos ehdin, muistan ja kykenen, palaan aiheeseen myöhemmin.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Vastaa Viestiin