Irakilaisten joukkopako Suomesta

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 533
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Irakilaisten joukkopako Suomesta

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

Jazz1 kirjoitti:
kaia kirjoitti:Etelän aurinkoon tottuneille tämä sateinen ja pimeä maa ei varmaan näytä kovin hyvältä juuri nyt.
Satakoon jäinen tihku joulukuun ylle. Nyt otetaan miehestä mittaa. Ei auta väninät, kun katsotaan kuka pärjää pohjolassa.
Kyllä he pärjäävät sään kanssa, samalla tavalla kuin suomalaisetkin. Tulevathan ensimmäiset lumisateet meillekin joka vuosi suurena yllätyksenä.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

URSA
Horatio Caine
Viestit: 6074
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Irakilaisten joukkopako Suomesta

Viesti Kirjoittaja URSA »

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 34580.html
Täyskäännös uutisoinnissa – Näin arabimedia kertoo nyt Suomesta: pakkotyötä, hyökkäyksiä vastaanottokeskuksiin...

Julkaistu: 13.12. 10:53 , Päivitetty: 13.12. 12:02

Syksyn aikana arabimedian välittämä kuva Suomesta ja siitä, miten se kohtelee turvapaikanhakijoita, on muuttunut täysin.

Vielä syyskuussa arabimedia välitti Suomesta ruusuista kuvaa: lehdissä kehuttiin Suomen vieraanvaraisuutta ja pääministeri Juha Sipilän esimerkillisyyttä maasta taivaaseen. Pääministerin ilmoitus avata Kempeleen kotinsa turvapaikanhakijoille keräsi suurta huomiota arabimediassa.

Arabilehdet kirjoittivat tuolloin, että syyrialaiset pakolaiset saavat Suomessa lämpimän vastaanoton: heille soitetaan musiikkia ja kutsutaan nauttimaan Suomen luonnon ihanuudesta. Myös Suomessa järjestetyistä rasisminvastaisista mielenosoituksista muistettiin uutisoida.

Lokakuussa Maahanmuuttovirasto tiedotti tiukentavansa irakilaisten mahdollisuuksia saada turvapaikka Suomesta. Virasto kertoi päivittäneensä Irakia koskevan turvallisuusarvionsa, jonka mukaan monien Irakin alueiden turvallisuustilanne on lieventynyt. Tuolloin turvapaikkapolitiikan tiukentamisesta uutisoivat muun muassa Al-Jazeera, Radio Sawa, Azzaman.com.

Pakolaiset palkatta pakkotöihin

Alkuviikosta Suomen hallitus kertoi erilaisista maahanmuuttopolitiikkaa kiristävistä toimista. Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström ilmoitti, että turvapaikanhakijat laitetaan tekemään töitä, esimerkiksi osallistumaan risusavottaan tai vastaanottokeskuksen kunnostamiseen.

Johtava arabiankielinen uutiskanava Al-Jazeera kertoi tuolloin, että turvapaikanhakijoita velvoitetaan työskentelemään vastikkeetta. Jutun mukaan heidän vaaditaan myös kunnioittavan suomalaisen yhteiskunnan kulttuuria ja tapoja. Uutisessa kerrottiin myös, että Suomi jakaa turvapaikanhakijoille suomalaisesta kulttuurista, yhteiskunnasta ja naisten ja lasten oikeuksista tietopaketin, joka kaikkien tulijoiden pitää hyväksyä.

– Silloin kukaan ei voisi enää väittää, ettei tiennyt asiasta, uutisessa siteerataan ministeri Lindströmiä.

Uutisen mukaan pääministeri Juha Sipilä kertoi uusien toimien julkistamisen yhteydessä, että ne poistavat mahdolliset elementit, jotka houkuttelisivat uusia turvapaikanhakijoita.

Jutun mukaan Pohjois-Euroopassa sijaitseva valtio on vastaanottanut tänä vuonna lähes 32 000 turvapaikkahakemusta köyhyyttä ja sotia pakenevilta ihmisiltä, kun viime vuonna vastaava luku oli 3 600.

Suomen maahanmuuttopolitiikan kiristämistä käsittelevän artikkelin lukijakommentit jakautuvat kahtia: osa ymmärtää, että pakolaiset voidaan velvoittaa tekemään töitä jo sitä vastaan, että he saavat ruokaa ja katon päänsä päälle. Toisissa kommenteissa Suomen katsotaan haluavan turvapaikanhakijoista ilmaista orjatyövoimaa. Osa kommentoijista kyseenalaistaa myös aiemmin kotinsa ovet pakolaisille avanneen Sipilän motiiveja: ”Ehkä hän tarkoitti, että on valmis ottamaan pakolaisia palvelijoiksi ja palkatta.”

Hyökkäyksiä turvapaikanhakijoita vastaan

Arabimediassa on viime aikoina uutisoitu laajasti Suomessa tapahtuneista hyökkäyksistä vastaanottokeskuksia ja turvapaikanhakijoita vastaan. Viimeksi lauantaina aamuyöllä Asikkalassa syttyi tulipalo hotellissa, johon oltiin avaamassa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus. Tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Aiemmin tällä viikolla IS uutisoi, että yhä useampi irakilainen peruu turvapaikkahakemuksensa Suomeen. Vuoden alusta joulukuun 8. päivään mennessä käsitellyistä turvapaikkahakemuksista oli rauennut 41 prosenttia. Maahanmuuttoviraston mukaan monia turvapaikanhakijoita on johdettu harhaan, eivätkä he ole tienneet, ettei pelkkä kurja elämäntilanne omassa kotimaassa riitä saamaan turvapaikkaa toisesta.
Näköjään arabeilla ei ole sellaisia käsitteitä kuin talkootyö tai vapaaehtoistyö. Ilmankos eräässä lehtijutussa oli talkoolaisilla niin iloisia kasvoja.
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195007 ... tulos.html

chadspill
Neuvoja-Jack
Viestit: 536
Liittynyt: La Heinä 04, 2015 2:30 pm

Re: Irakilaisten joukkopako Suomesta

Viesti Kirjoittaja chadspill »

Onhan se varmaan pettymys kun heitä vastassa rajalla ei olekaan antavaisia kauniita blondityttöjä soittamassa tervetulomusiikkia. Sitten vielä selviää, ettei Suomessa saa edes raiskata.
2 200 euroa tienaavalle jää kuukaudessa 10 euroa aiempaa enemmän käteen.
Myös eläkeläisille on luvassa vastaava veronkevennys.
Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski on tyytyväinen 32 000 € kuukausipalkkaansa - "Minusta palkka on hyvä"
...

teppo
Perry Mason
Viestit: 3664
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Irakilaisten joukkopako Suomesta

Viesti Kirjoittaja teppo »

URSA kirjoitti: Miksi turvapaikanhakijoista 41 prosenttia antaa hakemuksensa raueta, jos heillä on todellinen syy turvapaikan tarpeelle? Tuo on tilastosta löytyvä prosenttiluku, ei mikään yleistys...
Prosentteja ei voi laskea ihan noin. Hakemuksia on käsitelty kaikkiaan noin 6000 tänä vuonna. Kun henkilö antaa hakemuksensa raueta, tulee hakemus merkittyä käsitellyksi. Olen saanut mediasta sellaisen käsityksen, että irakilaisten hakemusten käsittely on ollut jäissä alueen turvallisuutta koskevan selvittelyn ajan, joten tässä suhteutetaan 1700 irakilaisen ja viiden sadan muun henkilön rauenneita hakemuksia käsiteltyihin, jotka voivat olla joko muita maita koskevia tai vanhempia tapauksia.

Asiasta sinänsä ei ole eri käsitystä eli osa porukasta on hakeutunut reissuun siinä uskossa, että saa turvapaikan, vaikka todellisuudessa kriteerit eivät täyty.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13966
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Irakilaisten joukkopako Suomesta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ei irakilaisten joukkopako Suomesta ole mikään tämän päivän juttu, vaan on sitä osattu ennenkin. Me muistamme vuoden 1994 helmikuun, jolloin Suomeen pettynyt irakilaismies otti panttivangiksi sosiaalitston työntekijän:

Irakilaismiestä syytetään sosiaalivirkailijan ottamisesta panttivangiksi

Turussa sosiaalikeskuksen naisvirkailijan panttivangiksi ottanut 36-vuotias irakilaismies sai Turun käräjäoikeudessa syytteet panttivangin ottamisesta, pahoinpitelysta ja virastorauhan rikkomisesta.

Mies otti helmikuun alussa leipäveitsellä uhaten sosiaalikeskuksen kansainvälisen palvelukeskuksen raskaana olevan naisvirkailijan 40 minuutiksi panttivangikseen. Mies uhkasi tappaa naisen ellei saisi rahaa ja lentolippua Irakiin. Mies pahoinpiteli naista veitsellä käteen ja päähän. Lopulta hän antautui poliisille.

Turku on palkkaamassa sosiaalikeskuksen palvelupisteisiin lisää vahtimestareita asiakkaiden lisääntyneen vihamielisyyden vuoksi. Pakolaisasioita hoitavaan kansainväliseen palvelukeskukseen pääsee vain tilaamalla ajan ja vahtimestarin tarkastuksen jälkeen.
Irakilaismies myönsi oikeudessa hänelle luetut syytteet. Hän ei halunut kertoa tapauksesta mitään vaan vaati päästä heti vapaaksi. Mies kieltäytyi myös oikeusavustajasta.

Mies kertoi oikeudessa Irakissa kokemastaan vainosta. Pakolaisena Saudi-Arabiassa hänelle kerrottiin pari vuotta sitten, että Suomessa hän saisi vapauden, suuren asunnon ja työtä.
Pakolaiseksi Suomeen hakeutunut mies on kuitenkin pettynyt oloihin Suomessa. Hänen mielestään asunto on liian pieni, työtä ei ole, ja suomalaiset kohtelevat loukkaavasti. Mies pyysi, että hänet palautetaan Irakiin tai ainakin poistetaan Suomesta.
Käräjäoikeus jatkaa jutun käsittelyä viikon kuluttua.


HS 27.2.1994

Boldaukset minun.

Palasikohan mies Irakiin? Jos, niin tätä miestä olisi Suomeen saapuneiden irakilaisten kannattanut käyttää konsulttina, niin olisi reissurahat säästyneet.

Samanlaisia lupauksia kuin nytkin; vapaus, suuri asunto, työtä, rahaa, seksiä, hulinaa

Samanlaista marinaa kuin nytkin; ei rahaa, ei työtä, asunto persiistä, kaikki vittuilee.

Mutta islaminuskosta ei luovuta, vaikka se on kaiken paskan alku ja juuri.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

chadspill
Neuvoja-Jack
Viestit: 536
Liittynyt: La Heinä 04, 2015 2:30 pm

Re: Irakilaisten joukkopako Suomesta

Viesti Kirjoittaja chadspill »

Pistää silmään tuo kohta jossa mainitaan että Saudi-Arabia on puijannut miehen Suomeen. Saudi-Arabiaahan on syytetty myös monien terroristijärjestöjen mm. ISIS:n rahallisesta tukemisesta. Kukahan lie laittanut alulle tämän nykyisen "pakolais" -tulvan Eurooppaan?
2 200 euroa tienaavalle jää kuukaudessa 10 euroa aiempaa enemmän käteen.
Myös eläkeläisille on luvassa vastaava veronkevennys.
Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski on tyytyväinen 32 000 € kuukausipalkkaansa - "Minusta palkka on hyvä"
...

URSA
Horatio Caine
Viestit: 6074
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Irakilaisten joukkopako Suomesta

Viesti Kirjoittaja URSA »

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 78922.html
Suomeen pettynyt irakilainen Wissam, 34, WP:lle: ”Olisin jäänyt, jos edes 20 prosenttia odotuksistani olisi täyttynyt”

–Kaikki uhraukseni ja kärsimykseni olivat turhia, irakilainen Wissam Razzaq sanoo yhdysvaltalaislehdelle.

Julkaistu: 2.1. 13:09

34-vuotias Wissam Razzaq lähti Irakista kohti Suomea syyskuussa. Hän vietti Suomessa puolitoista kuukautta, pettyi ja palasi takaisin kotiin.

Irakissa Wissam Razzaqin tulonlähteenä oli taksi, jonka hän myi saadakseen rahat 27 päivää kestäneelle matkalleen kohti Suomea. Rahat menivät ja kotiin hän palasi tyhjin käsin.

Razzaq kertoo Washington Postille, että hän oli Suomessa 45 päivää. Sinä aikana häntä haastateltiin turvapaikkahakemukseen liittyen yhden kerran, ensimmäisen viikon aikana.

Hän sanoo, ettei kokenut olevansa tervetullut Suomeen, kun äärioikeisto järjesti turvapaikanhakijoiden vastaisia mielenosoituksia.

– Olisin jäänyt, jos edes 20 prosenttia odotuksistani olisi täyttynyt, hän sanoo lehdelle.

Pakeni väkivaltaisuuksia

Razzaq kertoo lähteneensä Irakista pakoon väkivaltaisuuksia. Hänen molemmat veljensä ovat kuolleet pitkään jatkuneessa verenvuodatuksessa, toinen vuonna 2006 ja toinen heti seuraavana vuonna. Hänen kotikulmiaan ovat moukaroineet autopommit enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Hän koki olevansa oikeutettu turvapaikkaan ja toivoi voivansa tuoda myös perheensä turvaan.

Taksia ajanut Razzaq asui aiemmin vaimonsa ja neljän lapsensa kanssa vuokratalossa. Nyt hänellä ei ole tulonlähdettä eikä omaa kotia. Hän on muuttanut perheensä kanssa asumaan vanhempiensa luokse.

– Olen palannut takaisin ja minun on aloitettava jälleen pohjalta, täysin nollasta, hän sanoo.

– Kaikki uhraukseni ja kärsimykseni olivat turhia.

Eurooppaan taloudellisistä syistä

Razzaq ei ole ainoa. Vastaavia kokemuksia on 25-vuotiaalla Faisal Uday Faisalilla, joka vietti kaksi kuukautta vastaanottokeskuksessa Ruotsissa ennen kuin palasi takaisin kotiin.

– Elämä siellä oli tylsää, eikä heidän ruokaansa söisi edes kissat.

– Menin Eurooppaan havaitakseni, että Eurooppa on vain mielikuva. Todellisuudessa se on kuin Bab al-Sharji, hän sanoo viitaten bagdadilaiseen kauppa-alueeseen.

Suomi ja moni muu Euroopan maa on kiristänyt Irakista tulevien mahdollisuuksia saada turvapaikkaa, koska turvallisuustilanne maassa on parantunut. Faisal myöntääkin halunneensa Eurooppaan juuri taloudellisista syistä – ei väkivaltaisuuksia pakoon.

– Jos olisin vaarassa, en olisi palannut takaisin.
Elämä Ruotsissa on tylsää, kun pommit ei pauku ympärillä? Mitä työtä irakilainen taksikuski muka saisi Suomessa? Onneksi tajusi itse palata takaisin, mutta kannattiko tuhlata kaikki rahat matkaan. Irakista paetaan väkivaltaisuuksia, mutta Suomesta pelkän mielenosoituksen takia?

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13966
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Irakilaisten joukkopako Suomesta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

URSA kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 78922.html
Suomeen pettynyt irakilainen Wissam, 34, WP:lle: ”Olisin jäänyt, jos edes 20 prosenttia odotuksistani olisi täyttynyt”

Eurooppaan taloudellisistä syistä

Razzaq ei ole ainoa. Vastaavia kokemuksia on 25-vuotiaalla Faisal Uday Faisalilla, joka vietti kaksi kuukautta vastaanottokeskuksessa Ruotsissa ennen kuin palasi takaisin kotiin.
– Elämä siellä oli tylsää, eikä heidän ruokaansa söisi edes kissat.

Faisal myöntääkin halunneensa Eurooppaan juuri taloudellisista syistä – ei väkivaltaisuuksia pakoon.
– Jos olisin vaarassa, en olisi palannut takaisin.
Elämä Ruotsissa on tylsää, kun pommit ei pauku ympärillä? Mitä työtä irakilainen taksikuski muka saisi Suomessa? Onneksi tajusi itse palata takaisin, mutta kannattiko tuhlata kaikki rahat matkaan. Irakista paetaan väkivaltaisuuksia, mutta Suomesta pelkän mielenosoituksen takia?
Entä mitä näistä "kaikkein haavoittuvaisimmista" ja "kaikkein heikommassa asemassa" olevista sanoi sisäministeri Petteri Orpo (kok) 22.8.2015 Helsingin Sanomissa:

Se, että maahanmuutto puhuttaa, ei yllätä. Osa keskustelusta ei silti todellakaan ilahduta Orpoa. Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo vaati perjantaina, että "elintasosurffarit" olisi "käännytettävä pikaisesti".

Orpo kehottaa perussuomalaisia miettimään, mitä hallituksessa olo merkitsee ja millaisiin heittoihin hallitusvastuussa kannattaa lähteä.

Rasismia Orpo ei siedä. "... Esimerkiksi pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia."

Helsingin Sanomat

Sammakkoja suustaan päästänyt ministeri jatkaa edelleen virassaan. Syyllisti muita, oli väärässä, eikä saatana edes tunnusta olleensa väärässä.

Toinen tohelo, pääministeri Juha Sipilä (kesk) tapasi partalapsia ja oli huolissaan heidän hädästään, vaikka jokainen oli täysi-ikäinen ja seikkailut Irakista tullessaan jo monet Euroopan maat.

Nenästä vedettäviä puupäitä molemat herrat.

Tai no, ehkä tämä irakilainen Wasabi tjsp oli ainoa kuka/ketä lähti vain sosiaaliturvan ja kaiken muun kivan takia
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3312
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Irakilaisten joukkopako Suomesta

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Kuinkahan valtaisia ne Wissamin odotukset oikein olivatkaan, kun kaikella hyyssäämisellä ei saatu edes 20 prosenttia unelmista täytetyiksi.

Smirre
Martin Beck
Viestit: 803
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Irakilaisten joukkopako Suomesta

Viesti Kirjoittaja Smirre »

Monellakos meistähi niitä haavehia olis ollu ja on?Oommako met oottaneet,että joku täyttääpi meijän haaveet nui vaan lahjaks palvellen ja kumarrellen?Jotta kuni kuninkaat saamma kulukia ja tuntia ylemmyyttä ja paremmuutta ?...-vaiko kaikes hiljasuures rakensimme elämäämme "pakkotyöllä"-kin jopa,ku vaginaista ei saanna.Vituttiki,masentiki,tuli kompuroituaki asjois ja ihimissuhteis ehketi.Pit käyvä soskus ja tyäkkäriski joittenki välill.Mutta ei ny prkl oo sanottu että ku ei mu haaveet täyty;-mää haluan tarpeeks tilavan talon,komian auton,rahaa omasta miälestä tarpeeks joka kk-ja tuun sitte vaatiin lisää ku keksin miks!Tähän loppuun pirusti prkl:eitä,jos modet suo.Jos eit suo,jätämma net puuis.

chadspill
Neuvoja-Jack
Viestit: 536
Liittynyt: La Heinä 04, 2015 2:30 pm

Re: Irakilaisten joukkopako Suomesta

Viesti Kirjoittaja chadspill »

Nämä Sipilän ja Orpon toilailut johtuu rahanhimosta - ovat bisnesmiehiä oma etu kiiluen silmissä kirkkaana. Pakolaisbisnes on tulonlähde joten heitä ärsyttää jos joku oikeutetusti kyseenalaistaa nykyisen politiikan.
2 200 euroa tienaavalle jää kuukaudessa 10 euroa aiempaa enemmän käteen.
Myös eläkeläisille on luvassa vastaava veronkevennys.
Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski on tyytyväinen 32 000 € kuukausipalkkaansa - "Minusta palkka on hyvä"
...

URSA
Horatio Caine
Viestit: 6074
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Irakilaisten joukkopako Suomesta

Viesti Kirjoittaja URSA »

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 27213.html
Turvapaikanhakija pettyi oloihin Suomessa: ”Nyt he pyytävät meitä siivoamaan ja osallistumaan keittiöhommiin…”

Julkaistu: 12.1. 6:55

Ilotulitteen ampuminen turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikköön säikäytti asukkaita.

MUSTALLA autolla liikkuneet nuoret ampuivat ilmeisesti ilotulitteen kohti turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikköä Tampereella viikonloppuna.

Välikohtaus sattui Tampereella Multisillan hätämajoitusyksikössä perjantain ja lauantain välisenä yönä.

– Luultavasti siellä on yksi ilotulitusraketti ammuttu ikkunaan, mutta ikkuna ei ole mennyt rikki, sanoo turvapaikanhakijoiden vastaanottoa Tampereen kaupungilla koordinoiva Marja Huttunen.

Myöskään poliisin mukaan välikohtaus ei aiheuttanut henkilövahinkoja eikä aineellisia vahinkoja.

– Siellä oli vain joku ruutijälki tai vastaava ikkunassa, sanoo tutkinnanjohtaja Jussi Pilviö Tampereen poliisista.

POLIISI tutkii tapausta, mutta tapahtumien kulku ei ole vielä selvillä.

Vaikka välikohtauksesta selvittiinkin vähällä, aiheutti se pelkoa hätämajoitusyksikön asukkaiden keskuudessa.

– Se mitä tästä aiheutui on, että asukkaat ovat nyt peloissaan ja ehkä vähän raivoissaankin ja huolissaan siitä, että mitä tämä oikein on, Marja Huttunen kertoo.

Eräs Multisillan hätämajoitusyksikön asukas kertoi Ilta-Sanomille kokemuksistaan.

– Voimme huonosti. Emme saa unta. Irakissa olevat perheen jäsenemme kärsivät siellä ja me täällä, hän kertoi viikonlopun välikohtauksen jälkeen.

– Tämän hyökkäyksen lopputuloksena haluan palata Irakiin. Monet muutkin ovat samaa mieltä.

ASUKAS kertoi myös yleisemmin kokemuksistaan Suomesta. Hän sanoo olevansa lähinnä pettynyt.

– Tulimme Suomeen monen maan kautta ja halusimme nimenomaan Suomeen koska kaikki kehuivat meille sitä. Sen piti olla inhimillinen maa, jossa kohdellaan ihmisiä hyvin.

Ensikokemus Tampereesta oli patjat lattialla.

– Kun tulimme Tampereelle, täällä ei ollut edes sänkyjä. Nukuimme lattialla. Kaksi viikkoa sitten sängyt tulivat. Meitä pyydettiin kasaamaan niitä itse, koska se kuulemma maksaisi muuten 50 euroa tai jotain sellaista per sänky, jos joku firma kasaisi ne, turvapaikanhakija sanoo.

Huttunen kertoo, että Multisillassa oli aluksi patjamajoitus ja turvapaikanhakijat kasasivat sängyt itse.

– Se oli ihan hyvää toimintaa heille, kun heillä on aikaa niitä koota. Monet ovat myös tykänneet siitä. Tietysti aina on niitäkin, jotka eivät tykkää.

– Nyt he pyytävät meitä siivoamaan, osallistumaan keittiöhommiin ja niin edelleen. Kyllä me teemme mitä he käskivät, mutta tiedäthän, ettemme ole tottuneita tähän kohteluun. Me pesemme itse vaatteitamme, laitamme itse ruokaamme, kärsimme kaikenlaisista asioista ja silti ihmiset eivät pidä meistä, turvapaikanhakija jatkaa.

HÄTÄMAJOITUSYKSIKÖN asukas kertoo myös yksikössä tarjottavan ruuan olleen pettymys.

– Meille annetaan 92 euroa kuukaudessa. Täällä tarjotaan ruokaa, muttemme pysty syömään sitä. Meidän perhe Irakissa lähettää meille 200–250 euroa kuukaudessa, jotta voimme ostaa ruokaa kaupasta, asukas kertoo.

Huttunen sanoo, että ruoka on pääosin samaa, jota tarjotaan Tampereen kaupungin muissakin yksiköissä, esimerkiksi kouluissa.

– Tottakai ruokaa pyritään muuntamaan vähän siihen suuntaan, että se heille sopisi. Osa on varmasti hyvää ja osa huonoa ja siitä on monenlaisia mielipiteitä.

”MUUNTAMINEN” tarkoittaa sitä, että ateriat sisältävät enemmän turvapaikanhakijoiden itse toivomia asioita, esimerkiksi riisiä ja mausteita. Ruokabudjetti on kuitenkin sama kuin muidenkin kaupungin laitosten, kuten esimerkiksi koulujen ruokailuissa.

Multisillan hätämajoitusyksikössä ei ole sellaisia keittomahdollisuuksia, että turvapaikanhakijat voisivat itse laittaa ruokaa. Koska turvapaikanhakijoille tarjotaan ateriat, heidän saamansa rahasumma on pienempi. He saavat noin kolme euroa päivässä eli noin 92 euroa kuukaudessa.

Raha on Multisillan asukkaan mukaan iso ongelma, koska esimerkiksi lääkkeetkin pitää ostaa itse. Lisäksi bussimatkat ovat kalliita. Multisilta sijaitsee kaukana keskustasta.

– Kaiken kukkuraksi, meistä tuli taakka omaisillemme Irakissa. He kantavat huolta, pelkäävät henkemme puolesta ja vielä elättävät meitä.

HUTTUSEN mukaan vastaanottoraha on rakennettu toimeentulolain pohjalta ja tällä rahalla täytyy ostaa esimerkiksi käsikauppalääkkeet. Myös päivittäisliikenteen bussimatkat kuuluvat itse kustannettaviin asioihin.

Asukas valitteli myös terveydenhuollon puutetta.

– Kuulemma turvapaikanhakijoilla ei ole oikeutta siihen. Vasta sitten kun meille myönnetään oleskelulupaa pääsemme hoitoon, asukas kertoi.

Huttusen mukaan hätämajoitusyksikön asukkaille kuuluvat kaikki akuutit terveydenhoitopalvelut.

– Meillä käy siellä terveydenhoitaja ja myös lääkäri on käytettävissä viikoittain.
Ei tarvita kuin yksi ilotulitusraketti ikkunaan, ja monta irakilaista lähtee takaisin kotimaahansa pommien ja terroristien keskelle. Tai sitten pyydetään irakilaisia siivoamaan omat jälkensä tai laittamaan omat ruokansa. Joukkopako jatkuu.

Toinen päivän hyvä uutinen, tosin nyt syyllistä ei saada oikeuteen.
http://yle.fi/uutiset/poliisi_heinolass ... ta/8589030
Kotimaa 12.1.2016 klo 15:20 | päivitetty 12.1.2016 klo 15:26

Poliisi: Heinolassa alaikäisiä ahdistellut turvapaikanhakija poistui maasta

Hämeen poliisi epäilee yhtä turvapaikanhakijaa lievästä pahoinpitelystä, seksuaalisesta ahdistelusta ja seksin oston yrityksestä alaikäiseltä. Epäillyt teot sattuivat marraskuun lopussa Heinolassa.

Heinolassa alaikäisten tyttöjen ahdistelusta epäilty mies on poistunut maasta ja perunut turvapaikkahakemuksensa vuoden alussa. Poliisi epäilee häntä kahdesta eri ahdistelutapauksesta.

Toisessa tapauksessa mies oli kourinut sekä lääppinyt 17-vuotiasta tyttöä ja kaatanut hänet maahan. Toisena päivänä sama mies oli yrittänyt ostaa seksiä alaikäiseltä tytöltä ja ahdistellut häntä. Poliisi ei pystynyt selvittämään, olivatko turvapaikanhakijat juottaneet alaikäisille alkoholia.

Asia siirtyy lähiaikoina syyttäjälle.

chadspill
Neuvoja-Jack
Viestit: 536
Liittynyt: La Heinä 04, 2015 2:30 pm

Re: Irakilaisten joukkopako Suomesta

Viesti Kirjoittaja chadspill »

Vai että ihan joutuvat siivoamaan omat jälkensä, tekemään omat ruokansa ja jopa kokoamaan sänkynsä!!! Huh huh!!! Kuulostaa todella pöyristyttäviltä ja silmittömiltä ihmisoikeusloukkauksilta. Eihän tuommoisia vallan paskahommia voi teettää lähi-idän ja afrikan kunniakansalaisilla, sillä ne kuuluvat yksinomaan kantasuomalaisille! Pitäisiköhän tästä kannella ihmisoikeustuomioistuimeen?
2 200 euroa tienaavalle jää kuukaudessa 10 euroa aiempaa enemmän käteen.
Myös eläkeläisille on luvassa vastaava veronkevennys.
Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski on tyytyväinen 32 000 € kuukausipalkkaansa - "Minusta palkka on hyvä"
...

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13966
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Irakilaisten joukkopako Suomesta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Al-Khafajit peruivat turvapaikkahakemuksensa — ”Emme löytäneet täältä sitä suojaa, mitä etsimme”
Sarah ja Omar Al-Khafaji eivät tiedä, milloin he pääsevät lähtemään Suomesta. Kouvolan vastaanottokeskus järjestää heidän paluunsa yhteistyössä Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n kanssa. Kuva Jussi Lopperi
Sarah ja Omar Al-Khafaji eivät tiedä, milloin he pääsevät lähtemään Suomesta. Kouvolan vastaanottokeskus järjestää heidän paluunsa yhteistyössä Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n kanssa. Kuva Jussi Lopperi
paluumuuttajat.jpg (29.43 KiB) Katsottu 1842 kertaa
Päätös oli erittäin vaikea, Omar Al-Khafaji sanoo.
— Lähtiessämme Irakista menetimme kaiken: auton, kodin ja rahat. Suomi on turvallinen maa, mutta ilmapiiri on todella pakolaisvastainen.

Tammikuun alussa Omar ja hänen vaimonsa Sarah Al-Khafaji peruivat turvapaikkahakemuksensa.

Suomalaisten hyökkääminen turvapaikanhakijoita vastaan tuli pariskunnalle yllätyksenä: suomalaiset käyvät huutelemassa törkeyksiä Rekolan vastaanottokeskuksen pihalla päivittäin.

Vuodenvaihteen jälkeen pariskuntaa uhkailtiin puukolla. Kaksi nuorta miestä ajoi heidän luokseen mopoilla Kuusankosken torilla. Miehet huusivat loukkauksia. Lopulta toinen heistä veti puukon esiin.

Omar Al-Khafaji kertoo selvinneensä tilanteesta puhumalla. He eivät tehneet tapauksesta rikosilmoitusta.

Ennätysmäärä turvapaikanhakijoita peruu nyt hakemuksensa.

Viime vuonna noin 40 prosenttia turvapaikanhakijoista veti hakemuksensa pois.

Aikaisempina vuosina noin kymmenen prosenttia hakijoista on perunut hakemuksensa.[/i]

Kouvolan SAnomat
15.1.2016 6:00

Eivät siis olleet turvapaikan tarpeessa, vaan tavoitteena oli lähteä "Lännen kultamaille". Eihän siinä mitään, niinhän suomalaisetkin aikoinaan lähtivät, mutta tietääkseni eivät tehneet turvapaikka-anomusta Yhdysvaltoihin, Kanadaan tai Ruotsiin. Moni palasi, kun ei pärjännyt. Rasismista ei lie vinkunut yksikään.
- Sehän tässä hassua onkin, että nämä asylyymit käyttävät järjestelmää väärin. Salakuljettajat ja poliitikot sen kuin lisäävät pökköä pesään, jotta menkää Suomeen, tulkaa Suomeen.

Tämän kohdan: "Suomalaisten hyökkääminen turvapaikanhakijoita vastaan tuli pariskunnalle yllätyksenä: suomalaiset käyvät huutelemassa törkeyksiä Rekolan vastaanottokeskuksen pihalla päivittäin.

Vuodenvaihteen jälkeen pariskuntaa uhkailtiin puukolla. Kaksi nuorta miestä ajoi heidän luokseen mopoilla Kuusankosken torilla. Miehet huusivat loukkauksia. Lopulta toinen heistä veti puukon esiin.

Omar Al-Khafaji kertoo selvinneensä tilanteesta puhumalla. He eivät tehneet tapauksesta rikosilmoitusta".


Voi muotoilla myös näin: "Mustalaisten hyökkääminen eläkeläispariskuntaa vastaan tuli heille yllätyksenä. Mustalaiset kävivät huutelemassa törkeyksiä myös heidän kotinsa pihamaalla.

Vuodenvaihteen jälkeen pariskuntaa uhkailtiin puukolla. Kaksi nuorta pahvihousuista miestä ajoi heidän luokseen Ruotsin kilvissä olevalla uudehkolla Mersulla. Miehet huusivat loukkauksia. Lopulta toinen heistä veti puukon esiin.

Vanhukset kertoivat etteivät selvinneet tilanteesta puhumalla. He eivät myöskään tehneet tapauksesta rikosilmoitusta, koska rasismisyytteiden pelko sulkee suut".


Ero onkin siinä, etteivät nuo mainitut eläkeläiset voi lähteä mihinkään; eläke ei riitä, valtio ei anna muuttorahaa, samassa kodissa asuttu jo kymmeniä vuosia, terveys heikko, kotipalvelu käy kerran viikossa ja viipyy 3 minuuttia.

Irakilaiset voivat palata kotiinsa ja ottaa opikseen.

”Emme löytäneet täältä sitä suojaa, mitä etsimme”. Millaista sen piti olla? Sitä ei täsmennetty.

P.S. "Suomi on turvallinen maa, mutta ilmapiiri on todella pakolaisvastainen".

Mistä hän sen muka tietää. Eivät he tulleet pakolaisstauksen omaavina henkilöinä, vaan turvapaikkajärjestelmää hyödyntäen ja valheellisin perustein.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2525
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Irakilaisten joukkopako Suomesta

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Tuossa Kouvolan Sanomien jutussa (paperiversiossa) kerrotaan myös siitä, että Al-Khafajien naapurin kämppään vastaanottokeskuksessa heitettiin ilotulitteita. Rekolasta on jutun mukaan kerrottu, että häirintä vastaanottokeskuksen pihalla on ollut jatkuvaa.

Jutussa kerrotaan myös siitä, etteivät he ole palaamassa kotikaupunkiinsa - sillä pitävät sinne palaamista liian vaarallisena - vaan Kurdistanin itsehallintoalueelle. Alun perin välttelivät tuota aluetta jännitteiden vuoksi.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Vastaa Viestiin