Appelsiinikilju

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Sniffaaja
Martin Riggs
Viestit: 608
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 6:59 am

Appelsiinikilju

Viesti Kirjoittaja Sniffaaja »

http://appelsiinikilju.toimii.fi/

Lapinmiesten salainen resepti
Aitoa tavaraa

Maurin valinnassa koskenkorvan myynti on laskenut ja olut jää jylhiksen hyllyille. Oluthyllyjen vieressä mehuhylly ammottaa tyhjyyttään. Tässä on nyt jotain varsin omituista. Perjantai iltana kylän nuorisoa heiluu edesmenneen virketin takana mehupullot käsissään... mistä lähtien paikallinen huligaaninuoriso on ruvennut viikonloppuisin juomaan mehua!? tarkemmin katsottuna alkaa vaikuttaa että muovisessa kokispullossa oleva mehu ei olekaan pelkkää mehua. Vanhan konkarin mielessä alkaa herätä epäilys... nopeasti epäilys varmistuu todeksi: Lapinmiesten salainen kiljuresepti on kulkeutunut nuorison käsiin ja liikkeellä on comebackin tehnyt takavuosien villitys, appelsiinikilju!

Appelsiinikilju on appelsiinituoremehusta valmistettua hyvänmakuista, ja kohtuullisen voimakasta, kiljua joka menee päähän kuin metrinen halko. Kiljusta tekee erikoisen se, että sen valmistamisessa ei tarvita ollenkaan hiivaa. Pelkästään vettä, sokeria ja appelsiinituoremehua.



Minä tein tätä linkissä olevalla reseptillä reilun määrän ja tarjoilin uuden kämppäni tupaantulijaisissa. Tosin lisäsin maunvuoksi hieman fariinisokeria pulloihin. Uskottelin kaikille kyseessä olevan jonkun pienpanimon uutuustuote. Jo vain oli kaiken maailman viininmaistajaa ihmeissään kuinka uskomattoman makuista hedelmäviiniä suomesta löytyykään.

Minä join tätä appelsiinikiljua lippuviinalla terästettynä koska olen tavallista kadunkulkijaa kovempi jätkä.

Pitäkää ihmset ihmeessä syysbileitä ja tehkää tätä lientä reilu sammio.

EDIT; lientä ei ole tarkoitettu homo-anteroille koska kyseessä ei ole DTM:n sex on the beach.
http://www.osuva.com/ - joukko- ja perhesurmaajien treenipaikka vuodesta 2000. Parhaimmat aseet ja kouluttajat.
Smirre
Jack Bauer
Viestit: 929
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Appelsiinikilju

Viesti Kirjoittaja Smirre »

Kokeilin kerran,kun hyväks aine mainittiin.Ja oli pönttö pesty ja desinfioitu huuhteluineen huolella,oli toivorikkaana appelsiinimehut palellutettu pakkasessa ulkona jne.....Ja perskeles-hometta lykkäs pintaan-käymislämmössäkö lie käynyt veto omakotitalovanhukses-yleensä kyllä oon sen yrittäny ottaa huomioon jo pöntön sijoittelussa.-vai olisko mehussa kuitenkin ollut jotain-nuuka appelsiininviljelijä pari mätää heittäny välihin.Mutta korvaukseksi onnistun joka kerta vanhentuvien punaherukkamehujen ja puolukkahillojen kanssa.Makua en kyllä kehu (ite!)-kun mun mielestä viina ei oo hyvää. Kajahtaa oikeen napsakkaasti.Eikä kummosta jälkitautiakaan kukaan oo saanu.Ja toista kertaa en varulta juo nopiaan,että jos ei tässä ookkaan volyymiä....
Sniffaaja
Martin Riggs
Viestit: 608
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 6:59 am

Re: Appelsiinikilju

Viesti Kirjoittaja Sniffaaja »

Punaherukkaviini kuulostaa melko eksoottiselta. Olen pohtinut jos laittaisi kuorittuja appelsiineja pakastimeen ja käyttäisi suoraan niitä appelsiinimehun sijaan ja sokerin korvaisi fariinisokerilla. Näissä omissa viineissä on se tekeminen ja lopputulos tärkeintä, ei edullinen hinta.
http://www.osuva.com/ - joukko- ja perhesurmaajien treenipaikka vuodesta 2000. Parhaimmat aseet ja kouluttajat.
WarWas
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: To Helmi 03, 2011 12:53 pm

Re: Appelsiinikilju

Viesti Kirjoittaja WarWas »

Tiiä kuinka vanha tä on, mutta WANHA.
Käsittääkseni ei edes toimi.
Avatar
Scruffy
Martin Riggs
Viestit: 648
Liittynyt: Pe Kesä 21, 2013 8:19 pm

Re: Appelsiinikilju

Viesti Kirjoittaja Scruffy »

Yksi kaveri väitti tehneensä appelsiinimehusta kiljua vain työntämällä appelsiinimehupurkkeja pakkaseen ja jotenkin kun ne suli niin sitten kävivät ilman että piti lisätä hiivaa tai mitään. Jos joku osaa sanoa miten tämä käytönnössä ja kemian lakien mukaan toimii niin kertokaa.
Jail's not so bad. You can make sangria in the toilet. Course, it's shank or be shanked.
tattooed fucker
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1436
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 1:48 pm

Re: Appelsiinikilju

Viesti Kirjoittaja tattooed fucker »

Siinä pitäisi vissiin yhdestä lekasta alkaa hedelmäsokeri e-koodeineen alkamaan käymään.Empä jaksa testata :) 150l ruisleipä kiitävää aikoinaan tuolla patterinvälissä keiteltiin.Rundiahan siitä tuli mut kyllä on sen arvosta.Sai siitä hyvänmielen.Pontikan ohessa,appelsiinii viipaleet,6 litraa/kg sokeria mitä hellalla sokerit veden kanssa.Pikkasen kalliimpaa.normaali hiiva.Appelsiinit laittaa vaikka sukkahousuihin.(mielummin käytetyt).8-10 päivän päästä sitruunat pois,maistaa joutaako sokeria,stopparit.Parin hetken odotus.kirkastetta en ole laittanut ikinä,ja ajaa asiansa jo litran jälestä.Menee ihan appelsiini mehusta
I am not a man I am a fucking beast-Torture Killer-
Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1230
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Appelsiinikilju

Viesti Kirjoittaja Muppe »

tattooed fucker kirjoitti:Siinä pitäisi vissiin yhdestä lekasta alkaa hedelmäsokeri e-koodeineen alkamaan käymään.Empä jaksa testata :) 150l ruisleipä kiitävää aikoinaan tuolla patterinvälissä keiteltiin.Rundiahan siitä tuli mut kyllä on sen arvosta.Sai siitä hyvänmielen.Pontikan ohessa,appelsiinii viipaleet,6 litraa/kg sokeria mitä hellalla sokerit veden kanssa.Pikkasen kalliimpaa.normaali hiiva.Appelsiinit laittaa vaikka sukkahousuihin.(mielummin käytetyt).8-10 päivän päästä sitruunat pois,maistaa joutaako sokeria,stopparit.Parin hetken odotus.kirkastetta en ole laittanut ikinä,ja ajaa asiansa jo litran jälestä.Menee ihan appelsiini mehusta
Mitähän tämä kaveri yrittää puhua? 150 litraa kiitävää ruisleipää patterinvälissä keitteli ja rundiin,pontikkaan kuuteen litraan kilo sokeria,tosin sokerit olikin hellalla vedessä?


Ei helevetti,että joillaki on tuo ulosanti niuvakamaa.Menisit juontamaan kymppiuutisia :D
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.
tattooed fucker
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1436
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 1:48 pm

Re: Appelsiinikilju

Viesti Kirjoittaja tattooed fucker »

ruisleivästä tehtiin ns.patteri kiljua linnassa.Viinisokeria joutuu keittämään hellalla,kaupan hyllyltä löytyy.Että semmosta.
I am not a man I am a fucking beast-Torture Killer-
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2183
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Appelsiinikilju

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

tattooed fucker kirjoitti: La Syys 24, 2016 1:45 am 150l ruisleipä kiitävää aikoinaan tuolla patterinvälissä keiteltiin.Rundiahan siitä tuli
Uimapatja taisi toimia käymisastiana?

Umpijäässä olevien hedelmien käymisprosessi lämpimässä vedessä ilman hiivaa perustuu mikrobiologiseen villihiivailmiöön. Pohjoisessa olen saanut maistaa paikallista kuravettä, jota käsivarren lapissa tuotetaan jostakin syystä. Siihen tulee rusinoita, siirappia, taateleita, perunaa, ruishiutaleita ja vettä sekä hiivaa. Maku yllätti. Se maistui hiukan toffeemaiselta likööriltä. Valmistus tapahtuu kuulema ensin keittämällä rusinaruisvelliä. Se ilmeisesti on oleellinen osa kokonaisprosessia. Kaikki oluet ja viinit on pohjimmiltaan kiljua ja dokausjuomana ne vaikuttavat samoin tavoin kaikki. Alko pyytää kiljusta noin 15 euroa litralta, johon sisältyy lasinen pakkausmateriaali. Hieman edullisemmin voi saada ostamalla kerralla enemmän ns. Pussituotetta, joka on pakattu pahvilaatikkoon. Laatikkoviinit voidaankin luokitella kaupallisiksi talouskiljuiksi. Itse tekemällä litrahinnaksi tulee reilusti alle euron litra. Juuri suurta tekemistä koko hommassa ei ole. Yhteiskunta-aktivistille oikein kelpoa taistelujuomaa. Ja sopii kilju lopulta oikein hyvin jokaisen yhteiskuntaluokan pöydälle. Varmasti makukin on parempaa kuin jossakin tölkkibissessä, tai neekeriviinissä.
Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3938
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Appelsiinikilju

Viesti Kirjoittaja CSI »

Scruffy kirjoitti: Pe Syys 23, 2016 9:24 pm Yksi kaveri väitti tehneensä appelsiinimehusta kiljua vain työntämällä appelsiinimehupurkkeja pakkaseen ja jotenkin kun ne suli niin sitten kävivät ilman että piti lisätä hiivaa tai mitään. Jos joku osaa sanoa miten tämä käytönnössä ja kemian lakien mukaan toimii niin kertokaa.
Pakastuminen ja mehun (veden) lämpölaajeneminen rikkoo tölkkiä sen verran, että basiliskot pääsevät muuten aseptisesti pakattuun materiaaliin ja lopputulos on jotain happaman ja käyneen väliltä?

Sitä en tosin tiedä, onko tavan mehutölkki täyssäilyke? Eipä taida olla vaan pelkästään pastöroitu (mikä ei tapa kaikkea purkin sisällä)

Sen sijaan ne appelsiinimehut sellaisissa peltipurkeissa taitavat olla täyssäilykkeitä ja teoriassa säilyvät tuomiopäivään asti, jos pakkaus pysyy ehjänä?
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Appelsiinikilju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Otetaan nyt resepti ylös jottei katoa kansanperinne.

Kuva


Einekset

10 litraa vettä
10 litraa appelsiinitäysmehua
6 kg sokeria

Työvälineet

30 litran käymisastia (saavi + ilmatiivis kansi)
Vesilukko
Puukauha
Terävä puukko tai sakset (pahvien kuorimiseen kalikoista)
Tyhjiä puhtaita pulloja korkkeineen pullottamistaa varten

Kuten sanottua, kilju valmistetaan Appelsiinitäysmehusta. Täytyy tähdentää että kyseessä on oltava appelsiineista valmistettu täysmehu, 100%. keinotekoiset mehutiivisteet eivät kelpaa. Appelsiinitäysmehu jäädytetään kalikoiksi pakkasessa. Tämä onnistuu talvella jättämällä mehut yöksi pihalle pakkaseen, tai kesäaikaan jäädyttämällä mehut pakastinta käyttäen. Pakastimessa jääyminen kestää 2-3 vuorokautta.

Käymisastia pestään huolellisesti, mielellään desinfiointiaineen kera, ja huuhdellaan puhtaaksi. Tämän jälkeen astiaan lasketaan 10 litraa kädenlämpöistä vettä. Veden sekaan kaadetaan kaikki 6 kg sokeria, ja hämmennetään puukauhalla kunnes sokeri on liuennut veteen. Nyt noudetaan pihalta jäätyneet mehukalikat. Mehukalikoista kuoritaan pahvit pois ja jäisen mehukuutiot tipautetaan käymisastiaan. Kun mehukalikat lilluvat onnellisina sokeriliemessä, suljetaan käymisastian kansi suljetaan tiiviisti. Seuraavaksi astian kanteen asetetaan vesilukko, ja lirautetaan vesilukkoon sen verran vettä että se toimii. Tämän jälkeen käymisastia jätetään 20 - 30 asteen lämpöiseen paikkaa noin kahdeksi viikoksi. Hiivaa ei tarvitse lisätä. Sulatessaan appelsiinin sisältämät entsyymit käynnistävät käymisprosessin.

Kahden viikon määräajan lähestyessä voimme mieltäylentävästi todeta että vesilukosta nousee kuplia enään noin viidentoista sekunnin välein, tai ei ollenkaan. Sehän tarkoittaa että lapinmiesten taikajuoma alkaa olla valmista. Avataan kansi, ja lapotaan taikajuoma pulloihin. Varovasti. Saavin pohjalla oleva sakka on pahanmakuista, yritetään saada mahdollisimman paljon "kirkasta" talteen. Lopuksi saavin pohjalle jäänyt sakka voidaan kaataa vessanpyttyyn.

Appelsiinikilju voidaan nauttia sellaisenaan. Jotkut pitävät siitä enempi kun appelsiinimehukilju on jääkaapinviileätä. Kukin nauttikoon aineensa mieltymystensä mukaan. Varoitus tämä juoma voi sisältää alkoholia jopa 12-14 til-%, vaikka sitä ei juoman mausta huomaa.

Kertaalleen tullut kokeiltua aikoinaan. Toimii kyllä .
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Punkk_ari
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Ti Touko 24, 2022 4:36 pm

Re: Appelsiinikilju

Viesti Kirjoittaja Punkk_ari »

sikakoira kirjoitti: Ke Tammi 12, 2022 2:01 am Otetaan nyt resepti ylös jottei katoa kansanperinne.

Kuva


Einekset

10 litraa vettä
10 litraa appelsiinitäysmehua
6 kg sokeria

Työvälineet

30 litran käymisastia (saavi + ilmatiivis kansi)
Vesilukko
Puukauha
Terävä puukko tai sakset (pahvien kuorimiseen kalikoista)
Tyhjiä puhtaita pulloja korkkeineen pullottamistaa varten

Kuten sanottua, kilju valmistetaan Appelsiinitäysmehusta. Täytyy tähdentää että kyseessä on oltava appelsiineista valmistettu täysmehu, 100%. keinotekoiset mehutiivisteet eivät kelpaa. Appelsiinitäysmehu jäädytetään kalikoiksi pakkasessa. Tämä onnistuu talvella jättämällä mehut yöksi pihalle pakkaseen, tai kesäaikaan jäädyttämällä mehut pakastinta käyttäen. Pakastimessa jääyminen kestää 2-3 vuorokautta.

Käymisastia pestään huolellisesti, mielellään desinfiointiaineen kera, ja huuhdellaan puhtaaksi. Tämän jälkeen astiaan lasketaan 10 litraa kädenlämpöistä vettä. Veden sekaan kaadetaan kaikki 6 kg sokeria, ja hämmennetään puukauhalla kunnes sokeri on liuennut veteen. Nyt noudetaan pihalta jäätyneet mehukalikat. Mehukalikoista kuoritaan pahvit pois ja jäisen mehukuutiot tipautetaan käymisastiaan. Kun mehukalikat lilluvat onnellisina sokeriliemessä, suljetaan käymisastian kansi suljetaan tiiviisti. Seuraavaksi astian kanteen asetetaan vesilukko, ja lirautetaan vesilukkoon sen verran vettä että se toimii. Tämän jälkeen käymisastia jätetään 20 - 30 asteen lämpöiseen paikkaa noin kahdeksi viikoksi. Hiivaa ei tarvitse lisätä. Sulatessaan appelsiinin sisältämät entsyymit käynnistävät käymisprosessin.

Kahden viikon määräajan lähestyessä voimme mieltäylentävästi todeta että vesilukosta nousee kuplia enään noin viidentoista sekunnin välein, tai ei ollenkaan. Sehän tarkoittaa että lapinmiesten taikajuoma alkaa olla valmista. Avataan kansi, ja lapotaan taikajuoma pulloihin. Varovasti. Saavin pohjalla oleva sakka on pahanmakuista, yritetään saada mahdollisimman paljon "kirkasta" talteen. Lopuksi saavin pohjalle jäänyt sakka voidaan kaataa vessanpyttyyn.

Appelsiinikilju voidaan nauttia sellaisenaan. Jotkut pitävät siitä enempi kun appelsiinimehukilju on jääkaapinviileätä. Kukin nauttikoon aineensa mieltymystensä mukaan. Varoitus tämä juoma voi sisältää alkoholia jopa 12-14 til-%, vaikka sitä ei juoman mausta huomaa.

Kertaalleen tullut kokeiltua aikoinaan. Toimii kyllä .
Tämä pitäisi kokeilla tieteen nimissä. Ensi talven pakkasilla viimeistään. Joskus olen kuullut kotikaljasta saatavan huippujuomaa myöskin. Tarkempaa reseptiä en muista.
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2183
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Appelsiinikilju

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Maistoin appelsiiniviiniä joka oli tehty tällä ohjeella. Yllätyin. Hyvin kylmänä juoma tuo mieleen ruuvarin, eli appelsiinimehuvodkan. Tämä ei olisi lainkaan hassumpaa vappujuomaa. Hyvin voisin kuvitella siemailevani tätä Kaivopuistossa yöllä samalla kun katselen kuinka suomenruotsalaiset kauluspaitaiset homopojat saa nyrkkiä somalikatujengiltä. Viime vappuna näin siellä aidon raiskaustilanteenkin. Kelpo paikka, jos hakee viidakkoeksotiikkaa pussikaljottelulle.

Alkoholi on kyllä hyvä ja mielenkiintoinen harrastus. Suomen kansallisjuoma Koskenkorva on käytännössä täysin vegaaninen ja sisältää terveellistä superfoodiksi kutsuttua ohraa ja runsaasti mineraalipitoista lähdevettä. Appelsiinimehun kanssa Koskenkorva on käytännössä hypertoninen urheilujuoma.
Vastaa Viestiin