Juha Kärkkäinen; mies, kauppa ja mielipiteensä

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

putsari
Adrian Monk
Viestit: 2954
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Juha Kärkkäinen; mies, kauppa ja mielipiteensä

Viesti Kirjoittaja putsari »

HS: Menestyvällä kauppiaalla tuomio ja äärikytkentöjä
Perttu Koistinen | 22.10.2017 | 17:17- päivitetty 22.10.2017 | 18:00

Kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tuomion saanut kauppias on tehnyt yhteistyötä uusnatsien kanssa.

Tavarataloketju J. Kärkkäinen Oy:lla menee hyvin. Vuonna 2009 velkasaneeraukseen hakeutunut yhtiö on nyt ollut avaamassa uusia tavarataloja ja sen liikevaihdon ennustetaan kasvavan tälle vuodelle jo kahteensataan miljoonaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Yhtiön omistaja Juha Kärkkäinen on tullut tunnetuksi myös vuonna 2013 saamastaan tuomiosta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hänen tuolloin omistamassaan ja päätoimittamassaan Magneettimedia-lehdessä oli julkaistu useita juutalaisvastaisia kirjoituksia. Lehdellä ja Kärkkäisellä onkin selvät kytkökset aiemmin Suomen vastarintaliikkeenä tunnettuun Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen PVL:aan.

Oikeudenkäynnissä Kärkkäisen todistajana toimi PVL:n silloinen Suomen osaston johtaja. Tuomion myötä Kärkkäinen luovutti Magneettimedian vastarintaliikkeen aktiivien hallinnoimalle Pohjoinen perinne ry:lle, jota Poliisihallitus on PVL:n ohella vaatinut lakkautettavaksi. Yksi yhdistyksen nimenkirjoittajista on Helsingin asema-aukiolla vuonna 2016 tehdystä pahoinpitelystä tunnetuksi tullut Jesse Torniainen.

Kärkkäisen tavaratalosta on myös edelleen saatavilla entisen Ku Klux Klan -johtajan David Duken kirja ”Juutalaista ylivaltaa”, jonka esipuheen lainaamisesta Magneettimediassa Kärkkäinen sai osaltaan tuomionsa.

Magneettimedian nykyisestä rahoituksesta tai Kärkkäisen mahdollisesta osuudesta siihen ei ole tarkkaa tietoa, mutta Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Yaron Nadbornik arvioi juutalaisvastaisen lehden rahoituksen olevan kuitenkin kunnossa.

”Magneettimediassa on takana älyttömästi rahaa, ja joku sitä rahoittaa. Me juutalaiset olemme demografisesti merkityksetön muutaman tuhannen ihmisen yhteisö Suomessa, joten täytyy kyllä ihmetellä, miten jollakulla on siihen aikaa ja rahaa”, hän sanoo.

Kärkkäinen ei suostunut Helsingin Sanomien haastatteluun.https://www.verkkouutiset.fi/hs-menesty ... ytkentoja/
Otsikkoa tarkennettu
-NILS-
JammuSetä kirjoitti:
Ma Loka 05, 2020 11:37 am
Ja tarkennan että en tunne mikäänlaista vetovoimaa naisiin, siis seksuaalisessa mielessä.

putsari
Adrian Monk
Viestit: 2954
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Juha Kärkkäinen

Viesti Kirjoittaja putsari »

Usea suomalaisyritys harkitsee yhteistyön lopettamista uusnatsien kanssa toimineen Juha Kärkkäisen tavarataloissa
Helsingin Sanomat kertoi sunnuntaina tavarataloliikemies Juha Kärkkäisen pitkäaikaisesta yhteistyöstä uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen aktivistien kanssa.


Tommi Nieminen HS
Julkaistu: 23.10. 16:50 , Päivitetty: 23.10. 17:12
”FAZER lopettaa tuotteidensa jakelun Kärkkäiselle välittömästi, mikäli Kärkkäinen tai sen pääomistaja/johtohenkilö jatkossa i) loukkaa ihmisarvoja, taikka ii) luvatta käyttää Fazer-konsernin tavaramerkkejä tai nimeä”, kirjoitti Fazer Group kirjeessään J. Kärkkäinen oy:lle huhtikuussa.

Fazer julkaisi kirjeen uudestaan sunnuntaina ja ilmoitti arvioivansa tilanteen uudemman kerran.

Helsingin Sanomat kertoi sunnuntaina tavarataloliikemies Juha Kärkkäisen monta vuotta kestäneestä yhteistyöstä uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen aktivistien kanssa ja siitä, kuinka Kärkkäisen oma ajattelu ja toiminta alkoivat radikalisoitua jo vuonna 2007.

Kärkkäinen tuomittiin vuonna 2014 kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Sen jälkeenkin hänen omistamissaan lehdissä ja verkkomedioissa on julkaistu juutalaisvastaisia kirjoituksia. Kärkkäinen luovutti Magneettimedia-lehtensä Pohjoismaisen vastarintaliikkeen aktivistien julkaistavaksi vuonna 2015.

ARTIKKELIN julkaisun jälkeen usea suomalainen yritys ja brändi on ilmoittanut harkitsevansa uudestaan yhteistyön edellytyksiä Kärkkäisen omistaman J. Kärkkäinen oy:n kanssa.

Muumi-yhtiön toimitusjohtaja Roleff Kråkström sanoo, että tilanne on ongelmallinen ja jossain määrin jopa turhauttava. Muumi-brändin lisenssituotteita, kuten ruoka-astioita, valmistaa ja Kärkkäisen kautta myy muun muassa Fiskars Group.

”Olisi helpompaa, jos voisimme Finlaysonin tavoin vain ilmoittaa, että lopetamme yhteistyön”, Kråkström sanoo.

Hän lisää, että Muumi-tuotteiden lisenssivalmistajien kanssa asiasta jatketaan nyt keskusteluja.

”Sanoudumme irti kaikenlaisesta epäeettisestä toiminnasta ja edellytämme samaa myös meidän jälleenmyyjiltämme”, sanoo Fiskarsin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maija Taimi.

Samoin tekee Joutsen oy, joka myy Kärkkäisen liikkeissä muun muassa untuvatyynyjä.

”Emme hyväksy näitä hänen mielipiteitään ja kysymme nyt liitosta näitä juridisia juttuja. Eihän tämä hyvä asia ole, mutta emme ole vielä päättäneet asiasta”, sanoo Joutsen oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Kotkasaari.

KÄRKKÄISEN kautta tavaraa myyvät lukuisat pienet ja suuret suomalaisyhtiöt, suurista esimerkiksi Nokia ja Rovio.

Yksi yrityksistä on Berner, joka myy Kärkkäisen tavarataloissa muun muassa Nokian Jalkineiden kenkiä.

”Olemme keskustelleet Juha Kärkkäisen kanssa useaan kertaan ja vaatineet selvityksiä J. Kärkkäinen oy:n yhteyksistä eri vastarintaliikkeiden toimintaan, joka ei millään tavalla vastaa Berner oy:n arvoja”, kirjoittaa Bernerin toimitusjohtaja Antti Korpiniemi.

”Jatkamme keskustelua ja arvioimme yhteistyötilannetta J. Kärkkäinen oy:n kanssa parhaillaan uudelleen.”

TEKSTIILIALAN yritys Finlayson teki aiemmin yhteistyötä J. Kärkkäinen oy:n kanssa, mutta yhtiön toimitusjohtaja Jukka Kurttila julisti jo huhtikuussa 2015 lopettavansa kaiken yhteistyön. Kärkkäisen tuomio kiihotuksesta kansanryhmää vastaan oli loppuvuonna 2014 vahvistettu Rovaniemen hovioikeudessa.

Samoihin aikoihin Finlaysonin kanssa myös kustannusosakeyhtiö Otava lopetti yhteistyön J. Kärkkäinen oy:n kanssa. Silti sekä Finlaysonin että Otavan tuotteita on edelleen myynnissä Kärkkäisen tavarataloissa.

Finlaysonilla syynä on lisenssivalmistaja, jonka kautta Finlaysonin kertakäyttötuotteita liikkuu Kärkkäiselle. Otavalla kyse on tiettävästi yhdestä sen kirjanvälittäjästä.

Otava on HS:n artikkelin jälkeen kertonut, että se koettaa nyt katkaista kaikki kirjojensa reitit Kärkkäisen liikkeisiin.

MYÖS kustannusyhtiö Tammi, joka on osa Bonnier-konsernia, kertoo vaativansa J. Kärkkäinen oy:ltä vastauksia ”tiettyihin kysymyksiin”.

”On aloitettu uusi tutkinta ja käydään nämä asiat läpi J. Kärkkäinen oy:n kanssa. Eihän tämä ole meidän arvojemme mukaista”, sanoo Tammen toimitusjohtaja Timo Julkunen.

Myös Helsingin Sanomia julkaisevan Sanoman Disney-kirjoja on saatavilla Kärkkäisen tavarataloissa.

LIIKEMIES Juha Kärkkäisen Kauppa-Suomi-lehdessä on viimeksi huhtikuussa 2017 julkaistu kirjoitus, jossa on juutalaisvastaisia väitteitä. Kirjoituksen tekijänä on nimimerkki Arvi Pihkala.

Nimimerkin takana arvellaan olevan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen aktivisteja.

Tarkennus 23.10. kello 17.15: Tarkennettu tietoja Fazer Groupin J. Kärkkäinen oy:lle lähettämästä kirjeestä.https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005420143.html
JammuSetä kirjoitti:
Ma Loka 05, 2020 11:37 am
Ja tarkennan että en tunne mikäänlaista vetovoimaa naisiin, siis seksuaalisessa mielessä.

Sarina
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: Ti Huhti 05, 2016 11:43 pm

Re: Juha Kärkkäinen

Viesti Kirjoittaja Sarina »

Eikö tämä Juha Kärkkäinen ole vanhoillislestadiolainen? Tai ainakin alkujaan,jos ei enää kyseisen liikkeen oppeja tunnustakaan? En tiedä miten kyseinen lahko suhtautuu näihin uutisiin,mutta voisi olettaa ettei ehkä kuitenkaan kannusta näin koviin mielenilmauksiin. Siinä lahkossa kun mielipiteitään ei juuri muutenkaan kannata tuoda esille missään asiassa,ettei joudu puhutteluun.
Pahoillani olen,jos olen väärässä,eikä liitykään asiaan,ihmettelen vain.

MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2288
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Juha Kärkkäinen

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

Kärkkäisen tavaratalosta on myös edelleen saatavilla entisen Ku Klux Klan -johtajan David Duken kirja ”Juutalaista ylivaltaa”, jonka esipuheen lainaamisesta Magneettimediassa Kärkkäinen sai osaltaan tuomionsa.
Siis sai tuomion siitä, että julkaisi katkelman kirjasta, jota on täysin laillista ja luvallista myydä omassa kauppaketjussaan? Siis mitä vittua nyt taas?
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

ernobyl

Re: Juha Kärkkäinen

Viesti Kirjoittaja ernobyl »

Ei tuollaista vihaa ja natsiaate-sköndää kukaan järkevä ihminen halua Suomeen. Kuten ei myöskään terrorismia, eikä muutakaan ikävää.

Hyvä jos lain turvin kyseinen herra yritetään saada aisoihin. Hesarissa oli muuten hyvä juttu Kärkkäisestä viikonloppuna.

Green
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: Pe Kesä 06, 2014 12:49 pm

Re: Juha Kärkkäinen

Viesti Kirjoittaja Green »

Boigotti kyseistä firmaa kohtaan on tehokkain tapa ottaa kantaa natsisontaa tukevaan yritykseen.

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2709
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Juha Kärkkäinen

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Käräjäoikeus on tuominnut ylivieskalaiselle 44-vuotiaalle Juha Kärkkäiselle neljä kuukautta ehdollista vankeutta ja sen ohessa 3540 euroa sakkoa. Lisäksi hänelle määrätty ajokielto on voimassa tämän vuoden marraskuun loppuun saakka. Kolme muuta miestä saivat jutussa sakkotuomiot.

Kärkkäinen kuljetti heinäkuussa 2009 yrityksensä nimissä olevaa henkilöautoa arkiaamuna kello 8 aikaan Vimpelissä Lakaniementiellä kolme matkustajaa kyydissään. Vastaan tulleesta poliisiautosta mitattiin auton nopeudeksi 123 kilometriä tunnissa 80:n nopeusrajoitusalueella. Poliisin kytkettyä hälytys- ja pysäytysvalot päälle Kärkkäinen kuitenkin kiihdytti autonsa vauhtia ja lähti pakenemaan poliisia.

Perään lähteneestä poliisiautosta mitattiin pakenijan nopeudeksi 160 - 170 kilometriä tunnissa. Vimpelistä matka jatkui edelleen ylinopeutta käyttäen Alajärven puolelle.

Poliisi sai kuitenkin selville auton omistajan. Käräjäoikeuden mukaan Kärkkäinen taivutteli kahta miestä erikseen tunnustamaan olleensa kuljettajana kyseisellä ajohetkellä. Miehet kuitenkin kieltäytyivät, mutta saivat taivuteltua tamperelaismiehen ilmoittautumaan syylliseksi ajoon. Tamperelainen opetteli auton reitin yksityiskohtineen tunnustamisensa varalta. Poliisin tutkimuksissa kuitenkin selvisi asioiden oikea tila.


Kärkkäinen ja kolme muuta miestä ovat tunnustaneet rikollisen menettelynsä.
https://www.pohjalainen.fi/uutiset/poli ... -1.1014581

Symppis kaveri kertakaikkiaan, niin kuin nämä natsiwannabet tuppaavat olemaan. :roll:
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2709
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Juha Kärkkäinen

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Nyt äijä itkee tiedotteessaan kun isot pojat kiusaa. :mrgreen:

Minkä takia noi kiusaa, enkö mä saa haukkua enää juutalaisiakaan rauhassa? :cry:
Rovaniemellekin tavarataloa suunnittelevan J. Kärkkäinen oy:n toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen pitää Helsingin Sanomien viime viikonloppuna ilmestynyttä artikkelia lokakampanjana hänen yritystään vastaan.

Kärkkäinen kirjoittaa tiedotteessaan:

"On historiallisesti ainutlaatuista, että suomalainen lehdistö pyrkii järjestelmällisellä ja vuosia jatkuneella lokakampanjalla vahingoittamaan satoja suomalaisia työllistävää yritystä, vaikka yrityksen ei epäillä rikkoneen lakia tai kohdelleen sidosryhmiään huonosti. Kyse on vain päätoimittajien ja yrittäjän mielipide-eroista."

Toimitusjohtajan mukaan "Lehdistön kiristyksen ja painostuksen vuoksi sekä kädenojennuksena tavarantoimittajillemme päätimme nimittäin jo lopettaa KauppaSuomen mielipidepalstan."

KauppaSuomi on Kärkkäisen kustantama lehti.

Helsingin Sanomat kirjoitti viikonloppuna Kärkkäisen juutalaisvastaisista mielipiteistä ja yhteyksistä uusnatseihin. Jutun seurauksena useat yhteistyökumppanit ovat kertoneet harkitsevansa uudelleen yhteistyötä Kärkkäisen yrityksen kanssa.

https://www.lapinkansa.fi/lappi/juha-ka ... 200482851/
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2611
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Juha Kärkkäinen

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

Green kirjoitti:Boigotti kyseistä firmaa kohtaan on tehokkain tapa ottaa kantaa natsisontaa tukevaan yritykseen.
Etkai nyt vain leimaa koko kauppaketjua sen työntekijöitä yhden ihmisen tekemisten takia? Kuulostaa hyvin tutulta, jos yksi muslimi on terroristi, niin eikös se tarkoita, että kaikki muslimit ovat terroristeja ja, että kaikkia muslimeja ja islamia pitää boikotoida?
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

putsari
Adrian Monk
Viestit: 2954
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Juha Kärkkäinen

Viesti Kirjoittaja putsari »

Juha Kärkkäinen kuuluu Sipilän lähipiiriin, hän on Sipilän sijoittajakumppani.
JammuSetä kirjoitti:
Ma Loka 05, 2020 11:37 am
Ja tarkennan että en tunne mikäänlaista vetovoimaa naisiin, siis seksuaalisessa mielessä.

Berlin
Jack Bauer
Viestit: 933
Liittynyt: To Joulu 31, 2015 2:06 pm

Re: Juha Kärkkäinen

Viesti Kirjoittaja Berlin »

Ärrkele kirjoitti:
Green kirjoitti:Boigotti kyseistä firmaa kohtaan on tehokkain tapa ottaa kantaa natsisontaa tukevaan yritykseen.
Etkai nyt vain leimaa koko kauppaketjua sen työntekijöitä yhden ihmisen tekemisten takia? Kuulostaa hyvin tutulta, jos yksi muslimi on terroristi, niin eikös se tarkoita, että kaikki muslimit ovat terroristeja ja, että kaikkia muslimeja ja islamia pitää boikotoida?
Eikö elämämkoulusa ( huom. sarkasmi) opeteta kirjoittamaan boigottia?
Muslimeja ei tosiaan saa leimata satojen terroristien tekojen mukaan. Mutta koko kauppaketjun saa? Taas jotain suvakkien sumeaa logiikkaa. Kun omassa päässä pyörii vain yksi ajatus, niin koko maailma suodatetaan sen läpi, vai mitä green
Annaanna: Mistä valtiosta mies oli kotoisin? Afrikasta?

putsari
Adrian Monk
Viestit: 2954
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Juha Kärkkäinen

Viesti Kirjoittaja putsari »

Tavaratalon omistaa Juha Kärkkäinen, joten boikotti kohdistuu hänen omistamaansa liikkeeseen. Ei missään olla leimaamassa Kärkkäisen työntekijöitä natseiksi.Kuuluu ihan länsimaiseen vapauteen ja markkinatalouteen että yritys voi vapaasti valita toimijat joiden kanssa tekee liiketoimintaa.
JammuSetä kirjoitti:
Ma Loka 05, 2020 11:37 am
Ja tarkennan että en tunne mikäänlaista vetovoimaa naisiin, siis seksuaalisessa mielessä.

Berlin
Jack Bauer
Viestit: 933
Liittynyt: To Joulu 31, 2015 2:06 pm

Re: Juha Kärkkäinen

Viesti Kirjoittaja Berlin »

putsari kirjoitti:Tavaratalon omistaa Juha Kärkkäinen, joten boikotti kohdistuu hänen omistamaansa liikkeeseen. Ei missään olla leimaamassa Kärkkäisen työntekijöitä natseiksi.Kuuluu ihan länsimaiseen vapauteen ja markkinatalouteen että yritys voi vapaasti valita toimijat joiden kanssa tekee liiketoimintaa.
Sitten on varmaan ok boikotoida muslimeja, heidän liikkeitään, taxeja joita ajavat, pizzerioita. Kun ovat terroristeja
Annaanna: Mistä valtiosta mies oli kotoisin? Afrikasta?

ABC
Michael Knight
Viestit: 4099
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Juha Kärkkäinen

Viesti Kirjoittaja ABC »

Itselläni on nollatoleranssi antisemitismiin, mutta silti on pakko tässä yhteydessä ihmetellä, miten Kärkkäistä kohtaan saadaan masinoitua tällainen kampanja, mutta esimerkiksi palkatonta työvoimaa ("työkokeilijat" ja "työssäkuntoutujat") kohtaan ei. Esimerkiksi Fazer, joka tässä on paheksumassa Kärkkäistä, on itse ollut teettämässä vaativiakin tehtäviä näillä TE-keskuksen välittämillä orjilla. Haluaisin nähdä, ettei oikeudenmukaisuus ole tällä tavalla valikoivaa, vaan että vihapuhe ja kyykytys työttömiä kohtaan tuomittaisiin yhtä ankarasti ja välittömästi kuin antisemitismikin.
Every ship must sail a world.

Jokuroti
Martin Beck
Viestit: 769
Liittynyt: To Huhti 03, 2014 8:01 pm

Re: Juha Kärkkäinen

Viesti Kirjoittaja Jokuroti »

Berlin kirjoitti:
putsari kirjoitti:Tavaratalon omistaa Juha Kärkkäinen, joten boikotti kohdistuu hänen omistamaansa liikkeeseen. Ei missään olla leimaamassa Kärkkäisen työntekijöitä natseiksi.Kuuluu ihan länsimaiseen vapauteen ja markkinatalouteen että yritys voi vapaasti valita toimijat joiden kanssa tekee liiketoimintaa.
Sitten on varmaan ok boikotoida muslimeja, heidän liikkeitään, taxeja joita ajavat, pizzerioita. Kun ovat terroristeja

Vaikka logiikka ontuu kuin polviin ammuttu rajakki niin anna mennä vaan. Voi olla mielenkiintoinen kokeilu. Selvitä kanssa varmaksi mistä noita pelkäämiäsi mörköjä löytyy hommista ettei vaan mene boikotti pieleen. :D :D :D :D

Vastaa Viestiin