Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - poliisi ei aloita esitutkintaa sketsisarjoista

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Zerek
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 46
Liittynyt: Pe Huhti 07, 2017 9:45 pm

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja Zerek » Pe Marras 22, 2019 10:23 pm

" Ulle, Kalle, Ulle, Kalle" vai miten se meni. Kai kohta hurritkin yrittää kääntää mediahuomita tänne meille jottei omat hommat saisi niin paljoa palstatilaa.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3112
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Marras 22, 2019 10:53 pm

Tapio Liinoja ihmettelee nykykulttuuria, missä kaikesta pahoitetaan mielensä – lataa suorat sanat sketsikohusta: ”Koen sen jotenkin ihmeellisenä”

Julkaistu: 22.11. 21:29

SKETSIKOHU Tapio Liinoja painottaa, että reippaalle sketsiviihteelle on edelleen paikkansa maailmassa.
Näyttelijänä ja laulajana tunnettu Tapio Liinoja kertoo seuranneensa viimeaikaista keskustelua sketsiohjelmista suurella mielenkiinnolla. Perjantaina uutisoitiin, että Helsingin poliisille on tehty neljä, vanhoja viihdeohjelmia koskevaa tutkintopyyntöä, joissa syytetään ohjelmia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

– Tätä on tullut pohdittua paljonkin nyt, kun Pirkka-Pekkakin pyysi anteeksi. Mutta en usko, että tämä liittyy mitenkään lintuihin, Liinoja kertoo.

Vihreiden kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius nousi otsikoihin torstaina, kun hän pyysi sosiaalisen median välityksellä anteeksi saamelaisilta vanhoihin sketseihin liittyen. Liinoja itse tähditti vuosina 1983-2013 Lapinlahden Linnut yhtyettä, jonka repertuaariin lukeutuivat musiikin ohella niin ikään erilaiset sketsit.

– Sanoisin näin, että jos Pirkka-Pekka kokee nyt tehneensä väärin, on havainnut sen ja haluaa pyytää anteeksi, niin sehän on jokaisen oma asia, Liinoja toteaa.

– Mutta siinä on se pieni vaara, että tällaista kun on vuosia tehnyt, niin niitä anteeksipyydeltäviä tahoja on pahuksen monta. Aika oli vähän eri, tai ei ei niin vähänkään eri. Asioita katsottiin ihan eri tavalla, hän jatkaa.


Kun Lapinlahden Linnut lopetti toimintansa kuusi vuotta sitten, jätti Liinoja sketsiviihteen toistaiseksi taakseen. Näin ollen hän ei osaa ottaa suoraan kantaa siihen, millaista komedian tekeminen tänä päivänä on.

– Mutta mä näkisin kyllä, että silloin meillä oli aika vapaata. Mitä tahansa saatettiin lähteä purkamaan sketsiksi ja liioittelemaan. Voi olla, että se on nykyään vaikeampaa. Ainakin päätellen siitä, ettei niitä enää tehdä, Liinoja pohtii.

– Mielenkiintoista kyllä, että miksi nykyään ollaan niin herkkiä. Ymmärrän tällaisia vähemmistöjä, kuten saamelaiset ja romanit, että tämä herättää tunteita. Mutta kierre voi olla aika loputon, jos vanhoja asioita aletaan lähestymään. Ajat kun on vähän eri, hän lisää.

Liinoja painottaa, että maailmassa on edelleen tilausta sketsiviihteelle ja komedialle. Viihdekonkari peräänkuuluttaakin sketsejä, joissa pureuduttaisiin entistä enemmän valtaapitäviin tahoihin vähemmistöjen sijaan.

– Edelleen pitää tehdä edelleen sketsiviihdettä ja mielellään melko reipasta sellaista, Liinoja täräyttää.

– Mutta kyllä mä sen koen jotenkin ihmeellisenä, että kaikesta pahotetaan niin kauheasti mielensä. Kyllähän sellaisia ihmisiä on aina ollut, mutta aikaisemmin se ei ollut niin maan tapa. Valitus on suomalaisilla kova, joka ikisestä asiasta, hän harmittelee.
Iida Tani

https://www.is.fi/viihde/art-2000006318249.html

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3112
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Marras 22, 2019 10:55 pm

Kummeli-tähti Heikki Silvennoinen lataa tiskiin mielipiteensä sketsikohusta: ”Ihmisistä on tullut aika paljon herkempinahkaisia”

Julkaistu: 22.11. 16:39

Heikki Silvennoisen mukaan ihmiset ovat tänä päivänä huomattavasti herkempiä ja pahoittavat mielensä aiempaa helpommin.
Helsingin poliisille on tehty hiljattain neljä tutkintapyyntöä, joissa vanhoja viihdeohjelmia syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Ilta-Sanomat tavoitti kohun tiimoilta Kummeli-sketsisarjasta tutun Heikki Silvennoisen, jota tieto poliisille tehdyistä tutkintapyynnöistä ei ollut vielä tavoittanut.

– En ainakaan suoraan sanoen keksi, että ketä kansanryhmää vastaan me itse olisimme kiihottaneet, kertoo Silvennoinen.

– Jos joku on näin kokenut, niin se ei ainakaan meidän kohdallamme ole ollut tietoista, hän lisää.

Toistaiseksi poliisi ei ole kertonut sitä, mitä viihde- tai televisiosarjoja tutkintapyynnöt koskevat. Silvennoinen muistuttaakin, että esimerkiksi Kummeleissa on vuosien varrella nähty yli 700 erilaista hahmoa ja sarjassa on pilailtu kaikenlaisten ihmisten kustannuksella.

– Me ollaan naurettu vähän kaikille ihmisille, myös itsellemme aika paljon. Mutta mitään tällaista emme ole tietoisesti tehneet koskaan, Silvennoinen painottaa.

Myös Silvennoinen kokee, että ilmapiiri yhteiskunnassa on muuttunut paljon vuosien varrella. Siinä missä esimerkiksi 30 vuotta sitten komiikkaa sai tehdä verrattain vapaammin esimerkiksi vähemmistöjen ja ulkomaalaisten kustannuksella, ollaan asian suhteen nyt paljon varovaisempia.

– Tämä koskee aika monia elämän osa-alueita. Ihmiset on aika paljon herkempiä julkisesti loukkaantumaan. Ei pelkästään sketseistä vaan ihan kaikesta. Ihmisistä on tullut aika paljon herkempinahkaisia. Ainakin jos miettii, miten näihin asioihin reagoidaan, Silvennoinen miettii.

– Mutta kyllähän se ihan totta on, että aika varovainen täällä saa nykyään olla sen suhteen, mitä täällä sanoo edes leikillään, hän toteaa.

Silvennoiselle aihepiiri on verrattain tuttu jo entuudestaan. Vuonna 2016 kaikki Kummeli-sketsisarjan jaksot julkaistiin uudelleen Yle Areena -suoratoistopalvelussa. Jaksoista oli kuitenkin poistettu kokonaan terroristiryhmää kuvaavat Aziz the Combat Fighter -sketsit. Aloite kyseisten sketsien poistamiseen tuli tuolloin ryhmältä itseltään.

Etnisiä stereotypioita vilisevissä sketseissä huivi- ja barettipäiset partasuut puhuvat siansaksaa ja toteuttavat terroritekoja. Kuvituksena näkyy uutiskuvia pommien räjäytyksistä.

– Emme halua vahingoittaa emmekä loukata ketään – varsinkaan terroritekojen kohteeksi joutuvia uhreja. Kaikki muuhan on jätetty sinne, ja se huumorinhan on särmikästä. Joitakin naurattaa ja toisia ei. Harkitsimme asiaa tosi pitkään monesta eri näkökulmasta., Yle Areenan ohjelmapäällikkö Cilla Lönnqvist perusteli päätöstä aikanaan Ilta-Sanomille.

Kummeli on alun perin Tampereelta lähtöisin oleva sketsiryhmä, jonka muodostivat Heikki Silvennoinen, Timo Kahilainen, Heikki Hela sekä Olli Keskinen. Ryhmän tähdittämää Kummeli-sketsiohjelmaa esitettiin televisiossa vuosina 1991–2004.

https://www.is.fi/viihde/art-2000006317917.html

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3112
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Marras 22, 2019 10:57 pm

Kolme eri ihmistä teki tutkintapyynnöt poliisille vanhoista viihdeohjelmista – Ylessä ei pelätä poliisin selvitysten seurauksia

Julkaistu: 22.11. 19:34

KOLME eri ihmistä on tehnyt Helsingin poliisille tutkintapyyntöjä liittyen vanhoihin televisiossa esitettyihin viihdeohjelmiin. Poliisin halutaan selvittävän, esiintyykö niissä kiihottamista kansanryhmää vastaan.

Viime päivien julkisen keskustelun perusteella kiihottamisen kohteina on todennäköisesti nähty olevan ainakin saamelaiset ja ehkä romanit.

Tutkintapyyntöjen määrä oli perjantaina neljä, viestitti esiselvityksestä vastaava tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Silén julkisuuteen.

Poliisi ei halunnut tässä vaiheessa kertoa, mihin viihdeohjelmiin tai julkaisuihin tai keneen tai keihin henkilöihin tutkintapyynnöt on kohdistettu. Niiden johdosta on käynnistetty esitutkintalain mukainen esiselvitys.
Lue lisää: Vanhoista tv-sarjoista on tehty poliisille neljä tutkintapyyntöä

Rasistiset saamelaishahmot kirvoittivat tällä viikolla anteeksipyynnön toiselta näyttelijältä Pirkka-Pekka Peteliukselta. (KUVA: IS-ARKISTO)

LUMIPALLON pisti liikkeelle kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius (vihr), joka esitti torstaina julkisen anteeksipyynnön saamelaisille. Peteliuksen mieltä painoivat viihdeohjelmat, joissa hän vitsaili yhdessä Aake Kallialan kanssa saamelaisteemalla. Saamelaishahmoja hyödyntäneet sketsisarjat Hymyhuulet, Pulttibois ja Manitbois ajoittuivat 1980- 90-luvuille.

Ylen Elävässä Arkistossa on nähtävillä mm. Hymyhuulten sketsi Nunnuka-nunnuka-lai-lai, jossa kuvitteellisilla Naima-Aslakilla ja Soikhiapäällä on mennyt poronerotus pieleen kun, paikalla on järjestetty Naton-sotaharjoitukset.

TODELLISUUDESSA Naima-Aslak ja Soikhiapää ovat Petelius ja Kalliala, joista kumpikaan ei ole saamelainen, toisin kuin Suvi West ja Kirste Aikio, jotka Elävä Arkiston mukaan ”ravistelivat saamelaissteretypioita” tv-sarjassa Märät säpikkäät, joka tehtiin 2010-luvun alussa ja sisälsi ”räväkkää saamelaisparodiaa”.

Hymyhuulten saatteena on sitä vastoin huomautus: ”Klipeissä on loukkaavaa sisältöä. Tekijöiden tarkoituksena on ollut ennakkoluulojen ravistelu osana 1980-luvun yhteiskunnallista keskustelua. Sisältö on kuitenkin loukannut monia. Sketsit on julkaistu Elävässä Arkistossa esimerkkinä 1980-luvun televisioviihteestä.”

Peteliuksen ja Kallialan saamelaismiehet esiintyivät Hymyhuulten jälkeen Pulttiboisissa, jonka tuotti MTV3. IS ei tavoittanut perjantaina ketään MTV:stä kommentoimaan asiaa.

TYÖMATKALTA Oslosta tavoitettu Ylen julkaisuista vastaava johtaja Ismo Silvo kommentoi esitutkintaa yleisellä tasolla.

– Katsotaan rauhassa, Silvo sanoo.

– Ylen Elävä Arkisto on yksi kansallisen muistimme organisaatioita, jossa on kulttuurihistoriamme erilaisia sisältöjä melkein sadan vuoden ajalta.

Silvo korostaa, että kyseessä on arkisto, jonka sisältö on kontekstualisoitu eli siellä kerrotaan, mihin mikäkin liittyy.

– Totta kai oman aikansa julkaisut ja kulttuurisisällöt voivat nykypäivänä näyttää huonoilta tai että sellaista ei enää tänään tehtäisi tai julkaistaisi, kuten nämäkin sketsit, mutta emme me voi tyhjentää arkistoista omaa kulttuurihistoriaamme.

– Sillä on oma arvonsa, että on näyte siitä, mitä joskus on ollut.

Silvo ei pelkää mahdollista poliisitutkintaa.

– Tutkitaan nyt rauhassa ja käydään keskustelua. Ei kuulosta oikealta tieltä, että alkaisimme putsaamaan arkistoja sisällöistä, joita emme tänään halua nähdä.

– Jokaisen kansakunnan on syytä tarkastella kulttuurihistoriaansa sen sijaan, että kieltää, että jotain on ollut tai ei ole ollut.

VANHOJEN kulttuurituotteiden arvioiminen nykylainsäädännön valossa tuli ajankohtaiseksi, kun valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen avasi marraskuun alussa tutkinnan kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd) homoseksuaalisuutta koskevasta vanhasta kirjoituksesta.

Rikoskomisario Silén oli aiemmin katsonut, ettei Räsäsen Luther -säätiön pamfletissa 2004 julkaisemasta kirjoituksesta ollut syytä epäillä rikosta. Sama Silén johtaa esitutkintaa viihdeohjelmista.

Raamattu-Räsäsen tapauksessa Silén totesi, että mikäli Raamatussa esitettyjen ja Räsäsen esittämien näkemysten katsottaisiin sellaisenaan täyttävän kiihottamisrikoksen tunnusmerkistön, olisi kirjan levittäminen tai saatavilla pitäminen lähtökohtaisesti kiihottamisrikos.

Toiviainen kertoi punninneensa sananvapautta, uskonnonvapautta ja syrjimättömyyttä koskevia perus- ja ihmisoikeuksia toisin kuin poliisi.

Siksi tutkinta.

https://www.is.fi/viihde/art-2000006318135.html

aumari
Nikke Knattertton
Viestit: 862
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja aumari » Pe Marras 22, 2019 11:24 pm

blindpedestrian kirjoitti:
To Marras 21, 2019 3:53 pm
Ai ai.. P-P meni sitte pyytämään anteeksi, eli teki pahimman mahdollisen virheen.
Pelkääkö puolueesta erottamista tai seuraavia vaaleja? Myös persuja rasisteiksi haukkuvat tutkittaviksi vihapuheesta. Persut ei kiellä oikeista syistä maahan tulemista. Mutta kun turhat maahanmuuttajat ovat osoittaneet halunsa aiheuttaa "sekasortoa", niin nyt aletaan kaivamaan vanhoja suomalaisten tekemiä "rasistisia" tekoja.

Unhola
Sammakkoprofessori
Viestit: 406
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 7:50 pm

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja Unhola » La Marras 23, 2019 1:41 am

Onhan tämä mennyt ihan uskomattomaksi. Ei kai taiteilija ole vastuussa siitä, jos katsojat tai osa katsojista ei tajua jonkin sketsin ideaa ja tulkitsee sen päin helvettiä. Epäilen, että tämä kohtu vain lisää ihmisten kiinnostusta noita vanhoja sketsejä kohtaan.

Avatar
Kaizer Sose
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 918
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose » La Marras 23, 2019 2:20 am

Niin kuin aikaisemmin totesin niin tätämenoa voidaan nostaa samanteoin kaikenlainen taide ihan musiikista näytelmiin ja kirjoihin joissa joku tai jotkut tahot kokevat tulleensa kaltoin kohdelluksi. Joku Sleepy Sleepers ym huumori bändit nyt etu nenässä mutta ei kai nyt sentäs. :roll:
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.

Unhola
Sammakkoprofessori
Viestit: 406
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 7:50 pm

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja Unhola » La Marras 23, 2019 4:27 am

Unhola kirjoitti:
La Marras 23, 2019 1:41 am
Onhan tämä mennyt ihan uskomattomaksi. Ei kai taiteilija ole vastuussa siitä, jos katsojat tai osa katsojista ei tajua jonkin sketsin ideaa ja tulkitsee sen päin helvettiä. Epäilen, että tämä kohtu vain lisää ihmisten kiinnostusta noita vanhoja sketsejä kohtaan.
Freudilainen lipsahdus. Siis KOHU, ei kohtu! :D
Tavallaan on kyllä hienoa, että noinkin vanhat teokset herättävät reaktioita vielä tänä päivänä.

Jope
Alokas
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Heinä 29, 2015 2:55 pm

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja Jope » La Marras 23, 2019 11:20 am

Seutaavaksi PPP pyytää anteeksi herroilta Panetta ja Cova.

Ja sitten Siimes ja Valkama pyytävät anteeksi Aku ja Iines Ankalta.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7619
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » La Marras 23, 2019 12:51 pm

Keskustan Kurvinen suivaantui mielensä pahoittajista: ”Onko Suomi tullut hulluksi?”

Julkaistu: 23.11. 11:33

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan mielestä Suomeen on rantautunut amerikkalainen identiteettipolitiikka.
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen suomi viime päivien julkista keskustelua joulujuhlista, Mannerheim-kuvasta ja sketseistä, puhuessaan Keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Kalajoella lauantaina.

– Koulujen joulujuhlia ei saa pitää kirkossa. Professori vaatii opiskelijoita poistamaan Mannerheimin kuvan seinältä. Poliisi saa useita tutkintapyyntöjä vuosikymmeniä vanhoista televisiosketseistä. Kaupunginvaltuusto päättää viedä lihan ja maidon lasten ja vanhusten lautasilta. Sanomalehti päättää ruveta kutsumaan eduskunnan puhemiestä puheenjohtajaksi, Kurvinen listasi.

– Uskon aika monen kysyvän, onko Suomi tullut hulluksi.

Kurvisen mukaan keskustelu osoittaa, että Suomeen on ”rantautunut amerikkalainen identiteettipolitiikka”.

– Siihen kuuluu yksipuolinen ehdottomuus, äärimmäinen poliittinen korrektius, kaikesta loukkaantuminen ja vain yksi ”oikea mielipide. En jaksa uskoa, että tavalliset ihmiset niin kaupungeissa kuin maaseudullakaan haluavat tällaista arkijärjelle vierasta kehitystä. He kaipaavat malttia ja järkilinjaa, Kurvinen sanoi.

Kurvinen penää järkipolitiikkaa, jossa Keskustan tehtävä on tuoda esiin ”järjen ääni”. Se tarkoittaa ”suomalaisen elämänmuodon ja perinteiden puolustamista samalla omantunnonvapautta ja yksilöllisyyttä kunnioittaen”.

Elina Ranta
https://www.is.fi/politiikka/art-200000 ... ml?ref=rss
Kepulaisen kanssa ihan samaa mieltä. Amerikkalainen identiteetti-kulttuuri on saapunut. Seuraavaksi tulemme näkemään yhä enemmän myös identiteettipolitiikkaa, missä olet sitä parempi, mitä erikoisemmasta vähemmistössä olet. Rotuasiat ja etninen tausta (vaikka toisaalta vastustavat rasismia ja rodusta puhuminen kuulemma rumaa) ja seksuaaliseen suuntautumiseen vaikuttavat mielisairaudet ovat ehdotonta plussaa.
Burn
Loot
Murder

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3652
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja damfin » La Marras 23, 2019 8:46 pm

Jos Petelius olisi pitänyt tuon alkuperäisen linjansa, eli pyytänyt anteeksi saamelaisilta mutta ei mustalaisilta, niin siinä olisi ollut edes jotain logiikkaa, koska peteliuksen ja kallialan mustalaisparodiahan ei edes antanut mitenkään vääristelevää kuvaa mustalaisista vaan perustui ihan totuudenmukaiseen tulkintaan mustalaisista eli miksi heiltä olisi pitänytkään mitään anteeksi pyytää.
Saamelaisista sentään suuri osa tekee ihan töitäkin poronhoidon parissa sen viinanjuonnin ohella, eli ehkä heidän imitoiminen pelkkinä hauskaa pitävinä juoppoina ei mennyt ihan nappiin, vai oletteko nähneet saamelaismiehiä pitämässä hauskaa vaikka viinaa joisivatkin?
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Laama
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 47
Liittynyt: Ti Elo 14, 2018 8:10 am

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja Laama » Su Marras 24, 2019 12:12 am

Vaikeaa on elämä näillä ihmisillä kun ihan kaikesta täytyy pahoittaa mielensä. Tää on mennyt tosiaan aivan naurettavaksi. Oisko seuraavana myös ameriikkalainen tapa laittaa kaiken maailman varoituksia käyttöohjeisiin, ettei vaan kukaan voi nostaa kannetta jos jotain menee pieleen... :roll:
Älä tule hyvä kakku, tule paha kakku.

janita
Nikke Knattertton
Viestit: 861
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja janita » Su Marras 24, 2019 1:22 am

Jotkut mustalaiset tosiaan pahoittivat seuraavaksi mielensä, mutta sentään sitten joku heistä muisti että Kilikalin videot ovat tosi suosittuja keskuudessaan https://youtu.be/Tn46P7I3_7Q

Jope
Alokas
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Heinä 29, 2015 2:55 pm

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja Jope » Su Marras 24, 2019 9:24 am

Olisiko paikallaan että vastavuoroisesti myös mustalaiset pyytävät anteeksi valtaväestöltä ja muilta ryhmiltä kaikkia niitä rikoksia mitä heikäläiset ovat tehneet?
Tai jos ei ole itse syyllistynyt mihinkään laittomuuteen, niin esittää vähintäänkin pahoittelu ja julkisesti tuomita rikoksiin syyllistyneet heimoveljet.

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2237
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Su Marras 24, 2019 12:05 pm

Mitä tämän aiheen ympärillä ovat taiteiljat kommentoineet niin aika on todella muuttunut, siis ihmiset ovat muuttuneet ja heidän reagointinsa. Ennen jos joku kulttuuripläjäys ruudussa ei miellyttänyt niin vaihtoi kanavaa ja elämä jatkui, nyt kaikista vähänkään negatiivisista kokemuksita on alettava ulisemaan netissä. Kaikki myös nähdään niiden omien poliittisten lasien läpi. Ei tää elämä nyt niin saatanan vakavaa ole. Taitaa olla niin kun ennen sen leivän eteen piti vähän tehdäkin jotain niin osattiin asioihinkin suhtautua järjellä. Sama näkyy tälläkin foorumilla, jengi kilahtelee jostain älyttömistä merkkijonoista ruudulla. Lopulta se on niin että ei ne sanat mitään merkkaa vaan teot.

Vastaa Viestiin