Sivu 1/1

Länsi-Uudenmaan pamaus 2.12.2019

Lähetetty: Ma Joulu 02, 2019 9:12 pm
Kirjoittaja poikani
And now for something completely different:
HS kirjoitti:Kova pamaus kuultu eri puolilla Espoota, viranomaisilla ei ole tietoa syystä

Kova ääni kuului maanantaina noin kello 16. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen pamauksesta, minkä lisäksi aiheesta on käyty vilkasta keskustelua sosiaalisen median kaupunginosaryhmissä.

Juho Jokinen HS
Julkaistu: 2.12. 19:43


ESPOOSSA on ihmetelty maanantaina kovaa pamausta, jonka alkuperästä ei ole toistaiseksi tietoa viranomaisillakaan.

Neljän aikoihin iltapäivällä kuuluneen kovan äänen alkuperää on pohdiskeltu muun muassa sosiaalisen median kaupunginosaryhmissä. Pamauksesta tai jyrähdyksestä on tehty kuulohavaintoja muun muassa Gumbölessä, Espoon keskuksessa ja Muuralassa. Tiettävästi sama ääni kuului Kirkkonummen puolellakin.

Myös Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sai iltapäivällä ilmoituksen pamauksesta. Viranomaisille ei kuitenkaan ole toistaiseksi selvinnyt, mikä sen on mahdollisesti aiheuttanut. Asiaan liittyen ei ole käynnissä minkäänlaista pelastustehtävää, koska selvillä ei ole, mistä ääni kuului.

KAUPUNGINOSARYHMISSÄ on epäilty, että jäljet voisivat johtaa Blominmäen vedenpuhdistamoon liittyviin viemärilouhintoihin. HS vieraili rakenteilla olevan jätevedenpuhdistamon työmaalla viime vuoden marraskuussa. Räjäytyksien haittavaikutuksista uutisoitiin edellisen kerran syyskuun lopussa.

Maanantaisesta pamauksesta ensimmäisenä uutisoineen MTV:n haastattelema Blominmäen vedenpuhdistamon hankejohtaja Jukka Yli-Kuivila pitää kuitenkin hyvin epätodennäköisenä, että ääni olisi peräisin heidän työmaaltaan.

”Jos tällainen räjähdys olisi tullut meidän työmaalta, minä olisin kyllä siitä jo saanut kuulla”, Yli-Kuivila totesi MTV:lle.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006329069.html

Tässä vähän vastapainoa jatkuville maturaiskauksille, ISIS-vapaustaistelijoille, nuorisojengeille...

Re: Länsi-Uudenmaan pamaus 2.12.2019

Lähetetty: Ti Joulu 03, 2019 5:18 pm
Kirjoittaja ABC
Olisiko meteori räjähtänyt ilmakehässä? Päiväsaikaan tulipalloa ei ehkä olisi havaittu, varsikaan jos se tuli lännestä päin. Voisi olla myös ihan avaruusromua, sitä alkaa olla niin paljon, että kohta joku jää alle.

Toivottavasti pamaus ei ainakaan liity Otaniemessä olevaan Suomen syvimpään reikään. Siis että olisivat osuneet johonkin kaasutaskuun tms.

Re: Länsi-Uudenmaan pamaus 2.12.2019

Lähetetty: Ti Joulu 03, 2019 5:57 pm
Kirjoittaja poikani
ABC kirjoitti:
Ti Joulu 03, 2019 5:18 pm
Voisi olla myös ihan avaruusromua, sitä alkaa olla niin paljon, että kohta joku jää alle.
Tuleeko niistä kuitenkaan pamausta, joka kuultaisiin ympäri Länsi-Uusimaata ja joka saisi ikkunat helisemään? Alla on lisätietoa aiheesta.
13. Is reentering debris a risk to people and property on Earth?
A significant amount of debris does not survive the severe heating that occurs during reentry. Components which do survive are most likely to fall into the oceans or other bodies of water or onto sparsely populated regions like the Canadian Tundra, the Australian Outback, or Siberia in the Russian Federation. During the past 50 years an average of one cataloged piece of debris fell back to Earth each day. No serious injury or significant property damage caused by reentering debris has been confirmed.
https://orbitaldebris.jsc.nasa.gov/faq/

Kenties Espoossa tehtiin räjähdetestejä ISIS-naisten ja -lasten tulevaa paluuta varten? Tai ehkä kyseessä oli vieraiden saapuminen Juhan af Grannin tänään vietettäville 75-vuotissyntymäpäiville?

Re: Länsi-Uudenmaan pamaus 2.12.2019

Lähetetty: Ti Joulu 03, 2019 11:48 pm
Kirjoittaja e18
hävittäjä matkalla tunnistuslennolle merelle ja äänivalli sano poks..? tuolta janalta miltä noi äänet on kuulunu voi vetää viivottimella viivan merelle.