Hyviä reseptejä kotikokkailuun

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

IhmeTyyppi
Nikke Knakkertton
Viestit: 198
Liittynyt: La Kesä 28, 2008 1:03 pm

Viesti Kirjoittaja IhmeTyyppi »

Mariacka kirjoitti:Kävisikö puoliksi einesruoka? Kinkkukiusaus?

Peruna-sipulisuikaleita (pakaste) 500-1000 g.
Kinkkukuutioita (valmiina pussissa) tai itse paloiteltua kinkkua n. 300g.
Aurajuustoa 50 g jos tykkää. Suolaa. Ruokakermaa 2-3,3 dl.

Eli uuni päälle, n 225 astetta. Sitten uunivuokaan puolet pakasteperuna-sipulisuikaleista, ripaus suolaa päälle. Seuraavaksi kinkku ja aurajuusto (ei siis pakollinen, voi laittaa halutessaan myös juustoraastetta). Päälle loput peruna-sipulit ja suolaa siroteltuna. Sitten ruokakerma, pienempään annokseen riittää 2 dl ja isompaan 3,3 dl purkki.

Vuoka uuniin, halutessaan voi kuorruttaa juustoraasteella. Saa olla n. puolitoista tuntia, että kypsyy kunnolla.

Salaatti: jäävuorisalaatista voi repiä pieniä paloja (veitsellä suikalointikin käy). Sekaan joko kurkkua ja tomaattia pilkottuna, fetajuustoa, paprikaa tai mistä nyt sattuu pitämään, esim. oliiveja. Mandariinilohkot ja viinirypäleetkin ovat aika pirteitä. Kaikkea ei kuitenkaan kannata sotkea keskenään, vaan yhtä-kolmea ainesta jäävuorisalaatin lisäksi. Salaattikastiketta voi laittaa pullosta sitten päälle mielensä mukaan.
Jos ei tykkää kinkusta, sen voi korvata jauhelihalla, joka täytyy luonnolliseti ruskistaa ensin. Mausteita sitten oman maun mukaan.
mice
Lauri Hanhivaara
Viestit: 133
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 2:42 pm

Viesti Kirjoittaja mice »

IhmeTyyppi kirjoitti:
Mariacka kirjoitti:Kävisikö puoliksi einesruoka? Kinkkukiusaus?

Peruna-sipulisuikaleita (pakaste) 500-1000 g.
Kinkkukuutioita (valmiina pussissa) tai itse paloiteltua kinkkua n. 300g.
Aurajuustoa 50 g jos tykkää. Suolaa. Ruokakermaa 2-3,3 dl.

Eli uuni päälle, n 225 astetta. Sitten uunivuokaan puolet pakasteperuna-sipulisuikaleista, ripaus suolaa päälle. Seuraavaksi kinkku ja aurajuusto (ei siis pakollinen, voi laittaa halutessaan myös juustoraastetta). Päälle loput peruna-sipulit ja suolaa siroteltuna. Sitten ruokakerma, pienempään annokseen riittää 2 dl ja isompaan 3,3 dl purkki.

Vuoka uuniin, halutessaan voi kuorruttaa juustoraasteella. Saa olla n. puolitoista tuntia, että kypsyy kunnolla.

Salaatti: jäävuorisalaatista voi repiä pieniä paloja (veitsellä suikalointikin käy). Sekaan joko kurkkua ja tomaattia pilkottuna, fetajuustoa, paprikaa tai mistä nyt sattuu pitämään, esim. oliiveja. Mandariinilohkot ja viinirypäleetkin ovat aika pirteitä. Kaikkea ei kuitenkaan kannata sotkea keskenään, vaan yhtä-kolmea ainesta jäävuorisalaatin lisäksi. Salaattikastiketta voi laittaa pullosta sitten päälle mielensä mukaan.
Jos ei tykkää kinkusta, sen voi korvata jauhelihalla, joka täytyy luonnolliseti ruskistaa ensin. Mausteita sitten oman maun mukaan.
Kumpaankin vaihtoehtoon kuuluu ihan ehdottomasti voita reilusti. Siis ihan oikeata voita ennen uuniinlaittoa, muutama siivu päällimmäiseksi.
Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Viesti Kirjoittaja Chopper »

Saman voi tehdä myös oikeista perunoista (nam),minusta noi pakasteperunat on vetisiä.
Mariacka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5075
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Viesti Kirjoittaja Mariacka »

Chopper kirjoitti:Saman voi tehdä myös oikeista perunoista (nam),minusta noi pakasteperunat on vetisiä.
Voi tietenkin, mutta työmäärä lisääntyy huimasti. Viipaloidut perunat myös tummuvat nopeasti. Riittävän pitkä kypsennys kyllä poistaa vetisyyden.

Myös anjovis, lohi ja salami käyvät mainiosti kinkun/jauhelihan tilalle. Ja lisänä voi laittaa esim. paprikaa, porkkanaa tmv.

Voita en hirviäisi laittaa, varsinkin jos käyttää aurajuustoa. Mutta en epäile, etteikö se olisi hyvää...
Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Viesti Kirjoittaja Chopper »

Mariacka kirjoitti:Voi tietenkin, mutta työmäärä lisääntyy huimasti. Viipaloidut perunat myös tummuvat nopeasti.
No jos haluaa maukasta niin joskus sen eteen on tehtävä työtä. Perunan tummisen kuorittaessa/viipaloidessa voi estää laittamalla valmiiksi viipaloidut perunat kylmään veteen odottamaan.(jos siis tarkotit perunan tummista tässä vaiheessa)
Eka kerran kun tein kiusauksen oikeista perunoista niin perhe ei enää hyväksy kiusausta pakasteversioista.
Mutta jokainen omalla tavallaan,laitoin vain oman vaihtoehdon.
Mariacka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5075
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Viesti Kirjoittaja Mariacka »

Ajattelin lähinnä ohjeen pyytäjää, kun tuntui olevan ruuanlaitosta vähäiset kokemukset.

Tein itse aikanaan janssonit sun muut "oikeista" perunoista, siihen aikaan tosin ei tainnut pakasteita ollakaan. En huomaa hirveää makueroa, tai sitten makuaistini on laiskistunut keittiöuutteruuteni myötä. Muussia sen sijaan en ikinä tee jauheesta, siinä pitää olla oikeat potut.
Avatar
Tengu
Harjunpää
Viestit: 343
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2008 1:23 pm
Paikkakunta: Rikosnimike

Viesti Kirjoittaja Tengu »

Törmäsin toss vähä aikaa sitten pariin tosi mielenkiintoseen reseptiin.
Kesällä vois kokeilla kun ei viiti kuuman öljyn kanssa läträtä sisätiloissa.


Pekoni-juusto pötky
Ranskanperuna Hotdog tikussa

Jos noita kuvia ei tule nälkä ni jo on kumma. :twisted:
Torture is best at bedtime.
IhmeTyyppi
Nikke Knakkertton
Viestit: 198
Liittynyt: La Kesä 28, 2008 1:03 pm

Viesti Kirjoittaja IhmeTyyppi »

Tulipa tehtyä gulassisoppaa, jotenkin tähän tyyliin sen tekaisin:

-sipulia
-paprikaa (punainen ja keltainen)
-naudan paistia
-perunoita
-porkkanoita
-paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
-valkosibalia
-paprikajauhetta (nyrkillinen)
-suolaa
-mausteita, esim. chilijauhetta, itse käytin habanerojauhetta ja jauhettua mustapippuria myllystä
-ruokaöljyä ruskistamiseen
-liha- ja kasvisliemikuutio

Kuutioi kaikki ainekset, ruskista ensin liha, lisää sitten kasvikset.
Kun kasvikset ovat hieman pehmenneet, lisää mausteet, tomaattimurska, liemikuutiot ja vettä.
Kiehauta ja anna hautua kannen alla noin 1.5 tuntia.

Valkoinen leipä tai sämpylä sopii erinomaisesti dipattavaksi soppaan!
Loka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5207
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: On The Edge

Viesti Kirjoittaja Loka »

Valmis juustopastapussi, keitä 10 min.

Marinoituja lohipaloja.
Kermapurkki
Kalaliemikuutio

Nämä sekasin ja keittele jonkun aikaa. Just syön tätä, on muuten hyvää.
PitBull
Martin Beck
Viestit: 839
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 2:05 am
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Hyviä reseptejä kotikokkailuun

Viesti Kirjoittaja PitBull »

Tulinen pikamakaroni laatikko a'la Pitti

Ainekset
-400grammaa jauhelihaa
-Makaronia
-Punaisia jalopenoja
-valkosipulia
-Sipulia
(paprikaa jos tykkää)

Mausteina on hyvä käyttää
-Grilli maustetta
-Caynne pippuria

Ohje
-Keitä makaronit
-Ruskista jauheliha
-pilko sipulit, valkosipulit ja jalopenot (myös paprikat)
-Kippaa pilkotut jauhelihan sekaan
-Mausta oman maun mukaan

Kun makaronit ovat kypsät niin kaada vesi pois kattilasta ja heitä makaronit pannulle muiden sekaan ja anna hetki paistua.

Nopea ja hyvä ruoka 8)
Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen
henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä
minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä
tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.

UUSI TUNNUS! REALPITTI
serialist
Olivia Benson
Viestit: 746
Liittynyt: To Touko 22, 2008 9:53 am

Re: Hyviä reseptejä kotikokkailuun

Viesti Kirjoittaja serialist »

Serialistinliha pasteijat (ei vais, ihan vaan lihapasteijat.)

-Lehtitaikina levy (siis sitä samaa taikinaa mitä joulutortuissa käytetään). Puolita levy puoliksi, jolloin saat kaksi pientä neliötä. Puolita siis kaikki levyt mitä paketista löytyy.

- Ruskista jauheliha ja sipuli, mausta oman maun mukaan. Itse käytän liha(-tai kasvis)liemikuutiota, valkosipulia, pippuria ja joskus kananmunaakin. Kasvissyöjät voivat käyttää vaikka riisiä tai soijaa jauhelihan tilalla, kuten varmasti tiesittekin jo. :D

- Annostele jauhelihamössöä ruokalusikallinen yhtä taikinaneliötä kohti, lisää päälle vielä hivenen juustoraastetta. Taita oikea yläkulma vasemman alakulman kanssa yhteen, saat kolmiopasteijoita!

- Sivele kananmunan valkuaisella pasteijat ennen uuniin laittoa.

- Paista lehtitaikinan ohjeiden mukaan.

Loistavia välipaloja! :)

Piirakka

Tätä on muuten kehuttu tosi kovasti. ;)

Murotaikina

150g voita
1 dl sokeria
1 muna
n.2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkattuna. Lisää leivinjauhe ja jauhot yhdessä.

Täyte

Mansikkaa (tai mustikkaa, viinimarjaa..)
2 dl kermaviiliä
½ dl sokeria
1 muna
1tl vaniljasokeria

Vatkaa ensin kermaviili ja muna. Lisää loput yhdessä.

Painele taikina vuokaan, kaada marjat ja lisää kermaviilitäyte. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tonnikalapastakastike

Tämä sopii niille, jotka eivät halua käyttää ruoanlaittoon 10 minuuttia enempää. Tällä reseptillä saa noin kahden hengen kastikkeen.

- Puolikas yrttitomaattimurska -tölkki eli noin 250g
-Yksi tonnikalapurkki (itse käytän tonnikalahiutaleita vedessä)
-Kermaa

Kaada tomaattimurska, tonnikala ja kerma kattilaan, kuumenna ja mausta. Itse käytän valkosipulia, oreganoa ja pippuria. Kuumenna kymmenisen minuuttia.

Tarjoile kasvisliemikuutiovedessä keitettyjen makaronien kanssa.

Tämä resepti on seurauksia kiireestä ja kaappien tyhjyydestä, joten se on hyvin sovellettavissa. :D

Enjoy!
A good way to threaten somebody is to light a stick of dynamite. Then you call the guy and hold the burning fuse up to the phone. "Hear that?" you say.
"That's dynamite, baby.".
- Jack Handy -
Maybrick
Perry Mason
Viestit: 3828
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Re: Hyviä reseptejä kotikokkailuun

Viesti Kirjoittaja Maybrick »

Kiitos näistä!
Tuohon ^marjapiirakkareseptiin mainitsisin vielä, että puoli desiä sokeria täytteessä voi olla liian vähän jos kyse on kovin happamista marjoista, kuten puolukasta. Itse ainakin silloin lisään sokeria täytteeseen.
Pitää pian kokeilla tuota suolaista reseptiä...
Nothing is quite what it seems
serialist
Olivia Benson
Viestit: 746
Liittynyt: To Touko 22, 2008 9:53 am

Re: Hyviä reseptejä kotikokkailuun

Viesti Kirjoittaja serialist »

Maybrick kirjoitti:Kiitos näistä!
Tuohon ^marjapiirakkareseptiin mainitsisin vielä, että puoli desiä sokeria täytteessä voi olla liian vähän jos kyse on kovin happamista marjoista, kuten puolukasta. Itse ainakin silloin lisään sokeria täytteeseen.
Pitää pian kokeilla tuota suolaista reseptiä...
Olet ihan oikeassa tuon sokerin lisäämisen suhteen. En itse tajunnut tuota edes mainita kun en itse käytä puolukkaa, en pidä siitä marjasta. :D Itse käytän enemmän mustikkaa, mansikkaa tai viinimarjaa. :)
A good way to threaten somebody is to light a stick of dynamite. Then you call the guy and hold the burning fuse up to the phone. "Hear that?" you say.
"That's dynamite, baby.".
- Jack Handy -
Kapital
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: To Tammi 08, 2009 4:29 pm
Paikkakunta: Itä

Re: Hyviä reseptejä kotikokkailuun

Viesti Kirjoittaja Kapital »

Kommenttia tuohon kebab-reseptiin. Itse veivaan taikinan monitoimikoneella taikinakoukuilla. Jostain moinen konekin on ilmestynyt :) Ja mielestäni todellakin onnistumisen ydin on siinä, että taikinamassasta tulee helvetin tiivis.
Oma spesiaali on hirvikäristys. Tämä ohje on noin 800g hirvenlihasta. Ruskistetaan 2 pakettia pekonia sekä 2-3 sipulia. Laitetaan ne kattilaan ja kattilaan parin desin verran vettä, suolakurkkusiivuja nesteineen n. pienen purkin verran sekä pari lihaliemikuutiota. Otetaan jäinen köntti hirvenlihaa. Vuollaan siitä terävällä veitsellä mahdollisimman ohuita siivuja. Siivut ruskistetaan nopeasti pienissä erissä kuumalla valurautapannulla voissa. Siivut maustetaan suolalla ja mustapippurilla ja heitetään kattilaan hautumaan. Haudutellaan pienellä lämmöllä sen aikaa, että lihoista tulee murakoita ja maukkaita.
Lisukkeena on tullut tarjoiltua perunamuusi oikeista perunoista voilla ja punaisella maidolla höystettynä.
ps. Paisti toimii pikkutunneilla esim. leipien päällä mainiosti.
Kardemumma

Re: Hyviä reseptejä kotikokkailuun

Viesti Kirjoittaja Kardemumma »

ELÄMÄÄN KYLLÄSTYNEEN POLIISIN KEITTORESEPTI.

1 kpl 170g Venäläinen meetvursti -paketti.
1 kpl HK 170g Amerikan Pekoni -paketti.
1 kpl HK 420g Aito Nakki -paketti.
1 kpl Rainbow Kivettömät mustat oliivit -purkki.
1 kpl Barilla 400g Valkosipuli tomaattikastike.
3 perunaa.
3 suolakurkkua.
2 sipulia.
16 mustapippuria.
1 teelusikallinen merisuolaa.

Tarvitset 3 litran kattilan. Leikkaa pekonisiivut Alibi-lehden päällä suikaleiksi. Paista niitä kattilan pohjalla. Leikkaa seuraavaksi meetwursti pitkittäin silpuksi. Lisää pekonien joukkoon. Kaada sekaan tomaattikastike ja samalla purkilla mitattuna kolme purkillista kylmää vettä. Seuravaksi kuori perunat ja paloittele ne sipulin kanssa. Lisää joukkoon mustapippurien ja suolan kanssa. Anna porista 15 minuuttia. Lisää lopuksi nakit ja suolakurkut.
Vastaa Viestiin