Iltalehti 15.7.2023 / https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d895 ... 7d24ddff37
Valekokki piinaa ravintoloitsijoita – ”Suuri tv-tähti” valehdellut laajasti työhistoriastaan
Kokkina toimivalla miehellä on väitetysti kymmenittäin työpaikkoja takanaan. Todellisuudessa suuri osa työhistoriasta on tuulesta temmattua.
Helsinkiläisravintolaan haettiin keittiömestarin pestiin tekijää. Hakemuksen laittoi lähemmäs 40-vuotias mies, jolla oli vaikuttava ja laaja työhistoria.
– Hän laittoi hakemuksen tulemaan, vaikutti fiksulta ja osaavalta tyypiltä, ravintolan omistaja kertoo.
Pian asioiden oikea laita tuli ilmi. Osa väitetyistä työnantajista ei ole kuullut koko ihmisestä, ja työhistoria on muutoinkin varsin värikäs.
Mies kertoo hakemuksessaan työskennelleensä useissa kymmenissä työpaikoissa kuluneiden 20 vuoden aikana, joista 15 vuotta kertoo olleensa esimiestehtävissä.
– Eihän hän osannut edes laittaa ruokaa. Jatkuvasti joutui korjaamaan hänen sotkujaan. Alle kuukauden hän oli täällä, kunnes pistin pihalle, nainen kertoo.
Artikkelin henkilöt pysyvät nimettöminä, sillä juttu käsittelee helposti tunnistettavia yksityishenkilöitä. Sekä omistajan että irtisanotun kokin henkilöllisyys ovat toimituksen tiedossa.
Ruoanlaittotaidot hukassa
Kyseisestä miehestä on tullut vihjeitä jo muutamia vuosia sitten. Hänen kerrottiin varastavan Facebook-sivuilleen kuvia annoksista ja väittävän niitä omikseen. Miehen on myös kerrottu valehtelevan työhistoriastaan jo silloin.
Hän valmistui kertomansa mukaan ravintolakokiksi ammattikoulusta vuonna 2005 ja keittiömestariksi ammattikorkeakoulusta vuonna 2009.
Ravintolan omistaja kertoo, että mies teki ensimmäisellä viikollaan lihapullia, jotka ovat ravintolan suosikkiannos. Pullat olivat suorastaan syömäkelvottomia.
– Myös pippurikastike meni pilalle, sillä hän ei osannut käyttänyt suurustejauhetta oikein.
Iltalehti on nähnyt miehen lähettämän työhakemuksen ravintolaan.
Hän myös kertoo työskennelleensä yhdeksän vuoden ajan suomalaisen elintarvikevalmistajan keittiömestarina.
Yrityksestä kuitenkin kerrotaan, ettei mies ole ollut heidän palveluksessaan, eikä tietoja palvelusuhteesta ole.
Ravintolan omistaja kertoo, että kokin työsuhde päätettiin noin kuukauden työskentelyn jälkeen heinäkuun alussa. Mies myönsi irtisanomisensa yhteydessä, ettei ole ollutkaan kyseisessä elintarvikealan yrityksessä töissä.
Ravintolan omistavan naisen mukaan miehellä oli ”ihmeellinen tarve” korostaa keittiömestariuttaan.
– Epäilen, onko hän keittiömestari lainkaan, hän pohtii.
Pitkän linjan huijari?
Muutaman vuoden takaisessa paikallislehden artikkelissa mies kertoo työtavoistaan ja -historiastaan ja osaamisestaan keittiömestarina. Artikkelin mukaan hän valmistui restonomiksi vuonna 2007, eli kaksi vuotta työhakemuksessaan ilmoitettua aikaisemmin.
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöpalvelusta miehen nimellä ei löydy yhtäkään julkaisua miltään vuodelta.
Moni muukaan asia ei täsmää. Hakemuksessaan mies kertoo seitsemän vuoden työkokemuksesta laivayhtiön kokkina ja keittiömestarina, artikkelissa työkokemus samalta ajanjaksolta on laivayhtiön kilpailijalta. Hänellä on myös paljon päällekkäisiä keittiö- ja ravintolapestejä, joista suuri osa on vastuuhenkilötehtävissä.
Mies kertoo saaneensa lempinimen ”Suomen Gordon Ramsayna” laivalla työskennellessään. Miehellä ei ole mitään tekemistä huippukokki Sauli Kemppaisen kanssa, joka tunnettiin samaisella tittelillä oikeista ansioistaan.
Laivayhtiöstä kerrotaan, että kyseinen mies ei ole ollut heillä töissä millään laivalla. Toisesta yhtiöstä puolestaan sanotaan, että keittiömestarina toimineet henkilöt olisivat tunnistettavissa. Mies ei ole nimeltä tuttu.
Omistaja ihmettelee miehen ”häikäilemätöntä” valheiden määrää.
– En näe mitään motiivia tällaiselle. Tämä on ensimmäinen kerta, kun näen jonkun valehtelevan näin, ja olen ollut alalla vuodesta 1988, hän hämmästelee.
Iltalehti ei tavoittanut miestä ja hänen kaikkia väitettyjä työpaikkojaan kommentoimaan tapausta ja esitettyjä väitteitä.
Valekokki piinaa ravintoloitsijoita
Valvoja: Moderaattorit
Valekokki piinaa ravintoloitsijoita
Kukas tämä seppä mahtaa olla?
-
- Andy Sipowich NYPD
- Viestit: 1303
- Liittynyt: Pe Helmi 25, 2022 11:32 am
Re: Valekokki piinaa ravintoloitsijoita
"Kukas tämä seppä mahtaa olla?"
Varmaan sen sarjasyömärin veli.
Varmaan sen sarjasyömärin veli.
Slava Ukraini! <3
Re: Valekokki piinaa ravintoloitsijoita
Valtteri Wasenius. Tästä jutusta löytyvät tiedot täsmäävät alkuperäisessä jutussa mainittuihin valheisiin.
https://www.itavayla.fi/teksti/suomen-g ... 702aa6278a
25.9.2018 18.05
Suomen Gordon Ramsay tuli Porvooseen
– Tuoreus, tuoreus ja tuoreus! Ne ovat avainsanoja. Arvostan hyviä, kotimaisia raaka-aineita, porvoolaisen bistro-ravintola Hopean keittiömestari Valtteri Wasenius sanoo.
PORVOO Broilerinleikkeet kypsyvät pannulla. Vähän suolaa ja pippuria pintaan.
–Paistetaan pinnat kiinni. Seuraavaksi sivelen broilerit yrttiöljyllä ja laitan ne uuniin 15 minuutiksi kypsymään, keittiömestari Valtteri Wasenius sanailee porvoolaisen bistro-ravintola Hopean keittiössä.
Hän haluaa saada oman kädenjälkensä näkyviin.
–Tässä työssä saa olla luova, sillä vain taivas on rajana. Ideoita, hullujakin, on kiva päästä testaamaan ja kokeilemaan, kotimaisen ja lähiruoan nimeen vannova Wasenius sanoo.
Keittiömestari myös kuvaa omia luomuksiaan ja julkaisee niitä Facebookissa julkisella Chef De Quisine Valtteri Wasenius - Finland -sivullaan.
–Jotta mielenkiinto työssä säilyy, toivon pääseväni toteuttamaan omia bravuureitani ja toteuttaa uusia luomuksia. Jokainen ravintola ja jokainen työpäivä opettavat aina uutta, hän sanoo.
–Ravintolatyö on hyvin fyysistä. Tästä pitää osata nauttia; jos ei työstä tykkäisi, ei tätä myöskään tekisi. Ravintola on kokille kuin toinen koti ja muut työntekijät perheenjäseniä, Wasenius pohtii lieden äärellä.
Hopean ruokakonsepti uudistuu
Wasenius aloitti työskentelynsä porvoolaisravintolassa syyskuun alussa.
–Lisäksi työskentelen Atrialla, jossa kehitän reseptiikkaa, suunnittelen ruokakuvauksia ja pidän yhtiön asiakkaille kokkikoulua. Ne antavat hyvää vastapainoa ravintolakokin työlle, 32-vuotias keittiömestari kertoo.
Mies on lähtenyt määrätietoisesti kehittämään ravintolan ruokakonseptia.
–Ensi viikolla aloitamme buffet-lounastarjoilun. Sen lisäksi asiakas voi tilata keittiömestarin suositteluannoksen, joka tuodaan suoraan pöytään, Wasenius kertoo.
Ravintolan á la carte -lista uudistuu lokakuun aikana.
–Alamme tehdä myös catering-tilaisuuksia, kuten häitä, syntymäpäiviä ja yritystilaisuuksia. Vuokraamme myös ravintolasalia juhlien pitopaikaksi, Wasenius jatkaa.
Kotimaisia raaka-aineita käyttöön
Keittiömestarin mukaan ravintolassa pyritään tekemään itse niin paljon kuin se on mahdollista.
–Se on se meidän salainen ase. Arvostan itse tehtyä ruokaa samalla tavalla kuin ravintolan omistajakin, Wasenius jatkaa.
Hän vannoo lähiruoan ja -tuottajien nimeen.
–On tärkeää tietää, mistä ruoka tulee. Haluamme tukea lähialueen tuottajia ja yrityksiä raaka-aineiden, kuten lihat, kalat ja kananmunat, hankinnoissamme. Tuoreus, tuoreus ja tuoreus ovat avainsanat!, Wasenius jatkaa.
Hän sanoo arvostavansa hyviä raaka-aineita paljon.
–Toivon, että ihmiset ajattelisivat sitä, mitä syövät ja käyttäisivät ensisijaisesti kotimaista lihaa, kalaa ja kanaa. Myös maitotaloustuotteet ovat meillä maailman parhaita, Wasenius jatkaa.
Oppi-isänä toimi Jyrki Sukula
Hyvinkäällä asuva Wasenius valmistui kokiksi ravintolakoulu Perhosta vuonna 2005. Työn ohessa hän opiskeli keittiömestari–restonomiksi Haaga-Heliassa, josta sai todistuksen vuonna 2007.
–Koulun jälkeen työskentelin Sokos Hotel Vantaalla, Vaakunassa ja Flamingossa. Opiskeluaikoina kiersin myös HOK-Elannon ravintoloita, hän kertoo.
Uransa alkuvuosina hän oli myös Jyrki Sukulan palveluksessa kolmisen vuotta työskennellen mestarin catering-yrityksessä muun muassa Espoon Areenalla.
–Sukulaa voin pitää omana oppi-isänäni. Lisäksi ehdoton ykkössuosikkini maailmalla on Gordon Ramsay, Wasenius sanoo.
Ennen Porvooseen tuloaan hän toimi Silja Linella kokkina ja keittiömestarina seitsemän vuoden ajan.
–Siltä ajalta sain lempinimen "Suomen Gordon Ramsay", sillä idolini tapaan minulla on aina mukana musta kirja muun muassa reseptiikkaa varten. Ideat pitää kirjoittaa muistiin heti, kun ne tulevat. Harmittaa, jos unohdan ne, Wasenius sanoo.
Jokereiden keikkakokkina Siperiassa
Työnsä vastapainoksi Wasenius pelaa salibandyä miesten ykkösdivisioonassa helsinkiläisen M-Teamin riveissä.
–Pyrin myös pitämään peruskuntoa yllä ulkoilemalla paljon sekä käymään salilla ja lenkillä, hän kertoo.
Myös moottoriurheilu on miehen sydäntä lähellä.
–Olen käynyt pari kertaa katsomassa Formula 1 -kisoja.
Hänen kiinnostuksensa jääkiekkoon on vienyt miehen myös töihin Venäjälle.
–Toimin Jokereiden keikkakokkina joukkueen ensimmäisellä KHL-kaudella. Työskentely Siperialla oli opettavaista ja kuuluu urani huippuhetkiin, Wasenius kertoo.
Hyvinkääläisen perheeseen kuuluvat tällä hetkellä avovaimo ja karkeakarvainen mäyräkoira.
–Esikoisemme syntyy ensi vuoden puolella. Silloin saa rauhoittua paikoilleen, hän sanoo.
https://www.itavayla.fi/teksti/suomen-g ... 702aa6278a
25.9.2018 18.05
Suomen Gordon Ramsay tuli Porvooseen
– Tuoreus, tuoreus ja tuoreus! Ne ovat avainsanoja. Arvostan hyviä, kotimaisia raaka-aineita, porvoolaisen bistro-ravintola Hopean keittiömestari Valtteri Wasenius sanoo.
PORVOO Broilerinleikkeet kypsyvät pannulla. Vähän suolaa ja pippuria pintaan.
–Paistetaan pinnat kiinni. Seuraavaksi sivelen broilerit yrttiöljyllä ja laitan ne uuniin 15 minuutiksi kypsymään, keittiömestari Valtteri Wasenius sanailee porvoolaisen bistro-ravintola Hopean keittiössä.
Hän haluaa saada oman kädenjälkensä näkyviin.
–Tässä työssä saa olla luova, sillä vain taivas on rajana. Ideoita, hullujakin, on kiva päästä testaamaan ja kokeilemaan, kotimaisen ja lähiruoan nimeen vannova Wasenius sanoo.
Keittiömestari myös kuvaa omia luomuksiaan ja julkaisee niitä Facebookissa julkisella Chef De Quisine Valtteri Wasenius - Finland -sivullaan.
–Jotta mielenkiinto työssä säilyy, toivon pääseväni toteuttamaan omia bravuureitani ja toteuttaa uusia luomuksia. Jokainen ravintola ja jokainen työpäivä opettavat aina uutta, hän sanoo.
–Ravintolatyö on hyvin fyysistä. Tästä pitää osata nauttia; jos ei työstä tykkäisi, ei tätä myöskään tekisi. Ravintola on kokille kuin toinen koti ja muut työntekijät perheenjäseniä, Wasenius pohtii lieden äärellä.
Hopean ruokakonsepti uudistuu
Wasenius aloitti työskentelynsä porvoolaisravintolassa syyskuun alussa.
–Lisäksi työskentelen Atrialla, jossa kehitän reseptiikkaa, suunnittelen ruokakuvauksia ja pidän yhtiön asiakkaille kokkikoulua. Ne antavat hyvää vastapainoa ravintolakokin työlle, 32-vuotias keittiömestari kertoo.
Mies on lähtenyt määrätietoisesti kehittämään ravintolan ruokakonseptia.
–Ensi viikolla aloitamme buffet-lounastarjoilun. Sen lisäksi asiakas voi tilata keittiömestarin suositteluannoksen, joka tuodaan suoraan pöytään, Wasenius kertoo.
Ravintolan á la carte -lista uudistuu lokakuun aikana.
–Alamme tehdä myös catering-tilaisuuksia, kuten häitä, syntymäpäiviä ja yritystilaisuuksia. Vuokraamme myös ravintolasalia juhlien pitopaikaksi, Wasenius jatkaa.
Kotimaisia raaka-aineita käyttöön
Keittiömestarin mukaan ravintolassa pyritään tekemään itse niin paljon kuin se on mahdollista.
–Se on se meidän salainen ase. Arvostan itse tehtyä ruokaa samalla tavalla kuin ravintolan omistajakin, Wasenius jatkaa.
Hän vannoo lähiruoan ja -tuottajien nimeen.
–On tärkeää tietää, mistä ruoka tulee. Haluamme tukea lähialueen tuottajia ja yrityksiä raaka-aineiden, kuten lihat, kalat ja kananmunat, hankinnoissamme. Tuoreus, tuoreus ja tuoreus ovat avainsanat!, Wasenius jatkaa.
Hän sanoo arvostavansa hyviä raaka-aineita paljon.
–Toivon, että ihmiset ajattelisivat sitä, mitä syövät ja käyttäisivät ensisijaisesti kotimaista lihaa, kalaa ja kanaa. Myös maitotaloustuotteet ovat meillä maailman parhaita, Wasenius jatkaa.
Oppi-isänä toimi Jyrki Sukula
Hyvinkäällä asuva Wasenius valmistui kokiksi ravintolakoulu Perhosta vuonna 2005. Työn ohessa hän opiskeli keittiömestari–restonomiksi Haaga-Heliassa, josta sai todistuksen vuonna 2007.
–Koulun jälkeen työskentelin Sokos Hotel Vantaalla, Vaakunassa ja Flamingossa. Opiskeluaikoina kiersin myös HOK-Elannon ravintoloita, hän kertoo.
Uransa alkuvuosina hän oli myös Jyrki Sukulan palveluksessa kolmisen vuotta työskennellen mestarin catering-yrityksessä muun muassa Espoon Areenalla.
–Sukulaa voin pitää omana oppi-isänäni. Lisäksi ehdoton ykkössuosikkini maailmalla on Gordon Ramsay, Wasenius sanoo.
Ennen Porvooseen tuloaan hän toimi Silja Linella kokkina ja keittiömestarina seitsemän vuoden ajan.
–Siltä ajalta sain lempinimen "Suomen Gordon Ramsay", sillä idolini tapaan minulla on aina mukana musta kirja muun muassa reseptiikkaa varten. Ideat pitää kirjoittaa muistiin heti, kun ne tulevat. Harmittaa, jos unohdan ne, Wasenius sanoo.
Jokereiden keikkakokkina Siperiassa
Työnsä vastapainoksi Wasenius pelaa salibandyä miesten ykkösdivisioonassa helsinkiläisen M-Teamin riveissä.
–Pyrin myös pitämään peruskuntoa yllä ulkoilemalla paljon sekä käymään salilla ja lenkillä, hän kertoo.
Myös moottoriurheilu on miehen sydäntä lähellä.
–Olen käynyt pari kertaa katsomassa Formula 1 -kisoja.
Hänen kiinnostuksensa jääkiekkoon on vienyt miehen myös töihin Venäjälle.
–Toimin Jokereiden keikkakokkina joukkueen ensimmäisellä KHL-kaudella. Työskentely Siperialla oli opettavaista ja kuuluu urani huippuhetkiin, Wasenius kertoo.
Hyvinkääläisen perheeseen kuuluvat tällä hetkellä avovaimo ja karkeakarvainen mäyräkoira.
–Esikoisemme syntyy ensi vuoden puolella. Silloin saa rauhoittua paikoilleen, hän sanoo.
Re: Valekokki piinaa ravintoloitsijoita
Kutsuu itseään Suomen Gordon Ramseyksi, eikä osaa edes lihapullia tehdä.
Mikä ihmeen mielenvikaisuus saa ihmisen käyttäytymään noin, kaikkine valheineensa?
Ja mikäköhän tässä niin kuin oli edes tarkoitus? Luuliko tuo kokkaustaidoton spede, että tuosta olisi tullut pitkäkin työura
Mikä ihmeen mielenvikaisuus saa ihmisen käyttäytymään noin, kaikkine valheineensa?
Ja mikäköhän tässä niin kuin oli edes tarkoitus? Luuliko tuo kokkaustaidoton spede, että tuosta olisi tullut pitkäkin työura
Re: Valekokki piinaa ravintoloitsijoita
"Keikkakokkina Jokereille Siperiassa"
-
- Theo Kojak
- Viestit: 1106
- Liittynyt: La Kesä 20, 2020 8:05 pm
Re: Valekokki piinaa ravintoloitsijoita
Ei jukolauta!
Täähän on ihan mieletön tapaus heh!
Oiskohan niin että hän on ihaillut kokkeja ja kokin ammattia niin paljon että on keksinyt itselleen tuollaisen kokin ja keittiömestarin identiteetin?
Kun en kyllä näe tuossa mitään rikollisen tienestin mahdollisuutta sen koommin, kokin palkan on saanut, mutta mitään suurhuijausta tuossa ei ole ollut mahdollista tehdä.
Vai onko Valtteri jonkinlainen psykiatrian tapaus, tuollaisine valheineen.
Täähän on ihan mieletön tapaus heh!
Oiskohan niin että hän on ihaillut kokkeja ja kokin ammattia niin paljon että on keksinyt itselleen tuollaisen kokin ja keittiömestarin identiteetin?
Kun en kyllä näe tuossa mitään rikollisen tienestin mahdollisuutta sen koommin, kokin palkan on saanut, mutta mitään suurhuijausta tuossa ei ole ollut mahdollista tehdä.
Vai onko Valtteri jonkinlainen psykiatrian tapaus, tuollaisine valheineen.
Allahia ei ole olemassa.
Re: Valekokki piinaa ravintoloitsijoita
Kauankohan oli lopulta töissä tuolla porvoolaisravintolassa? Itäväylän jutun mukaan aloitti kuun alussa ja juttu julkaistu kuun lopussa. Olisiko tuoltakin heti lähtenyt. Yrittäjäkään ei näytä kovin tyytyväiseltä kuvassa.dippainssi kirjoitti: ↑Su Heinä 16, 2023 2:39 am Ei jukolauta!
Täähän on ihan mieletön tapaus heh!
Oiskohan niin että hän on ihaillut kokkeja ja kokin ammattia niin paljon että on keksinyt itselleen tuollaisen kokin ja keittiömestarin identiteetin?
Kun en kyllä näe tuossa mitään rikollisen tienestin mahdollisuutta sen koommin, kokin palkan on saanut, mutta mitään suurhuijausta tuossa ei ole ollut mahdollista tehdä.
Vai onko Valtteri jonkinlainen psykiatrian tapaus, tuollaisine valheineen.
Mentaalitapaukselta vaikuttaa, ehkä itse uskoo juttuihinsa ja kykyihinsä, Olisikohan tässä myös sama mies vuodelta 2016:
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016050421511433
-
Paikalla
- Christopher Lorenzo
- Viestit: 1614
- Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am
Re: Valekokki piinaa ravintoloitsijoita
Luultavasti jotain sellaista. Onhan noita vastaavia melkein ammattiryhmässä kuin ammattiryhmässä. Työskentelin itse aikoinaan rautateillä, ja siellä ollessani oli tällainen tapaus, joka ei sentään töihin ollut sinne päässyt, mutta oli jostain onnistunut saamaan käsiinsä veturinkuljettajan päällystakin, ja sen avulla livahtamaan veturinkuljettajien ja konduktöörien sosiaalitiloihin. Vähän aikaa kun se siellä pyöri, ilmestyi lappu ilmoitustaululle, että tämmöinen heppu siellä pyörii, ja että "tuntee jotain rautatiealan perussanastoa, mutta muuten jutut ovat aika sekavia". Tuumasimme vain, että sopii joukkoon erittäin hyvin siis.dippainssi kirjoitti: ↑Su Heinä 16, 2023 2:39 am Ei jukolauta!
Täähän on ihan mieletön tapaus heh!
Oiskohan niin että hän on ihaillut kokkeja ja kokin ammattia niin paljon että on keksinyt itselleen tuollaisen kokin ja keittiömestarin identiteetin?
Petoksen tunnusmerkistön tämän valekokin toiminta taitaa tavallaan täyttää, koska väittää olevansa ammattimies vaikka ei ole. Harva tuosta silti lähtee rikosjuttua tekemään, onhan sitä vaikka mitä viheltäjää ravintola-alalla nähty. Työhistoria sinänsä saattaa tällä sällillä joiltain osin pitää jopa paikkansa, jos se on käynyt pieniä pätkiä vaikka ja missä oikeastikin säätämässä jo vuosien ajan.
Re: Valekokki piinaa ravintoloitsijoita
Kyllä tossa työnantajakin saa vähän kattoa peiliin, kun ei ole työtodistuksia, hygieniapassia ym. kysellyt.
Sokeasti vain palkannut tyypin itse laaditun cv:n perusteella.
Jokerit juu
Sokeasti vain palkannut tyypin itse laaditun cv:n perusteella.
Jokerit juu
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Re: Valekokki piinaa ravintoloitsijoita
Jos ravintolan kokiksi pääsee ja saa oikeudet tilata ravintolaan elintarvikkeita, niin onhan siinä voinut aimo määrät mennä ruokaa omaan käyttöön ja edelleenmyyntiin. Ei jutussa mainittu, että onko mahdollisesti ravintoloista kadonnut muutakin tavaraa tai rahaa.
Eräässä entisessä työpaikassa oli romani palkattu töihin ja oli alkuun hoitanut hommansa näennäisesti hyvin, kunnes oli alkanut tukkureilta epämääräisiä laskuja tulemaan tarvikkeista ja työkaluista. Oli vissiin jonkun kymppitonnin edestä tavaraa tilaillut, ja sille tielle taisi kaikki kadota. Työpaikaltakin oli ilmeisesti työkaluja ja tarvikkeita kadonnut ihan riittämiin.
Työtodistuksiakin on todella helppo väärentää. Hyvin harva niitä lähtee epäilemään ja edellisten työnantajien perään soittelemaan. Fiksu valetyömies väärentää todistukset yrityksistä, jotka on mennyt konkkaan, niin ei sitäkään vähää pääse tarkistelemaan työhistoriaa.
Eräässä entisessä työpaikassa oli romani palkattu töihin ja oli alkuun hoitanut hommansa näennäisesti hyvin, kunnes oli alkanut tukkureilta epämääräisiä laskuja tulemaan tarvikkeista ja työkaluista. Oli vissiin jonkun kymppitonnin edestä tavaraa tilaillut, ja sille tielle taisi kaikki kadota. Työpaikaltakin oli ilmeisesti työkaluja ja tarvikkeita kadonnut ihan riittämiin.
Työtodistuksiakin on todella helppo väärentää. Hyvin harva niitä lähtee epäilemään ja edellisten työnantajien perään soittelemaan. Fiksu valetyömies väärentää todistukset yrityksistä, jotka on mennyt konkkaan, niin ei sitäkään vähää pääse tarkistelemaan työhistoriaa.
-
- Harjunpää
- Viestit: 307
- Liittynyt: Ma Marras 28, 2022 12:14 pm
Re: Valekokki piinaa ravintoloitsijoita
Hahaa. Aivan päällikkö. Loistava huumorintaju. Suomen Gordon Ramsey. Kyllä tälle pitäisi ojentaa vuoden kokki titteli. Onhan näitä esiintynyt lentäjinä, lääkäreinä, hoitajina ja milloin mitäkin. Nyt huippukokkina. "Paistetaan pinnat kiinni ja vartiksi uuniin"....Taitaa olla niin, tuon kommentin perusteella, että ravintoloitsijat eivät vain tajunneet mikä helmi heillä oli käsissään.
-
- Horatio Caine
- Viestit: 6476
- Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
- Paikkakunta: aarniometsä
Re: Valekokki piinaa ravintoloitsijoita
Eikun hygieniapassi kyselyyn vaan heti kättelyssä ja hygieniasta tenttaamaan haastattelussa, siinä karsiutuu moni tonttulakki ihan heti.
Re: Valekokki piinaa ravintoloitsijoita
Valtteri on melkoinen persoona ja jutut sen verran lennokkaita, että kaksi tuntia samassa tilassa viettäneenä haistaa paskapuheen satojen metrien päähän. Olin aikoinaan eräillä festareilla myymässä evästä nälkäisille festivaalikävijöille ja Valtteri oli porukan "esimies". Siinä oli juttujen perusteella kaveri, joka oli tehnyt ja nähnyt kaiken. Kahteen päivään samassa tilassa en nähnyt miehen kertaakaan valmistavan ruokaa, mutta kovasti jakoi oppia ja viisauksiaan meille muille. Ja kyllä monet siitä porukasta, jotka haaveilivat masterchef urasta ja olivat alle kaksikymppisinä valmistuneet ammattikoulusta kokiksi oli miehestä hyvin vakuuttuneita. Usein kuuli miten oli aivan mahtavaa päästä tällaisen mestarin kanssa työskentelemään ja saamaan oppia. Itse lähinnä mietin, että tuollaiset puhumisen lahjat kun omaisi, niin voisi takoa isoa rahaa podcasteista ja motivaattoripuhujana. Karismaattinen tapaus, sitä en kiistä.
Eikä ole tosiaan ainoa lajissaan. Aikoinaan Kimmo Äikäs tai Marin tai Linqvist (äijä käytti monia nimiä) jutteli miten on työskennellyt Belgiassa ja muualla Keski-Euroopassa Michelin ravintoloissa ja nyt paahtoi menemään suomalaisissa keittiöissä. Tässä oli erona Valtteriin se, että Kimmo osasi ihan tehdä ruokaa. Ei mitään fine diningiä, mutta oikein maittavaa perusruokaa ja varsinkin hänen grillillään Eurassa oli erinomaiset hampparit.
Eikä ole tosiaan ainoa lajissaan. Aikoinaan Kimmo Äikäs tai Marin tai Linqvist (äijä käytti monia nimiä) jutteli miten on työskennellyt Belgiassa ja muualla Keski-Euroopassa Michelin ravintoloissa ja nyt paahtoi menemään suomalaisissa keittiöissä. Tässä oli erona Valtteriin se, että Kimmo osasi ihan tehdä ruokaa. Ei mitään fine diningiä, mutta oikein maittavaa perusruokaa ja varsinkin hänen grillillään Eurassa oli erinomaiset hampparit.
Re: Valekokki piinaa ravintoloitsijoita
No eipä niitä kyllä nykyään juuri kysellä. Työtodistuksia siis. Hygieniapassia kylläkin.