Oulun pizzeriamafia

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Claymor
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ke Maalis 16, 2022 10:11 am

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja Claymor »

Oulun pizzamafian pomolle vuosien vankeustuomio

Mittava talousrikosvyyhti sai päätöksensä Oulun käräjäoikeudessa.Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1985 syntyneen Gökhan Simsekin kolmen vuoden yhdeksän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen useista talousrikoksista.

Lisäksi Simsek määrättiin huomattaviin korvauksiin ja liiketoimintakieltoon kesäkuuhun 2029 saakka.

Tuomio liittyy laajaan talousrikosvyyhteen, joka kytkeytyy niin sanotun Oulun pizzamafian liiketoimiin. Turkkilaistaustaisen suvun ravintolaliiketoiminnassa hyödynnettiin muun muassa tekaistuja ruokatukkuhankintoja ja käteismyyntiä on jätetty kirjaamatta.


Simsekin osuutta liiketoimintaan oltiin yritetty häivyttää, mutta käräjäoikeuden tuomion mukaan hän on käyttänyt tosiasiallista määräysvaltaa.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan Simsek syyllistyi kiskonnantapaiseen työsyrjintään, törkeisiin velallisen epärehellisyyksiin, törkeisiin kirjanpitorikoksiin, törkeisiin veropetoksiin, rekisterimerkintärikoksiin, veropetokseen, kirjanpitorikokseen ja törkeään petokseen.

Kaikkiaan hänen syykseen luettiin rikoksia 20 syytekohdasta. Rikokset olivat tapahtuneet vuosina 2010–2014.

Samassa vyyhdissä tuomittiin vuonna 1988 syntynyt nainen kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hänen syykseen luettiin rikoksia kymmenestä syytekohdasta.

Vuonna 1993 syntynyt mies tuomittiin kolmesta rekisterimerkintärikoksesta 80 päivänsakkoon ja vuonna 1989 nainen yhdestä rekisterimerkintärikoksesta 50 päiväsakkoon.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.

Lisäksi asiassa on syytettynä turkkilaisia jo pidempään avustanut oululainen varatuomari. Hänen osaltaan tuomio annetaan myöhemmin.

Pizzamafiaksi kutsuttu turkkilaistaustainen suku on pyörittänyt ravintoloita eri puolilla Suomea. Aikaisemmin pizzamafia on ollut julkisuudessa muun muassa väkivaltarikoksiin johtaneiden reviirikiistojen vuoksi.

Talousrikosvyyhti, josta pizzasuvun osalta tuomiot tänään annettiin, on ollut selviteltävänä useiden vuosien ajan.

Lähde

Doctor Lecter
James Bond (Roger Moore)
Viestit: 14994
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Claymor kirjoitti:
To Kesä 23, 2022 12:23 pm
...
Samassa vyyhdissä tuomittiin vuonna 1988 syntynyt nainen kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hänen syykseen luettiin rikoksia kymmenestä syytekohdasta.

Talousrikosvyyhti, josta pizzasuvun osalta tuomiot tänään annettiin, on ollut selviteltävänä useiden vuosien ajan.
Lähde
Tämä ehdollista saanut nainen lienee Gökhanin - tai ehkä jopa koko Oulun turkkilaisyhteisön - patjana toiminut Noora Saukko.

Mennään ajassa taaksepäin ja muistellaan menneitä:
Simsek, Oulu, pizzeria, väkivaltaa... miten tämän allaolevan uutisen Simsek liittyy ylläolevassa postauksessa mainittuun "suureen mafiapäälikköön", Gökhaniin?
Ho­vi­oi­keus lie­ven­si pit­se­ria­puu­kot­ta­jan tuo­mio­ta

Rovaniemen hovioikeuden mukaan pitseriassa toista miestä puukottaneen miehen motiiveista ei ole näyttöä.

Rovaniemen hovioikeus lievensi Mehmet Gurbet Simsekin tuomiota tapon yrityksestä. Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen viime marraskuussa neljäksi vuodeksi vankeuteen, mutta Rovaniemen hovioikeus alensi tuomion kolmeen vuoteen ja kuuteen kuukauteen.

Vuonna 1980 syntynyt Simsek oli lyönyt toista miestä keittiöveitsellä ylävartaloon Rovaniemellä sijaitsevassa pitseriassa viime syyskuussa. Uhrille oli tullut rintakehän alueelle haava, joka oli kuusi senttiä syvä.

Puukotus tapahtui hieman kello neljän jälkeen aamuyöllä.

Välikohtausta oli edeltänyt kaksikon suukopu. Kiistan jälkeen Simsek oli poistunut pitseriasta ja palannut hetken päästä keittiöveitsen kanssa. Hän oli pitänyt veistä oikeassa kädessä päänsä yläpuolella, mennyt määrätietoisesti kohti uhria ja puukottanut häntä samantien. Simsek oli yrittänyt lyödä uhria toistamiseen, mutta ulkopuolinen henkilö oli estänyt sen.

Simsek kiisti, että kyseessä olisi ollut tapon yritys. Hän katsoi syyllistyvänsä törkeään pahoinpitelyyn. Hovioikeus ei muuttanut rikosnimikettä. Tuomiota kuitenkin lievennettiin, koska hovioikeuden mukaan Simsekin motiiveista ei ollut riittävää näyttöä.

Lisäksi Simsek joutui maksamaan uhrille 5600 euroa korvauksia kivusta ja särystä, kosmeettisesta haitasta sekä henkisestä kärsimyksestä.
Kaleva
30.5.2013 11:13
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Oikeus ennen kaikkea
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1327
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Ra­vin­to­la­yrit­tä­jä tuo­mit­tiin lähes neljän vuoden van­keu­teen lu­kui­sis­ta ri­kok­sis­ta

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Oikeuden mukaan mies ja osin samoista teoista tuomittu nainen jättivät maksamatta ulkomaalaisille työntekijöille yhteensä lähes 240 000 euroa palkkoja.
Oulun käräjäoikeus tuomitsi torstaina ravintolayrittäjän ehdottomaan vankeuteen muun muassa useista veropetoksista ja ulkomaisten työntekijöiden riistämisestä.

Käräjäoikeuden mukaan työntekijöillä teetettiin ylipitkiä päiviä ja suurin osa heidän palkoistaan jätettiin maksamatta. Osa työntekijöistä oli turvapaikanhakijoita, joita mies oli luvannut auttaa turvapaikkaprosessissa, ja jotka olivat oikeuden mukaan asemansa vuoksi erityisen riippuvaisia hänestä.

Miehen yrityksillä oli ravintolatoimintaa Oulun lisäksi muun muassa Tampereella ja Joensuussa. Jutussa asianomistajina olleet viisi ulkomaalaista työntekijää työskentelivät yrityksissä eripituisia ajanjaksoja vuosina 2010–2014.

Oikeuden mukaan työntekijät tekivät usein yli 10-tuntisia työpäiviä. Heille maksettiin palkkaa yhteensä runsaat 60 000 euroa, kun työehtosopimuksen mukainen summa olisi ollut lähes 300 000 euroa, tuomiossa sanotaan. Samaan aikaan yritysten suomalaiset työntekijät saivat työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja tekivät sen mukaista työaikaa.

Käräjäoikeus tuomitsi Gökhan Simsekin, 37, yhteensä 20 rikoksesta kolmen vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Rangaistusta lievensi hieman se, että teoista oli kulunut pitkä aika.

Ulkomaisiin työntekijöihin kohdistuneen kiskonnantapaisen työsyrjinnän lisäksi hänet tuomittiin muun muassa kolmesta törkeästä veropetoksesta ja viidestä törkeästä kirjanpitorikoksesta. Oikeuden mukaan miehen talousrikosten yhteenlaskettu aiheutetun vahingon ja tavoitellun hyödyn määrä oli noin 1,25 miljoonaa euroa.

Nainen sai kahden vuoden ehdollisen tuomion, jonka lisäksi hänet määrättiin 50 tunniksi yhdyskuntapalveluun. Tuomiossa huomioitiin, että nainen auttoi osin omien ja miehen rikosten selvittämisessä.

https://www.lapinkansa.fi/ravintolayrit ... medium=RSS

artreini
Sabrina Duncan
Viestit: 358
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 8:25 pm

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja artreini »

Tässä uutisessa ei mainita yrittäjien nimiä. Onko heillä mahdollisesti mitään kytköksiä Oulun porukkaan?
Tästä tapauksesta ei ole omaa ketjua olemassa.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008736650.html 7.4. 16:48

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kolme Valkeakoskella pizzeriaa pyörittänyttä veljestä noin vuoden mittaisiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Jokainen miehistä syyllistyi kahteen törkeään veropetokseen ja törkeään kirjanpitorikokseen.
Kolmikko vältti teoillaan veroja hieman yli 242 000 euroa. Rikokset tapahtuivat vuosien 2015–18 aikana.
Veljekset jättivät suunnitelmallisesti ja jatkuvasti lyömättä käteisostoja kassaan. Kirjanpidosta puuttui näin merkittävä määrä myyntituloja.
Yhtiön käytössä olleita maksupäätelaitteita veljekset eivät liittäneet kassakoneeseen. Lisäksi veljekset hävittivät maksupäätelaitteiden tuottamat raportit.

Käytännössä pizzeria myi valtavan määrän tuotteita ohi kassan. Kuvaavaa on, että tarkasteluaikana pizzeriaan ostettiin noin 22 000 pizzalaatikkoa enemmän kuin pizzoja myytiin.
Syyttäjän arvion mukaan kirjanpidosta puuttui arvonlisäverollista myyntituloa vuosien 2015–17 ajalta yhteensä noin 541 000 euroa. Liikevaihtoa kirjanpidosta puuttui vastaavasti 473 000 euroa.
Kirjanpitorikoksen takia yritys vältti vuosien 2015–17 aikana arvonlisäveroa runsaat 66 000 euroa.
Samalla yrittäjäkolmikko vältti henkilökohtaisten verojensa maksua. Veljeksistä vanhin, nyt lähes 50-vuotias mies, aiheutti verottajalle lähes 54 000 euron tappion kolmen vuoden aikana.
Noin 40-vuotias pikkuveli vältti henkilökohtaisia veroja noin 63 500 euroa ja nuorin, hieman yli 30-vuotias, sai vastaavalla tavalla rikoshyötyä noin 58 500 euroa.
Vain veljeksistä vanhin tuomittiin liiketoimintakieltoon. Oikeus perusteli ratkaisuaan sillä, että hän oli yrityksen ”moottori” ja toimi linkkinä kirjanpitotoimiston suuntaan.
– (Vanhin veli) on kertomansa mukaan aloittanut yritystoiminnan heti Suomeen saavuttuaan. Hän on ennen nyt käsiteltävänä ollutta ajanjaksoa toiminut siis yrittäjänä noin 10 vuoden ajan. Tänä aikana hänelle olisi pitänyt kertyä tietämystä yritystoiminnan kirjanpitovelvoitteista ja myös niiden sisällöstä, oikeus kuvasi isoveljen vastuuta.
Vanhin veli on maksanut petoksella välttämiään henkilökohtaisia veroja takaisin valtiolle tähän mennessä hieman yli 12 000 euroa.
Veljeksistä keskimmäinen on palauttanut verottajalle kaiken henkilökohtaisessa verotuksessa rikoksella saamansa hyödyn. Nuorin veli ei ollut tuomion antohetkeen mennessä maksanut vielä euroakaan.
Yhtiön välttämät arvonlisäverot veljesten on maksettava valtiolle yhteisvastuullisesti. Veljeksistä vanhimman osuus jäljellä olevasta 36 000 eurosta on suurin, koska hän oli ainoa, joka toimi vastuullisena yhtiömiehenä koko rikoksen tekoajan.

Oikeus ennen kaikkea
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1327
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Ra­vin­to­la­yrit­tä­jä tuo­mit­tiin lähes neljän vuoden van­keu­teen lu­kui­sis­ta ri­kok­sis­ta

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Löytyy pari kuvaakin tästä Oulun pizza-kuninkaasta
Gökhan Simsek.jpg
Gökhan Simsek.jpg (80.25 KiB) Katsottu 852 kertaa
Gökhan Simsek2.jpg
Gökhan Simsek2.jpg (150.94 KiB) Katsottu 852 kertaa
Näyttää olevan naisen kipeäkin tämä karvanaama

https://poisk.center/profile/simsek-g-khan-12311347114

Avatar
murha.infon tiimi
Remington Steele
Viestit: 249
Liittynyt: Ti Tammi 31, 2017 6:32 pm

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja murha.infon tiimi »

Ketjuja yhdistetty.
Take one for the team!

Vastaa Viestiin