Virolaisryöstäjät Raivo Roosna ja Aleks Lepajõe

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Arlene
Lovejoy
Viestit: 1704
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene » Ma Joulu 31, 2007 4:05 pm

PitBull kirjoitti:kovia kavereita jos kerran kumiveneellä tuli suomeen asti 8)
Tuota päiviteltiin kahvihuoneessa tuolloin.
Lepajoen kirja Neuvosto-Virosta (nimeä en muista) oli varsin mielenkiintoinen. Viron historiaa opetettiin kouluissa pohjalta "virallinen historiankirjoitus". Lepajoen isoisä kuitenkin muisti nuo ajat, ja vähän oli toisenlaiset muistikuvat kun tässä "virallisessa" versiossa.

albaanisissi
Sammakkoprofessori
Viestit: 402
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 8:59 pm

Viesti Kirjoittaja albaanisissi » Pe Tammi 11, 2008 7:33 pm

OT: yhellä tutulla muijalla on raivon ja aleksin pöllimät tillanderin timantti korvikset. sen aikaselta ukoltaan (oli kovemman luokan rosvoja, nykyään kuollu) sai vuosipäivä lahjaks.
This one time, i shot a guy to his adams aple just to see how long it takes to him to die. I was with other guy and we had 15 dollar bet on it, i lost. It tooked a few minutes, he drowned in hes own blood actually.
-richard kuklinski-

murhavaari
Alibin kestotilaaja
Viestit: 309
Liittynyt: Ti Huhti 24, 2007 8:54 pm
Paikkakunta: Kajaani

Viesti Kirjoittaja murhavaari » Pe Tammi 11, 2008 11:45 pm

Arlene kirjoitti:Lepajoen kirja Neuvosto-Virosta (nimeä en muista) oli varsin mielenkiintoinen. Viron historiaa opetettiin kouluissa pohjalta "virallinen historiankirjoitus". Lepajoen isoisä kuitenkin muisti nuo ajat, ja vähän oli toisenlaiset muistikuvat kun tässä "virallisessa" versiossa.
Bongasin tuon kirjan(nimeltään Kapinallinen) divarista äsken ja se on vielä kesken, mutta vaikuttaa tosiaan mielenkiintoiselta. Kirja myös kuvaa varsin mielenkiintoista aikaa Viron historiassa jossa hiljalleen alkaa vapautuminen näkymään yhä enemmän ja enemmän.

Kirjassa tunnutaan myös kuvaavan paljon sitä miten paljon venäläisiä oli tuolloin(ja on yhä) Virossa. Tämä asiahan heijastui myös vielä viime keväänäkin ns. Pronssisoturi patsaan kiistan yhteydessä.
vanha ja väsynyt

mankeli
Sammakkoprofessori
Viestit: 473
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 9:10 pm
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja mankeli » La Tammi 12, 2008 12:23 am

Alex Lepajoe on Virossa julkkis nykyään, ainakin Saagimin Just! lehdessä useampia juttuja ollut hänestä.

Arlene
Lovejoy
Viestit: 1704
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene » La Tammi 12, 2008 9:26 am

Kapinallinen, sehän se oli!

fitness
Ran-tan-plan
Viestit: 379
Liittynyt: Ti Helmi 05, 2008 11:19 pm

Viesti Kirjoittaja fitness » To Helmi 07, 2008 3:22 pm

Mitä ravintolaa hän siellä pyörittää?

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3381
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » To Helmi 07, 2008 3:54 pm

Perskutarallaa mullahan on myös tuo kirja "Alex Lepajoe - Kapinallinen". Jäi lukeminen kesken, mutta täytyypä aloittaa alusta. Olin jo unohtanutkin tämän. Palaan myöhemminä tältä osin asiaan, jahka olen opuksen lukenut läpi.

Arlene
Lovejoy
Viestit: 1704
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene » La Maalis 15, 2008 9:06 am

fitness kirjoitti:Mitä ravintolaa hän siellä pyörittää?
Priima-ohjelmassa Alex kertoi, että ravintolahommat ovat takanapäin, hänellä on oma tv-ohjelma (Conan O'Brien tyylinen näytteen perusteella) joka vie ajan. Alex kirjoittaa myös kirjaa sukunsa vaiheista.

Narkissos
Alibin satunnaislukija
Viestit: 148
Liittynyt: Ti Loka 14, 2008 10:06 pm

Re: Virolaisryöstäjät Raivo Roosna ja Aleks Lepajõe

Viesti Kirjoittaja Narkissos » To Heinä 02, 2009 2:45 pm

Sattuipa käteen APU vuodelta 1986:


Kuva Kuva
KuvaKuva
KuvaKuva
Kuva

Lauryn
Alibin satunnaislukija
Viestit: 140
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2007 1:14 pm

Re: Virolaisryöstäjät Raivo Roosna ja Aleks Lepajõe

Viesti Kirjoittaja Lauryn » To Heinä 02, 2009 9:19 pm

Tietääkseni Tillanderin ryöstösaalista ei ole edelleenkään löydetty.
Suomessa nykyään asuvien virolaisten kesken siitä on liikkunut aika kiintoisia juttuja.

Lepajõen nykykuulumisista sen verran, että viime syksynä herrasta tuli kahdeksatta kertaa isä. Tuolloin tv-kasvolla oli ikää 47 vuotta, tyttöystävällä 25 vuotta. Yleisen mielipiteen mukaan mies on gigolo.

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=30 ... +Lepaj%f5e

Waja
Wallander
Viestit: 1110
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: Virolaisryöstäjät Raivo Roosna ja Aleks Lepajõe

Viesti Kirjoittaja Waja » Su Huhti 18, 2010 9:56 pm

Tietääks kukaan mitä Raivo Roosnalle kuuluu?

Aleks Lepajoe näkyy taas paistattelevan tuoreen eestiläisen naistenlehden kannessa kahden pienen lapsen kanssa,muuttuneena miehenä otsikon mukaan.

Aasiaa
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: La Tammi 23, 2010 12:18 pm

Re: Virolaisryöstäjät Raivo Roosna ja Aleks Lepajõe

Viesti Kirjoittaja Aasiaa » To Syys 16, 2010 7:28 pm

Tänään Aleks Lepajõe ja Seppo Sillanpää kohtaavat Poliisi-tv:ssä

http://www.iltalehti.fi/teevee/20100915 ... tml?ref=kn

MackBolan
Parranpäristäjä
Viestit: 71
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 2:56 pm

Re: Virolaisryöstäjät Raivo Roosna ja Aleks Lepajõe

Viesti Kirjoittaja MackBolan » Ke Kesä 20, 2012 1:58 pm

Tuttavapiiriin kuuluu yksi vanhan koulukunnan vanginvartija joka oli riihimäellä siihen aikaan kun Roosna saapui sinne tuomiotaan istumaan,(Lepajokihan halusi ruotsiin istumaan tuomiotaan muistaakseni) kertoi joskus aika mielenkiintoisia juttuja niistä ajoista mm juuri Raivosta.

Ensinnäkin oli supoon tullut "varma vihje" siitä että neuvostoliitto tai joku muu taho yrittäisi kidnapata kaverin kuljetuksen aikana takaisin neuvostoliittoon, Roosna tuotiin junalla riihimäelle ja asemalla oli poliisit ja vartijat vastassa, mutta junasta poistettiinkin kaikki muut rixuun menevät vangit paitsi raivo joka jatkoi junan kyydissä aina vankilan kulmalle asti mihin se pysähtyi ja missä tämä tuttu vartija muiden mukana oli pistooleineen pusikoissa kun vanki vietiin vauhdissa portista sisään.

Eka kertaa sitten ulkoilussa nämä suomalaiset "linnakingit" yritti kouluttaa virolaista kolleegaa, vartiat oli vaan katsoneet sivusta kun raivo oli antanut muutamalle selkään ja sen jälkeen se sai istua aivan rauhassa tuomionsa loppuun. Ja oli kuulema ollut täysin mallivanki mistä ei tullut ikinä mitään ongelmia.
Se mikä oli myös vartioiden huomion kiinnittänyt oli että Roosnaa kävi usein tapaamassa eri kuvan kaunis nainen mikä sai vartiat ihmettelemään että ryssätkö ne niitä sille lähetteli :D
Miksi elää kalliisti, kun Mononen hautaa halvalla..?

Wincentius
Matlock
Viestit: 761
Liittynyt: Su Loka 04, 2009 11:37 am
Paikkakunta: Ubi bene, ibi patria

Re: Virolaisryöstäjät Raivo Roosna ja Aleks Lepajõe

Viesti Kirjoittaja Wincentius » Su Heinä 01, 2012 2:58 pm

Aizerbaidzan kirjoitti:
Turun Sanomat 5.3.1998 kirjoitti:Timanttivoro Lepajõe jäi kiinni Virossa
Lepajõen on arvioitu käyttäneen väärennettyä henkilöllisyyttä siksi, että hän on syntynyt Ukrainassa Dnepropetrovskissa ja hänen olisi ollut vaikeaa saada Viron kansalaisuus.
Syy väärän henkilöllisyyden/passin käyttöön oli se, että Lepajõella oli ns. muukalaispassi, johon Viron viisumin hankkiminen maksoi 50$. Maksoi ilmeisesti "hollantilaiselle liikemiehelle" liikaa ...

No, miehelle myönnettin kuitenkin vihdoin ihan oikeakin Viron passi syksyllä 2004. Lakooninen kommentti oli seuraavanlainen:
«Rõõmust segi ma nüüd küll pole. Pass on ju lihtsalt reisidokument, ei enam.»
En ole riemusta sekaisin. Passi on vain matka-asiakirja, ei muuta.

Lähde

Ei ilmeisesti ole tullut ilmi se, että Lepajõen oikea ja alkuperäinen sukunimi on Oltsvel. Mentyään naimisiin virolaisen Kairen (s.16.2.1960) kanssa vuonna 1981, otti Aleksander Oltsvel käyttöön vaimonsa sukunimen Lepajõe.

Ennen naimisiinmenoa oli Lepajõe, silloin siis vielä nimellä Oltsvel, kuitenkin yhdessä Uku Lembit'in (joka muuten myöhemmin kärsi vankeusrangaistuksen taposta) kanssa joutunut poliisin (miliisin) tekemisiin vuonna 1978, kun nämä murtautuivat lukuisten ihmisten asuntoihin ja tyhjensivät ne arvoesineistä. Tuomioksi tuli 2 vuotta vankeutta ja 2 vuotta ehdonalaista. Lepajõe on myöhemmin kehuskellut, kuinka hän jo nuorena tienasi 10 000 ruplaa kuussa.

Muita miehen käyttämiä henkilöllisyyksiä ovat mm. Aivo Ilves (tällä nimellä jäi siis kiinni Turun Sanomissa mainitussa jutussa), Johan Alexander Berthel, Alexander Holtzwell-Berthel, Teuvo Jalmari Petrell ja John Baldwin. Miehellä on lisäksi Virossa yrityksiä nimellä Aleksander Pertel.

Omien sanojen mukaan:
Selgub, et värvika elukäiguga mehe pärisnimi on ikkagi Pertel, mille ta ennistas 2007. aasta kevadel. «See nimi on olnud meie suguvõsas aastast 1715 vähemalt,» seletab Aleksander ise. «Lepajõe on lihtsalt jäänuk, seda ei ole veel jõudnud ära muuta.»
Selviää, että värikkään elämän eläneen miehen oikea sukunimi on kuin onkin Pertel, jonka hän otti uudestaan käyttöön vuoden 2007 keväällä.
- Se nimi on ollut suvussa vähintään vuodesta 1715 lähtien, selittää Aleksander. Nimi Lepajõe on vain yksinkertaisesti jäänyt käyttöön, en ole vielä sitä ehtinyt (siis virallisesti) muuttamaan.


Lepajõe ei kuitenkaan suostu selittämään, miksi näitä muita nimiä on käyttänyt, viittaa vaan epämääräisesti kuuluisiin taitelijanimiin, kuten Sting, Marilyn Monroe ja Elton John'iin. Eivät hekään käytä/käyttäneet oikeaa nimeään. Tuskin kuitenkaan esim. Sting allekirjoittaisi virallisia asiakirjoja käyttäen taitelijanimeään, vaan käyttäisi oikeaa nimeään (Gordon Sumner). Samalla tavoin Lepajõe käyttää virallisissa yhteyksissä "oikeaa" nimeään. Lepajõe on vain taiteilijanimi tai tavaramerkki.

Lepajõe siis itse väittää, että hänen alkuperäinen sukunimensä olisikin Pertel/Berthel ja tätä kautta sukujuurensa (äidin puolelta) olisivatkin baltiansaksalaiset isänpuolisen ukrainalaisen Oltsvel'in sijaan. Miksi nimenmuutos ei ole virallisesti vielä onnistunut johtuu lähinnä kuitenkin siis siitä, että viranomaiset vaativat asiakirjat, jotka todistavat Lepajõen väitteet, mitä tämä ei siis ole pystynyt tekemään ...

Mutta toisaalla on ilmoittanut, että:
Olen sündinud Ukrainas, kuid juba kaheaastasena tulin koos emaga Eestisse. Nii et mingeid erilisi sidemeid oma sünnikohaga mul pole. Ema on mul Krimmi eestlane, isa ukrainlane
Olen syntynyt Ukrainassa (25.3.1961), mutta muutin kaksivuotiaana äidin kanssa Viroon. Mitään erikoista sidettä minulla ei siis synnyinmaata kohtaan ole. Äiti on kriminvirolaisisia, isä on ukrainalainen.

Isä oli Kubanin kasakoiden jälkeläisiä, joilta Lepajõe on perinyt tulisen temperamenttinsä. Äiti palasi samantien takaisin Ukrainaan, jossa myös kuoli, kun Lepajõe oli jo paennut länteen. Äiti jätti siis kaksivuotiaan Aleksanderin Viroon vanhempien sukulaisten hoitoon. Isähän ei koskaan Ukrainasta minnekkään lähtenytkään. Lepajõen tietojen mukaan hänen omat esivanhempansa lähtivät Krimiin vuonna 1862.

Kriminvirolaiset ovat sinne maaorjuutta pakoon muuttaneiden virolaisten jälkeläisiä, ensimmäisinä muuttajina vuonna 1861 oli 152 talonpoikaa. Vuonna 1897 kriminvirolaisisia oli jo 2176, ja vuonna 2001 674. Suurin osa heistä asuu Krimin niemimaan Krasnodarka'n kylässä.

Viron silloinen presidentti Lennart Meri vieraili kriminvirolaisten luona vuonna 1999 ja toivotti kaikki kriminvirolaiset tervetulleiksi Viroon. Myös Viron seuraava (ja Neuvosto-Viron viimeinen) presidentti, Arnold Rüütel, vieraili Krimillä vuonna 2002.

Lepajõe on kuitenkin ostanut Krimistä, Mustanmeren rannalta, kiinteistön/maatilan, jossa useamman kerran vuodessa vierailee.

Kuva

Lähde, lähde, lähde ja lähde
Aizerbaidzan kirjoitti:
Turun Sanomat 5.3.1998 kirjoitti:...asettunut asumaan Draamateatterin näyttelijättären kanssa ja on 3-vuotiaan tyttären isä
Tämä näyttelijätär oli (on?) yksi Viron kauniimmaksi näyttelijättäreksi mainittu Merle Palmiste (41). Palmisten ja Lepajõen tytär, Elisabet (16), on ottamassa ensiaskeleita mallin uralla:

Kuva

Koska Lepajõe oli oleskellut Virossa laittomasti jo vuodesta 1994 alkaen, ilmoitettiin aikanaan tämän Elisabeth-tyttären (s. 23.6.1996) isäksi honduraslainen Johan Alexander Berthel ...

Lähde
Aizerbaidzan kirjoitti:
Turun Sanomat 5.3.1998 kirjoitti:Virolaisissa naistenlehdissä näyttelijätär on kehunut avomiestään todelliseksi mieheksi, joka saa naisen tuntemaan itsensä naiseksi.
Niinpä, eipä tuota "onnea" sitten pitkään kestänyt ennen kuin "todellinen mies" löysi uuden naisen, jonka sai taas tuntemaan itsensä naiseksi. Myöhemmin Palmiste haastoi Lepajõen oikeuteen maksamattomista elatusmaksuista.
Lauryn 2.7.2009 kirjoitti:Lepajõen nykykuulumisista sen verran, että viime syksynä herrasta tuli kahdeksatta kertaa isä. Tuolloin tv-kasvolla oli ikää 47 vuotta, tyttöystävällä 25 vuotta. Yleisen mielipiteen mukaan mies on gigolo.
Lasten määrä tuntuu hieman vaihtelevan, sillä maaliskuussa 2010 kertoi Elu24 seuraavaa:
Alex Lepajõel on erinevate naistega seitse last, kolm neist kasvavad Eestis, kaks Hollandis, üks Rootsis ja üks Taanis.
Omien laskujen mukaan lapsista viisi olisi virolaisia, mutta saattaahan tuossa jo vähemmästäkin alkaa muisti pätkiä.

Tosin helmikuussa 2011 kerrottiin jo, että Lepajõe tuli isäksi yhdeksännen kerran:
Kolmeaastane tütar Laura Kirke ja kaheaastane poeg Hendrik Jaak said endale väikevenna, kellele pandi nimeks Jaan Aleksander, kirjutas Nädal. Kokku on Lepajõel nüüd üheksa last.
Kolmivuotias tytär Laura Kirke ja kaksivuotias Hendrik Jaak saivat itselle pikkuveljen, jolle annettiin nimi Jaan Aleksander, kertoo Nädal-lehti. Yhteensä Lepajõella on nyt yhdeksän lasta.

Kuva
Alex Lepajõe sekä lapset Laura Kirke ja Hendrik Jaak

Ensimmäisen lapsensa, Erikin, Lepajõe sai jo 20-vuotiaana. Poika kasvoi ilman isäänsä, sillä tämähän lähti maailmaa kiertämään vuonna 1984.

Lapset:
 • Erik, (s.30.7.1981), Viro
  Mees-Koen (s. 1992), Hollanti
  Milan (s.1994), Hollanti
  Robert (s.1994), Norja/Ruotsi
  Elisabet (s. 23.6.1996), Viro
  Laura Kirke (s. 2008), Viro
  Hendrik Jaak (s. 2009), Viro
  Jaan Aleksander (s. 2011), Viro
Kyllä, yksi lapsi (tanskalainen) tuosta listasta vielä puuttuu. Kuka löytää kadonneen lampaan?
Alex Lepajõe kirjoitti:Huvitavam on lapsi teha kui neid kasvatada.
Lastenteko on kivempaa kuin lasten kasvatus.

Lähde ja lähde

Nykyisin Lepajõe asuu siis Etelä-Virossa, Võrumaalla Viirapalun kylässä, jossa pitää urheilutarvikeliikettä, suurin piirtein täällä.

Lähde

---
OT: Tunnettu virolainen lehtimies ja poliitikko Hannes Rumm on sukua Lepajõelle. Lepajõen isoisä on myös Rumm'in isoisoisä.

Silloinen kansanedustaja Rumm ihmetteli vuonna 2009 mikseivät suomalaiset enää rakasta virolaisia.
Kui vaadata meie meediat, on tekkinud viimasel aastal-paaril tõepoolest mulje, nagu oleksid Eesti-Soome suhted sama heanaaberlikud nagu Iisraeli ja Palestiina vahel.
Kun katsoo mediaamme, näyttää viimeisen parin vuoden perusteella todellakin siltä, että Suomen ja Viron väliset naapurisuhteet olisivat yhtä hyvät kuin Israelin ja Palestiinan väliset suhteet.

Sivuhuomauksena siis Rumm'in kommentit liittyvät pääasiassa muutaman vuoden takaisiin Johan Bäckmanin ja Leena Hietasen hyökkäyksiin nykyistä Viroa ja sen johtoa vastaan.

Lähde
Kirjoitan jatkossa laajemmat juttuni pääasiassa paremmin itselleni soveltuvalla alustalla (blogi). Osasyynä hiipuvaan läsnäolooni täällä on se, että asia-, käännös- ja/tai kirjoitusvirheitä ei 1. tunnin jälkeen voi enää korjata.
- WinCentius

Olivia Benson
Alibin satunnaislukija
Viestit: 140
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 2:37 pm

Re: Virolaisryöstäjät Raivo Roosna ja Aleks Lepajõe

Viesti Kirjoittaja Olivia Benson » La Huhti 14, 2018 12:51 pm

Ex-rikollinen kertoo, mihin Tillanderin kultakaupasta ryöstetty miljoonasaalis päätyi: piilotti korut vintille, tuttu toimittaja kähvelsi

Kumivenepakolaisena ja Tillanderin kultakaupan ryöstäjänä tunnetuksi tullut Aleks Lepajõe on viimeinkin paljastanut, mihin Tillanderin ryöstösaalis päätyi.
Lepajõe ei ole aiemmin kommentoinut saaliin kohtaloa millään tavalla, mutta tuoreessa kirjassaan hän kuitenkin lopulta kertoo oman versionsa sen kohtalosta. Kuva otettu vuonna 1985.

Aleks Lepajõe kertoo saaliin kohtalon Virossa ilmestyneessä muistelmakirjassaan Röövlinnud (Rosvolinnut), joka keskittyy hänen vuosiinsa Suomessa ja etenkin suomalaisissa vankiloissa.
Röövlinnud on Lepajõen muistelmien toinen osa. Lisää on tulossa.

Neuvosto-Virosta Suomeen paenneet Lepajõe ja hänen toverinsa Raivo Roosna ryöstivät Tillanderin koruliikkeen Helsingissä huhtikuussa 1985 ja saivat saaliikseen 1,4 miljoonan markan (nykyrahassa noin 240 000 euroa) edestä koruja ja kelloja. Äärimmäisen varallisina pidetyt virolaiset saatiin kiinni kolme päivää myöhemmin Helsingissä. Ryöstösaalista ei koskaan löydetty. Lepajõen tiedetään suuttuneen toimittajille, jotka ovat siitä häneltä udelleet.

Erikoinen selitys

Lepajõe ei ole aiemmin kommentoinut saaliin kohtaloa millään tavalla, mutta tuoreessa kirjassaan hän kuitenkin lopulta kertoo oman versionsa sen kohtalosta.

Lepajõen versio on erikoinen.

Hänen mukaansa hän ja Roosna kätkivät saaliin kiireessä sen saman talon vintille, jossa he piileskelivät Helsingissä ennen kiinnijäämistään. Lepajõen mukaan he eivät edes vaivautuneet peittämään saalista sen kummemmin, vaan halusivat vain saada sen pois käsistään. Lepajõen mukaan saalis jäi vintille, josta kukaan ei ymmärtänyt sitä etsiä. Lopulta sen haki sieltä erään suomalaisen freelance-toimittajan veli.

Kertomuksensa mukaan Lepajõe oli tutustunut tähän toimittajaan vankilassa. Lepajõen mukaan toimittaja oli laatinut juonen, millä sai Lepajõen paljastamaan saaliin sijainnin, minkä jälkeen oli pannut veljensä asialle hakemaan saalista. Lepajõen mukaan toimittaja oli lopulta saanut saaliin itselleen, mutta ei ollut saanut vaihdettua sitä rahaksi. Sen sijaan hän sai vaihdettua saaliin kahteen kilpahevoseen, jotka kuitenkaan eivät lopulta tuottaneet hänelle lainkaan rahaa. Lepajõen mukaan saaliin nyt saanut henkilö sulatti kullan ja nyppi sormuksista arvokivet. Saalis katosi lopullisesti. Sanojensa mukaan hän ja Roosna eivät saaneet saaliista mitään.

Syntipukki on kuollut

Lepajõe kertoo kirjassaan kyseisen, syntipukiksi nimeämänsä suomalaistoimittajan nimenkin. Toimittaja oli aikoinaan varsin tunnettukin, mutta hän kuoli äkillisesti sairauskohtaukseen kaksi vuotta sitten. Hän asui Etelä-Suomessa. Näin ollen virolaismiesten ryöstösaaliin kohtalo ei saa vieläkään lopullista vahvistusta. Nyt meillä on kuitenkin Lepajõen oma versio tapahtuneesta. Kirjassa kertomansa mukaan hän ei ole enää sen kummemmin kaipaillut saalista, vaan on pyrkinyt pääsemään elämässään eteenpäin. Nykyisin Aleks Lepajõe toimii Virossa yrittäjänä. Hänellä on useita yrityksiä ja myös huomattavia kiinteistöomistuksia.

Lepajõe, 57, käyttää nykyään nimeä Aleksander Pertel. Raivo Roosnan, 54, nykyinen nimi on Daniel Ladion. Myös hän on yrittäjä.

https://m.iltalehti.fi/kotimaa/20180412 ... 6_u0.shtml

Vastaa Viestiin