Turku: kebabkeisarin talousrikokset
-
- Ben Matlock
- Viestit: 8828
- Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
- Paikkakunta: Etelä-Suomi
Re: Kebabyrittäjää epäillään törkeästä ihmiskaupasta Turussa
Kommenttini on asiaton, mutta laitan sen kuitenkin.
Nyt myyntikiellossa olevien lihatuotteiden alkuperä ei ole selvillä ja yrittäjää epäillään ihmiskaupasta.
Toivottavasti nämä eivät todellakaan liity yhteen.
Nyt myyntikiellossa olevien lihatuotteiden alkuperä ei ole selvillä ja yrittäjää epäillään ihmiskaupasta.
Toivottavasti nämä eivät todellakaan liity yhteen.
Nuotio & Äreät Tiput
Re: Kebabyrittäjää epäillään törkeästä ihmiskaupasta Turussa
Huh, oma kantapaikka ei ole listalla. Sen pahin kilpailija taasen on
"Karkea kysymys koko kriminaalipolitiikan historian ajan on ollut, onko rikoksiin syyllistynyt (tai muuten poikkeava) henkilö paha vai hullu."
Re: Kebabyrittäjää epäillään törkeästä ihmiskaupasta Turussa
Mun mielestä tämä kuulostaa todella oudolta, että lihoja ei saa edes hävittää itse. Pelätäänkö, että niissä on jotain tautia?Evira määrää kaikki Lihaliike Agalin toimittamat lihat ja lihatuotteet hävitettäväksi viranomaisten valvonnassa. Lihoja ei saa myöskään antaa eteenpäin tai käyttää mihinkään.
Määräys on poikkeuksellisen raju. Se perustuu valvonnassa ilmi tulleisiin vakaviin laiminlyönteihin.
-
- Agentti Scully
- Viestit: 651
- Liittynyt: La Loka 13, 2007 1:34 am
Re: Kebabyrittäjää epäillään törkeästä ihmiskaupasta Turussa
Te ootte rasisti, hän vain jyksityisyrittäjä. Lisää ihmiskauppiata ja heidän uhrejaan Soomeen ja Soomi pelastuu.
Kuulin aikoinaan tutulta muuten hyvän jutun näistä rikastuttajien pitserioista, kaveri kertoi käyneensä paljon Ruotsissa eräässä pitseriassa syömässä ja kehui, että siellä oli aivan vitun hyvät kinkkupitsat, myöhemmin rafla jäi kiinni siitä, että se käytti koiranlihaa 90-luvulla jäi Helsingin rautatieasemalla kiinni monen kymmenen koiranlihasatsit, joita ryssät olivat raahannet junalla Venäjältä, niitä oli sitten käytetty Helsingissä eräässä venäläisravintolassa Ei siinä mitää lihaa se koiranlihakin, kulttuurikysymys tietenkin, toki siitä pitäisi mainita ruokalistassa = ladradorinnoutajapitsa tai pystykorvan reisipihvi jne.
Kuulin aikoinaan tutulta muuten hyvän jutun näistä rikastuttajien pitserioista, kaveri kertoi käyneensä paljon Ruotsissa eräässä pitseriassa syömässä ja kehui, että siellä oli aivan vitun hyvät kinkkupitsat, myöhemmin rafla jäi kiinni siitä, että se käytti koiranlihaa 90-luvulla jäi Helsingin rautatieasemalla kiinni monen kymmenen koiranlihasatsit, joita ryssät olivat raahannet junalla Venäjältä, niitä oli sitten käytetty Helsingissä eräässä venäläisravintolassa Ei siinä mitää lihaa se koiranlihakin, kulttuurikysymys tietenkin, toki siitä pitäisi mainita ruokalistassa = ladradorinnoutajapitsa tai pystykorvan reisipihvi jne.
Syntyneet räyhäämään
Re: Kebabyrittäjää epäillään törkeästä ihmiskaupasta Turussa
Juttuun liittyy ilmeisesti paljon muutakin rikollista. Erittäinen läheinen sukulaiseni tiesi miehen, joka myi pimeästi tälle kebabyrittäjälle lihaa. Kyseinen mies halusi loppuvuodesta lopettaa lihan myymisen, mutta yrittäjäpä ei siihen enää suostunutkaan vaan alkoi kiristää ja uhkailla miestä.
Valitettavasti perheellinen mies ei enää keksinyt muuta pakokeinoa, kuin tehdä itsemurhan
Valitettavasti perheellinen mies ei enää keksinyt muuta pakokeinoa, kuin tehdä itsemurhan
Minulla ei ole mitään niitä vastaan, joilla ei ole mitään minua vastaan.
Re: Kebabyrittäjää epäillään törkeästä ihmiskaupasta Turussa
Enpä olisi niin varma, ettei oma kantaravintola löydy lihaakäyttäneiden todelliselta listalta.Sajaki kirjoitti:Huh, oma kantapaikka ei ole listalla. Sen pahin kilpailija taasen on
Listalta kun löytyy Varsinais-Suomen elintarviketukku Oy joka myy kaikenlaista monelle kebabbilalle ja etniselle ravintolalle.
Itse olen säännöllisesti tilannut krapulapäivinä tuota pilaantunutta lihaa kahdesta eri ravintolasta, enkä mitään oireita ole huomannut.
Tietysti voin olla väärässäkin, usein olen.
Re: Kebabyrittäjää epäillään törkeästä ihmiskaupasta Turussa
Carina kirjoitti:Juttuun liittyy ilmeisesti paljon muutakin rikollista. Erittäinen läheinen sukulaiseni tiesi miehen, joka myi pimeästi tälle kebabyrittäjälle lihaa. Kyseinen mies halusi loppuvuodesta lopettaa lihan myymisen, mutta yrittäjäpä ei siihen enää suostunutkaan vaan alkoi kiristää ja uhkailla miestä.
Valitettavasti perheellinen mies ei enää keksinyt muuta pakokeinoa, kuin tehdä itsemurhan
Mikä on loppuvuotta?
Siihen liittyen yksi kysymys?!
MITEN IHMEESSÄ TÄMÄ LISTA JULKISTETAAN VASTA NYT JOS ASIA ON ILMENNYT MARRAS-JOULUKUUSSA??
-
- Frank Drebin
- Viestit: 383
- Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 12:22 pm
Re: Kebabyrittäjää epäillään törkeästä ihmiskaupasta Turussa
Tuota tuota.. mitenkään ottamatta kantaa esim. ihmiskauppaan, niin sanonpa silti:
Olen käynyt Agalissa syömässä useasti, ja mm. tuo hygieniaosuus hieman ihmetyttää. Ruoka tehdään suoraan asiakkaan silmien alla, ei siis missään kämäisessä takahuoneessa. Että ainakin tuon tilan hygienian on oltava kondiksessa. Eri asia sitten, miten tuotteita säilytetään esim. jalostamolla.
Jossain keskustelupalstalla joku väitti, että kyseessä olisivat puutteelliset merkinnät tuotteissa, eli välttämättä itse hygieniassa ja tuotteiden säilytyksessä ei olisi missään vaiheessa ollut mitään vikaa. Jotain vaadittavia papereita ja merkintöjä vain puuttuu jne. Tiedä sitten..
Olen käynyt Agalissa syömässä useasti, ja mm. tuo hygieniaosuus hieman ihmetyttää. Ruoka tehdään suoraan asiakkaan silmien alla, ei siis missään kämäisessä takahuoneessa. Että ainakin tuon tilan hygienian on oltava kondiksessa. Eri asia sitten, miten tuotteita säilytetään esim. jalostamolla.
Jossain keskustelupalstalla joku väitti, että kyseessä olisivat puutteelliset merkinnät tuotteissa, eli välttämättä itse hygieniassa ja tuotteiden säilytyksessä ei olisi missään vaiheessa ollut mitään vikaa. Jotain vaadittavia papereita ja merkintöjä vain puuttuu jne. Tiedä sitten..
Re: Kebabyrittäjää epäillään törkeästä ihmiskaupasta Turussa
Eviran raportista käy ilmi, että laitoksessa on huomattavia elintarvikehygieenisiä epäkohtia. Pakkasvarastotiloissa todettiin olevan sekä pakattua että pakkaamatonta lihaa.
Lampaiden ruhot oli varastoitu paljaaltaan ilman suojaa ja luvattomassa pakkasvarastossa suoraan lattialle. Ruhot olivat jäätyneet toisiinsa kiinni.
Myös pakkasvarastojen lämpötilan todettiin olevan lainsäädännön vastainen. Lisäksi laitoksen siisteydessä ja yleisessä järjestyksessä havaittiin useita puutteita.
Eiköhän tossa ole ihan riittävästi syytä sulkea paikka ja toivottavasti pysyykin. Onneksi en ole koskaan kebabia syönyt, enkä tämän jälkee aio syödäkään
Lampaiden ruhot oli varastoitu paljaaltaan ilman suojaa ja luvattomassa pakkasvarastossa suoraan lattialle. Ruhot olivat jäätyneet toisiinsa kiinni.
Myös pakkasvarastojen lämpötilan todettiin olevan lainsäädännön vastainen. Lisäksi laitoksen siisteydessä ja yleisessä järjestyksessä havaittiin useita puutteita.
Eiköhän tossa ole ihan riittävästi syytä sulkea paikka ja toivottavasti pysyykin. Onneksi en ole koskaan kebabia syönyt, enkä tämän jälkee aio syödäkään
Re: Kebabyrittäjää epäillään törkeästä ihmiskaupasta Turussa
En osaa sanoa tarkemmin, että onko henkilö halunnut lopettaa yhteistyön syksyllä, vaiko vielä lähempänä joulua. Mies teki itsemurhan joulunalusviikolla. Olen ymmärtänyt, että hänen perheensä on mahdollisesti tehnyt asiasta tutkintapyynnön, jonka seurauksena olisi kenties tullut ilmi mm. näitä ihmiskauppajuttuja. Tämä ei kuitenkaan ole täysin varmaa tietoa!tturpo kirjoitti:Carina kirjoitti:Juttuun liittyy ilmeisesti paljon muutakin rikollista. Erittäinen läheinen sukulaiseni tiesi miehen, joka myi pimeästi tälle kebabyrittäjälle lihaa. Kyseinen mies halusi loppuvuodesta lopettaa lihan myymisen, mutta yrittäjäpä ei siihen enää suostunutkaan vaan alkoi kiristää ja uhkailla miestä.
Valitettavasti perheellinen mies ei enää keksinyt muuta pakokeinoa, kuin tehdä itsemurhan
Mikä on loppuvuotta?
Siihen liittyen yksi kysymys?!
MITEN IHMEESSÄ TÄMÄ LISTA JULKISTETAAN VASTA NYT JOS ASIA ON ILMENNYT MARRAS-JOULUKUUSSA??
Minulla ei ole mitään niitä vastaan, joilla ei ole mitään minua vastaan.
Re: Kebabyrittäjää epäillään törkeästä ihmiskaupasta Turussa
Lihahan ei ole ollut automaattisesti pilaantunutta, vaan sen käsittelyssä on ollut puutteita, mikä on altistanut sen monille riskitekijöille. Kylmäketju ja sen rikkoontumattomuus on länsimaissa aika pyhä asia. Lihan alkuperästä (ja ilmeisesti saapumis- ja pakkaamispäivistä) ei ole myöskään pidetty vaadittavaa kirjaa, vaan noin periaatteessa siellä on voinut olla seassa mitä tahansa ja mistä tahansa hankittua raaka-ainetta.
Välttämättä lihassa itsessään ei siis ole ollut mitään vikaa sen päätyessä ravintolassa lautaselle, mutta yrittäjän piittaamattomuuden takia on pelattu melkoista arpapeliä terveydellä. Kuulostaa melko pahalta koko vyyhti ihmiskauppoineen kaikkineen. Kannattanee valita falafel.
Välttämättä lihassa itsessään ei siis ole ollut mitään vikaa sen päätyessä ravintolassa lautaselle, mutta yrittäjän piittaamattomuuden takia on pelattu melkoista arpapeliä terveydellä. Kuulostaa melko pahalta koko vyyhti ihmiskauppoineen kaikkineen. Kannattanee valita falafel.
-
- Harjunpää
- Viestit: 331
- Liittynyt: Pe Elo 28, 2009 1:35 pm
Re: Kebabyrittäjää epäillään törkeästä ihmiskaupasta Turussa
Tässäkin jutussa tulee mielestäni hyvin esille suomalaisten ja ulkomaalaisten yrittäjien mentaliteetti ero. Suomalainen yrittäjä haluaa hoitaa asiansa kunnolla ja etenkin suunnittelee asiat hyvin aloittaessaan yritystä. Toki poikkeuksiakin löytyy. Ulkomaalaiset yrittäjät ovat liikkeissään hyvinkin nopeita. Jos ulkomaalainen yrittäjä haluaa perustaa lihajalostamon on hän jo seuraavana päivänä hankkimassa tiloja ja kylmäkalusteita ilman sen perusteellisimpia selvityksiä. Näin siis hieman kärjistäen.
Mitä tulee tuohon ihmiskauppaan, niin siihen verrattavaa toimintaa on suomessa varmasti paljonkin. Vaikkapa kebu yrittäjien keskuudessa tai thai-hieromojen. Näissä tapauksissa toiminta on vaan luonteeltaa sellaista, ettei se pahemmin viranomaisia kiinnosta. Ketjun tapauksessa voisi sanoa, että mamu ottanut liian ison palan purtavaksi ja lähtenyt bisnekseen jota ei ole tuntenut. Tuliko muuten ketussa ilmi oliko juttu lähtenyt purkautumaan viranomaisten omasta toimeliaisuudesta vaiko yleisövihjeen perusteella.
Mitä tulee noihin elintarvikehygienia juttuihin, niin itse en ole ikinä pitänyt kebabia kovinkaan suurena riskinä (vaikka en sitä itse syö) jota viranomaiset jaksavat tarkkailla näytteitä ottamalla. En myöskään ole ikinä oikein jaksanut ymmärtää naudan lihassa olevia alkuperänumeroita, varsinkaan kun kommentit niiden syistä ovat "jos on jotain hullunlehmän tautia". Nämä numerot on säilytettävä ja siirrettävä jatkojalostettuun tuotteeseen. Mielestäni samalla logiikalla sianlihassakin pitäisi olla samanlaiset merkinnät. Voihan sianlihassakin olla trigiinia. Miksi juuri ihmettelen tuota hullunlehmän aspektia:
- hullunlehmän tauti EI ole lihassa, vaikka lehmässä olisi tartunta. Tartunta siirtyy lihaan vääränlaisen käsittelyn seurauksena
- Jos saat lihasta hullunlehmän taudin, voivat ensioireesi taudista ilmaantua vaikkapa 10 vuoden kuluttua. Selvitäpä siinä eränumeroita.
Mitä tulee tuohon ihmiskauppaan, niin siihen verrattavaa toimintaa on suomessa varmasti paljonkin. Vaikkapa kebu yrittäjien keskuudessa tai thai-hieromojen. Näissä tapauksissa toiminta on vaan luonteeltaa sellaista, ettei se pahemmin viranomaisia kiinnosta. Ketjun tapauksessa voisi sanoa, että mamu ottanut liian ison palan purtavaksi ja lähtenyt bisnekseen jota ei ole tuntenut. Tuliko muuten ketussa ilmi oliko juttu lähtenyt purkautumaan viranomaisten omasta toimeliaisuudesta vaiko yleisövihjeen perusteella.
Mitä tulee noihin elintarvikehygienia juttuihin, niin itse en ole ikinä pitänyt kebabia kovinkaan suurena riskinä (vaikka en sitä itse syö) jota viranomaiset jaksavat tarkkailla näytteitä ottamalla. En myöskään ole ikinä oikein jaksanut ymmärtää naudan lihassa olevia alkuperänumeroita, varsinkaan kun kommentit niiden syistä ovat "jos on jotain hullunlehmän tautia". Nämä numerot on säilytettävä ja siirrettävä jatkojalostettuun tuotteeseen. Mielestäni samalla logiikalla sianlihassakin pitäisi olla samanlaiset merkinnät. Voihan sianlihassakin olla trigiinia. Miksi juuri ihmettelen tuota hullunlehmän aspektia:
- hullunlehmän tauti EI ole lihassa, vaikka lehmässä olisi tartunta. Tartunta siirtyy lihaan vääränlaisen käsittelyn seurauksena
- Jos saat lihasta hullunlehmän taudin, voivat ensioireesi taudista ilmaantua vaikkapa 10 vuoden kuluttua. Selvitäpä siinä eränumeroita.
Re: Kebabyrittäjää epäillään törkeästä ihmiskaupasta Turussa
Itse kyllä kannatan kaikenlaisia merkintöjä, jos niistä katsotaan olevan hyötyä elintarvikehygieniaan ja edes mahdollisuudesta, että pilaantuneita ruoka-aineita päätyy kuluttajille. Ne bakteerit mitä pilaantuneista tai huonosta hygieniasta saastuneista ruoka-aineista voi viedä vaikka hengen. Esim. ravintoloihin ja liha- ja kalatiskeille pitäis vaan tehdä yllätys iskuja useammin. En tiedä miten useasti niitä tehdään, mutta mikään määrä siinä ei mun mielestä ole liikaa
-
- Remington Steele
- Viestit: 244
- Liittynyt: Pe Tammi 14, 2011 7:51 pm
Re: Kebabyrittäjää epäillään törkeästä ihmiskaupasta Turussa
"maine meni, myynti romahti"
Evira myöntää: Kebab-listassa on virheitä - "myynti romahti 42%"
Elintarviketurvallisuusviraston julkaisemalle kebabravintoloitsijoiden listalle päätyi useita ravintoloita, jotka eivät ole myyneet epähygieenistä lihaa.
Ravintoloitsijoiden mukaan ravintoloiden liikevaihto putosi reippaasti.
Evira julkaisi torstaina iltapäivällä listan 49 ravintolasta, joihin Lihaliike Agali Oy:n lihaa on toimitettu.
Perjantaina Evira totesi julkaistussa listassa olevan puutteita ja epäselvyyksiä, sillä lista perustui Lihaliike Agali Oy:n omaan kirjanpitoon, joka ei ollut ajan tasalla. Evira sai Lihaliike Agali Oy:n listan poliisilta.
Agali Oy:n toimittamat lihat asetettiin myynti- ja käyttökieltoon torstaina ja Evira julkaisi listan ravintoloista, joihin lihaa oli toimitettu.
Listalle päätyi useiden ravintoloita, jotka eivät ole käyttäneet Lihaliike Agali Oy:n toimittamaa lihaa. Yksi tällainen yritys on turkulainen Runway Cafe.
- Otimme Agali Oy:ltä lihaa viime kesänä kerran, mutta päädyimme sen jälkeen toiseen lihantoimittajaan, ravintolan omistaja Kari Vuorinen kertoo IS:lle.
Runway Cafe:n tiedot päätyivät Eviran julkaisemalle listalle tämän yhden ostoskerran takia.
- Myyntimme putosi perjantaina 42 prosenttia, Vuorinen kertoo listan julkaisemisen välittömistä vaikutuksista.
Eviran elintarvikehygieniayksikön johtaja Auli Vaaralan mukaan Evira ei kuullut listalla olevia ravintoloita ennen listan julkaisua.
Evira perusteli listan nopeaa julkaisua tuotteiden mahdollisimman nopealla takaisinvedolla.
Myynti putosi
Vaarala myöntää listan puutteellisuuden aiheuttaneen närää ravintoloitsijoiden keskuudessa.
- Olemme saaneet muutamia yhteydenottoja ravintoloilta, joiden nimet ovat olleet listalla, mutta he eivät ole käyttäneet Lihaliike Agali Oy:n lihaa, Vaarala kertoo.
Vuorisen mukaan ainakin yhden kebab-ravintolan myynti putosi lähes nollaan.
- Normaalisti ravintolassa myydään 50 annosta päivässä. Perjantaina annoksia myytiin kolme. Ravintola ei käytä Agalin lihaa, Vuorinen kertoo.
"Ravintoloita ei ole syytä epäillä"
Vaaralan mukaan listalla olevia ravintoloita ei ole syytä epäillä mistään väärinkäytöksistä.
- Nämä ravintolat myivät epähygieenistä lihaa täysin tietämättöminä. Jälleenmyyjien maine ei siis ole mennyt, emmekä epäile näitä 49 ravintolaa mistään, Vaarala kertoo.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000468467.html
Linkki vaihdettu
-NILS-
Evira myöntää: Kebab-listassa on virheitä - "myynti romahti 42%"
Elintarviketurvallisuusviraston julkaisemalle kebabravintoloitsijoiden listalle päätyi useita ravintoloita, jotka eivät ole myyneet epähygieenistä lihaa.
Ravintoloitsijoiden mukaan ravintoloiden liikevaihto putosi reippaasti.
Evira julkaisi torstaina iltapäivällä listan 49 ravintolasta, joihin Lihaliike Agali Oy:n lihaa on toimitettu.
Perjantaina Evira totesi julkaistussa listassa olevan puutteita ja epäselvyyksiä, sillä lista perustui Lihaliike Agali Oy:n omaan kirjanpitoon, joka ei ollut ajan tasalla. Evira sai Lihaliike Agali Oy:n listan poliisilta.
Agali Oy:n toimittamat lihat asetettiin myynti- ja käyttökieltoon torstaina ja Evira julkaisi listan ravintoloista, joihin lihaa oli toimitettu.
Listalle päätyi useiden ravintoloita, jotka eivät ole käyttäneet Lihaliike Agali Oy:n toimittamaa lihaa. Yksi tällainen yritys on turkulainen Runway Cafe.
- Otimme Agali Oy:ltä lihaa viime kesänä kerran, mutta päädyimme sen jälkeen toiseen lihantoimittajaan, ravintolan omistaja Kari Vuorinen kertoo IS:lle.
Runway Cafe:n tiedot päätyivät Eviran julkaisemalle listalle tämän yhden ostoskerran takia.
- Myyntimme putosi perjantaina 42 prosenttia, Vuorinen kertoo listan julkaisemisen välittömistä vaikutuksista.
Eviran elintarvikehygieniayksikön johtaja Auli Vaaralan mukaan Evira ei kuullut listalla olevia ravintoloita ennen listan julkaisua.
Evira perusteli listan nopeaa julkaisua tuotteiden mahdollisimman nopealla takaisinvedolla.
Myynti putosi
Vaarala myöntää listan puutteellisuuden aiheuttaneen närää ravintoloitsijoiden keskuudessa.
- Olemme saaneet muutamia yhteydenottoja ravintoloilta, joiden nimet ovat olleet listalla, mutta he eivät ole käyttäneet Lihaliike Agali Oy:n lihaa, Vaarala kertoo.
Vuorisen mukaan ainakin yhden kebab-ravintolan myynti putosi lähes nollaan.
- Normaalisti ravintolassa myydään 50 annosta päivässä. Perjantaina annoksia myytiin kolme. Ravintola ei käytä Agalin lihaa, Vuorinen kertoo.
"Ravintoloita ei ole syytä epäillä"
Vaaralan mukaan listalla olevia ravintoloita ei ole syytä epäillä mistään väärinkäytöksistä.
- Nämä ravintolat myivät epähygieenistä lihaa täysin tietämättöminä. Jälleenmyyjien maine ei siis ole mennyt, emmekä epäile näitä 49 ravintolaa mistään, Vaarala kertoo.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000468467.html
Linkki vaihdettu
-NILS-
Re: Kebabyrittäjää epäillään törkeästä ihmiskaupasta Turussa
Tästä on keskusteltu aikaisemminkin erään tuttavan kanssa. Mutta mistä asiakas voi tietää kauanko pizzatäytteet ovat vetareissa olleet? Avattu tonnikalapurkki ei säily kauaa. Säilyykö se senkään vertaa jos on päivän kohtalaisen lämpimässä pizzerian keittiössä? Muutkin pilaantumisherkät elintarvikkeet eivät kestä huoneenlämmössä kauaa, saatika että ne ovat vaikka päivän pöydällä kupissa, vanhan raaka-aineen sekaan lisätään uutta kuppia pesemättä ja sitten heivataan yöksi kylmään. Onko kylmiöiden lämpötilat tarpeeksi viileitä? Entäpä työvälineet. Käsitelläänkö samoilla pihdeillä raakaa ja kypsennettyä kanaa/lihaa/what ever? Ristikontaminaation riski on iso. Puretaanko kylmäkuormat tarpeeksi nopeasti jos kylmiöt eivät ole niin isoja että koko rullakko sinne sopii odottelemaan purkajaansa? Nämä asiat eivät välity asiakkaalle pelkästään oman pizzan valmistusta seuraamalla.Kainonsorttinen kirjoitti: Olen käynyt Agalissa syömässä useasti, ja mm. tuo hygieniaosuus hieman ihmetyttää. Ruoka tehdään suoraan asiakkaan silmien alla, ei siis missään kämäisessä takahuoneessa. Että ainakin tuon tilan hygienian on oltava kondiksessa. Eri asia sitten, miten tuotteita säilytetään esim. jalostamolla.
Toisekseen, hinta. Jos ajatellaan että näet pizzerian edessä ständin joka mainostaa "Kaikki pizzat ja kebabit 5€" tartutko tarjoukseen sen enempää ajattelematta? Todennäköisesti. Jos ravintola ei kauppaa mitään muuta kuin pizzaa ja kebabia, on auki 18h/vrk, aamuyöllä pizzaa vääntää kuusi-seitsemän henkilöä, montako pizzaa ja kebabia ravintolan on päivässä myytävä että näistä tuotteista saadut katteet kattavat kaikki ravintolan menot? Tilavuokrat, TES:n mukaiset palkat lisineen, vakuutukset, raaka-aineiden hankintakustannukset jne. Ja moniko ravintoloista sen määrän pizzaa oikeasti takoo?
When God created a man, She was only kidding.