Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Hans-Peter Haulikko
Sammakkoprofessori
Viestit: 481
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 3:03 am
Paikkakunta: Holjakoski

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013

Viesti Kirjoittaja Hans-Peter Haulikko » La Tammi 19, 2013 7:00 am

http://www.poliisi.fi/poliisi/paijat-ha ... endocument
Eilen torstaina tuli poliisille useita ilmoituksia ulkomaalaisista, jotka tulevat yleensä omakotitaloihin pyytämään rahaa. He esittävät asiasta yleensä suomeksi kirjoitetun pyynnön. He eivät puhu suomea. Rahanpyytäjistä tuli ilmoituksia ainakin Padasjoen, Asikkalan ja Nastolan, Pyhäntaan suunnilta.

Rahanpyytäjiä ei pidä laskea sisälle. Padasjoella huomattiin yhden kerjääjän vierailun jälkeen, että talosta katosi 400 euroa rahaa. Epäilty rahanviejä ulkomaalainen 30-vuotias nainen löytyi myöhemmin illalla ja on kiinniotettuna poliisiasemalla. Tämän kaltaiseen toimintaan saattaa liittyä tiedustelua ja tarkkailua tyhjillään oleviin asuntoihin myöhemmin toteutettavaa luvatonta tunkeutumista varten.
ja kohta sitten luetaan eri medioista, kun on tapahtunut asuntomurtojen aalto...

http://www.poliisi.fi/poliisi/keski-uus ... endocument
Hyvinkään Laatukorun ryöstö

18.01.2013

Poliisi jatkaa Hyvinkäällä Hämeenkatu 3:ssa sijaitsevaan Laatukorun liikkeeseen eilen tehdyn ryöstön tutkintaa. Poliisi on eilen illalla ottanut Helsingissä kiinni kaksi tuntomerkkeihin sopivaa ulkomaalaista henkilöä, joiden osuutta tapahtumiin selvitetään.

Anastetun omaisuuden määrästä ei ole vielä tietoa.
ja tämäkin tapaus oli sitten insinööritaustainen, vaikka sitä ei tietenkään mediassa heti kerrottukaan. toivottavasti arvon maahantulijat eivät ala käyttämään ryöstöissään naapurimaassa ruotsissa nähtyjä insinööristason kapuhkoja.

http://www.poliisi.fi/poliisi/helsinki/ ... endocument
Torstaina 17. tammikuuta illalla Pasilan asemalla kaksi 17 -vuotiasta ulkomaalaistaustaista nuorta pahoinpiteli vartijaa, joka oli kehottanut nuoria poistumaan asemalta. Ulkomaalaistaustaiset nuoret ovat aiheuttaneet jo pidempään järjestyshäiriöitä Pasilan asemalla.
ruotsin meininki alkaa jo pikku hiljaa näkymään. toivottavasti palomiehet ja muut ihmishenkiä pelastavat saisivat olla rauhassa "rikastamiselta", poliiseja nuo turistit ja muut jo pieksevät suomessakin.
Maanantaina Helsingin kaupungin sosiaalitoimen palvelupisteessä Kettutiellä 34-vuotias ulkomaalainen mies oli suivaantunut kun hän ei saanut ilman ajanvarausta haluamaansa palvelua sosiaalitoimen virkailijalta. Tämän johdosta mies oli tarttunut virkailijaa käsivarresta ja sylkäissyt kasvoihin.
tätä on jo vaikeampi hyväksyä tai edes ymmärtää millään lailla. siinä joutuu virkailija testeihin odottelemaan mahdollisia tartuntoja...eikö mikään riitä maahan saapuneille "lottovoiton lunastajille"?

http://www.poliisi.fi/poliisi/ita-uusim ... endocument
Rahanväärennys
Vantaa, Vantaanportinkatu 17.1.2013 klo 14.20
Valuutanvaihtopisteessä löytyi väärennetty kahdenkymmenen punnan seteli. Jumbon valuutanvaihtopisteessä ulkomaalainen mies oli vaihtamassa puntia euroiksi, kun yksi kahdenkymmenen punnan seteli havaittiin väärennetyksi. Seteli otettiin poliisin haltuun tutkimuksia varten.
voihan asia olla niinkin, että tuo ulkomaalaismies on vahingossa saanut jostain väärää rahaa, eikä ole itse huomannut mitään.

Doctor Lecter kirjoitti:
Kolmekymppinen tuntematon mies ahdisteli törkeästi 16-vuotiasta tyttöä, kun tämä oli asioimassa tavaratalossa Vantaalla.

Tytölle entuudestaan tuntematon mies, joka on poliisin mukaan "ulkomaalainen", vaati häneltä vastausta miksei tyttö ole soittanut hänelle.
miksi lehdentoimitus kirjoittaa, että "poliisin mukaan tekijä on ulkomaalainen"? kait sen tekijän on ulkomaalaiseksi todennut uhri, silminnäkijät, vartijat ja poliisi, niin kaipa sen voisi kirjoittaa ihan suoraankin. sinänsä hyvin pieni yksityiskohta, mutta samalla kertoo tietystä, sovitusta linjasta tuokin.
"näin mä ajattelen, mä oon maalaispoika"

Hans-Peter Haulikko
Sammakkoprofessori
Viestit: 481
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 3:03 am
Paikkakunta: Holjakoski

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013

Viesti Kirjoittaja Hans-Peter Haulikko » Ma Tammi 21, 2013 9:30 am

http://www.poliisi.fi/poliisi/pohjois-k ... endocument
Joensuulaisessa ravintola Ilonassa oli lauantaina aamuyölla virolaisella 32-vuotiaalla ja joensuulaisella 38-vuotiaalla miehellä tullut riitaa, jonka seurauksena virolainen mies oli lyönyt joensuulaista miestä nyrkillä useita kertoja kasvojen alueelle. Miehelle oli tullut lyönneistä alahuuleen verta vuotava haava. Virolainen mies tuotu poliisin huostaan rauhoittumaan.

http://www.poliisi.fi/poliisi/kainuu/ho ... endocument
Pahoinpitely Kajaanissa Välikadulla sijaitsevassa yksityisasunnossa 19.1.2013 aamuyöllä.

Suomussalmella asuva 1993 syntynyt mies sekä Suomessa asuva ulkomaalainen 1987 syntynyt mies pahoinpitelivät toisiaan nyrkeillä kasvoihin lyömällä. Tappelun tuoksinassa myös asuntoon kuuluvaa omaisuutta vahingoittui. Asiaa tutkitaan molempien osapuolien osalta pahoinpitelynä.
http://www.poliisi.fi/poliisi/kymenlaak ... endocument
Virolahti 19.1.2013, klo 12.30, Vaalimaan rajanylituspaikka.

Rajavartian suorittamassa maastalähtötarkastuksessa on syytä epäillä vuonna 1963 syntyneen venäläisen miehen yrittäneen viedä maasta BMW X5 henkilöautoa mikä on mahdollisesti anastettu. Rajavartija huomasi ajoneuvossa useita muutoksia minkä perusteella ajoneuvon rakisteiotteessa olleet tiedot eivät täsmää ajoneuvosta saatuihin tietoihin. Miestä epäillään törkeästä kätkemisrikoksesta
http://www.poliisi.fi/poliisi/ita-uusim ... endocument
Rattijuopumus, liikenneturvallisuuden vaarantaminen, ajoneuvorikkomus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus
Porvoo, Sammontie 19.1 klo 21.00

Poliisille tuli ilmoitus ulosajosta, jossa auto oli ajanut päin tolppaa Sammontiellä. Paikalta tavattiin virolainen mies, joka kertoi toimineensa kuskina. Mies oli humalassa, eikä hänellä ollut ajo-oikeutta. Lisäksi auto oli katsastamaton ja mies oli ottanut sen luvatta käyttöönsä.
"näin mä ajattelen, mä oon maalaispoika"

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ma Tammi 21, 2013 2:42 pm

Doctor Lecter kirjoitti:Ehei! Ei tää nyt näin mene. Muistakaa, että sieltä mistä tämä allahin soturi on Suomeen tullut elintasoaan nostamaan, käpälöinti kuuluu kulttuuriin eikä naisella ole kunniaa. Heidän kulttuurinsa on vanhempaa, parempaa ja suvaitsevampaa. Uskonto on rauhan uskonto ja me olemme vääräuskoisia koiria.

Näinhän meille uskotellaan. Muuta mieltä ei saa olla, muuten on impivaaralainen rasisti.
Enpä ole kuullut kenenkään uskottelevan tuollaista, mutta nämä olkinuket toki kuuluvat maahanmuutokriittiseen diskurssiin.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12662
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Tammi 21, 2013 9:34 pm

PaxCow kirjoitti:Enpä ole kuullut kenenkään uskottelevan tuollaista, mutta nämä olkinuket toki kuuluvat maahanmuutokriittiseen diskurssiin.
"Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina."
Pakolaisvastaava Johanna Suurpää 1991

Olkinukke yhtä lailla kuin se kuuluisia työvoimapula, jota paikkaamaan tarvitaan runsaasti ja etenkin luku-, kirjoitus- ja ammattitaidottomia ihmisiä... Toki nämä "pakolaisraukat" muuttuvat heti Suomeen päästyään voimavaraksi, tulevaisuuden rakentajiksi ja tuhattaitureiksi.

Tai yhtä lailla voidaan puhua paremmiston olkinukesta kun muistamme sen kuluneen väittämän, että ilman maahanmuuttajia Suomessa ei olisi paperiteollisuutta saati mitään muutakaan teollisuutta. Tuo pätee vastavuoroisesti siten, että ilman suomalaisia Kiinassa ei osattaisi tehdä puhelimia, ilman suomalaisia ei Venäjällä osattaisi tehdä autonrenkaita, ilman suomalaisia ei Uruguayssa olisi paperitehtaita. Joko tai. Niinkö?

Hyvä paha humanitäärinen maahanmuutto. Mutta on erikoista keskustelua se, kun mm. Jussi Halla-aho (ps) ja James Hirvisaari (ps) sanovat oman perustellun mielipiteensä elintasopakolaisista, niin puheet tyrmätään paremmiston toimesta vihapuheena, mutta kun palestiinalainen pyrkyri sanoo suomalaisia rasisteiksi, niin hänet otetaan tosissaan. Ihmiset pyytelevät anteeksi, ruoskivat itseään, menevät vielä enemmän kyykkyyn (mikäli mahdollista), pääuutislähetys kertoo asiasta, marsseja järjestetään...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ti Tammi 22, 2013 10:57 am

Doctor Lecter kirjoitti:"Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina."
Pakolaisvastaava Johanna Suurpää 1991

Jjeeeeeeeps. Tuossa nyt ei ole mitään siitä kulttuurisesta paremmuudesta ynnä muista älyttömistä väitteistä, joita aikaisemmassa viestissäsi oli.

Doctor Lecter kirjoitti:Olkinukke yhtä lailla kuin se kuuluisia työvoimapula, jota paikkaamaan tarvitaan runsaasti ja etenkin luku-, kirjoitus- ja ammattitaidottomia ihmisiä... Toki nämä "pakolaisraukat" muuttuvat heti Suomeen päästyään voimavaraksi, tulevaisuuden rakentajiksi ja tuhattaitureiksi.

Kuka on väittänyt pakolaisten muuttuvan "heti Suomeen päästyään voimavaraksi, tulevaisuuden rakentajiksi ja tuhattaitureiksi"? Kuulostaa älyttömältä väitteeltä, olen samaa mieltä, mutta en tosiaan ole tuollaista kuullut muualta kuin maahanmuuttokriittisen puolen käyttämänä olkinukkena.
Doctor Lecter kirjoitti:Tai yhtä lailla voidaan puhua paremmiston olkinukesta kun muistamme sen kuluneen väittämän, että ilman maahanmuuttajia Suomessa ei olisi paperiteollisuutta saati mitään muutakaan teollisuutta. Tuo pätee vastavuoroisesti siten, että ilman suomalaisia Kiinassa ei osattaisi tehdä puhelimia, ilman suomalaisia ei Venäjällä osattaisi tehdä autonrenkaita, ilman suomalaisia ei Uruguayssa olisi paperitehtaita. Joko tai. Niinkö?

En ole esittänyt tuollaista "kulunutta väittämää" enkä tiedä mihin se perustuu, joten en ymmärrä, miksi kyselet minulta asiasta.

Doctor Lecter kirjoitti:Hyvä paha humanitäärinen maahanmuutto. Mutta on erikoista keskustelua se, kun mm. Jussi Halla-aho (ps) ja James Hirvisaari (ps) sanovat oman perustellun mielipiteensä elintasopakolaisista, niin puheet tyrmätään paremmiston toimesta vihapuheena, mutta kun palestiinalainen pyrkyri sanoo suomalaisia rasisteiksi, niin hänet otetaan tosissaan. Ihmiset pyytelevät anteeksi, ruoskivat itseään, menevät vielä enemmän kyykkyyn (mikäli mahdollista), pääuutislähetys kertoo asiasta, marsseja järjestetään...

Ymmärthän, että esität tässä todella, todella yksinkertaistetun näkemyksen monesta eri asiasta? Värjäsin punaisella latautuneet termit ja oudot väittämät, jotka vihjaavat, että katselet tilannetta värittyneiden lasien läpi. Tämä ei ole hyvä lähtökohta keskustelulle.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12662
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Tammi 22, 2013 3:07 pm

PaxCow kirjoitti:Tuossa nyt ei ole mitään siitä kulttuurisesta paremmuudesta ynnä muista älyttömistä väitteistä, joita aikaisemmassa viestissäsi oli.
En ole koskaan esittänyt älyttömiä väitteitä. Mikäli joku on kokenut ne älyttöminä, niin hänen oma vastaanottimensa on väärin säädetty ja hän katselee elämää unelmahötössä kylpien vaaleanpunaisten lasien läpi ymmärtämättä realismista yhtään mitään. Kreikan tie on Suomen tie.

Suurpään tekstissä annetaan ymmärtää, että nyt on keksitty pyörä uudestaan. Loppumaton sampo tuottaa Afrikasta työkykyisiä ja työkykyisiä innovaattoreita työmarkkinoille. Kun samaa tahtia Suomesta valuisi osaava aines pois, niin kyseessä olisi hätätila, mutta nyt annetaan piut paut lähtömaahan aivovuotohädälle.
- Kuka se sitten siellä laittaa asiat kuntoon kun kaikki "insinöörit" ovat poissa?
PaxCow kirjoitti:Kuka on väittänyt pakolaisten muuttuvan "heti Suomeen päästyään voimavaraksi, tulevaisuuden rakentajiksi ja tuhattaitureiksi"? Kuulostaa älyttömältä väitteeltä, olen samaa mieltä, mutta en tosiaan ole tuollaista kuullut muualta kuin maahanmuuttokriittisen puolen käyttämänä olkinukkena.
Suomessa ei ole maahanmuuttokriittistä puoluetta. Jos maahanmuutto on siis työperäistä eikä työttömyysperäistä. Tuppaa vaan niin kovasti olemana tätä jälkimmäistä.

Olen monen maahanmuutosta palkkansa saavan kertovan tulijoiden vankasta osaamisesta ja halusta että valmiudesta tehdä töitä heti. Mutta kun heitä makuutetaan vaan jossain papereiden puutteen takia... Mutta jos ja kun yhdeksän (9) vuoden oleskelun jälkeen ollaan edelleen poimimassa omenoita työvalmennuksessa, niin valhetta on suurin osa. En siis laske samaan kastiin työperäistä ja työttömyysperäistä maahanmuuttoa, kuten paremmisto tekee.
PaxCow kirjoitti:En ole esittänyt tuollaista "kulunutta väittämää" enkä tiedä mihin se perustuu, joten en ymmärrä, miksi kyselet minulta asiasta.
En sanonutkaan, että sinä niin esitit, enkä asiaa sinulta kysynyt. Tuo on vaan se yleinen väittämä, että emme osaisi edelleenkään mitään, jos... Tiedä sitten osaisimmeko edelleenkään mitään, mutta onneksi Somalia ajautui uskonnosta huolimatta kaaokseen, niin nyt sitten meillä on runsaasti paikkoja mistä voi lähettää rahaa kaukomaille tai nyt meillä on suoria lentoja Mogadishuun, jotta voi käydä kotona katsomassa kuinka kauheaa siellä on. Tai lähettää lapsi oppimaan islamia. Siitä on varmasti Suomelle hyötyä...
PaxCow kirjoitti:Ymmärthän, että esität tässä todella, todella yksinkertaistetun näkemyksen monesta eri asiasta? Värjäsin punaisella latautuneet termit ja oudot väittämät, jotka vihjaavat, että katselet tilannetta värittyneiden lasien läpi. Tämä ei ole hyvä lähtökohta keskustelulle.
Asia on yksinkertaistettuna juuri näin. On kuitenkin syytä muistaa, että 90 prosenttia maahanmuutosta perustuu taloudellisiin seikkoihin. Realismi on hyvä lähtökohta keskustelulle. Olisiko se parempi lähtökohta keskustelulle, jos itse saisin toimeentuloni humanitäärisestä maahanmuutosta? Silloin näkisin asiat varmasti toisin. Tai että suvaitsisin kaikkea koska silloin olisin hyvä ihminen. Mieti kuinka paljon hyvää tarkoittavat tekevät pahaa.

En minä näe hallittua, työperäistä maahanmuuttoa peikkona. En myöskään usko siihen viralliseen totuuteen, että meidän ainoa mahdollisuus selviytyä, on ottaa tänne kuka tahansa kunhan hän on Afrikasta tai ainakin muslimi.

Palestiinalaispyrkyrin - no sen kun ruikutti kun ottolapsensa ei päässyt preslinnan juhliin (ei sellainen juhla mikään lasten mehuhetki ole) sanomiset otettiin vaan nöyrästi vastaan, että anteeksi kun me ollaan tämmösii. Hänen sanomisiaan ei kyseenalaisteta. Miksi?

Ohessa hyvä IL blogi Pauli Vahteran sujuvasta kynästä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ti Tammi 22, 2013 4:57 pm

Doctor Lecter kirjoitti:En ole koskaan esittänyt älyttömiä väitteitä. Mikäli joku on kokenut ne älyttöminä, niin hänen oma vastaanottimensa on väärin säädetty ja hän katselee elämää unelmahötössä kylpien vaaleanpunaisten lasien läpi ymmärtämättä realismista yhtään mitään.
Väitit meille uskoteltavan että "[h]eidän kulttuurinsa on vanhempaa, parempaa ja suvaitsevampaa". Minä taas kirjoitin, että tällaisen väittäminen kuuluu maahanmuutokriittiseen diskurssiin. Ei tuollaisia väitteitä mielestäni oikeasti missään esitetä, taistelet olkinukkeja vastaan. Vieläkään en ole saanut viitteitä muusta.
Doctor Lecter kirjoitti:Kreikan tie on Suomen tie.
Suomen julkisen talouden kunto on Euroopan kärkipäätä eikä mitään Kreikan tilanteeseen viittaavaa ole tiedossa.
Doctor Lecter kirjoitti:Suurpään tekstissä annetaan ymmärtää, että nyt on keksitty pyörä uudestaan. Loppumaton sampo tuottaa Afrikasta työkykyisiä ja työkykyisiä innovaattoreita työmarkkinoille.
Suoraan sanottuna: tuollaista tuossa tekstin pätkässä ei anneta ymmärtää. En oikeasti ymmärrä, mistä tuon keksit. On järjetöntä väittää, että tekstinpätkässä olisi kerrottu, että "Loppumaton sampo tuottaa Afrikasta työkykyisiä ja työkykyisiä innovaattoreita työmarkkinoille".

Siinä kommentoidaan selkeästi sitä, että puhe pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista oli vuonna 1991 kohtuutonta. Itselläni ei ole tietoa, millaisia puheita kansantaloudellisista rasitteista käytiin vuonna 1991, joten paha tuohon on sen enempää sanoa. Vaikuttaa kyllä siltä, että maininta pakolaisten muuttumisesta tuottaviksi kansalaisiksi parissa vuodessa ei ole totuus kaikkien kohdalla.

Täytyy kuitenkin huomauttaa, että jos saat loihdittua tekstin sisällöstä esiin sellaista, mitä siinä ei ole, on keskustelu varmaan jatkossa vaikeaa ja kantojen kohtaamisen mahdollisuus pieni.
Doctor Lecter kirjoitti:En siis laske samaan kastiin työperäistä ja työttömyysperäistä maahanmuuttoa, kuten paremmisto tekee.
Aivan järjetön väite. Mikä ihmeen paremmisto tällaista tekee? Kyllä kaikki järkevät keskustelua käyvät tahot osaavat erottaa erilaiset maahanmuuton syyt toisistaan.

"Työttömyysperäinen" maahanmuutto ei muuten ole Suomen lain mukaan mahdollista, tuolla syyllä ei saa oleskelulupaa. Mistähän tämän keksit?
Doctor Lecter kirjoitti:Tiedä sitten osaisimmeko edelleenkään mitään, mutta onneksi Somalia ajautui uskonnosta huolimatta kaaokseen, niin nyt sitten meillä on runsaasti paikkoja mistä voi lähettää rahaa kaukomaille tai nyt meillä on suoria lentoja Mogadishuun, jotta voi käydä kotona katsomassa kuinka kauheaa siellä on. Tai lähettää lapsi oppimaan islamia. Siitä on varmasti Suomelle hyötyä...
:roll: En ymmärrä, mitä haluaisit sanoa, mutta onhan tässä viiltävä yritys sarkasmiin. Käyt keskustelua ilmeisesti sen yleisen väittämän esittäneen tahon kanssa, joka en ole minä, mutta jolle jo aiemmin osoitit yhden kysymyksen. Erikoinen tapa käydä keskustelua!
Doctor Lecter kirjoitti:On kuitenkin syytä muistaa, että 90 prosenttia maahanmuutosta perustuu taloudellisiin seikkoihin.
No joo, miten tuon nyt laskee... toki suurin osa maailman konflikteista perustuu taloudellisiin seikkoihin ja kaikki työn takia tänne muuttaneet ovat tulleet taloudellisten seikkojen takia maahan, joten voi tuossa hatusta poimimassasi 90 %:n osuudessa olla jotain perää.
Doctor Lecter kirjoitti:En myöskään usko siihen viralliseen totuuteen, että meidän ainoa mahdollisuus selviytyä, on ottaa tänne kuka tahansa kunhan hän on Afrikasta tai ainakin muslimi.
Mikäs "virallinen totuus" tämä on? En ole aiemmin kuullutkaan ja olen sentään asunut Suomessa koko ikäni. Jälleen aivan ihmeellinen väite. Viittaat kenties tulevaan työvoimapulaan, josta on keskusteltu paljon. Ihan hyvä keskustelunaihe, mutta ei siihen viralliset totuudet kuulu, vaan monenlaisia puheenvuoroja kuullaan jatkuvasti.
Doctor Lecter kirjoitti:Hänen sanomisiaan ei kyseenalaisteta. Miksi?
Ai ei kyseenalaisteta? :) Itse olen kyllä törmännyt hyvin moneen hänen mielipiteensä kyseenalaistaneeseen puheenvuoroon.

Tällä palstalla oli vissiin jokin maahanmuuttokeskustelukin? Mun puolesta nämä viestit voi siirtää sinnekin.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Hans-Peter Haulikko
Sammakkoprofessori
Viestit: 481
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 3:03 am
Paikkakunta: Holjakoski

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013

Viesti Kirjoittaja Hans-Peter Haulikko » Ti Tammi 22, 2013 6:09 pm

Huomio!

Arvoisat kommentoijat PaxCow ja Doctor Lecter, haluaisin ystävällisesti muistuttaa tämän ketjun tarkoituksen ja keskustelun aiheen, joka on siis: "Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013".

tästä syystä laitan tähän avausviestissäni olevan tekstipätkän:
Tämän topicin tarkoitus tai aihe ei ole rasismi tai muukaan "kukkahattuilu", vaan tarkoitus on laittaa tänne ulkomaalaisten tekemät rikokset vuonna 2013 ja niistä keskustelu.
Toivon, että turha "chättäily" ja muu "sonta" jäisi pois.
eli en halua moittia omia mielipiteitänne tai muutakaan, mutta tähän ketjuun olisi toivottavaa vain ketjun otsikon mukaiset keskustelun aiheet ja rötöstely asiat.

jatkukoon keskustelu siis aiheesta "Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013" ja jääköön muut asiat muihin ketjuihin tai avatkaa uusi keskustelu aiheesta mistä kovasti teillä on näkemyksiä.

tähän lopuksi sopisi tämä: "näillä mennään".
näin kuului aforismi, jonka sanoi kaveri aikanaan, kun osti vahingossa korillisen ykkösolutta ja olimme istahtaneet kirkkopuistoon tarkoituksena viettää mukava kesäilta kaupungin vilskeessä.
"näin mä ajattelen, mä oon maalaispoika"

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ti Tammi 22, 2013 8:16 pm

Jep. Pahoittelen.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Hans-Peter Haulikko
Sammakkoprofessori
Viestit: 481
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 3:03 am
Paikkakunta: Holjakoski

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013

Viesti Kirjoittaja Hans-Peter Haulikko » Ke Tammi 23, 2013 10:05 am

http://www.poliisi.fi/poliisi/paijat-ha ... endocument
22.01.2013

ma 21.1.2013 noin kello 15 aikaan kävi Lahden Kellokeskuksessa Aleksanterinkatu 25 kaksi miestä, jotka ulkonäön perusteella ovat todennäköisesti ulkomaalaisia. Miesten liikkeestä poistumisen jälkeen myyjät havaitsivat naisten Rolex -merkkisen rannekellon (arvo 7300 euroa) anastetuksi.

Vastaavalla tekotavalla vietiin Espoossa 12.1.2013 kelloliikkeestä myös arvokas kello.

Lahdessa tekijät tallentuivat valvontanauhalle.
jaa kuvat ja vihjenummerot poliisin sivuilla.
"näin mä ajattelen, mä oon maalaispoika"

jaakkima
Sammakkoprofessori
Viestit: 410
Liittynyt: Pe Tammi 18, 2013 3:04 pm

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013

Viesti Kirjoittaja jaakkima » Pe Tammi 25, 2013 3:40 pm

"Äiti oli nousemassa lapsensa kanssa Z-junaan Pasilan asemalla Helsingissä viikko sitten torstaina. Noin 30-vuotias, tummiin vaatteisiin pukeutunut mies tarjoutui auttamaan lastenvaunujen nostamisessa junaan."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013012 ... 9_uu.shtml"nothing" viitannee ulkomaalaiseen tekijään

Oho
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 241
Liittynyt: Ke Maalis 04, 2009 4:19 pm

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013

Viesti Kirjoittaja Oho » Pe Tammi 25, 2013 8:06 pm

http://www.poliisi.fi/poliisi/helsinki/ ... endocument
Perjantaina 18. tammikuuta Siilitiellä mieshenkilö soittanut useita uhkaavia puheluja Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) vikatiedotenumeroon ja uhannut pommilla, koska hän ei saanut asuntoonsa vettä. Perjantai-iltana oli sää muuttunut lyhyessä ajassa kylmäksi, jonka vuoksi oli tullut runsaasti vesivahinkoja useassa paikassa ja po Siilitien kiinteistössä oli myös vesivahinko, jota oltiin korjaamassa. Palvelun nopeus ei ilmeisesti ollut tyydyttänyt asukasta, vaan hän halusi vauhdittaa korjaustoimia pommilla uhkaamalla. Teosta epäillään 25 -vuotiasta ulkomaalaistausta miestä.

Hans-Peter Haulikko
Sammakkoprofessori
Viestit: 481
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 3:03 am
Paikkakunta: Holjakoski

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013

Viesti Kirjoittaja Hans-Peter Haulikko » Pe Tammi 25, 2013 11:21 pm

jaakkima kirjoitti:"Äiti oli nousemassa lapsensa kanssa Z-junaan Pasilan asemalla Helsingissä viikko sitten torstaina. Noin 30-vuotias, tummiin vaatteisiin pukeutunut mies tarjoutui auttamaan lastenvaunujen nostamisessa junaan."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013012 ... 9_uu.shtml"nothing" viitannee ulkomaalaiseen tekijään

joo, aikas "tyhmää" tuo tyhjien taskujen näyttö ja "nothingin" sanominen roiston kannalta, jos ei edes tiennyt mitä suomalaisnainen yrittää sanoa. yhtään ei ole epäilyttävää, kun joku sanoo vieraalla kielellä jotain ja heti ollaan "ai tidint tuu it, it vas nat mii, it vas ti atö kai, luuk natking, empti pokets, juu aa reisist".
"näin mä ajattelen, mä oon maalaispoika"

Hans-Peter Haulikko
Sammakkoprofessori
Viestit: 481
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 3:03 am
Paikkakunta: Holjakoski

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013

Viesti Kirjoittaja Hans-Peter Haulikko » Pe Tammi 25, 2013 11:25 pm

Oho kirjoitti:http://www.poliisi.fi/poliisi/helsinki/ ... endocument
Perjantaina 18. tammikuuta Siilitiellä mieshenkilö soittanut useita uhkaavia puheluja Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) vikatiedotenumeroon ja uhannut pommilla, koska hän ei saanut asuntoonsa vettä. Perjantai-iltana oli sää muuttunut lyhyessä ajassa kylmäksi, jonka vuoksi oli tullut runsaasti vesivahinkoja useassa paikassa ja po Siilitien kiinteistössä oli myös vesivahinko, jota oltiin korjaamassa. Palvelun nopeus ei ilmeisesti ollut tyydyttänyt asukasta, vaan hän halusi vauhdittaa korjaustoimia pommilla uhkaamalla. Teosta epäillään 25 -vuotiasta ulkomaalaistausta miestä.
tämä kertoo hyvin kulttuurieroista. "jos en saa heti mitä haluan, niin sitten tulee pommi".
toivottavasti mies saa karkoituksen suomesta, me emme tarvitse suomeen "pommi insinöörejä" rikastuttamaan kotimaatamme.
"näin mä ajattelen, mä oon maalaispoika"

jaakkima
Sammakkoprofessori
Viestit: 410
Liittynyt: Pe Tammi 18, 2013 3:04 pm

Re: Ulkomaalaisten tekemät rikokset suomessa vuonna 2013

Viesti Kirjoittaja jaakkima » La Tammi 26, 2013 10:51 am

Uutisessa ei varsinaisesti puhuta vuodesta 2013 mutta kehityskäyrän suunta lienee sen verran selvä että mahtunee tämän otsikon alle. Jos romani(kerjäläisten)-rikollisuutta ei oltaisi saatu kuriin, olisi prosenttiluku selvästi yli 50. Mielestäni tarttis tehdä jotain. Voisiko ulkomaalaisuus olla esim. koventamisperuste tuomioille? Voisi vähentää maan houkuttelevuutta näille syöpäläisille.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013012 ... 7_uu.shtml

"Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus törkeistä varkauksista nousi viime vuonna 44,8 prosenttiin.

Poliisin tilastojen mukaan tilanne on muuttunut rajusti vuoden 2007 tilanteeseen verrattuna, sillä tuolloin ulkomaalaisten osuus törkeistä varkauksista oli noin 14 prosenttia.

- Vaikka ulkomaalaisten suhteellinen tekijäosuus on lisääntynyt, niin kokonaisuudessa omaisuusrikosten määrä on laskenut, korostaa poliisijohtaja Robin Lardot Poliisihallituksesta."

Vastaa Viestiin