Tyttö hakkasi vanhempiaan kirveellä v. 2012

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

jaakkeli
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 50
Liittynyt: Ti Elo 21, 2012 3:26 am

Re: Koulutyttö löi nukkuvia vanhempiaan kirveellä

Viesti Kirjoittaja jaakkeli » Ma Tammi 21, 2013 3:35 pm

Derrick kirjoitti:Tuo on erikoista, että syyte on hylätty sen vuoksi, että tahallisuutta ei ole näytetty. Peruste ei siis ole ollut syyntakeettomuus, mikä olisi tietysti selitys, jos tekijä olisi psyykkisistä syistä kyvytön ymmärtämään tekoaan.

On peräti vaikea kuvitella, miten voi lyödä toista kirveellä ilman, että teko on tahallinen. Itse asiassa millä tahansa aseella lyöminen on mitä selvin esimerkki tahallisesta teosta (ensin on haettu ase, sitten on menty lyöntietäisyydelle ja sitten on huitaistu).
Ei se mahdotonta toki ole, esimerkiksi unissakävely voisi tuottaa tilanteen jossa henkilö ei ole mielenvikaisuuden takia syyntakeeton mutta jossa tekoa ei kuitenkaan voi pitää tahallisena.

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2528
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Koulutyttö löi nukkuvia vanhempiaan kirveellä

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ma Tammi 21, 2013 4:22 pm

vandaali kirjoitti:Aha..ja lehdissähän ei yleensä virheitä ole eihän..ja onko toi joku yleinen ohjeistus? Kyllä mun mielestä lukion koulu siinä missä muutkin.
Kyllä noi termit menee noin ihan "virallisesti", ainakin Opetushallituksen laatimissa teksteissä. Peruskoulussa ollaan oppilaita/koululaisia ja sen jälkeen ammatillisessa oppilaitoksessa/lukiossa/AMK:ssa/yliopistossa ollaan opiskelijoita. Toki lehdessä voi olla virhe, sillä eivät nämä kuitenkaan ihan tarkasti rajattuja termejä puhekielessä ole.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

saasara
Parranpäristäjä
Viestit: 85
Liittynyt: Ti Loka 06, 2009 12:59 am

Re: Koulutyttö löi nukkuvia vanhempiaan kirveellä

Viesti Kirjoittaja saasara » Ma Tammi 21, 2013 4:41 pm

Onpas mystinen juttu.
Veikkaisin tuota "pimahtamista", kenties psyykosissa ollut.
Mutta mitä sieltä taustalta sitten löytyy, tosiaan ihmiset ei ihan noin vaan pimahtele.
Almost any school shooting could have been prevented in some way or another. -Eric Harris-

rekkajorma
Alokas
Viestit: 28
Liittynyt: Ti Elo 09, 2011 6:29 pm

Re: Koulutyttö löi nukkuvia vanhempiaan kirveellä

Viesti Kirjoittaja rekkajorma » Ma Tammi 21, 2013 6:03 pm

Eipä tyttö ollut retardi vaan kuulemma aivan normaali, tosin nämä nyt on aina kuulopuheita ja huhuja!! Kuulemma ei ole aineidenkaan kanssa touhunnut..eikä tuo aamulla kotiin palaaminen oikein sitä edes tue.

Mutta miten voi pimahtaa päässä, no heitän tässä vaikka yhden sekaarion:
(ei siis vält ole mennyt näin): Et ole nukkunut vaikka 5 päivään ja sit päätät lähteä kouluun, matkalla menet psykoosiin ja alat kuulemaan ääniä, palaat takasin ja otat retkikirveen, pamauta äitee hetyyn, isä herää, lyö sitä, kerkee puolustautumaan ja ottaa kädellä iskun vastaan. noh tyttö hoitoon, psykoottisissa tiloissa vietellään ehkä vielä tänäpäivänäkin never can now?

ihmeelliset asiat laukasee psykooseja, ja tietyt ihmiset saattaa seota tosta noin vaan ilman mitään sen suurempaa "traumaa". Aivoissa saattaa tapahtua rakenteellinen muutos, ja sitä ei palautetakkaan välttämättä enään koskaan normaaliksi.

Ehkä sen takia tuomio oli mikä oli, että vanhemmat ei ole edes vält imoitusta tehneet, vaan esim tyttöä hoitavat ihmiset, ihmetyttää kyllä miksi ei ole katsottu syyntakeettomaksi? Noh nuori tyttö ja ehkä on ajateltu että ei näytä hyvältä papereissa ja koitetaan vain painaa asiaa villaisella..

Rauno
Alibin satunnaislukija
Viestit: 107
Liittynyt: Su Touko 27, 2012 1:10 pm

Re: Koulutyttö löi nukkuvia vanhempiaan kirveellä

Viesti Kirjoittaja Rauno » Ma Tammi 21, 2013 6:32 pm

Hovimestari kirjoitti: Ja silti yhä koulutyttö? Kymppiluokalla siis eli koulu ainakin on venähtänyt pitkäksi.
Ainahan voi jäädä luokalle.

Avatar
Hovimestari
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 749
Liittynyt: To Syys 03, 2009 10:51 pm

Re: Koulutyttö löi nukkuvia vanhempiaan kirveellä

Viesti Kirjoittaja Hovimestari » Ma Tammi 21, 2013 7:57 pm

vandaali kirjoitti:Aha..ja lehdissähän ei yleensä virheitä ole eihän..ja onko toi joku yleinen ohjeistus? Kyllä mun mielestä lukion koulu siinä missä muutkin.
Kyllä se on ihan yleinen nimityskäytäntö. Jos lehdessä lukee "Koulupoika jäi auton alle kotimatkalla", niin kyllä mä pitäisin sitä harhaanjohtavana uutisointina jos kyseessä onkin parrakas 18-v. viittä vaille valmis autonasentaja (vaikka ko. henkilö opiskeleekin ammattiKOULUssa).

Voihan se tietysti virhekin olla ja, journalismin nykyisen tason tietäen, jopa dramatiikan lisäämiseksi tahallinen sellainen - kyllähän nyt "koulutyttö" kuulostaa tässä yhteydessä paljon raflaavammalta kuin tylsä "opiskelija" vai mitä? Mutta näillä pitää mennä kunnes toisin todistetaan, muuten on turha spekuilla yhtään mitään jos ei ole varmuutta siitä oliko kyseessä edes tyttö, oliko tekoväline kirves vai joku muu, ja tapahtuiko koko juttua ylipäätään.
Rauno kirjoitti:Ainahan voi jäädä luokalle.

No näinkin, pointtina kuitenkin se, että ainakaan koulumenestys ei ole ollut tavanomainen. Oppivelvollisuus jokatapauksessa päättyy sinä vuonna kun täyttää 17.
VoDKa kirjoitti:Voisiko siis olla, että kyseessä on tosiaan joku vastaavan vamman omaava oppilas, jolloin hän on koulutyttö ja jonka vuoksi tuo tuomiokin oli sitten mitä oli. Tälle linjalle olisi ainakin helppo lähteä ja se selittäisi monia asioita tämän tiimoilta.
Vaikea keksiä mitään parempaakaan selitystä. Kahta ihmistä lyöty kirveellä, molemmat saaneet vammoja, toinen päähän, ja tapahtumapaikkana näiden makuuhuone jossa olivat nukkumassa eikä esim. pilketalkoot. Ei tuosta kyllä vapauttavaa tuomiota saa millään ilveellä muuten aikaiseksi kuin sillä perusteella että yleinen etu ei vaadi tekijän tuomitsemista, ts. tavalla tai toisella ei pelaa ihan täydellä pakalla.
You can choose a ready guide in some celestial voice. If you choose not to decide, you still have made a choice! You can choose from phantom fears and kindness that can kill. I will choose a path that's clear; I will choose freewill. -Rush

INES 7
Columbo
Viestit: 2331
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Koulutyttö löi nukkuvia vanhempiaan kirveellä

Viesti Kirjoittaja INES 7 » Ma Tammi 21, 2013 8:13 pm

AmmattiKOULUja ei ole ollut vuosikymmeniin...

Spekulointi on kyllä aika turhaa. Mikään ei oikein tunnu osuvan...

Vastaa Viestiin