Eläinsuojelurikoksia

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Miina
Scooby Doo
Viestit: 636
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 8:32 am
Paikkakunta: Tampere

Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Miina » To Syys 20, 2007 11:41 am

Eiköhän näillekin tämmöisille yksittäistapauksille riitä yksi ja sama ketju, johon kaikki voidaan niputtaa.

Aloitetaan lampailla, maikkarin sivuilta:
Lampaita huonosti hoitanut nainen tuomittiin Mäntyharjulla
19.09.2007 22:18

Nainen oli pitänyt eläimiä niukalla ruoalla ja juomalla sekä tarjonnut niille puuttelliset asuintilat.

Lampaita huonosti hoitanut nainen tuomittiin sakkoihin ja kahdeksi vuodeksi eläintenpitokieltoon Heinolan käräjäoikeuden Mäntyharjun istuntosalissa keskiviikkona. Pertunmaalla Etelä-Savossa 21 lampaan katrasta pitänyt nainen joutuu maksamaan 120 euroa sakkoja.

Käräjäoikeus katsoi naisen syyllistyneen lievään eläinsuojelurikokseen viime vuoden elokuussa. Tuomioistuimen mukaan lampaat eivät saaneet tarpeeksi ruokaa ja juotavaa. Lisäksi lampaat elivät puutteellisissa oloissa.

Eläinlääkärit olivat havainneet jo aiemmin laiminlyöntejä lampaiden hoidossa. Nainen oli korjannut aluksi lääkärien kehotuksesta puutteet, mutta laiminlyönnit jatkuivat myöhemmin. Eläinlääkäri määräsi lampaat teurastettavaksi, koska nainen ei esittänyt niiden hoitosuunnitelmaa.
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... /09/563101
"Pohjimmiltaan hän oli lempeä, miellyttävä ja jopa älykäs. Taitavasti sen kätki hän kaikilta meiltä..." (Miksei täällä humppa soi? Eläkeläiset)

Loki
Alokas
Viestit: 27
Liittynyt: Su Elo 05, 2007 4:33 pm

Viesti Kirjoittaja Loki » To Syys 20, 2007 1:06 pm

Muistaakseni tässä on lyhyen ajan sisällä ollut pariinkin otteeseen muslimien suorittamista halal-teurastuksista sekä eläimen jäänteiden asiattomista hävityksistä juttua lehdissä.

Ei linkeistä ole tietoakaan mutta jotenkin näin muistelen.

Jos on linkkejä edellämainitunlaisiin tapauksiin niin olisin kiitollinen!

Lizzie B.
Scooby Doo
Viestit: 636
Liittynyt: Ma Heinä 30, 2007 12:41 am

Viesti Kirjoittaja Lizzie B. » To Syys 20, 2007 1:42 pm

I´m the weirdo in your bedroom
and I can see you in the dark

Miina
Scooby Doo
Viestit: 636
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 8:32 am
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Miina » Pe Loka 12, 2007 10:45 am

Iltasanomat:
Koira kolme päivää ravinnotta - sakkotuomio isännälle
12.10.2007 09:18

Kolme päivää ilman ruokaa ja juomaa kerrostaloasunnossa ollut koira jouduttiin hakemaan viime elokuussa poliisivoimin pois huoneistosta, kun talon muut asukkaat eivät enää kestäneet yksin jätetyn koiran räksytystä, vaan he tekivät siitä ilmoituksen viranomaisille.

Lahden käräjäoikeus tuomitsi eilen koiran 22-vuotiaan omistajan eläinsuojelurikoksesta 40 päiväsakkoon. Maksettavaa nuorelle miehelle tuli 240 euroa.

Oikeudessa oli esillä valokuvia, joista kävi ilmi millaista tuhoa nälkiintynyt ja janoinen koira voi saada asunnossa aikaiseksi. Se oli raivoissaan rikkonut paikkoja ja ulostanut kaikkialle.

Koiran omistaja myönsi oikeudessa syyllisyytensä ja totesi, ettei hänestä ole vaativan ja isokokoisen dobermannin pitäjäksi.

Mies antoi koiransa jo elokuussa eläinsuojeluyhdistykselle. Hän ei ollut koskaan aikaisemmin omistanut koiraan.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1444356

:shock: Hän ei ollut koskaan aikasemmin omistanut koiraa! Täh! Luulisi silti tietävän, että koira tarvitsee ravintoa, vettä ja ulkoilua, ne nyt ainakin.
"Pohjimmiltaan hän oli lempeä, miellyttävä ja jopa älykäs. Taitavasti sen kätki hän kaikilta meiltä..." (Miksei täällä humppa soi? Eläkeläiset)

Samarina
Matlock
Viestit: 821
Liittynyt: Ti Touko 22, 2007 6:19 pm
Paikkakunta: Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Samarina » Pe Loka 12, 2007 11:24 am

Olikohan tämä taas niitä, että oman egon pönkittämiseksi pitää ottaa iso ja hurjan maineen omaava koira sen kummemmin miettimättä, että kyse on kuitenkin elävästä olennosta, joka vaatii hoitoa. Dobermann on edelleen käyttökoira, joka vaatii normaaleista perustarpeista huolehtimisen lisäksi vähintään peruskoulutuksen ja paljon aktivointia.

Juttelin eräs päivä eläinsuojelutarkastuksia tekevän ihmisen kanssa ja hän kertoi, että yksi kasvava, ilmoituksia aiheuttava ryhmä on vasta kotoaan pois muuttaneet nuoret. Kotona äiti ei ole luvannut ottaa lemmikeitä niin niitä aletaan sitten "keräilemään" kun muutetaan omaan kotiin. On kissaa ja koiraa ja marsua sun muuta.Ja kun nuorella ihmisellä veri vetää kavereiden kanssa baareihin tai muuten vain "kylille" hengailemaan, niin sen eläinten hoitamisen kanssa on sitten vähän niin ja näin.

Tiina
James Bond
Viestit: 7367
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina » Pe Loka 12, 2007 2:26 pm

^
Niinpä. Tiedän tapauksen missä nuori pari hankki dobermannin ja huomasi muutaman kuukauden päästä, että hemmetti sehän syö aika paljon ja ulkoiluttaakin pitäisi, mutta kun ei jaksais.
Koira sai onneksi uuden kodin maalta.
No nyt on mennyt pari vuotta ja yllätys yllätys...taas heillä on dobermanni. :shock:
Saa nähdä kuinka kauan tällä kertaa.
Ihminen ei ikinä opi.
Totuus vaan on, että joillekin ihmisille ainoa lemmikki mitä voisi suositella (ja joka ehkä tulisi hoidetuksi :mrgreen: ) on satiainen.

albaanisissi
Sammakkoprofessori
Viestit: 402
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 8:59 pm

Viesti Kirjoittaja albaanisissi » Pe Loka 12, 2007 3:34 pm

ite otinkas ekaks koiraks kesällä pitbull/rotwailer uroksen ja kieltämättä on meinannu usko loppua useemman kerran senkas mut oon sen ristikseni ottanu ni pakko se on hoitaa vaikkei paljo huvittais viideltä aamulla herätä viemään sitä lenkille tuules ja kovas räntäsatees mut pakko on ku ei huvita siivota jalkapallon kokosia paskakasoja pitkin lattioita ku sen vihdoin on sisäsiistiks saanu opetettua :wink: tokossa käydään kerran viikos ja suojelukoulutus on alotettu kk sitte ni alkaa jo uskoon puhettaki ku alkuun oli äärettömän agressiivinen ja dominoiva jota on vieläkin mut ei mulle ainakaa enää ku oon saanu luonnon pois kantapään kautta (kertaakaa en oo lyöny tai mitää) mut miettikää ihmiset tarkkaan ku koiraa otatte onko rahaa ylläpitoon ym kestääkö hermo pultti on ny syöny nokian n70 puhelimen ja pari muuta halvempaa repi yhden vapaana olevan koiran aika pahoin ku tuli liian lähelle rähiseen vajaa 400e makaso et koira jäi henkiin ei tullu onneks mun maksettavaks ku oma koira oli kii ja jollen olis saanu sitä ton hampaista irti ni olis ollu entinen koira lukematon määrä vaatteita ja älytön siivo joka päivä ku poika on niin kovin energinen :wink:
This one time, i shot a guy to his adams aple just to see how long it takes to him to die. I was with other guy and we had 15 dollar bet on it, i lost. It tooked a few minutes, he drowned in hes own blood actually.
-richard kuklinski-

Knuckleduster
Parranpäristäjä
Viestit: 65
Liittynyt: To Heinä 26, 2007 2:22 pm

Viesti Kirjoittaja Knuckleduster » Pe Loka 12, 2007 7:07 pm

Voi jessus ei meikäläisellä riitä järki ymmärtämään sellasta ihmistä joka ottaa dobermannin ensimmäiseksi koiraksi :| itse en ehkä vieläkään olisi niin vaativaan koiraa valmis ottamaan, vaikka koko pienen ikäni olen koirien kanssa ollut tekemisissä.
Enkä ymmärrä sellasta kasvattajaa joka tommosen koiran antaa ensikoiraksi :o

wretch
Komisaario Köster
Viestit: 1764
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Viesti Kirjoittaja wretch » Pe Loka 12, 2007 9:19 pm

Rapparia epäillään eläinrääkkäyksestä

Julkaistu: 12.10. klo: 21:09

Kohu rappari DMX:n omistamista muskelikoirista jatkuu Arizonassa. Sikäläisten mediatietojen mukaan on mahdollista, että DMX tulee saamaan syytteen törkeästä eläinrääkkäyksestä.

Arizona Republic -lehden mukaan DMX:n kiinteistöstä löydettiin 12 pitbullia, joista useimmat olivat aliravittuja ja keuhkoja koettelevan "valley-kuumeen" heikentämiä. Takapihalta löytyi kolme maahan haudattua koiraa ja rakennuksen sisältä kaksi poltettua, joista toinen 20-kiloinen narttu, toinen puolestaan 10-kiloinen pentu.

Koko karmeus alkoi paljastua, kun koirien hoitamisesta vastuussa ollut henkilö löydettiin koirien keskeltä kuolleena. DMX itse oli ollut matkoilla, poissa paikkakunnalta usean kuukauden ajan. Kertoo olevansa järkyttynyt niin ystävänsä kuolemasta kuin koirien kohtalosta.

http://elisa.net/uutiset/viihde/?id=27519

Samarina
Matlock
Viestit: 821
Liittynyt: Ti Touko 22, 2007 6:19 pm
Paikkakunta: Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Samarina » Pe Loka 12, 2007 10:52 pm

Ei voi mitään, mutta herää pieni epäilys, mihin noitakin koiria on käytetty..

Mother_North
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 939
Liittynyt: La Huhti 28, 2007 1:13 pm

Viesti Kirjoittaja Mother_North » La Loka 13, 2007 1:24 am

Knuckleduster kirjoitti:Voi jessus ei meikäläisellä riitä järki ymmärtämään sellasta ihmistä joka ottaa dobermannin ensimmäiseksi koiraksi :| itse en ehkä vieläkään olisi niin vaativaan koiraa valmis ottamaan, vaikka koko pienen ikäni olen koirien kanssa ollut tekemisissä.
Enkä ymmärrä sellasta kasvattajaa joka tommosen koiran antaa ensikoiraksi :o
Miksei voisi antaa? Perustele ?

Ihan samalla lailla voisi ajatella vaikka ja mistä rodusta, ettei sovi ensimmäiseksi koiraksi.
Mistähän nämä koiraihmiset sitten ovat kokemuksensa saaneet jos mikään koira ei sopisi "aloittelijalle" ?
Minusta "aloittelijakin" voi olla ihan yhtä hyvä koiranpitäjä kuin vanha konkarikin.
Muistetaas nyt, että ihmisiä on laidasta laitaan.
Monesti on tullut mieleen, että etes tuo vanha konkari ei ansaitsi koiraa ollenkaan ja oon nähnyt "aloittelijoita" jotka pitää koiraansa paremmin, kuin tuo vanha konkari..
Kasvattaja onkin tässä kohtaa tärkeässä asemassa. Hänen tulee kyetä päättelemään onko mahdollinen ostaja ehdokas pätevä hoitamaan koiraa, antamaan sille sen kaiken tarvittavan huolenpidon, perillä rodusta, harrastaa ja tietää rodun sairauksista jne.
Minä en näkisi estettä myydä vaikka nyt Dopperia "aloitelijalle", jos tämä on asioista tietoinen ja perillä.
Kyllä sen melko äkkiä huomaa ihmisistä ketkä on perillä asioista ja ketkä tahtovat sen koiran vaan ulkonäön perusteella ja jatkeeksi. Heiltä kun kysyt vaikka jotakin rotuunliittyvistä sairauksista, niin ollaan huuli pyöreenä. Siinä vaiheessä mä löisin lapun luukulle "kauppa kiinni, ei myyntiä" .
Kyllä suomalaiset kasvattajat suurin osa ovat onneksi valveutuneita ja eivät myy näitä rotujaan ihan heppoisin perustein.
Se mihin ei ikäväkyllä voida puuttua ovat pimeät kaupat ja tuonnit !
Mutta niihinkin voi vaikuttaa, kun jättää sen paperittoman pennun ostamatta.

faku63
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 176
Liittynyt: Ti Syys 18, 2007 5:50 pm

Viesti Kirjoittaja faku63 » La Loka 13, 2007 2:38 am

EI koiria, eikä kissoja kerrostaloon. Maalla omakotitalossa jees................
Kissat varsinkin on yksiä perkeleitä. Kerran panostin herkutteluun, ja paistoin kalkkunaa, jätin sen sitten jäähtymään ikkunalle. Kuului kolinaa keittiöstä, ja eikö naapurin kissi turmellut paistin. Taidan ostaa vaimentimen 22seen..........
Parempi myöhään, jos silloinkaan,,,,,,,

Minney Magia
Scooby Doo
Viestit: 627
Liittynyt: To Elo 16, 2007 9:33 am
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Minney Magia » La Loka 13, 2007 10:27 am

Kyllä kissat ja koirat sopii kerrostaloon, siinä kun maallekin! Eri asia on silloin, jos on jatkuvasti haukkuva koira. Sellainen ei käy kerrostaloon, koska naapurillakin pitää olla kotirauha.
Pääsääntöisesti eläimen käytös on ihan omistajasta kiinni!
Kaikki selviää joskus! Jos jokin ei ole selvinnyt,
kysymyksessä ei olekaan loppu.

Kalessin
Sherlock Holmes
Viestit: 3081
Liittynyt: Ke Touko 30, 2007 3:26 pm
Paikkakunta: Maameri, läntiset rajavedet

Viesti Kirjoittaja Kalessin » Ma Loka 15, 2007 12:16 pm

15.10.2007 11:35

Viranomaiset löysivät amerikkalaisnaisen kotiin tehdyssä ratsiassa yli 230 nälkiintynyttä ja janoissaan olevaa kissaa, koiraa ja lintua.

Kauhistuttava löytö tehtiin Illinoisin maaseudulla Rochellessa. Viranomaisten mukaan Barbara Munroen, 65, tilalta löytyi myös useita eläinten raatoja.

- Eläimille on annettu erittäin vähän hoitoa. Monet näytetään unohdetun kokonaan, ratsiaan osallistunut Regina Harris sanoi uutistoimisto AP:lle.

Osa eläimistä virui tilalla muun muassa autoissa. Tapauksen jäljille päästiin, kun Munroe ei toimittanut koiriaan ajoissa vesikauhurokotukseen.

Eläinsuojeluvalvoja Jack Nicklaus sanoi kuitenkin uskovansa, että Munroella oli alkujaan hyvä tahto eläimiä kohtaan.

- Hänellä oli varmasti hyvät aikeet, mutta sitten kaikki riistäytyi käsistä.

Monet pelastetuista eläimistä ovat puhdasrotuisia, joten niiden arvon arvellaan ylittävän jopa 70 000 euroa. Munroe on asetettu syytteeseen eläinrääkkäyksestä.
Arja Paananen
"Ei ne karhutkaan koko aikaa riehu, ne vetää välillä puolukoita". -Kummeli, Kultakuume-

Rezah
Sledge Hammer
Viestit: 1585
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Viesti Kirjoittaja Rezah » Ma Loka 15, 2007 4:01 pm

There are no crimes behind enemy lines

Vastaa Viestiin