Nainen puukotti sivullisia Helsingin Vuosaaressa 6/17

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Olivia Benson
Alibin satunnaislukija
Viestit: 140
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 2:37 pm

Nainen puukotti sivullisia Helsingin Vuosaaressa 6/17

Viesti Kirjoittaja Olivia Benson »

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... sa/6469254

Vuosaaren veristä iltapäivää edelsi riita – nainen puukotti kahta, hyökkäsi sivullisten kimppuun ja heilui veitsen kanssa bussissa
RIKOS JULKAISTU 12.06.2017 15:26

Vakavia rikoksia edelsi poliisin käsityksen mukaan riita.

Poliisi tutkii eilen Leikosaarentiellä Vuosaaressa tapahtuneita puukotuksia epäiltynä tapon yrityksenä ja törkeänä pahoinpitelynä.
Poliisin mukaan useista rikoksista epäilty nainen löi veitsellä eilen kahta ihmistä: miestä vatsaan ja naista ylävartaloon.
Rikoskomisario Teemu Kruskopfin mukaan poliisin käsitys tapahtumista on, että nainen oli ensin riitautunut talon pihalla tuntemansa miehen kanssa. Tämän jälkeen nainen oli poistunut paikalta läheiselle bussipysäkille.

Bussipysäkillä naisen epäillään hyökänneen paikalla olleen sivullisen pariskunnan kimppuun. Tätä tutkitaan Kruskopfin mukaan pahoinpitelynä. Bussiin nousemisen sijaan nainen oli palannut takaisin riitapaikalle ja puukottanut miestä sekä naista. Puukotusten jälkeen epäilty poistui paikalta läheiselle bussipysäkille ja nousi bussiin. Seuraavaksi nainen oli heilunut linja-autossa veitsi esillä, jolloin sivullinen ihminen oli puuttunut tilanteeseen. Bussin tapahtumia tutkiaan törkeän pahoinpitelyn yrityksenä ja pahoinpitelynä, Teemu Kruskopf kertoo.
Nainen lähti bussista lyhyen matkan jälkeen. Bussista poistumisen jälkeen poliisi otti naisen kiinni tapahtumapaikkaa melko lähellä olevasta Mustankiven puistosta.

Otsikkoa tarkennettu
-NILS-

Olivia Benson
Alibin satunnaislukija
Viestit: 140
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 2:37 pm

Re: Nainen puukotti sivullisia Vuosaaressa

Viesti Kirjoittaja Olivia Benson »

Puukotti poikaystävää, väliin tullutta naista ja piti veistä bussissa 5-vuotiaan kaulalla – syyttäjä olisi halunnut kovemman rangaistuksen, mutta tuomiota ei muutettu
32-vuotias päihtynyt nainen ”pimahti” viime kesänä Vuosaaressa ja riehui puukon kanssa läheistään ja sivullisia vahingoittaen.
Satu Pajuriutta HS
Julkaistu: 9.3. 14:03


32-VUOTIAS NAINEN puukotti poikaystäväänsä, sunnuntaikävelyllä ollutta naista ja piti puukkoa linja-autossa 5-vuotiaan lapsen kaulalla Helsingin Vuosaaressa viime kesäkuussa.

Nainen oli voimakkaasti alkoholin ja muiden päihteiden päihdyttämä. Hän itse totesi tapahtumien johtuneen ”pimahtamisesta”.

HELSINGIN KÄRÄJÄOIKEUDEN yhteistuomio helsinkiläisnaiselle teoista oli kolme vuotta ja kuusi kuukautta vankeutta.

Syyttäjä vaati puukkojen kanssa riehuneen naisen rangaistuksen koventamista neljään vuoteen, mutta Helsingin hovioikeus katsoi käräjäoikeuden aiemmin antaman rangaistuksen muun muassa kahdesta törkeästä pahoinpitelystä, neljästä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta riittäväksi.

TAPAHTUMAT SAIVAT ALKUNSA naisen asunnolla, jossa hänellä oli tullut riitaa poikaystävän kanssa. Molemmat olivat voimakkaasti päihtyneitä. Naisen hallussa oli huumausaineeksi luokiteltavia Rivotril-tabletteja ilman lääkemääräystä.

Nainen oli lähtenyt ulos asunnosta, mukanaan kaksi veistä, jotka poikaystävä oli tuonut turvaksi naisen ex-poikaystävän kohtaamisen varalta. Ulkona naisen päässä oli pimahtanut ja hän oli iskenyt poikaystäväänsä puukolla vatsaan ja vasemman olkavarren yläosaan.

Asuintalonsa pihalla sunnuntaikävelylle lähdössä ollut nainen kiinnitti huomiota riitelevään kaksikkoon ja koska lapsia oli paikalla, hän kertoi naiselle soittavansa poliisit paikalle.

Tämä johti sanaharkkaan naisten välillä, jonka jälkeen 32-vuotias nainen löi häntä huomattavasti iäkkäämpää naista kahdesti vasempaan olkapäähän. Iskusta aiheutui uhrille kymmenen senttiä syvä haava ja rintaontelon ulkopuolinen verenpurkauma.

Kun puukotettu nainen myöhemmin kuuli, että häntä oli isketty samalla veitsellä kuin millä nainen oli puukottanut hetkeä aiemmin C-hepatiittia sairastavaa poikaystäväänsä, hän järkyttyi ja koki ahdistusta.

ISKETTYÄÄN vanhempaa naista puukolla, 32-vuotias nainen suuntasi bussipysäkille. Siellä naisen hyökkäyksen kohteeksi joutuivat lastenrattaiden kanssa pysäkillä seissyt nainen ja mies. Nainen repi pysäkillä ollutta naista vaatteista ja mieheltä aurinkolasit päästä.

Tämän jälkeen nainen jatkoi aggressiivista käyttäytymistään linja-autossa. Hän tarttui yhtäkkiä edessään istunutta, 5-vuotiaan lapsensa kanssa matkustanutta naista hiuksista. Sitten 32-vuotias nainen otti puukon esille ja laittoi sen 5-vuotiaan lapsen kaulalle. Toisella puolella poikansa kanssa istunut kanssamatkustaja meni tilanteeseen väliin ja otti puukon pois naiselta. Tässä yhteydessä nainen puri väliin tullutta matkustajaa käteen. Hän myös heitteli 5-vuotiaan lapsen äitiä juomatölkeillä.

PUUKOTETTU poikaystävä kertoi oikeudessa, että nainen ei ollut hänen mielestään rikosten tekohetkellä oma itsensä. Myös nainen kertoi oikeudessa, että väkivaltaisuus ei ollut tyypillistä hänelle. Hän sanoi olevansa pahoillaan tapahtuneesta. Nainen kertoi myös, että oli ennen tapahtumia kokenut olevansa henkisesti loppu ja pohtinut itsemurhaa.

Käräjäoikeus totesi tuomionsa perusteluissa seuraavasti: ”Rikoslain 3 luvun 4 §:n 4 momentin mukaan päihtymistä tai muuta tilapäistä tajunnan häiriötä, johon tekijä on saattanut itsensä, ei oteta syyntakeisuusarvioinnissa huomioon, ellei siihen ole erityisen painavia syitä. Näin ollen X:n päihtymistilaa ei voida ottaa huomioon lieventävänä seikkana.”

KÄRÄJÄOIKEUDEN TUOMIOSTA valittaneen syyttäjän mielestä poikaystävän puukotus ja asuintalon pihalla iäkkäämmän naisen puukotus olivat lähellä tapon yrityksiä. Syyttäjän mielestä myös veitsen pitäminen 5-vuotiaan lapsen kaulalla oli erityisen moitittava ja vakava rikos. Syyttäjä vaati naiselle tuomitun yhteisrangaistuksen koventamista neljäksi vuodeksi vankeutta.

Helsingin hovioikeus ei nähnyt 9. maaliskuuta antamassaan päätöksessä syytä käräjäoikeuden tuomitseman rangaistuksen korottamiseen.

HS ei julkaise tuomitun nimeä suojellakseen hänen alaikäisiä lapsiaan.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005597601.html

loyder
Neuvoja-Jack
Viestit: 262
Liittynyt: Su Loka 25, 2015 5:14 pm

Kahta puukottanut perheenäiti pakeni bussilla

Viesti Kirjoittaja loyder »

Kahta puukottanut perheenäiti pakeni bussilla - painoi veitsen edessä istuneen 5-vuotiaan tytön kaulalle

Kolmen lapsen äiti puukotti miesystäväänsä ja riitelystä huomauttanutta sivullista. Pakomatkallaan bussissa hän laittoi veitsen äitinsä vieressä istuneen 5-vuotiaan tytön kaulalle. Toinen matkustaja sai kuitenkin riistettyä veitsen pois naiselta.
Viime kesänä sattunut poikkeuksellinen väkivaltarikossarja sai perjantaina päätöksensä hovioikeudessa. (JOHN PALMEN)

Raju väkivaltasarja sattui alkoholi- ja lääkehuuruisen viikonlopun päätteeksi kolmen lapsen äidin asunnossa Helsingin Vuosaaressa.

Naisen ja hänen uuden miesystävänsä välille syntyi riitaa, minkä jälkeen nainen poistui asunnosta mukanaan kaksi puukkoa. Mies lähti perään ja kovaääninen riita jatkui pihalla. Kesken riidan nainen iski puukolla miestä syvälle vatsaan sekä vasempaan olkavarteen.

Kävi kimppuun

Pihalla oli välikohtauksen aikaan useita lapsia. Kävelylle lähdössä ollut iäkäs rouva yritti rauhoitella pariskuntaa ilmoittamalla, että hän soittaa poliisille, mikäli tappelu ei lopu. Perheenäiti vastasi huorittelulla. Samassa hän tuli naisen eteen ja iski tätä kaksi kertaa puukolla syvälle vasempaan olkapäähän.

Kaikki tapahtui niin nopeasti, että sen enempää puukotettu miesystävä kuin sivullinen nainenkaan eivät edes tajunneet joutuneensa puukotetuiksi ennen kuin he huomasivat valuvansa verta.

Puukottaja lähti paikalta kohti läheistä bussipysäkkiä verta valuva mies perässään. Pysäkillä hän kävi lastenvaunujen kanssa bussia odottaneen naisen ja miehen kimppuun tönien ja repien heitä.

Puukko kaulalle

Kun bussi tuli, puukottaja meni istumaan erään naisen ja tämän 5-vuotiaan tyttären taakse. Nainen ei ymmärtänyt, mitä aggressiivisesti käyttäytynyt ja metelöinyt nainen huusi. Hän yritti kuitenkin olla kiinnittämättä tähän huomiota.

Yhtäkkiä riehuja alkoi repiä edessään olleen naisen hiuksia ja yritti lyödä tätä kasvoihin. Heti perään hän otti puukon esiin ja laittoi sen tämän 5-vuotiaan tyttären kaulalle. Lapsen äiti alkoi huutaa kovaan ääneen, että naisella on puukko. Hän pyysi hädissään muita matkustajia soittamaan poliisille.

Nyt tilanteeseen puuttui lähellä istunut miesmatkustaja. Hetken kamppailun jälkeen hänen onnistui riistää naiselta puukko pois. Nainen sai kuitenkin purtua miehen käteen vertavuotavan haavan.

Puukottaja pääsi pakenemaan bussista läheiseen puistoon, mistä poliisi tavoitti hänet.

Sekaisin päihteistä

Oikeudessa perheenäiti kertoi olevansa hyvin pahoillaan. Hän kertoi miettineensä tapahtunutta selvin päin.

Nainen oli tekohetkellä niin alkoholin ja muiden päihteiden alainen, ettei hän jälkeenpäin muistanut, miten kaikki oli tapahtunut. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt tätä lieventävänä seikkana. Se tuomitsi vuonna 1985 syntyneen Heini Susanna Rantasen kolmeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen kahdesta törkeästä pahoinpitelystä, neljästä pahoinpitelystä ja neljästä muusta rikoksesta.

Lisäksi tuomittu määrättiin maksamaan uhreilleen yhteensä yli 15 000 euron korvaukset.

Puukosta saanut sivullinen nainen oli jälkeenpäin järkyttynyt vieläkin enemmän saatuaan tietää, että häntä oli isketty samalla veitsellä, jolla oli hetkeä aiemmin puukotettu C-hepatiittia sairastavaa miestä. Naiselle määrättiin maksettavaksi yli 7 000 euron kärsimys- ja haittakorvaukset.

Helsingin hovioikeus vahvisti tuomion perjantaina antamallaan päätöksellä. Rikokset tapahtuivat kesäkuussa 2017.

RISTO KUNNAS
[email protected]

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018030 ... 1_u0.shtml
https://www.facebook.com/heini.s.rantanen?ref=br_rs
Liitteet
heini rantanen
heini rantanen
heini.jpg (45.07 KiB) Katsottu 6341 kertaa

palakon
Alokas
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2007 11:47 pm

Re: Kahta puukottanut perheenäiti pakeni bussilla

Viesti Kirjoittaja palakon »

Lapsiperheen kimppuun repien ja tönien. Puukkoa iäkkääseen rouvaan ja sitten random 5-vuotiaan kaulalle?

Aika onnekkaita ollaan, ettei pahemmin käynyt.

Äitylit-Oulu
Neuvoja-Jack
Viestit: 289
Liittynyt: Ti Tammi 02, 2018 6:36 am

Re: Kahta puukottanut perheenäiti pakeni bussilla

Viesti Kirjoittaja Äitylit-Oulu »

Itä-Helsingin valkoroskaa.

Avatar
Kissankello
Magnum
Viestit: 1404
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: Nainen puukotti sivullisia Helsingin Vuosaaressa 6/17

Viesti Kirjoittaja Kissankello »

Heinillä on paha olla. Hyvä, että Heini pääsee vankilaan vetämään henkeä, selvittämään päätään ja rauhoittumaan hetkeksi.
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)

Vastaa Viestiin