Raahe: perätön ilmianto raiskauksesta

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Sheriffi McCloud
Alibin satunnaislukija
Viestit: 137
Liittynyt: Ma Maalis 16, 2015 3:19 pm

Raahe: perätön ilmianto raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja Sheriffi McCloud » Pe Tammi 25, 2019 3:08 pm

Taas paljastui uusi alaikäiseen kohdistunut seksuaali­rikos Oulun seudulla – tapahtui syyskuussa Raahessa

Parikymppisen miehen epäillään raiskanneen alaikäisen Raahessa syyskuussa 2018.
Julkaistu: 25.1. 13:51

Rikosepäily Oulun käräjäoikeus vangitsi parikymppisen miehen epäiltynä Raahessa tapahtuneesta raiskauksesta.

Oulun seudun seksuaalirikostilanne päivittyi perjantaina jälleen uudella tapauksella.

Käräjäoikeus vangitsi vuonna 1999 syntyneen ulkomaalaistaustaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Teot ovat tapahtuneet Raahessa 29. syyskuuta 2018. Mies kiistää syytteet.

Epäilty mies oli istunnossa läsnä videon välityksellä Raahen poliisivankilasta. Asiaa käsiteltiin suljetuin ovin tutkinnan turvaamiseksi. Myös asiakirjat julistettiin salaisiksi.

Epäiltyä miestä avusti istunnossa tulkki puhelimen välityksellä.

Aiemmin perjantaina Oulun käräjäoikeus on vanginnut Saksasta Suomeen torstaina tuodun maahanmuuttajamiehen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä.

Teot ovat tapahtuneet 1.6.-29.10.2018 Oulussa. Uhrina on ollut yksi suomalaistyttö. Epäilty mies vangittiin käräjäoikeudessa poissaolevana jo 12.12.2018 sen jälkeen kun Saksan poliisi oli ottanut hänet kiinni Saarbrückenissa.
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005977649.html

Otsikkoa muutettu. Kyseessä ei ollut raiskaus, vaan perätön ilmianto.
-NILS-
Sisäministeri Ohisalo: Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle

vempele
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 673
Liittynyt: To Marras 24, 2011 7:21 pm

Re: Lapsen raiskaus Raahessa

Viesti Kirjoittaja vempele » Pe Tammi 25, 2019 4:00 pm

Jonkunsortin hiekkaneekerihän se. voitaisiin hankkia suomeen kameleita, veronmaksajien piikkiin tottakai ja aktivoida näitä aavikkosotureita terveen harrastuksen piiriin,josta suomipoikakin saisi viihdettä ja samalla saataisiin uusi kansallislaji ja lisää rahaa Veikkaukselle.

Luultavasti kamelitkin raiskattaisiin
oon sisältä kuollu ja risti mun naamassa merkkaa sitä

Avatar
NorthernDarkness
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 934
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Lapsen raiskaus Raahessa

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » Pe Tammi 25, 2019 4:09 pm

Eihän näistä jaksa kukaan kohta edes järkyttyä vaan tästä tulee uusi normi.Lähi-idän dindu nuffineita joka kulmalla.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Tracker
Philip Marlowe
Viestit: 1129
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Lapsen raiskaus Raahessa

Viesti Kirjoittaja Tracker » Pe Tammi 25, 2019 7:56 pm

Oulun raiskaustapahtumat leviävät naapurikaupunki Raaheen. Oulun käräjäoikeus vangitsi tänään 1999 syntynyeet turvapaikanhakijana tulleen miehen epäiltynä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Teot ovat tapahtuneet 29. syyskuuta Raahessa. Tapahtuma on ollut Pt-median tiedossa jo syksystä alkaen, mutta koska siihen ei ole saatu minkäänlaista vahvistusta niin siitä ei ole kerrottu.

Raahen tapauksessa tilanne on siinä mielessä mielenkiintoinen, että Raahessa ei asu kovin paljoa kolmansista maista pakolaisina tulleita miehiä. Kaupungin erään ravintolan portsarin mukaan heidän pubissa käy harvakseltaan ulkomaalaisia, mutta mitään suurempaa invaasiota ei ole tapahtunut.

Raahen ja Oulun aiempiin tapauksiin liittyen Oulussa järjestetään huomenna lauantaina iso mielenosoitus lasten turvallisuuden puolesta. Tapahtumapaikkana on Rotuaari Kirkkokatu 15. Tilaisuus alkaa klo 15.00 ja jatkuu klo 18.00 asti. Tiina Wiik tulee kuvaamaan tapahtuman livenä.

https://www.facebook.com/events/1637066289933420/

PT:media

Raahenkin lapsen raiskaaja on näitä verovaroin tuettuja raiskaajia...ja heitä tulee lisää.....ja lisää...raiskattuja ja raiskaajia.

Kuva


https://monikulttuurisuus.com/

Linkissä pieni osa heidän tekemisistään.

assasinner
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Tammi 25, 2019 1:53 pm

Re: Lapsen raiskaus Raahessa

Viesti Kirjoittaja assasinner » La Tammi 26, 2019 12:10 am

Tää on ollut niin odotettavissa, mutta kiitos median ja poliisin salailu-saadaan totuus julki sitten kun liian monen nuoren ja lapsen elämä on traumatisoitu.
Maahanmuuttokriittisyyden kääntäminen rasismiksi on yksi syy, sillä asioista ei uskalleta puhua ettei tulla stigmatisoidux rasistiksi. Meillä melkoinen pommi täällä, sillä osalla islamilaisisten maitten matuista ei ole mitään kunniaa, vaan käyttäytyvät kuin eläimet.

assasinner
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Tammi 25, 2019 1:53 pm

Re: Lapsen raiskaus Raahessa

Viesti Kirjoittaja assasinner » La Tammi 26, 2019 12:21 am

Pääministeri Sipilähän se tarjosi omaa taloaan Kempeleestä matuille, että tulisivat Suomeen 2015.. No sai mitä tilasi. Kokoomus tekee rahaa matuille ja matujen lähiöt ovat harvoin heidän naapurissaan, että heistä tervetuloa lisää..
Ainoa järkevä ajatus on pikaisten järjestelykeskusten rakentaminen konflikti alueen lähelle. Islam todellakin on 11 vitsaus. Naiiviuttamme on käytetty häikäilemättömästi hyväksi.
Missä todellinen Demokratia, sillä jos kansa äänestää PS a, niin että saisivat hyvän vaalivoiton, niin muut puolueet ennalta torppaavat hallitusyhteistyön. Eikö kansan ääni ole ratkaiseva, eikä muutaman liberaalipolitiikon mielipide!

Avatar
AutumnForever
Aloitteleva dekkari
Viestit: 548
Liittynyt: Su Touko 09, 2010 5:14 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Lapsen raiskaus Raahessa

Viesti Kirjoittaja AutumnForever » Ma Tammi 28, 2019 1:14 pm

Valitettavasti nämä uutiset eivät enää hätkähdytä. Tästä tulee uusi normaali Suomessa ja ketään ei enää kiinnosta. Pilalle menee tämä maa.
Tulee luettua paljon vanhoja ketjuja, suurin osa viesteihin laitetuista linkeistä ei enää toimi. Tämänkin päivän juttu ja linkki ovat joskus vanhoja joten: kopioithan viestiin myös uutisen linkin takaa! Näin näitä uutisia on helppo lukea myös vuonna 2028.

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6419
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Ulkomaalaistaustainen mies raiskasi lapsen Raahessa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » To Helmi 07, 2019 7:47 pm

Törkeää raiskausta ja törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ei poliisin mukaan tapahtunut. Asiaa tutkitaan nyt vääränä ilmiantona. Kuitenkin asiakokonaisuuteen liittyy vielä epäilty lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin -rikos, joka on yhä tutkinnassa väärän ilmiannon ohella.

Poistin tiedotteesta osiot, jotka koskivat toista Raahessa tapahtunutta raiskausta.
poliisi.fi kirjoitti:https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... kset_78093

Raahen seksuaalirikokset
07.02.2019 klo 09.18

Oulu

- -

Tutkinnassa ollut törkeä raiskaus- ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttörikos, jotka ilmoituksen mukaan tapahtuivat Raahessa 29.9.2018, ovat osoittautuneet esitutkinnassa perättömiksi. Asiasta on tehty poliisin toimesta väärä ilmianto -rikosilmoitus. Vangittuna ollut 1999 syntynyt henkilö on vapautettu.

Asiakokonaisuuteten liittyy vielä seikkoja, joita tutkitaan RL 20 luvun 8 b §:n mukaisena Lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin. Asian tutkinta jatkuu niin edellä mainitun rikosnimikkeen kuin väärän ilmiannon osalta. Asiakirja-aineisto on julkistettu niin ikään suurelta osin salaiseksi oikeuden päätöksellä.

Väärän ilmiannanon ja lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin rikosten esitutkinnat pyritään tekemään loppuun mahdollisimman nopesti.

Poliisi muistuttaa, että seksuaalirikokset ovat laadultaan vakavia rikosasioita. Vastaavasti perättömien rikosväitteiden esittäminen on myös vakava asia, jotka saattavat aiheuttaa kohdenhenkilölle huomattavaa haittaa.

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3473
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Ulkomaalaistaustainen mies raiskasi lapsen Raahessa

Viesti Kirjoittaja poikani » La Helmi 09, 2019 10:23 am

Jos saadaan riittävä varmuus siitä, että ilmiantaja oli esimerkiksi ulkomailla silloin kun väitti todistaneensa hyväksikäyttöä, hänet tulisi tuomita raskaimman mukaan. Täysin perättömät raiskausilmoitukset tuottavat juuri sitä seksuaalirikosten uhrien syyllistämistä ja heidän kertomustensa perusteetonta kyseenalaistamista.

On tietysti vähän eri asia, jos raiskauksesta kertonut onkin "raiskattu" lapsi itse, joka hätäpäissään valehteli esimerkiksi karkureissuaan selitelläkseen.

Katsotaan nyt vielä tuo epäily lapsen houkuttelemisesta.
????? ?? ??????.

Kaksillarattailla
Parranpäristäjä
Viestit: 64
Liittynyt: La Tammi 17, 2015 10:08 am

Re: Raahe: perätön ilmianto raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja Kaksillarattailla » Ke Huhti 10, 2019 6:53 pm

Näistä pitää antaa kunnon tuomio! Voiko vähempää oikeiden uhrien kärsimystä väheksyä kuin tekeytymällä valheellisesti uhriksi.

Chikatilo
Philip Marlowe
Viestit: 1237
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Raahe: perätön ilmianto raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » Ke Huhti 10, 2019 7:38 pm

”Poliisi on tehnyt oma-aloitteisesti rikosilmoituksen perättömästä ilmiannosta tapon yritystä koskien, mutta tutkii edelleen asiaa törkeänä pahoinpitelynä”... Tämähän on uutisen sisältöä vastaava analogia.

Mutta kyllä: perättömästä ilmiannosta tulkoon rangaistus, joka on suhteessa väitetyn rikoksen rangaistavuuteen. Tämä toki edellyttää tahallisuutta tai törkeää tuottamusta.

Jostain ulkoa tulvii taas nenääni mädän kukon imelänoksettava löyhkä.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

MrDarcy
Parranpäristäjä
Viestit: 66
Liittynyt: To Loka 16, 2014 12:27 am

Re: Raahe: perätön ilmianto raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja MrDarcy » Ke Huhti 10, 2019 8:28 pm

Jos raiskauksesta on poliisille kertonut alaikäinen lapsi, niin miten mahtaa tuo syyte perättömästä ilmiannosta edetä? Tuomiota ei ainakaan tule, jos lapsi ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa ikänsä puolesta.

Mutkikkaammaksi homma menee, jos esim. lapset vanhemmat ovat painostaneet lasta kertomaan, että hänet on raiskattu ja hyväksikäytetty. Se on todennäköinen skenaario sellaisessa tapauksessa, jos lapsi on viettänyt paljon aikaa ulkomaalaistaustaisen miehen kanssa ja lapset vanhemmat eivät ole siitä ilahtuneet. Kolmas todennäköinen vaihtoehto on, että vanhemmat ovat tehneet rikosilmoituksen hyväksikäytöstä (ja raiskauksesta).

Koska raiskauksen lisäksi myös hyväksikäyttösyyte on todettu perättömäksi, ei miehen ja alaikäisen henkilön välillä ole ollut kovin intiimiä suhdetta.

Tulee mieleen sellainenkin mahdollisuus, että lapsi on reagoinut siihen, kun mediassa on ollut paljon noita maahantulijoiden tekemiä raiskauksia yms. Hän on syystä tai toisesta kehitellyt tarinan hyväksikäytöstä ja raiskauksesta. Onhan noita ollut ennenkin.

MohammedMohammed
Columbo
Viestit: 2293
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Raahe: perätön ilmianto raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed » Ke Huhti 10, 2019 10:21 pm

Olisiko tuossa ollut sellainen perinteinen teinitytön rahan ansaitseminen helposti juttu. Korvauksethan ovat 10 000€ luokkaa ja kai noita jokunen on läpikin mennyt. Helppoa rahaa, jos onnistuu.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

yama99
Alibin satunnaislukija
Viestit: 131
Liittynyt: Ke Joulu 19, 2018 9:04 pm

Re: Lapsen raiskaus Raahessa

Viesti Kirjoittaja yama99 » To Huhti 11, 2019 10:24 am

vempele kirjoitti:Jonkunsortin hiekkaneekerihän se. voitaisiin hankkia suomeen kameleita, veronmaksajien piikkiin tottakai ja aktivoida näitä aavikkosotureita terveen harrastuksen piiriin,josta suomipoikakin saisi viihdettä ja samalla saataisiin uusi kansallislaji ja lisää rahaa Veikkaukselle.

Luultavasti kamelitkin raiskattaisiin
Ja blaa blaa. Mitä nyt tais olla keksitty koko juttu.

Väkivallantarkastaja
Nikke Knattertton
Viestit: 883
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Raahe: perätön ilmianto raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja » Ti Heinä 02, 2019 8:12 am

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/raa ... tu/7273012
Epäilyt Raahessa syksyllä tapahtuneista törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta ovat osoittautuneet esitutkinnassa perättömiksi, kertoo poliisi.

Rikosilmoituksen mukaan rikokset olivat tapahtuneet syyskuun lopussa. Tapauksen tiimoilta vangittuna ollut vuonna 1999 syntynyt ulkomaalaistaustainen mies on vapautettu. Poliisi tutkii väärää ilmiantoa.

Poliisi on tutkinut myös aivan loppuvuodesta tapahtunutta toista epäiltyä raiskausta, jonka esitutkinta on valmistunut ja tapaus siirtyy syyteharkintaan. Raiskauksesta epäilty on syntynyt vuonna 1990.

Poliisin mukaan asiakokonaisuuteen liittyy vielä asioita, joita tutkitaan rikoslaissa mainittuna lapsen houkuttelemisena seksuaalisiin tarkoituksiin. Tutkinta edellä mainitun rikosnimikkeen ja sekä väärän ilmiannon osalta.

Väärän ilmiannon ja lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin -rikosten esitutkinnat pyritään tekemään loppuun mahdollisimman nopeasti.
Jos arvaamaan pitäisi ruveta, niin todennäköisesti kyseisen lapsen ja miehen välillä ei ole ollut kovin tiivistä yhteyttä. Lapsi on kuitenkin jossain yhteydessä hakenut huomiota kertomalla jotain raffimpaa tarinaa ja siitä se juttu on sitten lähtenyt lentoon.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

Vastaa Viestiin