Kahta poliisia ammuttiin Porvoossa 25.8.2019

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
sine qua non

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

MTV haastatellut tutkinnanjohtajaa. Tärkeimmät tiedot tulevat jo tuossa otsikossa, muuten edelleen aika lailla no comments -linjalla. Ja kyllä haastattelu nyt mielestäni vahvistaa sen, että ei tässä suomalaisista ole kyse. Jos kiinniotetut olisivat suomalaisia, olisi hyvin kummallista, että tutkinnanjohtaja toteaisi, jottei heidän kansalaisuudestaan ole vielä tietoa tai että kuulusteluissa pärjätään "yleisillä kielillä".

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/por ... #gs.ywcqys
Porvoon poliisiampumisista uusia tiedonmurusia poliisilta: Pakoauto Ruotsin kilvissä – "Eiköhän tässä yleisillä kielillä pärjätä"

Viikonlopun massiivisista poliisioperaatioista on tihkunut vain vähän varmaa tietoa. Kahta poliisia ammuttiin ensin Porvoossa lauantaiyönä ja epäiltyjen tekijöiden etsintä päättyi hurjaan takaa-ajoon Tampereen seudulla sunnuntai-iltana. Mitä tapauksesta nyt tiedetään? MTV Uutiset tavoitti tapauksen tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Kimmo Huhta-ahon.

Mitä voit kertoa Porvoon ampumatapauksen epäillyistä rikoskomisario Kimmo Huhta-aho?

– Eilisestä toimintapäivästä on tässä vaiheessa kulunut niin vähän aikaa, että en kerro ulospäin vielä yhtään mitään. Epäiltyjen kanssa on kanssakäyminen ollut vielä lyhyttä.

– En halua sitä lipasta avata ollenkaan, koska siitä lähtee taas kenties kaikennäköistä ajatuksenjuoksua tuolla maailmalla.

Et halua kommentoida mitään epäiltyjen iästä?

– Epäiltyjen ikähaarukka on nuorien ja keski-ikäisten välillä.

Ja sukupuoli on mikä?

– Kyllä he miehiä ovat.

Mikä on epäiltyjen kansalaisuus? Mitä kieltä kiinniotettujen kanssa puhutaan?

– En tiedä sitä vielä, sillä heiltä ei ole vielä sitä kysytty, mutta eiköhän tässä yleisillä kielillä pärjätä.

Eli englannilla?

– En nyt enempää siihen kommentoi.

Ovatko kiinniotetut ainoat, joita epäillään rikoksesta?

– En nyt kokonaisuuteen pysty viimeistä sanaa sanomaan, mutta hyvältä näyttää siinä mielessä, että meillä vaikuttaa olevan huolta aiheuttavat henkilöt säilössä.

Miten pääsi syntymään Porvoon tilanne, jossa kahta poliisia ammuttiin?

– Lyhykäisyydessään se meni niin, että partio kutsuttiin hälytyskeskuksen kautta paikalle ja siinä tapahtumat etenivät nopeasti.

Oliko kyseessä poliisille viritetty ansa?

– Tätä on meiltä paljon kysytty, ja itsekin selvitämme yksityiskohtia. Tämä on seikka, joka tutkinnan myötä varmistuu.

– Nyt kun kuulemiset ovat vielä aloittamatta ja muutoinkin on paljon maailmalta tietoa saamatta ja kokoamatta yhteen, ei tuohon ole nyt tarvetta sanoa mitään.

Oletteko jo kuunnelleet hätäkeskukseen soitetun puhelun nauhalta?

– Olemme jo eilen kuunnelleet hätäkeskuksen nauhoja ja katsoneet kaikennäköisiä videoita ja muita tallenteita, eli sitäkin työtä tehty jo eilen.

Selvisikö, kuka soitti poliisin paikalle Porvoossa?

– En nauhan sisältöön tai tähän sen enempää sano.

Miten poliisi pääsi epäiltyjen jäljille Tampereen seudulla eilen?

– En voi kertoa sitä tässä. On hyvin tarpeen pitää tämä viranomaisten keskuudessa tämä tieto.

Miten takaa-ajo eteni? Mistä se alkoi?

– Tampereelta se alkoi ja Ikaalisiin se päättyi, ja kesto oli noin puoli tuntia.

Tietoomme on tullut, että pakenijoiden autossa oli Ruotsin rekisterikilvet. Pitääkö tämä paikkansa?

– Kyllä tämä pitää paikkansa.

Voiko tästä tehdä päätelmiä pakenijoiden kansallisuudesta?

– Toimittaja voi aina tehdä siitä päätelmiä.

Vaasan lentoasema evakuoitiin eilen epäilyttävän laukun takia. Liittyykö tämä jollain tavalla Porvoon tapaukseen?

– Ensimmäisen kerran kuulen tuosta. En ole muuta mediaa ja muita yksityiskohtia joutanut seuraamaan. En usko, että liittyy.

Mistä kaikista rikoksista epäiltyjä epäillään?


– Rikosnimikkeitä tuli nyt takaa-ajon myötä lisää. Nimikkeistö ei välttämättä tässä juuri eilen vaihtunut. Saattaa olla, että näitä samoja murhayrityksiä tuli tässä nyt ainakin lisää.

– Ja totta kai kun on liikenteessä ollut, niin siltä sektorilta tulee näitä (liikenteen) vaarantamisia ja muita. Mennään nyt tutkintaa rauhassa eteenpäin ja katsotaan ne nimikkeet pikkuhiljaa.

Milloin epäillyt vangitaan ja missä?


– Aikataulutuksesta en tiedä. Tässä on nyt tarve tehdä asioita oikein ja oikeassa järjestyksessä. Tässä pitää keskittyä asioiden viemiseen tutkinnallisesti eteenpäin järkevästi.

Tiedetäänkö tekojen motiivista tässä vaiheessa mitään?

– Vaikka tietäisinkin, en lähtisi sitä vielä kertomaan. Annetaan epäillyille mahdollisuus kertoa ensin oma versionsa.

Kuullaanko epäiltyjä jo tänään?

– Aikataulu selviää tässä päivän mittaan.

Avatar
CSI
Jessica Fletcher
Viestit: 3094
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja CSI »

Serlock kirjoitti:Poliisit eivät tiedä varmasti kuka puhelun Häkeen on soittanut. Olettavat kuitenkin että jompi kumpi ampujista (tai heidän kaveri).
Itseasiassa kyllä häkeen soittanut tiedetään eikä ole ampuja vaan kolmas henkilö.
Serlock kirjoitti: Olisi kuitenkin pelkän aavistuksen perusteella aikamoinen tilanne käydä ihan sattumalta koko motelli ja sen 20 huonetta läpi ihan vaan arpapelillä.
Tuollaisessa tilanteessa, missä suomalaista poliisia on ammuttu, poliisilta katoaa kaikki estot ja kaikkiin mahdollisiin paikkoihin rynnättään rynnäkköliivit päällä. Ei ne uhraa sekuntiakaan ajatusta sille, onko "tilanne aikamoinen". Ne menee vaan.

Ehkä valtioneuvoston kansliaa ja pressanlinnaa ne vähän varoo, kaikkialle muulle ne painaa halutessaan sisään kuin dinosaurukset. Eikä kukaan voi mitään. Eipä tuollaisessa tilanteessa kenelläkään ole pokkaa alkaa vaatimaan poliisia tilillekkään mistään, ei ainakaan niin mitättömistä asioista kuin motellin asukkien elämän häiriintymisestä.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Avatar
MissMallard
Christopher Lorenzo
Viestit: 1595
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Olisiko joku esim.motellista tajunnut vain jotakin hämärää tästä kaksikosta joko ulkonäöltä tai kuullut jonkun keskustelun kavereiden välillä. Tai nähnyt epäilyttävää liikehdintää jonkun teollisuuskiinteistön pihalla esim. Ruotsin kilvissä olevan auton joka ei sovi normaaliin arkikuvioon mitä tuolla yritysten pihoilla pyörii.
Poliisi lähti tarkistelemaan asiaa ja tilanne äityi sitten tällaiseksi. Eli tilanne vaan eskaloitui ja poliisia ammuttiin esim. poliisin omalla aseella. Hyvin joku toi näkemyksen tuolla ylempänä että ammuttiin sellaiseen paikkaan ettei poliisit kuole. Sitten vaan lähdettiin karkuun ja luotiliivit voisi olla poliisilta anastetut siltä varalta jos taka-ajossa poliisi käyttää asetta karkureita vastaan.

Avatar
CSI
Jessica Fletcher
Viestit: 3094
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja CSI »

Hauskaa tuo, että tänään Kolehmainen kertoo jopa vähemmän kuin eilen :-)

LOL.

Ei voida edes kertoa, että suomea puhutaan vaan "kansainvälisiä kieliä". "Onko englanti" - "en kommentoi"

Eli ei ole englanti. On joko suomi tai ruotsi käytössä.

Kolehmaiselle tiedoksi, että nuo kielet on kyllä ihan kotimaisia....poliisijohtaja ei saisi valehdella. Suomen ja ruotsin tituleeraaminen Suomessa "kansainvälisiksi kieliksi" on valehtelua.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

sine qua non

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

CSI kirjoitti:Hauskaa tuo, että tänään Kolehmainen kertoo jopa vähemmän kuin eilen :-)

LOL.

Ei voida edes kertoa, että suomea puhutaan vaan "kansainvälisiä kieliä". "Onko englanti" - "en kommentoi"

Eli ei ole englanti. On joko suomi tai ruotsi käytössä.

Kolehmaiselle tiedoksi, että nuo kielet on kyllä ihan kotimaisia....poliisijohtaja ei saisi valehdella. Suomen ja ruotsin tituleeraaminen Suomessa "kansainvälisiksi kieliksi" on valehtelua.
Missä on Kolehmaista haastateltu? MTV:n haastattelussa, jonka linkkasin muutama viesti takaperin ketjuun, oli tutkinnanjohtaja Huhta-Aho. Ja hän puhui yleisistä kielistä, ei kansainvälisistä.

venttiseiska
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: To Kesä 27, 2019 5:43 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja venttiseiska »

CSI kirjoitti:Aseet toki voivat olla "airsofteja" mutta eihän tässä ole kaliiperista kukaan mitään sanonutkaan. On vain sanottu ulkonäöstä. Luultavasti nuo kyllä on olleet jonkinlaisia oikeita reikärautoja. Mitenkä muuten niillä oltaisiin vahingoitettu kahta poliisia tehtävässä Porvoossa?
Pointti oli vain se, että videolta kaapatuista kuvista on erittäin vaikea päätellä mitään, varsinkaan kun lähde on epävarma.
CSI kirjoitti: Ruotsalaisesta rekisterikilvestäkin oli silminnäkijähavainto. Ei sitä mistään "zuumista" ole katseltu kuten väität.
No joku väitti että joku toinen oli onnistunut jo hakemaan rekkarin omistajan. Oletin että tämä on tehty kuvasta suurentamalla. Ainoa silminnäkijähavainto mistä olen lukenut on se iltapäivälehden juttu jossa sanottiin silminnäkijän nähneen että autossa oli Ruotsin kilvet. Sehän voi olla väärinkin nähty eikä poliisi ole tietääkseni vahvistanut.
CSI kirjoitti: Ja niin edelleen. Hyvin ignoroit kyllä jutun vähäiset mutta kuitenkin jotakuinkin tiedossa olevat faktat.
No sepä se. Faktat nimen omaan ovat vähäisiä. Silminnäkijät aika usein erehtyvät ja siksi kuvatodisteet tai viralliset tiedotteet ovat luotettavimpia. Kuvia ja videoita voidaan helposti muutella. Kauhea kiirus on ihmisillä tietää asiat heti. Enkä siis tarkoita tiedonjanoa vaan sitä että pitää olla jakamassa tietoa asiasta josta ei oikeasti oman käden tietoa ole.

Toki foorumin luonteen kautta tämä on helppo ymmärtää. Myös spekulaatio on sallittua mutta kannattaisi selkeästi pysyä spekulaation puolella eikä lähteä väittämään epävarmoja asioita faktoiksi.

MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8838
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Mielenkiintoinen case. Eniten mua häiritsee tuo kuvissa näkyvä identtinen pukeutuminen.
Poliisin viimeisimmässä tiedotuksessa käy ilmi, että englanniksi kaiketi on kommunikoitu, mutta kansalaisuudet ei vielä ole tiedossa.
Kuvista käy myös ilmi, ettei mitään perus kaljamassuja ole, kohtalaisen hyvä kuntoisen näköisiä tyyppejä.
Jotenkin ei käy järkeen, että joku lähtee Porvooseen poliiseilta aseita ryöstämään. Ellei sitten kyseessä ole kaksikko, joka joka tapauksessa oli joutumassa istumaan ja ottivat tuosta itselleen ”lisä-meriittiä”. ”StenChristenssen”-syndroma: paljon kirjeitä naishenkilöiltä iltojen iloksi.
Tuollaisella teollisuusalueella tuskin on säilytyksessä mitään niin arvokasta joka volvoon mahtuisi, että siitä summasta kannattaisi poliisia ampua ja murhasyyte ottaa.
Todennäköisesti lopputulema on se, että mopo vaan lähti käsistä. Pikku murtokeikka meni pipariksi, kun poliisit saapui ja hätäpäissään sitten toimittiin niin kuin toimittiin.
Nuotio & Äreät Tiput

Postman
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 116
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 4:28 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Postman »

Hieman offtopiikkia mutta tässä on video jossa suojaliiviä demotaan ampumalla esittelijää ysimillisellä parin metrin päästä vatsan seudulle.

https://youtu.be/JPjuf0K2zCo?t=177

On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9037
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Viranomaiskamppeille näyttävät poikien puvustus.
MissMallard kirjoitti:Hyvin joku toi näkemyksen tuolla ylempänä että ammuttiin sellaiseen paikkaan ettei poliisit kuole.
Toista poliisia mahtoi osua vaan suojavarustukseen, kun oli tunneissa kotona. Tuollainen hidastava ja takaa-ajon estävä laukaus pitäisi sairaalassa päiviä.
Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

Avatar
Serlock
Nikke Knakkertton
Viestit: 169
Liittynyt: To Syys 17, 2015 10:58 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Serlock »

CSI kirjoitti:
Serlock kirjoitti:Poliisit eivät tiedä varmasti kuka puhelun Häkeen on soittanut. Olettavat kuitenkin että jompi kumpi ampujista (tai heidän kaveri).
Itseasiassa kyllä häkeen soittanut tiedetään eikä ole ampuja vaan kolmas henkilö.
Serlock kirjoitti: Olisi kuitenkin pelkän aavistuksen perusteella aikamoinen tilanne käydä ihan sattumalta koko motelli ja sen 20 huonetta läpi ihan vaan arpapelillä.
Tuollaisessa tilanteessa, missä suomalaista poliisia on ammuttu, poliisilta katoaa kaikki estot ja kaikkiin mahdollisiin paikkoihin rynnättään rynnäkköliivit päällä. Ei ne uhraa sekuntiakaan ajatusta sille, onko "tilanne aikamoinen". Ne menee vaan.

Ehkä valtioneuvoston kansliaa ja pressanlinnaa ne vähän varoo, kaikkialle muulle ne painaa halutessaan sisään kuin dinosaurukset. Eikä kukaan voi mitään. Eipä tuollaisessa tilanteessa kenelläkään ole pokkaa alkaa vaatimaan poliisia tilillekkään mistään, ei ainakaan niin mitättömistä asioista kuin motellin asukkien elämän häiriintymisestä.
Jos poliisilla ei ole mitään vihjettä siitä, että henkilöt on tietyssä motellissa, niin ei varmasti ala keskellä yötä ihan vaan varmuudeksi heittämään kaikki vieraat pihalle.

Alueella myös kymmeniä muita paikkoja joihin piiloutua. Auto voitu jättää vaikka johonkin tehdashalliin yöksi, josta sitä ei näe.

Eihän poliisin resurssit riitä jokaista mahdollista taloa tutkimaan.

Ps. Mistä tiedät kuka häkeen soittanut?
Viimeksi muokannut Serlock, Ma Elo 26, 2019 10:19 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Mat-Lock
Martin Beck
Viestit: 832
Liittynyt: La Syys 20, 2008 11:15 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Mat-Lock »

Romppainen89 kirjoitti:
Mat-Lock kirjoitti:
Juniorihölkkääjä kirjoitti:Kävin läpi nämä tiedon sirpaleet, mitä asiasta on virallisesti ja poliisien suulla tiedotettu. Koska missään ei ole mitenkään korostettu, että tekijät ovat kantasuomalaisia, he ovat silloin ulkomaalaisia. Oma koosteeni:
Tai sitten kansallisuutta ei ole mitään tarvetta kommentoida koska sillä ei mitään merkitystä tutkinnan kannalta ole.

Silminnäkijähavainnoin mukaan poliisi huusi "kädet ylös" mikä on aika hölmöä jos tekijät eivät osaa suomea.
Tuolla huudolla nyt ei ole mitään merkitystä millä kielellä se tapahtuu. Stressitilanne joten on ihan mahdollista ettei nyt muistakkaan miten kädet ylös sanotaan albanian kielellä
Kyllähän sitö luulisi, että poliisilla on jokin harjoiteltu taktiikka vaarallisen aseistetun henkilön pidättämiseksi ja siihen kuuluu, ettei huudella mitä mieleen tulee vaan pyritään käskyttämään ymmärrettävästi ja tehokkasti. Aika riskitilanne jos vaikka arabialainen pommimies räjäyttää itsensä koska poliisit huutavat suomea eikä se tajua sanaakaan...

Mutta joo, poliisin lausunnot viittaavat ulkomaalaisten joten ilmeisesti silminnäkijän virhehavainto tämä.

Avatar
MissMallard
Christopher Lorenzo
Viestit: 1595
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Jos kyseessä ei ollut mikään ansaviritelmä vaan kaksikko jäi kiinni vaikka vain jostakin varkauden yrityksestä tai vain siitä että poliisi on tiedustellut että ketä ovat ja millä asioilla, niin jokuhan on saanut poliisit mahdollisesti pudottamaan tai luovuttamaan aseensa jos tämä pitää paikkaansa että heiltä vietiin ase tai aseet?

Eli ovatko nämä tekijät uhanneet jollakin aseella ensin poliisia (oikealla tai leikkiaseella) vai ammuttiinko poliiseja heti kun saapuivat paikalle vai saatiinko poliisilta anastettua hänen oma aseensa jolla ammuttiin poliisia.

Mietin lähinnä sitä että missä tilanteessa poliisi luopuisi omasta aseestaan ja/tai varusteistaan jos tämä pitää paikkaansa että tekijät ne veivät? Luulen että kovin helposti poliisi ei luovu aseestaan vaan ampuu itse jos tilanne on niin kriittinen tai käyttää etälamautinta tai sumutetta tms.
Eli ammuttiinko poliisit toimintakyvyttömiksi heti esim. kun autosta astuivat pihalle tai ikkunan avasivat etteivät he pystyneet suojelemaan ja varjelemaan aseitaan ja varusteitaan?

Tämä siis sillä oletuksella että poliiseilta olisi viety heidän aseitaan tai varusteitaan. Siis spekua kun ei ole virallista tietoa.

lepajoki
Agentti Scully
Viestit: 680
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 10:56 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja lepajoki »

MissMallard kirjoitti:Jos kyseessä ei ollut mikään ansaviritelmä vaan kaksikko jäi kiinni vaikka vain jostakin varkauden yrityksestä tai vain siitä että poliisi on tiedustellut että ketä ovat ja millä asioilla, niin jokuhan on saanut poliisit mahdollisesti pudottamaan tai luovuttamaan aseensa jos tämä pitää paikkaansa että heiltä vietiin ase tai aseet?

Eli ovatko nämä tekijät uhanneet jollakin aseella ensin poliisia (oikealla tai leikkiaseella) vai ammuttiinko poliiseja heti kun saapuivat paikalle vai saatiinko poliisilta anastettua hänen oma aseensa jolla ammuttiin poliisia.

Mietin lähinnä sitä että missä tilanteessa poliisi luopuisi omasta aseestaan ja/tai varusteistaan jos tämä pitää paikkaansa että tekijät ne veivät? Luulen että kovin helposti poliisi ei luovu aseestaan vaan ampuu itse jos tilanne on niin kriittinen tai käyttää etälamautinta tai sumutetta tms.
Eli ammuttiinko poliisit toimintakyvyttömiksi heti esim. kun autosta astuivat pihalle tai ikkunan avasivat etteivät he pystyneet suojelemaan ja varjelemaan aseitaan ja varusteitaan?

Tämä siis sillä oletuksella että poliiseilta olisi viety heidän aseitaan tai varusteitaan. Siis spekua kun ei ole virallista tietoa.
Kyllähän poliiseja taidettiin ampua lähes välittömästi heidän saavuttua paikalle. Ja jos tuo olisi murtokeikka, niin olisi aika sattumaa, että häkeen olisi soittanut "poliisille mielenkiintoinen henkilö". Eiköhän tuo ole jo tullut selväksi, että heidät kutsuttiin tarkoituksella paikalle.

Avatar
MissMallard
Christopher Lorenzo
Viestit: 1595
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

lepajoki kirjoitti:
MissMallard kirjoitti:Jos kyseessä ei ollut mikään ansaviritelmä vaan kaksikko jäi kiinni vaikka vain jostakin varkauden yrityksestä tai vain siitä että poliisi on tiedustellut että ketä ovat ja millä asioilla, niin jokuhan on saanut poliisit mahdollisesti pudottamaan tai luovuttamaan aseensa jos tämä pitää paikkaansa että heiltä vietiin ase tai aseet?

Eli ovatko nämä tekijät uhanneet jollakin aseella ensin poliisia (oikealla tai leikkiaseella) vai ammuttiinko poliiseja heti kun saapuivat paikalle vai saatiinko poliisilta anastettua hänen oma aseensa jolla ammuttiin poliisia.

Mietin lähinnä sitä että missä tilanteessa poliisi luopuisi omasta aseestaan ja/tai varusteistaan jos tämä pitää paikkaansa että tekijät ne veivät? Luulen että kovin helposti poliisi ei luovu aseestaan vaan ampuu itse jos tilanne on niin kriittinen tai käyttää etälamautinta tai sumutetta tms.
Eli ammuttiinko poliisit toimintakyvyttömiksi heti esim. kun autosta astuivat pihalle tai ikkunan avasivat etteivät he pystyneet suojelemaan ja varjelemaan aseitaan ja varusteitaan?

Tämä siis sillä oletuksella että poliiseilta olisi viety heidän aseitaan tai varusteitaan. Siis spekua kun ei ole virallista tietoa.
Kyllähän poliiseja taidettiin ampua lähes välittömästi heidän saavuttua paikalle. Ja jos tuo olisi murtokeikka, niin olisi aika sattumaa, että häkeen olisi soittanut "poliisille mielenkiintoinen henkilö". Eiköhän tuo ole jo tullut selväksi, että heidät kutsuttiin tarkoituksella paikalle.
Joo, tässä tullaan juuri tähän eli on hieman eri asia että esim.epäonnistunut murtokeikka eskaloituu tällaiseksi vai sitten onko poliisit vartavasten "tilattu" ansaan. Siinä on suuri ero.

Avatar
Serlock
Nikke Knakkertton
Viestit: 169
Liittynyt: To Syys 17, 2015 10:58 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Serlock »

MissMallard kirjoitti:Jos kyseessä ei ollut mikään ansaviritelmä vaan kaksikko jäi kiinni vaikka vain jostakin varkauden yrityksestä tai vain siitä että poliisi on tiedustellut että ketä ovat ja millä asioilla, niin jokuhan on saanut poliisit mahdollisesti pudottamaan tai luovuttamaan aseensa jos tämä pitää paikkaansa että heiltä vietiin ase tai aseet?

Eli ovatko nämä tekijät uhanneet jollakin aseella ensin poliisia (oikealla tai leikkiaseella) vai ammuttiinko poliiseja heti kun saapuivat paikalle vai saatiinko poliisilta anastettua hänen oma aseensa jolla ammuttiin poliisia.

Mietin lähinnä sitä että missä tilanteessa poliisi luopuisi omasta aseestaan ja/tai varusteistaan jos tämä pitää paikkaansa että tekijät ne veivät? Luulen että kovin helposti poliisi ei luovu aseestaan vaan ampuu itse jos tilanne on niin kriittinen tai käyttää etälamautinta tai sumutetta tms.
Eli ammuttiinko poliisit toimintakyvyttömiksi heti esim. kun autosta astuivat pihalle tai ikkunan avasivat etteivät he pystyneet suojelemaan ja varjelemaan aseitaan ja varusteitaan?

Tämä siis sillä oletuksella että poliiseilta olisi viety heidän aseitaan tai varusteitaan. Siis spekua kun ei ole virallista tietoa.
Se että poliisit ovat luovuttaneet aseensa edellyttää yllätystä. Jos tilanne olisi ollut face-to-face tilanne, niin olisi varmaan mennyt vaan ampumiseksi... joten veikkaan että jotenkin poliisit on yllätetty.

Ovat esimerkiksi menneet tutkimaan ilmoitusta murrosta... kun tutkivat paikkoja, niin mestarit ovat yllättäneet poliisit takaapäin ja uhanneet ampua. Tilanne ei ole lähtökohtaisesti vaikuttanut vaaralliselta, poliiseille tulee kuitenkin päivässä lukuisia tapauksia joissa ilmoitetaan häiriköistä, metelöinnistä, murtoepäilyjä ym... jotka on ns. rutiinitehtäviä ja niihin ei varsinaisesti valmistauduta, vaan ne on sitä työpäivän perus "huttua" kuten kirjanpitäjälle tiliöinti.

Vastaa Viestiin