Sarjaraiskaaja ryösti törkeästi äitinsä

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

L'amourha
Columbo
Viestit: 2308
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Sarjaraiskaaja ryösti törkeästi äitinsä

Viesti Kirjoittaja L'amourha » To Syys 26, 2019 4:23 pm

Carl ryösti 76-vuotiaan äitinsä törkeällä tavalla, suuttui, kun sai 50 euron sijaan 10 euroa – ”Nyt sä kuolet”

Julkaistu: 26.9. 14:57


Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 48-vuotiaan Carl Mikael Hjalmar Areniuksen 4 vuoden ehdottomaan vankeuteen muun muassa äitinsä törkeästä ryöstöstä.
Poikkeuksellisen julma ja raaka rikos tapahtui Helsingissä viime vuoden lokakuussa.

Carl Mikael Hjalmar Arenius meni yksin kotona asuneen 79-vuotiaan äitinsä kotiin, ja vaati tältä 50 euroa. Arenius tuli asuntoon omilla avaimillaan. Areniuksen mukana oli tämän naisystävä, mutta naisystävää ei syytetty rikoksista.

Äiti antoi kolikkopussin, jossa oli vajaat 10 euroa. Se ei Areniukselle kelvannut ja hän suuttui.


Arenius haki keittiöstä perunankuorimisveitsen ja sahalaitaisen hedelmäveitsen, jonka terän pituus oli 12,5 senttiä. Mies istuutui äitinsä syliin, löi avokämmenellä kasvoihin sekä viilteli hedelmäveitsellä useita kertoja kasvoihin ja kaulaan.

Äiti yritti suojata kasvojaan käsillä, minkä lisäksi hän huusi apua.


ARENIUS uhkaili äitiään kovin sanoin. Miehen hallussa oli myös vähäinen määrä kannabista.

– Nyt sä kuolet, mies hoki äidilleen iskujen aikaan.

Arenius potkaisi myös kertaalleen maastokengällä äitiään päähän.

Nainen sai syviä haavoja kasvoihin ja kaulaan sekä verenmyrkytyksen, mutta säilyi hengissä. Helsingin käräjäoikeuden mielestä teko oli törkeä.

– Arenius on käyttänyt (...) äitinsä pahoinpitelemiseen teräasetta, sahalaitaista hedelmäveistä. Arenius on viiltänyt veitsellä haavoja, joista leuan haavat ovat olleet lähes luuhun ulottuvia ja kerran potkaissut (äitiä) päähän avokämmenellä lyöntien lisäksi. Teko on kohdistunut iäkkääseen ja puolustuskyvyttömään äitiin tämän kotona.

– Teossa on käytetty teräasetta ja sitä on pidettävä raakana sekä julmana. Tekoa on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä sen tapahtuessa kotirauhanpiiriin kuuluvassa (äidin) asunnossa. Areniuksen menettely täyttää törkeän ryöstön tunnusmerkistön, Helsingin käräjäoikeus toteaa.

ARENIUS syyllistyi viime vuoden syyskuussa myös laittomaan uhkaukseen, joka tapahtui Helsingin Vartiosaaren saunatilalla.

Areniuksella ja hänen seurassaan olleella alle 40-vuotiaalla naisella tuli riitaa, jonka päätteeksi nainen juoksi laiturille. Nainen hyppäsi hyiseen mereen, koska halusi päästä pakoon.

Kun nainen yritti lopulta nousta takaisin laiturille, mies huusi ”hävyttömyyksiä” ja yritti estää naisen laiturille tulemisen.

– Tapahtuma-aikana on ollut pimeää ja merivesi kylmää. Olosuhteet ovat olleet sellaiset, että (naisella) on ollut perusteltu syy omasta puolesta pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden olevan vakavassa vaarassa, käräjäoikeus totesi.

HELSINGIN käräjäoikeus tuomitsi Areniuksen törkeästä ryöstöstä, laittomasta uhkauksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta 4 vuoden ehdottomaan vankeuteen. Oikeus perusteli miehen kovaa tuomiota teon törkeydellä ja miehen aiemmalla rikostaustalla.

Vuodesta 2009 lähtien Arenius on tuomittu vankeusrangaistuksiin törkeästä pahoinpitelystä, useista pahoinpitelyistä, laittomasta uhkauksesta ja vakavista seksuaalirikoksista, kuten raiskauksista. Aiemmin tänä vuonna annetut tuomiot laskivat kuitenkin osittain nyt annettua tuomiota.

– Aikaisempien väkivaltarikosten määrä ja nyt kysymyksessä olevien tekojen suhde osoittaa Areniuksessa sellaista piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä, että rangaistusta mitattaessa on sovellettava koventamisperustetta.

– Vuonna 2019 annetut tuomiot alentavat tuomiota, minkä vuoksi Arenius on tuomittava hänelle nyt syyksi luetuista teoista koventamisperuste ja rangaistuksen alentaminen huomioon ottaen yhteiseen neljän vuoden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen, käräjäoikeus totesi.

48-VUOTIAS Arenius määrättiin heti vangittavaksi.

Arenius joutuu maksamaan äidilleen 4500 euron kipu- ja kärsimyskorvaukset sekä muista kuluista 275 euroa. Arenius joutuu maksamaan toiselle naiselle 300 euron kärsimyskorvaukset. Mies joutuu maksamaan myös kummankin uhrin oikeudenkäyntikulut, jotka olivat yhteensä lähes 2630 euroa.

Helsingin käräjäoikeuden torstaina antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Niko Ranta
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006251863.html
Areniuksen ketju seksuaalirikoksissa:
https://www.murha.info/rikosfoorumi/vie ... =5&t=27444
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

inka
Aloitteleva dekkari
Viestit: 521
Liittynyt: To Maalis 10, 2011 5:54 pm
Paikkakunta: Länsi-Suomi

Re: Sarjaraiskaaja ryösti törkeästi äitinsä

Viesti Kirjoittaja inka » Pe Syys 27, 2019 6:35 am

Ei helvata mikä Tosi Mies...
Vanhuksien ei kannattaisi antaa kotiavaimiaan aikuisille lapsilleen, jos "lapsella" on minkäänlaista päihdeongelmaa.
Vaikka hyväähän he (vanhemmat) sillä tarkoittavat, mutta näitä on tosi paljon nykyään, että pahoinpidellään sekaisin omia vanhempia rahan takia.
Pää kiinni painajainen -Klamydia-

originalnightstalker
Sammakkoprofessori
Viestit: 455
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2018 7:10 pm

Re: Sarjaraiskaaja ryösti törkeästi äitinsä

Viesti Kirjoittaja originalnightstalker » Pe Syys 27, 2019 11:06 am

Eiks tästä oo jo alotus?
Jos tässä ei maksimituomion paikka ni sitte ei missään

L'amourha
Columbo
Viestit: 2308
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Sarjaraiskaaja ryösti törkeästi äitinsä

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Pe Syys 27, 2019 2:29 pm

originalnightstalker kirjoitti:
Pe Syys 27, 2019 11:06 am
Eiks tästä oo jo alotus?
Jos tässä ei maksimituomion paikka ni sitte ei missään
Tuossa seksuaalirikosten puolella olevassa ketjussa mainitaan tämä pahoinpitely, mutta varsinaista juttua en siitä löytänyt.
Ylläpito heivannee tämän sinne jatkoksi jos sellainen löytyy.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

John Kimble
Charlien Enkeli
Viestit: 1974
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Sarjaraiskaaja ryösti törkeästi äitinsä

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Pe Syys 27, 2019 11:54 pm

Taas yksi vitipää liikkeellä. Olisi tästä jo voinut tapon yrityksestä antaa tuomion hyvin. Valitettavasti tämäkin ihmisroska on kohta taas vapaalla jalalla keskuudessamme johtuen Suomen lepsusta oikeuslaitoksesta.
IS kirjoitti:– Vuonna 2019 annetut tuomiot alentavat tuomiota, minkä vuoksi Arenius on tuomittava hänelle nyt syyksi luetuista teoista koventamisperuste ja rangaistuksen alentaminen huomioon ottaen yhteiseen neljän vuoden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen, käräjäoikeus totesi.
"Koventamisperuste" ja "rangaistuksen alentaminen" samassa virkkeessä. Tätä Suomen oikeusjärjestelmän kummallista "logiikkaa" ei voi ymmärtää normaalilla oikeustajulla varustettu ihminen. Maailmalla nauretaan Suomelle tämän hölmöläisten systeemin takia. Useat aiemmat tuomiot pitäisi nimenomaan pidentää tuomiota. Sen sijaan siitä ikään kuin palkitaan mitä enemmän tekee rikoksia. Kyseessä ei näytä olevan ns. ensikertalainen joten tuomion luulisi olevan päivästä päivään edes.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

Vastaa Viestiin