Entiselle SM-tason jääkiekkoilijalle ehdollista vankeutta pahoinpitelystä

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Jaguaari
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 925
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Entiselle SM-tason jääkiekkoilijalle ehdollista vankeutta pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

Entinen SM-liigakiekkoilija lähestymiskieltoon ja ehdolliseen vankeuteen – hakkasi avovaimoaan toistuvasti, tunki nuuskaa korvaan

Tänään klo 12:04

Keskisuomalainen mies tuomittiin jatkuvasta lähisuhdeväkivallasta.

Keskisuomalainen yli 40-vuotias mies on tuomittu käräjäoikeudessa viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen oman avovaimonsa pahoinpitelyistä syksyllä 2018.

Tuomittu määrättiin lisäksi lähestymiskieltoon. Mies jatkoi naisen tavoittelua osapuolten jo erottua niin, että hänen toimintansa uhkasi vakavasti häiritä naisen rauhaa.

Mies on entinen SM-liigatason jääkiekkoilija ja pelannut urallaan reilusti yli 200 runkosarjaottelua. Parhaimmillaan hän on yltänyt SM-hopeaan. Miehellä on takanaan myös kansainvälisiä ammattilaiskausia. Peliuransa jälkeen hän on valmentanut juniori-ikäluokkia.

Iltalehti ei julkaise tuomitun nimeä uhrin yksityisyyden suojelemiseksi. Mies tuomittiin yhteensä viidestä pahoinpitelystä.

Syyttäjän mukaan mies sylki avovaimonsa päälle ja tunki nuuskaa uhrin korvaan. Toisella kerralla hän töni ja riuhtoi naista. Kolmannessa tapauksessa mies tukehdutti kumppaniaan tyynyllä. Mies myös istui naisen päälle ja väänsi naisen päätä taaksepäin. Avokämmenellä lyöminen oli toistuvaa, ja kertaalleen mies iski naista nyrkillä takapuoleen.

Riehui yleensä päihtyneenä
Ex-jääkiekkoilija oli naisen mukaan useimmissa tilanteissa humalassa. Nainen teki pahoinpitelyistä muistiinpanot ja kertoi niistä johdonmukaisesti ja yksityiskohtaisesti oikeudessa. Uhri joutui pakenemaan turvakotiin ja haki oikeudenkäynnin yhteydessä lähestymiskieltoa.

Mies kiisti suuren osan pahoinpitelysyytteistä ja vetosi tekojen lieväasteisuuteen. Kahdessa syytekohdassa oikeus katsoi teot lieviksi pahoinpitelyiksi ja hylkäsi syytteet vanhentuneina. Mies muun muassa heitti kumppaniaan oluttölkillä ja löi patongilla.

Nuuskan tunkeminen korvaan oli oikeuden mukaan paitsi terveydelle haitallista, myös nöyryyttävää. Tuomittu väitti, että avokämmenellä lyöminen oli pelkkää ”taputtelua”.

Uhri ja pahoinpitelijä sopivat yksityisoikeudellisista korvauksista ennen oikeudenkäyntiä, mutta mies joutuu korvaamaan naiselle vielä yli 5 700 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Tuomio ei ole lainvoimainen, vaan tuomittu on ilmoittanut siihen tyytymättömyyttään.

https://www.iltalehti.fi/jaakiekko/a/cf ... 746a6fdf5b

Linkki lisätty, otsikko muutettu ymmärrettävään muotoon
-NILS-

Avatar
Villeri
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1564
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Kiekkoilija vauhdissa

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Kannattaisi nyt vaan kertoa se nimi, ettei syyttömiä epäillä. Toivottavasti tuomittu käy tempaisemassa hovista kunnon lisälaskun.

Avatar
Jarkallas
Aloitteleva dekkari
Viestit: 508
Liittynyt: La Elo 29, 2020 1:34 pm
Paikkakunta: Annalan Heilan persesilmä

Re: Entiselle SM-tason jääkiekkoilijalle ehdollista vankeutta pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Jarkallas »

Korvaan nuuskaa, tietenkin. Mitäs muutakaan sitä voisi keksiä. Ainoastaan jääkiekkoilija voi käyttää nuuskaa pahoinoitelyvälineenä. Kai tuo uhri on sitten missi? Siellä on lyöty myös hienostuneesti patongilla, mitäs vittua :D
-jarkko, white nigger


immigrants are like sperm
millions get in only one works

Tiivi-Taavi
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ke Loka 21, 2020 6:35 pm

Re: Entiselle SM-tason jääkiekkoilijalle ehdollista vankeutta pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Tiivi-Taavi »

Samasta aiheesta oli juttu nyt myös Ilta-Sanomissa ja Keskisuomalaisessa.

Ilta-Sanomat kertovat, että mies on toiminut valmennuspäällikkönä jääkiekkoseurassa. Alla koko Ilta-Sanomien juttu.

Jääkiekkoseuran valmennuspäällikkönä toiminut henkilö irtisanottiin tehtävästään heti käräjäoikeuden istunnon jälkeen.

Ei liene vaikea yhdistellä palasia...


Ex-liigakiekkoilija työnsi nuuskaa avovaimonsa korvaan, löi ja meni alasti istumaan kasvojen päälle – riitaisa ero toi vankeustuomion
Entinen liigapelaaja pahoinpiteli avopuolisoaan ja sai viiden kuukauden ehdollisen tuomion.


Pekka Moliis / 17:32
KESKI-SUOMEN käräjäoikeus tuomitsi kiekkoilijan aiemmin tässä kuussa viiden kuukauden vankeuteen. Yli 40-vuotiaan kiekkoilijan tuomio on ehdollinen.

Käräjätupaan päätyneen pahoinpitelyvyyhdin takana on riitaisa ero hänen silloisen avopuolisonsa kanssa. Käräjille päätyneet ongelmat kesällä 2018, kun parisuhde alkoi olla jo loppusuoralla.

Eriasteisia pahoinpitelyjä tapahtui vuoden 2018 kesä-marraskuun välisenä aikana useita.

Pahoinpitelyt tapahtuivat pääosin nyrkillä tai avokämmenellä lyöden. Puolisoaan vahvempi ex-kiekkoilija myös repi ja riuhtoi naista hiuksista tai käsistä kiskoen.

Elokuussa tapahtuneen pahoinpitelyn yhteydessä kiekkoilija tunki nuuskaa tämän korvaan. Kertaalleen mies painoi pahoinpitelyn yhteydessä tyynyä naisen kasvoille siten, ettei tämä saanut hengitettyä.

VAKAVIN pahoinpitelyistä tapahtui marraskuussa 2018, kun ex-kiekkoilija kävi avovaimonsa päähän kiinni ja väänsi tästä taaksepäin. Tämän jälkeen hän oli istunut alastomana naisen kasvojen päälle ja lyönyt tätä avokämmenellä. Tilanne päättyi, kun naisen lähes täysi-ikäinen poika tuli metelin hälyttämänä huoneeseen.

Naiselle koitui pahoinpitelyjen seurauksena erilaisia naarmua ja mustelmia eri puolille vartaloa ja kasvoja. Oikeudessa nähtiin kirjallisena todisteena myös naisen ottamia kuvia iskujen aiheuttamista vammoista.

Käräjäoikeuden käsittelyssä oli kaikkiaan seitsemän erillistä pahoinpitelyä. Syytekohdista kaksi oikeus katsoi olleen lieviä pahoinpitelyjä ja näiden osalta syytteet vanhentuneina hylättiin.

Suurimman osan syytteistä ex-pelaaja kiisti joko kokonaan tai osittain. Käräjäoikeuden tuomion mukaan tuomittu on useimmissa tilanteissa ollut humalassa, eikä hänellä ole joltain osin lainkaan muistikuvia tapahtumista.

Rikoshistorialtaan puhdas ex-kiekkoilija joutuu maksamaan avovaimonsa oikeudenkäyntikuluja, todistelukustannuksia ja rikosoikeusmaksuja yhteensä noin 6 000 euroa. Avopuoliso ei oikeudessa vaatinut korvauksia vammoistaan ja kärsimyksistään, sillä osapuolet olivat päässeet niistä sopuun jo ennen käräjäoikeuden istuntoa.

PAHOINPITELIJÄLLE tuomittiin käräjäoikeudessa myös vuoden mittainen perusmuotoinen lähestymiskielto, jonka tarkoitus on suojella hänen entistä puolisoaan. Vaikka avoliitto päättyi jo vuoden 2019 alkupuolella, niin osin asiattomat yhteydenotot olivat naisen pyynnöistä huolimatta jatkuneet myös tämän jälkeen.

Jääkiekkoseuran valmennuspäällikkönä toiminut henkilö irtisanottiin tehtävästään heti käräjäoikeuden istunnon jälkeen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

https://www.is.fi/jaakiekko/art-2000006677013.html
Viimeksi muokannut Tiivi-Taavi, Ke Loka 21, 2020 6:45 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Tiivi-Taavi
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ke Loka 21, 2020 6:35 pm

Re: Entiselle SM-tason jääkiekkoilijalle ehdollista vankeutta pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Tiivi-Taavi »

Tässä Keskisuomalaisen juttu aiheesta.

KESKI-SUOMI 17:45

Jyväskyläläiselle ex-liigakiekkoilijalle ehdollista avopuolison pahoinpitelyistä: Nöyryytti työntämällä nuuskaa korvaan ja istumalla ilman housuja kasvojen päälle
Heli Paananen

43-vuotias jyväskyläläismies on saanut vankeustuomion useista avovaimoonsa kohdistuneista pahoinpitelyistä. Keski-Suomen käräjäoikeus totesi miehen syyllistyneen viiteen pahoinpitelyyn, joista hänelle tuomittiin viisi kuukautta ehdollista vankeutta.

Mies velvoitettiin korvaamaan naiselle oikeudenkäyntikuluja runsaat 5 700 euroa. Yksityisoikeudellisista korvauksista osapuolet olivat päässeet sovintoon ennen oikeudenkäyntiä.

Rikokset tapahtuivat 2018 Jyväskylässä. Elokuussa mies sylki naisen päälle ja tunki nuuskaa tämän korvaan. Syyskuussa mies tarttui naiseen kiinni ja riuhtoi tämän mustelmille. Yksitoista päivää myöhemmin mies löi naista avokämmenellä kasvoihin ja painoi tyynyä tämän kasvoille. Kymmenen päivän kuluttua väkivalta jatkui nyrkillä takapuoleen lyömällä.

VAKAVIMMAKSI OIKEUS arvioi marraskuisen pahoinpitelyn, johon mies syyllistyi tarttumalla naista hiuksista tai päästä, vääntämällä päätä taaksepäin ja istumalla naisen kasvojen päälle ilman vaatteita sohvalla siten, ettei nainen saanut hengitettyä. Lisäksi mies löi naista sekä avokämmenellä että nyrkillä kasvoihin.

Oikeudessa todisteina nähtiin muun muassa naisen tilanteiden jälkeen vammoistaan ottamia valokuvia sekä kuultiin ensi- ja turvakodin edustajaa liittyen naisen käynteihin paikalla.

Mies kiisti valtaosan syytteistä. Kaikista tilanteista hänellä ei ollut alkoholin vuoksi muistikuvia. Myöntämiään tekoja, esimerkiksi nuuskan työntämistä korvaan, hän ei pitänyt pahoinpitelyinä. Vaikka kyseisessä teossa väkivalta oli vähäistä, arvioi oikeus teon nöyryyttäväksi sekä terveydelle haitalliseksi.

Miestä syytettiin myös kahdesta kesä- ja heinäkuussa naiseen kohdistuneesta pahoinpitelystä. Oikeus arvioi tekojen täyttävän lievän pahoinpitelyn tunnusmerkistön, joilta osin syyteoikeus oli kahdessa vuodessa vanhentunut ja syytteet hylättiin.

OIKEUS MÄÄRÄSI miehen naisen suojaamiseksi vuodeksi lähestymiskieltoon. Vaikka pariskunta on sittemmin eronnut ja suhteen päättymiseen liittyneet asiat on hoidettu loppuun, on mies naisen kielloista huolimatta jatkanut asiatonta yhteydenpitoa häiriten naista.

Mies ei vastustanut kiellon määräämistä. Sen sijaan hän on ilmoittanut tyytymättömyytensä rikostuomioon, joka ei ole lainvoimainen.

Tuomittu on entinen SM-liigakiekkoilija. Hän on edustanut useita eri liigaseuroja, muun muassa JYPiä. Lisäksi hän on kiekkoillut ulkomailla.

https://www.ksml.fi/paikalliset/3140650

hujac
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Syys 02, 2013 4:41 pm

Re: Entiselle SM-tason jääkiekkoilijalle ehdollista vankeutta pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja hujac »

Liekö A.V.?

putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2847
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Entiselle SM-tason jääkiekkoilijalle ehdollista vankeutta pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja putsari »

hujac kirjoitti:
Ke Loka 21, 2020 6:54 pm
Liekö A.V.?
A.I.V?
JammuSetä kirjoitti:
Ma Loka 05, 2020 11:37 am
Ja tarkennan että en tunne mikäänlaista vetovoimaa naisiin, siis seksuaalisessa mielessä.

Avatar
TieD
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 240
Liittynyt: To Helmi 18, 2016 12:58 pm
Paikkakunta: Viljandi

Re: Entiselle SM-tason jääkiekkoilijalle ehdollista vankeutta pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja TieD »

Kröhöm, minä panostaisin pelimerkkini sille että kyseessä entinen puolustaja. Ja etunimi olisi Jaako.
___________________________________________________________________
-Älä Verneri purista rottaa kovaa,siltä lähtee henki.
-Kissa!!
-Niin,kissalta lähti henki ku sä puristit kovaa.

viking
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ma Marras 04, 2019 4:57 pm

Re: Entiselle SM-tason jääkiekkoilijalle ehdollista vankeutta pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja viking »

TieD kirjoitti:
Ke Loka 21, 2020 7:12 pm
Kröhöm, minä panostaisin pelimerkkini sille että kyseessä entinen puolustaja. Ja etunimi olisi Jaako.
Kyllä. Jaako Niskavaara se on.

G. Gentley
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Loka 21, 2020 6:44 pm

Re: Entiselle SM-tason jääkiekkoilijalle ehdollista vankeutta pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja G. Gentley »

Diskoksen sivujen mukaan valmennuspäällikkö vapautettu tehtävistään

tokkaukko
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 729
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Entiselle SM-tason jääkiekkoilijalle ehdollista vankeutta pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

Näyttäs olevan uus emäntä kesäkuusta,kohta tulee tytölle pataan...Nämä ei muutu nimittäin ikinä jos eivät ole Jeesuksen kyydissä ja sillonki voi pamahtaa Herran nimissä...

Tiivi-Taavi
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ke Loka 21, 2020 6:35 pm

Re: Entiselle SM-tason jääkiekkoilijalle ehdollista vankeutta pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Tiivi-Taavi »

tokkaukko kirjoitti:
Ke Loka 21, 2020 7:45 pm
Näyttäs olevan uus emäntä kesäkuusta,kohta tulee tytölle pataan...Nämä ei muutu nimittäin ikinä jos eivät ole Jeesuksen kyydissä ja sillonki voi pamahtaa Herran nimissä...
Tämäpä tämä.
Niin samaa kaavaa menee uusi suhde, että pelottaa kyllä miten siinä käy.

Aika helpolla tosiaan tekijän sai selville.

jurppa
Alokas
Viestit: 12
Liittynyt: Ti Kesä 14, 2011 10:41 pm

Re: Entiselle SM-tason jääkiekkoilijalle ehdollista vankeutta pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja jurppa »

Sopivasti on uuden emännän kansikuvassa kyseisellä sankarilla nuuskapurkki jo valmiina taskussa..

H.Moilanen
Helen Mirren
Viestit: 1444
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Entiselle SM-tason jääkiekkoilijalle ehdollista vankeutta pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Tänään oli lööpeissä myös Jori Lehterä kokaiinipöllöilynsä vuoksi.

Hienoja ukkoja noi lätkänpelaajat.
Säätiön hallituksessa istunut Rolf Wahlsberg on tehnyt säätiön kanssa 100 vuoden vuokrasopimuksen lastenkodin omistamasta saaresta Inkoosta. Vuosivuokraksi sovittiin yksi markka. (MOT-ohjelma 11.2.2013)

Avatar
Tarkastaja Levisi
Nikke Knattertton
Viestit: 876
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Entiselle SM-tason jääkiekkoilijalle ehdollista vankeutta pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Ikävästi tosiaan pullottaa noissa söpöstelykuvissa farkkujen etutaskussa tuo nuuskapurkki. Uutinen viittaa siihen, että naisystävä on jossain vaiheessa kevättä kertonut miehelle, että aikoo jättää tämän, mistä on sitten seurannut väkivaltaa. Patologinen mustasukkaisuus taustalla.
Muistiinpanoja kannattaa väkivallasta aina tällaisissa tapauksissa huonosta kohtelusta aina tehdä, jos vain mahdollista.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Vastaa Viestiin