Vauva kaapattiin lastenvaunuista Varkaudessa

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Hexan
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 695
Liittynyt: La Heinä 11, 2009 9:14 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Hexan » Ti Maalis 09, 2010 2:41 am

^ Olen samaa mieltä, tekijä on naapurustosta. Kyseessähän on umpikujaan päättyvä tie omakotialueella, ei sinne sattumalta eksy ainakaan talviaikaan.

Vauvan lumeen hautaaja ei pelaa ihan täydellä pakalla, olen sitä mieltä että todennäköisin tekijä löytyy kehitysvammaisten asuntolasta, jos sellainen on lähistöllä kuten joku mainitsi. Toinen vaihtoehto on vanhempi, lapseton, pahasti mielenterveysongelmainen henkilö, jolla on jotain kaunoja lapsia yleensä tai talossa asuvaa perhettä (kadonneen lapsen tuttavaperhe) kohtaan.
benz. tolu. mtbe tame etbe xyl. hex. sex.

sukka
Alibin satunnaislukija
Viestit: 121
Liittynyt: To Helmi 21, 2008 12:24 am

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja sukka » Ti Maalis 09, 2010 4:00 am

Ei itkuhälyttimestä kuuluvaa kahinaa välttämättä kuule, jos huoneessa on esim. radio päällä tai ihmiset keskustelevat keskenään. Vasta itkun kuulee selvemmin. Ja jos joku haki nukkuvan vauvan, niin eihän nukkuva vauva itke.

Itse en usko äidin tai isän syyllisyyteen.

Kuvista päätellen sieltä metsän puolelta pääsee helposti hiippailemaan kenenkään näkemättä vaunujen luo. Eikä siinä kauan mene, kun nappaa sieltä vauvan syliinsä ja häipyy. Löytöpaikka ei käsittääkseni ollut ihan pihapiirissä, vaan vähän sivummalla. Ehkä kaappaaja kuuli ääniä - äiti oli tulossa vaunujen luo tms. - ja hädissään piilotti vauvan. Ja eihän hän uskaltanut palata takaisin hakemaan häntä, koska piha oli täynnä ihmisiä.

Ja kuka se kaappaaja olisi voinut olla? Mielestäni ei välttämättä lapsi, vaan ehkä pikemminkin kipeästi omaa vauvaa kaipaava, mieleltään järkkynyt nainen. Joku voi niin pakkomielteen omaisesti haluta vauvan - edes hetkeksi - että on valmis tekemään vaikka tuollaista.

Mutta tosi ihanaa on, että lapsi löytyi, eikä kaiketi edes sairastunut tai paleltunut. Toivottavasti tästä ei jää pahoja traumoja eikä painajaisomaista pelkoa äidille ja isälle ja muille läheisille. Ja toivottavasti tekijä saadaan kiinni ja hänkin saa tarvitsemaansa apua.

Cassandra
Wallander
Viestit: 1089
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Cassandra » Ti Maalis 09, 2010 4:44 am

Kuva

Tästä Munchin linkittämästä kuvasta käy hyvin ilmi pihan lumitilanne. Jos vauva olisi haettu tontin päädyssä kulkevan hiekkatien kautta olisi hangessa selvät jäljet, ja sellaisia ei mun käsittääkseni ole löytynyt muualta kuin vauvan löytöpaikalta. Tämän vuoksi mä uskon, että vauva on haettu pihatien kautta ja matkaa on jatkettu kohti hiekkatietä. Ehkäpä tässä vaiheessa äiti on tullut katsomaan lasta, huomannut vaunut tyhjäksi ja alkanut huutamaan. Kaappaajalla on iskenyt paniikki ja hän on piilottanut lapsen hankeen ettei jäisi rysän päältä kiinni, ja sitten onkin paikalle pyyhältänyt poliisi ja lehdistö...
Talosta on suhteellisen huono näkyvyys portille, ja edessä on isot kinokset lunta. Ei vaadi kummoistakaan tuuria mennä kenenkään näkemättä pihalle, napata lasta ja jatkaa matkaa.

Onneksi vauva alkoi itkemään hangessa, koska muuten tarinalla olisi ollut todella surullinen loppu :( Vielä kun tekijä saadaan kiinni!

Ilona80
Neuvoja-Jack
Viestit: 291
Liittynyt: Ti Syys 29, 2009 4:04 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Ilona80 » Ti Maalis 09, 2010 10:09 am

Niin, tosiaan kirjoitinkin tuossa aiemmassa etten ole varma että löytöpaikka oli tuo puupinon vierus. Mutta katsoiko kukaan muu Nelosen uutisia 18:45? Siinä kuvattiin tuota paikkaa, nimenomaan maata, ja siinä maassa näkyi sellanen ehkä metriXmetri painauma/monttu ja muita jälkiä, joita oli vaikea tulkita kun lumi oli kirkasta. Tästä siis päättelin, että siitä kohtaa vauva löytyi.

Minä kirjoitin aiemmin perheellä olevan toinen lapsi. En tiedä tarkkaa ikää, mutta noin 2v.
Myös perheessä jossa kyläilivät, on lapsia, kuten nyt voi pihavarustuksesta päätellä. Kuitenkin sieläkin molemmat alle kouluikäisiä, joten ovat varmasti hyvin pitkälti poissuljettuja epäiltynä. :)

Oliko se itkuhäly sammutettu? Näin ymmärsin itse alkuun, mutta sittemmin joku korjasi että ei ole näin missään kerrottu, ja jos olisi sammutettu, olisi se kerrottu. Eli on sanottu vain, ettei toiminut, ei hälyyttänyt. Jos sitä ei ole sammutettu, vaan muuten vaan vauvan nosto on tehty nopeasti ilman ääniä tai häly tosiaan epäkuntoinen, niin tekijä voi ihan hyvin olla se naapurin lapsi tai kehitysvammainen, eli ei voida poissulkea niitäkään jotka eivät välttämättä hälyn toimintaa ymmärrä.

En enää usko äidin syyllisyyteen, jos jossain vaiheessa epäilinkin, kuten aika moni muukin.
Ja onneksi äiti ei ole teon takana! Tämä pikkuinen vauva varmasti saa siis normaalin hyvän elämän.

ada
Alibin satunnaislukija
Viestit: 135
Liittynyt: To Helmi 14, 2008 6:20 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja ada » Ti Maalis 09, 2010 10:20 am

Aamulehti 9.3.2010
Kolmen kuukauden ikäinen poikavauva katosi pihalla olleista lastenvaunuista maanantaina aamupäivällä Varkauden Kuoppakankaalla ja löytyi suuretsinnöissä kolme tuntia katoamisen jälkeen muutaman metrin päästä katoamispaikasta.

Poliisilla ei ole toistaiseksi tietoa, miten vauva on joutunut hankeen. Tapausta tutkitaan tässä vaiheessa törkeänä vapaudenriistona.

- Kaikki yleisövihjeet otetaan nyt vastaan, Tynkkynen vetoaa.

- Meille tuli vihje myös lähettyvillä pyörineestä ilveksestä, mutta eläimen jälkiä ei löytynyt eikä ilves osaa kiinnittää harsoa pyykkipojilla.

- Kyllä tässä ihminen on ollut asialla.

- Ei tällaista Varkaudessa ole ennen tapahtunut. Ihmeellinen tapaus. Kuka tämän on mennyt tekemään, hämmästeli rikoskomisario Timo Nyyssönen.

Antti Aho
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa ... sta/172722

Tässä nyt hieman taas kiinnittää huomiota poliisin lausunto siitä, että vaunujen edessä oleva harso oli kiinni pyykkipojilla. Miten musta tuntuu, ettei ainakaan lapsi tai lapsen tasolla henkisesti oleva henkilö kiinnittelisi noita harsoja..
Ennustaminen on vaikeaa, etenkin tulevaisuuden ennustaminen

v-a-45
Charlien Enkeli
Viestit: 1878
Liittynyt: Su Helmi 08, 2009 12:40 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja v-a-45 » Ti Maalis 09, 2010 10:25 am

No nythän meni mielenkiintoiseksi, eli sillä, kuka otti vauvan on kuitenkin ollut aikaa esim. laittaa nuo pyykkipojat siihen harsoverhoon? Nelosen uutisissa oli tosissaan sellainen kohta jossa kuvattiin halkolaatikkoa ja sen takana oli sellainen "tehty" kuoppa, jota erityisesti näytetiin. Itse ainakin sain sen käsityksen, että juuri siitä oli löydetty?
Viimeksi muokannut v-a-45, Ti Maalis 09, 2010 10:27 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
kohtalo sekoittaa kortit ja me vain pelaamme

Kyllikki S
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2655
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S » Ti Maalis 09, 2010 10:26 am

:?: Siis mitä?
Eikö harso ollutkaan äidin laittama? :shock:
Totuus

esmes-
Charlien Enkeli
Viestit: 1872
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 10:28 am

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja esmes- » Ti Maalis 09, 2010 10:31 am

mä veikkaan et kyseessä on naapuruston lasten leikki/pila. näitä vauvojen katoamisiahan on tapahtunu aiemminkin niin että sieppaajaksi on osoittaunut naapurin liisa, joka sitten hädissään aiheuttamastaan hässäkästä on mennyt hautaamaan vauvan lumeen -> lapsen logiikka.
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei

Alice Cullen
Nikke Knattertton
Viestit: 895
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2009 5:40 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Alice Cullen » Ti Maalis 09, 2010 10:36 am

Kyllikki S kirjoitti::?: Siis mitä?
Eikö harso ollutkaan äidin laittama? :shock:
Niin vai voisiko olla että tuo on vain huonosti ilmaistu ja tarkoitettu lähinnä sitä että oletetaan että sieppaaja olisi laittanut pyykkipojan takaisin kiinni?
Pyykkipojathan on tossa kuomussa ylempänä, eli vaan ylhäällä mikäli oikein kuvaa tihrustin, ja vauvan saa kyllä vaunuista nostettua ilman että pyykkipoikia edes tarvitsee irroittaa.

MissHolmes
Agentti Scully
Viestit: 8866
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja MissHolmes » Ti Maalis 09, 2010 10:48 am

Lapsiin kohdistuvat vapauden- riistot erittäin harvinaisia
Maanantai 8.3.2010 klo 17.34

Lapsiin kohdistuvat vapaudenriistot ovat Suomessa erittäin harvinaisia, kertoo oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen erikoistutkija Reino Sirén.


Lapsiin kohdistuvat vapaudenriistot erittäin harvinaisia

Varkaudessa kadonnut vauva löydettiin

Siepatun vauvan etsintöihin osallistui runsaasti vapaaehtoisia

Oikeuspoliittisessa tutkimuslaitoksessa ei ole tilastotietoa rikoksiin syyllistyneiden taustoista. Sirénin muistamissa tapauksissa on ollut kyse mielenterveysongelmista tai siitä, että alaikäiset ovat syyllistyneet tekoon ajattelemattomuuttaan.

Vuonna 2008 törkeitä vapaudenriistoja tuli poliisin tietoon kaikkiaan 34. 2000-luvulla tapauksia on ollut noin 20-30 vuosittain. Sirén huomauttaa, että valtaosa tapauksista koskee aikuisia.

- Törkeän vapaudenriiston yksi tunnusmerkki on, että siinä aiheutetaan vakavaa vaaraa toisen hengelle tai terveydelle. Tulkitsisin, että tämä on ollut poliisin peruste (Varkauden vauvan sieppaukseen liittyvässä tutkinnassa).

Usein perheriitoja

Vapaudenriistot liittyvät tyypillisesti parisuhdeongelmiin tai velan perimiseen, jolloin puolisoa tai velallista uhataan tai pidetään jossakin paikassa vastentahtoisesti.

Lapsen sieppaus voi täyttää myös lapsikaappauksen tai lapsen omavaltaisen huostaanoton tunnusmerkit. Tekijä on silloin lapsen vanhempi, huoltaja tai joku muu läheinen.

Lain mukaan törkeästä vapaudenriistosta tuomitaan vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi vankeuteen. Alaikäisten tai mielenterveysongelmaisten kohdalla tuomio voi olla lievempi.

STT
Nuotio & Äreät Tiput

ada
Alibin satunnaislukija
Viestit: 135
Liittynyt: To Helmi 14, 2008 6:20 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja ada » Ti Maalis 09, 2010 10:49 am

^^Periaatteessa varmaan pystyy, jos nostaa harson ylös ja sitten asettelee sen kauniisti takaisin, kun on ottanut vauvan. Edelleenkään en usko, että lapsi välttämättä toimisi näin.
Ennustaminen on vaikeaa, etenkin tulevaisuuden ennustaminen

Tay77
Tarkastaja Morse
Viestit: 952
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 12:01 am
Paikkakunta: Takahikiä

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Tay77 » Ti Maalis 09, 2010 10:50 am

Itse en jostain syystä usko, että teko olisi suunniteltu. Mikäli joku olisi lapsen halunnut kaapata ja hyötyä asiasta jollain tavalla, miksi olisi hylännyt lapsen? Luulisi, että suunnitelmallinen lapsen kaappaus olisi hieman paremmin järjestetty ja otettu huomioon sekin, että talossa sisällä olevat saattavat tulla ulos minä hetkenä hyvänsä. Voisin kuvitella, että paikalle olisi tultu esim. autolla, jotta pakeneminen olisi nopeampaa. Tai sitten vain lähdetty, vauva kainalossa, juoksemaan karkuun niin paljon kun jaloista lähtee.

Mikäli sieppaus olisi jonkinlainen "kosto" (kuten joku jo aiemmin mainitsi), miksi silti jättää vauva hankeen?

Nyt esiin tulleet seikat, esim. tuo harso, puhuvat mielestäni sen puolesta, etteivät asialla ole (ainakaan pienikokoiset, ajattelemattomat) lapset. Tai ne ehdotetut petoeläimet...

Uskon tällä hetkellä eniten vaihtoehtoon, että paikalle on ihan sattumalta sattunut joku häiriintynyt aikuinen tai nuori. Pahoittelen outoa mielikuvitustani, mutta voisikohan kyseessä olla jonkun/joidenkin sattumalta paikalletulleiden sairas pila? :shock:
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä

gou övei, gou övei juu agli hipi, juu smel of narkotiks

v-a-45
Charlien Enkeli
Viestit: 1878
Liittynyt: Su Helmi 08, 2009 12:40 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja v-a-45 » Ti Maalis 09, 2010 10:51 am

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=2030485 on kuva löytöpaikasta ja nelosen uutisvideossa näkyy jalanjäljet ja ne ei vie tielle vaan talolle?
kohtalo sekoittaa kortit ja me vain pelaamme

Alice Cullen
Nikke Knattertton
Viestit: 895
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2009 5:40 pm

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Alice Cullen » Ti Maalis 09, 2010 10:53 am

ada kirjoitti:^^Periaatteessa varmaan pystyy, jos nostaa harson ylös ja sitten asettelee sen kauniisti takaisin, kun on ottanut vauvan. Edelleenkään en usko, että lapsi välttämättä toimisi näin.
Ei sitä harsoa tarvitse välttämättä ylös nostaa, työntää kädet vaan vaunuihin ja vetäisee vauvan sieltä ylös, harso hipoo siinä kasvoja vähän mutta vauva ei sellaiseen välttämättä edes herää kun nopeasti toimii.
Eli en mä ton takia lapsia sulkisi pois vaihtoehdoista.

MissHolmes
Agentti Scully
Viestit: 8866
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: (K) Vauva kaapattu lastenvaunuista Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja MissHolmes » Ti Maalis 09, 2010 10:54 am

Kuva

ja tässä se kuva.
Nuotio & Äreät Tiput

Vastaa Viestiin