Linjanvetoa postauksiin

Ylläpidon tiedoituksia ja ajankohtaisia ilmoituksia

Valvojat: Moderaattorit, Kilomies, Kyöpeli

Raid

Linjanvetoa postauksiin

Viesti Kirjoittaja Raid »

Palsta on kasvanut voimakkaasti ja eteen on tullut ongelmia ja ristiriitoja uusien viestiketjujen avaamisessa. On monia kirjottajia, jotka tekevät suuren alustuksen joissa on tutkittu aihetta ja huomaavat sitten sen jäävän lukuisien uusien "turhempien" postauksien alle.

Toisaalta halutaan palstan peilaavan aihepiiriin kuuluvat päivän polttavat tapahtumat ja reagoivan niihin nopeasti. On myös hyvä saada nopeata tietoa uusista tapahtumista.

Uusien aiheiden postaamisiin tehdään nyt selkeämpi linjanveto.

Nopeat uutistyyppiset ja -linkit kirjoitetaan uuteen "Ajankohtaista - Juuri Nyt" osioon. Ylläpito sitten nostaa sielta "enemmän keskustelua aiheuttavat" oikeisiin osioihin.

Pidemmät ja kunnon pohjustukset voidaan kirjottaa entiseen malliin niille tarkoitetuille osastoille. Samalla ylläpito peräänkuuluttaa hyviä juttuartikkeleita etusivullensa. Joukossamme on todella lahjakkaita kirjoittajia joiden työ ansaitsee näkyvyyttä.

Tarkoitus on siis pitää palsta selkeänä ja puhtaampana. Samalla on tarkoitus että ns. "rikos"-ketjut pysyvät ajankestävinä ja tietopankkina johon ajan saattessa tulee lisää tietoa myös vanhoihin rikostapahtumiin.

Mieti siis näitä asioita ennen kuin aloitat uuden aiheen palstalla.

- Jos olet epävarma -> laita aihe ”Ajankohtaisiin”

- Yleispätevänä ohjeena -> nopeat uudet aiheet ”Ajankohtaisiin”. Aikaa vievät kirjoitukset omiin osioihinsa.

- Muihin osioihin kirjoittaessasi ajattele ja otsikoi kirjoituksesi siten, että se kestää pitempiaikaista keskustelua. Ei kiitos otsikoita tyyliin: ”Eilen tapahtui kauheita...” tai ”Palomies pelasti kissan puusta”. Ajattele otsikkoasi palvelemassa kirjoitustasi myös tulevaisuudessa.

- Tarkasta onko asiallesi jo olemassa valmista ketjua. Avaa tarvittaessa uusi ketju joka soveltuu oman aiheesi lisäksi myös samankaltaisille tapauksille. Esimerkki: ”Koulukiusaaminen” soveltuu muuhun samankaltaiseen keskusteluun, mutta ”Pikku Penttiä koulukiusattiin puoli vuotta” taas ei.

- Tästä lähtien kyselyt tyyliin ”Muistaako kukaan mitään surmasta 80-90 Vehkalahdella” tms. Siirretään ”Testit ja kyselyt” -osioon.

- Jos kopioit toisesta lähteestä, mainitse lähde ja laita linkki. Muista että ylläpito poistaa median pyynnöstä muualta kopioidun kirjoituksen. Jos haluat aiheellesi pysyvyyttä, kannattaa kirjoittaa siis mieluummin omin sanoin.


Kehoitamme myös jokaista tässä yhteydessä kertaamaan palstan säännöistä seuraavat pykälät:

**3 §** Keskustelu yhdestä aiheesta tulee käydä saman otsikon alla.
Moderaattorit voivat tarvittaessa muuttaa ketjun otsikon vastaamaan
aihetta. Ennen uuden otsikon avaamista kirjoittajan tulee tarkistaa
otsikkolistasta tai search-toimintoa käyttäen onko keskustelua aiheesta
jo toisaalla.

**4 §** Kirjoitetuilta viesteiltä odotetaan jotain uutta sisältöä
keskusteltavana olevaan aiheeseen. Miettikää hetki ennen kuin painatte
.lähetä.-nappulaa: onko viestissänne todellakin annettavaa ketjuun.
Sisällöttömiin viesteihin puututaan erityisesti silloin, kun ne
häiritsevät ketjun alkuperäistä keskustelua.

**5 §* *Viestien kieli- ja kirjoitusasun edellytetään olevan sellaista,
että teksti on helposti luettavaa. Ota huomioon myös viestisi lukijat.
Täydellistä tekstiä ei keneltäkään edellytetä.


Jokaikinen voi nähdä miten pikku-uutisten määrä on ruuhkauttanut palstan eri osioita. Asia on helposti todettavissa vilkaisemalla uutta osiota, minne näitä aiheita on siirretty. Aiheita järjestellään nyt uusiksi ja otsikoita korjataan. Palstoja perataan puhtaammiksi. Myös vanhoja lukittuja viestiketjuja on poistettu. Kyseinen työ jatkuu vielä muutaman päivän ja sen jälkeen moderaattorit siirtelevät avauksia aina tarpeen tullen.

Toivomme uudistuksen tekevän palstamme entistä selkeämmäksi ja eri
osioiden toimivan entistä tehokkaammin palvelemassa omaa tarkoitustansa.

Risuja ja ruusuja voi lähettää Lautamiehiin.

RAID ja murhainfon tiimi

Lukittu