Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

vasikka
Philip Marlowe
Viestit: 1246
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja vasikka » Ke Marras 06, 2019 8:26 pm

Voisihan se taksin ottaminen selittyä silläkin, että on sovittu tapaaminen ja kiire siihen. Tai sitten vaan ei huvittanut kävellä. Monesti kovimpia rahan käyttäjiä ovat ne, joilla ei ole paljoa käyttää.

pilipali
Alibin satunnaislukija
Viestit: 149
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 3:25 am

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja pilipali » Ke Marras 06, 2019 9:01 pm

Kuukauppi kirjoitti:
Ke Marras 06, 2019 7:46 pm
pilipali kirjoitti:
Ma Marras 04, 2019 9:59 am
Se että huonossa rahatilanteessa ollut Pasi on noin lyhyelle matkalle ottanut taksin kertoo siitä että hän on pelännyt jo taksin kulkupeliksi valitessaan joutuvansa väkivallan uhriksi kotimatkallaan. Se kertoo myös siitä että surmaajan on pitänyt tietää missä Pasi asuu.

Mutta se ei kerro sitä oliko surmaaja siellä Mixissä vai joku vanha tuttu jota Pasi ei halunnut enää tavata mutta joka ei halunnut asiaa ymmärtää. Kun tuttujen mukaan ilmeisesti pelkäsi jotakin? Mikseivät ihmiset kerro mitä pelkäävät? Tai kirjoita ylös johonkin että mitä pelkäävät.

Ja oliko se kadoksissa ollut kissa muka koko ajan siellä asunnossa yksin sen ruumiin löytymisestä kuukauden eteenpäin vai oliko joku sen sinne tuonut jälkeenpäin...


Jos on joku epämiellyttävä henkilö ollu tuolla mixeissä ja taksiin noustessa pelänny joutua väkivallan kohteeksi. Miksi olisi päästäny tämän epämiellyttävän henkilön asuntoon.

Kissa oli aaltosen lemmikki koirien lisäksi ja oli kuukauden päivät piileskelly asunnon sohvassa.
Jospa se toinen henkilö on tiennyt missä Pasi asuu. Jos Pasi on käynyt pissattamassa koirat ulkona niin tyyppi on voinut tunkea sisälle samalla oven avauksella. Ja ihmiset käyttäytyvät tuollaisissa tilanteissa usein omituisesti vaikka pelkäisivät. Pasi on silti voinut päästää tyypin sisälle vaikka on tiennyt ettei se välttämättä pääty hyvin.

Musta-Pekka2016
Alibin kestotilaaja
Viestit: 327
Liittynyt: To Syys 08, 2016 1:18 am

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja Musta-Pekka2016 » Ti Marras 26, 2019 2:06 pm

Tämäkin mysteeri olisi aikoja sitten jo selvinnyt mikäli poliisit olisivat Pasin anaalista ottaneet näytteitä. Voisi olettaa että siemennesteiden kautta tekijä olisi jo saatu kiinni. Itse en ainakaan ole löytänyt mitään missä näytteiden otoista mainitaan joten oletan että suu ja anaali ovat jääneet tutkimatta mahdollisten eritteiden osalta.

sdude
Alibin kestotilaaja
Viestit: 306
Liittynyt: To Heinä 12, 2007 9:56 am

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja sdude » Su Joulu 15, 2019 2:13 am

Musta-Pekka2016 kirjoitti:
Ti Marras 26, 2019 2:06 pm
Tämäkin mysteeri olisi aikoja sitten jo selvinnyt mikäli poliisit olisivat Pasin anaalista ottaneet näytteitä. Voisi olettaa että siemennesteiden kautta tekijä olisi jo saatu kiinni. Itse en ainakaan ole löytänyt mitään missä näytteiden otoista mainitaan joten oletan että suu ja anaali ovat jääneet tutkimatta mahdollisten eritteiden osalta.
Kyllä ruumiinavauksessa kaikki tieto kerätään, mutta ei kai sitä nyt julkisesti aleta retostelemaan. Edes meille kotisohva-sherlockeille.

Tampereen Tyttö
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4481
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Ke Heinä 01, 2020 1:22 pm

Onko Harri Haapala täysin poissuljettu mahdollisena tekijänä. 🤔
Onhan siitä spekulointia, mutta tietääkö kukaan onko poliisi tutkinut mahdollista yhteyttä?
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Pahuus on hirvein mielensairaus.

kid
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 906
Liittynyt: Su Tammi 18, 2009 8:10 am
Paikkakunta: Rapakon toisella puolen

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja kid » Su Heinä 05, 2020 6:11 am

Haapala on muuttanut vasta v. 2003 Tampereelle ("Nainen tapettiin Tampereen keskustassa 5.2.2012" ketju, sivu 15):
Seinäjoki 1997–2003
Teuva 1994–1997
Peltola (Teuva) 1987–1994
Nuhteeton metallimies

Toki on voinut olla Tampereella esim. työhaastattelussa tms. Aaltosen surman aikaan. Kuulemma Kvaernerilla ollut töissä aikanaan (ainakin v. 2002 Kvaerner oli muistaakseni Lietsun suunnilla?)

Työnsä puolesta toki kengät on voineet sopia kuvaan... Mutta Haapalan kohde on ollut naiset. Jotenkin mielestäni kyökkipsykologian mukaan uskoisin, että Haapala ei olisi kiinnostunut tappamaan miehiä - ellei kohteeksi ole sattunut esim. transnainen.

Samaisesta ketjusta, sivu 16 otetteita jotka voisivat tuoda viitteitä Aaltosen tapaukseen:
Aamulehden tietojen mukaan Haapala palveli ensimmäisen kerran rauhanturvaajana YK-operaatiossa Libanonissa 1990-luvulla. Vuosina 1993–1994 hän palveli joukkueenjohtajana YK-johtoisessa Makedonian rauhanturvaoperaatiossa. Vuonna 1996 hän osallistui Nato-johtoiseen Bosnian rauhanturvaoperaatioon toimistoupseerina.

Haapalan kanssa palvelleet muistavat miehen pääosin pidettynä palvelustoverina. Eräs välikohtaus Makedoniassa kuitenkin painui palvelustovereiden mieleen.

– Hänellä oli vähän ylimielinen asenne. Kerran hän tumppaili rystysiinsä tupakoita niin, että rystysiin jäi arvet, palvelustoveri muistelee.

– Se oli täysin poikkeuksellista touhua, toinen palvelustoveri sanoo.

Haapala joutui tempauksesta komppanianpäällikön puhutteluun ja hänelle jäi elämään nimi ”Kapteeni Tupakka”.

Bosnian-operaatiossa palvelleille puolestaan jäi sellainen käsitys, että Haapalan palvelusta ei puolen vuoden jälkeen jatkettu rajun alkoholinkäytön takia. Sen sijaan Libanonissa hänen ei muisteta käyttäneen alkoholia ollenkaan.

Haapala harrasti metsästystä. Hän työskenteli metallialla ja teki lukuisia työkeikkoja eri puolille Suomea ja maailmaa.


Haapalalla näytti olevan ihan m.o., joita Aaltosen tapaukseen voitaisiin vertailla:
1. Oliko Aaltosen ruumiissa jälkiä huumaavista aineista? Haapala ujutti uhrien juomaan ensin tajuntaa heikentäviä aineita ja sitten iski.
2. Ruumis - piilotettu vs. ei. Aaltosta ei piilotettu, kuten Haapalan uhri(t) olivat. Uskoisin, että Haapala ei olisi jättänyt uhria esille. Uskon, että hänellä on muitakin uhreja kuin vain tuo yksi murhattu nainen. Haapala teki itsemurhan jäädessään kiinni - mielestäni merkki siitä, että uhreja saattaa olla enemmänkin eikä halunnut istua pitkää kakkua...
3. Tekotapa - Haapala käytti tylppää esinettä ainakin tässä 2012 tapauksessa. Muistaakseni Aaltonen oli surmattu teräaseella?
4. Uhrin sukupuoli. Haapalan ilmoittautuneista uhreista kukaan ei ole ilmeisesti mies.
5. Paikkakunta. Haapala ei tuolloin asunut Tampereella, ja jollei ollut työkeikalla, niin miksi Sievin turvakengät?

Mielestäni tapauksissa on sen verran eroja, etten usko tekijän olevan Haapala.
kimi to futari de aruita ano koro no michi wa mou nakute
soredemo zutto aruita, itsuka kimi to aeru ka na

Mikisu
Sammakkoprofessori
Viestit: 492
Liittynyt: Ti Syys 24, 2013 9:24 pm

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja Mikisu » Pe Heinä 17, 2020 6:39 pm

Nuo turvakengät on saaneet jutussa elämää suuremman roolin. Jos kyseessä oli suunnittelematon surma, niin silloin kengät voivat auttaa tekijän jäljille pääsemisessä. Mutta jos teko oli suunniteltu, kengät voivat johtaa harhaan.

Kengät on alleviivaavasti jätetty esille ja vieläpä niin lähelle surmapaikkaa, että ne varmasti jossain vaiheessa onnistutaan yhdistämään surmaan. Ketjussa on pohdittu kenkien hankkimistapaa: onko ne maksanut työnantaja vai onko ne ostettu itse myymälästä. Kukaan ei nähdäkseni ole ehdottanut, että voi ne olla varastettukin. Tummien heimolaistemme matkaan tarttuu paljon sellaistakin, mitä eivät välttämättä itse käytä mutta kaupittelevat eteenpäin. Ja tuo surmaajan asu sopisi olemaan paitsi tarjoilijan, myös romanimiehen. Ylikasvanut tukka puhuu romaniepäilyä vastaan.

Poliisi ei ole kertonut surmasta tarkemmin kuin että se on tehty teräaseella ja sitä voidaan pitää erityisen raakana ja julmana, eli tutkintanimikettä voidaan vielä lähempänä tapon 20 vuoden vanhentumisaikaa muuttaa murhaksi. Tästä voisi päätellä, että tekijä ei olisi tuonut teräasetta mukanaan (ellei tekijä sitten ole sitä kansanosaa, joka kanniskelee tällaista aina mukanaan), koska sehän ilman muuta puhuisi suunnitelmallisuuden puolesta.

Aaltosen asunnossa on varmasti ollut muovipusseja, joihin kengät olisi voinut pakata, ja varmaan tekijä on veriset vaatteensa tällaiseen pakannutkin. Sukka on vahingossa jäänyt asuntoon, kun tekijä on pukenut tarkoituksella Aaltosen kengät jalkaansa mutta ne ovat olleet vähän ahtaammat, niin ettei sukka ole mahtunut. Toinen sukka on varmaankin tullut mukaan muovipussiin.

Nuo turvakengät on sinänsä tosi nössön näköiset. Vaikea nähdä että homot tai kukaan muukaan näkisi niitä erityisen maskuliinisina tai eroottisina, tuollaisia pyöreitä popoja.

Poliisi ilmeisesti pitää tekoa pikaistuksissa tehtynä, kun kerran olettaa teon painavan tekijän omaatuntoa. Eipä tunnu paljon painavan, ja jos on suunniteltu teko, niin sitä epätodennäköisemmin painaa mieltä. Mutta sekin, että tekoväline on poliisin hallussa, puhuu suunnitelmallisuutta vastaan.

Tekijä lienee ottanut Aaltosen kengät ja ilmeisesti puhtaat Aaltosen vaatteet ylleen pelkästään käytännön syistä, ei voiton, omistamisen tai halventamisen merkiksi kuten Pekka Seppänen omi uhrinsa vaatteet ja kehtasi ne päällä esiintyä vielä oikeudessakin omaisten silmien edessä. Loukatakseen ja tuottaakseen mahdollisimman paljon tuskaa ja osoittaakseen mahtiaan.

Tuo tekijän ja uhrin samankokoisuus on mielenkiintoista. On tietysti mahdollista, että heillä on ollut pitkäkin salasuhde, mutta jos Aaltonen kerran ukkomiehillään kerskui, niin olisi varmasti puhunut tästäkin suhteesta, oli ukkomies tai ei. Jos taas surma on homofobinen, niin tekijäksi sopisi hyvin lesta, helluntailainen tai mustalainen, koska niissä porukoissa ei homoutta hyväksytä. Seksisuhteen ainoa todistaja on tuhottava.

kid
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 906
Liittynyt: Su Tammi 18, 2009 8:10 am
Paikkakunta: Rapakon toisella puolen

Re: Pasi Aaltonen -surmattu Tampereella v.2002

Viesti Kirjoittaja kid » Ma Heinä 20, 2020 4:07 am

Hyvää päätelmää Mikisulta. Nuo kengät on kuitenkin myös siinä mielessä tärkeät, että ne on jätetty surmayönä lähistön porttikonkiin, josta silminnäkijä ne haki talteen huomattuaan, että nyt on jotain omituista meneillään. Juu, voihan ne olla hämäystäkin, totta kai. Mutta itse uskon, että ne liittyvät olennaisesti tapaukseen.

Romaniepäily on mielestäni mahdollinen, mutta ei todennäköinen. Romanikulttuurissa miehillä ei ole pitkiä hiuksia, ja romanimiehet tunnistaa yleensä ns. kantasuomalaisesta melko helposti. Voin olla väärässäkin, mutta käsittääkseni romanimies ei myöskään kulje ilman takkia/pusakkaa.

Nykyisin miehet käyttävät suoria tummia housuja, valkoista tai värikästä paitaa, pusakkaa ja mustia pikkukenkiä. Asun ja yleisen ulkoasun on tärkeintä olla siisti. Lähde: https://www.romanit.fi/opetus/tapakultt ... e-on-aate/

Se, että silminnäkijä ei ole maininnut mitään romaniin viittaavaa on mielestäni paras puolestapuhuja sille, ettei tekijä ole romani. Sen sijaan on puhuttu hoikasta, pitkätukkaisesta, ympärilleen pälyilevästä miehestä jolla on tummat housut ja vaalea kauluspaita. Tekijän sukassa on ollut koirankarvoja, jotka viittaavat siihen, että tekijä on kenties tuntenut Pasin ainakin nimeltä koirajutuista.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/edcb ... 2aefd69b33

Itse uskon, että tämä on nimenomaan homomurha. Joko kyseessä on ollut tekijän salasuhde Pasin kanssa, jota Pasi on halunnut ehkä tuoda esille, tai sitten tekijä on homofobikko, tai kaappihomo. Pasi on ollut tuona iltana Mixeissä. Olisiko hän saattanut nähdä tekijän Mixeissä, tulla juttelemaan, tekijä kenties pelästynyt ja tajunnut, että nyt hänen salaisuutensa tulee ilmi? Sitten tehty treffit Alarantaan koiria ulkoiluttamaan, tekijä kenties uskotellut Pasille että mennään hänen kämpilleen seksille? Vaihtoehtoisesti tekijä on Alarannasta löytynyt ns. puskaseksiseura. Tampereella on etenkin tuohon aikaan ollut tunnettuja mestoja mistä saa seksiseuraa Alasenjärvellä ja Alarannassa (vrt. Helsingin Kaisaniemen puisto). Mielestäni on hyvin mahdollista, että tekijä on ollut ns. "metsästämässä" uhria.

Mitään muuta syytä en itse keksi sille, että miksi tekijä on Pasin asunnossa tuohon aikaan yöstä ollut kuin sen, että sinne on menty joko seksiä harjoittamaan, tai uskoteltu Pasille että näin on käymässä.

Tämä keissi on minulle tamperelaisena sydäntä lähellä, Mallatin murhan kanssa. Mielestäni on mahdollista, että motiivi on sama.
kimi to futari de aruita ano koro no michi wa mou nakute
soredemo zutto aruita, itsuka kimi to aeru ka na

Vastaa Viestiin