Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
JasseHames
Harjunpää
Viestit: 334
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

Mariangel kirjoitti:
To Huhti 15, 2021 10:24 pm
Onkohan vanhoja Alibi-lehtiä luettavissa jossain myös? Ne olivat aikoinaan tosi raakoja sisällöiltään.
Olen käynyt lukemassa kansalliskirjastossa jopa suomalaisten pankkien höpöhöpölehtiä 1980- ja 1990-luvuilta. Pelkkä viihdearvo on melkoinen, vaikken tilannut niitä luettavaksi siihen tarkoitukseen.

Julkaisu mikä julkaisu, siitä on joka tapauksessa toimitettava lain mukaan kansalliskirjastoon kopio, joten eiköhän Alibitkin sieltä löydy. Nyt tsekkasin, että laki koskee nykyään myös mm. televisio-ohjelmia: Laki kulttuuriaineistojen tallettamisesta ja säilyttämisestä

ässähai
Frank Drebin
Viestit: 388
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ässähai »

JasseHames kirjoitti:
Pe Huhti 16, 2021 12:25 am
Julkaisu mikä julkaisu, siitä on joka tapauksessa toimitettava lain mukaan kansalliskirjastoon kopio, joten eiköhän Alibitkin sieltä löydy. Nyt tsekkasin, että laki koskee nykyään myös mm. televisio-ohjelmia: Laki kulttuuriaineistojen tallettamisesta ja säilyttämisestä
Hyvä vinkki tuo kansalliskirjaston vapaakappalekokoelma. Sieltä löytyy kaikki sanomalehdet mikrofilmiltä. Vanhoista paikallislehdistä voi kansalaissalapoliisien silmään pistää vaikka mitä kiinnostavaa juttu- ja kuvamateriaalia, jotka liittyvät näihin Hausjärven tapauksiin, tai muuten saavat aikaan tapauksiin liittyviä oivalluksia. Ja niin kuin täällä on aiemmin todettu, poliisin antamien tietojen vertailu antaa myös osviittaa siitä, missä vaiheessa rikostutkijoiden mielestä heille on tullut sellaista tietoa, joka linkittää Hausjärven tapaukset yhteen, missä vaiheessa poliisi on puhunut sarjamurhaaja-mahdollisuudesta, missä vaiheessa evännyt sarjamurhaaja-mahdollisuuden jne. Media-aineisto antaa myös mahdollisuuden vertailla poliisin ulostuloja Hausjärven tapauksissa niihin muutoksiin, mitä on tapahtunut rikostutkinnan menetelmissä, profiloinneissa käytettyihin asiantuntijoihin, kaikenlaisiin "uusiin tuuliin" mitkä ovat esillä muiden maiden rikostutkinnoissa.

Vaikka näitä Hausjärven tapauksia onkin käsitelty täällä minfossa perusteellisesti (olen nyt lukenut noin puolet aineistosta, siellä on paljon kiinnostavaa, setvintöihin koukuttavaa analyysiä), niin tapahtuma-aikaan sijoittuvia kuvia ei hirveesti ole ollut esillä. Siksi täällä äskettäin käyty keskustelu alueelta otettujen kuvien kautta tuntui virkistävältä. Asiaan liittyvät väitteet olivat niin mielenkiintoisia, että henkilökinat havaitsin vasta kun keskustelu loppui kuin seinään.

Maastokuvat nykyiseltäkin ajalta Hausjärven tapausten alueelta tuntuvat varmasti kiinnostavilta kaikista niistä, jotka eivät ole alueella koskaan käyneet. Onkohan Alibin toimittaja käynyt aikoinaan ajelemassa alueella ja kuvannut mahdollisia tapahtumapaikkoja? (Jos ei ole, niin nyt voisi sen tehdä, ja pistää kuvat lehteen 8) )

Vielä: Jos Alibia koskee kuuden vapaakappaleen säilytysvaatimus, niin silloin sitä löytyy kuudesta kirjastosta, niiden vapaakappalekokoelmista. Tosin kun katsoin Oulun Finna-hausta, niin ihan joka vuoden joka numeroa ei sinnekään taida olla säilytettynä. Mutta Kansalliskirjastosta mikrofilmiltä löytynee kaikki. Jos Alibin toimittaja on käynyt kuvailemassa aluetta aikoinaan, niin kuvia pitäisi löytyä vanhoista numeroista.

-
Edit. Yksi lause muokattu uudestaan, koska siitä oli jäänyt puolet pois 1. versiossa; yksi sivulause lisätty.
Farewell to Asteroid Bennu, https://youtu.be/RkJo6BXfbmA

"Bennu on Aurinkoa kiertävä pikkuplaneetta, joka löydettiin 11.9.1999. Se sai nimensä egyptiläisen mytologian Bennu-linnun mukaan."

JasseHames
Harjunpää
Viestit: 334
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

Riihimäen Sanomat, Hyvinkään Sanomat ja Hämeen Sanomat ovat ainakin niitä paikallislehtiä, joissa Meriläisen tapauksesta olisi voinut olla juttua. Ainakin jotkut Riihimäen alueen tapahtumat ovat kiinnostaneet Hämeen Sanomia: https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame ... oon-143633 Alueella asuvat/asuneet osanevat kertoa kattavammin alueen mediasta?

Aamuposti-lehti on perustettu vasta vuonna 2003, kun Riihimäen Sanomat ja Hyvinkään Sanomat fuusioituivat.

veejee
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Pe Syys 20, 2019 2:19 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja veejee »

Tässäpä asiaa kuvista vielä. Tiedän, että osaa tämä ei kiinnosta ollenkaan, mutta itse olen ollut asiasta alun alkaen hyvin kiinnostunut, koska näitä asioita on voinut selvittää julkistetun tutkinta-aineiston perusteella. Toisekseen, tätä aihealuetta on ketjussa ymmärtääkseni käsitelty aika vähän ennen kuin minä ja muutama muu aloitimme asiaa täällä pohdiskella tänä vuonna.

Itse tykkään käsitellä asioita, jotka ovat mahdollisimman lähellä faktatietoa. Aiemminkin mainitsin, että olen asiakirjauskovainen rikosasioissa ja valokuvat ovat harvoja julkisia asiakirjoja tästä tapauksesta. Siksi en ole juuri ottanut, enkä osaakaan ottaa kantaa keskusteluun esimerkiksi tekijän henkilöllisyydestä tai vaikka Haantien kohtalosta. Mutta suon ilomielen sen keskustelun muille ja on ollut erittäin kiintoisaa kuulla, että osalla on jotain nimiäkin tiedossa epäilyistä.

Yritin saada lisätietoa tukkikasakuvasta, joka aiemmin herätti kiivasta keskustelua. Kävin tänään ottamassa kuvan samasta paikasta kuin Riihitonttu noin 200 metrin päässä Hikiäntiestä. Kuva liitteenä alla, johon piirsin muutaman huomion. Lisäksi alkuperäinen rikospaikkakuva myös.

Mikäli kuva on otettu samasta paikasta, mistä olen melko varma käynnin jälkeen, on alkuperäisessä kuvassa uran vieressä oleva mänty uudessa kuvassa lahona kantona nuolen osoittamassa paikassa suurin piirtein. Samaten löytyi toisen männyn kanto ehkä noin viisi metriä etuviistoon metsään päin nuolen osoittamassa paikassa. Muita lahoja kantoja en löytänyt lähistöltä. Uusia puita ja pieniä harvennukselta jääneitä kantoja toki löytyi. Risteyksessä on myös pieni kohouma tummennan tukkikasan edessä, tämä on nykyisinkin ympyröidyssä paikassa. Kuvan aivan vasemmassa laidassa on myös isompi mänty pystyssä. Siitäkin kanto löytyi jota kuinkin samasta kohtaa mihin nuoli osoittaa. Ainut poikkeavuus on kivi kuvan keskellä, sitä en löytänyt, joskin maahan painuneita kiviä kylläkin.

Aikaisemmin oli juttua myös mahdollisesta eristysnauhasta alkuperäisen rikospaikkakuvan oikeassa laidassa. Zoomasin paintilla kuvaa ja otin kirkkaimmasta pikselistä värianalyysin. Sävy on tumma, mutta kellertävän aallonpituudella. Sopii yksiin kuvan valaistusolosuhteiden, tumman metsäisen taustan ja epätarkkuuden (vähien pikselien ja kaukana olevan kohteen) kanssa. Eli voisi siis olla poliisin eristysnauhaa.
Liitteet
värin sävy.JPG
värin sävy.JPG (38.45 KiB) Katsottu 729 kertaa
uraristeys.JPG
uraristeys.JPG (257.69 KiB) Katsottu 729 kertaa
risteys yleiskuva muokattu3.jpg
risteys yleiskuva muokattu3.jpg (254.3 KiB) Katsottu 729 kertaa

veejee
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Pe Syys 20, 2019 2:19 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja veejee »

Otin kuvan myös Hikiäntien läheisestä risteyksestä. Sieltäkään en kiviä löytänyt uran laidasta.

Kuvat myös kaukaisemmasta risteyksestä kaakkoon (taloille päin, noin 5 metriä risteyksestä kaakon suuntaan) ja luoteeseen eli vastakkaiseen suuntaan. Taloille menevä ura umpeen kasvanut nykyisin ja luntakin oli vielä. Vastakkaiseen suuntaan menevä ura, "uuden hiekkakuopan" suuntaan, oli ajokelpoinen.
Liitteet
hikiäntien laita.jpg
hikiäntien laita.jpg (99.88 KiB) Katsottu 728 kertaa
risteys kaakkoon1.jpg
risteys kaakkoon1.jpg (107.37 KiB) Katsottu 728 kertaa
risteys luoteeseen1.jpg
risteys luoteeseen1.jpg (91.79 KiB) Katsottu 728 kertaa

veejee
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Pe Syys 20, 2019 2:19 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja veejee »

Yhden paikan löysin missä ruumiin löytöpaikka voisi ehkä olla. Useampi kanto täsmäisi isojen mäntyjen kanssa, pois lukien äärioikealla oleva. Matka risteyksen laidasta eli uran alusta 33 askelta kuvan ottopaikkaan. Hikiäntie kulkisi tällöin taustalla nuolien paikalla. Hikiäntie näkyy myös tänään otetussa kuvassa.
Liitteet
ruumiin paikka1.jpg
ruumiin paikka1.jpg (167.12 KiB) Katsottu 718 kertaa
ruumiin paika.jpg
ruumiin paika.jpg (134.94 KiB) Katsottu 718 kertaa
vaihtoehto12.jpg
vaihtoehto12.jpg (315.89 KiB) Katsottu 718 kertaa

damfin
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5237
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja damfin »

^
Pahoittelut että nyt jälleen palaan tähän asiaan, mutta kuinka kaukana siitä Hikiäntiestä tuo arvelemasi mahdollinen ruumiin löytöpaikka nyt sitten oli, enemmän kuin sata metriä vai vähemmän?
Joka tapauksessa tuo voisi hyvinkin olla tuo ruumiin löytöpaikka.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

JasseHames
Harjunpää
Viestit: 334
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

Kiitoksia näistä kuvista ja tiedoista!

Jos ymmärsin oikein, niin tämä hypoteesi sijoittaa Lukkarisen ruumiin löytöpaikan Aholoiden metsätiluksen puolelle.

Tekijä on siis ajellut (hypoteesi) parisataa metriä pitkin metsätietä, raahannut Lukkarisen Pietilän Aholoiden tiluksien rajalla kulkevaa uraa pitkin koillisen suuntaan parikymmentä metriä, suolestanut Lukkarisen kuin eläimen ja tehnyt hänelle ties mitä kaikkea muuta kunniakasta. Tekijä vaikuttaa hienolta mieheltä, joka mahdollisesti edelleenkin elää keskuudessamme ilman mitään seuraamusta teoistaan.

Eiköhän tämä psyko kuitenkin tiedosta, että pienikin hänen jo aiemmin tekemänsä virhe voi jossakin vaiheessa johtaa siihen, että häkki heilahtaa tai mielisairaalan ovet aukeavat ja sen jälkeen sulkeutuvat todennäköisesti lopun elämäkseen.

veejee
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Pe Syys 20, 2019 2:19 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja veejee »

Juuri näin kuin JesseHames totesi, ja tosiaankin minun hypoteesin mukaan. Tosiaan kuva mahdolliselle ruumiin löytöpaikalle on otettu Pietilän palstan puolelta ja ruumis olisi ollut Aholoiden palstan puolella. Karttapaikan kuvaan merkitsin suunnilleen mistä kuva on otettu ja kuvaussuunta siis kaakkoon. Linkki: https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/k ... :100%7D%5D

Matkoja merkitsin myös kuvaan. Ruumis olisi siis 5...10 metriä lyhyempien matkojen päässä.

Tämä kuvauspaikka on ainakin lähellä sitä paikkaa, missä ainakin itse voin nähdä poliisin eristysnauhat tukkikasakuvassa. Siinä paikassa, missä tukkikasakuvassa näkyvät poikittaiset tukit mahdollisten nauhojen ja tummemman tukkikasan välissä, oli tänä päivänäkin vanhoja lahoja tukkeja, eivät tietenkään samat mutta pari metrisiä pöllejä 4 kpl pahasti lahonneita. Tästä paikasta menin uraa pitkin vielä 10...20 metriä kuvauspaikalle.

Toisessa kuvassa nuolella merkittynä mistä otin kuvan. Soikion alueelta huomiona, että minusta vaikutti että uran vasenta laitaa on mahdollisesti levennetty tai muutoin kaivettu/pintamaa poistettu. Tämä ulottui myös metsän puolelle paikoitellen jonkin matkaa. Maa oli tasaisempaa näiltä paikoin ja alkanut kasvamaan koivuvesakkoa. Koivuvesakko kuivalla kankaalla harvemmin alkaa kasvamaan ilman maan mylläystä (metsäkonekin voi teloilla tietysti uran rikkoa). Tämä vaikeuttaa/vaikeutti alueen tutkimista. Muutoinkin isojen mäntyjen vanhat kannot olivat pitkälle lahonneita ja olivat tyypillisesti peittyneet varpuihin ja sammaleeseen. Eli olivat löydettävissä melko helpostikin, mutta sulautuivat hyvin luontoon. Tähän kun vielä vesakko päälle niin vaikeutti tutkintaa. Olisi tyyliin pitänyt joku oranssi aurauskeppi laittaa jokaiseen kantoon pystyyn.

On ihan mahdollista että ruumin on jossakin toisessa paikassa, tässä ainakin yksi erittäin vahva ehdokas, varsinkin jos spekulaationi tukkikasakuvasta pitää paikkansa. Asia vaatisi lisätutkimusta vielä ja sitähän tietysti kukin on vapaa tekemään. Alueelle on vapaa pääsy. Mielestäni ruumispussikuvan kaltaisia paikkoja ei ole muita kuin nuo muutamat urat joita tuolla näkyy.
Liitteet
kuvayspaikka.JPG
kuvayspaikka.JPG (135.18 KiB) Katsottu 427 kertaa
ura kuopalle12.jpg
ura kuopalle12.jpg (437.11 KiB) Katsottu 427 kertaa

Veijo Neste
Lauri Hanhivaara
Viestit: 120
Liittynyt: La Maalis 20, 2021 7:00 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Veijo Neste »

Kiitos, veejee, kuvista ja niiden vertailusta sekä pohdinnoista! Selkiyttävät tätä juttua taas eteenpäin. Minusta ainakin nämä ruumiin sijainnin paikallistamiseen pyrkivät pohdinnat ovat erittäin mielenkiintoisia.

Ja tänä iltanahan se tulee täydet 30 vuotta Tuulan kauhean kohtalon täyttymisestä. Pieni hiljentymisen paikka tässä… Tekijän etumatka on kyllä ajallisesti pitkä. Lieneekö edelleen keskuudessamme, lukeeko näitä meidänkin pohdintojamme… Pieni havaittava sivuttaisliike häneltä, tai se, että asia kuitenkin painaa ja lähestyvä ajallisen ajan vähiin käyminen ja tunnustus voisivat tuoda ratkaisun. Tai jonkun ulkopuolisen avautuva muistikuva kaukaa menneisyydestä, lähipiiriinsä kuuluvan epäily ja rohkaistuminen avautumaan poliisille jostain mieltään painavasta.

Näitä odotellessa pohdinnat jatkukoot.

Itse ensin sijoitin ruumiin löytöpaikan tuosta veejeen mainitsemasta paikasta kaakkoon, metsäuran oikealle puolelle Hikiäntiestä katsoen, siis perustuen Pietilän kertomaan, mutta taidan sittenkin olla väärässä. Kyllä nuo veejeen kuvat niin hyvin käyvät yksiin tuon 1991 otetun tukkikuvan kanssa!

Ja tämä ruumiin jättöpaikka taas saattaisi kertoa paremminkin esim. tekijän laiskuudesta, kun ei ole tuon syvemmälle metsään pyrkinyt, vaikka mahdollisuus olisi ollut. Ja se raottaa ovea tekijän mielenmaisemaan taas piirun verran enemmän.

veejee
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Pe Syys 20, 2019 2:19 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja veejee »

veejee kirjoitti:
La Huhti 17, 2021 8:53 am
Juuri näin kuin JesseHames totesi, ja tosiaankin minun hypoteesin mukaan. Tosiaan kuva mahdolliselle ruumiin löytöpaikalle on otettu Pietilän palstan puolelta ja ruumis olisi ollut Aholoiden palstan puolella. Karttapaikan kuvaan merkitsin suunnilleen mistä kuva on otettu ja kuvaussuunta siis kaakkoon. Linkki: https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/k ... :100%7D%5D

Matkoja merkitsin myös kuvaan. Ruumis olisi siis 5...10 metriä lyhyempien matkojen päässä.

Tämä kuvauspaikka on ainakin lähellä sitä paikkaa, missä ainakin itse voin nähdä poliisin eristysnauhat tukkikasakuvassa. Siinä paikassa, missä tukkikasakuvassa näkyvät poikittaiset tukit mahdollisten nauhojen ja tummemman tukkikasan välissä, oli tänä päivänäkin vanhoja lahoja tukkeja, eivät tietenkään samat mutta pari metrisiä pöllejä 4 kpl pahasti lahonneita. Tästä paikasta menin uraa pitkin vielä 10...20 metriä kuvauspaikalle.

Toisessa kuvassa nuolella merkittynä mistä otin kuvan. Soikion alueelta huomiona, että minusta vaikutti että uran vasenta laitaa on mahdollisesti levennetty tai muutoin kaivettu/pintamaa poistettu. Tämä ulottui myös metsän puolelle paikoitellen jonkin matkaa. Maa oli tasaisempaa näiltä paikoin ja alkanut kasvamaan koivuvesakkoa. Koivuvesakko kuivalla kankaalla harvemmin alkaa kasvamaan ilman maan mylläystä (metsäkonekin voi teloilla tietysti uran rikkoa). Tämä vaikeuttaa/vaikeutti alueen tutkimista. Muutoinkin isojen mäntyjen vanhat kannot olivat pitkälle lahonneita ja olivat tyypillisesti peittyneet varpuihin ja sammaleeseen. Eli olivat löydettävissä melko helpostikin, mutta sulautuivat hyvin luontoon. Tähän kun vielä vesakko päälle niin vaikeutti tutkintaa. Olisi tyyliin pitänyt joku oranssi aurauskeppi laittaa jokaiseen kantoon pystyyn.

On ihan mahdollista että ruumin on jossakin toisessa paikassa, tässä ainakin yksi erittäin vahva ehdokas, varsinkin jos spekulaationi tukkikasakuvasta pitää paikkansa. Asia vaatisi lisätutkimusta vielä ja sitähän tietysti kukin on vapaa tekemään. Alueelle on vapaa pääsy. Mielestäni ruumispussikuvan kaltaisia paikkoja ei ole muita kuin nuo muutamat urat joita tuolla näkyy.

Mainitsin ilmansuunnan väärin kuvauspaikasta, jossa ruumis olisi voinut olla. Kuvaussuunta oli siis lounaaseen uran yli Hikiäntien suuntaan. Itse siis seisoin uran koillis/pohjoispuolella ja siitä yli kuvasin lounaan suuntaan. Anteeksi möhlinki.

Matkat mahdollisesta ruumiin löytöpaikasta käyvät jokseenkin yksiin ilman suurta ristiriitaa ainakin näihin kolmeen juttuun, jotka googlettelulla löysin.

Töyräs mainitsee ohimennen jo 2017, että Lukkarisesta on luotettavihkoja havaintoja myös Riihimäeltä. Töyrään mukaan Hellun pahoinpitelypaikasta on suurin piirtein muutama sata metriä Lukkarisen löytöpaikkaan. Kohta 13:30.
https://www.mtv.fi/sarja/rikospaikka-33 ... hat-733301

Samoihin aikoihin julkaistussa MTV:n artikkelissa mainitaan sanatarkasti ”Ruumis löytyi Hikiäntie 729 risteyksestä lähtevän metsätien varrelta noin 150 metrin päästä”
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/krp ... #gs.yfbd6y

Kadonneet TV-sarjassa mainitaan, että löytöpaikka on sadan metrin päässä hiekkakuopasta, jossa hellun päälle hyökättiin. Kohta 20:00.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/09/1 ... it-haantie

JasseHames
Harjunpää
Viestit: 334
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

Olisiko Hikiäntieltä pystynyt suoraan ajamaan kyseistä metsätilusten rajauraa pitkin ruumiin (oletetulle) löytöpaikalle vuonna 1991? Peruskartan 1989 mukaan ei, mutta siihen ei ole todistetusti merkitty hiekkakupan lähialueen kaikkia metsäteitä ja -uria.

Näillä tiedoilla saa vahvasti sellaisen vaikutelman, että tekijä kätki Haantien ruumiin, koska Lukkarisen murhasta saadut todisteet paljastivat paljon tekijästä.

veejee
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Pe Syys 20, 2019 2:19 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja veejee »

JasseHames kirjoitti:
La Huhti 17, 2021 1:55 pm
Olisiko Hikiäntieltä pystynyt suoraan ajamaan kyseistä metsätilusten rajauraa pitkin ruumiin (oletetulle) löytöpaikalle vuonna 1991? Peruskartan 1989 mukaan ei, mutta siihen ei ole todistetusti merkitty hiekkakupan lähialueen kaikkia metsäteitä ja -uria.

Näillä tiedoilla saa vahvasti sellaisen vaikutelman, että tekijä kätki Haantien ruumiin, koska Lukkarisen murhasta saadut todisteet paljastivat paljon tekijästä.
Vaikea sanoa varmasti tähän mitään. Nykypäivänä punaisella merkittyä uraa (rajauraa) pystyy ajamaan metsäteiden risteyksestä luoteen suuntaan juuri ja juuri henkilöautolla, kaakon suuntaan pystyy ehkä 10 metriä. Sinisellä merkitty urakin on sellainen että sitä pystyy kantoja ja kiviä väistellen just ja just ajamaan tavallisella maavaralla varustetulla henkilöautolla. En tiedä miten aiemmin on ollut, mutta epäilisin että punaisella merkitsemäni ura on ollut traktorilla ajettavissa, ei tavallisella henkilöautolla.

Etsiskelen myös isompia koivuja alueelta, joita mahdollisessa ruumiin löytöpaikassa ei juurikaan ollut. Yhden ison löysin, joka varmasti on ollut 30 vuotta sitten olemassa. Tästä myös kuva alla. Koivu on selvästi korkeampi kuin ympäroiva mäntymetsä. Koivu on suunnilleen raksin kohdalla eli aika lähellä paikkaa, josta olin ottanut kuvan mahdollisesti ruumiin löytöpaikasta. Suunta on sama eli Hikiäntielle päin, joka näkyykin taustalla.
Liitteet
koi12.jpg
koi12.jpg (424.79 KiB) Katsottu 242 kertaa
uria1.jpg
uria1.jpg (280.83 KiB) Katsottu 242 kertaa

riihitonttu
Harjunpää
Viestit: 342
Liittynyt: Pe Tammi 22, 2021 3:32 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja riihitonttu »

JasseHames kirjoitti:
La Huhti 17, 2021 1:55 pm
Olisiko Hikiäntieltä pystynyt suoraan ajamaan kyseistä metsätilusten rajauraa pitkin ruumiin (oletetulle) löytöpaikalle vuonna 1991? Peruskartan 1989 mukaan ei, mutta siihen ei ole todistetusti merkitty hiekkakupan lähialueen kaikkia metsäteitä ja -uria.
Kun google earth 2002 katunäkymää katselee, niin Hikiäntienvarressa on ollut silloin matala ura (lue oja) eikä linjaa pysty havaitsemaan edes tieltä, joten en usko, että uraa olisi pystytty ajamaan henkilöautolla Hikiäntieltä tai Hikiäntielle. Itse en ole tällaisesta mahdollisuudesta koskaan kuullut, enkä siinä myöskään ajettavaa uraa koskaan havainnut Hikiäntien suunnasta.

Vaihtoehdoiksi jää, että tekijä on raahannut Lukkarisen metsään kankaan poikkimenevältä uralta tai kääntynyt linjaa pitkin menevälle uralle josta veejee otti kuvan. Jos oletetaan, että tekijä on alueella liikkunut yöllä ja päätynyt ajamaan linjaa, niin näkisin, että se merkitsee sitä, että tekijä on tuntenut alueen jo astetta paremmin. Ajourana linja on niin heikko (veejeen arvioi oli, että traktorilla siitä pääsee varmasti, henkilöautolla tuskin). Oma arvioni on samanlainen. Jos päädyt ajamaan sitä pitkin, niin on mahdollisuus, että sitä pääsee eteenpäin, mutta myös riski, että ongelmia tulee ja ilman etukäteistuntemusta sitä on hyvin vaikea ennakkoida pimeässä. Jos olet kätkemässä ruumista, et varsinaisesti halua jäädä kätköpaikalle kiinni esimerkiksi auton pohjasta.

Pidän veejeen esittämiä arvioita kuvista hyvinä.

veejee
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Pe Syys 20, 2019 2:19 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja veejee »

riihitonttu kirjoitti:
La Huhti 17, 2021 5:34 pm
JasseHames kirjoitti:
La Huhti 17, 2021 1:55 pm
Olisiko Hikiäntieltä pystynyt suoraan ajamaan kyseistä metsätilusten rajauraa pitkin ruumiin (oletetulle) löytöpaikalle vuonna 1991? Peruskartan 1989 mukaan ei, mutta siihen ei ole todistetusti merkitty hiekkakupan lähialueen kaikkia metsäteitä ja -uria.
Kun google earth 2002 katunäkymää katselee, niin Hikiäntienvarressa on ollut silloin matala ura (lue oja) eikä linjaa pysty havaitsemaan edes tieltä, joten en usko, että uraa olisi pystytty ajamaan henkilöautolla Hikiäntieltä tai Hikiäntielle. Itse en ole tällaisesta mahdollisuudesta koskaan kuullut, enkä siinä myöskään ajettavaa uraa koskaan havainnut Hikiäntien suunnasta.

Vaihtoehdoiksi jää, että tekijä on raahannut Lukkarisen metsään kankaan poikkimenevältä uralta tai kääntynyt linjaa pitkin menevälle uralle josta veejee otti kuvan. Jos oletetaan, että tekijä on alueella liikkunut yöllä ja päätynyt ajamaan linjaa, niin näkisin, että se merkitsee sitä, että tekijä on tuntenut alueen jo astetta paremmin. Ajourana linja on niin heikko (veejeen arvioi oli, että traktorilla siitä pääsee varmasti, henkilöautolla tuskin). Oma arvioni on samanlainen. Jos päädyt ajamaan sitä pitkin, niin on mahdollisuus, että sitä pääsee eteenpäin, mutta myös riski, että ongelmia tulee ja ilman etukäteistuntemusta sitä on hyvin vaikea ennakkoida pimeässä. Jos olet kätkemässä ruumista, et varsinaisesti halua jäädä kätköpaikalle kiinni esimerkiksi auton pohjasta.
Tähän mainittakoon lisähuomiona, että tuota rajalinjaa pitkin menevällä uralla ei ole kunnon kääntöpaikkoja tai oikeastaan ei ole nykypäiväkään oikeastaan minkäänlaisia. Jos oletetaan että ruumis olisi tuolla missä itse arvelin, olisi auto pitänyt pakittaa sinne tai ajaa etuperin ja pakittaa takaisin. Oletteko kokeilleet pakittamista pimeällä metsätiellä, on nimittäin hyvin vaikeaa vaikka olisi tuttu paikka. Sen puoleen uskon, että tekijä on jättänyt auton parkkiin risteykseen tai korkeintaan vähän pakittanut uralle ja siitä ruumis raahattu. Huonokuntoisella uralla on riskinä, kuten riihitonttu mainitsikin, on auton kiinni jääminen, pahimmassa tapauksessa jopa renkaan tai öljypohjan rikkoutuminen kiveen. Pimeässä ei tiedä yhtään missä mikäkin kivi on. Tämä olisi lisännyt kiinni jäämisen riskiä selvästi. Tekijä on hyvin todennäköisesti tiennyt, että kankaan poikki menevää metsätietä pääsee autolla, mutta sivu-uria ei kannata yrittää.

Vastaa Viestiin