Elli Immon murha Kemi 1955

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

erämaaetsivä
Matlock
Viestit: 801
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2010 5:55 pm

Re: Elli Immon murha Kemi 1955

Viesti Kirjoittaja erämaaetsivä » To Loka 17, 2019 12:46 am

Naista epäilisin tekijäksi. Tuo puukon-tupen löytyminen tekopaikalta viitaa myös nais tekijään. Tuohonaikaan miehet kantoivat puukkoa vyöllä jokapaikassa, eikä pidetty ihmeellisenä jos kaupungilla kuljeksi puukko vyöllä, toisin kuin nykyään. Naiset kantoivat myös puukkoa, nutta laukussa, tai taskussa, kuka mistäkin syystä. Tässä vois olla kyseessä tyttöjen välinen kolmiodraama... Maila ?/ Immojen yläkerrassa asuva naaras, joka kertoi kuulleensa kirkaisun ?

terbmis
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 231
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 3:04 pm

Re: Elli Immon murha Kemi 1955

Viesti Kirjoittaja terbmis » To Loka 17, 2019 10:09 am

Päivittäin tuosta murhapaikasta tulee ajeltua ohitse. Pitäisi käydä katsomassa vieläkö se oikopolku on olemassa. Vähän huono paikka oikopolulle kun joutuu junaradan ylittämään, mutta lienee aika yleistä näissä oikomisissa. Kyllä tuosta aikanaan puhuttiin paljonkin, ja muistan itsekin pikkupoikana että kylmiä väreitä tuosta sai kun äidin kanssa käytiin kaupassa syksypimeän aikaan. Äiti aina kauhisteli että "tuohon se tyttöparka tapettiin", ja lisättiin vauhtia..

https://www.google.fi/maps/@65.7581683, ... 312!8i6656

Johonkin 10m päähän oikealle puolelle tuosta radasta keiketi tyttö tapettiin.

Avatar
dazu
Columbo
Viestit: 2325
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Elli Immon murha Kemi 1955

Viesti Kirjoittaja dazu » Pe Loka 18, 2019 7:35 pm

^Kiitokset terbmisille kuvasta. Olen damfinin ja erämaaetsivän kanssa vähän erimieltä tekijästä. En usko, että mikään elokuvajuttu tms. kavereiden välinen erimielisyys voisi laukaista tällaista tekoa. Enemmänkin näen tämän jutun takana sukupuolisia jännitteitä ja nuoren miehen hallitsemattoman testosteronikuohun. Uskon, että tekijä on 18-25-vuotias mies ja, että Elli ja tekijä ovat tunteneet toisensa ennalta.
Onko tekijä sitten tullut ihan sattumalta Elliä vastaan... vai onko hän ollut menossa tapaamaan juuri Elliä alunperinkin... Mistä suunnasta pyörä oli tullut ja mihin mennyt?

Syy tekoon voi liittyä ihan siihenkin, että jos Elli on loukannut tekijää jollain tavalla Ellin ja tekijän keskustellessa ennen tekoa.

Ykkösepäilyni on tämä tapaukseen liitetty reilu 20-vuotias taksikuski, jonka Elli hyvin tunsi.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
paccasucco
Sledge Hammer
Viestit: 1584
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: Elli Immon murha Kemi 1955

Viesti Kirjoittaja paccasucco » Pe Loka 18, 2019 7:51 pm

Niin dazu, hyvä että olet kiinnostunut asiasta. Elli Immon surmaan ei ole löydettävissä järkiperäistä motiivia.Elli Immo ei seurustellut kenenkään kanssa, eikä hänellä ollut vihamiehiä. Avunhuutoja olivat monetkin kuulevinaan, tietysti jälkikäteen.
Puukoniskujen suunnista ja sijainneista voimme jokseenkin luotettavasti päätellä, kummasta suunnasta murhaaja oli uhria lähestynyt.
En usko mihinkään kostomurhaan. Elli Immon poliisi-isä oli kuollut  jo vuosia sitä ennen.
Voimme tietysti miettiä surmapaikalta löydettyjä polkupyörän jälkiä: kuuluivatko ne tekijälle. vai muulle satunnaiselle ohikulkijalle? Renkaiden jäljistä voitiin päätellä paljonkin..
Ja Sarile kiitoksia sinne Ilta-Sanomien toimitukseen- hyvä, että otit asian esille, pyynnöstäni.

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3445
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Elli Immon murha Kemi 1955

Viesti Kirjoittaja damfin » Pe Loka 18, 2019 8:33 pm

Minulle tuosta tulee mieleen hieman samankaltainen kuvio kuin seinäjoen teinimurhassa, jossa 15 vuotias tyttö tappoi kaverinsa, yrittämällä ensin myrkyttää ja sitten puukottamalla, ensin oli ajeltu mopoautolla ihan kavereina kotiin jossa vietetty hieman aikaa, ja sitten yhtäkkiä toinen onkin puukotettuna ja henki pois, ja motiivi siinäkin oli melko olematon, teinitytön kateutta toista teiniä kohtaan.
Tässä Ellin tapauksessakin kateus on voinut kyteä siellä taustalla jo jonkin aikaa, ja sitten tuon epäonnisen elokuvaillan jälkeen purkautua riitelyn seurauksena raivopäiseksi puukolla huitomiseksi.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Salomon
Alokas
Viestit: 26
Liittynyt: Su Heinä 05, 2009 1:56 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Elli Immon murha Kemi 1955

Viesti Kirjoittaja Salomon » La Loka 19, 2019 3:13 am

terbmis kirjoitti:
To Loka 17, 2019 10:09 am
Päivittäin tuosta murhapaikasta tulee ajeltua ohitse. Pitäisi käydä katsomassa vieläkö se oikopolku on olemassa. Vähän huono paikka oikopolulle kun joutuu junaradan ylittämään, mutta lienee aika yleistä näissä oikomisissa. Kyllä tuosta aikanaan puhuttiin paljonkin, ja muistan itsekin pikkupoikana että kylmiä väreitä tuosta sai kun äidin kanssa käytiin kaupassa syksypimeän aikaan. Äiti aina kauhisteli että "tuohon se tyttöparka tapettiin", ja lisättiin vauhtia.
Jaoin mainoksia 80-luvulla tuolle alueelle. Silloin en tiennyt vielä tapauksesta mitään. Välillä tulee käytyä kävelyllä tuolla ja olen yrittänyt muistella missä kohtaa polkuja meni radan yli. Olin siinä käsityksessä että tapahtumapaikka oli enemmän keskustaan päin. Suunilleen Särmääjänkadun kohdilla. Siellä meni vielä 80-luvulla polku radan yli. Pitää ensi kerralla katsella tuota kohtaa tarkemmin.

terbmis
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 231
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 3:04 pm

Re: Elli Immon murha Kemi 1955

Viesti Kirjoittaja terbmis » La Loka 19, 2019 11:05 am

Särmääjänkadun kohdalla on vieläkin ihan hyvä polku, mutta sinne tulee yli 500m Karihaaranväylän risteyksestä. Ellin käyttämä polku oli 250m päässä kyseisetä risteyksestä, näin on ainakin uutisoitu. Eli tulee juuri Karihaaran kentän kohdalle, noille paikkeille. Ei siitä kyllä nykyisin enää mitään polkua lähde.

https://www.google.fi/maps/@65.7559647, ... 312!8i6656

Eli murhapaikka tulee tosiaan vähän kauemmas siitä aiemmin linkkaamastani paikasta, sinne suoran päähän, n. 200m päähän. Olin jo täysin unohtanut koko murhan, kunnes näin tuon Iltasanomien jutun. Pikkupoikana tosiaan tuosta kuultiin kauhujuttuja vanhemmilta, mutta jotenkin on päässyt unohtumaan koko juttu :shock:

terbmis
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 231
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 3:04 pm

Re: Elli Immon murha Kemi 1955

Viesti Kirjoittaja terbmis » La Loka 19, 2019 12:55 pm

Salomon kirjoitti:
To Helmi 28, 2019 6:55 am
Muistaako kukaan mikä oli talon numero Hirvonkadulla jossa Elli asui?
Hirvonkatu 26 tietää Iltasanomat kertoa. Tämä viikko on pyhitetty Ellin tapaukseen Iltasanomissa, jossa on paljon juttua aiheesta.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006275283.html

Ellin kotitalo sijoittuu tosiaan jokseenkin Karihaaran kentän eteläpään kohdalle. Jostain siitä kohdin se polku on aikanaan lähtenyt. Pitää joku päivä käydä vilkaisemassa onko siitä enää mitään jäljellä.

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3445
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Elli Immon murha Kemi 1955

Viesti Kirjoittaja damfin » La Loka 19, 2019 7:48 pm

Vielä jatkospekulaatiota tuohon aikaisempaan pohdintaani, ja tämä on jälleen todellakin spekulointia vailla minkäänlaista faktaa joten jos tämä loukkaa joitain mahdollisesti vielä elossa olevia asianosaisia tai heidän jälkeläisiään niin olen pahoillani siitä.

Mutta siis, jos kuvitellaan niin että tuo Maila olisi päätynyt jonkinlaisessa tunnekuohussa huitomaan puukolla Ellin kuoliaaksi ja sitten hädissään kipaissut kotiinsa, ehkä hän olisi järkyttyneenä ja katuvaisena kotona äidilleen kertonut mitä tuli tehtyä. Voisin pitää hyvin mahdollisena että äiti (ehkä tämä Mailan äiti oli muutenkin pitänyt Elliä huonona seurana tyttärelleen) olisi sitten kauhistunut sitä mitä tyttärelleen tästä seuraa, ja mitä kyläläiset hänestä puhuisivat jos tulisi ilmi että hänen tyttärensä oli tappanut kaverinsa, ja äiti olisi sitten rauhoitellut tytärtään ja käskenyt olemaan hiljaa tapauksesta ja luvannut että kaikki kyllä järjestyy kun pidetään suut kiinni.
Ehkä äiti on sitten yön pimeydessä lähtenyt vielä polkupyörän kanssa käymään paikalla toteamassa että tyttö oli puhunut totta ja Elli tosiaan makaa hengettömänä polun varrella.
Seuraavana aamuna äiti olisi ehkä käynyt Ellin koululla kuulostelemassa puhutaanko siellä tapauksesta mitään, eli onko tapaukselle ollut silminnäkijöitä vai onko niin onnellisesti että kukaan ei ole nähnyt tekoa, ja kun tässä vaiheessa koulussa ei vielä kukaan tiennyt mitään muuta kuin sen että Elli ei ollut koulussa, olisi äidiltä voinut päästä jopa pieni helpottunut mutta pirullinen hymyn kare ajatellessaan että nyt jos he Mailan kanssa pitävät hermonsa kurissa ja kertovat vain siitä kuinka Maila oli eronnut Ellistä matkalla ja tullut kotiinsa eikä tiedä mitään siitä mitä Ellille oli tapahtunut, niin kukaan ei osaa aavistakaan kuinka läheltä mahdollinen tekijä lopulta löytyisikään, vielä kun pidettäisiin sopivasti huolta siitä että kylällä kiertelisi huhuja öisistä epäilyttävistä liikkujista.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

aivoriihi
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 917
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Elli Immon murha Kemi 1955

Viesti Kirjoittaja aivoriihi » La Loka 19, 2019 9:36 pm

Samaa mielta kanssasi, surmaaja oli hyvinkin mahdollisesti nainen. Kultalammasturkkinen nainen kuitenkin loydettiin (muistaisin niin), ja se etsintahaara loppui siihen. Ei ollut Mailan aiti/sukulainen, vaan joku randomi harhailija :shock: , joka vaan sattui tulemaaan koululle laskemaan oppilaita seuraavana aamuna. Outoa, mielestani.
Umlautit lukijan rasituksena :oops:

Salomon
Alokas
Viestit: 26
Liittynyt: Su Heinä 05, 2009 1:56 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Elli Immon murha Kemi 1955

Viesti Kirjoittaja Salomon » Su Loka 20, 2019 6:56 am

terbmis kirjoitti:
La Loka 19, 2019 12:55 pm
Salomon kirjoitti:
To Helmi 28, 2019 6:55 am
Muistaako kukaan mikä oli talon numero Hirvonkadulla jossa Elli asui?
Hirvonkatu 26 tietää Iltasanomat kertoa. Tämä viikko on pyhitetty Ellin tapaukseen Iltasanomissa, jossa on paljon juttua aiheesta.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006275283.html

Ellin kotitalo sijoittuu tosiaan jokseenkin Karihaaran kentän eteläpään kohdalle. Jostain siitä kohdin se polku on aikanaan lähtenyt. Pitää joku päivä käydä vilkaisemassa onko siitä enää mitään jäljellä.
Tämän mukaan polkusta ei ole mitään jäljellä.

https://goo.gl/maps/UFeK2ATgqeHFqJos8

Avatar
Hevosmiesten tt
Alokas
Viestit: 11
Liittynyt: Pe Elo 19, 2016 8:42 pm

Re: Elli Immon murha Kemi 1955

Viesti Kirjoittaja Hevosmiesten tt » Su Loka 20, 2019 9:16 am

Kyllä se noilla paikkeilla on. https://goo.gl/maps/eB22t5AembmMeunBA. Tuon ison petäjän lähellä.

terbmis
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 231
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 3:04 pm

Re: Elli Immon murha Kemi 1955

Viesti Kirjoittaja terbmis » Su Loka 20, 2019 9:48 am

Hevosmiesten tt kirjoitti:
Su Loka 20, 2019 9:16 am
Kyllä se noilla paikkeilla on. https://goo.gl/maps/eB22t5AembmMeunBA. Tuon ison petäjän lähellä.
Tuota samaa paikkaa minäkin olen katsellut, mutta tuohon tulee n.400m risteyksestä, kun pöytäkirjoihin on merkitty "noin" 250m. Ehkä se on haarukoitu sinnepäin, tiedä häntä. Tuo paikka kyllä matsaisi männynkin puolesta, saattaa hyvinkin olla sama puu mikä näkyy vanhassa mustavalkokuvassa. Jos nuo autot todellakin ovat parkissa Lapintiellä, ja ruumiin löytöpaikka on tuo missä nuo kaksi miestä seisovat, niin sehän on tosiaan ihan tien vieressä, tuon samaisen männyn välittömässä läheisyydessä. Tuhansia kertoja tuosta on tosiaan tullut ajeltua ohitse vuosikymmenten aikana uhraamatta ajatustakaan Elli Immon muistolle.. Hyvin muuten näkyy Karihaaran kenttäkin tuossa mustavalkokuvassa taustalla.

Kuva

terbmis
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 231
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 3:04 pm

Re: Elli Immon murha Kemi 1955

Viesti Kirjoittaja terbmis » Su Loka 20, 2019 1:28 pm

Kävin tsekkaamassa niin kyllä se polku on yhä olemassa. Tuosta on Elli aikanaan kävellyt lukemattomia kertoja.

Kuva

Polku jatkuu radan suuntaan ja menee aina Hirvonkadun pohjoispäähän asti.

Kuva

Jonnekin noille sijoille päättyi Ellin taival.

Kuva

Ellin kotitalo on tosiaan ihan vieressä, heti radan takana.

Alibion
Alibin satunnaislukija
Viestit: 103
Liittynyt: Ti Loka 23, 2018 7:49 pm

Re: Elli Immon murha Kemi 1955

Viesti Kirjoittaja Alibion » Ma Loka 21, 2019 11:36 pm

Kyllä tapahtumapaikka on hyvin lähellä ylimmässä kuvassa näkyvää paikkaa. Itse asuin lapsuuteni juurikin näissä maisemissa ja tämä tapaus on tuttu jo nuoruudesta kun asia tuli välillä aina esiin eri yhteyksissä.
Äitini oli hieman Elliä nuorempi mutta muistaa nuoren naisen todella hyvin kun vuosia asuivat melkein naapuritaloissa. Tapahtuman aikaan ja sen jälkeenkään ei kuulemma yksin liikuttu iltaisin ja ovet pidettiin öisin visusti lukossa. Erikoinen tapaus tämäkin kun on vieläkin selvittämättä kuka Ellin surmasi ja miksi?

Vastaa Viestiin