Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6812
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Ti Joulu 02, 2014 3:55 pm

Syyteharkinnassa ollut, mutta juttu on kuivunut kasaan.
Pitää muistaa että Sarin katoamisen ja löytymisen välillä on pitkä aika.
Ihmisen mieli tekee helposti pieniä kepposia kun oikein pinnistelee ja koettaa yhdistää niitä johonkin asiaan josta on kulunut aikaa, eikä asia ole ollut tapahtumahetkellä merkityksellinen.

Auto havainnoissa on saattanut mennä päivät ja viikot sekaisin. Ainut faktahan on se autoon liittyvä että kumimatto löytyi, mutta senkin kytkeminen ajallisesti tapahtumaan voi olla aika haasteellista.

Sarin vaatetukseta varmaan olisi ollut saatavilla jollakin konstilla dna. Vaatteet ovat varmaankin tallessa ja vaatekudosten sisältä voi löytyä vaikka mitä jos dnata päästään vertaaman olemassa olevaan dnarekisteriin.
Täällä tänään, missä huomenna?

hannu hanhi
Hercule Poirot
Viestit: 2131
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi » Ti Joulu 02, 2014 7:31 pm

Destiny kirjoitti:
miumiu kirjoitti:Tarkotinkin rikostarinoita suomesta :D Vähän meni ajatukset sekaisin. Mää muistan joskus kattoneeni jonkin ohjelman, missä oli lavastettu tää auton auttaminen ojasta? :shock: Tai sitten oon nähnyt unta :mrgreen:
Et ole tai sitten olen katsonut kanssasi samaa unta. Mietin, olisiko ollut joku Poliisi TV:n juttu.
Voi olla, että oli aikanaan Poliisi TV:ssä. Mullakin sellainen hämärä muistikuva. Jokin varsinaista dokumenttia lyhyempi juttu kuitenkin.

19736
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 1:19 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja 19736 » Su Loka 25, 2015 10:02 pm

Sarin tuntomerkkeihin sopiva henkilö nähiin vanhassa Escortissa katoamisiltana.
Toinen autohavainto on Toyota Corollasta ilmeisesti lähellä paikkaa josta Sarin ruumis syksyllä löydettiin.
Tästä Corollan liikkeistä oli tehty Poliisi tv:hen pätkä tapahtumista. Saria ei tuossa Corolassa nähty.
Edellä ketjussa tuota autolinjaa on käsitelty.

Amanamen
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 44
Liittynyt: To Helmi 05, 2009 1:33 am

Re:

Viesti Kirjoittaja Amanamen » La Marras 07, 2015 3:38 pm

Urho kirjoitti:Vähän puutteelliset pohjatiedot tästä juuri 20 vuotta "täyttäneestä" tapauksesta. Tekijästähän saatiin nimenomaan erittäin tarkka vihje.

Autoileva pariskunta oli mitä ilmeisimmin katoamisyönä auttanut ojaan ajanutta sekavassa mielentilassa olutta miesautoilijaa lähellä paikkaa, josta ruumis myöhemmin löytyi. Kaiken lisäksi avunantaja tiesi kertoa, että oli vuosia aikaisemmin nähnyt miehen joitakin kertoja jossain kahvilassa, joka sijaitsi Forssan pohjoispuolisella maaseudulla. Auton mallia en muista, mutta se oli tiedossa väriä myöten. Urbaanin, vai pitäisikö sanoa maalaislegendan mukaan yksi tämän johdosta epäilyksen alaiseksi joutunut henkilö tappoi itsensä. - Vaikea sanoa, mutta mielestäni poliisin käytös eli vaikeneminen esim. tämän 20 vuotispäivän tietämissä kertoo siitä, että syyllinen on ollut tiedossa.

Jahka avaatte otsikon Sirkka-Liisa Waljuksesta, niin kerron vähän vastaavanlaisesta epäillystä siinä tapauksessa.
Komppaan tätä. Joku muisteli muutama postaus aikaisemmin että tästä olisi ollut televisiossa. Muistelen samaa itsekin. Olisko ollut joku Poliisi tv? Erikoisjuttu. Siinä poliisi taisi epäsuoraan vihjata että "Epäily tekijästä on ollut, mutta kyseinen henkilö oli kuollut" Olisko se vaan mennyt niin yksinkertaisesti että kyydin tarjoaminen johti epäonnistuneesta pesän vonkaamis yrityksestä henkirikokseen.
Kenen kakkosnikki mä olinkaan?

makkemies7637
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Su Kesä 08, 2014 2:45 am

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja makkemies7637 » La Helmi 13, 2016 7:08 pm

jarmo.janis kirjoitti:
elli72 kirjoitti:No se on vaan ollut Jarmo niin monta kertaa aikaisemminkin sama juttu, että ruumista ei vaan ole löydetty vaikka pyöritään ihan lähitienoilla. Tähän voisi heittää ne samat kysymykset joita heitin toiseen ketjuun joitakin viikkoja sitten. Mitä vaatteita Sarilla oli päällä katoamishetkellä ja mitä vaatteita oli päällä löytymishetkellä? Niistä pitäisi pystyä ainakin osittain päättelemään onko säilytetty jossakin muualla?

Jos tuo corolla mies ei liity tapaukseen millään tavalla, miksi hän ei ole ilmoittautunut? Kyllä minä ennemmin uskon, että corollamies liittyy tapaukseen, kuin se että Sari on ollut vangittuna jossakin. Saati sitten sitä vaihtoehtoa, että ruumiin paikkaa on myöhemmin vaihdettu.
Vaiika isolla varmuudella saatetaankin joutua toteamaan minun olevan väärässä, niin esittämäni versio on tutkittava ja kiinnostava varsinkin kun uhria ei oltu säkitetty haju paljastumisen viivästyttämiseksi, toisin kuin esimerkiksi ne pähkinärinteen tyypit. Version pohtimiselle ja huomioon ottamiselle on siis perusteet.
KerttuC kirjoitti:Jossain viestissä oli mainittu, että alusvaatteet puuttuivat. Sari oli kuitenkin ilmeisesti täysin muuten pukeissa, kun hänet löydettiin, vai kuinka? Kumma, että alusvaatteiden puuttumisesta on kerrottu julkisuuteen. Sukkahousujen yms pukeminen tajuttomalle saatikka kuolleelle ei liene maailman helpoin homma eikä sitä varmasti ole tehty autossa tai pyryssä ulkona. Pistää mietityttämään, oliko hänellä alusvaatteet kotoa lähtiessä. Hame ja alusvaatteiden puuttuminen viittaavat tiettyihin asioihin, ainakin näin muistelen omasta nuoruudestani. Näin ollen syyllinen ei ole kyllä takametsien pelätty mies vaan joku turvallisempi, jonka kanssa "vaan" leikit meni liian pitkälle.
Vaikkakaan Saria ei välttämättä oltaisi pidetty vankina missään on tuo alusvaatteiden puuttuminen (jos totta)merkki siitä että vähän enemmän aikaa tekijä on Sarin kanssa käyttänyt.

Onko siitä Corolla havainnosta kellonaikaa, tai edes arviota, jotta voidaan katsoa olisiko se ajallisesti Sarin likkumisiin sopiva.
TÄHÄN VAATEASIAAN KANTAA OTTAMATTA KERRON OMAN NÄKEMYKSENI SARIN LÖYTÖ PAIKASTA... TUNNEN TÄMÄN NS."NELJÄN TIEN RISTEYKSEN" JOSTA RUUMIS SIIS LÖYTYI ERITTÄIN TARKASTI. LÄHINNÄKIN SIIS TIET JOISTA SIIHEN PAIKKAAN PÄÄSEE. OSAAN ITSE AJAA LEMPÄÄNTIELTÄ LAUTAPORTAANTIELLE KÄYMÄTTÄ KERTAAKAAN TIELLÄ 284 (FORSSA-URJALA) KÄYTÄNNÖSSÄ HÄTÄÄNTYNYT TAPPAJA/MURHAAJA VOI EKSYÄ KYSEISEEN PAIKKAAN, KÄÄNTYMÄLLÄ TIELTÄ 284 OIKEALLE KOJON KYLÄKAUPALTA... ILMEISESTI TEITÄ TUNTEMATON TEKIJÄ EI OLE USKALTANUT AJAA OUTOA TIETÄ PIDEMMÄLLE HUONOSSA KELISSÄ??? PAIKKA JOSSA TÄMÄ LEMPÄÄNTIELLE VIEVÄ REKIRIKONTIE KÄÄNTYY ISOMMALTA TIELTÄ OIKEALLE ON HYVIN EPÄTASAISTA JA METSÄISTÄ MAASTOA VOI PITÄÄ SALAISUUTENSA PITKÄÄNKIN... LUMI ON SOTKENUT RAAHAUSJÄLJET HYVIN NOPEASTI, KOSKA SILLOIN ON KELI OLLUT TODELLA LUMINEN. KÄYTÄNNÖSSÄ AJATELLEN VARSINKAAN REKIRIKONTIETÄ EI OLISI PYSTYNYT TAKAVETOISELLA AUTOLLA AJAMAAN, JA JOS OLISI AJANUT SAMAA TIETÄ ETEENPÄIN OLISI TULLUT HYVIN PITKÄLLÄ VASTAAN KIIMALAMMINTIE, JOKA MYÖSKIN ON TALVELLA HUONOSSA KUNNOSSA NYKYÄÄNKIN... SENVERRAN VOIN NYT TARKENTAA TUOTA HAJUASIAA, ETTÄ SIELLÄ ON TOTUTTU HYVINKIN PAHANHAJUISIIN HIRVEN JÄTÖKSIIN, JA MYÖS METSIIN KUOLLEISIIN ELÄIMIIN... JUURI MAASTON EPÄTASAISUUS VOI SUUNNATA TUULEN MAASSA VIRUVAN RUUMIIN OHITSE... KÄYKÄÄPÄ JOSKUS NÄIN NAVIGAATTOREIDEN AIKAAN KATSOMASSA REKIRIKON RISTEYSTÄ. SIINÄ ON PUIDEN KÄTKÖISSÄ MUSTA KYLTTI OIKEALLA JOSSA LUKEE VALKOISELLA FORSSA. EI OLE MIKÄÄN IHME, ETTEI KUSKILLA OLE OLLUT SINNE OSUTTUAAN MUUTA MAHDOLLISUUTTA, KUIN KÄÄNTYÄ REKIRIKON TIEHAARASSA TMS. OLEN KAVEREITANI MONESTI KUSKANNUT NÄIDEN TEIDEN KAUTTA, JA KYSYNYT ESIM. KIIMALAMMINTIELLÄ "OSAATKO TAKAS FORSSAAN, JOS JÄTÄN SUT TÄHÄN...?" MELKO USEIN TULLUT KIELTÄVÄ VASTAUS! FUNTSIKAAHAN TÄTÄ MAHDOLLISUUTTA...

poepporoo
Wallander
Viestit: 1003
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja poepporoo » Su Helmi 14, 2016 10:12 pm

makkemies7637 kirjoitti:] TÄHÄN VAATEASIAAN KANTAA OTTAMATTA KERRON OMAN NÄKEMYKSENI SARIN LÖYTÖ PAIKASTA... TUNNEN TÄMÄN NS."NELJÄN TIEN RISTEYKSEN" JOSTA RUUMIS SIIS LÖYTYI ERITTÄIN TARKASTI. LÄHINNÄKIN SIIS TIET JOISTA SIIHEN PAIKKAAN PÄÄSEE. OSAAN ITSE AJAA LEMPÄÄNTIELTÄ LAUTAPORTAANTIELLE KÄYMÄTTÄ KERTAAKAAN TIELLÄ 284 (FORSSA-URJALA) KÄYTÄNNÖSSÄ HÄTÄÄNTYNYT TAPPAJA/MURHAAJA VOI EKSYÄ KYSEISEEN PAIKKAAN, KÄÄNTYMÄLLÄ TIELTÄ 284 OIKEALLE KOJON KYLÄKAUPALTA... ILMEISESTI TEITÄ TUNTEMATON TEKIJÄ EI OLE USKALTANUT AJAA OUTOA TIETÄ PIDEMMÄLLE HUONOSSA KELISSÄ??? PAIKKA JOSSA TÄMÄ LEMPÄÄNTIELLE VIEVÄ REKIRIKONTIE KÄÄNTYY ISOMMALTA TIELTÄ OIKEALLE ON HYVIN EPÄTASAISTA JA METSÄISTÄ MAASTOA VOI PITÄÄ SALAISUUTENSA PITKÄÄNKIN... LUMI ON SOTKENUT RAAHAUSJÄLJET HYVIN NOPEASTI, KOSKA SILLOIN ON KELI OLLUT TODELLA LUMINEN. KÄYTÄNNÖSSÄ AJATELLEN VARSINKAAN REKIRIKONTIETÄ EI OLISI PYSTYNYT TAKAVETOISELLA AUTOLLA AJAMAAN, JA JOS OLISI AJANUT SAMAA TIETÄ ETEENPÄIN OLISI TULLUT HYVIN PITKÄLLÄ VASTAAN KIIMALAMMINTIE, JOKA MYÖSKIN ON TALVELLA HUONOSSA KUNNOSSA NYKYÄÄNKIN... SENVERRAN VOIN NYT TARKENTAA TUOTA HAJUASIAA, ETTÄ SIELLÄ ON TOTUTTU HYVINKIN PAHANHAJUISIIN HIRVEN JÄTÖKSIIN, JA MYÖS METSIIN KUOLLEISIIN ELÄIMIIN... JUURI MAASTON EPÄTASAISUUS VOI SUUNNATA TUULEN MAASSA VIRUVAN RUUMIIN OHITSE... KÄYKÄÄPÄ JOSKUS NÄIN NAVIGAATTOREIDEN AIKAAN KATSOMASSA REKIRIKON RISTEYSTÄ. SIINÄ ON PUIDEN KÄTKÖISSÄ MUSTA KYLTTI OIKEALLA JOSSA LUKEE VALKOISELLA FORSSA. EI OLE MIKÄÄN IHME, ETTEI KUSKILLA OLE OLLUT SINNE OSUTTUAAN MUUTA MAHDOLLISUUTTA, KUIN KÄÄNTYÄ REKIRIKON TIEHAARASSA TMS. OLEN KAVEREITANI MONESTI KUSKANNUT NÄIDEN TEIDEN KAUTTA, JA KYSYNYT ESIM. KIIMALAMMINTIELLÄ "OSAATKO TAKAS FORSSAAN, JOS JÄTÄN SUT TÄHÄN...?" MELKO USEIN TULLUT KIELTÄVÄ VASTAUS! FUNTSIKAAHAN TÄTÄ MAHDOLLISUUTTA...
Anteeksi nyt mutta en saanut kyllä tolkkua, että mikä se löytöpaikka tarkalleen ottaen nyt oli? Minkä nimiset tiet ovat lähellä löytöpaikkaa?? Liittyykö mainitsemasi Lautaportaantie(vaiko Susikkaantie?) jotenkin asiaan?
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-

Emmett Young
Parranpäristäjä
Viestit: 82
Liittynyt: Ti Marras 24, 2009 10:56 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Emmett Young » Ma Helmi 15, 2016 3:35 am

poepporoo kirjoitti:Anteeksi nyt mutta en saanut kyllä tolkkua, että mikä se löytöpaikka tarkalleen ottaen nyt oli? Minkä nimiset tiet ovat lähellä löytöpaikkaa?? Liittyykö mainitsemasi Lautaportaantie(vaiko Susikkaantie?) jotenkin asiaan?
Ihan ensimmäisellä sivulla nimimerkki 'Pete 31' kuvailee löytöpaikan melko tarkasti. Karttoja tutkiessa kaiketi paikka sitten osuu teiden Rekirikontie - Kiimalammintie - Kiimakalliontie - Luolalammintie erkanemispaikan lähelle.
https://www.google.fi/maps/dir//Kiimaka ... 60.9066266

poepporoo
Wallander
Viestit: 1003
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja poepporoo » Ma Helmi 15, 2016 4:49 pm

^Juu kiitoksia vaan. Olen aiemmin kerran lukenut ketjun kyllä, nyt vain sattui tuo ISOILLA- kirjaimilla kirjoitettu teksti kiinnostamaan, kun olin samaan aikaan Tammelan seudulla(ensi kerralla menen itse "pääkallopaikalle"). Ja tuo on kyllä hyvin mahdollista, että tekijä on paniikissa eksynyt teille tai huonon ajokelin vuoksi jättänyt uhrin sinne, minne on juuri ja juuri uskaltanut ajaa autolla. Nyt kun lunta oli vkl n.15cm ja ylikin(?), auraamattomilla, epätasaisilla pikkuteillä sai jo miettiä, miten auto käyttäytyy..ei se tiellä pysyminen niinkään vaan se, jääkö auto jumiin liian hitaassa vauhdissa/pysähdyttyään.

Edittos. Tuli vielä mieleen Tammelan vierestä kulkeva tie nro.10, mistä on pikku matka tielle nro. 54, mikä puolestaan johtaa Riihimäelle...ja mielikuvitus pääsee taas valloilleen :wink: Aika paljon oli raskasta liikennettä tuolla tiellä...mikä on saattanut edes auttaa siihen, että tie 54 on tullut tutuksi tekijälle?

Edit.2. Nuo maisemat tuolla hämeessä näyttivät kyllä hyvin autioilta nyt...miten autiot ja esim. Pikkutietkin olleet huonossa kunnossa tuolloin melk. 30 vuotta sitten!?
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-

Emmett Young
Parranpäristäjä
Viestit: 82
Liittynyt: Ti Marras 24, 2009 10:56 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Emmett Young » Ma Helmi 15, 2016 9:00 pm

Sivulla 3 Doctor Lecter kirjoittaa Hesarin uutisesta, joka julkaistu nelisen vuotta Sarin katoamisen jälkeen. Uutisen mukaan "Epäsiististi pukeutunut mies on ajanut autonsa ojaan Forssan Koijärven Heinämaantiellä ilmeisesti illalla 6. helmikuuta 1987, joka oli myös Sarin katoamisilta. Autoa oli auttamassa ojasta neljä henkilöä."

Kun ensin karttaa katseli vaikutti siltä, että ruumiin löytöpaikan ja ojaanajopaikan välillä ei ollut muuta tieyhteyttä kuin ajaa Forssa-Urjala -tien kautta, eli tietä 284. Reittiopastus kuitenkin löytää n. 16 km:n mittaisen ajoyhteyden pieniä mökkiteitä pitkin. Ovatko nämä tiet olleet tapahtuma-aikaan ajokunnossa riippuu täysin siitä, minkälaisen auraussopimuksen sen varrella olevien kiinteistöjen omistajat ovat tehneet jonkin paikallisen isännän kanssa.

Tietysti ovat jutun tutkijatkin miettineet sitä, onko ojaan ajaneella epäsiistillä tyypillä suora yhteys murhaan. Jos on, on olemassa kaksi syytä siihen, miksi hän on ajellut pyryisenä yönä Heinämaantiellä ja siellä penkkaan:
1) hän on tuntenut paikallisen tiestön todella hyvin, ja pyrkinyt vähän liikennöityjä väyliä hyväkseen käyttäen huomiota herättämättä pääsemään takaisin ihmisten ilmoille, tai
2) ruumiin autostaan lempattuaan Rekirikontien varteen ollut sen verran paniikissa, ja seutua tuntemattomana lähtenyt harhailemaan väärään suuntaan, kunnes monien risteävien teiden kautta ajautunut Heinämaantielle ja siellä kahauttanut valliin.
Kakkosvaihtoehdossa voisi luulla, että autosta olisi muitakin näköhavaintoja, koska todennäköisesti on jounut useammankin kerran harhaan, ajanut umpiperään talojen pihaan ja siellä tullut nähdyksi käännellessään.

Cassandra
Wallander
Viestit: 1047
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: Sari Liinaharja

Viesti Kirjoittaja Cassandra » Ma Helmi 15, 2016 11:45 pm

Cassandra kirjoitti:
19736 kirjoitti:Kävin katsomassa viime kesänä tätä tietä jonka varresta Sari löytyi surmattuna yli 20v sitten. Tie on Rekirikon tie.Tienviitassa lukee Rekirikko. Tie lähtee Forssa - Urjala tieltä noin 4-5 km Forssasta Urjalan suuntaan. Aivan tien risteyksessä on kyläkauppa joka käsittääkseni palvelee vielä nykypäivänäkin kiitos runsaan mökkiasutuksen joka pitää muutkin kyläkaupat hengissä tällä alueella.
Mutta takaisin aiheeseen. Ajoin tietä noin 2,5 km kunnes tukkirekka teki kuormaa ja täytti koko kylätien joten oli palattava takaisin. Yhden kilometrin päästä tiestä on isoa kuusimetsää ja noin kahden kilometrin päässä oli nuorta taimikkoa. Uskoisin että surman tapahtuma aikaan myös tässä kohtaan on ollut iso kuusikorpi.
Taloja tienvarressa on siellä täällä. Muistaakseni neljä asumusta. En tosin osaa sanoa onko kaikki talot ympärivuotisessa käytössä. Siis ei aivan autio metsätie kuten olen tähän asti olettanut.
Muistaako kukaan kuinka monta km rekirikon tietä Sarin ruumis löytyi. Muistan jostain lukeneeni että Forssa-Urjala tieltä olisi matkaa ollut ruumiin löytöpaikalle 4,5km. En siis päässyt aivan perille asti. Onko jossain mainittu ja onko paikalle asetettu jotain muistomerkkiä? Onko julkisuudessa mainittu täsmällistä ruumiin löytöpaikkaa.
Työkeikka vei mut seudulle, joten kävin ajamassa Rekirikontien päästä päähän. Kieltämättä oli vähän aavemaista ajaa tuota tietä illan hämärässä täysikuun loistaessa suoraan edessä. Kävi jopa mielessä kääntyä takaisin, mutta ajoin kuitenkin tien loppuun asti.

Rekirikontie tosiaan lähtee Koijärven lyläkaupan pihalta. Tienviitta on keskellä pihaa, kuten myös vanha, mustapohjainen paikannimikyltti, josta hädintuskin sai selvää. Tien alkuosa on hyväkuntoinen, ja ensimmäisen 4,5km matkalla on useita taloja, osa isoja, vanhoja maataloja joiden pihalla on valtavia kuivureita ja muita rakennuksia. Selvästi vauraita tiloja. Viimeinen talo on 4,5km päässä tien alusta, ja tästä alkoi metsäpätkä ja nousu. Ruumiin löytöpaikka on 6km tien alusta, eli 1,5km viimeiseltä talolta eteenpäin. Mutkasta lähtevät metsätiet oli yllättävän leveitä, ja musta näytti että ne oli aurattu. Myös risteys oli aika iso. En pysähtynyt paikalle, koska toisen metsätien alussa oli tukkirekka, ja vähän aiemmin tien varressa oli metsätyöt kesken. En viitsinyt mennä paikalle pällistelemään, jos joku siellä töitään teki.

Tie jatkaa jonkun matkaa ruumiin löytöpaikan jälkeen korkealla ennen kuin alkaa mutkainen alamäki. Tietä ei myöskään oltu aurattu niin hyvin ja leveästi kuin alkupätkää, ja mulle meinaskin käydä hullusti, kun alamäessä tuli auto vastaan. Väistin liian reunaan ja renkaat upposi penkalle. Vastaantullut auto onneksi peruutti leveämmälle kohdalle, ja mä sain auton pois penkasta ja pääsin toisesta ohi. Mielessä kävi, että noinkohan mäkin tarvin apua juututtuani lumeen... Ensimmäinen talo löytöpaikan jälkeen oli parin kilometsin päässä, ja näytti autiolta. Muutama pienempi, nimetty tie tällä metsäpätkällä oli, mutta niiden asutuksesta mulla ei ole tietoa. Tie päättyi isommalle, hyvinhoidetulle tielle, jolta pääsee takaisin Koijärvelle. Ihan tien lopussa oli pari taloa.

Täytyy kyllä käydä ajamassa tuo pätkä uudestaan kesällä, ja valoisaan aikaan. Täytyy sanoa, että vaikka mä ajan rohkeasti vieraita pikkuteitä, niin sankassa lumipyryssä mua ei olisi tuolle tielle vapaaehtoisesti saanut. Sen verran huonossa kunnossa loppupätkä oli, vaikkei lunta ollut tullut aikoihin, ja tiellä oli ajettu.
Tässä mun kuvaus tiestä. Löytyy sivulta 7.

poepporoo
Wallander
Viestit: 1003
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja poepporoo » Su Helmi 21, 2016 12:23 pm

Olen miettinyt tuota kyläkauppaa usein nyt tässä..Olisiko tuonne Rekirikkoon "osattu" mennä siksi, kun kauppa toiminut maamerkkinä ja siitä ollut helppo kääntyä sivuteille? Myös kauempaa tulevan tekijän? Ainakin pimeällä ajaessa voi olla haastavaa havaita ajoissa, mistä pääsisi sivuteille kääntymään? Tuskin kaupalle ollut mitään oikeaa asiaa tuohon aikaan iltayöstä? Vai olikohan kaupan yhteydessä bensiinitankkia? Luulisi niitä kyllä olleen myös Forssassa, ettei nyt sen takia ole noin kauas pitänyt lähteä.."tankkaamaan"..

Voisivatko Piia R:n, Sarin, (Hellun), Maarit H:n ja Tuula L:n tapaukset olla kytköksissä toisiinsa? Maantieteellisesti 10-tie kulkisi hyvän kaaren Turusta (ja sen läheltä=Piikkiö) Tampereen väylälle(tie 54 Lopen kautta Riihimäelle). Junarata myötäilee enemmän ja vähemmän tien E12 vieressä.
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-

jokke78
Alibin satunnaislukija
Viestit: 126
Liittynyt: To Loka 22, 2009 4:15 pm
Paikkakunta: Nokia

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja jokke78 » Pe Helmi 26, 2016 12:17 pm

Mites se bussikuski? Onkohan vain hänen sanansa, ettei kyytiin ole noussut? Tuollahan oli maininta, että tiesi Sarin. Olisikohan jo pidempään katsellut. Jospa olikin Forssaan perille päästyä vuoro loppunut,tapahtunut jotain tai vaihdettu linjuri henkilöautoon.
Ei tuohon aikaan illasta enää välttämättä paljoa, jos yhtään ole kanssa matkustajia ollut. Tai jos muutama on ollutkin, niin tuskin ovat myöhemmin muistaneet ketä oli kyytiin noussut ja miltä pysäkiltä.
Kunhan vaan mietin.

Lena
Parranpäristäjä
Viestit: 62
Liittynyt: Ti Kesä 02, 2015 9:48 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Lena » Su Touko 01, 2016 1:17 am

Googlettamalla löytyi Raija Pellin haastattelu MeNaisiin vuodelta 2013.
Siinä Pelli kommentoi tätä tapausta:

"Seuraat edelleen paljon rikosuutisointia. Mitä suomalaista rikosmysteeriä et unohda ikinä?
– Forssalaisen Sari Liinaharjan surma 1980-luvun loppupuolelta. Pääsimme ohjelmassa lähelle ratkaisua, poliisikin oli toiveikas tapauksen suhteen. Tekijä on edelleen löytämättä. Kaikki tapaukset, joissa uhri on nuori, kuohuttavat."

http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajanko ... da_koskaan

Harmi, ettei kyseistä Poliisi-tv:n jaksoa tunnu enää olevan missään internetin syövereissä, tai ainakaan minun taidoillani sitä ei löytynyt. Jäi kiinnostamaan tuo kommentti lähelle ratkaisua pääsemisestä

19736
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 1:19 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja 19736 » Su Touko 22, 2016 11:30 pm

Mille isommalle tielle Rekirikontie päättyy?

tj_eme
Matlock
Viestit: 781
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja tj_eme » Ma Touko 23, 2016 3:19 pm

Tielle 284 Forssa - Koijärvi - Urjala.

Vastaa Viestiin