Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Blaise
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 35
Liittynyt: La Elo 20, 2011 11:17 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Blaise »

Vaikka oli selvää, että Karoliina ei löydy hengissä, on tämä silti surullista. Nuoren ihmisen kuolema on sitä aina.

Karoliina kirjoitti itse poistetussa Irc-gallerian blogissaan, että on käynyt uimassa vaatteet päällä.Ja kuului ryhmään "Tapaturma altis" tai jotain vastaavaa. Tuskin hän on mitään ex-tempore uintiretkeä päättänyt tehdä, mutta melko selvää on, että Karoliina ei ollut selvä.

Jos PB:n jutut Karoliinan keskiviikkoisista känneistä ovat totta, oli tyttö aika itsetuhoisessa vaiheessa. En tarkoita, että itsemurhaisessa, mutta sellaisessa "hällä väliä" fiiliksessä kuitenkin. Käytti ehkä jopa niitä paljon spekuttuja lääkkeitä tms. Mielentila on voinut olla kolarin jäljiltä sellainen, että on vain hortoillut lammelle ja molskahtanut sinne, jalka jäänyt jumiin tai voimat loppuneet kesken.

Kännykkä toivottavasti löytyy lähipuskista. On hieman outoa, että Karoliina ei soittanut kellekään kolarin jälkeen, ehkä luuri tippui hyppysistä.

Ja miksi Likolammenkatu.... Olen itse teininä lähtenyt umpikännissä mopolla ajelemaan tuntemattomalla alueella sinne tänne. Ihan huvittelumielessä. Ehkä KK ei vaan halunnut mennä kotiin ja sitten hurjistelu päättyi kolariin.

Surullista tässä on, että hänellä ei kuitenkaan asiat olleet ihan hyvin. Taustoja on jo pohdittu perheen pohjalta yms. Silti tämä taitaa olla tapaturma, josta ei voi syyttää ketään ulkopuolista.

Kikka6
Alibin satunnaislukija
Viestit: 125
Liittynyt: To Elo 04, 2011 10:18 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Kikka6 »

Minä taas en usko siihen, että itselleen vieraalla alueella liikkuva, mahdollisesti känninen tyttö on lähtenyt hortoilemaan minnekään pimeässä vesistön toivossa, täytyy tuossa jonkun toisenkin henkilön olla takana. Kätevä löytöpaikkahan tuo skootterin läheinen lampi on, ehkä vähän turhankin kätevä. Missähän se puhelin on...

Osanottoni läheisille. :(

mice
Alibin satunnaislukija
Viestit: 133
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 2:42 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja mice »

http://www.poliisi.fi/poliisi/pirkanmaa ... 050021E093
Likolammesta löytyneestä ruumiista
08.09.2011


Poliisilla ei ole eilen Likolammesta löytyneeseen ruumiiseen toistaiseksi lisää tiedotettavaa.

Poliisi tiedottaa seuraavan kerran kun vainajan henkilöllisyys on varmistunut ja ruumiinavaus on suoritettu ja aikataulullisesti aikaisintaan tänään iltapäivällä.

Puukko-Mack
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 190
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2011 12:04 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Puukko-Mack »

liibaalaabaa kirjoitti:
Arvaakuka? kirjoitti:Nyt kun Karoliina on todennäköisesti löytynyt niin herää pari kysymystä.

1. Onko Karoliina ollut koko kateissaoloaikansa lammessa?
2. Miksei ruumiskoirat haistaneet ja sukeltajat löytäneet?
Samaa pohdin. Poliisin sanat kaikuu vaan päässä: "Alueen lampia ei enää naarata. – Ne on tarkastettu sellaisella tarkkuudella, että niistä tyttöä ei löydetä, Kallioniemi sanoo." (11.8.2011 11:45)

Suomenlahden merivartiostosta on ollut veden alaiseen etsintään soveltuvaa kalustoa ja sukeltajia 26.-29.8 välisenä aikana vesistöetsinnöissä yhdessä poliisikoirien kanssa. Etsintäalueina on ollut Likolammi ja Mustalammi sekä Pyhäjärven puolella on katsottu vesistöalueita Villilänniemen kohdalta ulottuen aina Rajasalmen siltojen Nokian puoleisille alueille.

Mulla on sellanen tunne, että tyttö on viety sinne myöhemmin.

Pääasia että löytyi kuitenkin. :cry:
Olen samaa mieltä, kuitenkin järkeä vastaan sotii se ajatus että joku toisi ruumiin jälkikäteen lampeen. Ja missä sitä on jemmannut siihen asti? Bemerin perälooras? Eli ainut tsäänssi on saada ruumis säilymään näin kauan on pakastaminen ja se taas näkyy solutasolla kun avataan. Eli tälläisestäkin tieto pitäisi tulla. Epätodennäköistä. MUTTA nämä vehkeet jolla lampia on skannailtu on kyllä sen tasoisia että niillä olisi pitänyt 99% todennäköisyydellä löytö tapahtua jos vedessä on jotain löydettävää ollut. Vesistö on kuitenkin suhteellisen pieni kooltaan.

Kyllikki S
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2659
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

kaia kirjoitti: Tuo on spekulointia.
Tai ainakin toiveajattelua. Vainajassa ei havaittu ulkoisen väkivallan merkkejä, toivottavasti ei jatkossakaan mitään sellaiseen viittaavaa.
(Luultavasti spekulointi jatkuu vielä pitkään, että onko tyttö viety lampeen vasta jälkeenpäin.)

Enpä haluaisi olla se henkilö joka hankki viinaa näille alaikäisille :?
Totuus

specialhousingunit
Aloitteleva dekkari
Viestit: 530
Liittynyt: La Loka 13, 2007 10:06 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja specialhousingunit »

Tekisi mieli kysyä tutkinnanjohtajalta, että käytettiinkö Karoliinan etsinnässä sokeita sukeltajia ja hajuaistin menettäneitä koiria. No joo...sukellusta harrastavana tiedän, että tuommoinen lampi voi olla petollinen etsinnän kannalta. Mutta olisko voinut jättää ne varmuudella ilmoittamiset pois. Ei tuon kokoinen lampi oo mikään musta aukko jonne kadotaan kuukaudeksi tai vuosiksi.
specialhousingunit = SHU = aika paska paikka

Random Nick
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 222
Liittynyt: Ti Elo 30, 2011 8:51 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Random Nick »

Nyt sitten oikkari kertoo, oliko elossa upotessaan (k.o. lammen vettä keuhkoissa) ja onko upottaminen tehty vastikään vai onko vainaja lionnut samassa lammessa koko etsintöjen ajan. Spekulaatioiden aika ei ole vielä ohi.

Vaihtoehdot nyt mielestäni:
  • 1) Loukkaantui kolarissa, meni peseytymään lammelle ja menettikin tajuntansa. Ruumiin löytymättömyys etsinnöissä sattumaa.
  • 2) Joku piilotteli ruumista ja dumppasi sen lampeen vasta nyt, jolloin vaihtoehdot ovat:
  • a) Tapaturmainen kuolema skootteroidessa poikien kanssa (istui kyydissä, sammui ja putosi), pojat piilottelivat ruumista hätäpäissään, mutta toivat nyt ruumiin lampeen löydettäväksi, jotta etsinnät lopetettaisiin
  • b) Joku tappoi varta vasten, mutta toi ruumiin lampeen löydettäväksi, jotta etsinnät lopetettaisiin
Joka tapauksessa on hyvä, että ruumis on löytynyt ja että tämän nuoren ihmisen kohtalo on osaltaan selvä – hätää ei enää ole. Toisaalta ruumiin löytyminen kertoo sitten paljon semmoista, mitä tähänastiset tutkimukset eivät ole paljastaneet – eiköhän tämä ole oikeuslääketieteelle näytön paikka osoittaa, miten paljon vainajan kohtalosta voidaan kertoa.
1. Näytä harmittomalta
2. Näytä siltä, niinkuin sinun kuuluisikin olla siellä, missä olet
3. Poistu kävellen, älä juokse

nippelitieto
Parranpäristäjä
Viestit: 86
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 7:33 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja nippelitieto »

Mielenkiintoista että täällä vieläkin on "hirttoryhmä" duunissa, mitään rikosta ei ole tapahtunut ennen kuin poliisi niin vahvistaa.. eli voisi julkiset lynkkaamiset jättää pois siksi aikaa kunnes tulee enemmän tietoa.

Se että ei vesistöstä heti löydetä ei suinkaan ole uutta, jos joku muistaa Matti Inkisen tapauksen, siinäkin oli laajat etsinnät ja vesistö-etsinnät ruumiskoiria myöten, ruumis löytyi myöhemmin kun se oli liikkunut lähemmäksi rantaa. "Inkistä etsittiin aluksi maastosta, ja sen jälkeen myös Raisionlahden vesialueita haravoitiin. Laajat etsinnät eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, ja ne lopetettiin noin viikko katoamisen jälkeen."

Tuskin Karoa kukaan sinne on vieny jälkeenpäin, johan se hajukin olisi niin suunnaton ettei sellaista ihan tosta noin vain tehtäis, kenenköhän sisuskalut olis niin vahvaa sorttia että pysyis menu sisällä kun monen viikon vanhaa ruumista kuljettelis ?

Lukijana
Sammakkoprofessori
Viestit: 422
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 4:38 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Lukijana »

Poliisi sanoi ettei ole merkkejä ulkoisesta väkivallasta ja minusta se viittaa vahvasti siihen että mitään painoja ei ollut ruumiiseen sidottu eikä ruumista oltu kuskattu sinne jälkikäteen. Ainoa tapa "feikata" tuo olisi pitää hukutettua Karoa jossain vesisäiliössä muualla. Ja sitten kuljettaa se yön pimeydessä takaisin Likolampeen. Todennäköisyys tuolle: 0%. Ja ruumiinavauksessa muutenkin selviäisi ettei Karo hukkunut Likolammen veteen. Poliisi ei missään nimessä antaisi normaaliin hukkumiseen viittaavia lausuntoja jos ruumis olisi kuukauden päivät ollut mätänemässä maan päällä.

Sellainen rikoksen mahdollisuus on toki olemassa että vaikka huumattiin ja heitettiin Likolampeen. Eihän siitä ulkoisia jälkiä jäisi. Todennäköisyys sille että tyttö kolaroi skootterilla ja sitten joku Herra Huumaaja iskee 50 metrin välisellä matkalla keskellä yötä, on sekin lähes 0%.

sepeteus
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 240
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 8:23 am
Paikkakunta: Kemi

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja sepeteus »

Harpo kirjoitti:Itselleni on koko ajan tullut tästä tapauksesta eniten mieleen toijalalaisen Nora Bhatian kuolema, eli nuoren tytön ensikokeilu (?) alkoholin kanssa meni vikaan ja johti kauheaan lopputulokseen. Toivottavasti jossain vaiheessa saadaan aikaan keskustelu siitäkin, miksi teinien paineet oppia kännäilemään ovat niin kovat, että ylilyöntejä tapahtuu. Ja miksi kaikille on ok, että lapset juovat hallitsemattomasti. Suomalaisten suhtautumisessa alkoholiin on jotain vinoa.
Pidän aika naurettavina väitteitä, että Karoliinan ruumista olisi ensin piiloteltu muualla ja vasta myöhemmin viety Likolampeen. Eiköhän kyse ole siitä, että koirat olivat paikalla liian aikaisin. Käsittääkseni ruumiskoirien työ veteen uponneen ruumiin kanssa helpottuu, kun kaasuja alkaa nousta kunnolla pinnalle. Ruumis pysyi kyllä upoksissa yllättävän kauan ottaen huomioon, että Karoliina hukkui lämpöiseen veteen. Toisaalta Likolampi näyttää aika rytöiseltä ja pohjassakin on varmasti paljon oksia yms. joihin ruumis voi tarttua. Huonoa onnea on ollut matkassa, että totuuden paljastuminen kesti näin kauan.
On todella ikävää, että Karoliinan seurassa olleita poikia syytetään täällä vaikka mistä. Pojat valehtelivat kerran, ja sekin siinä vaiheessa, kun asioiden vakavuus ei vielä ollut selvillä. Sen jälkeiset tiedot puhuvat mielestäni enemmänkin sen puolesta, että pojat ovat toimineet teineiksi yllättävänkin vastuullisesti, eli pidättäneet Karoliinaa asunnossa, kunnes hänen humalansa on heidän mielestään hellittänyt ainakin jonkin verran. Mutta ilmeisesti ei kuitenkaan tarpeeksi.
Skootterin outo reitti selittyy mielestäni sillä, että Karoliina yritti välttää isoja teitä humalansa takia.
Erittäin hyvä kirjoitus, suorastaan loistava, allekirjoitan täysin. Paljon puhuva kommentti oli myöskin tämän 17 vuotiaan tokaisu Seiskassa "kyllä minä joka viikonloppu otan viinaa" eli hän ei pitänyt sitä mitenkään erikoisena, on ikäänkuin ihan normaalia olla kännissä joka viikko. Ei minun nuoruudessani kännätty joka viikonloppu, ehkä kerran, korkeintaan pari kertaa kuussa. Jos joku joi joka viikonloppu oli hän jonkinasteinen kummajainen. Nykyisin on mennyt aivan mahdottomaksi tämä nuorten dokaaminen, kiitos siitä päättäjien jotka sallivat viinatarjoilun joka helvatan paikassa, lätkämatseista lähtien. Sieltähän se malli opitaan jo nuorena kun isi ottaa kuppia katsomossa..

Mutta enivei, tervetuloa foorumille. Hieno aloitus sinulta.

Ohutlenkki
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ma Syys 05, 2011 2:01 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Ohutlenkki »

nippelitieto kirjoitti:Mielenkiintoista että täällä vieläkin on "hirttoryhmä" duunissa, mitään rikosta ei ole tapahtunut ennen kuin poliisi niin vahvistaa.. eli voisi julkiset lynkkaamiset jättää pois siksi aikaa kunnes tulee enemmän tietoa.

Se että ei vesistöstä heti löydetä ei suinkaan ole uutta, jos joku muistaa Matti Inkisen tapauksen, siinäkin oli laajat etsinnät ja vesistö-etsinnät ruumiskoiria myöten, ruumis löytyi myöhemmin kun se oli liikkunut lähemmäksi rantaa. "Inkistä etsittiin aluksi maastosta, ja sen jälkeen myös Raisionlahden vesialueita haravoitiin. Laajat etsinnät eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, ja ne lopetettiin noin viikko katoamisen jälkeen."

Tuskin Karoa kukaan sinne on vieny jälkeenpäin, johan se hajukin olisi niin suunnaton ettei sellaista ihan tosta noin vain tehtäis, kenenköhän sisuskalut olis niin vahvaa sorttia että pysyis menu sisällä kun monen viikon vanhaa ruumista kuljettelis ?
On "ihmisiä" jotka jopa nukkuvat vuosiakin ruumis kainalossa ja jotkut jopa syövätkin tappamiaan .Eikä heistä muut oo huomannut mitään erikoista ulospäin.
Kyllä pahan saa tappaa

kaia
Poliisikoira Rex
Viestit: 587
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 8:27 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja kaia »

nippelitieto kirjoitti: Tuskin Karoa kukaan sinne on vieny jälkeenpäin, johan se hajukin olisi niin suunnaton ettei sellaista ihan tosta noin vain tehtäis, kenenköhän sisuskalut olis niin vahvaa sorttia että pysyis menu sisällä kun monen viikon vanhaa ruumista kuljettelis ?
Kuolinaikaa ei ole vielä selvitetty.

kukkuu
Magnum
Viestit: 1351
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:25 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja kukkuu »

Lepää rauhassa Karoliina.


"Mun sydämeni tänne jää
kun aika on mun mennä pois
syystuuli vaan soi lauluaan
kuin kaiken tietää vois

Mun sydämeni tänne jää
aina asuinpailleen
vaik itse saan vain viivähtää
kesäiltaan viimeiseen

Kun mennyt oon, niin kuulet
vain kuiskeen rantamainingin
jos uskot enemmän kuin luulet
siinä sua tervehdin"

korkein oikeus
Parranpäristäjä
Viestit: 76
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:02 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja korkein oikeus »

Kulmapöytä kirjoitti:Vetäisikö hätäkeskukseen soittaja nyt sen rakennusliikkeen lupaavan 10.000€ vihjepalkkion?
Tuosta vihjepalkkiosta kirjoitettiin lehdissä näin: Firma edellyttää palkkion saajalta rikosepäilyn ratkaisussa "läpimurtovihjettä", jolla mahdolliset tekijät saadaan kiinni.

Vielä nämä ehdot eivät ole täyttyneet. Luvassahan oli pari muutakin vihjepalkkiota, toinen Alibi-lehdeltä, niiden ehdoista en tiedä.

SalapoliisiSisu
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 11:53 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja SalapoliisiSisu »

Mä sain ainakin sellaisen käsityksen iltalehden tekstistä, että poliiseille oli tullut
joku aavistus, vinkki tms ja lähtivät siksi naaraamaan lampea taas.. Kun toisessa iltalehden jutussa
sanotaan, että : "
pelastuslaitos oli saanut virka-apupyynnön suorittaa tarkistus- ja etsintätoimintoja Tampereella. Etsinnät tehtiin yli kuukauden kadoksissa olleen Karoliina Kestin, 15, katoamispaikan välittömässä läheisyydessä sijaitsevalla Likolammilla.
Samalla paikalla oli illan aikana myös useita poliisiyksiköitä. Alue oli osittain eristetty.
Pelastuslaitokselta ei tiedotettu tehtävästä enempää.
Tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemi Tampereen poliisista kieltäytyi kommentoimasta asiaa aiemmin illalla.
Hän kuitenkin totesi poliisin tiedottavan asiasta keskiviikkoillan aikana."

Tosin toisessa jutussa sanotaan, että joku oli ilmoittanut hätäkeskukseen, että Likolammessa saattaa olla ruumis.

Aika rauhassa mielestäni on saanut ruumis lillua lammessa kenenkään huomaamatta. Siis kenenkään koirankaan. Itse kävelin lammen läheisyydessä toissapäivänä ja mitään erikoista ei näkynyt, enkä haistanut.. Eika mun koirakaan.

Mutta onneksi tyttö löytyi ja toivottavasti tapaus pystytään selvittämään kunnolla.

Lukittu