8-vuotias kadonnut Ylöjärvellä, 21.12.2012!

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Elizzza
Scooby Doo
Viestit: 622
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2012 12:05 am
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: 8-vuotias kadonnut Ylöjärvellä, 21.12.2012!

Viesti Kirjoittaja Elizzza » Su Joulu 23, 2012 2:05 am

Entä jos Arttu on ollut pakotettu antamaan puhelimensa jo päivällä pahoille pojille? Luvanneet palauttaa sorakuopilla illalla, että saavat Artun sinne? Arttu pelännyt koko päivän että tulee puhelimeen paljon saldoa ja jos ei mene sorakuopille puhelintaan saamaan, saldoa tulee ja tulee. Onko pelännyt miten isä reagoi kotona? Pelännyt jo joulujuhlan aikaan että isä kysyy miksi ei vastaa puhelimeen?
Onko pahat pojat seuranneet joskus kotiin ja tehneet siellä pahaa ja siksi Artulla ei olisi kotiavainta enää? Vai onko avainkin viety päivällä puhelimen lisäksi?

Kun koulukaverit kaikesta päätellen salaa aikajanaa Artun osalta, on niillä ollut muutakin salattavaa?

THG
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 207
Liittynyt: Su Joulu 09, 2012 2:01 pm

Re: 8-vuotias kadonnut Ylöjärvellä, 21.12.2012!

Viesti Kirjoittaja THG » Su Joulu 23, 2012 2:07 am

L.A kirjoitti:Mähän en mistään mitään tiedä, mutta jotenkin tuntuu oudolta tämän jutun käänteet. Minusta ei ole kovinkaan normaalia että 8-vuotias lapsi valtelee päivät missä sattuu eikä vanhemmat soittele ja vaikka tarkasta että lapsi on syönyt. Jos meillä olisi joulujuhla klo 17.00 niin meillä todellakin lähdettäisi töistä tarpeeksi aikaisin, että ennätettäisiin syömään ja juhlapaikalle lähdettäisi yhdessä. Ja juhlasta kotiutuminenkin tehtäisiin yhdessä. En ikinä ajattelisi että no koska lastani ei täällä näy, niin kyllä hän varmaan on kotiin lähtenyt.
Täysin samaa mieltä, tuntuu ihan oudolta koko tilanne. En tunne ollenkaan aluetta, enkä tiedä onko seudulla ihan pienet autotiet ja kävelytiet molemmin puolin, mutta ei meillä juuripa samaa ikäluokkaa oleva yksin kulje, ei ole vielä yksin tehnyt muuta kuin kesällä ollut omalla pihalla. Kouluun saatetaan ja haetaan, autotien ylityksen vuoksi.

Äskettäin olimme juhlassa juuri, eikä sieltä olisi mihinkään lähdetty jos oman perheen jäsenet eivät ole paikalla. Kyseessä taisi olla erittäin itsenäinen tapaus?

Ja onkohan se nyt ihan varmaa, että on ollut siellä juhlassa? Sen juhlan alkamisaikakin (tai päättymis?) tuntuu olevan vähän sekava, 17.00, 18.00 vai 19.00? Ja miksi on ollut hakematta todistusta?

THG
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 207
Liittynyt: Su Joulu 09, 2012 2:01 pm

Re: 8-vuotias kadonnut Ylöjärvellä, 21.12.2012!

Viesti Kirjoittaja THG » Su Joulu 23, 2012 2:10 am

Elizzza kirjoitti:
Kun koulukaverit kaikesta päätellen salaa aikajanaa Artun osalta, on niillä ollut muutakin salattavaa?
7-9 vuotias on kyllä "aika lapanen" tuollaisen kokeneemman ja miksei kokemattomankin tutkijan edessä, ainakin pitäisi olla. Kyllähän lapsesta näkee onko tikkari syöty vai ei. Ellei sitten ole psykopaatti.
Jos Arttu on ulkona jossain / sille tehty päivällä/illalla jotain "koulukavereiden" toimesta niin tieto varmasti olisi jo poliisilla / vanhemmilla. Ainakin toivottavasti.

Puukko-Mack
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 186
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2011 12:04 am

Re: 8-vuotias kadonnut Ylöjärvellä, 21.12.2012!

Viesti Kirjoittaja Puukko-Mack » Su Joulu 23, 2012 2:15 am

saippuakauppias kirjoitti:Miksei porukkaa saada enempää etsimään ? Siksikö kun suomalaiset eivät oikeasti välitä lähimmäisestä, vaikka joulukin ovella. Lisää vaan porukkaa etsimään niin luulisi jonkun näkevän jotain. Tietty veteenhän se on joutunut kuten niin yleistä ja näin ollen menee kuukausia ennenkuin löytyy :(
Enempää? Yli 300 etsimässä...

Puukko-Mack
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 186
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2011 12:04 am

Re: 8-vuotias kadonnut Ylöjärvellä, 21.12.2012!

Viesti Kirjoittaja Puukko-Mack » Su Joulu 23, 2012 2:17 am

Tulee itselle mieleen Vares2 leffa. Poika leikkii kinoksessa ja holahtaa syvälle / kinos romahtaa. Aura-auto viimeistelee jäljet piiloon ja poika löytyy melkein kotoa vasta keväällä. :(

Ja miksi poika oli joulujuhlassa mukana loppuun asti, mutta ei hakenut todistusta?

Sasse75
Ran-tan-plan
Viestit: 376
Liittynyt: Ma Helmi 04, 2008 4:48 pm

Re: 8-vuotias kadonnut Ylöjärvellä, 21.12.2012!

Viesti Kirjoittaja Sasse75 » Su Joulu 23, 2012 2:33 am

Puukko-Mack kirjoitti: Ja miksi poika oli joulujuhlassa mukana loppuun asti, mutta ei hakenut todistusta?
Koska todistuksia ei jaettu joulujuhlassa, vaan vasta myöhemmin,
"Every saint has a past. Every Sinner has a future."

tuuli
Sammakkoprofessori
Viestit: 419
Liittynyt: Pe Tammi 28, 2011 1:54 am
Paikkakunta: Pori

Re: 8-vuotias kadonnut Ylöjärvellä, 21.12.2012!

Viesti Kirjoittaja tuuli » Su Joulu 23, 2012 2:38 am

^Mietein itse ihan samaa, että jos on tullut vaikka jonkin isomman auton kolhaisemaksi (eikä kuski ole huomannut) ja lentänyt tiensivuun ja auraaja ajanut ohi ja poika jäänyt lumikasan alle.

Sitä kännykkää ei sitten löytynyt? Itsea vaivaa suunnattomasti, miksei sitä löytynyt. Muistan, että jossain uutisessa joku vapaaehtoinen mainitsi, että alue on etsitty niin tarkkaan, kuin vain voidaan etsiä. Uskon, että poika ja puhelin ovat samassa paikassa.

IS kertoo puhelimen paikantamisesta:
"Päivystäjä saa tietää etsittävän sijainnin kaupunkialueilla noin 50–400 metrin tarkkuudella. Esikaupunkialueilla tarkkuus on noin 100–1000 metriä ja taajamien ulkopuolella sekä isoilla vesistöalueilla noin 1–5 kilometriä."
Poikaa on etsitty mönkijöillä ja moottorikelkoilla jopa 10-20 neliökilometrin laajuisesti ja jalkaisin 1-2 neliö kilometrin. Tietysti jos jossain lumikasassa on, niin ei välttämättä löydy vaikka kuinka yritettäisiin hakea.

Tuo pojan pyöriminen siellä täällä omin päin kuulostaa erikoiselta, kun kyseessä on vasta 8-vuotias. Mitä hän teki klo 14-18??
tuuli tekee mitä tahtoo!

ifi
Alokas
Viestit: 19
Liittynyt: Ti Syys 25, 2012 2:00 am

Re: 8-vuotias kadonnut Ylöjärvellä, 21.12.2012!

Viesti Kirjoittaja ifi » Su Joulu 23, 2012 2:39 am

:D
älkää nyt vittu hakeko mitään mulder tarinaa tänne!

nyt on pieni poika kadonnut! tässä tapauksessa toivon että joku "jammu" setä olisi vienyt! niin olisi ainakin hengissä! eikä jäätynenä! missään!

Kaseva
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 47
Liittynyt: Ke Tammi 12, 2011 1:17 am

Re: 8-vuotias kadonnut Ylöjärvellä, 21.12.2012!

Viesti Kirjoittaja Kaseva » Su Joulu 23, 2012 2:45 am

Puukko-Mack kirjoitti: --Poika leikkii kinoksessa ja holahtaa syvälle / kinos romahtaa. Aura-auto viimeistelee jäljet piiloon ja poika löytyy melkein kotoa vasta keväällä. :( --

Pöllökuja oli mainittu tuolla aiemmin. Katselin Googlella, että viereisen tien ojanpohjilla on paljon jonkinlaisia viemärikansia. http://goo.gl/maps/iwWnk
Kymmenen metrin matkalla on useita. Linkin kansi on iso, mutta noista toisista ei oikein kokoluokka hahmotu. Tuollaiset on kuitenkin äkkiä pois paikoiltaan, jos isoilla koneilla lunta pusketaan. Ymmärtääkseni kotitie oli jossain Pöllökujan lähellä, että voisiko muillakin lähialueen kaduilla olla samalla tavalla viemärikansia vieri vieressä. Vettähän siellä voi olla pohjalla, kun eihän se maakaan jäässä oikein ole.

tj_eme
Matlock
Viestit: 785
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: 8-vuotias kadonnut Ylöjärvellä, 21.12.2012!

Viesti Kirjoittaja tj_eme » Su Joulu 23, 2012 2:47 am

Valitettavasti on sanottava, että kyseessä on vaimolle tuttu perhe ja poika. Arttu on meidänkin lasten kanssa leikkinyt joissain tilanteissa. Arttu on vaimon todistuksen mukaan varsin vilkas poika ja kova kiipeilemään ja touhuamaan itsekseen kaikenlaista. Eli ainekset ihan rikosettomaan katoamiseen ovat olemassa hyvinkin vahvasti.

Edelleen vaimon todistuksen mukaan kyseessä on hänen tietojensa mukaan tavallinen perhe. Eli itse en olisi ostamassa vanhempien tekemää tappoa, joka ei Suomessa tällaisena ole edes mitenkään yleinen kuvio. Yleensä siinä isä pistää sitten akankin multiin.

Aavistuksenomainen tuntemus alueesta on ja karttakin on tuijotettu silmät kipeiksi. Kännykän paikallistaminen on melko summittaista, minkä tässäkin huomaa siitä, että tutkittava alue on ollut laaja. Etsittävä alue on uutisten mukaan metsäistä ja muutamasta kuvasta voi päätellä, että kyseessä on tiheä kuusimetsä, jossa etsiminen on todella vaikeaa ja tuloksiltaan sattumanvaraista.

Varusmiehenä pari kertaa virka-apu etsintään osallistuneena kokemus on, että viiden metrin avoriviharavoinnilla löydöt voivat tulla vasta toisella tai kolmannella etsinnällä. Siis kesällä.

Puhelin on mielenkiintoinen asia tässä. Se on ilmeisesti pysynyt jotakuinkin paikoillaan, mutta kuten todettu paikannus ei ole peruspulikalla kovin tarkkaa. GSM:llä varustetun kännykät etsiminen on ainakin joidenkin palvelujen toimiessa merkittävästi tarkempaa touhua. Peruskäsitykseni on, että jos puhelin löytyy, löytyy poikakin. Jos puhelin löytyy heittomatkan päästä tiestä, voin vaihtaa käsitystä.

Kaappaukseen ei oikeastaan viittaa vielä mikään. Joku olisi nähnyt jotain erittäin todennäköisesti. En valitettavasti jaksa uskoa, että Arttu löytyisi hengissä, mutta läheisten kannalta on edelleen erittäin tärkeää, että poika löytyisi. Mielummin nyt kuin huhtikuussa tai ei koskaan. Viimeinen vaihtoehto on painajainen kaikkien kannalta.

Omat spekulaatiot tapahtuneesta menee suurin piirtein näin:
- Lumikasat on vartaanotettava vaihtoehto. Savupiipun hylkäsin kännykkäsignaalin takia.
- Puuhun kiipeäminen, lipeäminen ja kuristuminen. Kännykän signaali pelaisi, mutta lämpökamera, muut vehkeet ja etsintä voivat olla tehottomia tiheässä kuusikossa ja huppu päässä kasvon maahan päin. Muistanette miehen, joka löytyi vuosien päästä puusta? Jos asutte alueella katselkaa lintuparvia.
- Rikoskansiosta pitäisin mahdollisimpana jonkun idiootin pilailua juomilla tai ruuilla. Poika on ottanut huikan tai maistanut jotain paskaa ja menehtynyt kuusen juureen tai muuhun piiloon.

Paljon on etsintään panostettu ilman tulosta toistaiseksi ja mahdollisuudet vähenevät koko ajan huhtikuuhun asti. Se ei kuitenkaan todista, että Arttu olisi jossain muualla. Jos rajan tekniikka tuottaisi idiottivarman löydön Eurooppaan ei pääsisi yhtään laitonta rajan ylittäjää.

Monta kertaa on kyynel silmässä ollut tämän kanssa.

tuuli
Sammakkoprofessori
Viestit: 419
Liittynyt: Pe Tammi 28, 2011 1:54 am
Paikkakunta: Pori

Re: 8-vuotias kadonnut Ylöjärvellä, 21.12.2012!

Viesti Kirjoittaja tuuli » Su Joulu 23, 2012 2:55 am

Tarkennan omaa kommenttiani sen verran, etten itsekään missään tapauksessa usko vanhempien olevan katoamiseen millään tapaa syyllisiä. Ihmettelen vain missä poika on ollu neljä tuntia. Kai joku sen tietää! Se on pitkä aika 8-vuotiaalle!

Onko etsintäalueella satanut lunta pojan katoamisen jälkeen?
tuuli tekee mitä tahtoo!

atac
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Elo 24, 2011 11:07 am

Re: 8-vuotias kadonnut Ylöjärvellä, 21.12.2012!

Viesti Kirjoittaja atac » Su Joulu 23, 2012 3:12 am

Joku täällä mietti, miksei enempää porukkaa ole etsimässä. Ainakin oma isäni, joka asuu tuossa ihan nurkilla, oli tänään aamulla käynyt tarjoamassa itseään vapaaehtoiseksi etsimään, mutta ei ainakaan Asemantie 2 osoitteessa, jossa kuulemma etsijät pitävät "päämajaa" ollut ketään ja muutamat paikalta tulevat ihmiset sanoivat, ettei enää tänään (tai siis la, eli eilen kun kello on jo yli puolen yön) tarvita enempää porukkaa.

redpepper
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: La Kesä 02, 2012 12:13 am

Re: 8-vuotias kadonnut Ylöjärvellä, 21.12.2012!

Viesti Kirjoittaja redpepper » Su Joulu 23, 2012 3:25 am

Parin kilometrin matka lähimmän järven rantaan ei oo matka eikä mikään. Eikä jäistä ton ikänen yksin oikein pääse ylös vaikka kuinka toivois. Silti toivon että Arttu löydyt hengissä!!! Huoli on suuri.

THG
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 207
Liittynyt: Su Joulu 09, 2012 2:01 pm

Re: 8-vuotias kadonnut Ylöjärvellä, 21.12.2012!

Viesti Kirjoittaja THG » Su Joulu 23, 2012 3:32 am

redpepper kirjoitti:Parin kilometrin matka lähimmän järven rantaan ei oo matka eikä mikään. Eikä jäistä ton ikänen yksin oikein pääse ylös vaikka kuinka toivois. Silti toivon että Arttu löydyt hengissä!!! Huoli on suuri.
Niin onhan se mahdollista, että on lähtenyt kaveriltaan leikkimään rantaan tai sora-alueille jne. Onko täällä ketään, joka tuntisi seutua niin, että voisi piirtää vaikka paintilla nämä tarinan oleelliset kohdat karttaan? Eli kaverin asunto, koulu, koti, ranta ja nämä hiekkakentät. Tai vaihtoehtoisesti linkata jos media on vastaavan jo tehnyt.

murjaani
Matlock
Viestit: 768
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 5:09 pm

Re: 8-vuotias kadonnut Ylöjärvellä, 21.12.2012!

Viesti Kirjoittaja murjaani » Su Joulu 23, 2012 3:41 am

Missä poika on ollut viimeisen tiedossa olevan iltapäivähavainnon ja ensimmäisen koululla iltajuhlassa tehdyn havainnon välillä? Tiedetäänkö jostakin syystä varmuudella, että ei ole käynyt kotona?

Nimittäin jos ei ole mennyt kotiinsa, eikä havaintoja väliajalta kerry, niin poika on ollut jossakin kylässä. Poika ei ole voinut olla ulkosalla kätkössä sitä väliaikaa ja hänestä pitäisi tulla havaintoja. Ehkä poika on käynyt vanhempien tietämättä jonkun kahelin luona pelailemassa pleikkaa tai vastaavaa säännöllisesti? Juhlan jälkeen poika on saattanut mennä/suunnata tuohon samaiseen asuntoon (esim. koska unohtanut sinne jotakin).

En nyt niinkään hae takaa sitä, että olisi jokin sieppaus/kidutusskenaario, vaan että on jokin paikka, joka on POJALLE tuttu ja jonne hän on tottunut puikahtamaan oikoreittiä. Tämä paikka ja reitti ei vain ole vanhempien tiedossa ja siksi ei osata nyt kohdistaa etsintöjä juuri sille polulle, jolle poika on epäonnekseen jäänyt virumaan.

Jos on mahdollista, että poika on ollut tuon väliajan kotonaan, niin sitten spekulaationi on luultavasti turha ja poitsu on sen väliajan huilaillut kotosalla.

Vastaa Viestiin