Maisa Laine 25 vuotta, 13.1.2014 Joensuu/Liperi

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

mrs.Lansbury
Parranpäristäjä
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Heinä 03, 2013 9:30 am

Re: Maisa Laine 25 vuotta, 13.1.2014 Joensuu/Liperi

Viesti Kirjoittaja mrs.Lansbury » Ke Tammi 15, 2014 12:08 am

Ilmeisesti Maisa oli menossa kotiinsa, kun näyttää asuvan Viinijärvellä. Ei siis ollut varmaankaan matkalle lähdössä. Voihan ihminen käydä sairaalassa monenkin asian takia, ei pelkästään mielenterydellisten ongelmien takia.

Koska kyseessä on nuori parisuhteessa elävä nainen ja hän on tulossa sairaalasta, minä veikkaisin jotakin raskauteen liittyvää. Tosin en tiedä minkätyyppinen sairaala siinä lähellä on.

Tai sitten on vaan ollut sufeella kaverin tykönä ja unohtunut sinne pitemmäksi aikaa kuin oli ajatellut :mrgreen:

Toivottavasti taiteellisuus ei ole pahasta, me kun ollaan vähän taiteellisia...
Ja todellakin toivon, että jos sattuisin katoamaan, etsinnät aloitettaisiin heti eikä huomenna.

kiinnostunut68
Neuvoja-Jack
Viestit: 289
Liittynyt: Pe Elo 23, 2013 5:58 pm

Re: Maisa Laine 25 vuotta, 13.1.2014 Joensuu/Liperi

Viesti Kirjoittaja kiinnostunut68 » Ke Tammi 15, 2014 5:09 am

Joo Tikkamäellä on sairaala ja eikös Ylämylly/Viinijärvi ole joku psykiatristen potilaiden hoitokoti? Olisiko pitänyt sinne mennä ja menikin miehensä luo?

puskaradio
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ma Heinä 25, 2011 11:50 am

Re: Maisa Laine 25 vuotta, 13.1.2014 Joensuu/Liperi

Viesti Kirjoittaja puskaradio » Ke Tammi 15, 2014 6:04 am

Terveysasemaa ei oo Tikkamäentiellä, sen sijaan sairaala on.

Mullakin pisti silmään tuo, että noin nopeasti on ruvettu kaipailemaan ja ensimmäisenä tulee mieleen psyykkiset ongelmat ja/tai itsetuhoisuus. Sairaalallahan on Tikkamäentiellä myös psykiatrisen hoidon yksikkö.

Reitti linja-autoasemalle on tosiaan suorahko ja lyhyt. Matkan varrella on niitä harvoja paikkoja joen varrella, josta olisi helppo hypätä suoraan jokeen helkkarin syvälle kohdalle. Samalla kohdallahan katosi joskus autoilija, joka oli ajanut autolla jokeen ja auto löytyi vuosikymmeniä myöhemmin joen pohjasta heti reunasta (oli muutama vuosi sitten otsikoissa). Tosin tuo kohta on tuohon aikaan tosi vilkkaasti liikennöity, ois varmaan joku huomannut. En tosin muista kuinka pimeä päivä maanantaina oli, silloin tais tulla jo vähän luntakin. Junaratahan hänen on myös pitänyt ylittää matkallaan mutta olisi kyllä jo löytynyt jos siellä olisi.
Aivan, ajatusvirhepaholainen tullut. Itselläkin kävi mielessä se mielenterveyspuoli, olisiko käynyt esimerkiksi ihan juttelemassa masennuksesta tms. jonka vuoksi olisi sitten tullut hätä kun ei olekaan määränpäähänsä saapunut?

Virtaushan on melkoinen tuossa Pielisjoessa, eli jos sinne olisi jotenkin päätynyt niin tuskin ainakaan samassa paikassa olisi enää, ellei ole jäänyt pohjassa kiinni johonkin. Niin kylmää se vesi kyllä on ja virta niin kova, etten usko että sieltä elossa pääsisi pois. En tiedä miten usein tuota Pielisjokea naarataan tms, jokunen vuosi sitten ainakin kuulemma sukeltajat etsiskeli Ilosaaren edustalla jotakin/jotakuta, liekö juuri tuon auton löytymisen aikaan?

Talontytär
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 224
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 12:55 pm

Re: Maisa Laine 25 vuotta, 13.1.2014 Joensuu/Liperi

Viesti Kirjoittaja Talontytär » Ke Tammi 15, 2014 10:15 am

kiinnostunut68 kirjoitti:Joo Tikkamäellä on sairaala ja eikös Ylämylly/Viinijärvi ole joku psykiatristen potilaiden hoitokoti? Olisiko pitänyt sinne mennä ja menikin miehensä luo?
Nuo sairaalat ja hoitokodit ovat oivaltavia. Kuitenkin jotain outoa. Google tuo murhainfon ja poliisin, mutta lehdet vaikenee. Kuvaa ei julkaista. Taas joku hiljainen katoaminen.
Optimum et pessimum in homine est lingua.

BlackFriday
Neuvoja-Jack
Viestit: 283
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 7:52 pm
Paikkakunta: Kotham City

Re: Maisa Laine 25 vuotta, 13.1.2014 Joensuu/Liperi

Viesti Kirjoittaja BlackFriday » Ke Tammi 15, 2014 12:43 pm

Talontytär kirjoitti:Nuo sairaalat ja hoitokodit ovat oivaltavia. Kuitenkin jotain outoa. Google tuo murhainfon ja poliisin, mutta lehdet vaikenee. Kuvaa ei julkaista. Taas joku hiljainen katoaminen.
On siitä ollut molemmissa iltapäivälehdissäkin.
Hmm. Kuulostaa mielenterveysongelmaiselta kakkapyllyltä!
ny rillataan @ murobbs: "En puutu tuohon sherlockointiin mutta nyt tässä ketjussa alkaa olla oikeanlaista otetta. Vähän kuin murha.info mutta järkevillä ihmisillä."

mrs.Lansbury
Parranpäristäjä
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Heinä 03, 2013 9:30 am

Re: Maisa Laine 25 vuotta, 13.1.2014 Joensuu/Liperi

Viesti Kirjoittaja mrs.Lansbury » Ke Tammi 15, 2014 1:22 pm

On tästä ollut monessa muussakin lehdessä.

Pariskunnan taiteellisuus onkin ilmeisesti musikaalisuutta, Maisan appiukko on taksikuskin ammatin lisäksi muusikko, ainakin harrastusmielessä, mutta keikoillakin käy, ja samoilla keikoilla käy soittamassa vissiin aviomies ja tämän veli.

Avatar
Valoviikate
Helen Mirren
Viestit: 1427
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Maisa Laine 25 vuotta, 13.1.2014 Joensuu/Liperi

Viesti Kirjoittaja Valoviikate » Ke Tammi 15, 2014 1:29 pm

Ymmärrän Harpon pointin, mutta mielestäni kyse ei ole ihan siitä.

Kun oli tämä Myyrmannin pommi-iskukin, ennen kuin syyllistä tiedettiin, Gerdtin isä meni tekemään pojastaan katoamisilmoituksen ja poliisit eivät pitäneet tilannetta ollenkaan vakavana, vaan sanoivat, että poika on vain kavereiden luona, vaikka isä sanoi, ettei hänellä ole niitä, yhtäkään. En muista tarkalleen, miten tapahtumien kulku meni, mutta hän sai kauan vakuutella, ennen kuin poliisit suhtautuivat asiaan vakavasti. Siitä päättelisin, että sille täytyy olla jokin aivan erityinen syy, jos poliisi reagoi aikuisen katoamiseen näin nopeasti.

On hienoa, että jotkut reagoivat läheisensä katoamiseen hyvin nopeasti, mutta aina se ei ole tarpeen. Esimerkiksi omat vanhempani, vaikka ovat huolissaan sairauteni vuoksi, tietävät minun paitsi olevan hajamielinen, myös omaavan puhelimen, joka on reistaillut ja jossa on erittäin huono akunkesto. Jos minuun ei saa yhteyttä, kannattaisi odottaa ehkä 2 päivää ennen kuin tulee kolkuttamaan ovikelloa tai kuulustelemaan paikallisia sarjamurhaajia. Vaikka me pohdimme täällä syitä, miksi virkavalta tai kadonneen/jonkin rikoksen uhrin omaiset ovat toiminneet niin ja näin, se ei välttämättä tarkoita toimintatavan tuomitsemista. Väitänpä, ettei monen mt-ongelmaisen ja itsetuhoisen katoamiseen ja sellaiseen katoamiseen, mikä tuntuu omaisista täysin odottamattomalta, ole reagoitu näin nopeasti, joten onhan tämä poikkeuksellista.

Jazz1
Alibin satunnaislukija
Viestit: 104
Liittynyt: Su Elo 11, 2013 11:50 pm

Re: Maisa Laine 25 vuotta, 13.1.2014 Joensuu/Liperi

Viesti Kirjoittaja Jazz1 » Ke Tammi 15, 2014 2:03 pm

Tikkarinteellä on tosiaan keskussairaala, kuin myös ammattikorkeakoulu. Ikänsä puolesta voisi olla opiskelija ja paluumatkalla sieltä. Niinivaaran kaupunginosassa on myös terveyskeskus, noin 5min kävelymatkan päässä tässä mainitusta lähtöpaikasta. Terveyskeskus muutti reilu vuosi sitten tikkarinteeltä n. 500m päähän. Kohtisuora ja ainoa kävelyreitti tikkarinteeltä bussiasemalle ei mene minkään "riskialueen" poikki, vaikkakin joki seuraa kulkureittiä puolet matkasta. Hukkuminen jokeen bussiasemalle pyrkiessä on absurdi ajatus.

vandt
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 928
Liittynyt: La Heinä 05, 2008 10:00 pm

Re: Maisa Laine 25 vuotta, 13.1.2014 Joensuu/Liperi

Viesti Kirjoittaja vandt » Ke Tammi 15, 2014 2:14 pm

Jazz1 kirjoitti: Hukkuminen jokeen bussiasemalle pyrkiessä on absurdi ajatus.
Niin. Siis vahingollinen hukkuminen.
En pyri vihjailemaan mitään, tarkensin vain.

Haarahaukka
Sammakkoprofessori
Viestit: 414
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Maisa Laine 25 vuotta, 13.1.2014 Joensuu/Liperi

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka » Ke Tammi 15, 2014 4:19 pm

Jazz1 kirjoitti:Tikkarinteellä on tosiaan keskussairaala, kuin myös ammattikorkeakoulu. Ikänsä puolesta voisi olla opiskelija ja paluumatkalla sieltä. Niinivaaran kaupunginosassa on myös terveyskeskus, noin 5min kävelymatkan päässä tässä mainitusta lähtöpaikasta. Terveyskeskus muutti reilu vuosi sitten tikkarinteeltä n. 500m päähän. Kohtisuora ja ainoa kävelyreitti tikkarinteeltä bussiasemalle ei mene minkään "riskialueen" poikki, vaikkakin joki seuraa kulkureittiä puolet matkasta. Hukkuminen jokeen bussiasemalle pyrkiessä on absurdi ajatus.
Pohjois-Karjalan keskussairaalahan siellä. Itse olen ollut siellä töissä sekä asunut siinä alapuolella Huvilakadulla ja reitti bussiasemalle on riskitön, eikä siinä mennä edes lähelle jokea. Onnistuu molempiin suuntiin vaikka reilusti valonmerkin jälkeen. Kokeiltu on, koska Kimmelin yökerho on siinä bussiaseman vastapäätä ja tuli joskus kokeiltua.
Järvi on tyyni

Jane T
Poliisikoira Rex
Viestit: 569
Liittynyt: To Heinä 14, 2011 4:26 pm

Re: Maisa Laine 25 vuotta, 13.1.2014 Joensuu/Liperi

Viesti Kirjoittaja Jane T » Ke Tammi 15, 2014 4:41 pm

Talontytär kirjoitti:Ihmetyttää tosiaan etsinnän nopeus, kun kumminkin sanotaan:
Poliisi ei epäile asiassa rikosta.
Mä olen ihan puusilmä. Missä noin on sanottu? En löydä yhtäkään uutista tai poliisin tiedotetta, missä sanotaan, että "poliisi ei epäile asiassa rikosta".

Äh, sehän lukee Iltalehden uutisessa. Anteeksi näkö- ja lukihäiriöhäiriö! :oops:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014011 ... 8_uu.shtml
Tiistai 14.1.2014 klo 15.23 (päivitetty klo 15.28)
Liperiläinen nuori nainen katosi jäljettömiin eilen iltapäivällä Pohjois-Karjalassa.

Itä-Suomen poliisi kaipaa havaintoja 25-vuotiaasta Maisa Laineesta. Laine lähti varttia vaille viisi kävellen Joensuun Tikkamäentieltä Itärannan bussiasemalle. Tämän jälkeen Laineesta ei ole mitään havaintoja.

Hänen oli tarkoitus lähteä kello 17.15 Viinijärvelle, mutta ei poliisin tietojen mukaan noussut bussiin.

Kadonnut on 172 senttiä pitkä ja hänellä on pitkät, puoleen selkään asti ulottuvat vaaleanruskeat hiukset. Naisella oli yllään pitkä musta toppatakki, musta pipo, musta kaulaliina, mustat kengät ja siniset farkut sekä sininen kankainen olkalaukku, jossa on kukan kuva.

Kaikki havainnot Laineesta pyydetään ilmoittamaan joko tutkijalle 071 875 6323 tai poliisin palvelupäivystykseen 071 875 6500.

Poliisi ei epäile asiassa rikosta.

Jane T
Poliisikoira Rex
Viestit: 569
Liittynyt: To Heinä 14, 2011 4:26 pm

Re: Maisa Laine 25 vuotta, 13.1.2014 Joensuu/Liperi

Viesti Kirjoittaja Jane T » Ke Tammi 15, 2014 5:02 pm

Tässä ote poliisin KADONNEEN HENKILÖN ETSINTÄ JA POLIISITUTKINTA -asiakirjasta, linkki:

KADONNEEN HENKILÖN ETSINTÄ JA POLIISITUTKINTA

"Milloin kadonneeksi ilmoitetun henkilön tiedetään olevan kyvytön
huolehtimaan itsestään (lapsi, vanhus, sairas henkilö) tai olosuhteet
muutoin ovat sellaiset, että henkilö on hengen tai terveyden vaarassa taikka
henkilön epäillään joutuneen rikoksen uhriksi, tulee tutkinta- ja
etsintätoimenpiteet aloittaa viipymättä siitä, kun katoamisilmoitus on
vastaanotettu. Arvioitaessa etsinnän käynnistämisen kiireellisyyttä on
otettava huomioon mm. vuoden aika, sääolot ja olosuhteet muutoin.
"

Tuo boldaamani kohta on varmaankin tässä Maisa Laineen etsintöjen nopeassa aloittamisessa yksi oleellisista seikoista.

Hauki
Poliisikoira Rex
Viestit: 571
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 9:13 am

Re: Maisa Laine 25 vuotta, 13.1.2014 Joensuu/Liperi

Viesti Kirjoittaja Hauki » Ke Tammi 15, 2014 5:35 pm

Ootteko tulleet ajatelleeksi, että ehkäpä Maisa olikin työmatkalla, työskentelee vaikkapa siellä sairaalassa. Aika äkkiä sitä tuossakin tilanteessa huolestutaan, jos on töissä kertonut vaikkapa jostain iltamenosta miehen kanssa ja ei olekaan sitten tullutkaan kotiin.

Jane T
Poliisikoira Rex
Viestit: 569
Liittynyt: To Heinä 14, 2011 4:26 pm

Re: Maisa Laine 25 vuotta, 13.1.2014 Joensuu/Liperi

Viesti Kirjoittaja Jane T » Ke Tammi 15, 2014 6:43 pm

Hauki kirjoitti:Ootteko tulleet ajatelleeksi, että ehkäpä Maisa olikin työmatkalla, työskentelee vaikkapa siellä sairaalassa. Aika äkkiä sitä tuossakin tilanteessa huolestutaan, jos on töissä kertonut vaikkapa jostain iltamenosta miehen kanssa ja ei olekaan sitten tullutkaan kotiin.

Seuraa omaa spekulointiani:
Minulle tuli myös tuo työmatka mieleen. Jospa Maisa on lähtenyt töistä (sieltä Joensuun Tikkalanmäentieltä) ihan normaalisti kotiin, sattanut vaikka soittaa miehelleen tulevansa tuolla 17.15 lähtevällä bussilla.
Maisa saattaa olla täsmällinen ihminen ja pitää kiinni rutiineista, ja on aina ilmoittanut suunnitelmiensa muuttumisesta, ja nyt yhtäkkiä Maisaa ei kotiin ala kuulua, eikä soita, jolloin mies on nopeasti huolestunut. Mies on saattanut vaikka soittaa Maisan työpaikalle, tai sinne mistä Maisa nyt sitten ikinä lähtikin 16.45, ja huolestunut lisää, koska mitään muuta tietoa Maisan liikkeistä ei enää ole.
Jos Maisa olisi joutunut johonkin onnettomuuteen, se olisi jo tiedossa, paitsi ehkä siinä tapauksessa, että onnettomuus on "itseaiheutettu" Maisan itsensä taholta.

Minua kiinnostaa, kuka on tuon viimeisen havainnon Maisasta kertonut. Työkaverit ehkä, koska aika on noin tarkka.

Jazz1
Alibin satunnaislukija
Viestit: 104
Liittynyt: Su Elo 11, 2013 11:50 pm

Re: Maisa Laine 25 vuotta, 13.1.2014 Joensuu/Liperi

Viesti Kirjoittaja Jazz1 » Ke Tammi 15, 2014 7:35 pm

Pyöräilin äsken Maisan oletetun kulkureitin ja tutkin tarkasti tienpenkkoja ja mahdollisia piilopaikkoja. Aika vaikeaa kuvitella että olisi jäänyt jonnekin matkan varrelle. Pikaisesti analysoituna sanoisin, että:

a) Bussikuski muistaa väärin, Maisa on noussut bussiin ja kadonnut bussin kulkemalle reitille, esim jäänyt pois väärässä kohtaa syystä tai toisesta.

b) Maisa ei ole koskaan reittiä Tikkarinteeltä bussipysäkille edes yrittänyt kulkea.

c) Itsemurha tuntuu erikoiselta ratkaisulta. Ei kai sitä tehdä keskellä päivää ja matkalla bussipysäkille. Tässä tapauksessa ruumis olisi varmaan jo löytynyt.

Vastaa Viestiin