Miamissa kuolleena löydetty Essi Puhakka

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

hannu hanhi
Hercule Poirot
Viestit: 2132
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Miamissa kuolleena löydetty Essi Puhakka

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi » Pe Helmi 13, 2015 8:20 pm

Iltalehdessä uutisoitiin Miamissa meressä kuolleena löydetystä nuoresta suomalaisnaisesta.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201502 ... 0_ul.shtml
Nuori suomalaisopiskelija löytyi kuolleena merestä Miamissa

Perjantai 13.2.2015 klo 18.41

Haaga-Helia tiedotti keskiviikkona opiskelijansa menehtyneen hukkumisonnettomuudessa.

Paikallisten medioiden mukaan veneilijät löysivät naisen ruumiin viime perjantaina merestä läheltä Mount Sinai -sairaalaa.

Veneilijät nostivat ruumiin ylös ja aloittivat elvytystoimet välittömästi. Elvytystoimista huolimatta nainen julistettiin kuolleeksi sairaalassa.

Paikallisten medioiden mukaan uhri oli 27-vuotias suomalaisnainen, joka oli Miamissa työviisumilla. Poliisilla ei ole tietoa vielä, kuinka nainen päätyi mereen.

Haaga-Helian ammattikorkeakoulu tiedotti keskiviikkona opiskelijansa löytyneen hukkuneena perjantaina Floridassa.

Nainen opiskeli matkailualaa ammattikorkeakoulun Porvoon yksikössä. Hän oli Yhdysvalloissa suorittamassa opintoihin liittyvää työharjoittelua.

Ammattikorkeakoulu kertoi olleensa yhteydessä viranomaisiin sekä opiskelijan omaisiin ja välittäneensä heille suruvalittelut. Tapahtuman johdosta järjestetään muistotilaisuus Haaga-Heliassa.

Miami New Timesin mukaan suomalaisnainen sai työviisuminsa lokakuussa ja saapui Miamiin muutama viikko sen jälkeen. Naisen Instagram-kuvat paljastivat naisen viettäneen aikaansa Miamissa muun muassa ottaen aurinkoa, käyden brunssilla ja vieraillen urheiluotteluissa.

Lehden mukaan poliisi on pysytellyt vaitonaisena naisen kuolemasta, eikä kuolinsyytä ole toistaiseksi paljastettu.

Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta vahvistetaan, että kuollut nainen on kotoisin Savonlinnasta. Suomen poliisin tämän hetkisten tietojen mukaan asiassa ei epäillä rikosta.

Itä-Suomen poliisista kerrotaan, että Yhdysvallat suorittaa oman kuolemansyyntutkintansa ensin, minkä jälkeen myös Suomessa tehdään oma kuolemansyyntutkinta.

Ensimmäisenä tapauksesta uutisoi Helsingin Sanomat.

Lähteet: Miami New Times, CBS Miami

JOHANNA MATTINEN
Amerikkalaislähteistä käy ilmi, että naisen nimi Essi Puhakka. Alle linkatussa jutussa Essistä Instagram-kuvia vielä lisää.

http://blogs.miaminewtimes.com/riptide/ ... scayne.php

Kuva
Essi Puhakka Came From Finland on a Work Visa and Wound Up Dead in Biscayne Bay

Last Friday, Miami Beach police responded to a call about a young woman's unresponsive body floating in Biscayne Bay by the seawall behind Mount Sinai Hospital. A boater who spotted the body tried to perform CPR to no avail. The woman was taken to the hospital where she was later pronounced dead.

Originally reported as a teenage body, the woman has now been identified as 27-year-old Essi Puhakka, a resident of Finland who had been in Miami for a few months on a work visa. Police still aren't sure how she wound up in Biscayne Bay.

According to Puhakka's social media trail, she's a 2011 graduate of the Haaga-Helia University of Applied Sciences. She officially received her work visa in October and arrived in Miami a few weeks later.

Her Instagram account paints a picture of a woman who spent her free time in Miami tanning on the beach, brunching with friends, finishing craft projects, attending Miami Heat and Florida Panthers games, and touring the Everglades.

Though police have now identified Puhakka after confirming her death to her family, they have released few other details about her death. It's still a mystery how the Finnish woman ended up in the bay and no cause of death has been released so far.

hannu hanhi
Hercule Poirot
Viestit: 2132
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Miamissa kuolleena löydetty Essi Puhakka

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi » Ke Elo 05, 2015 10:13 pm

Kuulostaa vähän mysteeriseltä. Essi Puhakan kuolinsyytä ei pystytty määrittämään, mutta joutunut kuitenkin kamppailuun ennen kuolemaa.

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... ui/5251870

Quellervo
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 216
Liittynyt: To Loka 23, 2008 1:24 pm

Re: Miamissa kuolleena löydetty Essi Puhakka

Viesti Kirjoittaja Quellervo » Pe Elo 07, 2015 10:35 am

Essi Puhakan instagram-tili on näkyvissä edelleen. Kavereiden tilien kautta löysin tämän kuvan:
https://instagram.com/p/xiimicuSAo/
Vaalea nainen näyttää mielestäni Essiltä.
Päällisin puolin kuvia selaamalla ei näy viitteitä yöelämästä, kuten tässä jutussa sanotaan : http://www.miaminewtimes.com/news/essi- ... ay-6540767
Totuus varmasti toinen. Ehkä hän on baari-illan jälkeen päätynyt johonkin laiturille josta pudonnut ja yrittänyt roikkua pilareissa tms. Kamala kuolema joka tapauksessa. Kynnet eivät mene poikki ihan vahingossa.

Agatha C.
Alibin satunnaislukija
Viestit: 100
Liittynyt: Pe Maalis 20, 2015 9:40 pm

Re: Miamissa kuolleena löydetty Essi Puhakka

Viesti Kirjoittaja Agatha C. » Pe Elo 07, 2015 7:37 pm

Viinaa, huumeita ja väkivaltaa? Erikoista, ettei kuolinsyytä pystytty selvittämään. Pään alueelle ei ollut kohdistunut iskuja. Ei kuitenkaan hukkuminenkaan ollut kuolinsyy. Olisiko ottanut jotakin muuntohuumetta, joka ei näy verikokeissa?

hannu hanhi
Hercule Poirot
Viestit: 2132
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Miamissa kuolleena löydetty Essi Puhakka

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi » Pe Elo 07, 2015 8:34 pm

Kynsien rikkoutuminen on tyypillistä väkivaltaisessa kuolemassa. Tämä liittyy tietysti itsensä puolustamiseen. Uhrin kynsien alta löytyvät tappajan ihosolut ovat yksi tärkeimpiä DNA-lähteitä.

Mutta uutisointi on hämmentävää. Amerikkalaisissa medioissakin sanotaan, että kuolinsyy on epäselvä, mutta Essi on kuolemaansa ennen kamppaillut jonkun kanssa.

Jos hukkuminen olisi ensisijainen kuolemansyy, sen oikeuslääkäri pystyy toteamaan. Todennäköisesti alkoholi- ja yleisimmät huumeet on mitattu, mutta niitäkään ei syytetä kuolemasta.

kalmusto
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 183
Liittynyt: Ke Loka 08, 2008 10:07 am

Re: Miamissa kuolleena löydetty Essi Puhakka

Viesti Kirjoittaja kalmusto » To Touko 16, 2019 1:50 pm

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9f7 ... a29ebeeaf9
Yhdysvaltalaismies väittää itseään sarjamurhaajaksi – mahdollinen uhri 27-vuotias suomalaisnainen
Eilen klo 17:22
Mies murhasi keväällä vanhuksen, jonka avustajana hän toimi, ja varasti tämän luottokortit.
Yksi Gibsonin murhatunnustuksista on Daily Mailin mukaan yhdistetty suomalaisnaisen surmaan. CNN
Nicholas Brent Gibson, 32, otettiin viime viikolla kiinni New Yorkissa. Hänet oli etsintäkuulutettu epäiltynä 77-vuotiaan Erik Stockerin murhasta.

Stocker ja Gibson asuivat Daily Mailin mukaan samassa asunnossa Miami Beachilla, Floridassa. Gibson toimi julkaisun mukaan jonkinlaisena henkilökohtaisena avustajana iäkkäämmälle Stockerille.

...

Sarjamurhaajan uhri suomalaisnainen?
Daily Mail kertoo, että Gibsonin tunnustus on käynnistänyt uudestaan kolme murhatutkintaa alueilla, joissa hän väitti tehneensä murhat.

Yksi niistä on suomalaisen 27-vuotiaan naisen kuolemantapaus Miami Beachilla.

Veneilijät löysivät naisen ruumiin merestä helmikuussa 2015. Työviisumilla maassa ollut nainen saattoi olla Haaga-Helian opiskelija, sillä ruumiin löytymisen aikaan koulu tiedotti opiskelijansa hukkumiskuolemasta Floridassa.

Daily Mailin mukaan naisen ruumiinavausraportti ei tarjonnut yksiselitteisiä vastauksia kuolinsyystä, mutta siinä kävi ilmi, että nainen oli ollut jonkinlaisessa kamppailussa ennen kuolemaansa.

Yksi Gibsonin poliisille tunnustamista murhista oli naisturistin tappo Biscayne Bayssa lähellä Miami Beachia helmikuussa 2015. Daily Mailin mukaan poliisi muisti tapauksen Gibsonin tunnustuksen jälkeen.

Gibsonin tarinan tekee kuitenkin epäuskottavaksi se, että ruumiin löytymisen aikaan hänen olisi pitänyt olla istumassa tuomiotaan Georgiassa. Siitä huolimatta Rodriquez sanoi, että poliisi tutkii Gibsonin väitteitä.

KayserSoze
Parranpäristäjä
Viestit: 68
Liittynyt: Su Huhti 03, 2016 5:36 pm

Re: Miamissa kuolleena löydetty Essi Puhakka

Viesti Kirjoittaja KayserSoze » Ma Touko 20, 2019 5:43 pm

Essi Puhakan kuolemasta keskustellaan myös reddit.comin keskustelupalstalla.

https://www.reddit.com/r/UnresolvedMyst ... i_puhakka/

Vastaa Viestiin