Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

___
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 41
Liittynyt: Ma Syys 28, 2015 9:50 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja ___ » Ke Syys 30, 2015 7:30 pm

Amy kirjoitti:Eihän siitä ole kuin parisen tuntia kun sukeltaja tuli paikalle? Onko tollainen järvi noin nopeasti tutkittu? Jotenkin tulee mieleen Karoliina Kestin tapaus, jossa tyttö ei muka ollut lammessa mutta sieltä vaan myöhemmin pompsahti.
Järveä tutkittiin monta tuntia kaikuluotaimen avulla. Sukeltaja tutki vain paikan, jonka kohdalla oli syytä epäillä että pohjassa olisi jotakin. Ja sukeltajahan oli siellä jo eilenkin monta tuntia. Luulen kyllä, että järvessä ei ihan oikeasti ole mitään. Kyllä kaikki alkaa viitata enemmän vapaaehtoisen katoamisen puolelle (varusteet, havaintojen ja löytöjen puute, epämääräinen käytös ja salailu...)

Fletcher
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 40
Liittynyt: Ma Syys 21, 2015 11:04 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Fletcher » Ke Syys 30, 2015 7:32 pm

Täytyy myöntää, että olen pettynyt kun mitään ei löytynyt.

En siis missään nimessä toivo Nelan kuolemaa mutta mielestäni ei ole enää realistinen vaihtoehto, että Nela olisi hengissä ja vapaaehtoisesti kadonnut.

Omaisten takia olisin toivonut tämän tulevan päätökseen.

MEG
Komisaario Köster
Viestit: 1792
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja MEG » Ke Syys 30, 2015 7:34 pm

42-vuotias Mira ilmoitti äidilleen olevansa tulossa. Minkä jälkeen kuitenkin kääntyi seurasaareen ja pimeässä hukuttauitui marraskuiseen kylmään meriveteen. Tämä on syytä muistaa niiden, jotka pitävät epäuskottavana hukuttautumista syksyiseen lampeen.

Avatar
Kissankello
Magnum
Viestit: 1404
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kissankello » Ke Syys 30, 2015 7:38 pm

Observerdude kirjoitti: Poliisi ei koskaan ilmoita suruviestiä puhelimitse! Tiedän ainoastaan yhden tapauksen joitakin vuosia sitten jolloin poliisi poikkeuksellisesti ilmoitti omaisille soittamalla.
Tuo "koskaan" vaan ei pidä paikkaansa. Kertomasi mukaan tiedät tapauksen jossa poliisi on soittanut kuolinilmoituksen. Minäkin satun tietämään yhden, ja siinä soiton vastaanottaja olen ollut minä itse. Poliisi on SOITTANUT minulle kuolinilmoituksen. Kyse ei ollut joukkotapahtumakuolemasta.

Olisi kauhean kiva, jos keskustelupalstoilla lakattaisiin jauhamasta totuuksina sellaisia asioista, joiden todenperäisyydestä ei ole varmuutta. Te raukat toistatte papukaijoina kuulemianne ja luulemianne asioita. Kannattaa varoa sanoja "aina" ja "ei koskaan", sillä kun teidän luulonne ammutaan alas, niin itsestänne te vain tyhmiä teette.

Toivottavasti Nela löytyy pian. Mikäli kyseessä olisi henkirikos, niin eiköhän siitä näy päällepäin jälkiä. Itsemurhan ollessa kyseessä luulisi jotain välineistöä löytyvän myös.
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)

Kirvesmies
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 236
Liittynyt: La Elo 13, 2011 11:01 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kirvesmies » Ke Syys 30, 2015 7:38 pm

JJV kirjoitti:
Lilybel kirjoitti:En usko itsemurhaan. Huomioni on kiinnittänyt S.n käytös ja lausunnot.
...Tuntuisi luontevimmalta teorialta, että kotona on ollut jotain kränää, minkä vuoksi Nela on aamulla halunnut lähteä Nuuksioon selvittämään päätään ja S on tullut perässä...
Lauseen alkuosan mahdollisuuteen uskon minäkin, eli jos olisi ollut pelkkää työstressiä ja jos olisi ollut kotiin päin kaikki kunnossa, ei olisi ollut mitään syytä olla vastaamatta Sergeyn soittoyrityksiin. Tai tietysti jos tapaus osoittautuu itsemurhaksi, sitten varmaan voi puhelimen soidessa ajatella niinkin, ettei enää viitsi vastata - oli soittaja ketä tahansa...

Siihen taas en jaksa uskoa, että "Sergey olisi tullut perässä", tai että Sergeyllä olisi suoraan yhtään mitään tekemistä tämän jutun kanssa. Epäsuorasti voi olla tekemistä sikäli, että jos on kuitenkin riidelty kotona liikaa, silloin voihan se osatekijänä olla syy katoamiseen, ja silloin varmaan Sergey potee huonoa omatuntoa, ja joka tapauksessa oli asiat miten päin tahansa niin varmuudella Sergeylla on nyt hyvin raskas elämäntilalle. Siinä mielessä toivoisin maltillista kommentointia tällekin palstalle, kunnes asiat ehkä kohta selviävät...

Nyt siis sen, ettei Sergeyllä ole mitään tekemistä tämän asian kanssa, voi päätellä ihan jo siitäkin, että jos hän olisi murhamies tai edes jotenkin tähän asiaan sekaantunut, niin eipä hän enää kolmen viikon kohdalla olisi Suomessa... Eihän meillä esim. Pohjois-Ruotsissa rajoja valvota, ja Sergeyllä ei ole ollut mitään estettä palata Venäjälle, jolloin eipä kait vähänkään syyllinen nyt Suomeen jäisi? Sillä jos ruumis on (joko Nuuksiossa tai ihan jossain muualla), niin kyllä se ennen pitkää yleensä kuitenkin aina löydetään. Ja mahdollinen tekijä häipyisi ennen sitä.

Joten itse uskon, että oli Nelalle sattunut ihan mitä tahansa, niin tähän ei liity rikosta. Ja silloin Nela ennen pitkää löytyy suunnilleen sieltä, mistä häntä nyt etsitään.

Ainoa mikä itseäni ihmetyttää on se, että mitään Nelalle kuuluvaa tavaraa ei ole löytynyt.

Halkokauppias
Alibin satunnaislukija
Viestit: 124
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2012 12:35 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Halkokauppias » Ke Syys 30, 2015 7:42 pm

Sinitiainen kirjoitti:
Observerdude kirjoitti:Poliisi ei koskaan ilmoita suruviestiä puhelimitse!.
Tiedän sen erinomaisesti. Lähipiirissä on kaksi hukkumistapausta, joissa poliisi on suruviestin tuonut uhrin vanhemmille henkilökohtaisesti. Toinen vainaja löytyi heti, toinen puolen vuoden päästä. Lähinnä tarkoitin tuolla että puhelin on keksitty sitä, että jos on löytynyt jotain muuta mitä on haluttu tarkastaa (esimerkiksi onko kadonneella voinut olla sitä ja tätä mukanaan tms.).
Höpönlöpön!
Jos on sovittu tutkijan kanssa että ilmoitetaan puhelimitse heti kun löytyy niin silloin ilmoitetaan puhelimitse vaikka päivystävän tutkijan toimesta.

GreenDay
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 50
Liittynyt: Ti Syys 29, 2015 11:24 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja GreenDay » Ke Syys 30, 2015 7:43 pm

Kiiski kirjoitti:
Sir Lokki kirjoitti:
Tabula Rasa kirjoitti:Mistä kuvasta tuolla ketjussa puhutaan kun on lueteltu noita Fazerin sinisiä, onkia sun muita kamppeita?
Tästä:

Kuva
Sininen siinä taitaa lukea, mutta näyttää että olisi tarkennusta reppuun. En taaskaan ymmärrä, miten siitä on joku taivutellut Fazerin, mutta täällä tuntuu olevan ihan käytäntö, että jos joku sanoo jotain, niin se sitten muuttuu todellisuudeksi
:lol: :lol: voi elämän kevät! Niin juuri, kun täällä tuntuu olevan ihan käytäntö, että jos joku sanoo jotain, niin se sitten muuttuu todellisuuksi. Juurin näin ! Ja edelleen se reppu EI OLE SININEN !

Selaappa sivulle 312 ja katso aiempi kommenttini. Tässä siitä osa:
MUOKATTU MUOKATTU MUOKATTU ja MUOKATTU. Sitten mielestäni jossain tässä ketjussa oli puhe kirkkaan sinisestä repusta/rinkasta? Olenko aivan väärässä? Sillä ei tuo rinkka, jolla Nela lähtee bussista voi mitenkään olla kirkkaan sininen. Hänellä näyttäisi olevan harmaat housut (niitäkin sinisiksi sanottu?) ja rinkka on vihreä. Säädin värejä kirkkaammiksi (tai ainakin yritin jne.) ja kun vertaa bussin tolppiin, jotka todella ovat sinisiä, niin ei nuo housut tai rinkki vaan voi olla sinisiä.

Juniorihölkkääjä
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 214
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 11:44 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Juniorihölkkääjä » Ke Syys 30, 2015 7:47 pm

Aallotar kirjoitti:Onko puolison tekemä henkirikos/tappo muuten kokonaan poissuljettu vaihtoehto?

Mikä on aviomiehen alibi, onko sitä, perustuuko se vain hänen omaan kertomukseensa?

Nela oli hengissä katoamispäivän aamuna, viimeinen kuva Nuuksion bussista aamupäivällä. Mistä tiedämme etteivät he olleet sopineet Sergein kanssa tapaamisesta Nuuksiossa myöhemmin päivällä?

Jos Sergei tuli perässä. Tuli riitaa / riita jatkui. Kerrankos historiassa tuollainen tilanne on johtanut siihen että toinen tuuppaa toista, joka kaatuu ja lyö päänsä pahasti, tai peräti tippuu jyrkänteeltä, jos Nuuksion oloissa ollaan.

Paniikki. Tarkoitus ei ole tietenkään ollut tappaa, vaan kyseessä on pikaistuksissa tehty huitaisu, joka on saanut karmeat seuraukset. Nelan ruumis pitää piilottaa, ellei se ole jo lentänyt lampeen tapahtuman seurauksena. Lisäksi pitää piilottaa Nelan kamat.

Soitetaan vielä pari puhelua iltapäivän aikana Nelan puhelimeen, jotta saadaan omaa kertomusta tukevaa aineistoa.

Ollaan aidosti järkyttyneitä tapahtuneesta ja katuvaisia, surullisia, ei tarvitse teeskennellä kenenkään edessä tunnetiloja :( Levitetään etsintäilmoituksia, tehdään etsintöjä yömyöhään, tosin puoliso tietää ettei sieltä mitään löydy. Paitsi _sieltä_ paikasta. Se kierretään kaukaa.

Kirvesmies
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 236
Liittynyt: La Elo 13, 2011 11:01 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kirvesmies » Ke Syys 30, 2015 7:50 pm

Kikkara kirjoitti:Jos osoittautuisikin harhautukseksi niin tuleeko etsimiskulut harhauttajan maksettaviksi? Selittäisi viimeaikaiset S.n epäröimiset.
Niin...? Onko Suomessa koskaan laskutettu turhia etsimiskuluja keneltäkään?

Siis jos esim. palokunnan tilaa paikalle turhaan, niin varmasti tulee ns. "jullikkamaksua", myös silloin jos esim. jossakin arvokkaassa paikassa esim. kirkossa käy aiheettomasti painelemassa automaattisia palohälyttimiä ja jää siitä kiinni...

Mutta jos nyt kyseessä olisikin ihan vaan pelkkä pila, ja jos Nela kävelisi vaikkapa huomisen illan Kympin-uutisten studioon hymyssä suin ilmoittamaan jotain tyyliin että , "olin hetken kaverin luona huilaamassa, ei tässä mitään hätää" - niin voisiko joku joutua tästä kaikesta maksumieheksi?

Siis lähiomaiset ovat ihan aiheellisesti olleet huolissaan, kun kotiin ei kuulu. Heitä ei voi syyttää mistään. Jos taas kadonnut itse istuu metsässä, eikä tiedä kohusta mitään - niin häntäkään ei voi syyttää mistään? Mutta jos kadonnut katsookin kaverin luona telkkarista miten häntä etsitään, niin onko se sitten ns. "kallista lystiä"?

Ihan noin vaan yleisellä tasolla pohdiskelen tässä - ottamatta nyt sen erityisemmin kantaa siihen, että mihin ja miksi Nela katosi.

Chili
Matlock
Viestit: 834
Liittynyt: To Elo 04, 2011 9:31 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Chili » Ke Syys 30, 2015 7:52 pm

Se, ettei Nelaa löytynyt lammesta ei tarkoita millään muotoa sitä, etteikö hän ole siellä. Ihmisen löytäminen lammesta on tuurista kiinni.

Adasme
Alokas
Viestit: 23
Liittynyt: La Elo 15, 2015 8:16 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Adasme » Ke Syys 30, 2015 7:53 pm

Jarkko Sipila ‏@sipilamtv3 2 minuuttia sitten

Helsingin poliisi #NelaUtkina n etsinnöistä: Ei tulosta ja etsinnät lopetettu. Uusia etsintöjä ei ole suunnitteilla ainakaan toistaiseksi.

GreenDay
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 50
Liittynyt: Ti Syys 29, 2015 11:24 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja GreenDay » Ke Syys 30, 2015 7:54 pm

Terra kirjoitti:Noilla Nelan tarvikkeilla ainakin pilviaineiden piilottaminen veteen kait onnistuu. Kuormaliinoilla sisältö yhteen sitoen, siihen sitten pyykkinaru kiinni, pyykkinarun jatkoksi kohollinen siima. Eräs tuttuni kertoi kerran, että edellisen vuokralaisen jäljiltä vessan pöntön vesisäilöön oli laitettu upoksiin pienessä vesitiiviissä pussissa pilviaineita. Vesi ilmeisesti eristää tehokkaasti vai miksi muuten tuo vaivannäkö. Jospa sieltä Nuuksiosta ja sen itäpuolelta S etsikin jotakin aivan muuta kuin Nelaa, koska puhelimen signaalitietofaktat eivät sitä tukeneet. Tai sitten S tiesi, että Nela on eri paikassa kuin missä puhelin on luurannut 9.9. päivän ajan.
Lyhennetään lainausta vähän ja kommentoidaan, että pilviaineiden piilottaminen veteen? :P Miten se siima (olettaen, että se on sellainen pieni kaupasta ostettu kahden paketti) ja pyykkinaru + koho yhdessä merkkaa yhtään mitään, vaikka sitten olisi vielä mahdollisilla kuormaliinoilla jotain jatkettu? Että miten näiden yhdistelmällä löydät jonkin syvään veteen piilottamasi asian? + että nyt ei ole kyse vessanpöntöstä, vaan vesistöstä, jossa asiat kulkeutuu paikasta toiseen veden virtausten mukaan. Eikö?

Se mikä tässä näitä lukiessa pistää silmään, että jotkut kommentoivat tänne ihan asian vierestä. Enkä tarkoita tällä nyt tätä vessanpönttö hommaa. Todella häiritsevää.

hedelmälaatikko
Neuvoja-Jack
Viestit: 257
Liittynyt: Ke Tammi 26, 2011 2:50 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja hedelmälaatikko » Ke Syys 30, 2015 7:55 pm

Rousku kirjoitti:
tötterö kirjoitti:Jotenkin tekis mieli tehdä sama temppu ja katsoa paljonko miehenä saa huomiota ;)
Huomio on tainnut alkaa noista Sergein + kaveripiirin ripustamista etsintäilmoituksista. Aika poikkeuksellista, että niitä tehdään ihmisistä (kissoista kyllä näkee). Onko sinulla huolehtivaa vaimoa, joka rupeaa sellaisia tehtailemaan heti ensi iltana kun olet kadoksissa?
Mitä sinä tekisit jos aviopuolisosi katoaisi kuin tuhka tuuleen? "Voi voi, kai se joskus tulee?"

Ensimmäiset hetket katoamisen jälkeen on ne kriittiset. Jos Nela ei ole ikinä tehnyt vastaavaa katoamistemppua niin käsittämätöntä olisi jos Sergey ei olisi ollut aktiivinen.

Hyvä että ei tänään löytynyt... Mahdollisuus yhä että on elossa. Vaikka tuskin enää hänestä kuullaan.

e18
Alokas
Viestit: 22
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:54 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja e18 » Ke Syys 30, 2015 7:56 pm

Oliko sama koira vai vaihdettiinko koiraa välillä ?

___
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 41
Liittynyt: Ma Syys 28, 2015 9:50 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja ___ » Ke Syys 30, 2015 7:56 pm

Chili kirjoitti:Se, ettei Nelaa löytynyt lammesta ei tarkoita millään muotoa sitä, etteikö hän ole siellä. Ihmisen löytäminen lammesta on tuurista kiinni.
Kyllä se nyt jollain muotoa sitä tarkoittaa. Suhteellisen matalaa ja pientä järveä on tutkittu nyt kaksi päivää monin eri keinoin. Mitään Nelan tavaroita ei taida olla löytynyt lähimailtakaan. Ainoa mikä viittaa siihen, että jotakin (ei siis välttämättä edes Nela) on veden alla, on koiran reagointi. Kyllä minusta useampi asia puhuu sen puolesta, että järvessä ei ole ruumista kuin että olisi.

Vastaa Viestiin