(U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Tähtisade
Sammakkoprofessori
Viestit: 460
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Tähtisade » La Marras 17, 2018 6:35 pm

Kuukausi (ja vähän ylikin) mennyt, eikä tutkinta ole edennyt. Sen sijaan sheriffin ja sukulaisten haastatteluista on selvinnyt uusia yksityiskohtia:

- James-isällä oli metsästysaseita kotona, mutta kaikki olivat tallella.

- James oli ilmeisesti ammuttu ovelle.

- Puhelin, josta 911-puhelu soitettiin, löytyi lattialta. Se ei ollut kummankaan ruumiin välittömässä läheisyydessä, mutta lähempänä Deniseä kuin Jamesia. Puhelinhan oli Denisen.

- Murhia/katoamista edeltävänä päivänä Jayme ja Denise olivat sukulaisen syntymäpäivillä, josta lähtivät klo 16. Denise oli vielä ollan aikana tekstaillut/soitellut siskojensa kanssa. Viimeisin yhteys oli sisareen puhelulla klo 22 tuntumassa, jolloin kaikki oli vielä ihan normaalisti.

- Poliisilla on hallussaan kaikkien (Jamesin, Denisen ja Jaymen) puhelimet. Jaymen puhelin oli ollut keittiössä latautumassa. Tämän vuoksi hän ei luonnollisesti voinut apua kutsua/ottaa yhteyttä kehenkään, kun kotiin tunkeuduttiin. Hän oli kaiketi myös jo nukkumassa tuohon aikaan.

- Kaikkien puhelimet/koneet, sometilit, sovellukset ja muut on käyty läpi, eikä viestinnästä löydy mitään, mikä johtaisi tutkintaa kohti tekijää/tekijöitä. Kyseessä on ollut ns. ihan tavallinen perhe.

- Läheiset, ja Jaymen kaverit (jotka myös ovat antaneet tsekata someviestintänsä tytön kanssa) kieltävät minkäänlaisen poikaystävän olemassaolon, eikä tutkinnassa ole löytynyt Jaymeen ja mihinkään miespuoliseen henkilöön mitään linkkiä. No, aina voi olla salapuhelimia ja vaikka mitä, mutta tämä oli liki lapsi vielä - kesällä 13 täyttänyt ujo tyttö.

Erikoinen tapaus. Eka vibani oli, että vanhemmat olisivat sotkeutuneet jotenkin huumekuvioihin, koska meta on iso ongelma tuolla piirikunnassa. No, mitään viitteitä tälle asialle ei ole löytynyt tutkinnassa. Mitä enemmän haastatteluja kuuntelee, niin kovin tavallinen perhe on ollut. Ja mitään luurankoja ei ole onnistunut edes FBI heidän kaapeistaan kaivamaan.

Toinen vibani oli, että tekijä/tekijät ovat eksyneet väärään osoitteeseen, mutta omaiset ja seriffi uskoo teon olleen kohdennettu Clossin perheeseen.

Kun kerran vanhemmille ei yksinkertaisesti löydy sellaista henkilöä, joka olisi tuntenut kaunaa heitä kohtaan, niin joko heidän luurankonsa on tosi hyvin piilossa tai sitten kohde teolle on ollut Jayme. Alan uskoa jälkimmäiseen entistä vahvemmin.

ktaina
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2528
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja ktaina » Ke Tammi 09, 2019 3:22 pm

Tästäkään tapauksesta ei näytä löytyvän mitään uutta???

Olivia Benson
Alibin satunnaislukija
Viestit: 140
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 2:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Olivia Benson » Pe Tammi 11, 2019 8:38 am

Löytynyt elossa!

BREAKING: JAYME CLOSS, WISCONSIN TEENAGER MISSING SINCE OCTOBER, FOUND ALIVE
By: Mea Watkins WSB Radio
January 11, 2019 4:32 AM EET
Photo Credit: Courtesy Barron County Sheriff’s Department

Barron, Wis. - Jayme Closs has been found alive, according to a post on the the Barron County Sheriff’s Department’s Facebook page.

Closs, 13, was abducted Oct. 15 before dawn after her parents, James and Denise Closs, aged 56 and 46, were gunned down in their home in Barron.

A suspect was taken into custody, but no further details are available at this time. A press briefing is scheduled for 10 a.m. Friday.

https://www.wsbradio.com/news/crime--la ... sDUEM94qK/

sine qua non

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja sine qua non » Pe Tammi 11, 2019 9:48 am

Tässä uutisessa hieman lisätietoa Jaymen löytymisestä:

http://www.fox9.com/news/jayme-closs-located-alive
Missing Barron, Wisconsin teen Jayme Closs found alive in town of Gordon

Posted: Jan 10 2019 08:04PM CST
Updated: Jan 10 2019 10:39PM CST

BARRON, Wis. (FOX 9) - Missing Barron, Wisconsin 13-year-old Jayme Closs has been located alive, the Barron County Sheriff's Department confirmed Thursday night.

Closs was found in the town of Gordon, Wisconsin at 4:43 p.m. by the Douglas County Sheriff's Office after they received a tip from a citizen. Family members told FOX 9 Jayme was found by a woman who then called 911.

"I heard she escaped and found a woman walking with a dog and asked for help and that's all I know,
" Sue Allard, Jayme's aunt, said.

A town official told FOX 9 she was found in the area of South Eau Claire Acres Circle in Gordon.

A suspect was taken into custody at 4:54 p.m., also in Gordon. Barron County Sheriff Chris Fitzgerald told FOX 9 he believes more people may be involved. The Closs family was told the name of the suspect, but the suspect was not known to them.

Fitzgerald said Jayme was found with information from the tip, which was unrelated to a false alarm report earlier on Thursday from Walworth County, Wisconsin.

"I was devastated, but now, for this to be true, and Jayme, I cannot wait to give her a hug," Allard said. "I cannot wait to see her."

Jayme has been missing since Oct. 15 after her parents, James and Denise, were found shot to death in their Barron home. Fitzgerald will hold a press conference in Barron at 10 a.m. on Friday.

(...)
Boldaukset by sqn

Uutisen mukaan Jayme löytyi hätänumeroon tulleen vihjepuhelun avulla: Jayme oli paennut (mistä tai keneltä, sitä ei uutisessa kerrota) ja löytänyt koiraa ulkoiluttaneen naisen, jolta oli pyytänyt apua. Nainen oli soittanut hätänumeroon. Löytöpaikka on Douglasin piirikunnan Gordonin kaupunki, noin 66 mailia pohjoiseen Jaymen viimeisimmästä havaintopaikasta, joka oli hänen kotikaupunkinsa Barron. Myös epäilty otettiin kiinni Gordonista, ja vain noin reilut kymmenen minuuttia myöhemmin kuin Jayme löydettiin (eli käsittäisin, että kymmenen minuuttia sen jälkeen, kun viranomaiset yhyttivät Jaymen, ei kymmenen minuuttia vihjepuhjelusta): Jayme löydettiin klo 16.43 paikallista aikaa ja epäilty klo 16.54. Epäilemättä Jayme on osannut kertoa poliisille, mistä etsiä epäiltyä. Poliisi uskoo, että tapaukseen liittyy vielä muitakin ihmisiä. Epäillyn nimi kerrottiin Clossin perheelle, mutta hän ei ollut heille tuttu henkilö. Poliisi ei kaiketi ole kertonut vielä julkisuuteen epällyn sukupuolta, koska sitä ei uutisessa mainita.

Uutisessa kerrotaan, että Jaymen tarkempi löytöpaikka Gordonissa on South Eau Claire Acres Circlen alue. Google Mapsin mukaan tuo South Eau Claire Acres Circle on ns. ympyrätie, joka kiertää lenkin alkaen ja päättyen isompaan maantiehen. Tiestä ei ole street view -kuvia nähtävillä, mutta satelliittikuva näyttää, että sen varrella on omakotitaloja harvakseltaan. Alue on metsäistä maaseutua, ja sateliittikuvan perusteella tämä noin kahden kilometrin mittainen ympyrätie, niin harvassa kuin talot siinä ovatkin, on jonkinmoinen asutuskeskittymä verrattuna ympäristöön, jossa ei asutusta ole juuri lainkaan. Koska epäilty otettiin kiinni niin pian Jaymen löytymisen jälkeen, niin voisi veikata hänen löytyneen jostakin talosta saman South Eau Claire Acresin varrelta.

sine qua non

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja sine qua non » Pe Tammi 11, 2019 11:48 am

Alle kopioidussa Minneapolis Star Tribune -lehden jutussa on paljon lisää yksityiskohtia Jaymen löytymisestä. Jayme oli löydettäessä likainen ja nälkiintynyt, jaloissaan hänellä oli liian suuret kengät. Koiranulkoiluttaja, jonka luo Jayme ensin meni, käveli hänen kanssaan S. Eau Claire Acres Circlen varrella olevaan taloon, jossa asuva nainen soitti poliisille. Kiinni otettu epäilty on 21-vuotias ja tosiaankin asui talossa saman tien varrella, jolta Jayme löytyi (poliisi sulki ajoväylät yhteen tien taloista ja ilmeisesti etsi sieltä todistusaineistoa, ja lehden lehden tietojen mukaan kiinni otettu henkilö asui talossa.)

http://www.startribune.com/jayme-closs- ... 504191322/

Northern Wisconsin residents describe the moments they found Jayme Closs


Three people east of Gordon, Wis., described the dramatic moments when the 13-year-old was found almost three months after she disappeared: dirty with matted hair and wearing shoes too big for her.

Jayme Closs, the 13-year-old girl missing since her parents were shot to death in their Barron, Wis., home three months ago, was found bedraggled and malnourished but alive Thursday after fleeing her captor and seeking help from neighbors in a remote rural area in northwestern Wisconsin.

Barron County Sheriff Chris Fitzgerald announced late Thursday afternoon that his agency had been notified by the sheriff in Douglas County, two counties to the north, that Jayme had been found there.

According to the Douglas County sheriff, Jayme was found east of the town of Gordon at 4:43 p.m. Thursday, and a suspect was arrested minutes later. She was being examined at a hospital late Thursday night and was to be reunited with family members.

Map: Jayme Closs found east of Gordon, Wis.

Residents of an area of woods and cabins about 9 miles east of Gordon, which has few year-round residents, described the dramatic moment when Jayme was found. Kristin Kasinskas, a teacher at the nearby Northwood School who lives on S. Eau Claire Acres Circle with her husband, Peter, and children, said that around 4 p.m., a neighbor walking a dog frantically knocked on their door.

Standing with her was a skinny, dirty girl with matted hair, wearing shoes too big for her feet.

“This is Jayme Closs! Call 911!” the neighbor said.

Jayme was quiet, her emotions “pretty flat,” Peter Kasinskas said.

The woman who found Jayme asked that her name not be used, saying she was exhausted and unnerved by the dramatic events of the day. In a phone interview late Thursday, she said that Jayme “came up to me and said she wanted help.”

She said she was pretty sure who the girl was, adding that most everyone who lives in Wisconsin has seen Jayme’s photo on the news or on posters hung up by businesses.

Any doubt the woman had was erased when Jayme gave her name. The two quickly made their way to the Kasinskas home.

In the 20 minutes Jayme was in their home, the couple tried to make her feel more comfortable, they said. They offered her water and food, but she declined both. Kristin introduced Jayme to their new puppy, Penny.

Jayme told the Kasinskases that she didn’t know where she was or anything about Gordon. From what she told them, they believe she was there for most of her disappearance.

“I honestly still think I’m dreaming right now. It was like I was seeing a ghost,” Peter Kasinskas said. “It was scary and awesome at the same time. My jaw just went to the floor.”

Late Thursday, investigators blocked all streets leading to a cabin in the 14100 block of S. Eau Claire Acres Circle as they combed for evidence. The residence is believed to be that of the 21-year-old suspect, who is reportedly being held in the Douglas County jail.

Authorities declined to release any details late Thursday but plan a 10 a.m. Friday news conference in Barron County.

Jayme disappeared Oct. 15 from her rural home about 2 miles outside of Barron, where her parents, James and Denise, were found shot to death. She had not been seen or heard from since. Several intensive searches took place in the area, but none yielded any clues, and for weeks Fitzgerald has been saying that authorities had no new leads.

(...)

Tähtisade
Sammakkoprofessori
Viestit: 460
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Tähtisade » Pe Tammi 11, 2019 11:53 am

Joskus näinkin!! Aamuyöstä, puhelinta selaillessa, luin päivityksiä Jaymen tapauksen FB-ryhmistä. Melkoinen yllätys.

Piti jokunen päivä sitten tulla päivittämään tätä asiaa. Ei ollut tosiaan mitään muuta tietoa kuin että sheriffi oli luvannut pitkästä aikaa tiedotustilaisuuden 15.1. Aiheesta ei ollut tietoa. Lisäksi pieniä yksityiskohtia oli tippunut, kuten että kyseessä ei mitä todennäköisemmin ollut ryöstö, koska mitään tiedossa olevaa ei puuttunut asunnosta ja jopa James-isän lompakko löytyi koskemattomana eteisestä.

Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, että oliko tutkinta lähelläkään ratkaista tätä! Tyttö kuitenkin pelasti itse itsensä.

Jayme-aiheisissa FB-ryhmissä kiertää 21-vuotiaan epäillyn nimi. Miespuolinen. En tiedä lähteitä. Jayme oli löydettäessä huonokuntoinen (vaikutti aliravitulta, tukka oli takussa, jalassa liian suuret kengät jne.), joten tämä vaikuttaisi siltä, että ei tyttö ole tosiaan omasta tahdostaan siellä ollut - jotkut kun ovat spekuloineet Jaymen osallisuutta tapahtumiin.

Edit: kirjoittelin samaan aikaan kun sine qua non postasi omansa, joten vähän toistoakin, mutta samapa tuo. :)

ktaina
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2528
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja ktaina » Pe Tammi 11, 2019 11:58 am

No alkoi heräämään tämä juttu juuri kun kyselin,mitäköhän tämänkin takana piilee,tyttö kuitenkin ollut elossa tosin heikkona melko kauan?

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3866
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja damfin » Pe Tammi 11, 2019 12:06 pm

Toivottavasti olen väärässä, mutta jotenkin tuosta tulee sellainen tunne että kyseessä olisi pahasti pieleen mennyt teiniromanssi, eli Jaymen vanhemmat kieltäneet tyttöä seurustelemasta tyttöä reilusti vanhemman kriminaalin kanssa, ja kun tyttö on suutuspäissään vanhempiaan haukkunut "poikaystävälleen" on tämä tullut ovet sisään potkien paikalle hoitamaan asian noutaen tytön mukaansa.
Lopputulos ei sitten ehkä ollut ihan sellainen mitä Jayme oli oikeasti halunnut joten yhteiselokaan ei ollut oikein mutkatonta ja tilaisuuden tullen Jayme on karannut.

Tämä siis pelkkää spekua, en väitä että näin olisi oikeasti mennyt mutta pidän jotain tuollaista hyvin mahdollisena.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

hipsulainen
Hercule Poirot
Viestit: 2124
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja hipsulainen » Pe Tammi 11, 2019 2:33 pm

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005962009.html

Vanhemmat murhattiin lokakuussa – nyt koiranulkoiluttaja löysi kadonneen Jaymen, 13, resuisena ja nälkäisenä

Tyttöä etsittiin suuroperaatiossa kolme kuukautta. Poliisi tiedottaa myöhemmin perjantaina lisää tapauksesta.

WISCONSININ osavaltiossa lokakuussa kadonnut 13-vuotias Jayme Closs on löytynyt dramaattisten tapahtumien jälkeen Yhdysvalloissa.

Koiranulkoiluttaja törmäsi resuiseen, nälkäiseen tyttöön torstaina iltapäivällä Gordonin pikkukaupungin ulkopuolella harvaan asutulla alueella. Suurta julkisuutta saaneen tapauksen vuoksi tytön löytäjä tajusi heti mistä oli kysymys ja haki apua lähimmästä talosta.

– Tämä on Jayme Closs. Soita hätänumeroon, naapuri kertoi Minneapolis Star Tribunen haastattelussa.

TYTTÖ vaikutti olevan kunnossa, mutta hän oli hiljainen, nälissään, tukka takkuisena ja liian isot kengät jalassaan. Hän ei suostunut syömään avun tarjoajien luona ja vain silitteli perheen koiranpentua.

Poliisi pidätti pian tytön löytymisen jälkeen 21-vuotiaan epäillyn löytöpaikan läheisestä osoitteesta. Lisää tietoa tapauksesta on luvassa myöhemmin perjantaina.

Kuva

Vanhemmat löytyivät ammuttuina

POLIISI löysi tytön vanhemmat ammuttuina 15. lokakuuta kodistaan Wisconinin Barronissa, joka sijaitsee reilun sadan kilometrin päässä tytön löytöpaikasta.

Asunnosta oli yritetty soittaa hätänumeroon. Taustalta oli kuulunut huutoa, mutta kukaan ei puhunut puhelimeen. Soittajaa ei tiedetä. Poliisin saapuessa neljä minuuttia myöhemmin asunnosta löytyi vain ruumiit. Ovi oli potkaistu sisään.

13-vuotiaan Jayme Clossin uskottiin olleen paikalla surmahetkellä, mutta hänestä ei löytynyt jälkeäkään. Tytöstä annettiin maanlaajuinen lasten katoamisilmoitus, ja hänen uskottiin olevan välittömässä vaarassa.

Tytön tädit vetosivat julkisuudessa tämän löytämiseksi. Torstaina omaiset olivat ällikällä löytyjä hyvästä tuurista.

– Kuulin ensin huhuja, ja rukoilin ja rukoilin, että ne eivät osoittautuisi vääriksi. Sulkeuduin täysin. Ajattelin että tänään on se päivä, ja sitten kaksi tuntia myöhemmin selvisi, että hänet on löydetty. En voi uskoa tätä, Sue Allard kuvaili CNN:n mukaan.

– Odotin tätä uutista kolme kuukautta. En malta odottaa, että pääsen halaamaan häntä, täti sanoi Minneapolis Star Tribunelle.

Poliisi ei ole tiedottanut tapauksesta vielä mitään virallisesti. Mediassa on arveltu, että tyttö olisi onnistunut pakenemaan sieppaajaltaan. Hän oli kertonut sivullisille, että ei tiennyt millä paikkakunnalla oli löytöhetkellä.

Tytön etsintöihin oli osallistunut tuhansia vapaaehtoisia ja poliisi oli saanut satoja vihjeita katoamisilmoituksen jälkeen.

Jari Alenius
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Olivia Benson
Alibin satunnaislukija
Viestit: 140
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 2:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Olivia Benson » Pe Tammi 11, 2019 2:47 pm

Jossain oli mainittu että poliisi pitäisi asiasta tiedotustilaisuuden tänään klo 10 paikallista aikaa eli täkäläistä klo 18.00

Tähtisade
Sammakkoprofessori
Viestit: 460
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Tähtisade » Pe Tammi 11, 2019 6:50 pm

Pressi alkamassa. Sen voi katsoa esim. täältä:

http://wqow.com/news/breaking-news/2019 ... dJeJ6h34Mk

Tähtisade
Sammakkoprofessori
Viestit: 460
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Tähtisade » Pe Tammi 11, 2019 7:39 pm

Epäilty on nimeltään Jake Thomas Patterson. “Patterson had no prior communication with Jayme”. Tytöllä EI siis ole osallisuutta tapahtumiin. Hän ei tuntenut/tunnistanut miestä entuudestaan.

Joka tapauksessa Jayme oli rikoksen kohde ja mies oli suunnitellut kaiken ennakkoon. Vielä ei ole tietoa, missä mies on Jaymen nähnyt, mutta miehellä on joku side Barronin piirikuntaan.

Patterssonilla ei ole aiempaa rikoshistoriaa Wisconsinissa. Miehen uskotaan toimineen yksin.

Pattersonin nimi ei ole noussut esiin missään vaiheessa tutkintaa, joten rohkea tyttö pelasti itse itsensä.

Seuraava tiedotustilaisuus klo 4 pm - paikallista aikaa.

Edit:

Epäillyn kuva. Ugh. On kieltämättä aika creepyn näköinen kaveri. Ja vanhan - 21-vuotiaaksi. :roll:

Kuva

hipsulainen
Hercule Poirot
Viestit: 2124
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja hipsulainen » Pe Tammi 11, 2019 8:28 pm

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005962978.html

Poliisi julkaisi Jaymen, 13, sieppauksesta ja vanhempien murhista epäillyn kuvan – uskotaan suunnitelleen tekonsa tarkasti

Sieppaajaltaan paenneen Jayme Clossin kerrottiin olevan siinä kunnossa, että hän kykenee vastaamaan viranomaisten kysymyksiin.
Kiitokset ja ilontunteet olivat päällimmäisenä Yhdysvaltain Wisconsinissa perjantai-iltana Suomen aikaa pidetyssä lehdistötilaisuudessa, jossa viranomaiset kertoivat 88 päivää kateissa olleen Jayme Clossin, 13, löytymisestä.

Barronin piirikunnan sheriffi Chris Fitzgerald kertoi, että Jaymen sieppauksesta sekä tämän vanhempien Denise ja James Clossin murhista epäiltynä on pidätetty Wisconsinissa sijaitsevassa Gordonin kaupungissa asuva Jake Thomas Patterson, 21. Miehen odotetaan saavan syytteet ensi viikolla.

Kuva
Jake Thomas Patterson, 21, odottaa nyt syytteitä piirikunnan vankilassa. (KUVA: Barron County Sheriff’s Department)

Viranomaisilla ei ollut toistaiseksi antaa tarkempia yksityiskohtia siitä, mitä Jaymelle oli tapahtunut viimeisen kolmen kuukauden aikana. Tytön vahvistettiin paenneen itse asunnosta, jossa Pattersonin epäillään pitäneen häntä vankinaan.

Hän kohtasi paetessaan koiraansa ulkoiluttaneen naisen, joka toimitti hänet lähimpään naapuritaloon. Jayme kertoi talossa asuvalle pariskunnalle Pattersonin auton tuntomerkit, joiden ansiosta mies pidätettiin lähistöltä liki välittömästi tytön turvaan pääsemisen jälkeen.

Fitzgeraldin mukaan Jaymea pidettiin tarkkailussa sairaalassa yön yli, ja hän on nyt päässyt sukulaistensa hoiviin. Tytön kerrottiin olevan sellaisessa kunnossa, että hän kykenee vastaamaan viranomaisten kysymyksiin.

Kuva
Jayme Clossin kerrottiin päässeen jo sairaalasta sukulaistensa hoiviin. (KUVA: FBI / EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS)

Viranomaiset perustelivat tietojen vähäisyyttä sillä, että tutkinta on edelleen hyvin varhaisessa vaiheessa, minkä vuoksi yksityiskohdat olivat edelleen jokseenkin hämärän peitossa myös heille itselleen. Tutkinta jatkuu Jaymen, Pattersonin sekä todistajien kuulemisilla.

Viranomaiset kuitenkin vahvistivat, että Jayme vietiin kotoaan vastoin tahtoaan. Epäillyllä ei ollut ollut tiettävästi aiempia kontakteja perheeseen, mutta hänen uskotaan suunnitelleen tekonsa tarkasti ja pyrkineen aktiivisesti peittämään jälkensä.

Tilaisuudessa puhuneen FBI:n edustajan mukaan epäillyn ”proaktiiviset toimet” olivat yksi syy siihen, miksi tutkinta oli niin haastava. Pattersonilla ei ole aiempaa rikoshistoriaa ainakaan Wisconsinin osavaltion alueella.

Viranomaiset kiittelivät tilaisuudessa toisiaan, mediaa, paikallisia yrityksiä sekä yksityishenkilöitä valtavasta työmäärästä, johon kaikki osallistuivat viimeisten kolmen kuukauden kuluessa. Erityiset kiitokset sai itse Jayme, joka lopulta itse pakeni sieppaajaltaan.

– Kyse oli lapsen halusta selvitä, Fitzgerald sanoi.

Hän kertoi poliisin saaneen kaikkiaan 3 500 vihjettä Jaymeen liittyen. Merkittävässä osassa olivat tahot, joiden kaikkialle levittämät kuvat takasivat sen, että tyttöä auttaneet sivulliset tunnistivat tämän välittömästi.

Poliisi on luvannut tiedottaa asiasta lisää lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Anna Nuutinen
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4008
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja poikani » Pe Tammi 11, 2019 8:44 pm

Kiinnostaa kyllä tietää, että miten tyttö pääsi pakoon. Siinä on tällä mulkerolla voinut olla kusi sukassa, kun on tajunnut tytön päässeen karkuun.
????? ?? ??????.

Pikku Myy
Parranpäristäjä
Viestit: 75
Liittynyt: Ma Maalis 23, 2009 11:51 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Pikku Myy » Pe Tammi 11, 2019 10:52 pm

En olisi missään vaiheessa uskonut tämän päättyvän näin hyvin! Tutkinta ei olisi varmaan koskaan päässyt tekijän jäljille, jos tällä ei ollut aikaisemmin mitään kontaktia perheeseen.

Vastaa Viestiin