(U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

hipsulainen
Hercule Poirot
Viestit: 2124
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja hipsulainen » Pe Tammi 11, 2019 11:09 pm

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005963138.html

Sieppaaja majaili lapsuudenkodissaan – Jaymen, 13, löytäjät kertovat hetkestä, kun tyttö ilmestyi ovelle: ”Tuntui kuin olisin nähnyt aaveen”

Jayme Clossin, 13, sekä hänen etsijöidensä 88 päivää kestänyt piina päättyi torstaina, kun tyttö pääsi pakenemaan poliisin pidättämän Jake Pattersonin, 21, talosta.

Yhdysvaltain Wisconsinissa lokakuussa siepatun ja torstai-iltana elossa löytyneen Jayme Clossin, 13, tapauksesta on toistaiseksi tiedossa vähäisesti yksityiskohtia. Tiedotusvälineissä on kuitenkin jo ehditty valottaa tytön sieppauksesta ja tämän vanhempien Denise ja James Clossin murhista epäiltynä pidätetyn Jake Thomas Pattersonin, 21, taustoja.

Jayme pääsi pakenemaan sieppaajaltaan tämän talosta, joka sijaitsee Gordonin kaupungissa, noin tunnin ajomatkan päässä Clossin perheen kotitalolta. Patterson pidätettiin liki välittömästi läheltä kotiaan Jaymen tämän autosta antamien tuntomerkkien perusteella.

Barronin piirikunnan sheriffi Chris Fitzgerald kertoi, ettei syytteitä vankilassa odottavalla Pattersonilla ole minkäänlaista rikoshistoriaa ainakaan Wisconsinin osavaltion alueella. Miehen kerrottiin suunnitelleen tekonsa tarkoin, eikä hänellä ainakaan toistaiseksi tiedetä olleen minkäänlaisessa kontaktissa perheeseen ennen lokakuun tapahtumia.

Milwaukee Journal Sentinel -lehden mukaan Pattersonin naapurusto oli perjantaiaamuna poliisin eristämänä. Lehden haastattelema naapuri Daphne Ronning kertoi, että Pattersonin vanhemmat muuttivat Jaken ja tämän veljen kanssa alueelle 15 vuotta sitten, ja pojat kävivät tämän jälkeen paikallista koulua.

Aikuisiksi varttuneet pojat jäivät Ronningin mukaan asumaan taloon, kun vanhemmat muuttivat pois myöhemmin.

– Meillä oli joitakin ongelmia heidän kanssaan, kun he olivat teini-ikäisiä. Saimme heidät kiinni bensan varastamisesta letkulla. Aviomieheni puhui heidän kanssaan, eikä sen jälkeen tapahtunut muuta vastaavaa, Ronning kertoi lehdelle.

Nainen ei ollut nähnyt Jaymea alueella, eikä hän ollut edes tiennyt varmasti, asuiko Patterson talossa enää.

”Tämä on Jayme Closs! Soittakaa 911!”

Jaymen löysi torstaina Gordonissa koiraansa ulkoiluttanut nainen, joka tunnisti tytön ja toimitti tämän lähimpään taloon. Talossa lapsineen asuvat Kristin ja Peter Kasinkas ovat kertoneet dramaattisista tapahtumista Minnesotassa ilmestyvälle Star Tribune -lehdelle.

Kasinkasin perhe havahtui torstaina ovellaan olleen naapurin raivokkaaseen koputukseen. Oven takana naisen ja koiran kanssa seisoi laiha ja likainen tyttö, jonka tukka oli takussa ja jonka jaloissa oli liian suuret kengät.

– Tämä on Jayme Closs! Soittakaa 911!, naapuri kehotti Kristin Kasinkasia tämän mukaan soittamaan hätänumeroon.

Kasinkasien naapuri ei halunnut puhua tapahtumista omalla nimellään, sillä hän kertoi olevansa edelleen järkyttynyt. Hän kertoi kuitenkin lehdelle olleensa heti melko varma tytön henkilöllisyydestä, sillä tämän kuvaa oli levitetty runsaasti alueella ja tiedotusvälineissä.

Henkilöllisyys varmistui, kun Jayme itse kertoi naiselle nimensä. Jayme oli Kasinkasien talossa noin 20 minuutin ajan ennen kuin poliisit tulivat hakemaan häntä.

– Rehellisesti sanottuna minusta tuntuu tällä hetkellä siltä, että näen unta. Tuntui siltä, kuin olisin nähnyt aaveen. Se oli samaan aikaan pelottavaa ja mahtavaa. Leukani putosi lattialle, Peter Kasinkas kuvaili tuntemuksiaan.

”Hän oli ainoastaan hyvin tyyni”

Asukkaat yrittivät tehdä Jaymen olon mukavammaksi tarjoamalla hänelle vettä ja ruokaa, joista tämä kuitenkin kieltäytyi. Kristin Kasinkasin mukaan tyttö ei tiennyt, missä oli, mutta kertoi uskovansa olleensa koko kadoksissa olemisensa ajan samassa paikassa.

– Hän vaikutti voivan hyvin, oli vain kylmissään, joten annoimme hänelle huovan, Kristin Kasinkas kertoi NBC-kanavan Today-ohjelmalle antamassaan puhelinhaastattelussa.

Hän sanoi Jaymen leikkineen myös perheen koiranpennun kanssa poliisia odottaessaan.

– Hän näytti olevan ikään kuin shokissa ja arka, mutta hän puhui meille hieman. Hän ei pelännyt meitä, ei itkenyt tai ollut järkyttynyt. Hän oli ainoastaan hyvin tyyni.

Kasinkasin mukaan tyttö kertoi heille sieppaajansa nimen, jonka nainen tunnisti, vaikkakaan ei tunne miestä kunnolla. Jayme ei kuitenkaan kertonut parille yksityiskohtia siitä, miten hän pääsi pakenemaan.

Jaymen löytöpaikka ja Pattersonin talo sijaitsevat harvaan asutulla ja metsäisellä alueella noin 10 kilometrin päässä Gordonin keskustasta. Star Tribunelle puhuneen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Denny Klinen mukaan suurin osa alueen taloista on tyhjillään talvisin.

Jaymen paosta sekä hänen kokemuksistaan viimeisten kuukausien aikana on toistaiseksi tarjolla vain niukasti tietoa. Viranomaisten mukaan tämä johtuu siitä, että tutkinta on edelleen pahasti kesken.

Jaymen kerrottiin kuitenkin päässeen yön jälkeen sairaalasta sukulaistensa hoiviin ja olevan niin hyvässä kunnossa, että hän kykenee puhumaan tapauksen tutkijoille. Poliisi on luvannut tiedottaa tapauksesta lisää lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Anna Nuutinen
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Tähtisade
Sammakkoprofessori
Viestit: 460
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Tähtisade » La Tammi 12, 2019 1:47 am

Uusimman tiedotustilaisuuden pääkohdat:

* Surma-ase on mitä ilmeisimmin löytynyt. Myös muita aseita löytyi mökistä.
* Poliisi olettaa, että epäilty oli ajellut hiuksensa (kaljuuntuvaa tyyppiä kai muutoinkin) ennen kaappausta, jotta ei jättäisi dna-jälkiä rikospaikalle.
* Yhä korostettiin, että epäilty ei ole ollut missään kontaktissa perheeseen. Vielä ei ole tiedossa, missä hän on Jaymen nähnyt.
* Työskenteli 3 vuotta sitten päivän Jennie-O:lla, missä Jaymen vanhemmatkin.
* Epäilty ei ollut kotona, kun Jayme karkasi.
* Sheriffi epäilee, että mies oli etsimässä Jaymeä, kun pidätys tehtiin. Oli autolla liikenteessä.
* Miehen uskotaan yhä toimineen yksin.

Vangitsemisoikeudenkäynti maanantaina.

ktaina
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2528
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja ktaina » La Tammi 12, 2019 5:51 am

Kyllä kiinnostaa tietää miksi juuri valitsi tuon perheen..jotain on pakko olla tapahtunut joskus??

Olivia Benson
Alibin satunnaislukija
Viestit: 140
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 2:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Olivia Benson » La Tammi 12, 2019 12:41 pm

ktaina kirjoitti:Kyllä kiinnostaa tietää miksi juuri valitsi tuon perheen..jotain on pakko olla tapahtunut joskus??
Tai valittu kohteeksi juuri siksi ettei mitään kytkyjä ollut. Vaikeampi selvitettävä poliiseille kun ei ole mitään/ketään keneen yhdistää.

ktaina
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2528
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja ktaina » La Tammi 12, 2019 3:05 pm

Olivia Benson kirjoitti:
ktaina kirjoitti:Kyllä kiinnostaa tietää miksi juuri valitsi tuon perheen..jotain on pakko olla tapahtunut joskus??
Tai valittu kohteeksi juuri siksi ettei mitään kytkyjä ollut. Vaikeampi selvitettävä poliiseille kun ei ole mitään/ketään keneen yhdistää.
Tuo että ollut päivän samassa työpaikassa vanhempien kanssa kolme vuotta sitten..sattumako?Vai onko jotain tapahtunut silloin ja tuolle sekopäälle jäänyt kaunat päälle?

hipsulainen
Hercule Poirot
Viestit: 2124
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja hipsulainen » La Tammi 12, 2019 3:26 pm

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005963331.html

Ensimmäinen kuva sieppaajaltaan paenneesta Jayme Clossista, 13, julki – ”Hän on se, joka auttoi meitä tekemään läpimurron”

Täti Jen Smith, 13-vuotias Jayme Closs ja Molly-koira poseeraavat yhteiskuvassa.

Sieppaajaltaan aiemmin tällä viikolla paennut Jayme Closs, 13, on päässyt tapaamaan tätinsä Yhdysvalloissa.

Ensimmäinen kuva tunteikkaasta jälleennäkemisestä levisi julkisuuteen perjantaina.

– Itkin juuri... paljon onnen kyyneleitä, täti Jen Smith kommentoi aikaisemmin ABC:n Good Morning America -ohjelmassa.

Viranomaiset eivät ole kertoneet yksityiskohtia Clossin paosta tai olosuhteista, joissa tämä vietti lähes kolme kuukautta vankina.

Koiraa ulkoiluttanut nainen löysi Clossin torstaina. Tyttö vietti yön sairaalassa tarkkailtavana ja puhui tutkijoiden kanssa perjantaina.

Kuva
Täti Jennifer Smith, Molly-koira ja Jayme Closs yhteiskuvassa. (KUVA: AFP PHOTO / JENNIFER SMITH)

– Jayme on tämän tapauksen sankari. Hän on se, joka auttoi meitä tekemään läpimurron, Barronin piirikunnan seriffi Chris Fitzgerald sanoi.

Clossin sieppauksesta ja tämän vanhempien murhasta epäillään 21-vuotiasta Jake Pattersonia, joka jäi kiinni pian tytön löytymisen jälkeen.

James ja Denise Closs löytyivät surmattuina kotoaan 15. lokakuuta. Samalla huomattiin, että heidän tyttärensä oli kadonnut.

Ainakin 30 tutkijaa on tutkinut perjantain aikana Gordonissa, Wisconsinissa sijaitsevaa taloa, jossa Clossia mitä ilmeisimmin pidettiin vankina.

Poliisi otti 21-vuotiaan Pattersonin kiinni, kun tämä etsi Clossia kaduilta paon jälkeen. Tutkijat uskovat, että mies on toiminut yksin.

Kuva
Kyltti Barronissa toivottaa Jaymen tervetulleeksi kotiin. (KUVA: Kerem Yucel, AFP / Lehtikuva)

Fitzgeraldin mukaan Patterson oli jo etukäteen valinnut Clossin kohteekseen, kun hän saapui tämän kotitalolle ja surmasi tämän vanhemmat ampumalla.

– Tällä hetkellä tässä jutussa mikään ei osoita, että epäilty olisi tuntenut jonkun Clossin kotoa tai ollut yhteydessä kenenkään Clossin perheeseen kuuluvan henkilön kanssa. Epäillyn aikomuksena oli kidnapata Jayme, ja hän näki suurta vaivaa valmistautuessaan viemään hänet.

Vankilaan viedyllä Pattersonilla ei ollut aiempaa rikostaustaa Wisconsinin osavaltiossa. Häntä odotetaan oikeuden eteen maanantaina.

FBI:n tilastot kertovat, että joka vuosi noin 350 alle 21-vuotiasta joutuu tuntemattomien henkilöiden sieppaamaksi Yhdysvalloissa.

Kuva
Seriffi Chris Fitzgerald esittelee medialle epäillyn Jake Pattersonin kuvaa. (KUVA: Aaron Lavinsky, ZUMAwire / MVPhotos)

Lähde: Reuters

Samu Lehtonen
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

ktaina
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2528
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja ktaina » La Tammi 12, 2019 4:22 pm

Eihän viranomaiset voi tietää jos joskus vanhemmilla ollut jotain tuon tekijän kanssa kun eivät ole enää kertomassa?Kun tekijä selkeästi on päästään sekaisin niin eihän siihen ole välttämättä tarvinnut kuin jotain pientä niin on alkanut suunnitella kostoa,tyttökään ei ole tiennyt mitään asiasta kun asia voinut olla niin vähäpätöinen...näköjään joku pikaruoka paikka tuo Jennie-O..

Tähtisade
Sammakkoprofessori
Viestit: 460
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Tähtisade » La Tammi 12, 2019 5:24 pm

Sekin on totta, että James ja Denise eivät ole enää kertomassa, mutta mitään merkittävää eripuraa tuskin on ollut, koska olisihan siitä joku muukin tietoinen. Ehkä.

Sheriffi täsmensi eilen, että Jake Pattersonilla on joku linkki Barronin piirikuntaan. Olen ymmärtänyt, että se on joku muu kuin tämä päivän työsuhde Jennie-o:lla. Varmistusta ei ole vielä tullut. Itse en usko kaunaan/kostoon/tms, vaan enemmänkin johonkin sairaan mielen pakkomielteeseen tästä pikkutytöstä. Siihenhän on riittänyt vain ohikulkeminen Walmartilla tai baseball-pelissä tms.

Btw, eräässä somessa kiertävässä kuvassa on Pattersonin äiti, Jake Patterson sekä tämän Erik-veljen ex-tyttöystävä, joka näyttää jonkin verran Jaymelta, mutta vanhempi toki. Ko. velipoika Erik Patterson (24) on puolestaan taustaltaan sex offender. Onpa perhe.... :roll:

Sitä en vielä ymmärrä, miksi niin vahvasti pystyttin jo eilen kertomaan, että rikokseen ei epäillä osallistuneen muita. Onko siinä sitten luotettu Jaymen sanaan, joka ei ole muita ehkä nähnyt? En tiedä.

Tay77
Tarkastaja Morse
Viestit: 952
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 12:01 am
Paikkakunta: Takahikiä

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Tay77 » La Tammi 12, 2019 8:03 pm

Jäin vielä miettimään tuota, tunsiko tekijä perheen vai ei. Se on tietysti mahdollista, enkä nyt spekuloi suuntaan tai toiseen.

Mutta pohdin tätä lähinnä omasta näkökulmastani; voisin veikata, että minä (ja varmasti moni muu minfolainenkin!) tuntee tai tietää jotakin kautta jonkun ihmisen ilman selvää yhteyttä.
Eli vaikka pikaisella tutkimisella henkilöillä ei näyttäisi olevan mitään yhteyksiä (työpaikka, lääkäri/potilas, opettaja/oppilas, seurustelu…) voivat he kuitenkin jotakin kautta tuntea tai tietää toisensa.
Ainakin itse voisin nimetä vähintään tusinan verran ihmisiä koko elämäni varrelta, jotka tiedän ilman, että vaikkapa perheeni ja sukulaiseni tietävät heistä mitään. Tai että missään virallisissa "rekistereissä" olisi tietoa meidän "suhteesta" (viittaan tällä siis esim. lääkäri-potilas/opettaja-oppilas -suhteeseen, en seurusteluun).

Eli uskon, että tekijällä saattaa olla jokin yhteys perheeseen mutta sitä ei välttämättä voida selvittää. Tai sitten tekijä on aivan sattumanvaraisesti valinnut uhrinsa...
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä

gou övei, gou övei juu agli hipi, juu smel of narkotiks

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4008
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja poikani » La Tammi 12, 2019 11:39 pm

ktaina kirjoitti:näköjään joku pikaruoka paikka tuo Jennie-O..
En lukenut joka riviä yhtiön historiasta, mutta eiköhän tämä yhtiö ole ihan elintarvikefirma, eikä mikään ravintolaketju: https://www.jennieo.com/content/our_history

Jostakin artikkelista muistelen lukeneeni, että nämä vanhemmat ja tämä murhaaja-raiskaaja olivat jonkin aikaa töissä samassa tehtaassa.
????? ?? ??????.

ktaina
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2528
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja ktaina » La Tammi 12, 2019 11:43 pm

poikani kirjoitti:
ktaina kirjoitti:näköjään joku pikaruoka paikka tuo Jennie-O..
En lukenut joka riviä yhtiön historiasta, mutta eiköhän tämä yhtiö ole ihan elintarvikefirma, eikä mikään ravintolaketju: https://www.jennieo.com/content/our_history

Jostakin artikkelista muistelen lukeneeni, että nämä vanhemmat ja tämä murhaaja-raiskaaja olivat jonkin aikaa töissä samassa tehtaassa.
Niin täältähän se tieto löytyy että olivat samassa työpaikassa yhden päivän kolme vuotta sitten.

tötterö
Philip Marlowe
Viestit: 1212
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja tötterö » Su Tammi 13, 2019 12:10 am

Kait ne kohta kertoo paljonko ja millaista seksiä joutui tarjoamaan jotta henki säilyi?
Sehän se kuitenkin kaikkia eniten kiinnostaa..
*voi huokaus*

ktaina
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2528
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja ktaina » Su Tammi 13, 2019 1:23 am

tötterö kirjoitti:Kait ne kohta kertoo paljonko ja millaista seksiä joutui tarjoamaan jotta henki säilyi?
Sehän se kuitenkin kaikkia eniten kiinnostaa..
*voi huokaus*
Eiköhän se ole tullut selväksi jo kaikille että Sinua se kiinnostaa eniten!!!

tötterö
Philip Marlowe
Viestit: 1212
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja tötterö » Su Tammi 13, 2019 10:02 am

Väärin meni ktaina.
Ei kiinnosta seksileikit alaikäisten kanssa mutta noita värivammaisia ne tuntuu kiinnostavan tuon tuostakin ;).
Media kun haluaa kirjoittaa kaiken yksityiskohtaisesti niin uutisoisi nyt tämänkin.

Olivia Benson
Alibin satunnaislukija
Viestit: 140
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 2:37 pm

Re: (U) Jayme, 13, kateissa, vanhemmat löytyivät kuolleina

Viesti Kirjoittaja Olivia Benson » Su Tammi 13, 2019 12:33 pm

tötterö kirjoitti:Väärin meni ktaina.
Ei kiinnosta seksileikit alaikäisten kanssa mutta noita värivammaisia ne tuntuu kiinnostavan tuon tuostakin ;).
Media kun haluaa kirjoittaa kaiken yksityiskohtaisesti niin uutisoisi nyt tämänkin.
Tämä ei nyt ole oikea ketju tolle sun agendallesi. Jankuta jossain muualla.

Vastaa Viestiin