54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismiehelle elinkautinen

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Porin kauhu
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ke Helmi 12, 2020 11:26 pm

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies tuomittiin

Viesti Kirjoittaja Porin kauhu »

Tällasta täältäpäin tänään

Itäpuiston murhasta käräjäoikeudessa joulukuussa 2019 elinkautiseen vankeuteen tuomittu Alaa Kadhim Mahdi Albu-Salih on vaihtanut nimeään. Nimenmuutos paljastui keskiviikkona 30. syyskuuta Porin oikeustalolla, jossa Vaasan hovioikeus on aloittanut Albu-Salihin valituksen käsittelyn.

Oikeudenkäynnissä Albu-Salih kertoi uudeksi nimekseen Alaa Johannes Enkeli.

Kun murhasyytettä käsiteltiin Satakunnan käräjäoikeudessa, Teljän seurakuntaan kuuluva ja seurakuntavaaleissa ehdolla ollut Albu-Salih vakuuttti vakaata uskonnollisuuttaan.

Käräjäoikeus kuitenkin totesi tuomiossaan, ettei Alaan vakaalla kristinuskolla ole merkitystä, kun arvioitiin hänen syyllistyneen murhaan.

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1184
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies tuomittiin

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Enkeli todisti innokkaasti saunan ja ”saunan” kulttuurieroista – tässä on otsikko, jota toimittaja ei olisi ikinä uskonut kirjoittavansa raa’an Itäpuiston murhan oikeudenkäynnistä

Pori murha.jpg
Pori murha.jpg (80.27 KiB) Katsottu 2876 kertaa
Itäpuston murhasta tuomittu Alaa Albu-Salih (oik.) on vaihtanut nimensä. Häntä avustaa hovioikeudessa varatuomari Jyrki Kangasniemi.KARI MANKONEN

Enkeli todisti innokkaasti saunan ja ”saunan” kulttuurieroista – tässä on otsikko, jota toimittaja ei olisi ikinä uskonut kirjoittavansa raa’an Itäpuiston murhan oikeudenkäynnistä.

–Ja Enkeli voi istua siihen.

Porin oikeustalolla Tullipuominkadulla on kuultu vuosien saatossa rikosoikeudenkäynneissä kaikenlaista, mutta tuskin aivan noita sanoja. Nyt ne kuitenkin kuultiin, kun asianosaiset ja yleisö pyydettiin saliin lyhyen tauon jälkeen keskiviikkona. Aiheena oli raaoilla yksityiskohdillaan järkyttänyt syyskuussa 2018 tapahtunut henkirikos, joka tunnetaan Itäpuiston murhana.

Puhetta johtaneen hovioikeudenneuvoksen sanat oli osoitettu aiemmin nimellä Alaa Kadhim Mahdi Albu-Salih tunnetulle 30-vuotiaalle miehelle, jonka Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi viime joulukuussa elinkautiseen vankeuteen entisen seurustelukumppaninsa murhasta.

Hovioikeudessa paljastui, että Albu-Salih oli muuttanut virallisesti nimensä. Uusi nimi kuuluu kokonaisuudessaan Alaa Johannes Enkeli.

Vakaata kristillistä uskoaan käräjäoikeudessa aikanaan todistanut ja seurakuntavaaleissakin ehdolla ollut mies valitsi itselleen varsin raamatullisen nimen. Uusi testamentti tuntee kaksi kuuluisaa Johannesta. Toinen oli Johannes Kastaja, toinen yksi Jeesuksen opetuslapsista. Nimivalinnan taustoja ei oikeussalissa kuitenkaan enemmälti avattu.

Albu-Salihin nimellä ei löytynytkään enää vankia
Enkelin puolustusta hoitava varatuomari Jyrki Kangasniemi törmäsi nimenmuutokseen vasta kuluvalla viikolla vieraillessaan vankilassa tapaamassa asiakastaan. Seurasi hämmentävä hetki, kun Albu-Salihin nimellä ei löytynytkään vankia.

Vankilapaosta ei sentään ollut kyse ja varatuomari Kangasniemi pääsi tapaamaan asiakastaan, joka lopulta löytyi vankilan kirjanpidosta henkilötunnuksen perusteella.

Nimenmuutos nousi hovioikeuden toisen käsittelypäivän suurimmaksi uutiseksi. Keskiviikkona kuultiin Enkeliä itseään. Hän aloitti mahtipontisin sanoin:

– Haluan ilmoittaa kaiken totuuden tässä asiassa ja kertoa missä on sorrettu ja missä ei.

Lupauksesta huolimatta oikeussalissa ei kuultu uusia paljastuksia.
c72e9dc4-9a0d-52fd-bc58-a7417272f02e-800x_.jpg
c72e9dc4-9a0d-52fd-bc58-a7417272f02e-800x_.jpg (46.33 KiB) Katsottu 3479 kertaa
Itäpuston murhasta tuomitusta Alaa Albu-Salih, nykisin Alaa Johannes Enkeli, halusi jatkuvasti siteerata esitutkintapöytäkirjaa ja todisteli tiuhaan asioista, joiden näyttöarvoa voi pitää pienenä kokonaisuuden kannalta.KARI MANKONEN

”Kerroin kaiken, ettei tätä kaadeta minun niskaani”
Oikeussalissa kuultu todistelu sai välillä surkuhupaisia piirteitä, kun vastaaja vannoi kulttuurisyiden vuoksi tarkoittavansa sanalla ”sauna” myös sen yhteydessä olevaa pesuhuonetta. Tulkintaerolla ei ole minkäänlaista painoarvoa murhaan liittyvän näytön arvioinnissa, mutta tästäkin tikusta saatiin väännettyä asiaa pitkän monologin verran.

Oikeussalissa käsiteltiin jälleen Enkelin kerta toisensa jälkeen muuttuneita kuulustelukertomuksia. Hän itse löysi outoudelle salissa selityksen.

– Odotin, että poliisi saa oikean tekijän kiinni. Kun kuulin, että muut pidätetyt on vapautettu, halusin kertoa kaiken. Ettei tätä kaadeta minun niskaani, Enkeli sanoi hovioikeudessa.

Tällä hän ei kuitenkaan tarkoita murhan tunnustamista. Sen mies yhä kiistää. Kaiken kertomisella hän viittaa vasta viimeisissä kuulusteluissa esiin tuomaansa tuntemattomaan mieheen, joka olisi pahoinpidellyt uhria ja jäänyt tämän kanssa kaksi asuntoon vastaajan sieltä poistuttua.

Osittainen kielimuuri, vastaajan oma innokkuus ja toisaalta valtava esitutkinta-aineisto aiheuttivat sen, että oikeudenkäynnin seuraaminen on poikkeuksellisen hankalaa. Sitä se tuntui olevan myös hovioikeuden jäsenille, jotka joutuivat usein paimentamaan vastaajaa takaisin käsillä olevan asian ääreen tai vastaamaan syyttäjän esittämään suoraan kysymykseen.

Enkelin usko ei kuitenkaan horjunut.

– Tulee aika ja tekijä jää kiinni.

ITÄPUISTON MURHA
Hovioikeuteen marssitetaan tutut todistajat
Vaasan hovioikeus aloitti Itäpuiston murhana tunnetun henkirikoksen käsittelyn tiistaina 29. syyskuuta. Ensimmäinen käsittelypäivä oli varattu käräjäoikeuden tuomion esittelylle, yhteenvedoille ja kirjallisille todisteille.

Toisena käsittelypäivänä keskiviikkona 30. syyskuuta ääneen pääsi käräjäoikeuden murhasta tuomitsema Alaa Kadhim Mahdi Albu-Salih, joka oli vaihtanut nimekseen Alaa Johannes Enkeli.

Hovioikeus kokoontuu käsittelemään murhaa vielä kolmena tai neljänä päivänä. Todistajat ovat pääosin samoja, joita kuultiin jo käräjäoikeudessa. Kuultavaksi tulee muun muassa poliiseja ja Teljän seurakunnan työntekijöitä.

Loppulausunnot on määrä antaa joko 6. tai 7. lokakuuta. Tuomionantopäivä ei ole vielä tiedossa.

Itäpuiston murhana tunnettu henkirikos tapahtui 16. syyskuuta 2018 Porissa Itäpuiston varrella sijaitsevan kerrostalon asunnossa. Henkirikos paljastui, kun pelastuslaitos meni sammuttamaan asunnossa syttynyttä tulipaloa.

Asunnosta löytyi menehtynyt keski-ikäinen nainen, joka oli asunnon asukas. Naiseen oli kohdistettu erittäin raakaa väkivaltaa. Häneen oli isketty kymmeniä kertoja veitsellä ja naisen pää oli lähes irrotettu vartalosta. Lisäksi naisen ruumista oli yritetty polttaa.

Poliisi pääsi nopeasti murhasta myöhemmin tuomitun Albu-Salihin jäljille ja otti kiinni miehen vielä samana päivänä.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi Albu-Salihin murhasta elinkautiseen vankeuteen joulukuussa 2019. Murhan motiiviksi paljastui mustasukkaisuus ja suhteen päättäminen. Albu-Salih oli seurustellut uhrin kanssa, mutta suhde oli ollut riitaisa.

https://www.satakunnankansa.fi/satakunt ... 66305.html

30.9. 18:24

Alemman kuvan kokoa kohtuullistettu. Ylempi kuva oli pudonnut. Palautettu. Lisätty uutisen linkki ja julkaisuajankohta.
-NILS-

jekkumaisteri
Remington Steele
Viestit: 225
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:55 am

Re: Porissa tulipalo - yksi kuoli. Henkirikosta epäillään

Viesti Kirjoittaja jekkumaisteri »

PiikkiSika kirjoitti:
To Syys 20, 2018 4:46 am
Tiinas kirjoitti:...
Keski-ikäinen nainen tarkoittaa yleensä noin 50 v ja ukko oli itse 28 v. Kielteinen päätös pitää mitätöidä naimalla lähiömummo. Nyt laiton vaan toteutti kulttuuriaan ennen papin aamenta.
Mitäköhän pyörii tapettujen lähiömummojen exien, lapsien jne mielissä? ”Mehän varotettiin, arvattii ja tänhän näki jo kaukaa”

Vois olla Porissakin aika helvetin paljon enemmän ymmärrystä ja auttamishalua, jos viranomaiset ois sillon 2015- alkaen noudattaneet lakeja... eikä ois annettu Nergin lausunnoille tai muille juudasten valheille sijaa :?: , siis sillon ku huudeltiin maahan tulevan pakolaisia sodista ja muista helveteistä ja näillä perustein hiljaisesti hyväksyttiin kaikki paskatarinat...nyt lienee hieman toisin.
Taas menetti Suomalainen nainen henkensä oltuaan liian sinisilmäinen matun kanssa.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13697
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies tuomittiin

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Allahin hylänneen Kristuksen morsiamen ek pysyi hovissa:
Elinkautinen tuomio Porin Itäpuiston murhasta säilyi hovi­oikeudessa – seurakunta­vaali­ehdokas surmasi kihlattunsa

Murha tapahtui syksyllä 2018. Teosta tuomittu mies väitti murhaajan olleen ulkopuolinen, mutta oikeus ei pitänyt selitystä lainkaan uskottavana.

VAASAN hovioikeus on pitänyt voimassa 30-vuotiaalle miehelle tuomitun elinkautisen rangaistuksen Porin Itäpuistossa tapahtuneesta murhasta.

Oikeuden mukaan Alan Johannes Enkeli tappoi syyskuussa 2018 kihlattunsa, keski-ikäisen naisen kerrostaloasunnossa ja sytytti sen jälkeen tulipalon.

Enkelin entinen nimi on Alaa Kadhim Mahdi Albu-Salih.

* Mies löi naista ensin nyrkeillä tai tylpällä esineellä olohuoneessa kasvoihin.
* Makuuhuoneessa hän pisti ja viilsi naista eri puolille kehoa terävällä veitsellä.

Väkivallanteon jälkeen mies siivosi verijälkiä ja sytytti tulen sänkyyn, jossa ruumis makasi. Palo sammui myöhemmin itsestään.

* Oikeuden mukaan miehen kertomus tapahtumien kulusta oli mahdollinen mutta ei lainkaan uskottava.
* Motiivina oli se, että nainen oli halunnut päättää suhteen, ja hän muutti pois miehen luota pari viikkoa ennen surmaa.
* Vammojen lukumäärästä päätellen tekoon on liittynyt vahva tunnereaktio.
* Teko oli tehty erityisen raa’alla ja julmalla tavalla, koska väkivalta oli kestänyt pitkään ja aiheuttanut paljon vammoja.
* Henkirikos herätti julkisuudessa huomiota myös siksi, että mies oli henkirikoksen aikaan ehdolla seurakuntavaaleissa Porissa.

Irakista turvapaikanhakijana saapunut mies oli kääntynyt kristinuskoon. Hänen ehdokkuuttaan ei voitu perua kirkon vaalisäännösten vuoksi.
Toimittaja: Susanna Reinboth HS
Koko uutinen täällä: Helsingin Sanomat
7.12.2020 13:08

Onko kukaan selvitellyt - tai on varmasti joku - että mitkä olivat tämän ählämin todelliset syyt lähteä pois kotimaastaan? Mitä hän pakeni? Väkivaltaako?
- Mainittakoot, että Porin Teljän evlut seurakunta haalii edelleen jäsenikseen näitä "kääntyneitä". Innokkain on "Enkelin" viattomuuteen yhä uskova khra Kaisa Huhtala.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1184
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismiehelle elinkautinen

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Satakunta|Itäpuiston murha
Itäpuiston murhan tutkinta oli palapeli, johon puolustuksen palat eivät sopineet – oliko Enkeli viimeisellä tuomiolla vai vetoaako korkeimpaan?Kuva

Varatuomari Jyrki Kangasniemi avusti aiemmin Alaa Albu-Salihina tunnettua, sittemmin nimensä Alan Johannes Enkeliksi muuttanutta asiakastaan myös hovioikeudessa. ­KUVA: KARI MANKONEN/ARKISTO

Valtava palapeli on nyt koottu neljä kertaa ja jokaisella kerralla lopputulos on ollut sama. Poliisi, syyttäjä, käräjäoikeus ja hovioikeus ovat kaikki tulleet peräkkäin samaan lopputulokseen.

30-vuotias entinen turvapaikanhakija, vankilassa nimensä vaihtanut Alan Johannes Enkeli murhasi julmalla ja raa’alla tavalla entisen kihlattunsa, keski-ikäisen porilaisen naisen.

Palapelistä puhuminen on perusteltua, sillä Itäpuiston murhana tunnetun henkirikoksen tutkiminen poikkesi merkittävästi tyypillisistä henkirikostutkinnoista.

Totuuden etsiminen on helpointa tapauksissa, joissa poliisi löytää esineen, jolla kuolettava väkivalta on aiheutettu. Tekninen rikostutkinta kykenee usein osoittamaan, että esimerkiksi löydetty veitsi aiheutti uhrin vammat ja epäilty on pitänyt sitä kädessään.

Tätä kutsutaan suoraksi näytöksi. Jos se puuttuu, menee rikoksen tutkinta ja totuuden selvittäminen palapelin kokoamiseksi.

Tekninen näyttö muodosti kokonaiskuvan
Itäpuiston murhassa käytettyä teräasetta ei koskaan löytynyt. Se ei kuitenkaan estänyt Vaasan hovioikeutta arvioimasta, että aiemmin nimellä Alaa Kadhim Mahdi Albu-Salih tunnettu mies surmasi entisen kihlattunsa suurikokoisella veitsellä.

Uhriin kohdistettu väkivalta oli erittäin julmaa. Hän menehtyi lopulta rintakehään kohdistuneeseen teräaseen pistoon. Itäpuiston murha muistetaan erityisesti kuolemanjälkeisestä silmittömästä väkivallasta.

Myöhemmin vankilassa nimensä Enkeliksi muuttanut mies katkaisi teräaseella uhrinsa kaulan käytännössä irrottaen hänen päänsä ruumiista. Tämän jälkeen mies yritti polttaa ruumiin, onnistuen tässä vain osittain.

Vaasan hovioikeus teki pääosin samat johtopäätökset, kuin Satakunnan käräjäoikeus oli tehnyt joulukuussa 2019 annetussa tuomiossaan.

Poliisin keräämä laaja tekninen näyttö, muun muassa asunnosta kerätyt näytteet, valtava valvontakameramateriaali, tiedot Enkelin puhelimen liikkeistä, jatkuvasti vaihtuvat kuulustelukertomukset olivat palasia, jotka loksahtivat kohdalleen kokonaiskuvaa rakennettaessa.

Puolustus tarjosi palapeliin omia palojaan, mutta ne eivät sopineet
Alan Johannes Enkelin puolustus yritti parhaansa mukaan esitutkinnan kuluessa ja molemmissa oikeudenkäynneissä tuoda esiin vaihtoehtoista tapahtumienkulkua.

Enkeliä molemmissa oikeudenkäynneissä avustanut varatuomari Jyrki Kangasniemi toi esiin mahdollisuuden tuntemattomasta tekijästä ja pyrki horjuttamana uhrin asunnosta kerättyjen näytteiden näyttöarvoa muistuttamalla, että Enkeli oli aiemmin asunut uhrin luona.

Yksi puolustuksen pääargumenteista oli myös se, että poliisin keräämä poikkeuksellisen laaja esitutkintamateriaali olisi ollut puutteellinen.

Hovioikeus huomioi puolustuksen näytön, mutta se ei tuomioistuimen mukaan vaikuttanut kokonaiskuvaan.

– Esitetty vastanäyttö ei ole millään tavoin horjuttanut syytteen tueksi esitettyä näyttöä. Asiassa ei ole jäänyt varteenotettavaa epäilystä siitä, etteikö Alan Enkeli olisi menetellyt syytteessä kuvatulla tavalla, hovioikeus linjasi tuomiossaan.

Luonnetodistelulle ei annettu arvoa
Huomiota herättävin puolustuksen liike oli marssittaa joukko Teljän seurakunnan työntekijöitä ja muita syytetyn tunteneita henkilöitä todistamaan Enkelin uskon lujuudesta ja väkivallattomasta luonteesta.

Tällainen jenkkityylinen luonnetodistelu on Suomessa harvinaista, eikä hovioikeus antanut sille juurikaan arvoa.

– Kokonaisuutena hovioikeus katsoo, että tämänkaltaista niin sanottua luonnetodistelua on pidettävä näyttöarvoltaan heikkona. Alan Enkelin luonteesta tai hänen aikaisemmasta käytöksestään ei ole mahdollista tehdä johtopäätöksiä suuntaan eikä toiseen, hovioikeus totesi tuomiossaan.

Käräjäoikeus oli jo omassa tuomiossaan ottanut kantaa siihen, että seurakuntavaaliehdokkaanakin olleen syytetyn uskon lujuudella ei ole merkitystä arvioitaessa, onko hän syyllistynyt murhaan.


Vaikka hovioikeus päätyi hylkäämään valituksen, on yhä epäselvää, jäikö hovioikeuden ratkaisu Enkelin viimeiseksi tuomioksi. Hovioikeuden ratkaisusta voi valittaa, mikäli korkein oikeus myöntää asiassa valitusluvan.

ITÄPUISTON MURHA

jepulis82
Adrian Monk
Viestit: 2502
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismiehelle elinkautinen

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

^
Uskovaiset on kyllä hauskoja. Eiköhän tämäkin "enkeli' oteta avosylin vastaan heti kun vapautuu elinkautisesta. Vitut uhrista, kyllä jumala armahtaa. :roll:
"Those who want respect, give respect."

kakkosurpo
Sherlock Holmes
Viestit: 7432
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismiehelle elinkautinen

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Nyt suvakki siiderivalaat kilvoittelemaan kynän voimalla tästä Enkelistä. Tämähän voi tarvita äidillistä ohjausta, traumaattisten vankilavuosien jälkeen, jo 12 vuoden päästä nopeimmillaan. Lomille pääsee(jos pysyy elossa) jo huomaatavasti aikaisemmin liottamaan kultamunaansa jonkun siiderivalaan reiässä.

Kun meidän vankiloissa on tilanne se että siellä majailee runsaasti islamin uskoisia raiskareita, niin tämä Enkeli pitää toimittaa samoihin tiloihin näiden kanssa. Ja pamppujen pitää ehdottomasti muistaa kertoa niiden kerroksella että täältä tulee käännynnäiskristitty seuraksenne.
Vaikka liskollehan tämä luikahtaa.

Tiettävästi oikeat islamin tunnustajat eivät kovin hyvällä katso käännynnäisiä jotka ovat hylänneet islamin.
Vituiksi meni, mutta ei haittaa.

haapa
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Ke Syys 25, 2019 9:22 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismiehelle elinkautinen

Viesti Kirjoittaja haapa »

En kyllä tajua noita Teljän seurakunnan työntekijöitä, jotka vakuuttavat Enkelin uskon lujuutta ja miehen väkivallatonta luonnetta. Okei, todistajaksi kutsuttu todistaa, mutta olisi voinut vastata myös jotain ympäripyöreää eikä asettua tukemaan tuollaista tyyppiä. Tuntuu uhrin halveksimiselta. Mutta ei mikään enää yllätä Suomen ev.lut. kirkossa.

Enkelin päätukija, kirkkoherra Kaisa Huhtala oli mukana hiljattain käydyssä Turun piispanvaalissa. Hän oli yksi neljästä ehdokkaasta. Surullista kyllä tämä kurkunleikkaajan lemmikikseen ottanut paimen jäi valitsematta eikä päässyt piispakisassa edes toiselle kierokselle.

Avatar
meitzi
Adrian Monk
Viestit: 2709
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismiehelle elinkautinen

Viesti Kirjoittaja meitzi »

kakkosurpo kirjoitti:
Ti Joulu 08, 2020 7:34 pm
Tiettävästi oikeat islamin tunnustajat eivät kovin hyvällä katso käännynnäisiä jotka ovat hylänneet islamin.
Tämä tapaus ei kyllä tainnut hylätä, joten aika sivuseikka.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

kakkosurpo
Sherlock Holmes
Viestit: 7432
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismiehelle elinkautinen

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Kaisa Huhtala on siinä aivan eturivissä, kun kultamuna sitten aikanaan vapautuu. Pitäähän hänen ajatella tulevaisuuttaan, vanha luuska kun kultamuna pääsee linnasta, eli kelpoinen elättäjä.
Vituiksi meni, mutta ei haittaa.

Ghost hunting
Jessica Fletcher
Viestit: 3374
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismiehelle elinkautinen

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Ainut ja oikea eli elinkautinen tähän. Eiköhän suvakkilan rivit ala kohta repeilemään, koska ei tämä ole suinkaan ainut tapaus.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13697
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismiehelle elinkautinen

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ziisus! Evankelisluterilaiskirkon muslimilähettilään ääni kuuluu yhä:
”Enkeli on avulias” – Porin julmasta murhasta tuomittu vaatii korkeimpaan oikeuteen luonnetodistajia paikalle

Poikkeuksellisen raa’alla tavalla Porissa tehdystä murhasta tuomittu 31-vuotias mies on jättänyt korkeimpaan oikeuteen valituslupahakemuksen, joka hakee vertaistaan.

Alan Johannes Enkeliksi oikeusprosessin aikana nimensä muuttanut mies pitää saamaansa tuomiota ennakkotapauksena ja vaatii, että korkein oikeus muuttaa sitä. Mies vetoaa myös siihen, että hänen valituksellaan on erityisen painava peruste.

Enkelin, joka on entiseltä nimeltään Alaa Kadhim Mahdi Albu-Salih, mielestä hänen asiastaan on siis tehtävä ennakkopäätös, jolla voidaan ohjata alempia oikeusasteita. Käytännössä ennakkopäätöksiä tehdään vain, jos katsotaan ettei vastaavaa rikosta ole aiemmin Suomessa tehty.

Miehen mukaan muu erityisen painava syy myöntää valituslupa on syntynyt puolestaan siitä, että hovioikeus olisi arvioinut näytön väärin.

Enkeli tuomittiin ensin Satakunnan käräjäoikeudessa ja sitten Vaasan hovioikeudessa elinkautiseen vankeuteen kihlattunsa murhasta. Miehen katsottiin surmanneen 54-vuotiaan porilaisnaisen tämän kerrostaloasunnossa syyskuussa 2018.

Teon jälkeen miehen todettiin yrittäneen polttaa naisen ruumis. Hänen myös todettiin pesseen naisen asuntoa teon jälkeen todisteiden peittämiseksi.

Vetoaa uskontoon
Korkeimpaan oikeuteen jätetystä valituslupahakemuksesta selviää, että Alan Enkeli vaatii suullisen pääkäsittelyn pitämistä ja haluaisi marssittaa oikeuteen myös ystäviään ja tuttaviaan porilaisesta seurakunnasta. Heidän tehtävänä olisi todistaa hänen soveliaasta luonteestaan.

Valituslupahakemuksessa nimetään miehen itsensä lisäksi viisi todistajaa joiden joukossa on muun muassa porilaisen seurakunnan kirkkoherra. Todisteluteemoiksi on listattu muun muassa seuraavaa: ”Enkeli ei ole väkivaltainen, vaan auttavainen. Enkelin luonne. Enkeli ei ole väkivaltainen.”

Mies on jo alemmissa oikeusasteissa yrittänyt käyttää tätä poikkeuksellista todistelukeinoa.

Hakemuksessaan mies vetoaa myös siihen, että on kääntynyt islaminuskosta kristinuskoon Suomessa ollessaan ja saanut tur­vapaikan täältä sen perusteella. Hän saapui aikanaan turvapaikanhakijana Suomeen Irakista. Murhan aikoihin hän ehti olla ehdolla seurakuntavaaleissa Porissa ja sai lopulta niissä myös neljä ääntä.

Enkeli myös väittää, että hän ei ole saanut oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin mukaista esitutkintaa, koska poliisi on keskittynyt tutki­maan vain hänen osuuttaan tapahtumaan. Mies vaati aikanaan poliisia tekemään esitutkinnan päätteeksi yli 40 kappaletta erilaisia lisätutkimuksia. Poliisi suostui tekemään niistä lopulta kuusi.

Hän pitää myös edelleen kiinni alemmissa oikeusasteissa kertomastaan teoriasta, että naisen surmasi ulkopuolinen Abas-niminen mies. Poliisitutkinnassa ei kuitenkaan löydetty jälkiä ulkopuolisesta tekijästä. Sen sijaan Enkelin sormenjälkiä ja DNA:ta löytyi naisen asunnosta runsaasti.

Kiistää kaiken
Enkeli kiistää hakemuksessaan koko henkirikoksen ja vaatii, että murhatuomion lisäksi myös omaisten ja muiden asianomistajien vahingonkorvausvaatimukset hylätään ja hänet vapautetaan kaikesta korvausvelvollisuudesta valtiolle. Lisäksi hänen rangaistusta tulisi joka tapauksessa alentaa tai lieventää.

Mies on myös epäillyt, etteivät naisen lähiomaiset olleet niin läheisiä, että heille pitäisi maksaa oikeudessa määrättyjä korvauksia.
– Tekovälineenä käytettyä teräasetta tai -aseita ei ole löydetty. Enkeli kiistää edelleen syyllistyneensä murhaan. Syytettä tukevat vain aihetodisteet ja vastaavasti syytettä horjuttavat Enkelin esittämä to­distelu, joten asiassa Enkelin syyllisyydestä on jäänyt varteen otettava epäily. Asia on ratkaistava epäillyn eduksi ja syyte on hylättävä, miehen asianajaja kirjoittaa hakemuksessa.

Mies vetoaa myös siihen, että saattaisi olla tekohetkellä ollut alentuneesti syyntakeinen. Satakunnan käräjäoikeus kuitenkin passitti aikanaan hänet mielentilatutkimukseen, jonka perusteella hän ei ollut alentuneesti syyntakeinen.

Valituslupahakemuksesta kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.
Täällä enempi: Iltalehti
15.4.2021 19:40
...viisi todistajaa joiden joukossa on muun muassa porilaisen seurakunnan kirkkoherra. Todisteluteemoiksi on listattu muun muassa seuraavaa: ”Enkeli ei ole väkivaltainen, vaan auttavainen. Enkelin luonne. Enkeli ei ole väkivaltainen.”
Onkohan tämä ensimmäinen tapaus suomalaisessa rikoshistoriassa (post ww2) missä kirkkoherra on puolustuksen todistajana murhajutussa?

Kyseessä on Porin Teljän seurakunnan khra Kaisa Huhtala.
...on kääntynyt islaminuskosta kristinuskoon Suomessa ollessaan ja saanut tur­vapaikan täältä sen perusteella
Niih, että Suomeen tullessaan ei ollut mitään hätää - "kunhan nyt tuli lähdettyä" - mutta uskoon tulo Suomessa oli sitten peruste turvapaikalle. Pyh!

Aivan kuin nyt olisi kyse jonkinlaisesta pilkanteosta suomalaisia, suomalaisuutta ja sitä oikeaa evlut-uskontoa kohtaan - just sitä evlutia kohtaan mitä khra Huhtala (eikä moni muukaan ao. kirkon työntekijä) ei (enää) edusta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Ghost hunting
Jessica Fletcher
Viestit: 3374
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismiehelle elinkautinen

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

jepulis82 kirjoitti:
Ti Joulu 08, 2020 9:18 am
^
Uskovaiset on kyllä hauskoja. Eiköhän tämäkin "enkeli' oteta avosylin vastaan heti kun vapautuu elinkautisesta. Vitut uhrista, kyllä jumala armahtaa. :roll:
Näkkyy olevan hupi porukkaa, minäki Alan Enkeliksi. Ton seurakunnan olisin halunnut nähädä minkä piti tekijää puolustaa. Kaikkea sitä onkin 8)
Ja kuka oli tämä kirkkoherra?

Late6
Neuvoja-Jack
Viestit: 571
Liittynyt: Su Joulu 27, 2020 11:01 pm

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismiehelle elinkautinen

Viesti Kirjoittaja Late6 »

kakkosurpo kirjoitti:
Ti Joulu 08, 2020 7:34 pm
Nyt suvakki siiderivalaat kilvoittelemaan kynän voimalla tästä Enkelistä. Tämähän voi tarvita äidillistä ohjausta, traumaattisten vankilavuosien jälkeen, jo 12 vuoden päästä nopeimmillaan. Lomille pääsee(jos pysyy elossa) jo huomaatavasti aikaisemmin liottamaan kultamunaansa jonkun siiderivalaan reiässä.

Tiettävästi oikeat islamin tunnustajat eivät kovin hyvällä katso käännynnäisiä jotka ovat hylänneet islamin.
Lienee jo jonoa kertynyt hurmuri enkelille

ja ei todellakaan katso.. sehän on pahin rikos mitä tuossa kulttuurissa tapahtua, että luopuisi Islamin uskostaan

kakkosurpo
Sherlock Holmes
Viestit: 7432
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismiehelle elinkautinen

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Varmasti on jonoa, ja kärjessä edelleen Huhtalan Kaisuli perse limaisena. Kaisuli varmasti vahtii että pysyy keulilla siihen asti kun pääsee tapaamisiin, tiedä vaikka Kaisa menisi naimisiin tämän herra Enkelin kanssa, niin pääsisi kusiselle patjalle perhehuoneeseen rynkytetettäväksi herra Enkeilin alle.
Kuinka tuokaan ilkeää enää olla virassaan???

Mutta täytyy sanoa että tämän herra Enkelin asianajajalta ei mielikuvitusta ja rahan ahneutta puutu. Ei noin mielikuvituksellinen hakemus voi olla täysipäisen laatima, tai ei ainakaan selväpäisen.
Vituiksi meni, mutta ei haittaa.

Vastaa Viestiin