Jyväskylän laukkusurma v. 2011

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

mice
Alibin satunnaislukija
Viestit: 133
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 2:42 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja mice »

Lucyfer kirjoitti:En ihmettelisi, vaikka puheet varastamisesta pitäisivät paikkansakin... Googletin eilen uhrin nimellä ja löytyi ketju, jossa ihmiset (muiden muassa uhri) myivät / ostivat lukiokirjoja. Siis uhrihan ei koskaan lukiossa ilmeisesti ole ollutkaan, mutta tämän ketjun mukaan (uskon kyseessä olevan sama ihminen, koska nimi on sen verran harvinainen, tyttönimi siis):

"Myynnissä uusia lukiokirjoja, koska ostin väärät kirjat. eli myynnissä onkoulun biologia lukio1-2:eliömaailma BI1,solu ja perinnöllisyys BI2, otava hinta:20e
äidinkieli:kivijalka, lukion äidinkielen ja kirjallisuuden oppikirja, tammi hinta:20e
lukion maantiede:sininen planeetta,otava hinta:10e
lukion maantiede:yhteinen maailma,otava hinta:10e
lukion maantiede1-2(eli yhdessä kirjassa sininen planeetta ja yhteinen maailma), otava hinta 20e"

Ei kuulosta kovin uskottavalta, että joku ostaa tuollaisen läjän "vääriä" kirjoja. Etenkään henkilö, joka ei ole koskaan lukiota käynytkään. Ensimmäisenä tuli mieleen juuri tuo varastaminen ja kirjojen myynti huumeita varten...

Surullista, että joidenkin ihmisten elämä menee näin :cry:
Tämä joka myy noita kirjoja ei todennäköisesti ole uhri, vaan toinen samanniminen (siis tyttönimi). GSM-liittymä on edelleen tällä nimellä.

Lucyfer
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 43
Liittynyt: Ke Syys 26, 2007 12:42 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Lucyfer »

Ahaa, kiitoksia tiedosta mice ja pahoittelen sekaannusta...

Tutkailija
Alokas
Viestit: 21
Liittynyt: To Tammi 13, 2011 11:43 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Tutkailija »

Jyväskylän poliisi tiedottaa tapauksesta seuraavan kerran vasta huomenna (19.1) klo 15.00. Hiljaisuus siis jatkuu...

Koljo
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 225
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:54 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Koljo »

Tuossahan I.E antaa nyt kiltisti motiivin surmatyölle. Uhri on varastellut hänen vanhempiensa kodista ja ollut ei-pidetty. Tavallaan tämä nyt kääntää osoittavan sormen tekijänä sinne isän suuntaan myös, se EI varmasti tässä ollut I.E:n tarkoitus.

Kuka jättää asuntoonsa tieten tahtoen ihmisen kehen ei luota ja on aiemminkin joutunut hänen "ryöväämäkseen"? Tuli mieleen, että mitäs jos onkin aiemmin päätetty pyytää uhri asunnolle ja jakaa oikeutta -> sinä saat tilat missä tappaa, minä jeesaan roskissa? Win-win tilanne :roll:

Mutta jotenkin tuntuu ettei tuo pikkuveikka ole päätekijä. Mukaan on saattanut lähteä...

Jos noita I.E:n kirjoituksia on uskominen niin arvelen isän olleen se päätekijä (aloittaja) jos kerran yhteistä kaunahistoriaa löytyy. Muut sitten päästäneet patoutumansa myös valloilleen (esim. aviomiehen veli ei ole pitänyt, että veli on nainut vasikan etc.). Siihen en usko, että uhri ja tekijä olisivat olleet asunnossa kahden.

Onko surmatavasta kuulunut vielä mitään?

Muoks. lisätty oleellinen EI
Viimeksi muokannut Koljo, Ti Tammi 18, 2011 5:39 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vian ei tarvitse olla iso, jos se on päässä.

nuusku-nella
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2748
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Lueskelinpa minäkin tuon Suomi24:n ketjun läpi ja siellä oli tällainen..

"Epäiltyjen tytär
18.1.2011 13:34
Ja miksen luottaisi lastani vanhempieni luokse hoitoon? Varsinkin tämä meidän tyttömme on heille erittäin tärkeä ja eniten isääni taitaakin raastaa, ettei pääse näkemään lapsenlapsensa kasvua, soittamaan kitaraa ja laulamaan (sillä tyttäremme pitää, tai varmaan pitää sanoa nyt piti isäni musikaalisuudesta), sillä ei nähnyt minun, isoveljeni ja pikkusiskoni (sama isä, eri äiti) kasvua ja katuu sitä hirveästi. Ja isäni katuu aikaisempia tekojaan ja on yrittänyt aina parhaansa.

Kiinniotettu pariskunta ei liity asiaan millään tapaa ja eilen saadessani kuulla, että heidät on haettu kysyin toisen isältä (joka on isäni veli) missä lapset ovat, niin isäni ystävä joka oli meillä alkoi selvittää isäni veljen kanssa sitä. Tytöt ihmettelevät vain missä vanhemmat ovat.. "

Tummennetut kohdat saivat suun loksahtamaan auki! Jos kirjoittaja todella on I.E ja tieto pitää paikkansa niin eilen kiinniotettujen joukossa on M.E:n veljenpoika/tytär!? Näiden osaltahan nyt ei ole vielä tietoa että vangitaanko vai onko vaan haettu kuulusteluun (Olisiko nämä vaikka sieltä Uuraisilta osa?) mutta kyllä on ihmeellinen suku tämä kun tämmöinen määrä porukkaa jollain lailla osallisena tähän juttuun.

TinTin
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 201
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2008 2:31 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja TinTin »

Joku ihmetteli sitä että miksei uhrin lapsen isä hoida lasta tai huolehdi lapsesta..? Suoli24 palstalla kirjoitti uhrin lapsen isänäiti eli mummo ja kertoi että poikansa ei ole vielä kykeneväinen hoitamaan täysipäiväisesti lastaan mutta haluaa olla mukana lapsensa elämässä. Lukekaa sieltä tarkempi selostus jos kiinnostaa, linkki löytyy kun selaa muutaman sivun taaksepäin.

MinnaLiina
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 179
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 12:09 am

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja MinnaLiina »

Onpas tämä mennyt mielenkiintoiseksi :D

Tosiaankin, neuvola ei kyllä neuvo viemään 1kk:n ikäistä lasta hoitoon isovanhemmille joilla mitä todennäköisemmin on rikostausta ja neuvola on tasan tarkkaan tiennyt, että alkoholiongelma ainakin.

Lisäksi I.E kirjoittelee hölmönä näitä asioita tänne samalla unohtaen, että hänen sukulaisiaan on pidätettynä ja kaikki mitä hän kertoo voidaan käyttää isäänsä vastaan muunmuassa. Jos tutkinnat on kesken, tuskin KUKAAN oikea sukulainen tänne mitään huutelisi .. :roll:

Onhan tämä raskasta aikaa omaisille kummankin puolella, uhrin kuin surmaajien, mutta silloin pitäisi vain kone sulkea eikä lukea näitä.

I.E myös sanoi, että "tietää tasan tarkkaan, mitä sinä iltana piti tapahtua"... Onkohan hän ollut jo kuulusteluissa.

johnny rebel

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja johnny rebel »

Suomi24:
Epäiltyjen tytär18.1.2011 15:37
Se, että mulla on ollu päihdeongelma, on menneisyyttä (josta tietää sossut sun muut), miten se liittyy nykyiseen elämään? Mitään muita rikkeitähän mulla ei ole. Ja puoliso syö työtapaturman johdosta (tai työtapaturman johosta tuli isompi vaiva) noita lääkkeitä ja tramaleista ei nyt mitään iloa saa irti, että sehän tekeekin ihmisestä nistin kun lääkäri määrää selkää varten tramalia, kun muu ei auta, eikä aina tramalkaan.
Ja isäni huumetouhuista en pahemmin ole ollu tietoinen, mutta se ei oo vaikuttanut perheeseen millään tavalla ja miksen antaisi lastani hoitoon luotettaville ihmisille, varsinkaan äidilleni joka ei koskaan ole tehnyt mitään rikollista, on aina auttanut kaikkia jotka apua tarvii ja on paras ystäväni äitiyden lisäksi?
Äitini ei tosta tapahtuneesta tiedä mitään ja saatiin kaikki vasta maanantaina kuulla Aijan kohtalosta. Isäni osuudesta asiaan en tiedä, enkä puolustele, jos on jotenkin mukana ollut, mutta isä on silti aina isä. Meille ei koskaan ole pahaa tehnyt ja perhettään suojelee omalla hengellään, harmi että sotkeutui tollaseen.

Jokaisen suvusta löytyy yhden jos toisenlaista kulkijaa, joten kaikki pitäkööt huolen omista asioistaan.

Vaikka poliisit mut kuulusteluihin hakis, niin he tietävät jo mitä piti tapahtua ja mun sana ei siinä paljoa paina. Ja poliisien kanssa puhuin jo viime torstaina, tutkinnanjohtajalle olen soittanut muutamaan otteeseen ja on kertonut mitä on voinut/saanut kertoa. Ja miten tuo on murha, jos sitä ei olla suunniteltu? Murhalla ja tapolla on aika iso ero.

Miksei ulkopuoliset voi olla spekuloimatta ja ihan vaan ODOTTAA TUTKINNAN TULOKSIA? Vitun pässiä porukkaa.. Tosin itsepähän tiesin suomi24'n keskustelujen olevan aina ala-arvosta luokkaa ja lähdin asioita oikomaan, joten on syytä itsessänikin.

J.B.Fletcher
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 36
Liittynyt: Ma Elo 17, 2009 11:27 am
Paikkakunta: Cabot Cove, Maine

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja J.B.Fletcher »

Nuuskunellan kirjoitusta kommentoin: Juurikin pelkään, että tässä on kyse sukupolvelta toiselle siirtyvästä tavasta elää rikosten ja väkivallan maailmassa. Suvun uusin tulokaskin, pieni vauva on jo ehtinyt oleskella murhan jälkeen isovanhempiensa luona, kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Isä M.E. tiesi mitä asunnossa oli tapahtunut, mutta toivotti lapsenlapsensa silti tervetulleeksi hoitoon.

Älkää muuten ihmiset siirtykö sinne Suoli24-puolelle kinaamaan, ettei tämä ketju kuihdu. En ole sitä viitsinyt kuin vilkaista, koska palstalle kirjoitetut kommentit ovat tunnetusti aika värikkäitä.

edit: tarkennus
Pöytälaatikkodekkaristi

sonniman
Parranpäristäjä
Viestit: 85
Liittynyt: To Tammi 13, 2011 7:02 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja sonniman »

Vaikka IE kirjoittaisi tänne mitä, ei sitä tulla käyttämään missään oikeudenkäynneissä ketään vastaan. Luuletteko todella , että oikeus toimii niin?

Ihailen IE:n rehellistä ja avointa tapaa tulla esiin tässä asiassa. Hän on kirjoituksillaan valaissut asioita todella paljon, paljon enemmän kun täällä palstoilla kirjoittelevat salapoliisit ja narkkiäidin tekojen hyssyttelijät. IE sentään myöntää mitä on ollut ja todella toivon että pysyy miehensä kanssa kuivilla ja kaidalla tiellä ja saa kunnollisen elämän. Hän kun vaikuttaa tästä kaikesta huolimatta ikäisekseen ihan fiksulle ja realistiselle nuorelle naiselle.

Isäänsä hän totta kait puolustelee, niin kait meistä suurin osa tekisi. Sen osion voi kirjoituksista jättää ns omaan arvoonsa.

Ja mikä helvetti se on, että kuollut nousee aina joittenkin puheissa pyhimyksen tasolle, jonka tekemisiä hyssytellään vaikka olis tehnyt mitä. En tunne ketään näistä, mutta en myöskään sääliä mitään lapsensa hylännyttä narkkaria kohtaan. Jos valitsee aineet ennemmin kuin lapsensa, niin siinä on sitten kyllä elämänsä valinnan tehnyt. Ja edelleenkin, ei se narkkaaminen oikeuta ketään sitä narkkaria tappamaan, mutta joku roti tälle taivastelullekin, kiitos!

nuusku-nella
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2748
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

^^^ J.B.Fletcherille
Aika kammottava ajatus tosiaan että "pappa" toivottaa pienokaisen kylään kun on edellisenä iltana siivoillut verijälkiä.. Kaikenlaista hiihtäjää sitä minunkin suvusta löytyy ja tiedän ettei ihmiset ole täydellisiä mutta ihan oikeesti, rajansa kai kaikella.

MinnaLiina
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 179
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 12:09 am

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja MinnaLiina »

Jos I.E sai maanantaina vasta tietää mitä todella tapahtui, niin öö..

Hän on kuitenkin itse ollut kuskina tai mukana autossa kuskaamassa vanhempiaan samaan aikaan, kun tämä uhri on mennyt miehensä veljen kanssa tämän I.E:n vanhemmille vetään huumeita.

Sen jälkeen hänen äiti on soittanut hänelle ja pyytänyt hakemaan lapsensa pois, koska poliisit vievät hänet..
Kaiketi lapset lähtee tossa vaiheessa aina poliisin mukaan ja sossuun ja sit sieltä soitellaan..

Ja lisäksi hän vielä kuitenkin väittää, että tiesi koko ajan mitä PITI tapahtua. Miksei kerro samantien koko totuutta asiaan. Miten voi myös olla varma äitinsä syyttömyydestä, koska äitinsä on kuitenkin ollut pidätettynä jo jonkun aikaa... Ihan varmaan syystä.

Miten I.E voi tietää MITÄ PITI TAPAHTUA, jos väittää kyseessä olleen tappo? Miten isä E. ja 19v. on syytettynä kuitenkin murhasta?

Cassandra
Wallander
Viestit: 1120
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja Cassandra »

Musta kuulostaa karmivalta se, että alunalkaenkin on pitänyt tapahtua jotain. Musta se puhuu suunnitelmallisuuden puolesta. Ehkäpä ei ollut tarkoitus tappaa, mut homma karkas käsistä.

Uhrin lanko kyllä sotkee pakkaa aika hyvin. Muutenhan hommassa tuntuu olleen mukana puolet Eschnerin suvusta. Onhan sekin meriitti, että tappajia on kahdessa, ehkä jopa kolmessa sukupolvessa.

Ja miksi Iines puhui aiemman tuomion saaneesta mummostaan (tai pikemminkin jalkaproteesista) imperfektissä? Onko mummokin jo kuollut, vaikka FB-profiili löytyykin?

qos1
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 210
Liittynyt: Ke Helmi 27, 2008 3:57 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja qos1 »

MinnaLiina kirjoitti:Miten I.E voi tietää MITÄ PITI TAPAHTUA, jos väittää kyseessä olleen tappo? Miten isä E. ja 19v. on syytettynä kuitenkin murhasta?
Sehän ei ainoastaan tuo syytettä murhasta jos teko on suunniteltu vaan murhasta voidaan syyttää myös silloin jos teko on poikkeuksellisen raaka tai/ja pikäkestoinen, tai jotain sinnepäin en jaksa pykäliä tähän nyt etsiä.

sonniman
Parranpäristäjä
Viestit: 85
Liittynyt: To Tammi 13, 2011 7:02 pm

Re: Surmattu nainen löytyi laukusta Jyväskylässä

Viesti Kirjoittaja sonniman »

Voisiko yhden pidätettynä olevan pään sekoaminen johtua siitä, että joutui ns homoraiskauksen uhriksi yksissä bileissä Jyväskylässä hamassa nuoruudessaan...

Lukittu