Naisen surma soramontulla, Liperi 1993

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

monk
Alokas
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Heinä 30, 2007 11:20 am
Paikkakunta: Mansester

Naisen surma soramontulla, Liperi 1993

Viesti Kirjoittaja monk » Pe Elo 03, 2007 9:45 am

Muistaako kukaan joskus 90-luvun puolivälissä sattutunutta tapausta, jossa 2 nuorta miestä tappoi naisen soramonttuun. tekovälineenä muunmuassa isokivi (n15-20kg) jolla murskasivat kallon.
teko tapahtui, taikka tekijät/uhri olivat kotoisin jostain parikkalan seudulta.
muistaakseni toinen miehistä sai elikautisen ja toinen lyhyemmän tuomion.
muistanko väärin vai puhuttiinko jutun yhteydessä saatanan palvonnasta
:?:

Lihava
Alibin satunnaislukija
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 11:58 pm
Paikkakunta: Paska Kaupunni

Viesti Kirjoittaja Lihava » Pe Elo 03, 2007 10:13 am

Poliisi kertoo -kirjasta löytyisi tähänkin vankkaa tietoa, jos ei joku toinen kerkeä niin voin tässä lähipäivinä laittaa referaatin tapauksesta.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12425
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Elo 03, 2007 11:45 am

Lihava kirjoitti:Poliisi kertoo -kirjasta löytyisi tähänkin vankkaa tietoa, jos ei joku toinen kerkeä niin voin tässä lähipäivinä laittaa referaatin tapauksesta.
Kiitos etukäteen. Nyt muistui tämäkin juttu mieleen. Ei meiltä aiheet lopu...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

monk
Alokas
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Heinä 30, 2007 11:20 am
Paikkakunta: Mansester

Viesti Kirjoittaja monk » Pe Elo 03, 2007 11:47 am

Kiitän kovasti.

olin itse tuolloin vielä melko taapero,mutta muistan kun asiasta kohistiin "pikkukylissä" ja asuin lähistöllä.

Lihava
Alibin satunnaislukija
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 11:58 pm
Paikkakunta: Paska Kaupunni

Viesti Kirjoittaja Lihava » La Elo 04, 2007 6:44 pm

Howdy Doody.

Tapahtumapaikka: Joensuun-Kuopion valtatien varressa, Honkavaara -nimisessä paikassa sijaitseva tie- ja vesilaitoksen soranottopaikka.
Päivämäärä: 21.9.1993.
Päähenkilöt (kaikki nimet muutettu): Teija 25v. (uhri), Urpo (22v.) ja Taneli (20v.)

Lyhennän tarinaa reippaasti, eli tässä pääpiirteittäin tapahtumat:

Teija, Urpo, Taneli ja Hemmo olivat juopotelleet jo jonkin aikaa, kunnes päähän hiipi kuningasidea jonkinlaisesta ryöstöstä. Päätettiin pölliä Urpon isän auto, mutta kun parikkalan omat arsene lupinit eivät saaneet auton rattilukkoa murretuksi, jatkettiin matkaa Teijan autolla, mattamustaksi töhrityllä Datsunilla. Urpon isän autosta mukaan tarttui stereot, luonnollisesti.

Matka siis jatkui, kunnes Joensuun-Lappeerannan välisellä tieosuudella poliisit pysäyttivät matkan, ja kuski otettiin talteen epäiltynä rattijuopumuksesta. Kuskina toimi Hemmo, joka varmaan jälkikäteen mielessään kiitteli poliiseja, koska ilman heitä Hemmo luultavasti olisi päätynyt vastaamaan huomattavasti raskaampiin syytteisiin. Poliisien jututtaessa Hemmoa, Teija esitti etupenkillä sammunutta, ettei hänen tarvitsisi vastailla poliiseille epämiellyttäviin kysymyksiin, kuten miksi oli luovuttanut autonsa humalaiselle. Samalla einsteinit ottivat auton avaimet itselleen, ja Urpo tunki avaimet vaatteisiinsa. Poliisit eivät siis löytäneet avaimia, eivätkä voineet siirtää autoa turvallisempaan paikkaan. Auto jäi pysäytyspaikalle, ja poliisit lähtivät kuskaamaan Hemmoa verikokeisiin.

No eihän siinä, kun poliisiauto oli kadonnut horisonttiin, Urpo hyppäsi rattiin ja matka jatkui nyt kolmeen pekkaan. Suunnaksi otettiin pohjoinen. Simpeleellä tankattiin auto, mutta bensasta ei tietenkään maksettu. Matka jatkui, ohitettiin Joensuu ja jatkettiin Kuopiota kohti. Noin 16 kilometriä Joensuusta, Urpo käänsi auton oikealle pois valtatieltä, eräälle soramontulle.

Alun perin pojilla oli suunnitelmana tehdä pohjoisessa muutama kioskiryöstö ja sen jälkeen mennä Ruotsiin tai Tanskaan, mutta jokin meni mönkään. Sen sijaan, Teija otettiin hengiltä. Soramontulla Urpo oli noussut autosta ja pyytänyt Tanelia ulos, Teijan jäädessä autoon. Urpon kerrotua aikeistaan tappaa Teija, meni Taneli takaisin auton takapenkille, mistä seurasi tulevat tapahtumat.
Urpo oli käskenyt Teijan ulos autosta, ja Teijan noustessa autosta Urpo löi rikotulla kaljapullolla Teijaa kaulaan. Jälkeenpäin uhrissa havaittiin useita syviä ja pitkiä viilto- ja pistohaavoja, samoin kuin keskivartalolla ruhjeita. Uhrin pää oli murskattu kivellä; Urpo kertoi tiputtaneensa suuren kiven noin 1,5 metrin korkeudelta uhrin päähän, kahdesti. Uhrin vierestä löytynyt kivi painoi 31,5 kiloa.

Mitäs verityön jälkeen? Matka jatkui Savon kautta Pohjanmaalle, matkalla pöllittiin autoon bensat, Teijalta otetusta lompakosta löytyi muutama kymppi, jolla ostettiin olutta. Yö nukuttiin jossain metsikössä. Aamusella pojat luopuivat ryöstösuunnitelmista, ja suunnaksi otettiin Parikkala. Siellä mentiin saunomaan, josta poliisit miehet pidättivät.

Joensuun käräjäoikeudessa annettiin tuomio: Urpo tulkittiin mielentilatutkimuksen mukaan olleen täyttä ymmärrystä vailla, ja tuomittiin murhasta ( ja muista rikoksista) 12 vuoden vankeuteen. Apumies Taneli tuomittiin mm. rikoksen suosimisesta vuodeksi vankeuteen.
Hovioikeudessa Urpon tuomio ei oleellisesti muuttunut, vaan 12 vuoden tuomio jäi lopulliseksi, Sen sijaan Tanelin vuoden tuomiota lyhennettiin 4 kuukaudeksi.

Miten saatananpalvonta liittyy rikokseen? Ei juuri mitenkään, vaikka Urpo olikin jonkinlaista manaustoimintaa harrastanutkin. Urpo oli kirjoittanut mm. seuraavanlaisen tarinan:

"Istun kynttilöiden valaisemassa huoneessa. Saatanan risti on seinällä. Tuijotan kristallipalloon. Tämä on se yö, jona olen antava sieluni itse Saatanalle. Täysi kuu loistaa, huoneessa tuntuu kalman haju. Ah, kuinka suloinen oksennuttava tuoksu. Tunnen olevani todella vomissani. Sieluni silmin näen, kuinka tulen vaeltamaan elävänä kuolleena ja tuottamaan tuskaa ja kauhua!"

Vuotta myöhemmin totta tosiaan tuotti tuskaa ja kauhua.

Tampereen Tyttö
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4438
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö » La Elo 04, 2007 11:04 pm

Paskaa väkeä, toden totta! Kaksi sankaria pahoinpitelee ja tappaa naisen. Tuli vähän mieleen se Hämeenlinnan surmatyö vuodelta 1987, josta täälläkin on keskusteltu.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Pahuus on hirvein mielensairaus.

monk
Alokas
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Heinä 30, 2007 11:20 am
Paikkakunta: Mansester

Viesti Kirjoittaja monk » Su Elo 05, 2007 8:08 am

Kyseinen tapahtuma on jäänyt mieleeni, koska asuin tuolloin naapurikunnassa.
Ja hieman vartuttuani jouduin ottelemaan pariin kertaan tuon toisen "sankarin" kanssa.
Henkilökohtainen mielipiteeni =melko avuton/jälkeenjäänyt yksilö, koska ei ole normaalia että melkein 4kymppinen metsästää ylä-aste ikäisiä tyttöjä.

Ron_Burgundy
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 177
Liittynyt: Su Heinä 08, 2007 9:04 pm

Viesti Kirjoittaja Ron_Burgundy » La Syys 01, 2007 8:10 pm

monk kirjoitti:Kyseinen tapahtuma on jäänyt mieleeni, koska asuin tuolloin naapurikunnassa.
Ja hieman vartuttuani jouduin ottelemaan pariin kertaan tuon toisen "sankarin" kanssa.
Henkilökohtainen mielipiteeni =melko avuton/jälkeenjäänyt yksilö, koska ei ole normaalia että melkein 4kymppinen metsästää ylä-aste ikäisiä tyttöjä.
Samaa mieltä. Tiedän tämän tyypin, joka sai lyhyemmän tuomion. Olen näet kotoisin samalta paikkakunnalta, mutta nykyään asun muualla. Itse päätekijää en oikeastaan tiedä ja missä lienee. Kuulemma itse päätekijä oli oikeasti aivan hullu. Huhu kertoi, että huumeet hieman pehmensivät päätä

Molemmat ovat minusta nuorempia, joten en tarkemmin tiedä, mutta kyllä näistä sankareista sai kuulla silloin reilut 10 vuotta sitten.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12425
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Syys 02, 2007 12:38 am

Lihava kirjoitti:Alun perin pojilla oli suunnitelmana tehdä pohjoisessa muutama kioskiryöstö ja sen jälkeen mennä Ruotsiin tai Tanskaan, mutta jokin meni mönkään. Sen sijaan, Teija otettiin hengiltä.
Kiitoksia Lihava! Jos joku muistaa/tietää tekijöiden nimet, niin sivustolle vaan, (mikäli nimet ovat siis aiemin jossain mediassa mainitut).

Ohessa HS arkiston tarinaa. Lukuaikaa tilaamalla selviää lisää:

Liperin surmasta etsityt miehet pidätettiin
JOENSUU - Liperin soramonttusurmasta etsintäkuulutetut kaksi miestä ajoneuvoineen tavoitettiin keskiviikkoiltana. Poliisi pidätti miehet surmasta epäiltyinä. Miesten seurassa ollut 25-vuotias tukevahko, tummatukkainen nainen löydettiin surmattuna Liperistä soramontusta tiistaina aamupäivällä. Keskusrikospoliisi kaipaa edelleen tietoja miesten ja heidän seurassaan olleen naisen liikkeistä maanantai-iltana ja tiistain vastaisena yönä. Seurue liikkui tummalla Datsun 120 A Cherry- henkil...
HS - Kotimaa - 24.9.1993


Ihme kuvitelmia näillä kaveruksilla on ollut: "tehdään muutama kioskiryöstö ja paetaan Ruotsiin tai Tanskaan". Entä sitten siellä? Uusi elämä muutaman kioskin pohjakassan turvin. Huh huh!

Entä miksi se nainen piti tappaa? Ilmeisesti ei mitään syytä: Muuten vaan kait :shock:
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Lihava
Alibin satunnaislukija
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 11:58 pm
Paikkakunta: Paska Kaupunni

Viesti Kirjoittaja Lihava » Su Syys 02, 2007 10:58 am

Päätekijän nimi mulla saattaa olla tiedossa, tiedä sitten onko palstan sääntöjen mukaista sitä tänne laittaa?

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12425
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Syys 02, 2007 11:24 am

Lihava kirjoitti:Päätekijän nimi mulla saattaa olla tiedossa, tiedä sitten onko palstan sääntöjen mukaista sitä tänne laittaa?
Jos se on julkaistu jossain muussa mediassa aiemmin, niin mielestäni sen voi laittaa myös tänne lähde mainiten. Yleensä nimi löytyy tekoajankohdan Alibi-lehdistä, tuomioiden julkistamisen jälkeen sanomalehdistä, joskus satunnaisesti aikakauslehdistä ja monien sanomalehtien nettisivujen arkistosta. :arrow: Lukuaikaa ostamalla pääsee hiukan pidemmälle.

Nimen julkaisu voi monella lukijalla yhdistää ao. teon johonkin toiseen ja täten voimme saada lisää mielenkiintoista luettavaa, katso mm. "Pariskunnan surma Lahdessa :arrow: eduskuntavaaliehdokkuus.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Tampereen Tyttö
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4438
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Su Syys 02, 2007 11:34 am

Soramontut ovat oivia surmapaikkoja. Ison kiven pudottaminen uhrin päälle on jo legendaarista. :shock:
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Pahuus on hirvein mielensairaus.

Lihava
Alibin satunnaislukija
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 11:58 pm
Paikkakunta: Paska Kaupunni

Viesti Kirjoittaja Lihava » Su Syys 02, 2007 11:58 am

Doctor Lecter kirjoitti: Jos se on julkaistu jossain muussa mediassa aiemmin, niin mielestäni sen voi laittaa myös tänne lähde mainiten.
Rikospoliisin mukana n:o 2, 1995
Seppo Tapio Haimakka
nuoremman kaverin etunimi Marko, sukunimeä ei mainittu

.....ko. lehdestä löytyy myös päätekijän kuva oikeuden istunnosta.

blackwidow

Viesti Kirjoittaja blackwidow » Su Syys 02, 2007 1:34 pm

Nainen sai kalliisti maksaa väärässä seurassa viihtymisestä.

Ron_Burgundy
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 177
Liittynyt: Su Heinä 08, 2007 9:04 pm

Viesti Kirjoittaja Ron_Burgundy » Ke Syys 19, 2007 4:28 pm

Lihava kirjoitti:
Doctor Lecter kirjoitti: Jos se on julkaistu jossain muussa mediassa aiemmin, niin mielestäni sen voi laittaa myös tänne lähde mainiten.
Rikospoliisin mukana n:o 2, 1995
Seppo Tapio Haimakka
nuoremman kaverin etunimi Marko, sukunimeä ei mainittu

.....ko. lehdestä löytyy myös päätekijän kuva oikeuden istunnosta.
Toisen hepun nimi on väärä. Oikea nimi on Tony

Vastaa Viestiin