Nuoren naisen surma - Ikaalinen 2011

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
jenni82
Agentti Scully
Viestit: 679
Liittynyt: To Huhti 17, 2008 1:28 am
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Nuoren naisen ruumis löydetty Ikaalisissa

Viesti Kirjoittaja jenni82 »

joey kirjoitti:^ Tuo tarkoittaa vain sitä, että rikosrekisterissä ei ole aiempia merkintöjä. Sinänsä idioottimainen tapa ilmaista asia, sillä se antaa kyllä pojan taustasta täysin väärän kuvan lukijalle, joka ei ole seurannut tapauksen uutisointia aiemmin. Toimittajan olisi ollut hyvä lisätä tuon kommentin perään tieto vapaudenriistoista määrätyistä sakoista ja vahingonkorvauksista.
Juu kyllä minunkin mielestä aika tärkeää tietoa se että on kuiteskin saanut sakkoja vapaudenriistosta joka jo itsestään on vakava rikos vaikka siitä annettu tuomio on olematon. Kuvaa kuiteskin tekiää aika paljon!
Life. It´s just fucking thing after nother...

kakkosurpo
Sherlock Holmes
Viestit: 7432
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Nuoren naisen ruumis löydetty Ikaalisissa

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Eiköhän oikeus katso tässäkin tapauksessa vapaudenriiston ja muut jutut tuomiota alentavaksi kun oikeus on tällaisen pään avauksen jo tehnyt. Siis muut rikokset alentavat tuomiota. Et tämmöinen oikeusvaltio.
Vituiksi meni, mutta ei haittaa.

Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1693
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Nuoren naisen ruumis löydetty Ikaalisissa

Viesti Kirjoittaja Arlene »

kakkosurpo kirjoitti:Eiköhän oikeus katso tässäkin tapauksessa vapaudenriiston ja muut jutut tuomiota alentavaksi kun oikeus on tällaisen pään avauksen jo tehnyt. Siis muut rikokset alentavat tuomiota.
Missä täällä tommosta lukee? :roll:

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7282
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Nuoren naisen ruumis löydetty Ikaalisissa

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Miksi taas kävi näin?
Perjantai 28.1.2011 klo 14.41 (päivitetty klo 14.54)

Yhteiskunta suojelee välillä voimakkaammin tekijän vapautta liikkua normaalisti kuin uhrin oikeutta turvalliseen elämään.

Viikon sisään kaksi nuorta naista on kuollut heihin ihastuneiden nuorukaisten käsien kautta.

Suomessa väkivaltaisesti käyttäytyvät miehet tuntuvat saavan aina mahdollisuuden satuttaa uhriaan. Mistä tässä on kyse?

- Yhteiskunnan keinot ovat osin aika hampaattomia. Siihen, että ihminen pannaan vankilaan, vaaditaan jo aika törkeitä rikoksia, Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkija Martti Lehti myöntää.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että uhrin tulee "ottaa pahasti turpaan" päästäkseen edes hetkellisesti eroon uhkailusta.

Suomessa yleisin ja käytännössä usein myös ainoa uhrin turvaamiskeino on lähestymiskielto. Tutkijan mukaan kielto toimii pääsääntöisesti, muttei aina.

- Kaikista vaarallisin ajanjakso on se, kun kielto on vasta hakusessa tai, jos se vedetään takaisin, Lehti summaa.

Tutkijan neuvo onkin, että jokaisesta väkivallanteosta tai uhkauksesta pitää aina tehdä rikosilmoitus. Ilman sitä, uhri on oman onnensa nojassa.

loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3226
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Re: Nuoren naisen ruumis löydetty Ikaalisissa

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Joku kuvaili tekijää nörttimäiseksi ja vähän sulkeutuneeksi. Ei varmaan ihan joka päivä iske niitä koulun suosituimpia tyttöjä, jollainen tyttö kuvan perusteella saattaa hyvin olla. Näin ollen vaikeampi päästä irti tapahtuneesta ja ripustautuu kun ei enää löydäkään mielestään yhtä viehättävää naisseuraa. Totaalisesti sekaisin kaveri on jos kouluun menee heti teon jälkeen vähän myöhässä ja hoitoon taitaa mennä, mielentilatutkimuksen tuloksen nyt voi jo melkein aavistaa.
Paavo Arhinmäki on äijä!

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4553
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Nuoren naisen ruumis löydetty Ikaalisissa

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

HUHUJA: Poika harrasti jalkapalloa. Luonteeltaan oli aina sulkeutunut. Ehkä perheensäkin oli hieman tavallista jurompaa väkeä. Pahanteot ovat kohdistuneet ilmeisesti lähinnä tähän tyttöön, johon hän ilmeisen pakkomielteisesti on ollut ihastunut. En ole kuullut miksi tyttö on häntä tavannut tms., mutta oletan hänen kuitenkin pienellä paikkakunnalla halunneen antaa pojalle mahdollisuuden, kunhan ei ole häneen erityisesti yhteydessä. Ehkä tyttö on ollut jopa vakuuttunut, että häntä pystytään suojelemaan tarpeen tullen?
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Jäätynyt enkeli
Nikke Knakkertton
Viestit: 163
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 1:29 am

Re: Nuoren naisen ruumis löydetty Ikaalisissa

Viesti Kirjoittaja Jäätynyt enkeli »

Mulla oli väkivaltaan taipuvainen miesystävä aikoinaan. Eron jälkeen tapailin häntä pari kertaa. Johtuen siitä että oltiin oltu ennen seurustelua kavereita 20 vuotta. Ero otti tosi kovalle hänellä. Pyysi pelaamaan bilistä ja milloin mitäkin. Luulin että kun ennen oltiin kavereita niin tapaamiset helpottais jotenkin. Löysi uuden ja loppupeleissä surmasi itsensä :( Ikaalinenkin on aika pieni paikka, että ovat voineet olla ystäviä ennen suhdetta ja uhri on ajatellut auttavansa kaveria/ystävää eron yli tapaamalla tätä.

Hirvittävän surullinen tapaus. Mulla on 13-v poitsu joka on kertonut ihastuneensa luokkakaveriinsa yhteen tyttöön. Kauppareissulla autossa kerroin näistä tapauksista ja sanoin:" varaudu, että sun sydän tulee särkymään kenties monta kertaa. Sydämen särkyminen ja pettymys tuntuu kun ei sais happea, tuntuu ettei voi hengittää, maailma mustuu, millään ei ole väliä eikä merkitystä. Mutta siitä pääsee yli. Ja tulee uusia rakkauksia. Aina niitä tulee kun antaa ajan tehdä tehtävänsä. Mikään- ei mikään tunne oikeuta riistämään henkeä toiselta tai itseltään. Ei voi kun toivoa että kuunteli.

Helmie
Axel Foley
Viestit: 2063
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Nuoren naisen ruumis löydetty Ikaalisissa

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Ikaalisten teinisurma:
Ystävät yrittivät varoittaa

Lauantai 29.1.2011 klo 13.52

Surmatun 19-vuotiaan ystävät yrittivät turhaan saada hänet tekemään rikosilmoituksen teon tunnustaneen nuorukaisen toistuvista ahdisteluista.

Ikaalisissa keskiviikkona tapahtuneessa surmassa 19-vuotiaan tytön tappanut 21-vuotias nuorimies oli vainonnut tyttöä jo pitkään.

21-vuotias urheilijanuorukainen myönsi poliisikuulusteluissa surmanneensa samaa lukiota käyneen 19-vuotiaan ikaalislaistytön kuristamalla. Murhasta epäilty 21-vuotias ikaalislaismies piinasi uhriaan soitoin ja viestein lähes päivittäin.

Tiistaina iltapäivällä paljastuneen 19-vuotiaan ikaalislaistytön surman motiiviksi on paljastumassa epätoivoinen ja yksipuolinen rakkaus. Epäilty ajoi parin kilometrin päässä asuneen tytön luokse, tunkeutui sisään ja surmasi tämän kuristamalla.

21-vuotias urheilijanuorukainen tapasi samaa lukiota käyneen 19-vuotiaan tytön ensimmäisen kerran juhannusaattona 2009. Nuorten välillä oli illan aikana pientä säpinää ja he tapailivat toisiaan kesän edetessä.

Elokuussa tyttö kuitenkin ilmoitti, että hän haluaisi olla vain ystäviä. Tyttö teki selväksi, ettei halunnut vakavaa seurustelusuhdetta 21-vuotiaan kanssa.

- Hän (epäilty) ei ymmärtänyt kieltävää vastausta ja alkoi vainoamaan ystävääni, surmatun tytön ystävä kertoo.

19-vuotias tyttö suostui kaikesta huolimatta tapaamaan 21-vuotiasta satunnaisesti juttelun merkeissä, koska uskoi miehen muuttuneen.

- Hän (surmattu tyttö) oli aina niin kiltti kaikille, ystävä sanoo.

Jatkuva pelko
Surmatun tytön ystävän mukaan tilanne muuttui huonompaan suuntaan viimeisen puolen vuoden aikana. 21-vuotias rupesi vainoamaan tyttöä lähes päivittäin.

Ystävän mukaan tyttö oli alkanut pelkäämään piinaajaansa toden teolla.

- (epäillyn) Teot ja uhkailut kävivät aivan hirveiksi. (surmattu tyttö) Hän joutui pelkäämään joka paikassa.

21-vuotias epäilty soitteli, lähetteli viestejä ja rakkaudentunnustuksia tytölle. Mies seurasi tyttöä myös tämän työpaikalle ja tunkeutui tytön kotiin.

Tytön ystävät yrittivät kaikkensa, jotta vainoamiselle saataisiin loppu.

- Yritimme monta kertaa saada hänet (surmattu tyttö) tekemään rikosilmoituksen ahdisteluista, mutta hän ei halunnut tehdä asiasta isoa numeroa. Hän ei halunnut, että kukaan saa tietää, tytön ystävä kertoo.

21-vuotiaalla epäillyllä ei ollut voimassa olevaa lähestymiskieltoa. Ystävän mukaan siitä oli ollut puhetta surmatun tytön kanssa, mutta todisteita ja todistajia vainoamiselle oli poliisin mukaan liian vähän.

MARKO-OSKARI LEHTONEN
[email protected]
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012 ... 7_uu.shtml

Eräälle suositulle teinifoorumille oli joku kirjoittanut, että tuolle tytölle oltiin sanottu Tampereen samankaltaisen surman jälkeen että pian sinullekin käy niin, jos et pääse vainoajasta eroon. :( Valitettavasti en enää löytänyt sitä keskustelua joten sanasta sanaan en muista miten se sinne lähetetty viesti meni ja pitikö paikkaansa. Ilmeisesti keskustelu on poistettu.

Repsu
Nikke Knakkertton
Viestit: 168
Liittynyt: To Touko 13, 2010 6:55 pm

Re: Nuoren naisen ruumis löydetty Ikaalisissa

Viesti Kirjoittaja Repsu »

Epäilty ajoi parin kilometrin päässä asuneen tytön luokse, tunkeutui sisään ja surmasi tämän kuristamalla.
Ok, eli tyttö ei tämän jutun mukaan päästänyt surmaajaa taloon. Makes sense. Ja nyt tuli selvyys myös sille, että mies on vainonnut tyttöä jo puoli vuotta viesteillä ja puheluilla. Niiden perusteellahan saisi jo tehtyä poliisille rikosilmoituksen.. Ihmeellistä, ettei poliisi ole reagoinut tähän, kun alla pari sakkorangaistusta vapaudenriistosta. Aloitteleva köökkipsykologian harrastelijakin olisi hoksannut, että jotain tulee tapahtumaan, jos tähän vainoamiseen ei puututa.

Cassandra
Theo Kojak
Viestit: 1138
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: Nuoren naisen ruumis löydetty Ikaalisissa

Viesti Kirjoittaja Cassandra »

Helmie kirjoitti:
Ikaalisten teinisurma:
Ystävät yrittivät varoittaa

Lauantai 29.1.2011 klo 13.52

...21-vuotias urheilijanuorukainen myönsi poliisikuulusteluissa surmanneensa samaa lukiota käyneen 19-vuotiaan ikaalislaistytön kuristamalla. Murhasta epäilty 21-vuotias ikaalislaismies piinasi uhriaan soitoin ja viestein lähes päivittäin....
Nooruska kirjoitti:Tieto: vuonna -89 synt. mies (nimeä en vielä tiedä) tappoi puukottamalla vuonna -91 syntyneen Jennin. (sukunimeä en tässä sano) Jennin löysi kotoa tämän 9-vuotias pikkuveli. Poika käytiin pidättämässä kesken tunnin kauppiksesta. Oli jo eronnut pariskunta ja poika oli ahdistellut tyttöä eron jälkeen. Kerran jopa mennyt tytön kotiin perheen vara-avaimilla ovin luvin.
Mahtoikohan tuokaan olla tietoa?

Repsu
Nikke Knakkertton
Viestit: 168
Liittynyt: To Touko 13, 2010 6:55 pm

Re: Nuoren naisen ruumis löydetty Ikaalisissa

Viesti Kirjoittaja Repsu »

Cassandra kirjoitti:
Helmie kirjoitti:
Ikaalisten teinisurma:
Ystävät yrittivät varoittaa

Lauantai 29.1.2011 klo 13.52

...21-vuotias urheilijanuorukainen myönsi poliisikuulusteluissa surmanneensa samaa lukiota käyneen 19-vuotiaan ikaalislaistytön kuristamalla. Murhasta epäilty 21-vuotias ikaalislaismies piinasi uhriaan soitoin ja viestein lähes päivittäin....
Nooruska kirjoitti:Tieto: vuonna -89 synt. mies (nimeä en vielä tiedä) tappoi puukottamalla vuonna -91 syntyneen Jennin. (sukunimeä en tässä sano) Jennin löysi kotoa tämän 9-vuotias pikkuveli. Poika käytiin pidättämässä kesken tunnin kauppiksesta. Oli jo eronnut pariskunta ja poika oli ahdistellut tyttöä eron jälkeen. Kerran jopa mennyt tytön kotiin perheen vara-avaimilla ovin luvin.
Mahtoikohan tuokaan olla tietoa?
Tekijän jo poistetuilta facebook-sivuilta kävi ilmi, että hän on valmistunut kyseistä lukiosta vuonna 2008. Joten samaa lukiota käyneen tarkoittaa tässä tapauksessa sitä että he olivat vuoden samaan aikaan ko. lukiossa. Tyttö ykkösellä ja poika kolmosella.

The Stig
Lauri Hanhivaara
Viestit: 126
Liittynyt: La Tammi 08, 2011 11:37 pm
Paikkakunta: Savo

Re: Nuoren naisen ruumis löydetty Ikaalisissa

Viesti Kirjoittaja The Stig »

Outoa, että tyttö on pitänyt yhteyttä tuollaiseen mieheen. Toisaalta lopputulos olis saattanut olla sama, vaikka eivät olisi tapailleetkaan. Liekköhän jäänyt ihan puhetasolle tapaamiset.. :roll: Ehkä mies on ymmärtänyt tapaamiset väärin, ajatellut, että tytölläkin on tunteita häntä kohtaan..
Kuolema kiehtoo

kakkosurpo
Sherlock Holmes
Viestit: 7432
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Nuoren naisen ruumis löydetty Ikaalisissa

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Kaitpa normaali mielentilassa oleva ihminen ymmärtää mitä EI tarkoittaa. Sitten mieleltään sairaita, jätetään tuomitsematta. Ja mieleltään häiryyntyneitä, alennettu tuomio. Mikähän tässä tapauksessa tuomio aikanaan?
Vituiksi meni, mutta ei haittaa.

Mantua
Sofia Karppi
Viestit: 443
Liittynyt: La Tammi 08, 2011 11:44 pm
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Nuoren naisen ruumis löydetty Ikaalisissa

Viesti Kirjoittaja Mantua »

tyttö saattoi tavata poikaa pelosta.jos poika on ollut aiemmin väkivaltainen tai uhkaava, niin tyttö on voinut ajatella, että tapahtuu pahemmin, jos ei tee kuin käsketään/pyydetään. Varsinkin kun ainakin itselle on jäänyt tunne, ettei poliisi tehnyt riittävästi suojellakseen tyttöä. Uskon tytönkin miettineen "ettei kukaan kuitenkaan tee asialle mitään..

matlockb
Michael Knight
Viestit: 4486
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Nuoren naisen ruumis löydetty Ikaalisissa

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Jos tyttö on miettinyt "että ei kukaan tee asialle mitään" niin hän on ollut täysin oikeassa, poliisit ovat täysin voimattomia vaikka tämä jätkä oli jo 2:sta vapaudenriistosta tuomittu tyttöä kohtaan.
On ymmärrettävää että tyttö pelkäsi tehdä rikosilmoituksia kovin tiuhaan, kun kuitenkin näistä kahdesta rikoksesta sen on tehnyt ja tuomiot olivat olemattomat, ja siksi (ehkä pakon edessä) yhteydenpito jatkunut kun pelkäsi ja ehkä huomasi virkavallan ja oikeuslaitoksen täysin voimattomaksi.

Vastaa Viestiin