Mika Muranen - Kotka 1994

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3382
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Mika Muranen - Kotka 1994

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ti Huhti 17, 2007 3:05 pm

Wikipedian pohjustointi:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Mika_Muranen

............................

Muutamia huomioitani:
- Mika taisi mennä sen saman Jaanan kanssa naimisiin vankilassa. Siis sen saman kanssa joka on läpikäynyt kohta kaikki Suomen kuuluisat murhaajat.

- Aikanaan Mika syytti poliisia koiransa ampumisesta syyttä suotta. Jos nyt kuitenkin on laskenut koiransa vapaaksi niin mitäpä tuossa muutakaan on poliisilla tehtävissä jos schäferi juoksee kohti...

- En muistanutkaan, että poliisi käytti konepistoolia Murasen uhkaamiseen :shock:

- Murasen haastatteluista käy ilmi hieman laskelmoitu katuvaisuus. Tekojaan puolustelee ja väittää yhä olleensa vainottu.

Urho

Viesti Kirjoittaja Urho » Ti Huhti 17, 2007 5:25 pm

Murasen tapaus tuo mieleeni sen aiheuttamat keskustelut julkisuudessa, joista on päällimmäisinä jääneet mieleen viranomaisten täysin pokkana heittämät valheet armeijan syynistä, jolla tällaisia tapauksia oltaisiin muka pyritty estämään. Tiedossani nimittäin oli, poliisilta kuultuna, että Kannelmäen bunkkerisurmaaja oli suht hiljan ollut intissä. Eihän hyvän perheen poikaa voinut miksikään nostomieheksi jättää :lol: Uskoni viranomaisiin oli heikko jo ennen tuota, mutta heikkeni entisestään.

jesse72
Parranpäristäjä
Viestit: 74
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 5:41 pm
Paikkakunta: Mikkeli

Viesti Kirjoittaja jesse72 » Ke Huhti 18, 2007 8:45 am

Urho kirjoitti:Murasen tapaus tuo mieleeni sen aiheuttamat keskustelut julkisuudessa, joista on päällimmäisinä jääneet mieleen viranomaisten täysin pokkana heittämät valheet armeijan syynistä, jolla tällaisia tapauksia oltaisiin muka pyritty estämään. Tiedossani nimittäin oli, poliisilta kuultuna, että Kannelmäen bunkkerisurmaaja oli suht hiljan ollut intissä. Eihän hyvän perheen poikaa voinut miksikään nostomieheksi jättää :lol: Uskoni viranomaisiin oli heikko jo ennen tuota, mutta heikkeni entisestään.
Tarkoitatko, että olisi tekohetkellä ollut armeija-ikäinen. Tekijähän oli samanikäinen, eli 12-vuotias. Uskomattomalta tuntuu jos tekijä on päästetty myöhemmin armeijaa, mut mistä näitä tietää?
Leuka rintaan ja kohti uusia nöyryytyksiä

Urho

Viesti Kirjoittaja Urho » Ke Huhti 18, 2007 12:52 pm

Juuri sitä tarkoitan. Ja muistan vieläpä ajankohdan, kun tuon jutun kuulin, se oli toukokuussa 1992. Kertoja oli nuori Kannelmäestä kotoisin ollut poliisimies, joka totesi, että Kantsun bunkkerisurmaaja on "nyt intissä" eli aika tavallinen palvelusikä, noin 20v. Jollen ihan väärin muista, niin ko. poliisi totesi pojan viettäneen suht tavallisen lapsuuden laitosten ulkopuolella.

En näitä kirjoittele huvikseni juorutakseni, minusta vain on hyvä, että ihmiset tietävät kuinka läpikorruptoituneessa yhteiskunnassa elämme, ja jossa viranomaiset tsaarinajoilta perityn tavan mukaan valehtelevat kansalaisille melkein mitä sattuu ilman, että media sitä edes huomaa.

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6419
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Su Touko 13, 2007 12:27 pm

Lehdistö kävi aikoinaan tarkasti läpi näitä Murasen rikoksia ennen Kotkan "riehumista". Muranen oli mm. uhkaillut moottorisahalla ja pistolapiolla ihmisiä, usuttanut koiransa ihmisten kimppuun ja jopa polttanut ladon. Oli aikoinaan karannut Keravan nuorisovankilasta, Haminan työsiirtolasta ja Rauhan sairaalasta.

Muranen pisti siinä Alibin haastattelussa kaiken naapureidensa syyksi:

"Totuus on, että teossa oli kysymys pitkäaikaisesta riitelystä ja kiusanteosta jonka kohteeksi minä ja vanhempani jouduimme", Muranen väitti.

Muranen väitti Alibin jutussa myös, että hänen koiransa ei koskaan purrut ketään eikä tehnyt kenellekään mitään pahaa. Minkäköhän takia se Reino Vulkko (mies, jonka Muranen ampui jalkajousella) sitten vaati aikoinaan kyseistä koiraa lopetettavaksi? Huvin vuoksiko?

*muokattu typoja*
Viimeksi muokannut Aizerbaidzan, Pe Joulu 26, 2008 4:35 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3382
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Su Touko 13, 2007 3:41 pm

Totta, tuossa Alibin haastattelussa ei kyllä näy katumisen häivääkään muusta kuin siitä syystä, että joutui käkkimään tapahtuneesta.

Tiina
James Bond
Viestit: 7368
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina » Su Touko 13, 2007 4:30 pm

Koirat ovat asia jotka saattaa saada ihmiset kuumenemaan yli äyräiden.
Tiedänpä pari tapausta jossa naapuri on ihan silkalla weemäisyydellään hankkinut koiralle tappotuomion :?
Ei sillä että puolustaisin tekoa mitenkään.Normaali ihminen kun ei yleensä ammu naapuriaan jousella kiistojen päätteeksi. :?

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6419
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Su Touko 13, 2007 8:52 pm

EuroJR kirjoitti:Totta, tuossa Alibin haastattelussa ei kyllä näy katumisen häivääkään muusta kuin siitä syystä, että joutui käkkimään tapahtuneesta.
Hulluinta vaan on se, että haastattelun tehnyt toimittaja Mika Lahtonen puhui haastattelussa suhteellisen myönteiseen sävyyn Murasesta. Hän kirjoitti siinä jutussa mm. että hän ei usko, että Murasesta olisi yhteiskunnalle enää mitään väärää ja kuinka Muranen vakuuttaa olevansa eri mies kuin vuonna 1994.

Aina voi vakuuttaa...

Tiina
James Bond
Viestit: 7368
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina » Su Touko 13, 2007 10:28 pm

Kyllähän sitä tietysti 10 vuoden aikana aikuistuu...
Muranenhan oli aika baby kun nää tapahtui.
Mut toivotaan nyt että kukaan ei enää ainakaan tekis kiusaa Miksulle..Jo ihan itsensäkin takia 8)

Kotkanpoika
Alokas
Viestit: 20
Liittynyt: Pe Touko 18, 2007 11:28 am

Viesti Kirjoittaja Kotkanpoika » Pe Touko 18, 2007 1:19 pm

Todellakin toivon, että Muranen olisi aikanaan tuomittu vankimielisairaalaan eikä pois päästettäisi! Niin paljon pelkoa se herätti täällä jo ennen näitä surullisenkuuluisia surmatöitä, viilteli autonrenkaita, uhkaili ym. pientä ilkivaltaa ja vannoi kostoa kun eräs perheenisä (ilkivallan toistuva uhri) soitteli poliiseja. No, kostihan Muranen sitten, väijyi auton takana odottaen ilmiselvästi tappoaikeissa että mies tulisi ovelle ja yritti sitten sytyttää heidän kotinsa palamaan ja ammuskeli seiniin ja ikkunoista rynkyllä.

Radiossa kun aamutuimaan surmista ja Murasen liikkeistä kerrottiin, olimme me jo varmoja, että meidän pappa olisi ollut tuo kolmas uhri, kun kertoivat, että Muraselle huutelemaan mennyt mies olisi saanut surmansa...Pappa kun oli kova "huutelemaan" (esim. kerran ampui venevarasta jalkaan :wink: ) ja asui tapahtumapaikan ihan vieressä. No, totuus paljastui sitten koulupäivän aikana, nimittäin luokkakaverini isä oli tuo ammuttu postinjakaja.

Wikipedian artikkelista poiketen, meidät oli äiti vienyt autolla kouluun ja oli siellä kyllä muitakin. Se oli aivan kauheaa, kaikki olivat peloissaan ja suru luokkakaverin perheestä oli todella kova.

Meidän isä tuli vielä aamulla töistä kotiin melko samaan aikaan kun Muranen oli paennut jäälle talomme vierestä menevää polkua, onneksi eivät sattuneet nupit vastakkain, sitä ei tiedä olisiko minulla enää isää...

Suhtaudun asiaan hyvin tunnepitoisesti, mutta suotakoon se minulle; kosketti niin läheltä ja lapsena sitä pelkää vielä ihan eri tavalla, mutta en sanoisi että minulle olisi joitain traumoja asiasta jäänyt :? Veljeni asuu nykyään postinjakajan kotitalon viereisessä talossa, ovesta kun astuu, niin on oikeastaan siinä mihin Muranen tappoi postinjakajan.

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6419
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » La Touko 19, 2007 12:32 pm

Oletko lukenut sitä Murasen haastattelua Alibissa? Julkaistaan viime vuoden marraskuun lehdessä.

Mika Muranen on lusinut Keravan nuorisovankilassa ja Haminan työsiirtolassa näistä ilkivallanteoista ja kaikesta muustakin häiriköinnistä, ja on ollut ladon polton seurauksena mielentilatutkimuksessa joka totesi hänet täyttä ymmärrystä vailla olevaksi. Silti hän jaksaa väittää, että teossa oli kysymys riitelystä ja kiusanteosta, jonka kohteeksi hän ja hänen vanhempansa joutuivat.

Tosin vankiloissa on varmasti jokaisella vangilla aivan vastaavanlaisia selityksiä. Vika kun ei ole koskaan rikollisessa, vaan muissa.

sqeeze
Alibin satunnaislukija
Viestit: 115
Liittynyt: To Touko 17, 2007 12:10 am

Viesti Kirjoittaja sqeeze » La Touko 19, 2007 3:08 pm

Pitääkö muuten paikkansa, että tuo Murasen rynnäkkökivääri on nykyisin seinällä Haminan varuskunnassa?

Kuulin kerran jutun jonka mukaan varusmiehillä on tapana sitä käydä katsomassa. Yhdellä kerralla oli epämiellyttävä tapaus kun eräs varusmiehistä oli ilmoittanut, että tuolla muuten ammuttiin isäni. Eli ilmeisesti kyseessä oli tuon postinkantajan poika. Eräs tuttava kertoi kuulleensa RUK aikana tälläisen jutun. Hän ei kaiketi koskaan itse nähnyt asetta.
Clowns to the left of me, jokers to the right, here I am

Tampereen Tyttö
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4459
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö » La Touko 19, 2007 7:27 pm

Olisko?
Ensin ajattelin, että rikoksentekovälineet tuomitaan valtiolle, mutta onhan inttikin valtion... :shock:

Siitä Murasesta vielä, että vähän samanhenkisiä tyyppejä tais olla vanhanajan tarkkikset ja apukoulut täynnä. Heti tulee mm. yksi Kimmo Tammilehto -vainaa mieleen. :roll:
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Pahuus on hirvein mielensairaus.

Kotkanpoika
Alokas
Viestit: 20
Liittynyt: Pe Touko 18, 2007 11:28 am

Viesti Kirjoittaja Kotkanpoika » La Touko 19, 2007 11:43 pm

sqeeze kirjoitti:Pitääkö muuten paikkansa, että tuo Murasen rynnäkkökivääri on nykyisin seinällä Haminan varuskunnassa?

Kuulin kerran jutun jonka mukaan varusmiehillä on tapana sitä käydä katsomassa. Yhdellä kerralla oli epämiellyttävä tapaus kun eräs varusmiehistä oli ilmoittanut, että tuolla muuten ammuttiin isäni. Eli ilmeisesti kyseessä oli tuon postinkantajan poika. Eräs tuttava kertoi kuulleensa RUK aikana tälläisen jutun. Hän ei kaiketi koskaan itse nähnyt asetta.
Siis minkä ihmeen takia ko. ase olisi RUK:n seinällä? Varoittavana esimerkkinä -ko-kö :?: Jotenkin haiskahtaa urbaanilegendalta... Pitää vissiin varmistaa velipojalta, kun tälläkin hetkellä niitä käytäviä kuluttaa.

Aidzerbaidzan, en ole lukenut Murasen haastattelua, voisin tietty yrittää hankkia lehden käsiini *inhonväristys*

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6419
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Ma Touko 21, 2007 7:57 pm

Minulle on jäänyt mieleen vuoden 1998 Poliisi kertoo -kirjasta tämän tapauksen selostus. Siellä oli kuva Reino Vulkon osin liikuntakyvyttömästä vaimosta, joka makaa olohuoneen lattialla Murasen ampuman jalkajousen nuoli selässään.

Murasen mielestä naapurit olivat vainonneet, ärsyttäneet ja kiusanneet häntä tahallaan. Tässä on tulos. Hyi helvetti!

Vastaa Viestiin