Hoitaja myrkyttäjänä

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Marokon Kauhu
Hercule Poirot
Viestit: 2055
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: miksiköhän??

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » Pe Elo 24, 2007 4:13 pm

jannekkk kirjoitti:Seuratessani näitä viime aikojen tapahtumien uutisointeja huomasin, että hieman eriarvoisesti iltapäivälehdet tuntuvat käsittelevän rikoksentekijöitä. Tämä ilmenee siitä, kuinka rikollisten henkilöllisyys nostetaan esille mediassa. Miksi esimerkiksi härmäläisen poliisin yliajajan kasvokuva näytettiin etusivuilla, josta kaikki pystyivät tunnistamaan hänet, mutta kehitysvammaisia surmanneen hoitajan kasvot pysyivät sutattuina, jottei häntä tunnistettaisi. Henkilön kasvojen tuominen mediaan toimii jo yhdenlaisena rangaistuksena ja vaikuttaa kyseisen rikoksentekijän loppuelämään, joten ihmettelen suuresti, millä perusteella poliisin yliajaja olisi "suurempi" rikollinen näin ajateltuna kuin näiden puolustuskyvyttömien kehitysvammaisten murhaaja. Eikö olisi tasapuolista, että jos kerran rikoksentekijä on todettu syylliseksi, hänen kasvonsa näkyisivät lehdessä kaikissa tälläisissä tapauksissa, eikä jotain toista rikollista noin nostettaisi enemmän esille kuin toista. pidän suorastaan pöyristyttävänä, että tätä tappajahoitajaa "suojellaan" tällä tavoin varsinkin, kun hänen tekonsa olivat selkeästi harkittuja ja tahallisia. Mikä tekee hänestä suojeltavamman kuin rattijuoposta, joka ei todennäköisesti ollut tarkoittanut pakomatkallaan ajaa poliisin yli? En puolustele tätäkään tekoa, mutta jokin tasapuolisuus olisi hyvä olla olemassa varsinkin, kun murhaajahoitajan tapauksessa kyse oli useammasta surmasta, pitemmällä aikavälillä ja tekijällä oli muutakin rikollista taustaa. En tiedä, miten muut ajattelevat, mutta oma mielipiteeni on, että kenenkään vakavan rikoksen tehneen henkilöllisyyttä ei pitäisi peitellä, kun kerran yleisesti rikoksentekijöiden kasvot tuodaan kaikkien nähtäville.ja myös iltasanomat on olleet asiasta ihmeen vaisuja... :roll:
Myrkytyksestä epäiltyä ei ole tästä tuomittu vielä joten varmaan siitä syystä ovat varovaisia sen naaman kanssa.

Yliajajaakaan ei ole vielä tuomittu, mutta syyllisyydestä lienee harvinaisen vähän erimielisyyttä.
Kielenne on väkivalta!
Tuon kielen myös me hallitsemme!
Allahin miekka ruosteinen, tylsynyt.
Ette tahtoamme murtaa pystynyt!


-Sielunvihollinen, "Sodanjulistus"

töppönen
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: La Elo 18, 2007 10:08 pm

Viesti Kirjoittaja töppönen » Pe Elo 24, 2007 8:05 pm

Aivan, heitä ei ole tuomittu ja Bodom on varmasti kaikilla vielä tuoreessa muistissa. Miksei missään puhuta Vastamajasta?

Rezah
Sledge Hammer
Viestit: 1587
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Viesti Kirjoittaja Rezah » Su Elo 26, 2007 2:54 pm

Täyty tsekata viimeisin Seiska, mutta eipä siinä mitään uutta ollut :lol:
There are no crimes behind enemy lines

ABC
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4079
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC » Su Elo 26, 2007 8:28 pm

Rezah kirjoitti:^Vihajaatko että olisin nuori ja naiivi :lol:

Ei vaan, kiva se on aina kuulla kun nuoremmaksi luullaan 8)
En vihjaa sinusta mitään, vaan itseeni viittaan ja omiin kokemuksiini tästä "ihastuttavasta" pikkukaupungista.
Every ship must sail a world.

ABC
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4079
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC » Su Elo 26, 2007 8:33 pm

kahvitar kirjoitti:Poliisin yliajaja tuli rohkeasti omasta aloitteestaan vangitsemisoikeudenkäyntiin kasvot esillä. Olisi hänkin voinut peittää kasvonsa halutessaan esim. takilla ym. mutta ei niin tehnyt. Jos hän olisi kasvonsa peittänyt niin ei hänen kasvokuvaansa olisi lehdissä ollut. Hoitaja taas tuli vangitsemisoikeudenkäyntiin kasvot peitettyinä ja itse oli kasvonsa peittänyt.

Ei tässä ole mitään epätasa-arvoa vaan aivan sama kohtelu kummallekin.
Lapsne takia ymmärrän, että kasvot ovat peitettyinä, mutta enemmän kyllä kunnioitan päätöstä ottaa vastuu teostaan ja näyttää naamansa. Siinä vaiheessa kun pääsee pois kiven sisästä, niin ulkonäkö on muuttunut tai sen voi muuttaa, joten naaman peittäminen edustaa toivoa, että pääsisi teostaan kuin koira veräjästä.
Every ship must sail a world.

Minzu
Alokas
Viestit: 14
Liittynyt: La Touko 12, 2007 11:56 pm

mitähän vielä paljastuu

Viesti Kirjoittaja Minzu » Ma Elo 27, 2007 10:08 am

Viikonvaihteen IS:ssa kyseisen laitoksen johtaja kertoi, että molempien kehitysvammaisten kuolemat oli todettu luonnollisiksi (?!?!?) Kuinkahan paljon vastaavia tapauksia voi pimentoon jäädä jos kyseessä lopulta on myrkytyskuolemat? Toisaalta poliisikin sanoi että kuolemien syy voi olla hyvinkin muu kuin myrkytys.

Jack the Ripper
Columbo
Viestit: 2342
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: mitähän vielä paljastuu

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper » Ma Elo 27, 2007 4:48 pm

Minzu kirjoitti:Viikonvaihteen IS:ssa kyseisen laitoksen johtaja kertoi, että molempien kehitysvammaisten kuolemat oli todettu luonnollisiksi (?!?!?) Kuinkahan paljon vastaavia tapauksia voi pimentoon jäädä jos kyseessä lopulta on myrkytyskuolemat? Toisaalta poliisikin sanoi että kuolemien syy voi olla hyvinkin muu kuin myrkytys.
Sanoin jo aiemmin että uskon Suomessa(kin) olevan useita Kuolemanenkeleitä. Osa aktiivisia ja osa jo eläköityneitä. Kun teot tehdään harkiten ja ammattitaidolla kukaan ei epäile mitään. Usein potilas hyötyy (aktiivinen eutanasia) mutta jos uhrin mielipidettä ei ole kysytty hoitaja ottaa pyövelin viran. Moni vakavasti sairas potilas kyllä toivoo nopeaa kuolemaa ja sen toivomuksen myös ääneen esittää.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

Miina
Scooby Doo
Viestit: 643
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 8:32 am
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Miina » Ti Elo 28, 2007 9:11 am

No niin, nyt kun onkin ollut jo pitkään hiljaista, kaikki asiat hoitajasta kaluttu, niin tänään iltasanomien lööpeissä on sitten:
Näin hän elää täällä
Vanki nukkuu paljon, ei itke, ei lue
Tapaa poikaansa poliisien valvonnassa
Että tavallaan tehdään nyt tyhjästä asiaa. :roll:
"Pohjimmiltaan hän oli lempeä, miellyttävä ja jopa älykäs. Taitavasti sen kätki hän kaikilta meiltä..." (Miksei täällä humppa soi? Eläkeläiset)

R&K
Alibin satunnaislukija
Viestit: 104
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 11:03 am

Viesti Kirjoittaja R&K » Ti Elo 28, 2007 7:59 pm

niin, ja vieläpä iltaSANOMIEN vapaamuurariveljet :shock:
faktoja kehiin, muutoin spekulointi jatkukoon ;)

Jack the Ripper
Columbo
Viestit: 2342
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper » Ke Elo 29, 2007 12:13 am

Milloinka lie oikeutta aletaan käymään?

"Teräsoven avautuessa edessäni odottaa leveydeltään kolmemetrinen ja syvyydeltään 4,5 metrinen betoniseinäinen selli. Katto on 2,8 metrin korkeudessa mutta sinnekin on joku viitseliäs saanut kirjoituksia aikaan sytkärin noella. Heti vasemmalla on betoniin upotettu ruostumattomasta teräksestä valmistettu wc-istuin, huokea vessapaperirulla sen laidalla nököttäen. Pöntön vieressä on niinikään betoniin upotettu lavuaari, teräksinen vesisuutin on tuttu malli putkatiloista. Tyrmän takaseinällä on betoninen vuoteensija noin 45 senttimetrin korkeudella, normimitoitus kuten siviilivuoteissa. Vaahtomuovipatja odottaa viikattuine paperilakanoin ynnä tyynyliinoineen. Tyynykin löytyy. Vuoteen alla pyörii pölykoiria ja olen havaitsevinani siellä verta, ysköksiä ym. ruumiineritteitä. Siivooja lienee käynyt edellisen asiakkaan jäljiltä mutta ei ole tehnyt turhan tarkkaa työtä...Vuoteen yläpuolella on himmennetystä panssarilasista valmistettu suorakaiteinen ikkuna, ainoa yhteys ulkomaailmaan. Ikkunan yläpuolella on samaisella pleksillä peitetty loisteputkivalaisin. Joku on liimannut sen päälle sanomalehtipaperia hammastahnaa käyttäen. Päättelen että valo palaa siis 24 tuntia vuorokaudessa kuten niin tutussa putkakerroksessa. Ovelta katsottuna oikealla on pieni pöytätaso, ruokailua ja tavaroiden säilyttämistä varten. Pöytätaso jatkaa samaa betonista linjaa muun sisustuksen kanssa, vuoteen laidalla istuen siinä on varmastikin hyvä ruokailla tai ratkoa ristisanatehtäviä. Kaikki pinnat ovat päällystetyt kiiltävällä akrylaattimaalilla lukuunottamatta kattoa, seiniä, rosterikalusteita ja ovea. Ovi on sininen, muistuttaen että poliisin hoteissa ollaan. Ovessa on pleksilasinen suorakaiteen muotoinen kurkistusluukku, putkatilojen "häränsilmästä" poiketen. Tiirausluukun alapuolella on isompi, sisäänpäin avautuva luukku. Tästä luukusta tulen saamaan ruokani ja enimmät ihmiskontaktini lähipäivinä. Kuulustelut tosin käynnistynevät pian. Oven yläpuolella on neljä pyöreää 10 senttimetriä halkaisijaltaan olevaa ilmastointiaukkoa. Ne saavat luvan viedä sätkänkäryt mukanaan mutta luulen että selli on melkoisen savuinen paikka, tämä ei tosin haitanne ketään koska asun täällä yksin. Tupakointiluvan lisäksi merkittävä ero putkaan on kameravalvonnan puuttuminen. Saatan siis tepastella ilkosillaan ja raapia persettä vapaasti, ruoka-ajat huomioiden jos muistan tai välitän. Pöytätasolla on iso pino ikivanhoja Seiskoja, Alibeja ja Valittuja Paloja. Päällimmäisenä yrmistelee Lauri Johansson VHL:n asu päällään Alibin kansikuvapoikana. Seinätekstissä annetaan vinkki että tuoremehupurkin alumiinikannesta saa kynän käärittynä kertakäyttölusikan varteen. Toimii, tosin moni on ilmeisesti kuulustelusta saanut pihistettyä kuulakärkikynän..."
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

töppönen
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: La Elo 18, 2007 10:08 pm

Viesti Kirjoittaja töppönen » Ke Elo 29, 2007 11:18 pm

Miina kirjoitti:No niin, nyt kun onkin ollut jo pitkään hiljaista, kaikki asiat hoitajasta kaluttu, niin tänään iltasanomien lööpeissä on sitten:
Näin hän elää täällä
Vanki nukkuu paljon, ei itke, ei lue
Tapaa poikaansa poliisien valvonnassa
Että tavallaan tehdään nyt tyhjästä asiaa. :roll:

No mutta eihän niillä ole mistä kirjoittaa ja jotain pitäs silti saada aikaseks. Mun mielestä tossa oli ees VÄHÄN yritystä, way to go IS :lol:

Kalessin
Sherlock Holmes
Viestit: 3094
Liittynyt: Ke Touko 30, 2007 3:26 pm
Paikkakunta: Maameri, läntiset rajavedet

Viesti Kirjoittaja Kalessin » To Elo 30, 2007 5:26 am

mutta on toi kyllä aika "tikusta asiaa"-väännös, loppupelissä, ketä edes kiinnostaa, että kuinka k.o nainen nukkuu yönsä ja mitä se siellä vankeudessa tekee. Mietin tätä samaa silloin, kun Paris Hilton ramppasi siellä vankilassa alvariinsa ja siitä raportoitiin myös tosi tehokkaasti, tyyliin;"Paris ei uskalla nukkua, eikä käydä vessassa, koska pelkää että häntä kuvataan", "paris ilman sinisiä piilolinssejä vankilassa" ym. ihan sairasta, mutta toisaalta nyt taas alkanut Big Brother taas todistaa suosiollaan sen, että jokaisessa meissä piilee se pieni tirkistelijä, jota kiinnostaa niin hirveästi muiden asiat, että jopa se vessassa käynti on pakko rekisteröidä.
"Ei ne karhutkaan koko aikaa riehu, ne vetää välillä puolukoita". -Kummeli, Kultakuume-

Miina
Scooby Doo
Viestit: 643
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 8:32 am
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Miina » To Elo 30, 2007 7:58 am

^kyllä vain, pieni tirkistelijä meissä asuu. Luinhan minäkin nuo hoitsuun liittyvät nukkumislööpit ja kerroin ne täällä. Mutta BB:tä en seuraa, en mä niin kova tirkistelijä ole. :lol:
"Pohjimmiltaan hän oli lempeä, miellyttävä ja jopa älykäs. Taitavasti sen kätki hän kaikilta meiltä..." (Miksei täällä humppa soi? Eläkeläiset)

tietäjä
Parranpäristäjä
Viestit: 62
Liittynyt: La Touko 26, 2007 5:10 am

Viesti Kirjoittaja tietäjä » Pe Elo 31, 2007 3:13 am

Aika osuvahan tuo pidätysputkaraportti oli,
vai oliko nyt sitten poliisivankila vai mikä lie.
vielä kun olisi lisännyt että ne ilmastointilaitteet
pitävät meteliä yöllä niin olisi ollut kaikki kohdallaan.

Ja haalarin metallinapeilla voi kirjoittaa.
Kyllä ne valot voi saada pois päältäkin jos
joku vaivaantuu ne laittamaan pois päältä,
jos jollekkin saa asiasta kerrottua.

Muuten kuulosti jopa aika luxukselta,
ei kaikille suoda kaikkea mitä tuossa mainittiin.
Riippuu tapauksesta, päivästä, tutkinnanjohtajasta,
ja siitä kaikesta mitä ei voi kukaan mitenkään tietää...
Matkailu avartaa, koppihoito kaventaa...

Miina
Scooby Doo
Viestit: 643
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 8:32 am
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Miina » Pe Elo 31, 2007 10:42 am

Iltalehti uutisoi:
Ylisen hoitajan varkausjutun syyttäjä sai pyyhkeitä
31.8.2007 10:33

Myrkytyksistä epäillyn sairaanhoitajan varkausjutun syyttäjä saa moitteita apulaisvaltakunnansyyttäjältä.

Tampereen käräjäoikeus jätti työnantajaltaan runsaasti tavaraa varastaneen naisen tuomitsematta rangaistukseen kohtuuden nimissä, eikä syyttäjä valittanut tuomiosta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan syyttäjällä on velvollisuus hakea muutosta, jos tuomioistuimen ratkaisu poikkeaa selvästi vallitsevasta käytännöstä ja on perusteiltaan vastoin korkeimman oikeuden ennakkopäätöksiä.
:shock: Puuttuivat siis jollain tasolla tähänkin juttuun. Olin varman, ettei tätä käsitellä mitenkään. Pyyhkeitä, pyyhkeitä.
"Pohjimmiltaan hän oli lempeä, miellyttävä ja jopa älykäs. Taitavasti sen kätki hän kaikilta meiltä..." (Miksei täällä humppa soi? Eläkeläiset)

Lukittu