Ampumavälikohtaus pitseria Monacossa 2012

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
taavetti
Jessica Fletcher
Viestit: 3482
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Oulussa ammuttiin pizzeriassa, yksi kuoli kaksi haavoittui.

Viesti Kirjoittaja taavetti »

Keskusteluun liittyen:

Ehdonalaiseen pääsystä on tullut automaatti

Suomessa ei ole vuosikausiin lykätty kertaakaan vangin pääsyä ehdonalaiseen vapauteen, vaikka vanki tiedettäisiin erittäin väkivaltaiseksi kuten Oulun Kaukovainion pitseria-ampujan tapauksessa.

Rikosseuraamuslaitokselta vahvistetaan, ettei lykkäyshakemuksia ole tullut ainuttakaan vuoden 2006 jälkeen, jolloin lykkäystä koskeva nykyinen lainkohta tuli voimaan.

Esimerkiksi Kaukovainion ampujan kohdalla hovioikeus totesi kuusi vuotta sitten miehen aiempaa henkirikosjuttua käsitellessään tämän olevan persoonallisuudeltaan epävakaa, mikä ilmeni vaikeuksina hillitä väkivaltaista käytöstä.

Mies pääsi vankilasta ehdonalaiseen syksyllä 2009 istuttuaan alle neljä vuotta hovioikeuden langettamasta 11 vuoden tuomiosta. Se tuli erittäin raa´asta kirvessurmasta.

"Nykylaissa henkilön vaarallisuus ei ole peruste lykätä ehdonalaiseen vapauteen pääsyä. Tilanne on aika erikoinen", sanoo rikosoikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta.

Kalevan tietojen mukaan esimerkiksi Oulun alueella on tällä hetkellä vapaalla jalalla kymmenkunta poliisin erittäin vaarallisina pitämää henkilöä, jotka ovat joko ehdonalaisessa tai jo tuomionsa suorittaneita.

http://www.kaleva.fi/uutiset/ehdonalais ... tti/930361
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.

Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1693
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Oulussa ammuttiin pizzeriassa, yksi kuoli kaksi haavoittui.

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Duodecimin julkaisusta; eli vaarallisuusarviota on erittäin vaikea tehdä.

Väkivaltainen käyttäytyminen on sidoksissa yksilön psykologisiin ominaisuuksiin, elämäntaustaan ja erilaisiin tilannetekijöihin. Tutkimusten mukaan uusiutuvaa väkivaltaisuutta ennustavat voimakkaimmin aikaisempi väkivalta, psykopatia ja päihdeongelmat. Väkivaltaisuuden vaaran arvioiminen on vaikeaa ja eettisesti haastavaa, koska väkivaltaiseksi leimaaminen johtaa yksilön kannalta raskaisiin seurauksiin. Vain osa väkivaltaisuudesta on selitettävissä lääketieteen tutkimuskeinoin. Strukturoidut väkivaltaisuuden todennäköisyyttä ennustavat mittarit ovat osoittautuneet väestötasolla kohtalaisen luotettaviksi tulevan väkivaltaisuuden ennustajiksi. Suomessa eniten käytössä ovat HCR-20-niminen historiallisiin, kliinisiin ja riskien hallintaan liittyviin tekijöihin keskittyvä mittari ja psykopatiaa ennustava mittari Phychopathy Checklist revised (PCL-R). Lainsäädännön tuoreiden muutosten vuoksi väkivaltaisuusarvioiden määrä tulee moninkertaistumaan Suomessa. Muutosten onnistunut soveltaminen käytäntöön edellyttää oikeustieteilijöiden ja terveydenhoitohenkilökunnan jatkokoulutusta.

Ihmisen vaarallisuuden arviointi on erittäin vaikeaa. Siinä joudutaan asettamaan vastakkain yksilön itsemääräämisoikeus ja yhteiskunnan ja muiden ihmisten turvallisuus.

Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3490
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Oulussa ammuttiin pizzeriassa, yksi kuoli kaksi haavoittui.

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Hessu52 kirjoitti:Kyllä noilla venkuloilla rahaa on, mutta kun on kiva maksattaa lasku yhteiskunnalla, näin se vaan tuppaa olemaan surimmalla osalla!
Tämä nyt on ihan naurettava väite. Ei taparikollisilla mitään omaisuuksia ole, vaan pikemmin valtavat ulosottovelat joita ei ole toivoakaan maksaa. Elintaso siviilissä voi tietysti olla näyttävä, mutta kun autot yms. tapaavat olla muiden nimissä ja todistettu rikoshyöty tietysti menee valtiolle.
Jos ei ole rahaa oikeusavustajaan, niin duunia vaan tekemään vankilassa, kyllä luomatonta lunta riittää ja paha se on pallo jalassa hatkaan lähteä kun vartijalla on kovat piipussa ja lupa ampua kohti, niin kyllä sitä muutaman kerran miettii, yrittääkö vai ei.
Et liene koskaan tehnyt lumitöitä, jos kuvittelet niitä voitavan tehdä pallo jalkaan kahlittuna. Sehän on mahdotonta. Lisäksi lumityöt ovat hyvin heikkopalkkaista ja kausiluonteista hommaa jolla ei mitenkään voida saada niin isoa tuottoa että sillä maksettaisiin muuta kuin elinkustannukset.

Ja tuo aseistettujen vartijoiden idea on jotain aivan älytöntä. Kaupunginosan asujaimistohan pitäisi evakuoida, kun niitä ampumistapauksia tulisi kuitenkin. Kyllähän vankiloista karkailtiin siihen aikaankin kun vartijat tosiaan ampuivat perään.
Pannaan vaikka nilkkaan sellainen sähköpanta, että se on laaki ja vainaa, kun astuu tietyn rajan ulkopuolelle, miettii sitä varmaan siinäkin, että onks tää nyt kivaa,
jaa a, että olisi pitänyt jättää puukottamatta nekin pari äijää!

Jos ei pane miettimään, on aivan sama astuuko metrin liian kauas, tai yrittääkö hatkaan, sillä silloin tulisi tuollainen myönteinen päätös yhteiskunnallemme parhaaksi ja halvemmaksi!
Haloo. Tämä on sekä perustuslain että ihmisoikeussopimusten vastaista. Ja idea muutenkin scifileffoista kopioitu.

Oletko miettinyt Tuomion Torvi, vai mikä liet, kuinka kalliiksi nyt jo nuo rosmot ja ryövärit tulevat, et taida itse käydä missään rehellisissä duuneissa, kun tuollaisia hyysääviä kirjoituksia kirjoittelet?
Viikolla toimitusjohtajan kanssa keskustellessa ymmärsin työsuhteeni olevan vielä voimassa. Ollut sen verran kiirettä töissäkin että en ole ehtinyt vastailla näihin. Olen kyllä perehtynyt rikollisuuden ksutannuksiin. Sinun ehdottamillasi vartioiduilla lumenluonneilla kustannukset kuitenkin lisääntyvät eivätkä vähene.
Kyllä ne siellä "hotelleissa" loisivat mitään muuta tekemättä, kuin punttisalilla vaan treenavat veronmaksajien piikkiin.
Tämä on täyttä valetta. Asian voi tarkistaa esim. rikosseuraamuslaitoksen nettisivuilta: http://www.rikosseuraamus.fi/uploads/mroxhnowtu.pdf
Vangilla on rangaistusten täytäntöönpanosta annetussa laissa määritelty velvollisuus tehdä työtä tai osallistua koulutukseen tai muuhun rangaistuslaitoksen järjestämään tai hyväksymään toimintaan.
Älä oikeasti viitsi valehdella selvässä asiassa, jossa kuitenkin jää heti kiinni.
Varmasti nyt nousee älämölö tästä kirjoituksesta, mutta kyllä nuo vankiloiden olot ja rangaistukset alkavat olla jo niin lepsuja ja ennenkaikkea yhteiskunalle eli veronmaksajille niin saatanan kalliita, että jotain tarvitsisi tehdä ja yksi esimerkki olisi laittaa vangit korvaamaan omien rötöksiensä kustannukset työllään, eikä vankilassa löhöilyllä.

Tämä tarkoittaa sitä, ettei vangeille maksettaisi mitään palkkaa, vaan korvaukseksi tekemistään töistä, vanki saisi vankilassa ylläpidon, eli asunnon ruoan ja vaatteet.

Tuosta vangin tekemästä ns. hyödyllisestä pakkotyöstä saama palkka, menisi vankeinhoidon kulujen vähentämisen jälkeen suoraan hänen tekemiensä vahinkojen ja oikeudenkäyntikulujensa kattamiseen.


Mitä muutoksia olet oikein vaatimassa? Hommahan menee juuri näin. Ongelma vain on se, ettei vankilassa tehty työ kata edes vankilan ylläpitokustannuksia, saati että siitä jäisi jotain voittoa uhreille jaettavaksi.

Kyllä noita hommia piisaisi, katsokaa nyt vähän ympärillenne, mutta kun siellä vankilassa on paljon kivampi kavereiden kesken, voi harrastaa kaikkea veronmaksajain piikkiin.

Miksi ne ei tekis sitä duunia jota osaavat, jos on joskus rötöstelyjensä ohessa ammatin saaneet opittua?
Taparikollisilla harvemmin on mitään suurempia ammattitaitoja. Vaikka joku amis olisi joskus käytykin, niin työkokemusta ei yleensä ole kovin paljon saati ajantasaista.
Kyllä isommat lafkat voisi käyttää venkuloiden tekemiä tuotteita, tai käsien taitoja hyväkseen ja maksaa niistä valtiolle käypää hintaa!

Alihankintana voisi vankilassa vääntää ja mittailla vaikka putkifirmoille putkia oikeaan muotoon ja mittaan ja jenkaan, tämä vain yhtenä esimerkkinä, mutta onhan noita ammatteja mitä moninaisimpia, mutta jos mitään ei voi ehdottaa ja miettiä, niin tuskin sitä ehdotusta tulee sieltä kiven sisältäkään!
Sinä et ole tainnut kovin paljon olla yritysmaailman kanssa tekemisissä. Ei tuollainen tuotantolaitos ole millään lailla kannattava. Kun firma perustetaan tekemään jotain, niin sinne palkataan ammattilaisia joilla on tietyt osaamisalueet joita tuotantoon tarvitaan. Ei se niin mene että pistetään yhteen puuseppä, sähkömies, levyseppähitsaaja, ekonomi, 5 peruskoulun keskeyttänyttä ja kirjastonhoitaja ja laitetaan nämä kaikki tekemään niitä töitä mitä osaavat. Ja hankitaan kaikille työvälineet jotka jäävät sitten käyttämättä kun niiden erikoismies vapautuu.

Käytännössä vangit kykenevät vain ns. hanttihommiin (tiettyjä poikkeuksia kuten eräät talousrikolliset lukuunottamatta) eikä niistä vain tule niin paljon voittoa että niillä katettaisiin edes vankilan ylläpitokustannuksia. Putkia voi väännellä virolainen aputyömies tai kone ja se tekee sen halvalla. Siksi mikään firma ei maksa väännetyistä putkista enempää kuin mitä näille pitäisi maksaa.

häirikkö
Sabrina Duncan
Viestit: 360
Liittynyt: Ke Maalis 25, 2009 8:56 pm

Re: Oulussa ammuttiin pizzeriassa, yksi kuoli kaksi haavoittui.

Viesti Kirjoittaja häirikkö »

Tuomion pasuuna, kanssasi täysin samaa mieltä. Piti itse vastata Hessu52:n selvästikään mistään mitään tietämättömiin löpinöihin, mutta en sitten jaksanut. Ei noista monestakaan merkityksellistä hyötyä olisi, korkeintaan kaukolämpövoimalan uunissa. Ja jos siellä nyt jokin pätevä ammattimies olisikin, niin pistääkö joku putkifirma oman työntekijänsä pihalle käyttääkseen näitä kaukopalveluita vai mitä häh..? Naurettavaa kirjoittelua.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13966
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Oulussa ammuttiin pizzeriassa, yksi kuoli kaksi haavoittui.

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Taas oli sitten marssittu kun mamu kuoli. http://yle.fi/alueet/oulu/2012/02/sadat ... 85187.html Viimeksihän Päivi Lipponen (sd) vaati marssia kun mamut räjäyttivät ravintolansa ja siinä samalla kuoli kolme vääräuskoista. Lipponen tosin vaati marssia terroristien puolesta hyviä vastaan... Jokseenkin ennakkoasenteista tuo rva Lipposen ajatusmaailma. Siinähän maailma on jakautunut pahoihin valkoisiin ja hyviin mustiin.

On se vaan jotenkin kummaa kun mamu kuolee, niin heti banderollit esiin ja baanalle. Kärjessä marssivat yleensä aina hapsutukkaiset lattarintaiset naiset.

En ole havainnut vielä yhtään naisjärjestöjen marssia rasistisia mamuraiskaajia vastaan. Ehkä sellaisia mamuja ei ole, sillä mm. RKP:n varapj tai jotain sanoi minulle tässä pres.vaalien alla, että heidän tilastojen mukaan mamut syyllistyvät raiskauksiin aniharvoin!
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Cotton
Martin Beck
Viestit: 776
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 5:28 pm
Paikkakunta: Fall River

Re: Oulussa ammuttiin pizzeriassa, yksi kuoli kaksi haavoittui.

Viesti Kirjoittaja Cotton »

Vähän samansuuntaisia ajatuksia on itselläkin syntynyt tässä vuosien mittaan. Hassua tässä tosiaan on se, että kun maahanmuuttajataustainen pistetään kylmäksi niin johan taas marssitaan sekä mekkaloidaan, kun taas Reiska saa surmansa niin ei siinä sitten mitään.. ihan normihomma..

Aika räikeää eriarvoistamista. Toisten elämä on kuin onkin arvokkaampi kuin toisten!
Alussa on rakkaus, lopussa on naru. (K. Palsa)

Mat-Lock
Martin Beck
Viestit: 832
Liittynyt: La Syys 20, 2008 11:15 am

Re: Oulussa ammuttiin pizzeriassa, yksi kuoli kaksi haavoittui.

Viesti Kirjoittaja Mat-Lock »

Eipä tuosta marssista taida olla juurikaan haittaakaan kenellekään, joten lieneeköhän asialla suurtakaan väliä.

Lukijana
Sofia Karppi
Viestit: 422
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 4:38 am

Re: Oulussa ammuttiin pizzeriassa, yksi kuoli kaksi haavoittui.

Viesti Kirjoittaja Lukijana »

Ei helvetti tätä nykyajan loukaantumisen kulttuuria. Loukkaannutaan jopa marsseista...

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13966
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Oulussa ammuttiin pizzeriassa, yksi kuoli kaksi haavoittui.

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Lukijana kirjoitti:Ei helvetti tätä nykyajan loukaantumisen kulttuuria. Loukkaannutaan jopa marsseista...
Loukkaantuiko joku? Vituttaa ja loukkaantua (kokea henkinen trauma tms.) on eri asia. Vitutti kun ylen aikainen hehkutti marssia rasismia vastaan pe klo 16 ja tottakai haastateltiin jotain ählämiä joka - tottakai - oli mukana rauhan puolesta, kuten uskontosakin jo edellyttää... Haastattelija kysyi joltain vääräuskoiselta että onko Suomessa rasismia ja kun sai vastauksen että "ei kai sitä sen enempää ole kuin muuallakaan", niin vaihtoi kiiruusti toiseen haastateltavaan, jolta sitten sai haluamansa vastauksen, että "Suomessa on ihan hirveästi rasismia", niin hänen kanssa toimittaja sitten viihtyikin pidempään...

Niin, muualla sitä ei ilmeisesti ole ja nämä sisällissodat ja etniset yhteenotot ovat pahojen valkoisten lietsomia juttuja rauhantahtoisia ihmisiä (lue: mustia, arabeja) vastaan.

Että miksi heti joku vitun marssi kun mamu - ja etenkin ählämi - kuolee väkivaltaisesti? Missä ovat marssit Tampereen pizzeriaiskun uhrien puolesta, missä on marssi Husseinin surmaaman 15-vuotiaan tytön puolesta. Missä on marssi sen keski-ikäisen suomalaisnaisen puolesta joka kuoli pakistanilaisen miehensä puukosta, missä on marssi Jyväskylässä ählämin surmaaman miehen puolesta?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Cotton
Martin Beck
Viestit: 776
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 5:28 pm
Paikkakunta: Fall River

Re: Oulussa ammuttiin pizzeriassa, yksi kuoli kaksi haavoittui.

Viesti Kirjoittaja Cotton »

Tämän nyt pitäisi mennä tuonne "Naurattaa murhainfossa", mutta mutta.. Hihhih! Naurattaa, että loukkaannutaan siitä, että luullaan toisten loukkaantuneen.. Plääh teiän kanssa :) Vaan marssikaa ja soittakaa fanfaareja, ei siinä mitään..
Alussa on rakkaus, lopussa on naru. (K. Palsa)

Lukijana
Sofia Karppi
Viestit: 422
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 4:38 am

Re: Oulussa ammuttiin pizzeriassa, yksi kuoli kaksi haavoittui.

Viesti Kirjoittaja Lukijana »

Cotton kirjoitti:Vaan marssikaa ja soittakaa fanfaareja, ei siinä mitään..
Kovasti se tuntuu vaan joitakin loukkaavan, jos joku noin sitten todella tekee.

enpakerro
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: Ma Tammi 17, 2011 12:26 pm
Paikkakunta: Pkseutu

Re: Oulussa ammuttiin pizzeriassa, yksi kuoli kaksi haavoittui.

Viesti Kirjoittaja enpakerro »

Jokaisella lienee oikeus marssia haluamansa asian puolesta. Joten siitä vaan keräämään porukkaa kasaan ja marssille!

Hessu52
Watson itse
Viestit: 5695
Liittynyt: To Huhti 26, 2007 7:36 am

Re: Oulussa ammuttiin pizzeriassa, yksi kuoli kaksi haavoittui.

Viesti Kirjoittaja Hessu52 »

Tuomion Pasuunalle ja häirikölle, että kyllä minulla on tietoa asioista, sillä olen ollut itsekin yrittäjä ja liikealan palveluksessa lähes koko työssäoloaikani, n.45 vuotta, joten yrittäkääpä nyt itse sitten olla edes puolet tuosta ajasta rehellisissä töissä, lopetan keskustelun täydellisten uunojen kanssa tähän!

häirikkö
Sabrina Duncan
Viestit: 360
Liittynyt: Ke Maalis 25, 2009 8:56 pm

Re: Oulussa ammuttiin pizzeriassa, yksi kuoli kaksi haavoittui.

Viesti Kirjoittaja häirikkö »

Hessu52 kirjoitti:Tuomion Pasuunalle ja häirikölle, että kyllä minulla on tietoa asioista, sillä olen ollut itsekin yrittäjä ja liikealan palveluksessa lähes koko työssäoloaikani, n.45 vuotta, joten yrittäkääpä nyt itse sitten olla edes puolet tuosta ajasta rehellisissä töissä, lopetan keskustelun täydellisten uunojen kanssa tähän!
Kuka tahansa voi periaatteessa ryhtyä yrittäjäksi, se ei vaadi älyä eikä bisnesvainua, ja aika moni reppana nimenomaan koettaa olla yrittäjä, jos ei kukaan ota töihin, mutta se ei mielestäni tarkoita mitään. Alennun nyt vastaamaan sinulle hessu52, että +10 vuotta kestäneen aikuisikäni olen aina ollut joko opiskelemassa tai töissä. Ehdottamasi asiat ovat oikeassa maailmassa aika hankala toteuttaa.

Moona
Harjunpää
Viestit: 309
Liittynyt: Ke Huhti 07, 2010 12:34 pm

Re: Oulussa ammuttiin pizzeriassa, yksi kuoli kaksi haavoittui.

Viesti Kirjoittaja Moona »

Alibissa juttua, sekä tästä että tekemästään kirvesmurhasta (josta vissiin 3 vuotta istui - ei riitä ymmärrys :x )
Elämä on pitkä puutelista...
Nemo me impune lacessit
On hyviä ihmisiä, on pahoja ihmisiä ja on ihmisiä, jotka olevat olevinaan ihmisiä...

Vastaa Viestiin