Milla Heikkilä, surmattiin Karkkilassa v. 2009 (ketju 2)

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

murhamies
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 52
Liittynyt: Ti Huhti 05, 2011 2:22 pm

Re: Milla Heikkilä, surmattiin Karkkilassa v. 2009 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja murhamies » Ma Touko 19, 2014 3:49 pm

murhamies kirjoitti:
Tuhatkauno kirjoitti:Meni muutama tunti, jotta sain luettua molemmat ketjut. Surunvalittelut omaisille, jos lukevat ketjua.

Tajusin, että minulla ei ole sielunsivistystä ymmärtää tappajan äitiä. Tarkoitan, että en pystyisi tukemaan lastani, joka olisi tehnyt murhan. En vaan pääse tälle ymmärryksen tasolle. Äidille kuitenkin pojot siitä, että on kertonut pojastaan täällä.

Koin, että ketjussa annettiin ymmärtää murhaajien syntyvän alkoholistiperheisiin tai muuten vaan luuserivanhemmille. Asuin itse 70-luvulla vuokrakerrostalossa. Eihän meistä lapsista olisi pitänyt tulla kuin juoppoja, tappajia ja varkaita. Meistä tulikin ihan lukeneita ihmisiä. Kait minäkin olen sitten tilastollinen ihme muiden kakaroiden kanssa.


Mitä me voisimme tehdä enemmän tässä yhetiskunnassa, jotta näin sairaat ihmiset poimitaan talteen ennen kuin tappavat jonkun? Minulla on tunne, että tekijä uusii tekonsa vapauduttuaan.
Sitä minäkin pelkään, mutta toivon silti että niin ei koskaan käy. Toivon että vankilaviranomaiset ja ne jotka tekee niitä vaarallisuus arvioita ennen vapautumista, ovat niin päteviä että huomaavat jotenkin Nickyasta sen jos jotain sellaista miettii...eikä siinä tapauksessa vapauta häntä. Vaikka rakastan lastani, en hyväksy hänen tekoaan, enkä halua että enään koskaan yksikään nuorinainen (tai kukaan muukaan) joutuu kokemaan Millan kohtalon Nickyan käsien kautta.

apuri
Parranpäristäjä
Viestit: 60
Liittynyt: La Elo 27, 2011 6:03 pm

Re: Milla Heikkilä, surmattiin Karkkilassa v. 2009 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja apuri » Ma Helmi 09, 2015 6:21 pm

Luin tän ja sen edellisen ketjun viikonlopun aikaan kun oli linkattu toiseen keskusteluun ja täytyy sanoa että oli kyllä karua luettavaa :shock: Miten kukaan voi olla noin julma? Ja miten selviää niin vähällä tuomiolla kun on ollut aikeissa tappaa jonkun todella julmalla tavalla? Tarkoittaen tuota kaulaan/silmään puukottamista.

Mietin, että kuin paljon tän isän rikos tausta on vaikuttanut Nickyan/mikälie tekoihin? Onko se jotenkin ihaillut isäänsä ja joko tietoisesti tai tiedostamatta päätynyt tekemään samoin? Kuin yleistä tai harvinaista noin muuten on että samasta perheestä löytyy kaksi murhaajaa? Ja sekin että mihin tyyliin perheessä noin muuten on isän rikoksista puhuttu, kun tuolla luki vissiin tän äidin kirjoittamana ja huomasin pientä vähättelyä, että yhdessä tapauksessa oli melkeimpä uhrin oma vika kun henki läksi kun uhkaili lapsia tai jotain vastaavaa. Onko Nickyalle tullut jonkinlainen käsitys että ihmisen tappaminen ei ole niin kamalaa loppujenlopuksi kun isikin on niin tehnyt. Ilmeisesti huumeet kuuluivat elämään myös, vai?

murhamies
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 52
Liittynyt: Ti Huhti 05, 2011 2:22 pm

Re: Milla Heikkilä, surmattiin Karkkilassa v. 2009 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja murhamies » Su Syys 13, 2015 8:49 am

apuri kirjoitti:Luin tän ja sen edellisen ketjun viikonlopun aikaan kun oli linkattu toiseen keskusteluun ja täytyy sanoa että oli kyllä karua luettavaa :shock: Miten kukaan voi olla noin julma? Ja miten selviää niin vähällä tuomiolla kun on ollut aikeissa tappaa jonkun todella julmalla tavalla? Tarkoittaen tuota kaulaan/silmään puukottamista.

Mietin, että kuin paljon tän isän rikos tausta on vaikuttanut Nickyan/mikälie tekoihin? Onko se jotenkin ihaillut isäänsä ja joko tietoisesti tai tiedostamatta päätynyt tekemään samoin? Kuin yleistä tai harvinaista noin muuten on että samasta perheestä löytyy kaksi murhaajaa? Ja sekin että mihin tyyliin perheessä noin muuten on isän rikoksista puhuttu, kun tuolla luki vissiin tän äidin kirjoittamana ja huomasin pientä vähättelyä, että yhdessä tapauksessa oli melkeimpä uhrin oma vika kun henki läksi kun uhkaili lapsia tai jotain vastaavaa. Onko Nickyalle tullut jonkinlainen käsitys että ihmisen tappaminen ei ole niin kamalaa loppujenlopuksi kun isikin on niin tehnyt. Ilmeisesti huumeet kuuluivat elämään myös, vai?
Hei vaan taas pitkästä aikaa. En olekkaan käynyt aikoihin täällä lukemassa, ja nyt huomasin että oli tullut uusi kirjoitus, johon haluankin nyt vastata sen verran että; Kun mietit "apuri" että kuinka paljon isän rikostausta on ehkä vaikuttanut Nickyan tekemisiin...niin täytyy sanoa että, en tiedä. Koska en pääse Nickyan pään sisälle, niin en tiedä miten hän on kokenut isänsä teot. Nickyahan lähti sen isänsä teon jälkeen kotoa johonkin kommuuniin asumaan ja oli poissa 3kk, koska ei pystynyt olemaan kotona teon jälkeen (Hän oli jo täysi-ikäinen siinä vaiheessa). Ehkä se kertoo jotain miten hän sen koki. Isän teoista ei ole juurikaan lasten kanssa silloin aikanaan puhuttu...muuta kuin tietysti käyty läpi pakolliset asiat että missä isä on ja miksi ja mitä on tapahtunut. Isänsä teon jälkeen olin itse niin hajalla tapahtuneesta että ei siitä tullu lapsille pahemmin puhuttua, kunhan yritin itse selvitä asiasta ja elämässä eteenpäin ja pitää pojista huolta parhaan kykyni ja ymmärrykseni mukaan, niillä voimavaroilla jotka oli jäljellä. Onneks pojat ei ollu enään sillon ihan pieniä vaan jo murkkuikäisiä, ja kyllä se isän teko aiheutti perheessä monenlaisia ikäviä asioita. Ei kai kukaan ihan tuosta vain selviä sellaisesta asiasta. Isänsä tekoja en ole koskaan vähätellyt missään...en täällä enkä lapsille. Tappo tai murha on vakava rikos, eikä sitä voi vähätellä, mutta, joskus sen voi ymmärtää, joskus tekijä voi kokea että ei ole vaihtoehtoja. ( Kuten voi käydä ESIMERKIKSI että, vaikka sinä voit joutua tilanteeseen jossa joudut sekunneissa päättämään että kumman henki lähtee, sinun vai sen toisen...miten siinä päätät, kun tiedät että jos sä et tapa sitä toista niin se tappaa sut?? Joskus ihminen voi joutua sellaisenkin valinnan eteen). Teon motiivista olen ehkä täällä kertonut (mikä liittyi tuohon uhkailuun ym), mutta se ei tarkoita vähättelyä. asia on niin kuin se on. Ei siitä sen enempää koska isänsä on jo edesmennyt, niin en halua hänestä tai hänen teoistaan enempää kirjoittaa. Uskoisin että nämä Nickyan teot liittyy kyllä enemmän hänen oman elämänsä ahdistukseen, kuin siihen että halusi ottaa mallia isästään. Nämä Nickyan teot kuitenkin poikkeaa täysin siitä mitä isänsä on tehnyt...vaikka lopputulos onkin ollut sama (toisen ihmisen kuolema).
Aurinkoista syksyn jatkoa vaan apurille, mikäli käyt täällä tän lukemassa.

carapalo
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 230
Liittynyt: Ma Helmi 17, 2014 11:21 pm

Re: Milla Heikkilä, surmattiin Karkkilassa v. 2009 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja carapalo » To Syys 17, 2015 12:47 am

NancyDrew kirjoitti:
murhamies kirjoitti:Ei varmaan tullut niin keskityttyä siihen että miksi Nickya on niin kiltti, eikä sellasta silloin jäänyt pohtimaan. Kai sitä oli vaan tyytyväinen että poika oli kiltti :) Nyt jälestäpäin olen sitä aina välillä miettinyt.
Kiitos kirjoituksistasi, murhamies. Olen lukenut niitä mielenkiinnolla.

Sekin olisi ihan tutkimisen arvoinen juttu, että miksi jotkut lapset ovat liian kilttejä. Se ei ole ujoutta vaan jotain kummallista estyneisyyttä käyttäytyä lapsenomaisesti. Olin ihan samanlainen. Olen ollut sellainen niin pienestä pitäen, etten edes muista. Se ei ole siis ollut minun valintaani, vaan se on ollut synnynnäistä. Vanhemmat ovat sanoneet, että minut sai esimerkiksi automatkan ajaksi hiljaiseksi antamalla jonkun lelun käteen. Tuhersin sitä sitten niin kauan kuin tarvittiin. En muista koskaan itkeneeni tai vaatineeni yhtään mitään. En siis todellakaan ollut sellainen lapsi, joka olisi esimerkiksi itkenyt kaupan kassalla karkkia. Olin jotenkin liian nöyrä ja vaatimaton lapsi.

Rupesin yläasteikäisenä oireilemaan masennuksella. Se kehittyi sellaiseksi tuskaisuudeksi, josta en saanut enää mitään otetta. Tuntui, että jotain minun sisälläni räjähtää hallitsemattomasti. Tuntui, että sekoan. En pystynyt opiskelemaan. En pystynyt käymään edes ulkona. Olin parhaimmillaan puoli vuotta putkeen sisällä.

Olen nyt 29-vuotias. Sain pari vuotta sitten diagnoosiksi epävakaan persoonallisuushäiriön. Sain sen myötä lääkityksen, jonka ansiosta olen ensimmäistä kertaa elämässäni esimerkiksi valmistunut ja ajanut ajokortin.

Kävin myös terapiassa, jossa keskityttiin tunteiden tunnistamiseen. Sain ihan yksinkertaisia tehtäviä kertoa, että millaisia tunteita olen kokenut tänään ja mikä ne on herättänyt. Olen siitäkin huolimatta hyvin ailahtelevainen.

Kaikista pahinta on se tuska. En tiedä, että mitä se on. Sitä ei voi käsitellä, koska se vain on. Eroan Nickyasta siinä mielessä, että olen kääntänyt sen aina itseeni. Se alkoi ihan "viattomasta" viiltelystä, mutta olen myöhemmin yrittänyt esimerkiksi hakata kättäni seinään niin kauan, että se menee poikki. Se on kauheaa, kun jossain vaiheessa ei keksi enää keinoja, että mikä satuttaisi niin paljon fyysisesti, että se hiljentäisi sen henkisen tuskan.

Olen onnekas, koska minulla ei ole koskaan ollut taipumusta kanavoida sitä toisiin ihmisiin. Voin kuvitella, että joku unohtaa henkisen tuskansa katsomalla toisten fyysistä tuskaa. Siinä on vähän samanlainen mekanismi.

Olen joskus verrannut henkistä tuskaa fyysiseen tuskaan, koska ihminen on molempia tuntiessaan yhtä itsekäs. Jos joku saa esimerkiksi julkisella paikalla jonkun kipukohtauksen ja makaa sikiöasennossa maassa, niin siinä vaiheessa ei rupea miettimään toisten ihmisten tuijotuksia tai sitä, että miten tyhmältä siinä näyttää. Siinä vaiheessa on täysin käpertynyt itseensä vain kestämään sitä tunnetta, ettei sekoaisi. En siis valitettavasti usko, että esimerkiksi Nickya on käsittänyt Millaa missään vaiheessa tuntevana ihmisenä. :( Milla on voinut olla sillä hetkellä vain keino kanavoida sitä henkistä tuskaa, että sitä kestäisi taas hetken eteenpäin.

En halua millään tavalla hyväksyä Nickyan tekoja, mutta yhtäläisyyksiä löytämällä voitaisiin keksiä syitä, että mikä tekee ihmishirviön. Siihen ei ole yhtä syytä, vaan monta epäonnekasta sattumaa. Voitaisiin miettiä, että millaiset lapset ja nuoret tarvitsevat erityistä huomiota, että heitä voitaisiin ohjata kehityksessä oikeaan suuntaan, kun se ei tapahdu luonnostaan.
Hieno kirjoitus.Jotenkin pisti mietteliääksi.Olet hienosti sisällä omassa itsessäsi.Tuosta ei voi kuin nousta kohti parempaa huomista.Kaikkea hyvää sulle.

artska
Alokas
Viestit: 22
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 12:52 pm

Re: Milla Heikkilä, surmattiin Karkkilassa v. 2009 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja artska » To Syys 17, 2015 2:12 pm

Tästäkin jo 6v...tuttu likka oli...rinnakkaisluokalla yläasteen ja samat kaveripiirit pitkälti oli :/

kalmakeiju
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Su Marras 19, 2017 3:50 pm

Re: Milla Heikkilä, surmattiin Karkkilassa v. 2009 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kalmakeiju » Pe Joulu 15, 2017 2:05 am

Missä tämän kanssa mennään?
Istuuko edelleen vai päässyt kuntouttavasti avopuolelle?
Kuvaa? Tietoa? Linkkejä?


Niin paljon kysymyksiä :D

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6799
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Milla Heikkilä, surmattiin Karkkilassa v. 2009 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » La Joulu 16, 2017 2:12 am

kalmakeiju kirjoitti:Missä tämän kanssa mennään?
Istuuko edelleen vai päässyt kuntouttavasti avopuolelle?
Kuvaa? Tietoa? Linkkejä?


Niin paljon kysymyksiä :D
Maailmahan on täynä kysymyksiä.
En ihan äkkiseltään uskoisi että olisi siirretty tätä paskasäkkiä avotaloon. Miten psykopaattia voidaan kuntouttaa? Niukat on eväät siihen.
Tietojahan löydät tästä langasta. Naamakuvaa tästä mustalaisesta tuskin löytyy.

Edelleen toivon että suoraan kivitalosta Niuvanniemeen loppuiäkseen. Ellei sitten olisi ollut niin fiksu että olisi jo lopettanut itsensä.
Täällä tänään, missä huomenna?

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5053
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Milla Heikkilä, surmattiin Karkkilassa v. 2009 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja annaanna » La Joulu 16, 2017 3:06 am

Älä nyt kenenkään kuolemaa toivo!
Vaikuttaa ihan sairaalta moinen!
Tunnekylmältä, pidäkkeeltömältä.
Joo, tilanne on vaikea, kun tämän tason sairaudessa/ilmenemismuodossa ollaan ilmeisesti hoidollisesti melko kädettömiä. Tämä on vähän kuin musikaalisuus, siirtyy suvussa, muttei kaikille.
Olisiko tällä hetkellä tieteellisesti kahta selitysmallia pinnalla; geenitutkimuksella ja geeniperimän tutkimuksella tehtävää, ja toisaalta ulkoisen vamman aiheuttaman aivojen vaurioitumisen kautta selittämään pyrkivää.

Tästä tapauksestahan oli täällä kolmisenkymmentä sivua juttua. Ja sitten ketju katkaistiin. Tiätysti!
Nyt on sitten viisi.
https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php ... &start=570
Suosittelen lukemaan.
putsari kirjoitti:
Ti Loka 01, 2019 2:10 am
Muutenkin suurin osa musuista käyttäytyy ihan hyvin ja asiallisesti, islamistivouhkat on ihan erikseen.

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6799
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Milla Heikkilä, surmattiin Karkkilassa v. 2009 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Su Joulu 17, 2017 2:42 am

Jos tämä on geeniperimää, niin kauhian vaikiaa arvata mistä suvusta tämä geenivirhe polveutuu. Ehkä siitä kansanosasta mitkä tulivat opettelemaan loisimista ja rikoksilla elämistä tänne, noin 500 vuotta sitten. Siitä kansanosasta jotka ovat ehkä maailman suurimpia sukurutsaajia, johtuen heidän vähäisestä määrästään.

Olen havainnut erään ylläkirjoittaneen useammankin kerran kirjoittavan suomalaisten sisäsiittoisuudesta, mutta en kertaakaan tämän kirjoittamana ole huomannut kerottavan kuinka sisäsiittoista on kansanosa joita on noin 8 000-10 000 kappaletta, verrokkina vajaa 6 000 000 kantaväestöön kuuluvaa.

Muutama vuosikymmen sitten näitä oli muutama tuhat vähemmän, ja silloinpa mustalaisnaiset joutuivat urakoimaan lähisukulaistensa kanssa, kuten myös nämä suvun jatkamisten takia välttämättömät mustalaismiehet sukulaisnaistensa kanssa.
Näyttäähän noita olevan edelleen että mustalaismies naiskentelee oman tyttärensä raskaaksi, jopa useita kertoja.

Ehkäpä tupla on siinä oikeassa kerrankin että mustalaisilla on tolkuttomasti geenivirheitä, jotka tekevät niistä niitä mitä ovatkaan. Vähäinen väkimäärä on pakottanut jatkamaan perheen kesken sukua.

Ehkäpä Milla Heikkilä olisi elossa jos mustalaisia olisi niin paljon Suomessa ettei heidän olisi koskaan tarvinnut naida toisiaan perhepiirissä, niin ei olisi tullut näitä geenipoikkeamia.
Täällä tänään, missä huomenna?

Paa
Wallander
Viestit: 1005
Liittynyt: Ti Huhti 09, 2013 8:19 pm

Re: Milla Heikkilä, surmattiin Karkkilassa v. 2009 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Paa » Ti Joulu 19, 2017 3:06 pm

Eikös tämä murhaaja Jani Ärling/ Nickya Westerholm ole puoliksi romani? Huono tuuri käynyt, jos on perinyt kaikki geeninsä romani-isältään :roll: Veljeksiä oli neljä, joista yksi pyromaani, yksi nyt jo kuollut nisti, yksi tämä psykomurhaaja ja ilmeisesti yksi on kunnollinen (ellei pyromaani ole tehnyt parannusta). Veljesten äiti on ilmeisesti ns. kunnollinen. Neljästä lapsestaan peräti kolme on hakoteillä, ja lapsenlapsiakin on siunaantunut useampi. Onko siinä sitten kyse geeneistä vai hankalasta lapsuudesta. Toivon hartaasti, että näistä veljesten lapsista emme saa koskaan lukea tältä palstalta.
Niin kuin kasvot kuvastuvat vedessä, niin ihmisen sydän toisessa ihmisessä. (Snl.27:19)

tuulia_h
Alokas
Viestit: 11
Liittynyt: Ke Touko 06, 2015 8:26 pm

Re: Milla Heikkilä, surmattiin Karkkilassa v. 2009 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja tuulia_h » To Maalis 15, 2018 12:32 am

Melko asiatonta kirjoittelua perheestä täällä välillä :| Itse tunsin perheen pojat nuorempana, ja saatan myös arvata samalla alueella kasvaneena mihin ikäviin tapahtumiin perheen äiti on täällä viitannut kirjoituksissaan. Vaikkakin murhaajan tekoja ei voi mitenkään puolustella, ei silti kannattaisi kirjoitella tuohon sävyyn muista ihmisistä taustoja tietämättä.

MissYou
Alibin satunnaislukija
Viestit: 117
Liittynyt: Ti Maalis 06, 2018 1:44 pm

Re: Milla Heikkilä, surmattiin Karkkilassa v. 2009 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja MissYou » La Maalis 17, 2018 8:55 am

tuulia_h kirjoitti:Itse tunsin perheen pojat nuorempana, ja saatan myös arvata samalla alueella kasvaneena mihin ikäviin tapahtumiin perheen äiti on täällä viitannut kirjoituksissaan. Vaikkakin murhaajan tekoja ei voi mitenkään puolustella, ei silti kannattaisi kirjoitella tuohon sävyyn muista ihmisistä taustoja tietämättä.
Valaisetko meitä muitakin, että mitä nuo ikävät tapahtumat ovat olleet?

Dope Boy
Wallander
Viestit: 1003
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Milla Heikkilä, surmattiin Karkkilassa v. 2009 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Dope Boy » Ke Maalis 21, 2018 5:34 pm

Muistakaa että vanhemmat eivät ole vastuussa aikuisten jälkeläistensä teoista tai tekemättömyydestä.
"If you aim for a king, you better not miss"

agito
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 45
Liittynyt: Su Kesä 17, 2012 5:14 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Milla Heikkilä, surmattiin Karkkilassa v. 2009 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja agito » Pe Elo 10, 2018 12:49 am

Tässä on kerrassaan sitten oksettava yksilö kyseessä. Oli kuvottavaa luettavaa tuo aikaisempi teko, josta onneksi uhri oli jäänyt henkiin. Puistatti oikein, kun luki mitä hän oli selittänyt poliiseille kuulusteluissa. Aivan sairasta. Millan kohdalla vei teon sitten loppuun ja nuori ihminen pääsi hengestään tämän sontakasan takia.

Jotenkin oksettaa lukea, että tämä kaveri kuntoilee ja voimailee vankilassa. Ilmeisen hyvin pyyhkii ja eiköhän tämäkin sankari vielä vapaalla tulla näkemään. Tottahan toki muutetulla nimelllä, jotta kukaan ei tunnista.

En pyydä tekijän äidiltä tätä anteeksi (ilmeisesti tähän ketjuun on kirjoitellut) millään muotoa, mutta toivon että tämä sekopää ei tule koskaan ihmisen ilmoilla vapaana liikkumaan. Hän on näyttönsä antanut ja ei kuuluu ihmisten ilmoille. ihan jo muiden turvallisuuden kannalta. Välillä oikeasti mietin, että montako mahdollisuutta tämmöiset ihmiset saa? Riittääkö kaksi vai tuleeko vielä kolmas? Käsittämätöntä.

janita
Matlock
Viestit: 836
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Milla Heikkilä, surmattiin Karkkilassa v. 2009 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja janita » Su Joulu 16, 2018 3:36 am

kalmakeiju kirjoitti:Missä tämän kanssa mennään?
Istuuko edelleen vai päässyt kuntouttavasti avopuolelle?
Kuvaa? Tietoa? Linkkejä?


Niin paljon kysymyksiä :D
Istuu Sörkassa ja leveilee teollaan junioreille.

Vastaa Viestiin