Mika Dammert: Surmasi kovan maineen ja huvin vuoksi

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12121
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Mika Dammert: Surmasi kovan maineen ja huvin vuoksi

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Syys 10, 2007 3:05 pm

Henkirikoksia alkaa olla foorumilla jo siinä määrin, että tarkkaan saa katsella, ettei aloita jo olemassa olevasta uutta juttua. Tätä en vielä löytänyt:

Huhtikuussa -86 Helsingin Laajasalossa surmattiin 18-vuotias nuorukainen lähinnä huvin vuoksi.

28.2.-86 vapautui Keravan nuorisovankilasta (taimitarhasta) 18-vuotias Mika ”Damu” Dammert. Nuorukainen vailla ammattia ja työtä. Aikaisemmin lähinnä omaisuusrikoksia tehnyt hörhö, jolla oli kiivas tahto ja halu kovan kaverin maineeseen. Pian vankilasta vapauduttuaan Dammert tapasi hyvän kaverinsa, joka oli sekä kaima että keikkakumppani, 17-vuotias Mika ”Sakke” Salminen. Tämä oli omalla lomalla Harvialan koulukodista. Dammert ja Salminen olivat olleet ystävyksiä peräti leikkikoulusta asti ja tekivät pahojaan myös yhdessä. Molemmat olivat viiltäneet puukolla haavan käteensä ja kuvittelivat saavuttavansa sillä jonkinlaisen veriveljeyden.

Niin se maaliskuu meni, kiristettiin rahaa ja savukkeita tutuilta ja tuntemattomilta ja pidettiin teräasetta mukana ikään kuin varmuuden vuoksi.

Huhtikuun toisen päivän aamuna hörhöt yöpyivät Dammertin mummon luona Helsingin Jakomäessä. Heräsivät klo 11 ja syötyään mummon tekemän aamiaisen he lähtivät kiusaamaan ihmisiä mummolta saatu satamarkkanen starttirahana.

Ensin Dammert osti alkkoholia parin Sorbuksen verran ja matka jatkui Laajasaloon Dammertin lapsuuden leikkikunnaille. Hän oli asunut siellä aikoinaan 13 vuoden ajan. Pian parivaljakko saapui Svanströminkuja 1:een. He siemailivat Sorbusta K-rapunkellarissa, kunnes joku ilkeä täti hätisteli heidät tiehensä. Sieltä Mikat siirtyivät ao. talon H-portaan pyöräkellariin. Pihalla nähty Pikku-Pete kutsuttiin mukaan, koska hänellä oli korvalappustereot ja hörhöt halusivat kuunnella musiikkia juttujensa ohessa.

Kohtapuoliin Dammert ehdotti, että he menisivät lähellä sijaitsevan Elannon liikkeeseen ja tuikkaisivat siellä jonkun – ihan kenet tahansa hengiltä ja vielä hauskempaa saattaisi olla korvalaput korvilla hevirockin tahdissa pistää joku kuoliaaksi. Pikku-Pete kuitenkin poistui hörhöjen luota, mutta Dammertille ja Salmiselle jäi edelleen mielikuva siitä kuinka hauskaa olisi mennä sähläilemään puukkojen kanssa Elantoon. Lopulta he kuitenkin tulivat surmakaavailuissaan siihen tulokseen, että maineen kannalta ehkä riittäisi ensimmäisen vastaantulijan tappaminen.

Dammert oli sitä mieltä, että oikein teräksisen maineen saisi ryöstömurhasta, josta saisi elinkautisen. Vankila ei häntä pelottanut; hän tiesi ja tunsi pärjäävänsä siellä, vaikka ei sinne varta vasten halunnutkaan. Kusihätä ajoi Dammertin ulos pyöräkellarista, (kas kun osasi/halusi mennä ulos kuselle Dr. L:n huom!). Sattumoisin Dammertin ollessa kusella tuttu kaveri kulki 30 metrin päästä ohitse. Naapuriportaan 18-vuotias TK, "Timppa". Paremmin hän oli Mika Salmisen tuttuja, mutta Dammert oli huomannut, että Timpalla oli lähes tulkoon aina mukana käteistä rahaa. Nyt hän oli käynyt läheisellä R-kioskilla vanhempiensa asioilla; lottoa ja kuukausilippua ostamassa. Rahaa ei enää ollut.

Dammertin kutsusta Timppa meni pyöräkellariin ja heti kun hän pääsi sisälle Dammert kävi häneen kiinni vaatien savukkeita ja rahaa. Timppa ojensi hänelle mitä oli, savukkeet, liput ja sytkärin, mutta Dammert työnsi ne takaisin sanoen, ettei hän eikä Salminen niitä tarvitse. Saman tien hän löi puukolla kaksi kertaa Timppaa vasempaan olkapäähän. Salminen oli tällöin vielä Dammertin takana. Parin sekunnin kuluttua Dammert ilmoitti Salmiselle, että nyt hän tappaa Timpan. Salminen piti kiinni ja laittoi käden Timpan suun eteen, ettei tämä voinut huutaa apua. Dammert iski puukollaan silmittömästi. Kellarin seinät, lattia ja katto tahriintuivat vereen. Timppa pääsi kuitenkin jotenkin karkaamaan kellarista porraskäytävään nouseville portaille, mutta jäi makaamaan siihen Dammertin hakatessa häntä edelleen veitsellä. ”Lyö sitä puukolla kurkkuun”, ”vedä kurkku auki ettei se huuda”, kannusti Salminen vieressä.

Tekonsa jälkeen hörhöt menivät ulos. Talon asukkaat olivat kuulleet huutoja ja jytinää kellarista. Paikalle hälytetty lääkäri saattoi vain todeta Timpan kuolleeksi. Entä mitä Dammert teki mielettömän tekonsa jälkeen? Hän käveli muina miehinä poliiseja vastaan ja kertoi puukottaneensa Timpan. Rikospoliisissa tehdyssä puhalluskokeessa Dammert puhalsi 1,5 promillea. Ei siis mitenkään tolkuttomasti päissään. Timppaan oli kohdistettu 107 iskua, joista 15 oli tunkeutunut rintakehään. Timppa kuoli veri- ja ilmarintaan.

Dammert otti syyn aluksi itselleen, mutta pian vahvistui myös Salmisen osuus. Ainoa syy minkä he kertoivat oli se, että näin he vahvistaisivat asemiaan kovanaamoina.

Pikemminkin päinvastoin: mies voi olla luja ja kova täysin toisin tavoin. Minkäänlaista voimaa ei näin julma, raaka ja törkeä teko osoita. Lisäksi tällainen teko osoittaa heikkoa itsetuntoa ja kieroutunutta mieltä.

Timpan tappamista Dammert ilmoitti katuvansa, mutta tämä nyt sattui vaan ensimmäisenä hänen näköpiiriinsä. Dammert luuli saavansa teosta kuusi vuotta vankeutta.

Raastuvanoikeus antoi päätöksensä tässä jutussa helmikuussa -87. Mika Dammert sai 10 vuotta ja 7 kuukautta ja Mika Salminen 7 vuotta 7 kuukautta ja 20 päivää vankeutta. Syyttäjä vaati Dammert eristämistä vaarallisena rikoksenuusijana pakkolaitokseen, mutta oikeus katsoi, ettei siihen ole syytä.

Lähde Alibi 6/87

Huh huh! Joku suuri humanisti kirjoitti jo tälle foorumille johonkin osioon, että täällä vaan kauhistellaan näitä tekoja eikä ymmärretä. Harmi kun hän ei ollut se, jota Dammert pyysi pyöräkellariin. Olisi tämäkin homma selvinnyt puhumalla ja kukkasella lyömällä. Tai olisi kertonut Dammertille ja Salmiselle näiden olevan terapian tarpeessa ja luvannut avustaa vaikka työharjoittelupaikan saannissa ja majoittanut heidät kotiinsa.

Kuka muistaa tapauksesta lisää ja missä Dammert ja Salminen ovat nykyisin.

Timppa olisi nyt keski-ikäinen mies.

Ihmiselon jatkuminen on joskus hyvin pienestä kiinni. Entä kuka olisi ollut uhri, jos Timppa ei olisi ollut juuri tuolloin ulkona? Kuka tahansa muu, joka tuolloin oli alueella. Nainen, lapsi, vanhus, mies... Joku jota joku jossain rakastaa. Myös Timpalla oli heitä, jotka jäivät häntä kaipaamaan. Eihän hänen elämänsä näin pitänyt mennä...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Bombay
Watson
Viestit: 2895
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay » Ma Syys 10, 2007 3:14 pm

Ompas todellakin mielipuolinen teko. Kyllä pitää olla arvot jo todella vinksallaan.

Minney Magia
Scooby Doo
Viestit: 629
Liittynyt: To Elo 16, 2007 9:33 am
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Minney Magia » Ma Syys 10, 2007 3:17 pm

Tekijät ei voi millään "kulkea täysillä valoilla!"
En muista kuulleeni tällaisesta jutusta ennen. "Kananlihalle" menin!
Olisi kyllä mielenkiintoista tietää mitä kaverukset nykyään touhuavat?!
Kaikki selviää joskus! Jos jokin ei ole selvinnyt,
kysymyksessä ei olekaan loppu.

Avatar
maija turjukka
Sherlock John Holmes
Viestit: 5068
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Viesti Kirjoittaja maija turjukka » Ma Syys 10, 2007 3:23 pm

Itse tapauksesta en tiedä mitään, mutta minuakin kyllä kiinnostaisi kuulla jotakin näiden hörhöjen myöhemmistä tekemisistä. Ovatko veriteot jatkuneet vai ovatko "tyytyneet" linnakundin kovis-maineeseen?

Olettaisin, että ainakaan parannusta ei kumpikaan ole tehnyt (elleivät sitten ole tulleet uskoon, mikä lienee useimmiten se ainoa syy kunnostautumiseen)
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-

wretch
Lovejoy
Viestit: 1664
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Viesti Kirjoittaja wretch » Ma Syys 10, 2007 4:39 pm

Ehkäpä "suuri humanisti" tarkoitti sitä, että hän haluaisi oppia tekijöistä enemmän.Ymmärtäminen ja hyväksyminen ovat kaksi eri asiaa.Voimme joissain tapauksissa ymmärtää miksi joku teki jonkun rikoksen.Esimerkiksi kuviteellisella "Arskalla" ovat rahat vähissä ja hän tekee pankkiryöstön.Ymmärämme siis nyt miksi "Arska" teki tekonsa.On täysin eri asia jos heittäydymme "Arskan" fanipojiksi/tytöiksi tai alammme itkemään hänen vaikeaa lapsuuttaan ja puisia lelujaan jne.Tämä Tohtorin postittama juttu on taas niitä, joista ei voi tehdä mitään muuta päätelmää kuin, että tekijöiden päässä teki "kusi virtoja ja paska patoja".Tällä foorumilla sattuu usein, että kun lukee jonkun vanhan jutun huomaakin muistavansa asian.Näin kävi tässäkin jutussa.Valitettavasti itselläni ei ole lisätietoja tapauksesta

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3384
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ma Syys 10, 2007 4:53 pm

Juu ei tuo "suuri humanisti" mielestäni (jos puhumme samasta kirjoittajasta) niinkään kauhistellut tuota syyllistämistä. Pikemminkin piti turhana pitkienkin asiakirjoitusten jälkeen tulevia samankaltaisia "Teloittaa pitäisi" jne. ennalta arvattavia kommentteja. Sinänsä mielestäni oikeassa. Kannatan sitä, että pidetään etenkin täällä henkirikososiossa asiat asioina, ja kerätään tietoa, sekä punniskellaan asioiden teoreettista puolta, sen sijaan, että hyssyttelisimme puoleen jos toiseen. Tuolla vapaassa keskustelussa on sitten rikoksien rangaistuksista ja niiden asteikoista ihan omat osionsa. Ei siinä, etten olisi Doctor Lecterin kanssa muuten suht samaa mieltä rangaistuksista.

Ja sitten tähän tapaukseen. Minulla ei valitettavasti ole mitään muistikuvaa tästä. Sangen harvinainen tapaus kuitenkin, sillä uhri oli sattumanvarainen, vaikkakin ennalta tunnettu. Mitä ovat "mikki hiirien myöhemmät vaiheet"? Veikkaan kasvavan koiranputkea. Sangen usein näin käy. Päihteidenkäytön tai muuten vaan sekavan seurakunnan elintapojen johdosta.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12121
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Syys 10, 2007 5:04 pm

EuroJR kirjoitti:Juu ei tuo "suuri humanisti" mielestäni (jos puhumme samasta kirjoittajasta) niinkään kauhistellut tuota syyllistämistä. Pikemminkin piti turhana pitkienkin asiakirjoitusten jälkeen tulevia samankaltaisia "Teloittaa pitäisi" jne. ennalta arvattavia kommentteja. Sinänsä mielestäni oikeassa. Kannatan sitä, että pidetään etenkin täällä henkirikososiossa asiat asioina, ja kerätään tietoa, sekä punniskellaan asioiden teoreettista puolta, sen sijaan, että hyssyttelisimme puoleen jos toiseen. Tuolla vapaassa keskustelussa on sitten rikoksien rangaistuksista ja niiden asteikoista ihan omat osionsa. Ei siinä, etten olisi Doctor Lecterin kanssa muuten suht samaa mieltä rangaistuksista.
Tjaa... Samaa mieltä siinä, että joskus tuntuvat turhalta nuo parin sanan viestit jostain teosta: "munat valtiolle", "hirteen ja heti". Näin Suuren humanistin kirjoituksessa tätä loputtoman suvaitsevaisuuden (kauhea sana) ja ymmärtämisen jaloa taitoa.

Jos hän halusi poistaa/vähentää näitä s24 tason kommentteja, niin suht´ samoilla linjoilla ollaan.

Ei näitä Damuja ja Sakkeja kohtaan ainakaan minulta ymmärrystä löydy. Toki molemmat olivat ankeista oloista, mutta sellaisista oloista ovat monet ponnistaneet "hyviin" olosuhteisiin.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

pikkunen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 110
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 4:24 pm
Paikkakunta: Pääkaupunki

Viesti Kirjoittaja pikkunen » Ma Syys 10, 2007 5:29 pm

Pojilla on ollut kyllä "omintakeinen"ajatuksen juoksu.
"Jos tapamme,meistä tulee arvostettuja rikollisia" :shock:

Myöhemmät vaiheet kiinnostavat kyllä kovasti.

katupoika
Philip Marlowe
Viestit: 1188
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 6:05 pm
Paikkakunta: päihdehelvetti

Re: Mika Dammert: Surmasi kovan maineen ja huvin vuoksi

Viesti Kirjoittaja katupoika » Ma Syys 10, 2007 7:35 pm

Doctor Lecter kirjoitti: Huh huh! Joku suuri humanisti kirjoitti jo tälle foorumille johonkin osioon, että täällä vaan kauhistellaan näitä tekoja eikä ymmärretä. Harmi kun hän ei ollut se, jota Dammert pyysi pyöräkellariin. Olisi tämäkin homma selvinnyt puhumalla ja kukkasella lyömällä. Tai olisi kertonut Dammertille ja Salmiselle näiden olevan terapian tarpeessa ja luvannut avustaa vaikka työharjoittelupaikan saannissa ja majoittanut heidät kotiinsa.
Eiköhän se ois ollut tossa vaiheessa aika myöhäistä, vai mitä?
pikkunen kirjoitti:Pojilla on ollut kyllä "omintakeinen"ajatuksen juoksu.
"Jos tapamme,meistä tulee arvostettuja rikollisia" :shock:
Ei toi sinänsä edes ole niin harvinaista. Osa tappaa juuri maineensa vuoksi. Syyksi riittä vaikka muutaman kympin velka tai muu vastaava pikkujuttu. Ja lisäksi on oikeesti aika paljon näitä, joiden tavoite on päästä lusimaan. Ja mielellään kovan maineen omaaviin taloihin.

ruoska
Alibin satunnaislukija
Viestit: 146
Liittynyt: Ma Kesä 25, 2007 5:10 pm

Viesti Kirjoittaja ruoska » Ti Syys 11, 2007 12:25 am

Lecterillä on nyt ymmärtämiset mennyt hieman sekaisin, varmaankin sillä ymmärtämisellä on tarkoitettu sitä, että pitäisi ymmärtää mikä johtaa tuollaisiin mielipuolisiin tekoihin, ei suinkaan että pitää jotenkin puolustella ja "ymmärtää" tekijää.

ruoska
Alibin satunnaislukija
Viestit: 146
Liittynyt: Ma Kesä 25, 2007 5:10 pm

Re: Mika Dammert: Surmasi kovan maineen ja huvin vuoksi

Viesti Kirjoittaja ruoska » Ti Syys 11, 2007 2:16 am

Doctor Lecter kirjoitti: Huh huh! Joku suuri humanisti kirjoitti jo tälle foorumille johonkin osioon, että täällä vaan kauhistellaan näitä tekoja eikä ymmärretä. Harmi kun hän ei ollut se, jota Dammert pyysi pyöräkellariin. Olisi tämäkin homma selvinnyt puhumalla ja kukkasella lyömällä. Tai olisi kertonut Dammertille ja Salmiselle näiden olevan terapian tarpeessa ja luvannut avustaa vaikka työharjoittelupaikan saannissa ja majoittanut heidät kotiinsa...
Niin, mitähän olisi tapahtunut jos nämä Dammert ja Salminen olisivat saaneet terapiaa, työharjoittelupaikan ja majapaikan Lecterin luota ENNEN näitä tekoja?

Keravan nuorisovankilan "opeilla" tuli 1 ruumis ja 2 tappajaa.

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3384
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Re: Mika Dammert: Surmasi kovan maineen ja huvin vuoksi

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ti Syys 11, 2007 2:20 am

ruoska kirjoitti: Jotkut taas uskovat että kun olisi vaikka kolme kertaa kovemmat rangaistukset (eli Dammert olisikin ollut Keravalla kolme kertaa kauemmin) olisi hän tullut sieltä ulos työteliäänä jumalaa pelkäävänä veronmaksajana.
Jotkut uskovat että kun siltä oisi vielä ottanut telkkarin pois sellistä ja käynyt päivittäin kepillä tökkimässä niin sitten olisi ainakin tullut kunnollinen ihminen pois kiven sisältä.
Duoda duoda. Kriminaalipolittista keskustelua on syytä mielestäni jatkaa vapaan keskustelun osiossa. Menee tääkin ketju taas juupas/eipäs -meiningiksi muuten.

Pannaan nyt oma korsi kekoon ja viedään tarinaa hieman raiteilta. Minä en usko, että kaveri tulisi Keravalta "työteliäänä Jumalaa pelkäävänä veronmaksajana ulos". Olisi kuitenkin kolme kertaa pitemmän ajan säilössä ja pois vahingoittamasta muita, eikös? Jos saisi rangaistuksen tyyliin etelävaltio (tuosta surmasta)t, ei todennäköisesti enää pystyisi uusimaan tekoansa elinaikansa puitteissa.

Mitä taas tulee näihin mukavuuksien tms. poistamiseen, en ole niitten kannalla ensinkään. Miksi pitäisi panna toista ehdoin tahdoin kärsimään?

Sen sijaan näissä keskusteluissa unohdetaan usein yksi pointti. Ei sen vankeinhoidon TARVITSE olla niin kallista. Yhdysvalloissa on jo yksityistettyjä vankiloita, jotka tekevät liiketaloudellista voittoa. Ajatusmallina voisi miettiä ratkaisuja, joissa moninkertainen sopeutumaton joutuu tämänkaltaiseen pakkotyöhön. Kun kerran ei kerta kaikkiaan järjestelmään sopeudu, eläköön sen ehdoilla vailla valinnnanvaraa. Ajatuksena tämä sotii kristillis-humanismia vastaan, mutta tämä ajatusmalli on muutenkin jo vanhankaltainen ja nykyaikaan sopeutumaton. Jatkan tästä keskustelua toisaalla, vapaassa osiossa, jahka löydän sieltä sopivan topikin.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12121
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mika Dammert: Surmasi kovan maineen ja huvin vuoksi

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Syys 11, 2007 6:40 am

EuroJR kirjoitti:
ruoska kirjoitti: Jotkut taas uskovat että kun olisi vaikka kolme kertaa kovemmat rangaistukset (eli Dammert olisikin ollut Keravalla kolme kertaa kauemmin) olisi hän tullut sieltä ulos työteliäänä jumalaa pelkäävänä veronmaksajana.
Jotkut uskovat että kun siltä oisi vielä ottanut telkkarin pois sellistä ja käynyt päivittäin kepillä tökkimässä niin sitten olisi ainakin tullut kunnollinen ihminen pois kiven sisältä.
Duoda duoda. Kriminaalipolittista keskustelua on syytä mielestäni jatkaa vapaan keskustelun osiossa. Menee tääkin ketju taas juupas/eipäs -meiningiksi muuten.
Kannatetaan. Siis sitä, että jatketaan vankeinhoitokysymyksiä muualla ja pohditaan tässä topicissa (osiossa) vain tätä surmaa ja vaikkapa sitä
missä tekijät luuraavat nykyisín.

Laitan tähän samaan ruutuun vielä Ruoskalle terveisiä, että en olisi ottanut Dammertia enkä Salmista ENNEN enkä JÄLKEEN huollettavakseni ja miksi edes moisella mielikuvalla leikit johtunee sinun jonkinlaisesta antipatiasta minua kohtaan aikaisempien kirjoitustemme perusteella.

Ehkä tuo sana ymmärtäminen tuossa "en nyt muista kenen" lauseessa sai ajatukseni siinä määrin puuroutumaan, että käsitin asioita hieman toisessa valossa mitä em. nimim. oli kirjoituksillaan tarkoittanut. Pahoittelut hänen suuntaan.

Toivottavasti nyt selvisi ja palaamme tämän myötä ns. ruotuun tässä asiassa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

McAbre
Ran-tan-plan
Viestit: 377
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 9:57 pm
Paikkakunta: Väli-Suomi

Viesti Kirjoittaja McAbre » Ti Syys 11, 2007 7:14 am

Mika ”Sakke” Salminen...

....missä Dammert ja Salminen ovat nykyisin
Olen törmännyt suht hiljattain tämän nimiseen henkilöön, jolla on vieläpä sama lempinimi. Kaiken lisäksi olettaisin hänen syntyneen 60-luvun loppupuolella. Toistaalta nimihän ei niitä kaikkein harvinaisimpia ole ja ennen kaikkea kyseinen henkilö olisi saanut näihin taustoihin nähden elämänsä suorastaan dramaattisen hyvään järjestykseen. Eli tuskinpa vain on sama ihminen kyseessä, mutta kieltämättä tuli mahdollisuudella muutamakin tovi spekuloitua...
"Rahaa on tullut ja sitä on myös mennyt"
-Albert Järvinen-

ucci99
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 59
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:50 pm

Viesti Kirjoittaja ucci99 » Ti Syys 11, 2007 11:36 am

Kyllä noita hörhö puukotuksia tapahtuu tänäkin päivänä. Mikäs se tapaus oli kun Keravalla joku kundi pyöräili ja vastaantulija tuikkas puukolla, henki lähti. Jos ymmärrystä, niin tällaisten tekijöillä täytyy olla tosi huono olo. En silti kannata päänsilittelyä ja sellaista " ymmärtämistä ".

Vastaa Viestiin