Mika Dammert: Surmasi kovan maineen ja huvin vuoksi

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12102
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Syys 11, 2007 2:20 pm

poistettu aiheetonta kuittailua nimimerkki ucci99:n suuntaan. Pahoittelut!
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ke Loka 10, 2007 5:10 pm. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

McAbre
Ran-tan-plan
Viestit: 377
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 9:57 pm
Paikkakunta: Väli-Suomi

Viesti Kirjoittaja McAbre » Ti Syys 11, 2007 2:26 pm

Doctor Lecter kirjoitti: Pidänkin nyt parin viikon loman koko hommasta ja jätetään nämä valmiit jutut ns. pöytälaatikkoon odottelemaan aikoja parempia.
Älä nyt ota liikaa itseesi, tiputtele vaan alustuksia tulemaan loman (?) jälkeen. Itsellä ei ole taustamateriaalia eikä oikein aikaakaan polkea uusia aiheita noin laajoin taustatiedoin, pakko mennä hajanaisten muistikuvien ja Hesarin tynkäarkistojen varassa...
"Rahaa on tullut ja sitä on myös mennyt"
-Albert Järvinen-

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3384
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ti Syys 11, 2007 2:47 pm

Doc on ollut nyt viime aikoina ärtyneellä päällä. 8) Ota rennommin, ei tässä ole mikään kiire. Minultakin on tulossa paljon paljon alustuksia lähiaikoina. Olen ollut puoliksi lomalla. Kyllä näitä tässä talven pimeinä iltoina ehtii laittaa ihan kylliksi.

Mitä näihin satunnaistappoihin tulee, kun uhri on sattumanvarainen, ei kyse ole ns. rape-kake-pera -tapauksesta. Ovat muuten yllättävän harvinaisia, vaikka näitä lukiessa toisin luulisikin.

P.S. Madde-case on kuumaaaa, jatkuvasti tapahtuu ja sattuu siellä täällä. Ei nyt kannata jäädä ainakaan kokonaislomalle... 8)

Avatar
Marokon Kauhu
Hercule Poirot
Viestit: 2055
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » Ti Syys 11, 2007 3:08 pm

EuroJR kirjoitti:Juu ei tuo "suuri humanisti" mielestäni (jos puhumme samasta kirjoittajasta) niinkään kauhistellut tuota syyllistämistä. Pikemminkin piti turhana pitkienkin asiakirjoitusten jälkeen tulevia samankaltaisia "Teloittaa pitäisi" jne. ennalta arvattavia kommentteja. Sinänsä mielestäni oikeassa. Kannatan sitä, että pidetään etenkin täällä henkirikososiossa asiat asioina, ja kerätään tietoa, sekä punniskellaan asioiden teoreettista puolta, sen sijaan, että hyssyttelisimme puoleen jos toiseen. Tuolla vapaassa keskustelussa on sitten rikoksien rangaistuksista ja niiden asteikoista ihan omat osionsa. Ei siinä, etten olisi Doctor Lecterin kanssa muuten suht samaa mieltä rangaistuksista.

Ja sitten tähän tapaukseen. Minulla ei valitettavasti ole mitään muistikuvaa tästä. Sangen harvinainen tapaus kuitenkin, sillä uhri oli sattumanvarainen, vaikkakin ennalta tunnettu. Mitä ovat "mikki hiirien myöhemmät vaiheet"? Veikkaan kasvavan koiranputkea. Sangen usein näin käy. Päihteidenkäytön tai muuten vaan sekavan seurakunnan elintapojen johdosta.
Itse olin nuori mies Stadissa tuohon aikaan, ja muistan tapauksen hyvin:
Vaikken missään kilttien poikien porukoissa liikkunutkaan niin joukolla ihmettelimme teon mielettömyyttä.

Muutaman kerran tuli tehtyä tuttavuutta Laajasalon sankareiden kanssa:

Meikäkauhun kimpussa oli kerran seitsemän Laajasalon tulevaisuuden toivoa: Turpaan tuli ja pahasti mutta henki sentään jäi... Tosin sekin vain sen takia että harrastin ankaraa Karataan-lajia, jossa tulikin sitten suoritettua musta vyö yhdessä hujauksessa.

Outoa porukkaa asuu siellä, eikä meininki ole kuulemma vuosien saatossa muuttunut.

T: Kauhu
Kielenne on väkivalta!
Tuon kielen myös me hallitsemme!
Allahin miekka ruosteinen, tylsynyt.
Ette tahtoamme murtaa pystynyt!


-Sielunvihollinen, "Sodanjulistus"

Avatar
Zodiac
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 676
Liittynyt: To Heinä 26, 2007 7:58 pm

Viesti Kirjoittaja Zodiac » Ti Syys 11, 2007 4:30 pm

Tuohon elämänkertaan lisäisin poikien ilmeisen homosuhteen.

katupoika
Philip Marlowe
Viestit: 1188
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 6:05 pm
Paikkakunta: päihdehelvetti

Viesti Kirjoittaja katupoika » Ti Syys 11, 2007 4:36 pm

ucci99 kirjoitti:Kyllä noita hörhö puukotuksia tapahtuu tänäkin päivänä. Mikäs se tapaus oli kun Keravalla joku kundi pyöräili ja vastaantulija tuikkas puukolla, henki lähti. Jos ymmärrystä, niin tällaisten tekijöillä täytyy olla tosi huono olo. En silti kannata päänsilittelyä ja sellaista " ymmärtämistä ".
Tunsin ton tappajan. Asui Saviolla, Keravan eteläpuolella. Joskus aikoinaan oli pientä rähinää sen ja sen kavereiden kanssa yhden ohivedon vuoksi. Lopputuloksena jotkut sai pesarista, jotkut puukosta, ja se koko homma meinas sen jälkeen lähteä täysin käsistä. Niihin aikoihin joutu aika tarkasti kattomaan missä liikkui ja kenen kanssa.

Mutta tää tyyppi oli siis valvonut 2 viikkoa vauhdilla, kunnes ilmoitti kämpässään olleille kavereille, että lähtee tappamaan jonkun. Porukka piti sitä läppänä, mutta ei ikävä kyllä ollut. Käveli ulos pyörätien reunaan ja jäi venaamaan ekaa vastaantulijaa.

ucci99
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 59
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:50 pm

Viesti Kirjoittaja ucci99 » Ti Syys 11, 2007 6:17 pm

Doctori kirjoitti:
Tämäntasoiset kommentoinnit alkaa jo vituttamaan.
Ei tämä niin vakavaa ole. :evil: En mä sulle kirjottele. Lähinnä hyppäykselläni eri tapaukseen halusin osoittaa että näitä hörhöjä saa oikeasti varoa. Itse olen ollut sen verran nuori kun Laajasalon tapaus sattui, että ei ole mitään uutta tapaukseen liittyvää tietoa, enkä ollut kuullut tästä aikaisemmin. En ole sen tason harrastaja että lukisin päivät pitkät rikoslehtiä. Kyselyni tuottikin tulosta, katupoika osasikin kertoa enemmän. Myöskin vastasin että henkinen paha olo, päihde riippuvuus voisi saada tällaista aikaan.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12102
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Loka 03, 2007 11:15 pm

OK. Asia vilpitön. Se, että kerroit Keravan hommasta liittyy tähän juttuun sikälikin, että hörhö oli siinäkin hommassa tekijänä.

Kuulisin tästä Dammertin tapauksesta mieluusti joltakulta lisää. Oliko Marokon Kauhulla muita muistikuvia?

Samaten Keravan jutusta voisi aloittaa oman osion, (ellei jo ole tehty).
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

DonHessu
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1327
Liittynyt: Pe Touko 18, 2007 11:43 pm
Paikkakunta: City 17, Eastern Europe.

Viesti Kirjoittaja DonHessu » Ke Loka 03, 2007 11:44 pm

Aika sairasta tappaa joku huvin ja maineen vuoksi =/
What you do... Makes you who you are.

Mopoterroristi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 670
Liittynyt: La Loka 13, 2007 1:34 am

Re: Mika Dammert: Surmasi kovan maineen ja huvin vuoksi

Viesti Kirjoittaja Mopoterroristi » Ti Loka 16, 2007 10:29 pm

EuroJR kirjoitti:
ruoska kirjoitti: Jotkut taas uskovat että kun olisi vaikka kolme kertaa kovemmat rangaistukset (eli Dammert olisikin ollut Keravalla kolme kertaa kauemmin) olisi hän tullut sieltä ulos työteliäänä jumalaa pelkäävänä veronmaksajana.
Jotkut uskovat että kun siltä oisi vielä ottanut telkkarin pois sellistä ja käynyt päivittäin kepillä tökkimässä niin sitten olisi ainakin tullut kunnollinen ihminen pois kiven sisältä.
Duoda duoda. Kriminaalipolittista keskustelua on syytä mielestäni jatkaa vapaan keskustelun osiossa. Menee tääkin ketju taas juupas/eipäs -meiningiksi muuten.

Pannaan nyt oma korsi kekoon ja viedään tarinaa hieman raiteilta. Minä en usko, että kaveri tulisi Keravalta "työteliäänä Jumalaa pelkäävänä veronmaksajana ulos". Olisi kuitenkin kolme kertaa pitemmän ajan säilössä ja pois vahingoittamasta muita, eikös? Jos saisi rangaistuksen tyyliin etelävaltio (tuosta surmasta)t, ei todennäköisesti enää pystyisi uusimaan tekoansa elinaikansa puitteissa.

Mitä taas tulee näihin mukavuuksien tms. poistamiseen, en ole niitten kannalla ensinkään. Miksi pitäisi panna toista ehdoin tahdoin kärsimään?

Sen sijaan näissä keskusteluissa unohdetaan usein yksi pointti. Ei sen vankeinhoidon TARVITSE olla niin kallista. Yhdysvalloissa on jo yksityistettyjä vankiloita, jotka tekevät liiketaloudellista voittoa. Ajatusmallina voisi miettiä ratkaisuja, joissa moninkertainen sopeutumaton joutuu tämänkaltaiseen pakkotyöhön. Kun kerran ei kerta kaikkiaan järjestelmään sopeudu, eläköön sen ehdoilla vailla valinnnanvaraa. Ajatuksena tämä sotii kristillis-humanismia vastaan, mutta tämä ajatusmalli on muutenkin jo vanhankaltainen ja nykyaikaan sopeutumaton. Jatkan tästä keskustelua toisaalla, vapaassa osiossa, jahka löydän sieltä sopivan topikin.
Tuossa pakkotyömallissa on jotain tuttua, ai niin vanha juttu jo; idean lanseerasivat jo Hitler ja muuan Stalin niminen heppu omissa valtakunnissaan.

Mitä tulee Yhdysvaltain vankeinhoitojärjestelmään ja oikeuslaitokseen niin Euroopan ei tarvitse ottaa sieltä mitään vaikutteita omaan järjestelmäänsä, eivätkä otakkaan ja hyvä niin.

Mitä tulee siihen että humaani ajatusmalli olisi jotenkin out EU:n nykyajassa, niin johan olet harvinaisen pihalla: Ihmisoikeudethan on nimenomaan erittäin merkittävässä osassa Eu:ssa tällä hetkellä. Tästä esimerkkinä vaikka se että EU:ssa elinkautisvangin täytyy nykyisten säännösten mukaan saada tietää vapautuspäivänsä, eli se ei enää voi olla EU:n uusien säännösten mukaan voi olla jokin "musta aukko" tulevaisuudessa, koska edellinen "musta aukko-systeemi" oli ihmisoikeuksien vastainen. Muutoinkin kyllä se on nykyisin EU joka antaa "noottia" jenkeille ihmisoikeuksista ja niiden noudattamisesta: tästä esimerkkinä vaikka Eu:n antama kehoitus Teksasin osavaltiolle lopettaa kiirellisesti kuolemantuomioiden täytääntöpano Texasissa.

Ilmeisesti viittasit tuohon jenkkien 3 rikoksesta ulos-systeemin. Sehän on aivan pähkähullu systeemi: jos kaveri tekee 3 vaikkapa varkautta tai murtoa ja yhteisaalis on esim. 5000 hän joutuu loppuelämäksi linnaan, jos taas talousrikollinen huijaa 5 miljoonaa hän saa siitä yhdyskuntapalvelua tai pari vuotta linnaa josta tosin vapautuu vuodessa. Kumpikohan on aiheuttanut enemmän vahinkoa yhteikunnalle? Sopiikohan yleiseen oikeudemukaisuuden ajattelumalliin tuollainen käytäntö?

Kannattaa katsoa dokumentti yhdestä suurimmista vankilajengeistä Arjalalaisesta veljeskunnasta, dokumetin nimi on "Aryan Brotherhood" ja se löytyy myös youtube:sta muistaakseni neliosaisena kun laittaa tuon hakusanaksi. Siinä saa hyvän kuvan millaisia kavereita sieltä tulee ulos vankilasta: kun vankeja kohdellaan kuin elukoita, heistä tulee elukoita. Eli ihminen sisään, peto ulos.

Kyseissä dokumentissa mainitaan myös tämä yksi tapaus jenkeistä, missä myöhemmin syyttömäksi todistettu kaveri tapaa vankilassa ollessaan tappoi kolme vankia ja sitten vielä vartijan. Niin jälkeenpäinhän tämä kaveri sitten todettiin syyttömäksi rikokseen josta hänet oli alunperin tuomittu vankilaan (muistaaksen tappo/murha), mutta vasta ollessaan vankilassa hän kiitos loistavan Yhdysvaltalaisen vankeinhoidon muuttui murhaajaksi: tappaen kolme vankitoveriaan ja sitten vielä vartijan. Kauhistelu asiasta jenkeissä muuten alkoi vasta sitten kun kaveri oli tappanut vartijan...

Tuosta jenkkien oikeusjärjestelmästä nyt vielä sen verran että n.30 vuodessa on 150 kuolemaantuomittua todettu syyttömäksi, en nyt tähän hätään muista montako siellä on teloitettu tuona aikana, mutta suhteuttamalla syytömänä vapautetut teloitettujen määrään saa jonkilaisen kuvan paljonkohan siellä on syyttömiä tapettu valtion toimesta ja siihen kuinkahan paljon siellä on syyttöminä vankiloissa vankeja.

Todettakoon vielä että yksikin syyttömänä teloitettu on liikaa, yleensäkkään sivistysvaltioissa valtio ei murhaa omia kansalaisiaan.
Osa näistä syyttömänä tuomituista juurikin on näitä elinkautisvankeja esim. 3:sta ulos säännön vuoksi loppuelämänsä kaltereiden takana olevia. Ajatteleppa itse voisi se hivenen pänniä jos olisit tuomittu varkaudesta kahdesti ja kolmannella kerralla sinut tuomittaisiin rikoksesta jota et olisi tehnyt: voisi vähän pänniä.

Kannattaa varmaan sinun noita pakkotyösysteemejäsi uudelleen pohtia, mutta jokaisellahan on oikeus mielipiteeseen ja hyvä niin.

Minney Magia
Scooby Doo
Viestit: 629
Liittynyt: To Elo 16, 2007 9:33 am
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Minney Magia » Ke Loka 17, 2007 8:25 am

Hyvä Mopoterroristi! Asiallista tekstiä ja täyttä totta! Komppaan! 8)
Kaikki selviää joskus! Jos jokin ei ole selvinnyt,
kysymyksessä ei olekaan loppu.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12102
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Loka 17, 2007 9:04 am

Mopoterroristin aihe on hyvä ja ansaitsee oman osionsa. Mutta niin on hyvä myös alkuperäinen aihe, johon palatkaamme mikäli aihetta ja kiinnostusta löytyy.

Kuka muistaa/tietää kuinka Dammert ja Salminen elivät vankilasta vapautumisen jälkeen?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Mopoterroristi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 670
Liittynyt: La Loka 13, 2007 1:34 am

Viesti Kirjoittaja Mopoterroristi » Ke Loka 17, 2007 12:25 pm

Edit. Dokumentti Aryan Brotherhood on pilkottu useampaan kuin neljään osaan youtube:ssa, pikaisella vilkaisulla näytti olevan 7 jaksoa, 10 min per jakso. Tuo stemmaisikin orginelliin National Geograph dokumenttiin, joka on n. tunnin mittainen.

Mopoterroristi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 670
Liittynyt: La Loka 13, 2007 1:34 am

Viesti Kirjoittaja Mopoterroristi » Ke Loka 17, 2007 10:48 pm

Vielä tuosta dokkarista: Tuo on youtubessa "pätkitty" versio siitä joka tuli vastattain Viasatilta tai sitte Viasatilta tullut versio oli päivitetty tästä netissä olevasta. Siitä on kokonaan poistettu osat joissa käsitellään Yhdyvaltojen vankila ja -oikeusjärjestelmää. Lieneekö jenkkit sensuroineet nettiversiota;)

Lisäksi tuossa Viasatissa tulleessa versiossa oli mukana kaksi jengiin kuulunutta "wanhan liiton"-miestä, joista toinen oli kirjailija ( mm. Animal Factory) ja näyttelijä (Reservoir Dogs Mr.Blue) Edward Bunker. Edward Bukerhan istui vankilassa pääosin San Quentinissa n. 30 vuotta ja kuului jengiin, oli muuten kaikkein nuorin San Quentiniin tuomittu vanki. Bunker vapautui joskus 70-luvulla.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12102
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Loka 18, 2007 6:22 am

Jotenkin taas saatiin aasinsilta alkuperäisen aiheen, Viasatin, amerikkalaisen vankeinhoitojärjestelmän ja National Geographin dokumentin välille. Ylläpito hoi!

Mikähän olisi sellainen aihe, ettei joku pappatunturiterroristipoika pääsisi sotkemaan...

Nii joo, mulla on parikin henkirikokset kotimaa - juttua vailla vastausviestejä, menepä sinne kokeilemaan josko saisit aasinsillan sen Jämsässä syyskuussa tapetun ex-urheilijan ja Canal plussan sekä vaikkapa EU:n maataloustukineuvotteluiden välille.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin