Sivu 1/2

Cafe Valmeri Oulu

Lähetetty: Ma Syys 09, 2013 3:04 pm
Kirjoittaja Merikuluma
Onkos täällä kellään tietoa kyseisestä kuppilasta ja siellä tehdyistä tapoista? Muistaakseni pihalle ammuttiin ainakin yksi ja sisällä kans joku tappo tehty... Tämä kahvilahan tunnettiin venkuloiden paikkana, ja olipa jossain paikallislehdessä joku vuosi sitten juttuakin. Haastateltiin muistaakseni Valmerin emäntää, ja kertoili että levotonta oli se meininki. Jostain videovalvonnastakin oli mainittu siinä jutussa, että ei ilmeisesti "ei halutut" (kytät?) päässeet sisään ilman varoitusta. :D isäukkoni siellä istuskeli aikoinaan paljon.. Ja onpa junnuna siellä tullut itsekkin soiteltua levarilta biisejä ja limpparia litkittyä pari kertaa. Ja yksi tarina oli kun vanhempani (äiti ja isäpuoli) poikenneet ohimennen olusille tietämättä mikä on paikan status, oli pöytään väkisin istuneet kaksi ukkoa joita oli pyydetty poistumaan että saadaan rauhassa istua. No pihalle lähtiessään oli isäpuoleni hakattu pahasti näiden kyseisten herrojen toimesta. Että rento meno ollut Valmerissa! Mutta tosiaan jos sattuu olemaan tietoja kahvilan tapoista niin kertokaa toki, kun maine oli mitä oli sillä paikalla. :)

Re: Cafe Valmeri Oulu

Lähetetty: Ma Syys 09, 2013 3:11 pm
Kirjoittaja Scruffy
Tuiran Miliisin laulaja Erkki Seppänen muistelee kyseistä kuppilaa:
Juopon Laulu-kappaleessa Seppänen palaa nuoruutensa Merikoskenkadulle, jonka katukuvaa vielä kymmenen vuotta sitten dominoi Cafe Valmeri-niminen kansankapakka.

"Cafe Valmeri jäi väkevästi nuoren miehen mieleen. Osa asiakkaista saattoi pitää päivittäin pistoolia taskussa. Ovella piti soittaa ovisummeria ja katsoa valvontakameraan, ennen kuin edes sisälle pääsi", Seppänen muistelee.
http://www.kaleva.fi/viihde/tuirassa-va ... iisi/7584/

Re: Cafe Valmeri Oulu

Lähetetty: Ma Syys 09, 2013 4:51 pm
Kirjoittaja mielikki
Matti Ahde,hänen veli puukotettiin kuoliaaksi valmerin edustalla.oli Valmerin kanta-asiakas.

Re: Cafe Valmeri Oulu

Lähetetty: Ti Syys 10, 2013 6:14 am
Kirjoittaja kallesanteri
Ot. Mitäs muistoja on Mari-baarista? Olin siellä viikon töissä noin vuonna 1989. Moni asiakas sanoi juur päässeensä pois vankilasta.

Re: Cafe Valmeri Oulu

Lähetetty: Ti Syys 10, 2013 10:54 pm
Kirjoittaja Merikuluma
Hetkinen, mikäs ja missäs tää mari-baari oli? Tuttu nimi mutta ei muistu kyllä nyt mieleen... :(

Re: Cafe Valmeri Oulu

Lähetetty: Ke Syys 11, 2013 9:44 am
Kirjoittaja kallesanteri
Keskustassa. En enää muista katua. Rautatieasemalta muutama satametriä. Mahdollisesti oli Kauppurienkatu.

Re: Cafe Valmeri Oulu

Lähetetty: Ke Syys 11, 2013 1:36 pm
Kirjoittaja timmi
Marin Baari oli postiaukiolla, eli Hallituskadulla. Melkeenpä rautatieasemaa vastapäätä, nykyään paikalla on italiailainen ravintola Toscana (suosittelen).
Itselläni Marin Baarista pelkästään hyviä muistoja.

Re: Cafe Valmeri Oulu

Lähetetty: Ti Touko 19, 2015 1:04 pm
Kirjoittaja Dominquez
Muistelisin että Valmeriin tai Valmerin eteen ammuttiin joku kaveri 90 luvun alussa, ja että ampujana olisi ollut silloinen naapurini nimeltään Siekkinen. Tatuointeja mustanaan, muita muistikuvia ei kaverista ole. Onko tietoa kellään? Kyseisen kaverin parvekkeelle ruutattiin luotisuihkukin aikoinaan... Luodinreiät näkyivät vielä vuosien päästäkin parvekkeen kaiteessa.

Re: Cafe Valmeri Oulu

Lähetetty: Ti Touko 19, 2015 4:11 pm
Kirjoittaja mielikki
Valmerin eteen puukotettiin/ammuttiin Matti Ahteen veli!
Sumenin edesmennyt aviopari oli Valmerin kanta-asiakkaita samoin heidät murhanneet Nehvos-sisarukset kumppaneineen.
Valmeria ei poliisi olisi halunnut lakkauttaa koskapa sieltä löytyi etsittävät kuin tarjottimella konsanaan,kiini otettavaksi vaan.

Re: Cafe Valmeri Oulu

Lähetetty: Ti Touko 19, 2015 9:27 pm
Kirjoittaja Dominquez
Muistelin että ahteen velipoika nimenomaan olisi puukotettu. Siksi mietinkin että oliko tämän mainitsemani Siekkisen ampumistapaus baarissa toinen juttu...? Sumenit kuulostaa pirun tutulta, mikä tämä heidän tarina on OT?

Re: Cafe Valmeri Oulu

Lähetetty: Ti Touko 19, 2015 9:30 pm
Kirjoittaja Dominquez
Dominquez kirjoitti:Muistelin että ahteen velipoika nimenomaan olisi puukotettu. Siksi mietinkin että oliko tämän mainitsemani Siekkisen ampumistapaus baarissa toinen juttu...? Sumenit kuulostaa pirun tutulta, mikä tämä heidän tarina on OT?
Parilla hiiren klikkauksella Sumenin juttu löytyikin... :roll:

Re: Cafe Valmeri Oulu

Lähetetty: La Touko 23, 2015 12:16 pm
Kirjoittaja Doctor Lecter
Arkistossa oli tälläinen koskien tuota viihtyisää Valmeri-kahvilaa:

Kaksi loukkaantui ammuskelussa baarissa Oulussa

Kaksi oululaista miestä loukkaantui vakavasti ammuskelussa Oulussa. Yhteenotto sattui Tuirassa sijaitsevassa Valmeri-baarissa torstai-iltana vähän ennen kello 23.30:tä.
Alustavissa poliisin tutkimuksissa on käynyt ilmi, että 31-vuotias mies oli riitaantunut baarissa muiden asiakkaiden kanssa ja ottanut esille aseen. Kaksi baarin asiakasta yritti estää miestä käyttämästä asetta tarttumalla kiinni mieheen. Ase laukesi ja lävisti 31-vuotiaan ja ampumista estämään tulleen 25-vuotiaan miehen.
Loukkaantuneet vietiin Oulun yliopistosairaalaan, jossa heidät leikattiin. Kummallakaan ei ole välitöntä hengenvaaraa.
Ase oli luvaton. Aseen esille ottanut mies oli entuudestaan poliisin tuttu. Alkoholilla oli osuutta tapahtumaan.


HS 14.11.1998
----------------------------

Sitten tähän ns Ahde-caseen:

Entisen putkiasentajan, sittemmin SDP:n kansanedustajan ja Veikkauksen toimitusjohtajan Matti Ahteen veli, 33-vuotias Ismo Ahde ammuttiin 4.9.1991 klo 22:50 ja hän kuoli sairaalassa parisen tuntia myöhemmin. Taposta sai syytteen pitkän rikoslistan omaava 35-vuotias Pauli Siekkinen

Siekkinen oli poliisin vanha tuttu ja kertomansa mukaan ollut työkyvyttömyyseläkkeellä vuodesta 1977. Jakanut erinomaisia geenejään kahden naisen kanssa, ollen kolmen lapsen hellä isä. Vapautui vankilasta 7.2.1991 ja ehdonalaista oli sen jälkeen vielä 5 vuotta jäljellä. Eläkeläinen Siekkistä pidetään alamaailmassa kovan miehen maineessa ja häntä kunnioitetaan joka porukassa.
Cafe Valmeri ja ase, jolla Ismo Ahde surmattiin. Alibi 12/1991.
Cafe Valmeri ja ase, jolla Ismo Ahde surmattiin. Alibi 12/1991.
Valmeri.jpg (40.02 KiB) Katsottu 8313 kertaa
Oikeutta käytiin 3.10.1991, jolloin Siekkinen kielsi tehneensä surmatyön. Raastuvanoikeus lykkäsi asiaa ja Siekkinen pidettiin edelleen vangittuna.

Lähteenä Alibi 12/1991.

Käsittelyä jatkettiin marraskuussa, jolloin todettiin, että...

Raastuvanoikeus hylkäsi syytteen oululaismiehen ampumisesta

Syyskuun alussa Oulun Tuirassa sattuneesta ampumisvälikohtauksesta ei langetettu tuomiota Oulun raastuvanoikeudessa torstaina. Yhteenotossa kuoli oululainen mies.
Taposta syytteessä olleen miehen syyte hylättiin pitkien perustelujen jälkeen. Oikeudessa todettiin, että surmanlaukaus on ammuttu hyvin läheltä ja syytteessä olleen miehen aseella. Oikeuden mielestä ei kuitenkaan voitu näyttää toteen, että syytetty olisi surmannut miehen.
Välikohtaus sattui keskiolutbaarin läheisyydessä kolmen hengen seurueessa. Ammuttu mies oli tunnetun oululaisen poliitikon nuorin veli.

Juttu oli lyhyen ajan sisällä jo toinen Oulussa, jossa taposta syytetty vapautettiin riittämättömän näytön puutteessa.

HS 29.11.1991

Eläkeläinen Siekkistä... ...kunnioitetaan joka porukassa.

Upeaa, että eläkeläistä näin kunnioitetaan. Nykyään on tuokin asia toisin; eläkeläisiä ahdistellaan Balkanilta saapuvien mustalaisten toimesta ja valtiovalta kiristää elämisen ehtoja sen minkä ehtii. Ennen EU:ta oli kaikki paremmin. Eläkeläisiä kunnioitettiin ja annettiin arvo heidän panokselleen yhteiskuntaa kohtaan.

Re: Cafe Valmeri Oulu

Lähetetty: Ma Touko 25, 2015 3:34 pm
Kirjoittaja Dominquez
Noniin sieltä se selvisikin sitten. Että Siekkinen se oli joka Ahteen tappo... Minä koitin penkoa googlettamalla juttuja eikä kyllä millään löytynyt! Mistä arkistoista näitä juttuja löytyy? Muistan ku tämä Siekkinen muutti Valtatie kymppiin (ilmeisesti heti linnasta pääsyn jälkeen), kuuntelin vanhempien jutustelua asiasta ja kovin olivat sitä mieltä että hullu jätkä ja pitää vähän varoa. Muistan kuitenkin että kun talon asukkailla oli tapana istua iltaa sisäpihalla, niin Siekkinenkin oli muutaman kerran mukana. Ja kun aikaa on kulunut, niin edelleen "muistelen" että hänet olisi haettu pienen väijytyksen/piirityksen päätteeksi talosta veks. Ikkunasta seurailin kun poliisit hiippaili kohti meidän taloa ja taisi joku maija lipua ilman valoja siihen parkkiinkin. Mutta en ole varma liittyikö tämä koppalakkien hiippailu Siekkiseen vai omaan isäukkoon ku senkin ne sieltä kärräili pari kertaa melkoisella miesylivoimalla.

Re: Cafe Valmeri Oulu

Lähetetty: Ti Touko 26, 2015 10:08 am
Kirjoittaja Doctor Lecter
Dominquez kirjoitti:Noniin sieltä se selvisikin sitten. Että Siekkinen se oli joka Ahteen tappo...
Ei tappanut. "Oikeuden mielestä ei kuitenkaan voitu näyttää toteen, että syytetty olisi surmannut miehen".

Alioikeus vapautti, vaan menikö hoviin? Sen selvittäminen olisi nyt ensiarvoisen tärkeää. En - ainakaan vielä - ole löytänyt sellaista uutista, että hoviin meni. Jossakin Alibissa oli musitaakseni kansikuvassa tästä tapauksesta enemmän, kuin mitä on tähän mennessä kerrottu. Vahva huhu, että Ahde puukotettiin, ei siis pitänytkään paikkaansa.
Dominquez kirjoitti:Mistä arkistoista näitä juttuja löytyy?
Omasta arkistosta. Muun muassa.

Re: Cafe Valmeri Oulu

Lähetetty: To Touko 28, 2015 4:52 pm
Kirjoittaja Kafka
Itselläni on muisto Valmerista, Välivainiolla Jehovien valtakunnansalin vieressä on pienoiskerrostalo ja kerran aamulla olin matkalla kouluun kyseisen talon ohi ja näin poliisipartion tonkivan tienviertä ja puskia. Taisi olla lunta maassa. Myöhemmin samana päivänä kuulin että Valmerissa on ammuttu mies ja poliisi oli ollut käytettyä asetta etsimässä.

Jos olin menossa kouluun, niin sen on täytynyt olla 80-luvun puoliväliä eikä siis ympäristöministeri Ahteen veljen tapaus. Tai sitten muistan väärin ja olin menossa kaljalle päiväsaikaan, jolloin se voisi olla vuosi 1991.

Valmerissakin kävin muutamaan kertaan katsomassa mutta kantis en siinä kapakassa ollut. Valmerin tiloissa on jo vuosia ollut SP-elektroniikka- niminen musiikkivekotinkauppa.