Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa - Jämsä 2006

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Tuhatkauno
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 57
Liittynyt: Pe Maalis 07, 2014 1:01 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Tuhatkauno » La Tammi 09, 2016 10:41 am

Onko tämä jo lasketttu vapaalle jalalle? Joku hölmö nainen on varmaan langennut Jarmon ansaan?
Paskasta ei saa konvehtia.

Paa
Wallander
Viestit: 1008
Liittynyt: Ti Huhti 09, 2013 8:19 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Paa » Su Tammi 10, 2016 1:57 pm

Istuu kait vielä. Mihinköhän kohtaan hierarkiaa tämä tapaus sijoittuu.
Niin kuin kasvot kuvastuvat vedessä, niin ihmisen sydän toisessa ihmisessä. (Snl.27:19)

eloq
Neuvoja-Jack
Viestit: 269
Liittynyt: Ma Marras 05, 2007 9:16 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja eloq » Su Touko 20, 2018 11:55 pm

Vieläköhän on tiilenpäitä lukemassa tämä mies?

matahari
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 933
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2009 11:29 am
Paikkakunta: Pori

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja matahari » Ma Touko 21, 2018 6:18 am

12v. se minimi, eikä ole kuulunut että olisi vapaaksi pääsemässä. Tuskimpa siis vapaalla.

Morgan Kane
Alibin satunnaislukija
Viestit: 145
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 8:33 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Morgan Kane » Ma Touko 21, 2018 11:43 am

On tämäkin sankari päässyt jo unohtumaan. Yksi narsistisimmista rikoksentekijöistä, josta muistan lukeneeni.

Dope Boy
Wallander
Viestit: 1114
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Dope Boy » Ma Touko 21, 2018 12:16 pm

Muistaakseni tämä jamppa sai rumpusetin selliinsä ja sillä paukutuksella ärsytti muita kongilla olijoita. Ja oliko vielä muitakin juttuja miksi muut vangit eivät tykänneet tästä kaverista.
"If you aim for a king, you better not miss"

TooToo
Neuvoja-Jack
Viestit: 268
Liittynyt: Ti Tammi 08, 2008 1:28 am
Paikkakunta: Stadi

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja TooToo » Ke Touko 23, 2018 11:24 am

Ai niin, tämäkin Jamppa istumassa vielä. Villinä veikkauksena sanoisin, että 2020 pääsee pois.

Avatar
Rikkiviisas
Alokas
Viestit: 14
Liittynyt: Su Touko 27, 2012 2:54 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Rikkiviisas » To Marras 08, 2018 11:37 am

Hakee ehdonalaiseen.
Elinkautista istutaan keskimäärin 15 vuotta: Jämsäläinen Jarmo Björkqvist hakee ehdonalaiseen – nämä asiat vaikuttavat vapauttamiseen 

”Björkqvist kunnioittavimmin pyytää, että hovioikeus elinkautisvankien vapauttamismenettelystä annetun lain mukaisesti vapauttaisi hänet ehdonalaiseen vapauteen ja tarpeen niin vaatiessa määräisi hänet tätä ennen valvottuun koevapauteen.”

Puolisonsa murhasta elinkautista vankeusrangaistusta nyt yli 12 vuotta vankilassa istunut jämsäläinen Jarmo Björkqvist on yksi niistä 18 elinkautisvangista, jotka ovat tänä vuonna hakeneet vapauttamista Helsingin hovioikeudelta.Vapautua voi, kun istumista on takana 12 vuotta tai 10 ­vuotta, jos rikokseen on syyllistynyt alle 21-vuotiaana. Keskimäärin elinkautista istutaan Suomessa nykyisin 14 vuotta ja kahdeksan kuukautta.

– Huomioon otetaan muun muassa rangaistukseen johtanut rikos tai rikokset, kuinka tuomittu on käyttäytynyt vankilassa ja käyttänyt aikaansa ja onko millainen vaara, että hän vapauduttuaan syyllistyy henkeen ja terveyteen kohdistuvaan rikokseen, hovioikeudenneuvos Jaakko RautioHelsingin hovioikeudesta luonnehtii.

KAIKILLE VAPAUTTAMISTAAN vaativille elinkautisvangeille tehdään väkivaltarikosten uusimisriskiarvio, jonka lopputulos vaikuttaa hovioikeuden vapauttamisratkaisuun. Arviossa riski määritellään joko matalaksi, keskitasoiseksi tai korkeaksi.

– Neljännes on matalaa, puolet keskinkertaista ja neljännes korkeaa riskitasoa. Jokaisen riski on toki korkeampi kuin kansalaisen keskimäärin, kertoo psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma.
 
Vaikka Suomessa elinkautinen tuomio ei ole kirjaimellisesti elinkautinen, eivät vapauttamiset ole läpihuutojuttuja. Pisimpään Suomessa istuttu elinkautinen vankeusrangaistus kesti 22 vuotta. Helsingin hovioikeus on vastannut keskitetysti vapauttamisista lokakuusta 2006, josta lähtien hakemuksia on 12 vuoden aikana tullut 264 runsaalta sadalta eri elinkautisvangilta. Jos hakemus hylätään, on vapauttamista mahdollista hakea uudestaan vuoden kuluttua.

Hakemuksista on hyväksytty 120 ja hylätty 67. Osan käsittely on rauennut tyypillisesti siksi, että hakemus on peruttu tai yksittäisissä tapauksissa hakija on kuollut.

Hovioikeuden rinnalla myös presidentillä on edelleen kaikenlaisten rikosten armahdusoikeus, joskin presidentti Sauli Niinistö on esittänyt sen poistamista. Eri rikoksista tuomitut ovat osoittaneet Niinistölle maaliskuun 2012 jälkeen 537 armahdusanomusta, joista vain 20 on saanut myönteisen päätöksen. Yhtäkään elinkautisvankia Niinistö ei ole armahtanut.

ELINKAUTISTA vankeustuomiota suorittavien määrä on pysynyt viime vuodet noin 200 vangissa. Elinkautisten määrä nousi voimakkaasti sen jälkeen, kun ”varttihullujen” eli mielentilatutkimuksessa alentuneesti syyntakeisiksi todettujen rangaistuksen mittaamiskäytäntö muuttui. Aiemmin rangaistukseen tuli neljänneksen lievennys, mutta 2004 jälkeen mahdollistui maksimirangaistukseen tuomitseminen.

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen pitää elinkautista kriminaalipoliittisesti perusteltuna rangaistusmuotona. Hänen mukaansa järjestelmässä on riittävä jousto, kun ehdonalaiseen vapauteen voi päästä keskimäärin 14 vuoden istumisen jälkeen.

– Jo sitä ennen voi päästä valvottuun koevapauteen. Rangaistuksen loppuosan voi suorittaa avolaitoksissa, mikä sekin pehmentää rangaistusta. Jos tappaa murhan tunnusmerkistön täyttävällä tavalla, on ansainnut perustellusti elinkautisen vankeusrangaistuksen. Elinkautisen välttää kätevästi, kun ei tapa toista, Tolvanen summaa.

JARMO BJÖRKQVIST, 52, hakee ehdonalaiseen nyt ensimmäistä kertaa. Hovioikeudelle lokakuun alussa jättämässään hakemuksessa hän perustelee vapauttamispyyntöään muun muassa moitteettomalla vankeusajan käytöksellä ja säntillisellä rangaistusajan suunnitelman noudattamisella.

Hänen mukaansa vapauttamista puoltaa se, ettei päihdeongelmaa ole. Vankeusaikansa hän on käyttänyt aktiivisesti opiskeluun. Tällä hetkellä hän opiskelee Itä-Suomen yliopistossa pääaineenaan tietojenkäsittelyä. Filosofian maisterin tutkinnon on määrä valmistua ensi vuoden aikana. Suoritettuina ovat jo luonnontieteiden kandidaatin sekä liiketalouden approbatur-tutkinnot. Ennen vankeustuomiota mies oli kouluttautunut insinööriksi.

Björkqvist syyllistyi henkirikokseen heinäkuussa 2006 Jämsässä surmaamalla puolisonsa perheen kodissa 69 veitseniskulla. Tapaus sai aikanaan runsaasti julkisuutta ja kosketti keskisuomalaisia laajasti, sillä surmattu 31-vuotias Paula Björkqvist toimi Jämsän kaupunginvaltuuston puheenjohtajana ja oli nimetty keskustan ehdokkaaksi 2007 eduskuntavaaleihin.

Myös oikeusprosessi oli monivaiheinen. Käräjäoikeudessa Björkqvist ei kertomansa mukaan muistanut tekoaan, mutta ennen hovioikeuden istuntoa muisti palautui. Poikkeuksellinen oli myös Bjökqvistin vankilassa kirjoittama analyyttinen tunnustuskirje, jonka hän julkaisi internetissä. Siinä hän kertoi yksityiskohtaisesti näkemyksiään tapahtumista ja siihen johtaneista asioista sekä antoi myös parisuhdeneuvoja.

Enää Björkqvist ei halua käsitellä asioita ja vapauttamishakemustaan julkisuudessa – hän perusteli kieltäytymistään Keskisuomalaisenhaastattelupyynnöstä sillä, ettei halua aiheuttaa asianosaisille kärsimystä.

VAIKKA HOVIOIKEUS päätyisi Björkqvistin vapauttamiseen, se ei toteudu lähiaikoina, sillä asioiden keskimääräinen käsittelyaika hovioikeudessa on noin vuosi. Pitkän käsittelyajan taustalla ovat Rikosseuraamuslaitoksen viipyvät lausunnot, joita ilman hovioikeus ei voi asioita ratkaista. Eduskunnan apulaisoikeusasiamies on kanteluratkaisuissaan moittinut lausuntojen liian pitkää kestoa lainvastaiseksi.

Tuorein ratkaisu on annettu syyskuussa. Kantelijana oli elinkautisvanki, joka oli laittanut vapauttamishakemuksensa vireille marraskuussa 2016. Hovioikeus oli saanut Rikosseuraamuslaitoksen lausunnon asiasta lokakuussa 2017 ja ratkaisut asian maaliskuussa 2018.

Rikosseuraamuslaitos on perustellut viivettä muun muassa suurella työmäärällä. Apulaisoikeusasiamiehen mukaan voimavarojen riittämättömyys ei kuitenkaan ole hyväksyttävä peruste lainvastaiselle menettelylle, sillä viranomaisen vastuulla on järjestää toimintansa siten, että kiireellisenä käsiteltävät ­asiat hoidetaan tarvittaessa ennen muita työtehtäviä.

Rikosseuraamuslaitoksen lakimiehen Esa-Pekka Hännisen mukaan prosessia on sittemmin kehitetty jouhevammaksi.


Keskisuomalainen 07.11.2018 10:31

Koli
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 37
Liittynyt: To Elo 09, 2018 4:03 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Koli » To Marras 08, 2018 12:27 pm

Eiköhän tällä jäppisellä ole ihan hyvät mahdollisuudet saada hakemus läpi. Lukuun ottamatta raakaa murhaa kaikki seikat epäilemättä puhuvat miehen puolesta. Voisin kuvitella hänen todella noudattaneen kaikkia sääntöjä pilkuntarkasti. Luikero osaa sopeuttaa itsensä yhteiskunnan rakenteisiin ja on siten mahdollisesti vaarallisempi kuin moni muu. Päihtyneestä liivijengiläisestä näkee jo päältä päin, että kannattaa pysyä kaukana, Björkvististä ei.

Dope Boy
Wallander
Viestit: 1114
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Dope Boy » To Marras 08, 2018 6:21 pm

Eli voisi olettaa että vapautuu noin 2020?
"If you aim for a king, you better not miss"

Morgan Kane
Alibin satunnaislukija
Viestit: 145
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 8:33 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Morgan Kane » To Marras 08, 2018 9:26 pm

Tämä narsisti-besserwisser saisi opiskella tuottamatta kärsimystä vielä vuosia.

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3615
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Luupää » La Marras 10, 2018 7:13 pm

'
Päivitystä ja kertausta tarjoaa Ilta-Sanomat.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005894960.html
10.11.2018

Vaimonsa murhannut Jarmo Niilo Björkqvist hakee ehdonalaiseen vapauteen. Tapaus sai aikanaan valtavasti julkisuutta.

Valtakunnallista järkytystä aiheuttanut murha tapahtui pariskunnan omakotitalossa Jämsässä 18.7.2006.

Edeltävänä päivänä talossa vietettiin pariskunnan 2-vuotiaan tyttären syntymäpäiviä. Paikalla oli muun muassa lapsen kummeja. Illanviettoon kuului jonkin verran alkoholin käyttöä, mitään riitoja ei ilmennyt.

Yhden paikalla olleen vieraan mukaan miehen vaimo, Paula Björkqvist, 31, oli kylläkin edeltävällä viikolla maininnut puhelimitse ongelmista miehensä kanssa. Syntymäpäiväjuhlilla ongelmista ei kuitenkaan puhuttu. Nainen lähti myös noin viikkoa ennen kuolemaansa lapsensa kanssa reissuun autolla, joka oli pakattu täyteen tavaroita. Syynä oli pariskunnan riidat.

Oikeudessa kävi myös ilmi, että Björkqvistit olivat reilua kolmea kuukautta aikaisemmin pohtineet avioeroa. He olivat täyttäneet yhdessä avioerohakemuksen, joka löytyi myöhemmissä poliisitutkimuksissa pariskunnan kotoa.

SYNTYMÄPÄIVÄJUHLAt vietettiin kuitenkin onnistuneesti, vuorokausi ehti vaihtua, ja viimeisimmät syntymäpäivävieraat lähtivät puoli kolmen aikoihin yöllä.

Tilanne kärjistyi pariskunnan rajuun riitaan noin tuntia myöhemmin, puoli neljän jälkeen yöllä. Miehen kertoman mukaan riita sai alkunsa siitä, kun nainen ei ollut kiinnostunut lähtemään yhteiselle kesälomamatkalle. Mies kertoi ”hikeentyneensä” tästä.

Paula Björkqvist nauhoitti salaa kännykällään pariskunnan riitaa. Äänitallenteen pituus oli 1 minuutti ja 40 sekuntia. Kiihtyneessä mielentilassa puhunut Jarmo Björkqvist toisti useaan otteeseen vaimolleen, että ”soita poliisi”.

– Tää ei rauhotu tää case tästä.

– Nyt ratkastaan tää tilanne.

– Mää en jää jahkaileen tähän, mies muun muassa sanoi.

MIEHEN vaimo, joka toimi Jämsän kaupunginvaltuuston puheenjohtajanakin, puhui äänitteen perusteella rauhallisesti. Hän ihmetteli, mikä miehellä on hätänä. Hän oli huolissaan myös lapsesta.

– Anna lapsesi nukkua, Paula Björkqvist sanoi.

Oikeuden mukaan oli selvää, että nauhoite oli vain katkelma väkivallan käyttöä edeltäneestä riidasta. Nauhoite päättyi, koska puhelimen äänitetila tuli täyteen. Miehen kertoman mukaan riita kesti noin vartin.

LAPSI heräsi riitelyyn, ja kaksikko kävi sanasotaa lastenhuoneessa. Lopulta tilanne eteni siihen, että mies löi naista kahdella eri veitsellä yhteensä 69 kertaa. Nainen yritti torjua iskuja. Väkivalta oli silmitöntä. 2-vuotias tytär näki osan tapahtumista. Hän oli koko tapahtuman ajan vanhempiensa vieressä, lastenhuoneessa.

Nainen yritti huutaa iskujen välissä apua, mihin naapurit myös heräsivät. He asuivat noin 20–30 metrin päässä Björkqvisteistä. Naapurit menivät koputtelemaan Björkqvistien ikkunaan, jolloin kirkuminen oli loppunut. He näkivät miehen liikkuvan talon sisällä. Hän ei tullut kuitenkaan avaamaan ovea.

NAAPURIT ajattelivat, että kyse oli jo päättyneestä perheriidasta, minkä takia naapurit päättivät lähteä takaisin kotiinsa. Hetken päästä kuului kuitenkin lapsen hysteerinen kirkuminen, ja naapurit kääntyivät takaisin. Tällöin he näkivät verisen naisen makaavan lattialla, ja miehen naisen päällä. Naapurit soittivat poliisit paikalle.

Poliisit havaitsivat heti, että nainen oli kuollut. Lapsi oli ikkunan vieressä pöydän alla, ja ambulanssimiehistö siirsi hänet pois.

– Tapahtuman on täytynyt olla 2-vuotiaan lapsenkin kehityskyvyn kannalta järkyttävä, Jämsän käräjäoikeus totesi.

MIES oli ensi alkuun silmät kiinni, ja hän oli vain ”ynissyt”. Miehellä itsellään oli ranteissa ja kaulassa viiltoja, jotka hän oli itse tehnyt.

Kun poliisit laittoivat miehelle käsirautoja, tämä virkosi ja teki voimakasta vastarintaa. Poliisien mukaan mies puhui itsetuhoisesti. Ambulanssimiehistön kertoman mukaan mies oli myös toistellut ”mitä mä olen tehnyt, mitä olen tehnyt”.

Miehelle tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan hän oli syyntakeinen eli hän ymmärsi tekonsa. Jämsän käräjäoikeus tuomitsi miehen murhasta elinkautiseen vankeuteen, ja Vaasan hovioikeus piti tuomion ennallaan. Oikeuden mielestä teko oli erityisen raaka, törkeä ja julma.

SUOMEN lain mukaan elinkautisvanki voi anoa ehdonalaiseen pääsyä 12 istutun vuoden jälkeen, ja näin 52-vuotias Jarmo Björkqvist on nyt tehnyt. Hänen hakemuksensa saapui Helsingin hovioikeuteen viime kuussa.

Kuopion vankilassa tuomiotaan istuva mies perustelee vapauttamistaan muun muassa hänen moitteettomalla käyttäytymisellään ja rangaistusajan suunnitelman noudattamisella.

– Björkqvistin vahvuuksia ovat rikosvastaiset asenteet, se että hänellä ei ole päihdeongelmaa, ammattikoulutus ja ehyt työhistoria, miehen hakemuksessa lukee.

Mies on opiskellut ”vankeusaikanaan hyvin aktiivisesti”, hänen hakemuksessa lukee.

– Björkqvist on asiakirjoista ilmenevästi vankeusaikanaan suorittanut avoimessa yliopistossa liiketalouden approbatur -tutkinnon sekä Itä-Suomen yliopistossa luonnontieteiden kandidaatin tutkinnon pääaineenaan tietojenkäsittely. Tällä hetkellä Björkqvist suorittaa Itä-Suomen yliopistossa filosofian maisterin tutkintoa pääaineenaan tietojenkäsittelytiede siten, että tutkinnon on määrä valmistua vuoden 2019 aikana.

– Björkqvistin käsityksen mukaan hänellä on lukuisia sellaisia vahvuuksia, jotka hyvin vahvasti tukevat ehdonalaiseen vapauteen päästämistä, miehen asianajajan laatimassa hakemuksessa lukee.

HELSINGIN hovioikeudesta kerrotaan IS:lle, että se on toimittanut asiasta Rikosseuraamuslaitokselle lausuntopyynnön, joka on yksi merkittävistä seikoista vapauttamista harkittaessa. Lausuntopyyntö on lähetetty 17. lokakuuta.

Rikosseuraamuslaitoksen laatimassa lausunnossa kestää tyypillisesti noin vuosi. Kun lausunto on saapunut Helsingin hovioikeudelle, asia käsitellään kiireellisesti. Ratkaisua voidaan odottaa siis aikaisintaan vuodenvaiheessa 2019– 2020.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

takka
Neuvoja-Jack
Viestit: 266
Liittynyt: Ma Elo 01, 2016 8:54 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja takka » Ti Marras 13, 2018 11:59 pm

Kahdessatoista vuodessa kandin paperit! Ei nyt vaikuta erityisen aktiiviselta opiskelulta.

Avatar
UglyBetty
Sammakkoprofessori
Viestit: 440
Liittynyt: Ke Loka 29, 2014 2:03 am
Paikkakunta: Cloud Cuckoo Land

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja UglyBetty » Ke Marras 14, 2018 11:17 am

Luin eilen sen selittelykirjeen uudestaan pitkästä aikaa.
En nyt lainaa edelliseltä sivulta mitään viestiä, koska siellä oli useampikin (vuosia vanhoja viestejä) pohdinta riidasta ja miksi juuri se riita päättyi kuten päättyi.
Mulle tuli sellainen mieleen, että jos riidat on aina menneet suunnilleen tietyn kaavan mukaan, kumpikin vuosia toisensa tuntenut periaatteessa tietää "käsikirjoituksen".
Sitten kun lopulta toinen on saanut aivan tarpeekseen, ja reagoi riidassa poikkeuksellisesti ja suhtautuukin puolisoon/tilanteeseen eri tavalla, se hämmentääkin toista.
Kun toinen käyttäytyy yllättäen tutusta kaavasta poiketen, saattaa helpommin itsekin reagoida poikkeuksellisesti.
En siis tarkoita todellakaan että Paulan käyttäytyminen olisi ollut väärin, mietin vain että joku asiahan on hullun saanut ylittämään kaikki viimeisetkin rajat.

Toinen asia oli se, että ihmeteltiin miksi eivät eronneet jo aiemmin, pitivätkö jotain kulissia niin tärkeänä?
Jokuhan niissä kirjeeseen lainatuissa kuulustelupätkissä kertoikin, että pitivät. Olisiko ollut Paulan veljen vaimo tai muu ystävä, en sitä tarkalleen muista.
Ja JB itsekin kommentissaan vastasi siihen myöntävästi, että hänellekin oli tärkeää.
Siinä yksi aika perussyy, miksi eroa lykätään ja lykätään.

kusiainen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 145
Liittynyt: Ke Syys 27, 2017 6:58 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja kusiainen » Ke Marras 14, 2018 5:19 pm

Rikkiviisas kirjoitti:Hakee ehdonalaiseen.
Tällä hetkellä hän opiskelee Itä-Suomen yliopistossa pääaineenaan tietojenkäsittelyä. Filosofian maisterin tutkinnon on määrä valmistua ensi vuoden aikana. Suoritettuina ovat jo luonnontieteiden kandidaatin sekä liiketalouden approbatur-tutkinnot. Ennen vankeustuomiota mies oli kouluttautunut insinööriksi.
Tämähän tarkoittaa sitä, että itse alaikäisen parittaja, lehtori Kari Mauranen on todennäköisesti ollut opettamassa Jarmoa. Lienevätkö nyt samassa linnassa, niin helppo käydä kursseja samassa sellissä.

Vastaa Viestiin