28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v naisen - Laajasalo 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
irmuska
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1304
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 7:16 pm

Re: Laajasalon pyjamasurma 2014

Viesti Kirjoittaja irmuska » Pe Loka 24, 2014 10:14 am

^niinpä. Öinen piha, ei liikkujia, ei välttämättä valoja ikkunoissa sen kummemmin niin pirulauta, nythän se on oiva tilaisuus antaa opetus siitä että puututaan hänen tekemisiinsä. Tarkoitus ei välttämättä ollut tappaa mutta kun väkivalta oli mennyt jo liian pitkälle ja uhri tajuton niin sitten iskikin paniikki päälle.

Ja kukaanhan ei saa tietää tai huomaa mitään jos hukutan sen mereen. Eikä yhdistää minuun tapahtumia. Yksinäinen naiseläjä vielä kyseessä, koira nyt ei sen perään tajua edes kysellä. Tuumasta toimeen ja uhri tajuttomana autoon ja kohti rantaa. Tiedä vaikka olisi ajatellut, että siinä kohtaa kun nainen löydetään tapahtumasta on jo sen verran aikaa ettei osata edes epäillä henkirikoksen olevan kyseessä.

Kun käry kävi niin sitten piilouduttiin "silmittömän raivokohtauksen" ja "enhän mä edes muista ja oonko muka"-selitysten taakse.
"Sinä olet aivan liian tyhmä analysoimaan mitään, joten jätä se suosiolla älykkäämmille ihmisille."

debbie

Re: Laajasalon pyjamasurma 2014

Viesti Kirjoittaja debbie » Pe Loka 24, 2014 10:21 am

irmuskan pohdinnasta nousi mieleeni ajatus, että entä jos uhri olikin koiria puolustaessaan vaikka sanonut, että on jo tehnyt ilmoituksen tekijän koirankohtelusta. Siis tuohduksissaan maininnut asiasta.
Itse en tekisi sellaista ikinä, enkä myöskään menisi yksin aggressiivista miestä komentamaan keskellä yötä, mutta ihmiset ovat erilaisia.
Todella ikävää, että eläimiä puolustanut nainen koki näin kovan kohtalon. :(

(Hieman vastaavassa tilanteessa ystäväni pahoinpideltiin. Eikä sillä ollut mitään tekemistä kokoomuslaisuuden tai venäläisyyden kanssa.)

cracker
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 196
Liittynyt: Ke Touko 20, 2009 6:28 pm

Re: Laajasalon pyjamasurma 2014

Viesti Kirjoittaja cracker » Pe Loka 24, 2014 10:54 am

rajurolle kirjoitti:
cracker kirjoitti: Mitä tulee harkinnanvaraisuuteen, eipä sellaista tuossa näy olleen. Pinnan katkeaminen, räjähtävä kilahdus, harkitsematon pahoinpitely ja sitten paniikinomainen jälkien peittely. Järkyttävää, karmeaa, mutta ei ennenkuulumatonta, varsinkin mt-taustalla.
Olet varmaan kokoomuslainen, jos et näe tuossa murhan tunnusmerkit täyttyvän?Kilahdus? Hakkasi tajuttomaksi, kävi viemässä koirat sisään. Palasi pihalle, mummo tajuttomana, oho, meni poliitikon ura, mummo autoon ja rantaan,siellä hengiltä, etkä näe että murhaaja olisi harkinnut kertaakaan WTF?
En sanonut etten näe murhan tunnusmerkkejä, ilman muuta mielestäni tässä kuuluu tekijälle tuomio murhasta tapauksen raakuuden vuoksi. Harkinnanvaraisuuden taas näen suunnitelmallisuutena, ja kaiken annetun tiedon perusteella uskon yhä, että tilanne on lähtenyt käyntiin "räjähtävästä kilahduksesta" ja jatkunut melkolailla paniikinomaisena peittely-yrityksenä. Jos olisi pysähtynyt harkitsemaan, olisi varmaan joko soittanut ambulanssin tai kätkenyt ruumiin huolellisemmin, mutta se että ruumis löydetään heti seuraavana päivänä ja tekijäkin melkein heti perään, kertoo kyllä että kovin huolellisesti hommaa ei ole hoidettu.

En ole kokoomuslainen enkä edes tunne ketään puolueen jäsentä, mutta en silti näe tässä mitään linkkiä tekijän puoluekantaan tai "poliittiseen uraan". Ihan yhtä vastaavasti, jos tapaus olisi uutisoitu "urheilujanuorukaisen" suorittamana tekona, en syyttäisi urheiluseuraa.

Jos vielä verrataan urheiluun (voisi olla ihan mikä muukin harrastus) ja tekijä olisi Helsingin piirin rankingissa kakkosena tai kolmosena (tai mitä vaan) nuorten sarjassa, ihanko oikeasti olisi ihme, jos valtakunnalliset aikuisten sarjalaiset eivät tuntisi kuin ehkä nimeltä?

Ja mitä tulee siihen, että Kokoomus on "sulkenut suut", on ihan yleinen viestintätapa, että pyritään keskittämään lausuntojen antaminen niille, joilla on viestintäkoulutus ja pyritään antamaan yhtenäinen linja viesteissä. Ei pelkästään puolueissa vaan yrityksissä myös. Tällä myös suojellaan niitä yhteisön jäseniä, pyritään antamaan medialta rauha.

Tässä nyt taas on lähdetty spekuloinneissa leijailemaan ja unohdettu pitää jalat maassa. Usein se "arkisin" vaihtoehto on kuitenkin se todennäköisin ja niitä salaliittoja ja ufoja on aika harvoissa tapauksissa.

Saga
Alibin kestotilaaja
Viestit: 323
Liittynyt: Ti Marras 18, 2008 2:49 pm

Re: Laajasalon pyjamasurma 2014

Viesti Kirjoittaja Saga » Pe Loka 24, 2014 11:07 am

rajurolle kirjoitti:Aloin huvikseni käydä läpi, minkälaisia ihmisiä tuonne kätkeytyy, ensinmäiseksi otin tuo kaverin kun on niin sopivan niminen :roll: Kaveri painaa Alepan kassalla hommia :mrgreen: https://www.facebook.com/tuomas.pigg

Mahtaakohan Kokoomus nyt olla kuitenkaan se puolue, joka ajaa Alepan kassan asioita?
rajurolle kirjoitti:Seurava bongaus kokoomusnuorten listalta on Iina Jokinen, hän toimii vastaanottovirkailijana tennispalatsissa, tuskin Kokoomus vastaanottovirkailijoidenkaan asioita ajaa.
rajurolle kirjoitti:Toinen sankari Alepan kassalla, todellakin sitä vahvaa ja vaikutusvaltaista kansakunnan ylimistöä, mitähän tuolta paljastuisi kun loput nimet kävisi läpi? :mrgreen: Suomen kohtalo lepää leveillä ja vahvoilla hartioilla, mikäli se Kokoomus nuorista on kiinni :mrgreen: :mrgreen:
Tämä touhu täällä alkaa mennä jo melkoisen törkeäksi. Otetaan esille nimeltä mainiten ihmisiä jotka eivät liity tähän rikokseen millään tavalla, ja pilkataan heitä heidän työpaikkojensa vuoksi. Käsittämätöntä toimintaa. Ovatko nämä ihmiset missään ja milloinkaan millään lailla ilmaisseet että väittävät olevansa "vahvaa ja vaikutusvaltaista kansakunnan ylimistöä"??

Ja siitä, ajaako Kokoomus Alepan kassan tai vastaanottovirkailijan asioita: Alepan kassa tai vastaanottovirkailija voi käsittääkseni olla aivan hyvin esim. sitä mieltä että kouluissa olisi luovuttava tunnustuksellisesta uskonnonopetuksesta, tai että avioliiton tulisi olla sukupuolineutraali, tai että EU-jäsenyys on Suomelle hyvä asia, tai että maahanmuutto ei ole saatanasta vaan voi olla Suomelle jopa hyödyksi.

Juniorihölkkääjä
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 208
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 11:44 am

Re: Laajasalon pyjamasurma 2014

Viesti Kirjoittaja Juniorihölkkääjä » Pe Loka 24, 2014 11:38 am

Pyssyntie kirjoitti:
rajurolle kirjoitti:
Pyssyntie kirjoitti:Ihan oikeasti, tuo naurettava kokoomusjankutus pilaa mielenkiintoisen murhan spekuloinnin. Vaihtakaa jo levyä.
Kokoomus jankutus pilaa hyvä murhan? :roll: Muuten ihana murha, mutta kokkarin tekemä, niin ei puhuta siitä, niinkö? Kokoomustausta on aika oleellinen asiassa.
Millä tavalla kokoomustausta on oleellinen asia? Siihen ei ole kysyttäessäkään tullut vastausta. Kokoomustaustasta ei ole toistaiseksi löytynyt mitään selitystä teolle.

No toisaalta murha.infossa on muissakin tapauksissa tämä lauma, joka haluaa murhalle nopean ja helpon selityksen. Valkovenäläinen! Rekkakuski! Ryssä! Manne! Somali! Kokkari! Persu!

Ajatus että ihmisen taustaryhmä olisi oleellinen asia, on naurettava. Jokainen ihminen on yksilö ja tekee valintansa omassa päässään sillä hetkellä ja siinä mielentilassa, jossa karmea ratkaisu tapahtuu. Jokaiseen ihmisryhmään kuuluu kaikenlaisia yksilöitä. Maailmassa on seitsemän miljardia yksilöä. Se tekee maailmasta, elämästä ja myös sen nurjan puolen pohtimisesta mielenkiintoisen ja kiehtovan.

Mutta ne jotka eivät tätä tajua, tulevat joka murhan kohdalla pilaamaan yhden asian huutamisellaan mielenkiintoiset keskustelut.
Kannattaa lukea koko ketju, niin se selviää sieltä kun miettii. Tosin ilmeisesti täällä on sen verran nuorempaa väkeä paikalla, että asia on vaikea hahmottaa, jos on syntynyt 1980-luvulla tai sen jälkeen. Aloitetaan esimerkillä. Ostin viime viikolla Lidlistä laitteen, jolla VHS-videot voi nauhoittaa tietokoneelle. Tämän takia katsoin muutaman arkistoissa olleen nauhan, joita en ole nähnyt 20 vuoteen, jotta tiedän mitkä näistä ovat säilyttämisen arvoisia.

Siellä oli mukana tuttavan yo-juhlien tallenne, jonka puuroisesta äänimaailmasta erottuu aina välillä pelkästään yhden naisen ääni selvästi, kun hän on selittämässä asioita "vapaan seurustelun" vaiheessa juhlia. Erottuneet sanat olivat: "erikoislääkäri" (kolme kertaa), "arkkitehti", "Helsingin yliopisto", "Helsingin Stockmann", "diplomi-insinööri", "Helsingin Kaivopuisto" ja "tohtori." Itse keskustelusta saa töin ja tuskin selvän, vaikka tunnen henkilön äänen, mutta nuo sanat korostuivat selvästi puheesta, eli hän painotti niitä tavallista enemmän. Kyseinen puhuja on entinen kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Espoosta; tosin ei ole ollut enää ehdolla sen jälkeen kun sai vankeustuomion petoksesta (piti saada helposti rahaa oman elämäntyylin kustantamiseen).

Tittelinkipeys on hyvin kokoomuslainen piirre, mahdollisesti myös RKP:ssä on sama arvostusperuste. Sen olen huomannut, kun tämän kyseisen suvun tekemisiä on tullut seurattua, että ihmisten kastijako on selvä opiskeluiden ja työpaikan perusteella. Lääkäri on kunkku, sen jälkeen tulee diplomi-insinööri ja maisteri, sekä ekonomi. Noihin titteleihin tulee pyrkiä. Muut ovat harkinnan mukaan hyväksyttäviä tai roskaväkeä. AMK-tutkinto tarkoittaa, että on "huono pää", käyttääkseni heidän terminologiaa.

Tekijä Romppainen on ollut vuosia noissa piireissä mukana. Tyttöystävä on Helsingistä kotoisin, ei mistään Lapista (=Oulu :mrgreen:). Aiemmin hän oli kokoomusnuorten viestintäpäällikkö, suorittanut (ehkä?) BBA-tutkinnon viestinnästä, eli AMK:sta. Nyt hänet oli (alennettu?) tavoiteohjelman 2014 julkaisun jälkeen valtakunnallisesta tehtävästä Helsingin kokoomusnuorten toiminnanjohtajaksi. Suhteen laadusta täällä on todennäköisesti kerrottu vain exän näkemys, joka saattaa olla viime päivinä muuttunut siitä, mitä se olisi ollut, jos kysymys olisi esitetty 10.10.2014. Pitäisi saada jonkun hänen tuntevan näkemys, mutta viime päivinä näitä hänet tuntevia on ollut yllättävän vähän. Naisystävä taas oli valtakunnallisessa tehtävässä, opiskeli oikeassa yliopistossa, kävi hienoissa juhlissa, omasi yli 1000 FB-kaveria jne.

Kuitenkin edessä on ollut muutto Rovaniemelle suorittamaan AMK-tutkintoa. Oma asunto on naisystävän yli 40 vuotta vanhassa neuvostotyylisessä betonikuutiossa vuokralla. Naapurissa asuu irinoja ja tatjaanoja. Ikää oli tullut mittariin jo 28 vuotta, eli pitäisi olla saanut jo kaiken valmiiksi. Reservin vänrikiksi oli päästy, mutta sen jälkeen vertaisiin nähden elämä oli mennyt käytännössä päin persettä.

Sanoisin, että tuo kokoomuslainen arvomaailma on ajanut miehen mielenterveyden heikkoon kuntoon siinä mielessä, että näissä piireissä yhteisön sosiaalinen paine on kova, että voi esittää menestyjää. Aikoinaan tunsin tämä videolla esiintyneen naisen isotädin, joka asui Etelä-Helsingissä. Hän kutsui minut välillä käymään luonaan kahvilla sunnuntaisin. Kyseinen nainen kertoi että ymmärtää kyllä missä asun elämäntilanteeni takia, mutta ei pitänyt sitä "sopivana", koska pitäisi pyrkiä asumaan Tehtaankadun eteläpuolelle. Pitkänsillan pohjoispuolella asuvista naisista hän käytti nimitystä piikatytöt. Se ei ollut kuin työläisten asuinaluetta. Kahvittelut loppuivat siihen, kun muutin omaan asuntooni Puistolaan. Vaikka tästä on aikaa, niin samat arvot siinä suvussa kiertävät edelleen.

Rousku
Aloitteleva dekkari
Viestit: 543
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Laajasalon pyjamasurma 2014

Viesti Kirjoittaja Rousku » Pe Loka 24, 2014 1:03 pm

Pyssyntie kirjoitti:Millä tavalla kokoomustausta on oleellinen asia? Siihen ei ole kysyttäessäkään tullut vastausta.
On täällä vastauksia annettu. Ketjun sivulla 47 nimimerkki visitor59 ilmaisee asian siten kuin itse ajattelisin. Siinä emo-Kokoomusta olennaisempaa lienee kyllä kuuluminen kokoomusnuoriin, jotka ovat puolueen radikaalisiipi.

Ja se kuulostaa kyllä omituiselta, että poliisi ilmeisestikin pelkästään tekijän ensimmäisten kuulustelujen perusteella väittää, että mukana ei ole mitään poliittisia, rasistisia tms. motiiveja (en muista tarkkaa muotoilua, miten tämän ilmaisi). Ei kai sitä nyt rikostutkinnassa ihan noin vain uskota, mitä tekijä (eli tässä tapauksessa ilmeisesti ainoa silminnäkijä) itse kertoo? En nyt mitään salaliittoteoriaa virittelisi, mutta sietäisi kyllä tutkia tarkemmin.

Ketjussa on myös tuotu esiin ajatus, että jos tekijä olisikin ollut perussuomalainen, median hiillostus puolueen johtoa kohtaan olisi aivan toista luokkaa. Kai rikoskeskustelussa voi keskustella paitsi itse teosta motiiveineen, myös suhtautumisesta tekoon, sen uutisoinnista ja tutkinnasta?

Carrera82
Alokas
Viestit: 12
Liittynyt: Ti Loka 21, 2014 9:22 pm

Re: Laajasalon pyjamasurma 2014

Viesti Kirjoittaja Carrera82 » Pe Loka 24, 2014 1:25 pm

Pyssyntie kirjoitti:
rajurolle kirjoitti:
Pyssyntie kirjoitti: Ajatus että ihmisen taustaryhmä olisi oleellinen asia, on naurettava. Jokainen ihminen on yksilö ja tekee valintansa omassa päässään sillä hetkellä ja siinä mielentilassa, jossa karmea ratkaisu tapahtuu. Jokaiseen ihmisryhmään kuuluu kaikenlaisia yksilöitä. Maailmassa on seitsemän miljardia yksilöä. Se tekee maailmasta, elämästä ja myös sen nurjan puolen pohtimisesta mielenkiintoisen ja kiehtovan.
Sori, mutta tuolla samalla logiikalla myös esim. ISIS / Al Qaida -piireissä kasvanut henkilö on valintojensa hetkellä yhtä lailla "tabula rasa", ja tekee valinnat pelkästään "sillä hetkellä" ja "oman päänsä sisällä" (mitä ikinä se sitten tarkoittaakin) vailla ympäristön ja vertaisryhmän minkäänlaista sosiaalistavaa vaikutusta. Samalla logiikalla voitaisiin myös *olettaa*, että esim. väkivaltaa ja veritekoja sattuisi prosentuaalisesti suurin piirtein saman verran kaikkien kulttuurien, ikäryhmien, sukupuolten, ideologioiden yms. parissa. Siis *jos* ympäristö ei muka vaikuttaisi ihmisen ajatuksiin, aikeisiin ja tekoihin mitenkään.

Mutta kun hetken asiaa mietitään, niin tuohan on täysin kestämätön näkemys. Ihminen on sosiaalinen olento, ja ympäristö ja vertaisryhmät vaikuttavat häneen ja hänen aatteisiinsa koko hänen elämänsä ajan. Siksi ideologiset ym. vertaisryhmät *voivat* olla relevantteja tällaisissa tapauksissa.

Juniorihölkkääjä
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 208
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 11:44 am

Re: Laajasalon pyjamasurma 2014

Viesti Kirjoittaja Juniorihölkkääjä » Pe Loka 24, 2014 1:26 pm

Rousku kirjoitti:Ei kai sitä nyt rikostutkinnassa ihan noin vain uskota, mitä tekijä (eli tässä tapauksessa ilmeisesti ainoa silminnäkijä) itse kertoo? En nyt mitään salaliittoteoriaa virittelisi, mutta sietäisi kyllä tutkia tarkemmin.
Peilimies ja muutama muu ilmeisesti asuu tekopaikan lähellä? Voisitteko käydä katsomassa miten asunnot G81 ja H96 sijaitsevat toisiinsa nähden? Nämä ovat ilmeisesti 2. kerroksessa laskettaessa numeroiden perusteella (5-kerroksiset talot, 3 asuntoa/kerros). Oleellista olisi tietää ovatko tekijä ja uhri seinänaapureita. Tällä voi olla tekemistä motiivin miettimisessä, esimerkiksi onko uhri kuullut jo pidempään seinän läpi erilaista meteliä.

Vauva-lehden ketjussa oli, että naisytävä oli kennel-blogissaan kertonut koirien saaneen rautaa luihinsa sen johdosta, että nämä olivat "ottaneet keskenään rajusti yhteen." Tämä tapahtuma ajoittuu samaan aikaan, kuin koirista oli tehty eläinsuojeluilmoitus.
Rousku kirjoitti:Ketjussa on myös tuotu esiin ajatus, että jos tekijä olisikin ollut perussuomalainen, median hiillostus puolueen johtoa kohtaan olisi aivan toista luokkaa. Kai rikoskeskustelussa voi keskustella paitsi itse teosta motiiveineen, myös suhtautumisesta tekoon, sen uutisoinnista ja tutkinnasta?
Tietenkin. Vanhasen lautakasat, Kanki-Kaikkosen vaalirahasotkut, Vapaavuoren väkivaltainen nuorisorikollisura ovat myös olleet esillä mediassa. Perussuomalaiset ovat ilmeisesti siitä syystä herkemmin suurennuslasin alla, koska toimittajista 44%:ia ei missään tapauksessa äänestäisi heitä ja vain 2%:ia äänestäisi: http://aamulehdenblogit.ning.com/profil ... uomalaisia Esimerkiksi Veltto Virtasen kuva oli aikoinaan rikollisista kansanedustajista kertoneen numeron kannessa. Hän oli jäänyt kiinni punaisia valoja päin kävelystä.

pikas.so

Re: Laajasalon pyjamasurma 2014

Viesti Kirjoittaja pikas.so » Pe Loka 24, 2014 3:23 pm

cracker:
Mitä tulee harkinnanvaraisuuteen, eipä sellaista tuossa näy olleen. Pinnan katkeaminen, räjähtävä kilahdus, harkitsematon pahoinpitely ja sitten paniikinomainen jälkien peittely. Järkyttävää, karmeaa, mutta ei ennenkuulumatonta, varsinkin mt-taustalla.
Tästä voisi vetää johtopäätöksen, sarkasmi.

Mielenkiintoinen yksityiskohta muuten toi mt-tausta oikein väliviivalla.

Kokkareilla on monta hyvää ajatusta, mut he ovatkin erilaisia siivekkäitä ja vapaana lentäviä kuin monet varpuset, jotka etsii roskisten kannelta jotain särvintä.

Bubi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 126
Liittynyt: Su Touko 22, 2011 2:57 am

Re: Laajasalon pyjamasurma 2014

Viesti Kirjoittaja Bubi » Pe Loka 24, 2014 4:01 pm

Tekijä vetoaa pikaistukseen ja mielenhäiriöön saadakseen tuomion murhan sijasta taposta.

Murhasta tuomitaan elinkautinen, taposta vähintään 8 vuotta, keskimäärin reilut 9v. Ero on siis huomattava kun otetaan huomioon seuraavat seikat:

Ensikertalaisena tekijä istuu vain puolet ja hyvällä käytöksellä rangaistuksesta nipistyy vielä jokunen kuukausi pois.

Tämä kuvastaa vain sitä kuinka häikäilemätön ja laskelmoiva tekijä oikeastaan on. Jäätyään kiinni yrittää luikerrella mahdollisimman pienellä tuomiolla.

Suomalaisen oikeuslaitoksen metkut tuntien tuomio tulee pikaistuksissa tehdystä taposta.

Tuomio ottaen huomioon tekijän osittaisen syyntakeettomuuden on 8 vuotta vankeutta, josta siis puolet pois.
Oma hassu yksityiskohtansa lainsäädännössä on se, että ainoastaan syyntakeettomaksi todettu voidaan "tuomita" määräämättömäksi ajaksi laitokseen, kun taasen alentuneesti syyntakeeeton saa aikamäääräisen tuomion ja kuten tiedämme elinkautinenkin on ainoastaan 12-15 vuotta.
Näin karkeasti arvioiden.

Bubi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 126
Liittynyt: Su Touko 22, 2011 2:57 am

Re: Laajasalon pyjamasurma 2014

Viesti Kirjoittaja Bubi » Pe Loka 24, 2014 4:12 pm

Romppainen ja ex olleet tietoisia naapurien valituksista heidän koiriensa "kouluttamistavoista" Kummatkaan eivät ole pitäneet siitä. Molemmat poliittisia. Tekijä kuului mm Ukraina ryhmään ja tunnettu ryssä vihastaan. Se että tämä "ryssä" oli juuri se joka tuli ulos valittamaan hänelle kyseinä iltana, yönä koitui hänen kohtalokseen. Sai niin sanotusti ryssäextraa. Mahdollisesti mustasukkaisuudesta johtuen jo ennestään aiheuttanut tekijälle tunne ongelmia ennestään. Murhaksi tämä tapaus tekee jo siksi että uhri kuljettettu muualle pahoinpitely paikalta ja vielä viimeistelty kuolema. Mahdollisesti käynyt sisällä soittamassa jollekkin tai joillekkin pihapahoinpitelyn jälkeen.

Beranek
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 35
Liittynyt: Ti Loka 21, 2014 1:19 pm

Re: Laajasalon pyjamasurma 2014

Viesti Kirjoittaja Beranek » Pe Loka 24, 2014 4:22 pm

Bubi kirjoitti: Tämä kuvastaa vain sitä kuinka häikäilemätön ja laskelmoiva tekijä oikeastaan on. Jäätyään kiinni yrittää luikerrella mahdollisimman pienellä tuomiolla.
Mielenkiintoista olis kuulla miten harvinaisena pidät sitä että syytetty yrittää päästä mahdollisimman pienellä tuomiolla? Jos puhutaan kaikista Suomessa tehdyistä rikoksista.
Mukana voi olla joku fatalistinen uskovainen, joka katuu syvästi tekoaan ja uskoo kyseessä olevan suorastaan Jumalan tahto, jota vastaan ei pidä taistella, mutta minä veikkaisin että 99% syytetyistä on niin häikäilemättömiä ja laskelmoivia että yrittää saada mahdollisimman pienen tuomion.
Meillä taitaa olla harvinaisen häikäilemätön ja laskelmoiva kansa.

Beranek
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 35
Liittynyt: Ti Loka 21, 2014 1:19 pm

Re: Laajasalon pyjamasurma 2014

Viesti Kirjoittaja Beranek » Pe Loka 24, 2014 4:29 pm

Bubi kirjoitti:Mahdollisesti käynyt sisällä soittamassa jollekkin tai joillekkin pihapahoinpitelyn jälkeen.
Tänäpäivänä on Bubi sellaisia kuin kännyköitä olemassa ja niillä voi soittaa ihan pihaltakin.
Todennäköisesti kahdella nuorella ihmisellä ei tänä päivänä enää ole edes lankapuhelinta asunnossaan. Ei ainakaan vuokra-asunnossa.
Ja jos ei murhatutkinnan perusasioihin kuulu puhelu- ja dataliikennetietojen kartoitus niin ihmettelen. En oikein jaksa uskoa että tämä voi olla pelkästään Murha.info palstan Bubin varassa.

Carrera82
Alokas
Viestit: 12
Liittynyt: Ti Loka 21, 2014 9:22 pm

Re: Laajasalon pyjamasurma 2014

Viesti Kirjoittaja Carrera82 » Pe Loka 24, 2014 4:36 pm

Rekisteröidyin foorumille tämän kyseisen tapauksen johdosta. Tunnen Jukka Romppaisen muutaman vuoden ajalta, vaikken tosin erityityisen läheisesti. En ole tavannut häntä vähän yli vuoteen, enkä tiennyt satunnaisten FB-kaverin päivitysten silmäilyä enempää, mitä tyypille on tapahtunut Lapin aikana ja sen jälkeen tänä vuonna.

Itse olen poliitisesti sitoutumaton, mutta koen kokoomusnuorten yhteiskuntafilosofiset näkemykset enimmäkseen itselleni vieraiksi, pahimmillaan vastenmielisiksi. Omasta mielestäni Romppaisen yhteiskuntafilosofinen ajattelu ei koskaan ollut sieltä kaikkein loogisimmasta/johdonmukaisimmasta/syvällisimmästä päästä, vaikken politiikasta hänen kanssaan koskaan paljoa olekaan jutellut. Mutta se täytyy sanoa, että pienine puutteineen (kaikilla meillä niitä on) olemukseltaan kaveri oli lähes aina "mukava hepppu", jonka käyttäytymistä en koskaan sekuntiakaan kokenut uhkaavaksi tai painostavaksi. Lehtiotsikon viime lauantaina nähdessäni olinkin suuresti järkyttynyt. Mitä ihmettä on tapahtunut?

Sen jälkeen olenkin lukenut tapaus Laajasalosta kaiken näiltä foorumeilta ja lehdistä. Tätä ei ole vain saanut pois mielestä. En ole tietoinen mt-ongelmista tai hoidosta, mutta en kuulukaan läheiseen kaveripiiriin, joka tuollaiset asiat saisi ensimmäisenä tietoonsa. En myöskään pidä täysin epärelevantteina spekulointja, joissa kysytään olisiko nimenomaan venäläistaustainen henkilö *saattanut* laukaista aggressioita muita naapureita herkemmin (mikä ei tietenkään ole sama asia kuin "rasistinen motiivi"), mutten toisaalta lähtisi sellaisiakaan syytöksiä heittämään ilman perinpohjaisia tutkimuksia. Summa summarum: seuraan tätä keskustelua, koska haluan vastauksia kysymykseen, "mitä oikein tapahtui vanhalle Jukka Romppaiselle, jota en olisi ikinä voinut kuvitella tappajana?"

Avatar
irmuska
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1304
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 7:16 pm

Re: Laajasalon pyjamasurma 2014

Viesti Kirjoittaja irmuska » Pe Loka 24, 2014 5:03 pm

debbie kirjoitti:irmuskan pohdinnasta nousi mieleeni ajatus, että entä jos uhri olikin koiria puolustaessaan vaikka sanonut, että on jo tehnyt ilmoituksen tekijän koirankohtelusta. Siis tuohduksissaan maininnut asiasta.
Itse en tekisi sellaista ikinä, enkä myöskään menisi yksin aggressiivista miestä komentamaan keskellä yötä, mutta ihmiset ovat erilaisia.
Todella ikävää, että eläimiä puolustanut nainen koki näin kovan kohtalon. :(

(Hieman vastaavassa tilanteessa ystäväni pahoinpideltiin. Eikä sillä ollut mitään tekemistä kokoomuslaisuuden tai venäläisyyden kanssa.)
Täysin mahdollista tuokin, kukaan meistähän ei tätä tiedä ja Romppainen siitä tuskin sanoo sanaakaan koska vetoaa mitä ilmeisimmin mt-ongelmiin ja siihen, että yhtäkkiä on vain kilahtanut ja pikaistuksissaan tehnyt mitä nyt onkaan tehnyt.
"Sinä olet aivan liian tyhmä analysoimaan mitään, joten jätä se suosiolla älykkäämmille ihmisille."

Vastaa Viestiin