Äiti surmasi kaksi lastaan, Kuopio 22.11.2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Martti
Sammakkoprofessori
Viestit: 455
Liittynyt: La Elo 06, 2011 10:30 am

Re: Äiti surmasi kaksi lastaan, Kuopio 22.11.2014

Viesti Kirjoittaja Martti » Pe Helmi 27, 2015 8:48 pm

Uutisoinnissa hämää, että monesta lähteestä olen lukenut "äidin" olleen psykiatrisessa hoidossa nuoremman lapsen syntymän jälkeen kolme kuukautta, mutta sitten taas uutisoidaan nuoremman olleen 1,5 kuukautta.... Oliko "äiti" siis hoidossa jo ennen nuoremman syntymää?

Miten tuo voisi mennä missään asteessa lapsensurmasta, kun on kerran avoimesti puhunut suunnitelmista ja tarot-korteista, vanhemmuudessa epäonnistumisesta ja lapsen kehtysviieveistä jne.

Tuskin isä olisi jättänyt lapsia "äidin" kanssa, jos olisi aavistanut mitä tulee käymään tai että edes uhka olisi ollut ilmassa...turha isää on tähän syyllistää.

suruinen
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 52
Liittynyt: Pe Huhti 12, 2013 1:45 pm

Re: Äiti surmasi kaksi lastaan, Kuopio 22.11.2014

Viesti Kirjoittaja suruinen » Pe Helmi 27, 2015 9:10 pm

Tottakai se vetää Tarot kortit, talouden ja kehitysviiveet tähän ja vaatii mielentilatutkimusta, että välttys elinkautiselta murhasta! Se, että pelkkä tappo tms. ja siitä lusii puolet olisi ihan naurettava. Osannut kuitenkin analysoida tapahtumat, parvekkeella istumiset, käynyt rahaa, viestitellyt, yms. eli on koko ajan tajunnut mitä tekee. Uhrien isää kohtaan olisi todella väärin pelkästään jo se, että saisi muutaman vuoden tai psykiatrista hoitoa!

Dr Bergmeister
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2848
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Äiti surmasi kaksi lastaan, Kuopio 22.11.2014

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister » Pe Helmi 27, 2015 10:20 pm

Oikeus taisi määrätäkin tämän naisen mielentilatutkimukseen, luin uutisista. Ei tämä nainen nyt kovin tervekään päästään vaikuta olevan, kun tällaisen teon teki ja on ollut psyk.sairaalasssa peräti kolme kuukautta ennen tätä surullista tapahtumaa. Ei sinne mielentilatutkimukseen kaikki pääse ja jos pääsee, ei kaikkien todeta olleen siinä kunnossa etteikö pystysi vastaamaan teoistaan. Mutta jos todetaan, että joku on päästään sekaisin kuin seinäkello ja oletetaan olevan vaarallinen itselleen ja myös muille, ei tällaista henkilöä voida laittaa vankilaan toisten joukkoon, vaikka kuinka yleisö haluaisi. Jos ihminen on psykoosissa, hän kuuluu mielisairaalaan hoidettavaksi (= saamaan lääkkeitä naamaan). Kyllä sen sitten nähdään aikanaan mitä tästä naisesta uutisoidaan.
Gods made heavy metal.

Saga
Alibin kestotilaaja
Viestit: 323
Liittynyt: Ti Marras 18, 2008 2:49 pm

Re: Äiti surmasi kaksi lastaan, Kuopio 22.11.2014

Viesti Kirjoittaja Saga » Pe Helmi 27, 2015 10:39 pm

suruinen kirjoitti: Se, että pelkkä tappo tms. ja siitä lusii puolet olisi ihan naurettava. Osannut kuitenkin analysoida tapahtumat, parvekkeella istumiset, käynyt rahaa, viestitellyt, yms. eli on koko ajan tajunnut mitä tekee.
Eivät vakava mielisairaus ja kyky käyttäytyä rationaalisesti mitenkään sulje toisiaan pois. Nainen on aivan hyvin voinut olla täydessä psykoosissa mutta kyennyt silti suunnittelemaan teon ja ymmärtänyt myös sen mahdolliset seuraukset ja osannut varautua niihin (rahan nostaminen jne).

Jos nainen on ollut niin harhainen että hänen mielestään on ollut oikea ja paras ratkaisu surmata lapset, niin kaikki nuo muut päätöstä seuranneet tapahtumat ovat siitä näkökulmasta rationaalista käytöstä.

Veikkaan että mielentilatutkimuksessa todetaan että nainen oli tekohetkellä ymmärrystä vailla. Määrätään pakkohoitoon. Saa nähdä mikä sitten on ennuste; ns. paraneminenhan tarkoittaisi että ymmärtäisi mitä on tehnyt ja sitä ei taas psyyke todennäköisesti kestä. Aika noidankehä on edessä.

WalkingDisaster
Lovejoy
Viestit: 1664
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Äiti surmasi kaksi lastaan, Kuopio 22.11.2014

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster » Pe Helmi 27, 2015 11:11 pm

Äiti halusi luopua lapsista ja ehdotti sijaisperhettä

Perjantai 27.2.2015 klo 13.14

Perheen äiti halusi luopua lapsistaan toisen raskauden aikana.

Perheen isä on kertonut poliisikuulustelussa, että toinen raskaus oli toivottu. Myös äiti oli ensin ollut onnellinen ja iloinen. Tilanne kuitenkin muuttui viime vuonna alkukesästä. Lapsi syntyi lokakuussa.

Äiti olisi halunnut luopua lapsistaan ja hän esitti sijaisperhettä tai lapsettomia pareja lasten huoltajiksi.

Isä ei suostunut äidin ajatuksiin vaan halusi pitää molemmat lapset.
KARI KAUPPINEN
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015022 ... 4_uu.shtml
Äiti houkutteli isän lähtemään lätkäpeliin

Perjantai 27.2.2015 klo 20.52

Perheen isä kertoi poliisikuulustelussa, ettei mitään merkkejä tragediasta ei näkynyt ennalta.

Kaikki perheen rutiinit surmapäivänä olivat kuin ennenkin: perhe oli toiminut samalla tavalla jo vuosia.

Lapsensa surmannut äiti palasi kotiin hoitojaksolta perjantaina iltapäivällä. Puoliso odotti häntä kotiin.

Illalla arkirutiinien lomassa äiti ehdotti miehelleen jääkiekko-otteluun lähtemistä lauantaina. Mies epäili, ettei uutta peliä olisi niin pian Kuopiossa, sillä KalPalla oli vastikään ollut kotiottelu. Nainen kuitenkin sanoi tarkistaneensa asian netistä.

Mies ei ollut kovin innokas lähtemään peliin, sillä hänelle oli tärkeää viettää aikaa lastensa kanssa. Hän kuitenkin päätti kysyä kaveriaan matsiin, joka suostuikin.

Ilta sujui normiaskareissa. Äiti suoritti lasten iltapesun ja nukutti vanhemman lapsen.

Heräsi varhain

Isä heräsi seuraavana aamuna ennen kuutta yhtäaikaa nuoremman lapsen kanssa. Hän vietti tämän kanssa aikaa puuhaillen samalla aamuaskareita.

Kolmisen tuntia myöhemmin heräsi vanhempi lapsista ja tuli huoneestaan tutti suussa ja pehmolelut kainalossa.

Isä ja lapset puuhailivat keskenään, ja isä teki aamiaista ennen kuin herätti puolisonsa aamukymmenen aikaan.

Isä myös varmisti jääkiekkomatsiin lähdön kaveriltaan. Kaverille oli ilmaantunut flunssaa, mutta tämä halusi siitä huolimatta lähteä peliin, vaikka isä oli sanonut, ettei hallille juuri tänään tarvitse mennä.

Kysyi jaksamisesta

Lauantaina iltapäivällä perhe kävi ruokaostoksilla. Siellä he tapasivat muun muassa naisen vanhemmat. He ostivat kotiin lounasta pikaruokaravintolasta.

Kotona perhe oli iltapäivällä kolmen aikaan, ja isä lähti kiekkopeliin neljän jälkeen.

Isä kysyi lähtiessään, jaksaako hänen puolisonsa hoitaa lapsia koko illan. Hän myös sanoi, että voi lähteä kiekkopelistä milloin vain pois, jos puoliso niin haluaa.

Vajaa tunti myöhemmin äiti hukutti lapset ja soitti isälle pari tuntia myöhemmin.
KARI KAUPPINEN
KUOPIO
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015022 ... 8_uu.shtml
Isä murtui ja putosi polvilleen

Perjantai 27.2.2015 klo 13.14

Hätäkeskukseen soiton ja vanhemmilleen tekstaamisen jälkeen äiti soitti lasten isälle jääkiekko-otteluun ja kertoi hukuttaneensa perheen lapset.

Isä oli kysynyt äidiltä heti uudelleen, että mitä oli tapahtunut ja sitten lähtenyt kaverinsa kanssa jäähallista todeten kaverilleen, että on lähdettävä heti kotiin, koska lapset on hukutettu.

Isä soitti samantien myös hätäkeskukseen. Hän murtui puhelun aikana ja putosi polvilleen maahan. Surmista oli kulunut vajaa tunti.

Isä oli aiemmin todennut peliin mukaan lähteneelle kaverilleen, että hän on nyt ensimmäistä kertaa nuorimman lapsensa synnytyksen jälkeen kunnolla ulkona. Isä pääsääntöisesti piti lapsista huolta viime vaiheessa.
KARI KAUPPINEN
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015022 ... 3_uu.shtml
Nainen ilmoitti lastensa surmaamisesta tekstiviestillä isovanhemmille

Perjantai 27.2.2015 klo 11.41

Lastensa surmaamisesta syytetty nainen ilmoitti teostansa tekstiviestillä vanhemmilleen.

Lapsensa surmannut kuopiolaisäiti on kertonut poliisikuulustelussa, että hän yritti hätäkeskukseen soitettuaan tavoittaa myös vanhempansa, mutta ei saanut heitä kiinni soittamalla.

Nainen lähetti molemmille saman tekstiviestin, jossa kertoi hukuttaneensa lapsensa.

Isä sai tiedon lastensa kuolemasta jääkiekko-otteluun. Äiti soitti hätäkeskukseen soiton ja vanhemmilleen tekstaamisen jälkeen lasten isälle jääkiekko-otteluun ja kertoi hukuttaneensa perheen lapset.

Isä oli todennut kaverilleen, jonka kanssa oli mennyt kiekkopeliin, että nyt on lähdettävä kotiin, koska lapset on hukutettu.

Surmista oli kulunut vajaa tunti.

Syytteen mukaan 40-vuotias nainen suunnitteli tekoaan parin viikon ajan. Oikeudessa hän kiisti kahden pikkulapsensa murhat. Hän katsoi syyllistyneensä surmaan, lapsensurmaan tai tappoon. Lisäksi hän pyysi mielentilatutkimusta.
KARI KAUPPINEN
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015022 ... 2_uu.shtml

Chefile
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1501
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Äiti surmasi kaksi lastaan, Kuopio 22.11.2014

Viesti Kirjoittaja Chefile » Pe Helmi 27, 2015 11:57 pm

Kyllähän tuo WalkingDisasterin linkittämä uutiskatsaus kieltämättä aika sanattomaksi vetää näin 1-vuotiaan poikalapsen isänä..

Jotenkin jäänyt kuva tästä EH:sta, että hän on äärimmäisen "minä, minä"-ihminen, joka ei näe oman hyvin, tai noh, pahoinvointinsa keskellä muita lainkaan. Jos miettii seuraavia tietoja:

- EH kävi automaatilla nostamassa 800 € seinästä olettaen, että nyt pääsee taas sairaalaan snadisti pidemmälle hoitojaksolle, jossa kiltit lääkärit ja hoitajat ymmärtävät ja jaksavat kuunnella "minä, minä"-juttuja ja kaikki huomio on voinnissani. BTW, off topic; 800 € ei ole kummoinen summa säästössä. Perhe on voinut hyvinkin olla köyhä, mutta EH on saanut säästöön tuon alta tonnin säästötilille ja kenties siirtänyt sen käyttötilille ja ottanut ulos.

- Kiistää murhat. Myöntää lapsensurmat tai korkeintaan kaksi tappoa ja toki vaatii päästä mielentilatutkimukseen. Jos minä olisin tehnyt jotain tuollaista ja herännyt, ykkösvaihtoehto olisi riistää oma henki ja kakkosena tulisi mahd. kova tuomio. EH taasen ei näe tekoaan niin pahana.. Ja BTW2, onko missään nyt mainittu tätä täälläkin kiisteltyä asiaa, oliko EH Julkulassa vai ihan Niuvassa hoitojaksoilla?

- "Minä, minä"-Emmi oli tuntenut epäonnistuneensa vanhempana, joten lapset piti luovuttaa ja adoptoida pois. Vi*ut lapsista tottakai, kun Mrs. EH oli epäonnistunut. Tämä siis jo 2014 alkukesästä ja sitten kun hirviön vaatimuksiin ei isä ollut suostunut ja EH ei myöskään vanhempana ollut onnistunut, katsoi nainen oikeudekseen päättää viattomien, pienten lasten elämän.

En tiedä, jotenkin tuntuu, että tuo nainen on vaan yksinkertaisesti paha, vaan ei se maailma taida olla niin yksioikoinen paikka ihan. Kiitän tilaisuudesta vuodattaa, sillä EH:n tänään oikeudessa tiristämät kyyneleet eivät paljoa vakuuta.


Edit. Niin ja piti mainita vielä, että pidän hyvinkin mahdollisena, että tämä nainen on pysyvästi flipannut näissä henkimaailman touhuissa. Kuitenkin tuota synkkyyttä oli jo hyvä tovi jatkunut ja hoitoa hän oli saanut myös verrattain pitkän ajan, joskaan en tietenkään tiedä oliko parempia jaksoja jnejne. Ihmeellisen vähän media on huomioinut tätä Tarot-hommaa ja muita mahd. tekijöitä taustalla, sillä tällaisistahan ne lööpit tehdään.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”

Dr Bergmeister
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2848
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Äiti surmasi kaksi lastaan, Kuopio 22.11.2014

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister » La Helmi 28, 2015 12:11 am

Chefile kirjoitti:
Edit. Niin ja piti mainita vielä, että pidän hyvinkin mahdollisena, että tämä nainen on pysyvästi flipannut näissä henkimaailman touhuissa. Kuitenkin tuota synkkyyttä oli jo hyvä tovi jatkunut ja hoitoa hän oli saanut myös verrattain pitkän ajan, joskaan en tietenkään tiedä oliko parempia jaksoja jnejne. Ihmeellisen vähän media on huomioinut tätä Tarot-hommaa ja muita mahd. tekijöitä taustalla, sillä tällaisistahan ne lööpit tehdään.
Minä ajattelin myös, että on tainnut tarot-kortit ja muutkin henkimaailman jutut jäädä "päälle" eikä ole enää pystynyt enää hallitsemaan mieltänsä itse. Eihän kortteihin pidä liian tosissaan uskoa.
Gods made heavy metal.

WalkingDisaster
Lovejoy
Viestit: 1664
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Äiti surmasi kaksi lastaan, Kuopio 22.11.2014

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster » La Helmi 28, 2015 12:55 am

Chefile kirjoitti: Jotenkin jäänyt kuva tästä EH:sta, että hän on äärimmäisen "minä, minä"-ihminen, joka ei näe oman hyvin, tai noh, pahoinvointinsa keskellä muita lainkaan. Jos miettii seuraavia tietoja:
Lyhensin lainausta reippaasti. Mutta kyllä on juuri tuollainen "minä, minä", koska ensinnäkään ei ole uskonut, että isä voisi lapset hoitaa, vaikka isä oli näistä huolehtinut tähänkin saakka. Syyllisti isää, joka oli työtön, on ne työttömät ennenkin pystyneet lapsia hoitamaan, saatana. Ilmoitti isälle ja vanhemmilleen puhelimitse, mitä oli lapsille tehnyt. Aivan kuin olisi nauttinut tilanteesta saada itse ilmoittaa tapahtuneet.

Ja tämä "Lukijatar", joka täällä mainitsi siitä, että muiden omaisten ja lasten isän olisi pitänyt tajuta, mitä voi tapahtua, niin hänelle sanoisin, että... mene muualle avautumaan, kiitos.

kiinnostunut68
Neuvoja-Jack
Viestit: 290
Liittynyt: Pe Elo 23, 2013 5:58 pm

Re: Äiti surmasi kaksi lastaan, Kuopio 22.11.2014

Viesti Kirjoittaja kiinnostunut68 » La Helmi 28, 2015 4:32 am

Jotenkin vaan tuli sellanen tunne, et tästä EH:sta tullaan vielä kuulemaan, kunhan saa tämän sopan selvitettyä. Ehkä noin 10-20-vuoden sisällä. Sen verran sekopäälle rouva vaikuttaa.
Kun tämä EH on ilmeisesti järjestänyt näitä huuhaa kurssejakin, niin väkisinkin mietityttää, et kuinkahan sekasi se on saanut näitä kurssilaisiaan?

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4510
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Äiti surmasi kaksi lastaan, Kuopio 22.11.2014

Viesti Kirjoittaja URSA » La Helmi 28, 2015 4:16 pm

Olikohan murhien pohjimmaisena syynä kuitenkin kostaa aviomiehelle vaikkapa se, kun elintaso ei ollutkaan rouvaa miellyttävällä tasolla. Jotenkin tuo nainen tuntuu sivuuttaneen täysin lasten isän ja lasten välisen suhteen. Naista ei olisi pahemmin kaivattu pidemmän päälle, vaikka hän olisi tehnyt itsemurhan, vaan muun perheen elämän olisi jatkunut, mutta lasten menetys on musertanut isän.

En tunne Tarot-kortteja, mutta tuskin niistä muut tulkitsevat mitään murhakäskyjä. Joko naisen mielisairaus pyörii huuhaa-juttujen ympärillä, ja hän "ulkoistaa" omat ajatuksensa Tarot-korttien käskyksi, tai sitten tuo on vain helppo tekosyy, kun ei osaa tai kehtaa selittää oman tekonsa perimmäisiä syitä.

pikas.so

Re: Äiti surmasi kaksi lastaan, Kuopio 22.11.2014

Viesti Kirjoittaja pikas.so » La Helmi 28, 2015 6:41 pm

Motiivia on turhaa selvittää, koska salattuja asioita terveyden ja talouden osalta pantataan.

Eli joku mulle sanoi joskus täällä: ei mitään selvitettävää..hajaantukaa.

Torsoksi jäi tämäkin.

karmamelli
Alokas
Viestit: 10
Liittynyt: Su Helmi 01, 2015 6:23 pm

Re: Äiti surmasi kaksi lastaan, Kuopio 22.11.2014

Viesti Kirjoittaja karmamelli » La Helmi 28, 2015 10:00 pm

Tarot-kortteihin pätee aikalailla sama kuin horoskooppeihin, niistä näkee sen mitä haluaa nähdä. Olen joskus muinoin harjoitellut "lukemaan" ja nostamaan tarot-kortteja ja niiden viestit sekä ns. vastaukset ovat laajoja. Lukijan mielentila sekä asettamat kysymykset muokkaavat siis korttien vastauksen.
Tarot-kortit ovat hauskaa viihdettä ja niistä voi saada mm. lohtua. Murhaan ne eivät kyllä kannusta tai ohjaa, paitsi korkeintaan täysin hämmentynyttä ja epävarmaa persoonaa, joka on jo asiaa ennalta miettinyt. Mielestäni EH yrittää selityksillään siirtää vastuuta teostaan niin miehelleen, lapsilleen kuin henkimaailmaan. :evil:

kiinnostunut68
Neuvoja-Jack
Viestit: 290
Liittynyt: Pe Elo 23, 2013 5:58 pm

Re: Äiti surmasi kaksi lastaan, Kuopio 22.11.2014

Viesti Kirjoittaja kiinnostunut68 » Su Maalis 01, 2015 12:20 am

Eikös E H harrastanut myös kundaliini joogaa? Ainakin googletuksen perusteella kundaliinista voi herkille ihmisille tulla pahojakin mielenterveysongelmia. No, oli ongelmia sitten ennen tai jälkeen näiden harrastusten, niin pelottavan harkitusti on E H kyllä toiminut.

Arlene
Lovejoy
Viestit: 1705
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Äiti surmasi kaksi lastaan, Kuopio 22.11.2014

Viesti Kirjoittaja Arlene » Su Maalis 01, 2015 10:20 am

kiinnostunut68 kirjoitti:Eikös E H harrastanut myös kundaliini joogaa? Ainakin googletuksen perusteella kundaliinista voi herkille ihmisille tulla pahojakin mielenterveysongelmia. No, oli ongelmia sitten ennen tai jälkeen näiden harrastusten, niin pelottavan harkitusti on E H kyllä toiminut.
Joo, harrasti.
Tiedotusvälineissä on ollut paljon näitä "jätin oravanpyörän" -juttuja. Luulen, että suurin osa näistä pettyy. Harrastetaan ja järjestetään kursseja vaikka kundaliinijoogasta Kuopiossa. Kuinka paljon niihin tulee osallistujia? Ja sitten seurauksena talous on tiukilla.
Peräänkuuluttaisin tiedotusvälineiltä vastuuta.

anita
Parranpäristäjä
Viestit: 61
Liittynyt: Ma Syys 19, 2011 7:53 am

Re: Äiti surmasi kaksi lastaan, Kuopio 22.11.2014

Viesti Kirjoittaja anita » Su Maalis 01, 2015 11:37 am

Siis Emmi Helle oli viime viikkoihin asti Suomen kundaliinijoogayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja ja lisäksi Kuopion aluevastaava, lisäksi hän veti elämänhallintakursseja erilaisilla teemoilla. Esimerkiksi naisille hän veti voimaannuttavia "kuningatarkursseja", joissa etsitään omaa sisäistä kuningatarta. Elämänhallinta ja sisäinen kuningattaruus näkyvätkin Emmillä olevan hienosti hallussa. Emmi Helteen kotona käyneet (esim. toimittajat) ovat ihmetelleet kodin pakonomaista siisteyttä; ehkä se lasten "kehitysviive" olikin sitä, että joltain joskus putosi lattialle hius tai leivänmuru ja kuningattaren täydellinen maailma romahti?

Vastaa Viestiin