17-vuotias tyttö poltettiin elävältä, Kokemäki 30.1.2015

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
sine qua non

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

^ Samanlainen vaikutelma tulee kuin Tähtisateelle. Ylimielinen pikku paskiainen koko jätkä.

Tämä nyt ei ole mikään yritys diagnoosiin, mutta psykopaatti tuosta tulee entistä vahvemmin mieleen. (Narsistisin piirtein höystettynä - vaikka enempi vähempi narsismia kaikista psykopaateista taitaa löytyä. "Kulttuuristen" syiden osuutta ei tietenkään voi jättää huomiotta, mutta tuskin ovat pelkästään tätä tragediaa aiheuttamassa olleet.)

Ihmetyttää kyllä, miksi tyttö on lähtenyt ollenkaan tuon rotan kelkkaan. Vaikka pianhan se hyypiön todellinen luonto sieltä sitten paljastui, nimittelyä ja arvaamatonta käytöstä.

Murheellista, niin murheellista.

WalkingDisaster
Christopher Lorenzo
Viestit: 1680
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

Murhasyytetty murtui oikeudessa kyyneliin: "En ole lapsimurhaaja"

Rikos Julkaistu 22.06.2015 16:22

25-vuotias lenkkeilijätytön murhasta syytetty mies kertoi oikeudessa oman näkemyksensä tammikuisen illan tapahtumista.

Miehen mukaan hänen ja 17-vuotiaan lenkkeilijätytön suhde ei ollut aluksi vakava. Mies kertoi, että hänellä oli aiemmin useita kokemuksia seurustelusuhteista.

- En missään nimessä ottanut suhdetta aluksi vakavasti, koska (uhrin nimi) oli alaikäinen, mies kertoo.

Seurustelusuhde muuttui kuitenkin syytetyn mukaan syvemmäksi, kun tyttö halusi hänen kanssaan kihloihin.

- Tapasin (uhrin nimi) äidin ohimennen ja tutustuttiin, mies kuvaili.

Suhde kuitenkin päättyi vuodenvaihteessa tytön päätöksestä. Mies päätti matkata tammikuun lopussa Helsingistä Poriin tapaamaan tyttöä ja pyytämään häntä takaisin.

- Anna minulle yksi mahdollisuus, mies kertoi pyytäneensä tytöltä ja polvistui tämän eteen.

Mies kertoi tytölle itsemurha-aikeistaan, mistä tyttö oli syytetyn mukaan suuttunut.

- Hän löi minua avokämmenellä kasvoihin. Myöhemmin hän silitteli ja rauhoitteli minua, mies kertoo oikeudessa.

25-vuotias mies kertoi tytön lähteneen hänen kyytiinsä ja he olivat ajaneet Kokemäellä sijainneelle latorakennukselle. Uhrin omaisten asianajajan mukaan reitti ladolle on mutkitteleva ja vaikea, ja reitti sinne on pitänyt suunnitella. Miehen mukaan puolestaan matka ladolle valikoitui sattumanvaraisesti.

Ladon luona mies kertoi ottaneensa bensakanisterin käteensä ja sanoi tytölle tekevänsä ratkaisun siitä, jatkaako elämää vai ei. Syytetty kertoi laittaneensa ladon oven kiinni ja kaataneensa bensan lattialle.

- Mene pois ja jätä minut rauhaan, mies kertoi sanoneensa tytölle ja jättäneensä hänet autolle.

Syytetty kertoi tytön juosseen hänen peräänsä ja yrittäneen estää miehen aikeita. Miehen mukaan tyttö kaatoi hänet bensan keskelle. Mies kertoi oikeudessa menettäneensä tajunnan, ja kun hän heräsi, latorakennus oli ilmiliekeissä.

- Tyttö makasi ladon lattialla, en pystynyt auttamaan, siellä oli liikaa savua, mies kertoi.

Tapahtumakuvauksen lopussa miehen ääni voimistui ja hän murtui kyyneliin.

- Syyttäjä, poliisi ja lääkärit ovat laittaneet minun päähän kaiken. Olen tullut Suomeen sitä varten, että opiskelen. En ole tullut ketään tappamaan. Pyydän jumalalta anteeksi. En ole tappanut ketään, en ole lapsimurhaaja, mies toteaa.
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... ja/5195704

Kitty-cat
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Ma Helmi 02, 2015 10:11 pm
Paikkakunta: Pori

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja Kitty-cat »

Kuinkahan kauan puolustuksella on mennyt aikaa keksiä tuollainen skenaario tapahtuneesta. On se nyt kumma, kun toinen on ostanut valmiiksi bensat ja vehkeet ja tyttö sitten puolikuolleena raahautuu peittoon kääriytyneenä liekkien keskelle.. Hömmm.. Vähään aikaan mitään yhtä älytöntä kuullutkaan. :roll:

Ihan tosissaan, tehty mikä tehty, ei auta kiemurtelu enää!

Tähtisade
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja Tähtisade »

Hieman kattavampi kertomus kuin aiempi IS:n artikkeli.
IL kirjoitti:Epäilty oikeudessa: kiisti murhan, pyysi Jumalalta anteeksi ja purskahti itkuun

Maanantai 22.6.2015 klo 16.02 (päivitetty klo 16.36)

25-vuotiaan miehen versio tapahtumista erosi merkittävästi syyttäjän väitteistä.

Esitellessään itsensä mies kertoi muuttaneensa Afganistanista Suomeen vuonna 2003 ja tutustuneensa uhriin kesällä 2014. Hän kertoi, että ei ottanut suhdetta aluksi vakavasti tytön nuoren iän takia. Mies vakuutti puhuneensa tytölle aina totta.

- En ole valehtelija, en kuseta, en kaksinaamainen.

Miehen mukaan he tapasivat tytön kanssa 2-3 kertaa kuukaudessa vuodenvaihteeseen asti. Mies väitti tavanneensa myös tytön äidin kerran. Epäilty väitti jopa kihlautuneensa tytön kanssa tämän halusta.

- Silloin aloin ottaa suhteen vakavasti.

Seurustelu päättyi eroon, minkä jälkeen mies kertoi masentuneensa itsemurhan partaalle. Hän kuitenkin kiisti olleensa mustasukkainen, vaikka kuuli tytön tavanneen jo toisen.

- Mulla ei ollut mitään riitaa sen kanssa. En ole ikinä ollut väkivaltainen. Syyttäjä keksii omasta päästään, kun väittää tällaista.

Hän väitti olleensa eronkin jälkeen huolissaan tytöstä, joka oli miehen mukaan kertonut hänelle väkivaltaisesti käyttäytyvästi ex-poikaystävästä. Mies kertoi menneensä tammikuun lopussa Poriin selvittääkseen, voisiko heidän suhteensa sittenkin vielä jatkua.

"En ole murhaaja"

Mies kertoi, että tyttö nousi hänen autoonsa vapaaehtoisesti. Sillä ajeltiin kohti Kokemäkeä välillä pysähtyen ja keskustellen.

- Sanoin, että haluan rakentaa elämän sun kanssa. (Uhrin nimi) oli sanonut mulle, että haluaa lapsia mun kanssa.

Mies myönsi tytön sanoneen, ettei tämä halua jatkaa suhdetta.

- Sanoin, että sitten teen itsemurhan.

Tästä tyttö miehen mukaan suuttui ja löi häntä avokämmenellä kasvoihin.

Kokemäen varastorakennuksen luona mies yritti omien sanojensa mukaan itsemurhaa menemällä sisälle taloon bensakanisterin ja tulitikkujen kanssa. Miehen mukaan tyttö tuli hänen peräänsä palavaan rakennukseen.

- En ole murhaaja. Ei ollut koskaan tarkoitus vahingoittaa, hän kiisti.

Mies kertoi havahtuneensa palavasta rakennuksesta ja nähneensä maassa makaavan tytön. Hänelle itselleen jäi palovammoja kasvoihin ja käsiin.

Purskahti itkuun

Tapahtumakuvauksen jälkeen puolustusasianajaja ehdotti, että olisi syyttäjän vuoro kysellä. Epäilty itse oli eri mieltä. Hän halusi jatkaa lukemista paperista, josta suuri osa hänen suomen kielellä antamistaan vastauksista oli ilmeisesti peräisin.

- Mä olen tullut Suomeen sitä varten, että mun elämä paranee ja pääsen opiskelemaan. En ole tullut tappamaan ketään. Pyydän Jumalan armoa ja pyydän anteeksi, mies sanoi ja purskahti itkuun.

Rauhoituttuaan mies vastasi syyttäjän kysymyksiin, jotka koskivat muun muassa miehen poliisille antamien kertomusten ja tuoreen todistuksen ristiriitoja.

Aiemmin mies oli muun muassa väittänyt menneensä tytön luo Poriin, koska hänen kaverinsa oli käskenyt hakea tämän sieltä Helsinkiin. Mies myönsi oikeudessa sepittäneensä koko jutun. Hän väitti pelänneensä poliisikuulusteluissa, että viranomaiset saattavat kiduttaa häntä.

Puolustusasianajaja oli maininnut aiemmin, että mies on Suomessa asuvan sukunsa ainoa, joka ei ole saanut maan kansalaisuutta.

HILKKA KARVONEN
PORI
Että ihan kidutusta pelkäsi. Ei tuo rassukka linnassa selviä.
Kitty-cat kirjoitti:.On se nyt kumma, kun toinen on ostanut valmiiksi bensat ja vehkeet ja tyttö sitten puolikuolleena raahautuu peittoon kääriytyneenä liekkien keskelle.
... niinpä. Mielenkiintoista olisi kuulla myös, miten vastaa syytteeseen törkeästä raiskauksesta. Ilmeisesti seksiäkin on harrastettu kaikessa yhteisymmärryksessä ja/tai tytön aloitteesta.

URSA
Watson itse
Viestit: 5665
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja URSA »

Onneksi tuomari suostui salaamaan vain osan oikeudenkäynnistä. Nyt kaikki saavat lukea uutisista murhaajan oman sepitteen tapahtumista. Uskomattoman röyhkeää valehtelemista.

Tähtisade
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja Tähtisade »

sine qua non kirjoitti:Ihmetyttää kyllä, miksi tyttö on lähtenyt ollenkaan tuon rotan kelkkaan. Vaikka pianhan se hyypiön todellinen luonto sieltä sitten paljastui, nimittelyä ja arvaamatonta käytöstä.

Murheellista, niin murheellista.
Murheellista kieltämättä.

Ramin taisi olla tytön ensimmäinen poikaystävä. Tämä on varmasti saanut tytön pään pyörryksiin, kun on epätoivoisesti itselleen vaimoa etsinyt. Ehkäpä ne hälytyskellot tosiaan alkoivat soida tämän nuoren tytön päässä, kun kuitenkin rohkaistui suhteen päättämään...

Se, miten hän on tytön sitten vielä tänä kohtalokkaana iltana saanut matkaansa houkuteltua, onkin täysin toinen asia. Eikä siitä valitettavasti ole enää kuin yhden selkärangattoman osapuolen kertomus kuultavana.

sine qua non

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Vielä yksi kuvaus Iltalehdestä. Röyhkeä tyyppi kyllä on; vaikuttaisi, että ajattelee olevansa lain ulottumattomissa. Jatkuva kertomusten muuntelu ja emotionaalinen labiilius (varsinkin tuo raivostuminen siitä, kun konfrontoidaan ja saadaan kiikkiin valehtelusta) kielivät kyllä jonninmoisesta pershäröstä.

Eiköhän tuomio ole jo aika lailla taputeltu (toivon ainakin), rotta on itse pelannut itsensä pussiin tuommoisilla tempauksilla oikeudessa.

Tuommoisen häikälemättömän röyhkimyksen edessä nuori, kokematon tyttö voi tosiaan olla avuton, vaikka ei haluaisi miehen mukaan mennäkään.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015062 ... 6_uu.shtml
Murhasta syytetty hiiltyi syyttäjälle: "Älä valehtele mulle!"
Maanantai 22.6.2015 klo 17.07

17-vuotiaan tytön murhasta epäilty oli syyttäjälle hankala kuulusteltava.

25-vuotias epäilty syytti yksityiskohtaisia kysymyksiä esittänyttä syyttäjä Kalle Kulmalaa moneen otteeseen valehtelusta. Hän suuttui muun muassa käsiteltäessä miehen kuljettaman auton pysähtymistä Laviantiellä, josta kerrottu kuvaus poikkesi hänen aiemmin kertomastaan siinä, mitä epäilty ja uhri pysähdyksen aikana tekivät.

- Älä keksi syytä mun päälle, älä valehtele mulle, mies hiiltyi syyttäjän kysymyksistä.

- Luin vain täältä esitutkinnasta, syyttäjä yritti perustella.

Kuulusteltavana ollut murhasta epäilty katkaisi lauseen puhumalla päälle:

- Mä oon ihminen, joka on jäänyt hänen jälkeen. Mä tiedän, mikä on totta. Mä en ole missään vaiheessa vaihtanut tarinaa, mies väitti.

Ristiriidat esiin

Syyttäjän kuulustelun tavoite oli osoittaa ne kohdat, joissa miehen kertomus tapahtumien kulusta vaikutti epäuskottavalta tai muuttuneilta. Kulmala nosti esitutkinta-aineistoon vertaamalla esiin useita ristiriitoja.

Poliisille mies oli kertonut havainneensa, että tyttö laittoi matkapuhelimensa äänettömälle tai sammutti sen.

- En ole sanonut, en ole nähnyt. En ole valehdellut, ehkä vahingossa sanonut. Se on eri asia, syytetty vetosi.

Syyttäjän kamppailun jäljiksi tulkitsemat mustelmat mies kertoi saaneensa siitä, kun hän jätti kätensä tahallaan auton oven väliin ja "reenaamisesta."

Syyttäjä uteli, miksi omien sanojensa mukaan itsemurhaa hautonut mies osti tekoa varten juuri köyttä, bensiiniä ja taskulampun.

- Se oli mun oma valinta, epäilty perusteli.

Syyttäjä kummasteli sitä, että näiden hankintojen jälkeen mies kävi ostamassa vielä vaatteita:

- Ihmettelen vain sitä, että muutamaa tuntia aikaisemmin ostitte köyttä ja bensiiniä tappaaksenne itsenne, ja sitten näette tällaisen vaivan, että ostatte uudet housut?

- En halunnut olla likainen, kun näin (uhrin nimi), vastaus kuului.

Usean vastaavan riitaisan yksityiskohdan puimisen jälkeen Kulmala arvioi, että epäilty tuntuu muuttavan kertomuksiaan johdonmukaisesti muihin todisteisiin sopiviksi.

HILKKA KARVONEN
[email protected]
PORI
Edit. Korjattu linkki toimivaksi.

Avatar
Mind Over Matter
Harjunpää
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Joulu 12, 2011 5:33 pm

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja Mind Over Matter »

Tähän Tapio Arjon (http://www.tapioarjo.com) mielestäni hyvä kirjoitus:
Suomi on suistumassa sisällissotaan
3/2/2015

Amorellan raiskaukset, 17-vuotiaan porilaistytön murhapoltto, 10-vuotiaiden seksuaaliahdistelut ja Itäkeskuksessa tapahtunut 12 hengen katuryöstö. Nämä ovat tapahtuneet viimeisen viikon sisällä.

Ramin Azimi - ilmeisesti afgaani, on vahva epäilty porilaistytön murhasta ja ruumiin polttamisesta.

Herra Azimista karttuu kaiken aikaa iloisesti lisätietoja.

Kuva

Perjantaina kadonneen porilaistytön taposta epäilty 25-vuotias mies on tuomittu aiemmin ampuma-aseen varkaudesta ja muista rikoksista. Satakunnan käräjäoikeus käsittelee poliisin vangitsemivaatimusta keskiviikkona iltapäivällä.

Henkirikoksesta epäilty mies ja kuollut 17-vuotias tyttö olivat ystäviä Facebookissa. Ilta-Sanomien mukaan pidätetty mies on tytön ex-poikaystävä, mutta tietoa ei ole vahvistettu.

Mies ilmoittaa sosiaalisessa mediassa työskentelevänsä suuren turvallisuusalan yrityksen palveluksessa.

Mies on asunut Helsingissä ja syyllistynyt siellä joihinkin rikoksiin.

Mies tuomittiin vuonna 2008 neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta. Hän oli varastanut marraskuussa 2011 Fabianinkadulla sijaitsevalta West Shooters ry:n ampumaradalta ampuma-aseen patruunoineen laittamalla sen reppuunsa ja poistumalla paikalta tavarat mukanaan.

Mies luovutti .22-kaliiperisen käsiaseen toiselle henkilölle, joka antoi sen puolestaan kolmannelle. Poliisi takavarikoi Ruger-merkkisen aseen kolmannelta mieheltä.

Mies myönsi syytteet oikeudessa eikä valittanut tuomiosta hovioikeuteen.

Vuonna 2013 mies tuomittiin kätkemisrikoksesta sakkoihin. Helsingin käräjäoikeuden mukaan hän oli pitänyt hallussaan ja välittänyt eteenpäin varastettua omaisuutta kuten taulutelevision, pyykinpesukoneen ja pölynimurin.

Lisäksi hän syyllistyi 15-vuotiaana moottorikulkuneuvon käyttövarkauden yritykseen ja sai siitä sakkotuomion. Hän oli yrittänyt ottaa käyttöönsä toisen henkilön omistaman skootterin rikkomalla lukon ja raahaamalla skootteria. Teko ei onnistunut, koska hän ei saanut rikottua skootterin lukkoa.

Eli sama homma kuin Sellon murhaajalla Ibrahim Shkupollilla. Rikollinen tausta, mutta Suomi ei edes harkinnut karkotusta.

Kuinka kauan suomalaisten on odotettava, ennen kuin meidän herramme ja yksi rouva tarttuvat tosissaan toimeen?

Vai pitääkö kansalaisten ihan oikeasti perustaa omat turvallisuusjoukot, ennen kuin mitään tapahtuu.

Ja tässä murhaajan uhri. Nimikin on tiedossa, mutten julkaise sitä, hakekaa itse, jos kiinnostaa. Yle veti jälleen pohjat. Ei sanaakaan tästä vaan käsiteltiin autokolareita ja vakuutuspetosta.

Kuva

Otan osaa omaisten suunnattomaan suruun.

URSA
Watson itse
Viestit: 5665
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja URSA »

Jossakin edellä lainatussa uutisessa mainittiin syytetyn saapuneen Suomeen vuonna 2003. Silti syytetty ei vieläkään ymmärrä, ettei suomalainen oikeussali ole mikä tahansa paikka, vaan siellä tulisi käyttäytyä kunnolla. Hänelle on myös ollut vaikeaa käsittää, ettei suomalainen nuori tyttö hyväksy nimittelyä ja arvaamatonta käytöstä seurustelusuhteessa, ja ettei nuoren tytön veli tee päätöstä seurustelun päättymisestä. Lisäksi hän kuvittelee viranomaisten kiduttavan pidätettyjä Suomessa. Hienoa kotoutumista. 11-vuotias lapsikin tietää paremmin, kuinka asiat ovat Suomessa.

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1164
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Elinkautinen ja maastakarkoitus.

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13495
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Iltalehdestä: "Mä olen tullut Suomeen sitä varten, että mun elämä paranee ja pääsen opiskelemaan. En ole tullut tappamaan ketään. Pyydän Jumalan armoa ja pyydän anteeksi, mies sanoi ja purskahti itkuun".

Tullut hakemaan parempaa elämää vanhempiensa kanssa. Milläkö statuksella? Pakolainen? Elintasopakolaisia koko suku. Entä millä tavalla hän (sukunsa) on sitä mieltä, että elämä Suomessa on parempaa? Ja miksi näin olisi? Mistä se saattaisi johtua? Onko kukaan suvusta kritisoinut Afgaanistanin oloja, kulttuuria, tapoja, tottumuksia, uskontoa? Vai ovatko vaan tulleet onneaan onkimaan. Ja rötöstelemään. Rikoshistoriansa antaa ymärtää ihan jotain muuta kuin nuo väitteet paremman elämän hakemisesta ja opiskelusta.

Mitä hän siihen Jumalaa mukaan vetelee? Ei Jumala sitä latoa sytyttänyt, eikä Jumalan armahduksella ole mitään tekemistä maallisen tuomioistuimen kanssa.

Eipä ole näkynyt viime aikoina Afganistanin lahjan Suomelle, kansanedustaja Nazima Razmyarin (sd) kirjoituksia kuinka meidän kannattaa ja pitää ottaa lisää ja lisää, ja aina vaan lisää, jopa loputtomiin, ihmisiä Afgaanistanista...

Elinkautinen olisi toki sopivin ratkaisu, mutta kallis sellainen. Karkoitus heti perään. Kalliiksi tulee, mutta ehkä päätyy vankilassa omaehtoiseen ratkaisuun...

Syytetyn sisko oli mukana paikkaamassa suvun kunniaa ja mahdollistamassa veljellensä Suomen kansalaisuuden saamista. Kansalaisuuden saamiseksi olisi tämän tytön pitänyt uhrata elämänsä.
- Afgaanisian takia!
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

poepporoo
Jane Marple
Viestit: 1028
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Vai paskiaisen mukaan tyttö olisi kaatanut hänet lattialle liekkeihin?! Mitä vielä? Kas kun ei väitä tytön suunnitelleen koko tapahtuman ja yrittäneen murhata tämän Azimin!? Miten noin kieroon kasvanut paskakasa on voinutkaan syntyä tähän maailmaan!??
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-

kaljaloota
Theo Kojak
Viestit: 1158
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja kaljaloota »

^ Samainen kaveri satuili, että oli itse laittanut käden auton oven väliin ja loput mustelmat tuli reenaamisesta, ans kattoo mitä vitsiä tästä oikein vielä tuleekaan kun aikaa kuluu, kieroon kasvanut pentu eli poju.

peja
Nikke Knakkertton
Viestit: 163
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2015 4:10 pm

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja peja »

Tästä ei puutu enää kuin se, että syytetty ja hänen omaisensa ( sisko ym. ) syyttävät syyttäjää ( ja Suomen oikeslaitosta ) rasistiseksi. Joten sitä odotelessa, kaikki muu uskomaton höpinä on jo kuultukin.

Janex
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: La Huhti 21, 2012 12:54 am

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja Janex »

Hesaria lukiessani törmäsin outoon juttuun. Mistä on tullut tämä "kehitysvamma"? Onko samaa itsediagnosointia kun muutkin kohdat jutussa. Tämä on suoranaista halveksuntaa kehitysvammaisia kohtaan.
Lainaus päivän hesarista.

"Lenkkeilijätytön murhasta syytetty romahti käräjäsalissa: "En tullut Suomeen murhaamaan ketään"
KOTIMAA 22.6.2015 9:59 Päivitetty: 22.6.2015 17:06

PORI. Satakunnan käräjäoikeudessa Porissa alkoi maanantaina porilaisen lenkkeilijätytön surman käsittely. 25-vuotiasta miestä syytetään myös törkeästä raiskauksesta, mutta tämä syytekohta käsitellään kokonaan suljetuin ovin.

Syytteen mukaan mies aiheutti iskulla tytölle päähän ruhjevamman.
Sitten hän vei tajuttoman uhrin autolla tyhjään rakennukseen, valeli bensiiniä hänen päälleen ja sytytti hänet. Tyttö oli tuolloin vielä elossa.

Syytteen mukaan motiivina miehen teolle oli se, että tyttö oli lopettanut suhteen miehen kanssa. Syyttäjän mukaan teko oli harkittu ja sitä edelsi etukäteissuunnittelu.

Murhasta syytetty afganistanilaismies romahti ja alkoi itkeä salissa, kun oli hänen vuoronsa kertoa illan tapahtumista. Hän toisteli monta kertaa, ettei ole väkivaltainen ja syytti syyttäjän keksivän asioita omasta päästään. Mikään asian tutkinnassa ei hänen mukaansa pidäpaikkaansa.

Minä olen kehitysvammainen ja sairas. Tulin Suomeen opiskelemaan ja tekemään parempaa elämää, en tappamaan tai murhaamaan ketään”, hän sanoi ja pyysi jumalalta anteeksi.

Hän sanoi menneensä Poriin tapaamaan tyttöä, jotta voisi antaa
mahdollisuuden aloittaa suhteen uudestaan.

Hän sanoo puhuneensa pitkään tytön kanssa illan aikana, jolloin he lopulta päätyivät päämäärättömän ajelun jälkeen Kokemäelle. Siellä hänen oli määrä tehdä ratkaisu elämälleen. Hän sanoi olleensa stressissä ja vailla unta tuolloin.

Hän sanoi, että aikoi tehdä itsemurhan bensiinillä varastossa. Kun hän oli valellut sitä lattialle, hän havahtui, että joku törmäsi hänen selkäänsä. Tikku putosi kädestä ja hän paloi käsistä ja kasvoista, mies kertoi oikeudessa.

Kun hän tajusi mitä oli tapahtunut, hän huomasi tytön maassa. Hän sanoi, ettei voinut kuitenkaan tehdä enää mitään, koska oli jo niin kuumaa ja paljon savua.

Miehellä oli itsetuhoisia ajatuksia, hänen avustajansa totesi. Epäilty myös kertoi, että tyttö tuli autoon vapaaehtoisesti. Lopputilanne syntyi jonkinlaisen kamppailun jälkeen.

Mies katsoo myös olevansa vähintään alentuneesti syyntakeinen. Oikeudenkäynti käydään osin salaisena.

Syytetty istui oikeudenkäynnin alussa pöytänsä ääressä lähes kaksinkerroin suojellessaan kasvojaan kameroilta.

Viime vuosina yleistynyt näky, katseilta suojaava väliseinä, oli asennettu keskelle käräjäsalia. Sen tarkoitus on estää todennäköisesti ainakin uhrin omaisten ja epäillyn katsekontakti.

Heti oikeudenkäynnin alussa nähtiin erikoinen tilanne, kun käräjätuomari kehotti miestä poistamaan hupun päästään, mihin tämä ei suostunut. Sekä hänen tulkkinsa että avustajansa kehottivat häntä useasti poistamaan huppunsa, ja se onnistui vasta muutaman minuutin maanittelun jälkeen.

”Kasvot näkyviin”, totesi käräjätuomari.

Avustaja vannotti, että kameroita ei ole enää paikalla. Senkin jälkeen hän peitti kasvojaan vielä papereilla ja istui pää syvällä kumarassa.

Syyttäjän mukaan murhaa edelsi pitkä suunnittelu. Mies lainasi kaverinsa farmariautoa tammikuussa sillä verukkeella, että oli muka menossa Ikeaan, vaikka lähti Poriin.

Mies kävi myös Porissa Prismassa ostamassa köyttä ja taskulampun sekä kanisterin, johon tankkasi seitsemän litraa bensiiniä.

Taustalla oli tytön halu lopettaa seurustelu, tyttö oli myös tavannut toisen miehen, minkä syytetty sai tietää.

Kun hän lähti Helsingistä Poriin, hänen perheensä oli ollut huolestunut miehen aikeista ja soittanut hätäkeskukseen.

Mies tarkkaili tyttöä Porissa pitkään ja kun tämä lähti lenkille, mies ajoi hänen viereensä. Ohikulkija näki, kun mies polvistui tytön eteen ja ilmeisesti pyysi seurustelun jatkamista. Seuraavaksi ilmeisesti mies pakotti tytön autoonsa.

Syyttäjän mukaan mies oli ollut mustasukkainen ja masentunut ja koki tulleensa petetyksi. Hänellä oli ollut toiveita naimisiinmenosta. Hänen kansalaishakemuksensa oli hylätty ja syyttäjän mukaan suomalaisen vaimon saaminen olisi auttanut kansalaisuuden saamista.

Kaksikko päätyi Kokemäelle, jossa olleessa varastossa mies valeli bensiinin ja sytytti uhrin. Uhrilla oli tällöin jo vakavia vammoja päässään, mutta hänen kuolinsyynsä johtui palosta.

Mies jäi kiinni seuraavana päivänä Helsingissä. Hän oli sitä ennen muun muassa pessyt auton sisätiloja, joista silti löytyi jälkiä uhrista.

Puolustus lähtee siitä, että kyse oli tapaturmaisesta onnettomuudesta. Tyttö jäi liekkeihin estäessään miehen itsemurhaa.

Puolustuksen mukaan miehen tarkoitus ei ollut tappaa tyttöä eikä vedenpitävää näyttöä ole siitä, että tyttöä olisi vahingoitettu ennen tämän kuolemaa liekkeihin.

Tilanne syntyi, kun tyttö koetti saada miestä luopumaan itsetuhoaikeistaan, mitä oli edeltänyt bensiinin valelu. Mies levitti sitä laajalle alueelle varaston lattialla.
Puolustus katsoo, että mies aikoi kostaa itsemurhalla tytölle ja näin lisätä tämän syyllisyyttä.

Mies oli suhteen lopun jälkeen ollut vuorokausia syömättä ja nukkumatta, hän oli kyyhöttänyt nurkassa ja puhunut itsekseen, puolustus kertoi tilasta.

Hän oli halunnut perheen tytön kanssa. Myös miehen perhe oli ollut hyvin huolissaan miehen tilasta.

Korjaus kello 11.38: Jutussa kerrottiin aiemmin miehen katsovan olleensa vähintään alentuneesti syyntakeeton. Oikea temi on alentuneesti syyntakeinen."

Vastaa Viestiin