Taipalsaaren hotellisurma -07

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Katrina

Taipalsaaren hotellisurma -07

Viesti Kirjoittaja Katrina »

IL 29.10.2007:

Hotellista löytyi surmattu mies Taipalsaarella

Taipalsaareilainen mies on alustavasti myöntänyt poliisille teon.

Poliisi löysi myöhään lauantai-iltana hotellihuoneesta Taipalsaarella surmatun miehen. Syylliseksi epäiltynä on pidätetty yksi mies.

Lappeenrannan poliisi sai ilmoituksen, jossa taipalsaarelaismies kertoi surmanneensa miehen hotelli Saimaanrannassa. Huoneesta löytyi 1961 syntynyt keravalainen mies kuolleena sekä tekijäksi epäilty.

Vuonna 1981 syntynyt taipalsaarelainen on myöntänyt alustavassa kuulustelussa surmateon. Poliisi ei vielä kerro tarkemmin tekotapaa.

Viikonvaihteen aikana tehtyjen tutkimusten ja ruumiinavauksen perusteella poliisi tutkii asiaa epäiltynä tappona. Miestä esitetään vangittavaksi Lappeenrannan käräjäoikeudessa tiistaina.

Poliisi kertoi tapauksesta vasta maanantaina.

Jackie Jones
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 38
Liittynyt: La Loka 27, 2007 3:01 am

Viesti Kirjoittaja Jackie Jones »

Tuttu taisi mainita tästä. Mutta sanoi että kuristettu joten en sitten tiedä. Tekotapaahan ei vielä ole paljastettu.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 13071
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Pari kuukautta sitten keravalaismiehen surmannut taipalsaarelaismies ei kiistä tekoaan. 26-vuotiaan surmaajan asianajaja sanoi tekoa törkeäksi pahoinpitelyksi ja törkeäksi kuolemantuottamukseksi.

Syyttäjän mielestä kyseessä on tappo. Oikeuden istunnon päätteeksi antamassaa välituomiossa oikeus asettui syytäjän näkemyksen kannalle.

Tekijän mielentila tutkitaan ja se vienee aikaa nelisen kuukautta, joten lopullinen tuomio on näin ollen luvassa vasta ensi keväänä.

Oikeudenkäynti oli osittain salainen yksityiselämään ja terveydentilaan liittyvien arkaluonteisten seikkojen takia.

Uhri ja tekijä tunsivat toisensa jo entuudestaan. Keravalainen oli soittanut taipalsaarelaisen hotelliin kaljoille. Hotellihuoneessa keravalaisen käytös ärsytti siinä määrin taipalsaarelaista, että tämä lähetti klo 19 aikaa sukulaiselleen tekstiviestin, jossa kertoi aikovansa tappaa. Jonkin aikaa tämän jälkeen hän kuristi keravalaista kurkusta kaksin käsin ja myös käsivarsiotteella. Kuristaminen kesti viitisen minuuttia. Sen jälkeen hän painoi lenkkitossullaan uhria kaulasta.

Teon jälkeen hän soitti muutamille tutuilleen ja sukulaisilleen sekä ilmoitti teostaan hätäkeskukseen hieman ennen klo 23; "Olen Taipalsaarella. Tapoin yhden jätkän tuohon lattialle. Mä kuristin sen. Vartti sitten suurin piirtein".

Uhrin omaisten asianajajan mukaan tekijällä on ollut kyseessä selvä tappamisen meininki. Ei mikään vahinko. Uhrin äiti ja sisaret vaativat yhteensä 30 000 euron korvauksia plus kulut päälle.

Lähdeaineisto Kouvolan Sanomat 2.1.-08
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6434
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Tekijä sai tänään tuomionsa:
Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008050 ... 8_uu.shtml

Nuorukaiselle 9 vuotta vankeutta miesystävän kuristamisesta
5.5.2008 14:19

Tuomittu ilmoitti itse teosta hätäkeskukseen ja jäi tekopaikalle odottelemaan poliiseita.

Lappeenrannan käräjäoikeus tuomitsi tänään 27-vuotiaan Sami Ilvosen 9 vuodeksi vankeuteen miesystävänsä taposta. Ilvonen surmasi seksikumppaninsa kurkusta kuristamalla Taipalsaarella hotellihuoneessa sen jälkeen, kun miesten välille oli tullut riitaa tavoista harjoittaa seksiä.

Ilvosen todettiin tuomiota edeltäneessä mielentilatutkimuksessa olleet tekohetkellä, viime vuoden lokakuussa täysin syyntakeinen.

Itseään noin 20 vuotta vanhemman miesystävänsä, keravalaisen yrittäjän surmattuaan Sami Ilvonen ilmoitti itse teostaan hätäkeskukseen ja jäi tekopaikalle odottelemaan poliiseita.

Ennen hätäkeskukseen soittamistaan Ilvonen oli kuitenkin kertonut surmatyöstään ensin äidilleen, isälleen ja pikkuveljelleen sekä kaverilleen.

Vanhemmalle veljelleen hän ei saanut tapostaan heti kerrottua, koska veli on jo vankilassa kärsimässä elinkautista rangaistusta murhasta.

HARRI EKHOLM

Tiina
James Bond
Viestit: 7295
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Aizerbaidzan kirjoitti:Vanhemmalle veljelleen hän ei saanut tapostaan heti kerrottua, koska veli on jo vankilassa kärsimässä elinkautista rangaistusta murhasta.
:shock: ...toivottavasti isoveli ei saanut tästä tietämättömyydestään traumoja. :roll:

Katjushka
Philip Marlowe
Viestit: 1179
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

Iltalehti kirjoitti:
Vanhemmalle veljelleen hän ei saanut tapostaan heti kerrottua, koska veli on jo vankilassa kärsimässä elinkautista rangaistusta murhasta.
Apua mikä veljespari :shock:
Outoa ettei tärähtänyt elinkautista murhasta tällekkin veljelle kun oli kerran tekstarissa jo etukäteen todistettavasti suunnitellut tekoa.

Iso-Jorma
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 49
Liittynyt: Pe Syys 21, 2007 10:37 pm

Viesti Kirjoittaja Iso-Jorma »

Aizerbaidzan kirjoitti:Tekijä sai tänään tuomionsa:
Iltalehti kirjoitti:Ennen hätäkeskukseen soittamistaan Ilvonen oli kuitenkin kertonut surmatyöstään ensin äidilleen, isälleen ja pikkuveljelleen sekä kaverilleen.

Vanhemmalle veljelleen hän ei saanut tapostaan heti kerrottua, koska veli on jo vankilassa kärsimässä elinkautista rangaistusta murhasta.
Mikäs se on tuon ison veljen etunimi? Kai joku tietää, ei niitä elinkautista lusivia niin montaa ole. Ilvonen kuulostaa minulle tutulta nimeltä. Vaan ei tämä Samiboy, kun en ole liiemmin noissa tuhkaluukkuporukoissa liikkunut.
Ilman kovaa ei ole elämää.

Katjushka
Philip Marlowe
Viestit: 1179
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

Joku tällainen juttu olisi Hesarin arkistossa myös Ilvosen nimellä
HS - Kotimaa - 22.12.2005 - 534 merkkiä - 1. painos

Forssalaismiehelle elinkautinen murhasta
FORSSA. Forssan käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona 27-vuotiaan miehen elinkautiseen murhasta. Forssalainen Jani Ilvonen oli arvioitu mielentilatutkimuksessa täysin syyntakeiseksi.

Humalaisten välinen nimittely riistäytyi väkivallaksi forssalaisessa kerrostalossa viime helmikuussa. Ilvonen löi 34-vuotiasta uhria ensin sisätiloissa nyrkillä. Uhrin paettua ulos Ilvonen iski tätä pullolla ja kymmeniä kertoja pitkäteräisellä veitsellä.

STT
Täältä m.infosta löytyy puolestaan Sanna Ilvonen, joten ehkä muistelet tätä juttua
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... highlight=

Ainoska
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 54
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 12:35 pm

Eiköhän nuo veljeksiä ole, sami ja jani...

Viesti Kirjoittaja Ainoska »

Forssasta kotoisin molemmat...

jacktheripper
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Marras 19, 2007 9:13 pm

Viesti Kirjoittaja jacktheripper »

Paskaa kirjoittelevat lehdet. Uhrin tuntenut vuosia, oli parasystäväni.
Juu veljekset forssasta kotosin, olivat surmanneet forssassa jonkun miehen muutama vuosi sitten. Tekijä oli vielä ehd.alaisessa ruumiinkätkemisyrityksen vuoksi. Olivat huume kierteessä jo 2000 luvun alussa forssassa. Ilvoset tunnettiin jo aikoinaan hyvin forssassa. Uhrin sukulaiset omistavat safari yrityksen saimaanrannassa, ja uhri oli vuosia lähes jokaviikonloppu taipalsaarella, sukuloimassa ja yöpyi usein saimaanrannassa.
Jack The Ripper was here

Nuppi
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 2:33 pm

Viesti Kirjoittaja Nuppi »

Iso-Jorma kirjoitti:Ilvonen kuulostaa minulle tutulta nimeltä. Vaan ei tämä Samiboy, kun en ole liiemmin noissa tuhkaluukkuporukoissa liikkunut.
Kuules nyt tuhluukku mies. Vainaja ei ainakaan ollut mikään sellainen. Joten pidä se pääs kii. Ite tuntenu ihmisen monta vuotta. Koska olen sukulainen. Joten vähän rajaa. Tainnut tuo tekijä keksiä koko tarinan. Jotta saisi lievemmän tuomion tai sitten itse on niitä b rapun poikia. Siinä lähti aivan liian aikaisin ja aivan väärällä tavalla läheinen ihminen :(

tokkaukko
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 730
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Taipalsaaren hotellisurma -07

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

Joko Ilvoset on molemmat siviilissä? Ilmeisesti tämä EK veli ei ole kun ei ole ollut lehdissä vapauttamisesta mitään?

Vastaa Viestiin