Sivu 1/1

Kolmoismurha Kuusankosken Voikkaalla 1982

Lähetetty: Ti Heinä 19, 2016 6:38 pm
Kirjoittaja On Anoi Kaa
Onko tätä tapahtunut ja jos on, eikö muka löydy ketjua täältä. Tuttava vasta muisteli ja löysin haulla ainoastaan Suomi24 tukea tälle tapahtumalle. Jätin melkein saman kyselyn tonne seudun omaan ketjuun, se on loistavan karmaisevaa tarinaa täynnä. Eli:

Muistaako joku ketjua seuraavista Voikkaalla tehtyä kolmoismurhaa 80-luvun alkupuolella, ehkä 1982, tekijänä joku Mikkelson(noin kuulin lausuttavan, voi olla c-kirjaimiakin nimessä). Mikkelssoni oisi paukuttanut hengiltä ex-puolisen, tämän uuden miehen ja oman pikkupoikansa, mutta kaksi muuta kakaraa olivat onneksi päässeet karkuun(toinen murhaajan oma 8v tytär toinen tän kamu?). Ruumiita oli nostettu rintamamiestalon kaivosta.

Olen etsinyt minfosta löytämättä. Minulla ei ole rikoslehtiä ja netti ei ollut tuolloin oikein hyvä, kirjastoon suuntaan, mutta olisi hyvä saada vähän tarkentavaa tietoa.

Täällä jotain rippeitä, muutakin aika mielenkiintoista tavaraa myös ei-tuolla vaikuttavalle:

http://keskustelu.suomi24.fi/t/5223385/ ... kirikokset

Re: Voikkaan kolmoissurma 1982, tekijä Mikkelson tms??

Lähetetty: Ti Heinä 19, 2016 8:14 pm
Kirjoittaja dour
Tämä vastaus ei nyt lisäarvoa kovinkaan anna, mutta Väkkärässä on tapahtunut vasarasurma jonka jälkeen tekijä laittoi uhrit kaivoon. Uhrina nainen ja lapsi ja tekijänä tämän naisen aviomiehen veli. Tuo Voikkaan case kuulostaa täysin tutulle jutulle, mutta pitänee varmistella faktoja ennen kuin uskaltaa kommentoida.

Re: Voikkaan kolmoissurma 1982, tekijä Mikkelson tms??

Lähetetty: Ti Heinä 19, 2016 8:42 pm
Kirjoittaja Doctor Lecter
Kuva

Matti Pauli August Michelsson, synt vuonna 1944, ollen teot tehdessään 38 vuotias. Osoitteensa oli Alatie 5 as 2, Kuusankoski. Murhat suoritettiin Santatie 1 sijaitsevassa talossa, sen A-rapussa lauantaina 9.10.1982.

Alkkoholi, pillerit, mustasukkaisuus ex-vaimostaan. Sitä kautta katkeroituminen, viha ja lopulta päätös. Hän ajoi polkupyörällä Voikkaan linjuriasemalle ja muassaan oli Smith&Wesson -merkkinen ampuma-ase, jonka kaliiperi oli 22. Lopun matkan talolle hän käveli, eihän siitä ole kuin muutama sata metriä. Hän soitti ovikelloa ja ex-vaimonsa päästi hänet asuntoon.

Talossa oli Hilkka Michelsson, 32 ja loviisalainen hitsaaja Kari Ranta, 34 sekä Hilkan ja Matin yhteiset lapset, poika 3 ja tyttö 11, joka piiloutui kylpyhuoneeseen.

Nähtyään asunnossa hänelle tuntemattoman miehen alkoi ammuskelu. Hän ampui Hilkkaa sydämen kohdalle, Ranta yritti paeta, mutta sai luodin päähänsä. Tämän jälkeen hän meni asunnon toiseen huoneeseen, jossa 3-vuotias itki peloissaan ja hän ampui myös poikansa. Viha oli täyttynyt ja keittiön kello näytti aikaa 18:25. Ranta ja poika kuolivat heti. Hilkka matkalla sairaalaan.

Teon jälkeen hän polkupyöräili hautausmaan kautta kotiin. Poliisit saapuivat ja hänet pidätettiin sekä sittemmin vangittiin. Kouvolan KRP selvitti tapausta.

Alioikeudessa 15.2.1983 tuli 9 vuotta jokaisesta teosta, ne yhdistettynä 15 vuotta. Kouvolan hovioikeus vahvisti tuomion kesäkuussa 1983. Tekijä oli todettu alentuneesti syyntakeiseksi.

Matti ja Hilkka olivat tutustuneet vuonna 1966, menneet naimisiin 1970. Liitto oli väkivaltainen ja avioerohan siitä tuli vuonna 1981, mutta kuten Hilkka oli joskus ystävälleen sanonut; en tule koskaan pääsemään siitä miehestä eroon.

Elämän epäoikeudenmukaisuus näkyy Hilkka Michelssonin kohtalossa. Hän ponnisteli ja teki kaikkensa pitkälti toistakymmentä vuotta miehensä ja lastensa puolesta. Palkaksi hän sai rajuja riitoja, hurjia murhauhkauksia, syytöksiä ja itkua. Kun elämä näytti hieman valoisammalta, hän sai luodin sydämeensä.

Lähteenä uutinen jostain sanomalehdestä 11.10.1982 ja Alibi 9/1983

Re: Voikkaan kolmoissurma 1982, tekijä Mikkelson tms??

Lähetetty: Ti Heinä 19, 2016 9:08 pm
Kirjoittaja On Anoi Kaa
Voi saatana. Tuli vielä surullisempi olo nyt, kun tietää enemmän. Joillakin vaan tuo viha on niin pimeää, ettei sitä mikään valo läpäise. Kuka voisi ampua pelosta itkevän poikansa?
- No Matti Pauli August Michelsson.

Kiitos iso lisätiedosta Doc Lecterille, vaikka paha olo tulikin.

Huomenna vapaapvä melkein kaikesta rajoittavasta, jos kykenen kaivamaan lisäinfoa niin aloitan uuden ketjun henkirikoksiin.

Se pattijoen pommijuttu minua kyllä kiinnostaa enemmän, mistä dollariketjussa talvella lupasin setviä asioita(80-luvun kirjapainopaukku, liittyy dollari- & leimamerkkiväärennyksiin). Kirjapainoilija Ruha jyräytti tai tilasi jyräytyksen.

Re: Kolmoismurha Kuusankosken Voikkaalla 1982

Lähetetty: Pe Joulu 28, 2018 12:28 am
Kirjoittaja -M-
Onko tästä kenelläkään enempää tietoa? Erittäin surullinen tapaus.

https://www.geni.com/people/Matti-Miche ... 5820147177