Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

inniP
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 33
Liittynyt: Ti Touko 03, 2016 8:56 am

Re: Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja inniP » Pe Helmi 09, 2018 4:33 pm

No ei todellakaan ole noin, kyllä vastuu on kuolinpesällä, eli perikunnalla, eli kuolleen ihmisen lähimmillä omaisilla. Ei ole pankin asia.

Tiina
James Bond
Viestit: 7403
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Tiina » Pe Helmi 09, 2018 4:33 pm

NorthernDarkness kirjoitti:Itse näkisin tämän tapauksen olevan täysin valtion vastuulla.

Samaa mieltä. Kyllä hullujen kuuluisi olla valvonnassa, eikä vapaakävelyillä. Varsinkin vaarallisiksi luokitellut ja karkumatkoille alttiit yksilöt.
Melkoista välinpitämättömyyttä lääkäreiltä. Jos ei valtio korvaa, niin sairaala ja hoitavat lääkärit sitten yhteisvastuullisesti.

Joku vastuuhan noillakin pitää olla. :?

Avatar
Tackleberry
Charlien Enkeli
Viestit: 1979
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Tackleberry » Pe Helmi 09, 2018 6:33 pm

inniP kirjoitti:No ei todellakaan ole noin, kyllä vastuu on kuolinpesällä, eli perikunnalla, eli kuolleen ihmisen lähimmillä omaisilla. Ei ole pankin asia.
Höpö höpö. Kuolinpesän osakkailla ei ole minkäänlaista velvollisuutta ryhtyä siivoamaan ja myymään velkaisen kuolinpesän omaisuutta.

Mutta jos velkojen maksun jälkeen jäisi vielä jotain jaettavaa, niin silloinhan se olisi osakkaiden intressissä laittaa kiinteistöä siistiksi ja saada siitä mahdollisimman hyvä kauppahinta. Jos taas kyseessä on ylivelkainen kuolinpesä, niin osakkaat voivat olla täysin passiivisia. Ei heillä ole mitään velvollisuutta hoitaa velkojille heidän saataviaan.

Avatar
NorthernDarkness
Matlock
Viestit: 836
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » La Helmi 10, 2018 1:57 am

Kuolemannaakka kirjoitti: Tämmöinen surma vertautuu lähinnä siihen, että kävelytyksellä oleva hevonen riistäytyy irti ja jyrää jonkun vastaantulijan. Onko se sen kävelyttäjän rikos? Väheneekö omaisten tuska jos kävelyttäjä saa jonkun tuomion? Pitääkö jokaiselle kuolleen omaiselle maksaa isot korvaukset? Eikö kukaan enää koskaan kävelytä hevosta sen jälkeen?


Mielisairaita on vapaakävelyillä ja täysin vapaana tuhatmäärin joka päivä. Juuri kukaan ei tee mitään rikollista. Vaikea on etukäteen tietää, jos joku tekeekin.
Rinnastaisit siis tahdosta riippumattomassa hoidossa olevan rikollisen ihmisen tuollaiseen normaaliin hevoseen? Ja toiseksi tälläisten oikeuspsykiatristen ja "normaaleiden" mielisaaraaloiden ero on aika huomattava.Itse olen sen konkreettisesti kokenut koska olen asunut 18 ensimmäistä vuotta elämästäni 500 metrin päässä normaalista mielisairaalasta.Teineinä lähinnä naureskeltiin sairaalan vapaasti liikkuville potilaille ja monet olivat ns.hassuja setiä ja tätejä.Kukaan heistä ei tehnyt kellekkään mitää väkivaltaista tai pelottavaa koskaan.Aika absurdia että kuvittelet niuvan potilaiden tendenssin esim. juuri väkivaltaan olevan jotenkin samalla tasolla.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Gurney
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1505
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Gurney » Pe Helmi 16, 2018 9:40 pm

Miksi uhrin omaiset joutuvat maksamaan 10.000 oikeudenkäyntikuluja?

Teppo tai joku muu laista tietävä voi varmaan avata asiaa?
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Helmi 25, 2018 1:42 pm

Tackleberry kirjoitti:Kuolinpesän osakkailla ei ole minkäänlaista velvollisuutta ryhtyä siivoamaan ja myymään velkaisen kuolinpesän omaisuutta.

Voi olla, että joku suvun jäsenistä (sukulainen) on ollut takaamassa ko. kiinteistön lainaa ja tällöin hänellä tietysti on omat syynsä hoitaa asia kuntoon. On myös olemassa ihmisiä, jotka haluavat hoitaa kuolleen sukulaisen kesken jääneet asiat "loppuun saakka". Sellaista voi kutsua vastuuntunnoksi ja sitä kautta vastuunottamiseksi. Yhteiskunta ei ota vastuuta. Se on armoton kone, joka jauhaa sen hyppysiin joutuneet. Jostain kumman syystä yhteiskunta on jo pitkään kantanut enemmän huolta tekijästä kuin uhrista/uhrien omaisista.
- Mutta mitään velvollisuutta ei siis ole lakiin kirjoitettu. On toki erikoista, että miellät asian siten, että kuolleen ihmisen omaisuuden ja ylipäätään kaiken voi huoleti työntää jonkun muun kontolle selvitettäväksi. Että näin se toimisi.
Kuolemannaakka kirjoitti:Jos joku kuolee vaikkapa kolarissa, niin silloinkin menee omaisten elämä ihan sekaisin. Ei korvaa valtio eikä kukaan yhtään mitään vaikka omaisten tuska olisi kuinka suuri ja kotitila menisi vasaran alle. Pennin hyrrää ei tule, vaikka kyse voi olla ihan samanlaisesta äärimmäisen huonosta sattumasta.
Väärin ja oikein! Monasti vakuutus korvaa. Riippuen syyllisyydesta, tahallisuudesta, päihtymystilasta, tietoisesta riskinotosta yms. On myös mahdollista, että valtio voi korvata konttorinsa kautta jotakin.
Kuolemannaakka kirjoitti:Tämmöinen surma vertautuu lähinnä siihen, että kävelytyksellä oleva hevonen riistäytyy irti ja jyrää jonkun vastaantulijan. Onko se sen kävelyttäjän rikos? Väheneekö omaisten tuska jos kävelyttäjä saa jonkun tuomion? Pitääkö jokaiselle kuolleen omaiselle maksaa isot korvaukset? Eikö kukaan enää koskaan kävelytä hevosta sen jälkeen?
Huono ja täysin irrelevantti vertaus, joka kertoo ainoastaan sinun henkisestä tilasta ja kepeästä - jopa väheksyvästä - suhtautumisestasi henkirikosten uhreihin ja heidän omaisiinsa.
- Olenkin tehnyt ylläpidolle ehdotuksen, jossa esitän nimimerkki Kuolemannaakan puolesta, jotta irti päässeiden hevosten tapaukset kerrotaan tästä lähtien Henkirikokset -osastolla

Tuska ei välttämättä vähene syyllisen saamasta tuomiosta, mutta tuomiosta he kokevat saavansa oikeutta. Sitä oikeusvaltiossa kansalaisten voidaan edellyttää saavan.

Ei, ei pidä maksaa. Jokainen tapaus on ainutkertainen ja maksetaan sen mukaan mikä tilanne on ollut.
Kuolemannaakka kirjoitti:Mielisairaita on vapaakävelyillä ja täysin vapaana tuhatmäärin joka päivä. Juuri kukaan ei tee mitään rikollista. Vaikea on etukäteen tietää, jos joku tekeekin.
Juuri siksi heille tehdään (tai pitäisi tehdä) riskianalyysi ja sen mukaan katsoa keitä lasketaan "terapoivalle" vapaakävelylle. Mutta on anteeksiantamatonta, että vapaakävelylle päästetään henkilö, joka on karannut useasti ja jättänyt saapumatta, joka tiedetään väkivaltaiseksi ja arvaamattomaksi ja jonka historiasta tiedetään, että on uhannut tappaa.
- Tälläiset pitäisi olla lukkojen takana. Lääkäreiden ja viranomaisten pitäisi osata ennakoida. Yksinkertaistettuna; osata työnsä.

Juuri siksi mieleltään sairas on tuomittu tahdonvastaiseen hoitoon, että hän olisi poissa "kunnon ihmisten" elämästä, ja että hän voisi (höpö höpö) tervehtyä. Yhteiskunnan pitäisi pystyä ja osata suojella kansalaisiaan, mutta jokin kumma ihmisoikeus hullujen vapaaseen liikkumiseen estää tämänkin.

Harmi kun Skuttnabin uhri ei ollut lääkäri itse, hänen lapsensa tai joku merkittävä poliitikko. Ehkä silloin olisi tullut kiire tehdä korvausasioille, potilaan vapaakävelyille jotain uudistusta. Mutta niin kauan kuin uhreina ovat tavalliset tallaajat, niin asia ei voi viranomaisia vähempää kiinnostaa.
-----------------------------------
Tässä artikkelissa tekijän äiti kertoo kuinka viranomaisten vähättelivät Eetu Skuttnabin vaarallisuutta:

"Eihän hän ole vaarallinen itselleen tai muille" – toivottavasti mielenterveyslaki muuttuu
Skutnabb_oikeusalissa.jpg
Oheisessa kirjoituksessa Koskenkylässä 2016 surmanneen miehen äiti toivoo, että mielenterveyslakiin saataisiin pakkohoidon osalta muutos. Omaisten pelkoa siitä, että mies olisi vaarallinen itselleen tai muille, ei otettu todesta ennen kuin pahin tapahtui. Kuva murhaoikeudenkäynnistä Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Juha Perämäki.
Skutnabb_oikeusalissa.jpg (90.27 KiB) Katsottu 4445 kertaa
Koskenkylässä 2016 surmanneen äiti kertoo, kuinka poika päästettiin vapaalle kerta toisensa jälkeen "ottamaan omaa vastuuta".

Noin kahdeksan vuoden ajan yritimme auttaa lastani. Tyttäreni oli suurena tukena. Sanoimme aina poikaani hoitaville tahoille, että poika tekee joskus vielä jotain itselleen tai muille.

Kerta toisensa jälkeen itsemääräämisoikeuteen vedoten poikani pääsi pois lyhyistä hoitojaksoista. Pakkohoidon kriteerit täyttyivät aina, mutta Suomessa se on vain nimike pidempiaikaiseen hoitojaksoon, johon kuuluu silti vapaakävelyt ja potilaan anomat lomat.

Kesällä 2016 soitin yli kymmenen eripituisen hoitokerran jälkeen lääkärille ja sanoin, että pitäkää edes vuosi kiinni ilman vapaakävelyjä. Että saa edes mahdollisuuden parantua.

Ei saanut. Pitää kuulemma ottaa omaa vastuuta. Miten sairas ihminen voi ottaa omaa vastuuta itsestään saatika muista??

Jos ihminen sairastuu syystä tai toisesta ja joutuu/pääsee suljetulle osastolle, niin on se käsittämätöntä, että vapaakävelyt jatkuvat, vaikka aina tekisi jotain ja poliisit veisivät takaisin.

Luin vanhoja sähköposteja ja vuonna 2014 olin kirjoittanut pojalle kirjeen (emme saaneet tavata häntä, emmekä mitään tietoja, koska oli itse kieltänyt.)

Laitan tähän otteita tekstistä, koska kirje oli pitkä.

"Rakas ...! Olen nyt n. 5 v joutunut katsomaan vierestä, kun tuhoat itseäsi. Olet täysi-ikäinen, enkä voi asioihin vaikuttaa. Arvaa millaista meidän on olla. Aina pelätään mitä teet, oletko hengissä, oletko satuttanut jotain."

"Asian ydin on se, että ei sua kukaan voi auttaa, jos et itse halua parantua. Vielä et ole tehnyt mitään peruuttamatonta. Kukaan ei ole kuollut eikä vammautunut. Onneksi."

Ja loppuun olin laittanut, että toivottavasti paranet ja tulet takaisin tähän todelliseen maailmaan.

"Minulla on hirveä ikävä sinua koko ajan ja rakastan sinua yli kaiken."

Silloin vielä luulin, että kun jaksamme tukea ja puhua ja yrittää, niin se auttaa.

Lauantaiaamuna 6.8. ystäväni soitti ja sanoi, että lue uutisia. Pahin pelkomme toteutui.

18.8.2016 sain surmatun omaisilta kortin. Oli osoitettu äidille ja isoäidille.

"Jokaisen on kannettava oma surunsa juuri niin painavana kuin se kunkin kohdalle tulee.

rukoilemme teille voimia jaksaaksenne taakkanne alla, kunnes sen jonain hetkenä huomaa hiukan kevenneen ja eräänä aamuna näkee auringon nousseen.

Rukoilemme voimia ja ymmärrystä myös itsellemme, että jonain päivänä voisimme antaa anteeksi tekijälle.

Emme halua lisätä vihaa ja kaunaa tähän maailmaan, vaan rauhaa, rakkautta ja anteeksiantoa."

Äiti, isä, siskot ja veljet (julkaistu omaisten luvalla)

Onneksi he ymmärsivät meitäkin. Että ihminen, joka teki tämän hirvittävän teon oli sairastunut ja olisi tarvinnut hoitoa.

Rikoksen tekijöillä (sairaita tai ei) on myös läheisiä ja omaisia. Yhtä lailla meidänkin elämä on yhtä taistelua. Jokainen päivä.

Otan kantaa vain, koska uhrin omaiset ovat mielestäni täysin oikeassa.

Kukaan ei vastaa heille ja ota vastuuta.

Me taistelimme loppuun asti pojan puolesta, soitimme hätänumeroon aina kun kuulimme, että hän on vapaalla. Mikään ei vain auttanut.

Viimeisen kerran soitimme alkuviikolla häntä hoitavalle osastolle. Emme saaneet häntä puhelimeen, tiesimme että hän on taas vapaalla.

Emme kuulleet hänestä mitään, taas valvoimme, pelkäsimme, soiteltiin sinne sun tänne. Sitten tapahtuikin se, mitä olimme koko ajan pelänneet.

Toivottavasti mielenterveyslaki muuttuu ja mielenterveyspotilaatkin pidetään turvassa. Itseltään ja muilta.

Ja pääsevät elämään vapaassa ja turvallisessa Suomessa, SITTEN kun ja jos paranevat ja pärjäävät ilman suljettua osastoa.

Olen itse toiminut aikaisemmin hoitoalalla ja jos ihminen joutuu elämään lukkojen takana, niin siihen on silloin joku syy!!

Ei tullut koskaan mieleenkään kysyä, että lähdetkö kävelylle yksin! En halua syyttää ketään, vain tukea omaisia, että saavat oikeutta. Ja tässä samalla haluan kiittää poliiseja. He olivat lapseni turva ja palauttivat hänet takaisin hoitoon. Kerta toisensa jälkeen.

Oikeudenkäynnissä häntä vahti neljä poliisia. Ajattelin siltikin vielä koko ajan, että miksi tarvitsee vahtia. "Meillehän oli sanottu, ettei hän ole vaarallinen itselleen eikä muille. Miksi häntä siis nyt yhtäkkiä pitää vahtia, kun ei tähänkään asti ollut tarvinnut.”

Miksi aina pitää sattua kaikkein pahin, ennen kuin saa oikeanlaista apua.

Toivottavasti läheistemme elämän menetyksellä edes joku asia muuttuu.[/i]

Uusimaa
23.2.2018 - 14.00

"Otan kantaa vain, koska uhrin omaiset ovat mielestäni täysin oikeassa.

Kukaan ei vastaa heille ja ota vastuuta.

Me taistelimme loppuun asti pojan puolesta, soitimme hätänumeroon aina kun kuulimme, että hän on vapaalla. Mikään ei vain auttanut".


Siinähän se. Viranomaisvastuu, kuinka se ilmenee ja miten he hoitavat työnsä.

Tähän lopuksi viranomaisten ja poliitikkojen itse keksimä lausahdus, jota he mieluusti viljelevät: "Suomessa on maailman parhaat viranomaiset".

Huom! Jostain syystä tekijän äiti ei vertaa tapausta irti päässeen hevosen tapaukseen - kuten teki nimimerkki kuolemannaakka.
----------------------------------------------

Kolumni: Miksi valtio ei kanna vastuuta? – Rikoksen uhrin aseman parantamisen luulisi sopivan kaikille

Koskenkylän murha elokuussa 2016 oli suomalaisittain harvinainen, muttei aivan poikkeuksellinen murhenäytelmä.

Vaaralliseksi tiedetty mielenterveyspotilas oli karkuteillä ja päätyi entiselle kotitilalleen. Siellä hän surmasi tilan uuden omistajan.

Tappaja todettiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa syyntakeettomaksi ja hänet määrättiin tahdosta riippumattomaan pakkohoitoon.

Hänet velvoitettiin myös maksamaan uhrin omaisille noin 40 000 euroa kärsimyskorvauksia, oikeudenkäyntikuluja ja muita kuluja.

Veriteko oli yhden itäuusmaalaisen perheen näkökulmasta kuin tuhoisa tsunami. Murhatun naisen omaiset kirjoittivat kokemuksistaan kuluneen 1,5 vuoden aikana (UM 10.2.) Ne ovat romuttaneet heidän uskonsa suomalaiseen oikeusvaltioon.

Tuomitulla ei ollut tietenkään rahaa tai omaisuutta. Rikosvahinkolain mukaan valtio ei maksa uhreille kärsimyskorvauksia eikä myöskään oikeudenkäyntikuluja, ellei muita vahingonkorvauksia ole tuomittu. Raha ei tietenkään tuo ketään takaisin, mutta helpottaa selviytymistä ja on viesti siitä, kenen puolelle valtio katastrofissa asettuu.

Toinen omaisten kirjoituksen tapetille nostama asia liittyy siihen, kuka kantaa vastuun, jos vaarallinen potilas vapaalla ollessaan syyllistyy väkivaltarikokseen. Suomessa poliisin aseenkäyttöä valvotaan tarkoin, samaten omistaja on heti vastuussa, jos vaikkapa koira puree ohikulkijaa.

Sairaalasta lähteneen potilaan tekemä henkirikos ei aina johdu hoitohenkilökunnan laiminlyönnistä, mutta ei voi myöskään tutkimatta sanoa, että se ei ikinä johdu siitä. Tapahtumaketju pitää selvittää ja sen perusteella päättää mahdollisesta rikosprosessista.

Koskenkylän murhan kaltaisen tapahtuman todennäköisyys on onneksi mitättömän pieni, eikä sellaista pidä kenenkään alkaa pelätä. Tästä syystä myöskään laajempi vastuunotto syyntakeettomien tekemistä henkirikoksista ei tulisi valtiolle kalliiksi. Jos oikeus katsoo, ettei yksilö ole vastuussa tekemisistään, pitää valtion ottaa tuo vastuu.

Hallitus voi kaatua vaikka perhevapaauudistukseen, mutta rikoksen uhrin aseman parantamisen luulisi sopivan kaikille.

Samu Karvala

Kirjoittaja on Uusimaan toimittaja


Uusimaa
15.2.2018 - 08.37
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Tackleberry
Charlien Enkeli
Viestit: 1979
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Tackleberry » Ti Helmi 27, 2018 1:52 pm

Doctor Lecter kirjoitti:
Tackleberry kirjoitti:Kuolinpesän osakkailla ei ole minkäänlaista velvollisuutta ryhtyä siivoamaan ja myymään velkaisen kuolinpesän omaisuutta.

Voi olla, että joku suvun jäsenistä (sukulainen) on ollut takaamassa ko. kiinteistön lainaa ja tällöin hänellä tietysti on omat syynsä hoitaa asia kuntoon.

Toki, mutta tällä ei ole mitään tekemistä kuolinpesän osakkuuden kanssa. Sehän on ihan selvä, että lainan takaaja on lainan takaaja.
On myös olemassa ihmisiä, jotka haluavat hoitaa kuolleen sukulaisen kesken jääneet asiat "loppuun saakka". Sellaista voi kutsua vastuuntunnoksi ja sitä kautta vastuunottamiseksi. Yhteiskunta ei ota vastuuta. Se on armoton kone, joka jauhaa sen hyppysiin joutuneet. Jostain kumman syystä yhteiskunta on jo pitkään kantanut enemmän huolta tekijästä kuin uhrista/uhrien omaisista.
- Mutta mitään velvollisuutta ei siis ole lakiin kirjoitettu. On toki erikoista, että miellät asian siten, että kuolleen ihmisen omaisuuden ja ylipäätään kaiken voi huoleti työntää jonkun muun kontolle selvitettäväksi. Että näin se toimisi.
Näin se nimenomaan toimii. Mitä ihmeen vastuuta jonkun luuserin sukulaisten pitäisi ruveta ottamaan? Jokainen kantakoon vastuun omista teoistaan.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Helmi 27, 2018 2:44 pm

Tackleberry kirjoitti:Mitä ihmeen vastuuta jonkun luuserin sukulaisten pitäisi ruveta ottamaan?
Oliko Skuttnabbin surmaama nainen siis luuseri, koska hävisi kamppailun ylivoimasta mielipuolta vastaan?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Nippu
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 156
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 4:07 pm

Re: Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Nippu » Ke Helmi 28, 2018 12:58 am

Kun täällä näkyy olevan useampia näitä Skutnabbien perskärpäsiä niin kysyisin samalla, että kuka niistä oli se, josta ravitalleilla 80-luvulla sanottiin "Tie Jenkkeihin töihin käy ???? Skutnabbin sängyn kautta." Kun on päässyt tuo etunimi unohtumaan... Asiayhteys viittaisi tietty valmentajaan, mutta olisiko ollut kumminkaan sellaisessa asemassa, jossa olisi työpaikkoja voinut järjestellä tai jopa niistä päättää? Että olisko kumminkin ollut eläinlääkäri?

No asiaan. Tai ainakin sinne päin.

Brother Christmas mainostaa keräystä perheen hyväksi ja heidän kulujensa kattamiseksi
https://www.facebook.com/Brotherchristm ... 51/?type=3
Brother Christmas
17. helmikuuta kello 9:07 ·

Aloitimme eilen yhdessä Poliisikoirayhdistys kanssa keräyksen perheelle joka on joutunut tyttärensä murhan takia taloudelliseen ahdinkoon http://www.loviisansanomat.net/todeksi- ... inajainen/
Vaunula Oy joka on ollut useasti aikaisemminkin auttamassa apua tarvitsevia Brother Christmas ry kautta on tehnyt juuri 10.000€ lahjoituksen kyseiselle perheelle.
Saa heittää <3 viestikenttään jos pitää tätä upeana eleenä perheelle.
Mahtavaa yhteiskuntavastuuta Vaunula <3

Jos tapaus kosketti niin mukaan keräykseen pääset eilen julkaistun päivityksen tiedoilla

#brotherchristmas #yhdessäolemmeenemmän
http://www.brotherchristmas.fi
Saapa nähdä, miten tämän kanssa käy, kun nyt on niin kovasti tapetilla nuo BC:n tekemiset...

poliisiTV
Alibin satunnaislukija
Viestit: 105
Liittynyt: Ke Tammi 04, 2017 2:01 pm

Re: Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja poliisiTV » To Maalis 01, 2018 7:59 pm

[quote="Nippu"]Kun täällä näkyy olevan useampia näitä Skutnabbien perskärpäsiä niin kysyisin samalla, että kuka niistä oli se, josta ravitalleilla 80-luvulla sanottiin "Tie Jenkkeihin töihin käy ???? Skutnabbin sängyn kautta." Kun on päässyt tuo etunimi unohtumaan... Asiayhteys viittaisi tietty valmentajaan, mutta olisiko ollut kumminkaan sellaisessa asemassa, jossa olisi työpaikkoja voinut järjestellä tai jopa niistä päättää? Että olisko kumminkin ollut eläinlääkäri?

Onko näitä Skutnabbeja useampikin eläinlääkäri, vai onko kyseessä Vihdissä toiminut eläinlääkäri? Vihdissä toimineella edesmenneellä Skutnabbilla oli hevosia.

Andy74
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: La Heinä 21, 2018 4:00 pm

Re: Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Andy74 » To Kesä 13, 2019 5:15 am


lepoman
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: La Helmi 07, 2015 5:13 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja lepoman » To Kesä 13, 2019 8:45 am

Voi jumalauta tämän maan menoa :evil:

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Kesä 13, 2019 8:52 am

Jos huhu paikkansa pitää niin jopas on!
Koskenkyläläisen naisen raa’asta surmasta pakkohoitoon tuomitun miehen huhutaan jääneen palaamatta lomalta
Yleisjohtaja
Altti Pirinen
Itä-Uudenmaan poliisista kertoi Loviisan Sanomille keskiviikkoiltana, että poliisi ei vahvista eikä kiistä Loviisassa liikkuvaa huhua, josta useat soittajat ovat Loviisan Sanomilta kyselleet. Huhu on herättänyt hämmennystä erityisesti Koskenkylän alueella, jossa on silminnäkijöiden mukaan nähty ”aktiivista poliisitoimintaa” eli poliisin partioauto on nähty kiertelevän aktiivisesti alueella.
– Yleisellä tasolla voin todeta, että jos kansalaisille aiheutuu syystä tai toisesta uhkaa tai vaaratilanteita, poliisi tiedottaisi niistä yleisölle, Pirinen kommentoi niukkasanaisesti.
Surman jälkeen kävi ilmi, että valvontaviranomaisia kiinnostaa lähinnä potilaan itsemäärämisoiekus - ei se, palaako hän ns. vapaakävelyiltä ja mitä tekee jos ja kun ei palaa. Miksi ihmeessä tilanne olisi nyt muuttunut.
Ylilääkärin Iltalehdelle antaman lausunnon mukaan valvontaviranomaiset eivät ole niinkään olleet kiinnostuneita karkaustilastoista kuin esimerkiksi potilaiden itsemääräämisoikeuden kuten liikunnanvapauden rajoituksista. Murhasta epäillystä potilaasta oli tehty riskiarvio. Siitä huolimatta hänet oli päästetty vapaakävelylle.
– Hän on karannut sieltä varmaan toistakymmentä kertaa. Lisäksi lääkärit antavat ulkoilla ja lomailla, vaikka hoitajat olisivat vastaan. Sitten kun jotain tapahtuu, kukaan ei ota vastuuta, Kellokosken sairaalan toimintaan perehtynyt kertoi Iltalehdelle 30.8.2016.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
NorthernDarkness
Matlock
Viestit: 836
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » To Kesä 13, 2019 8:57 am

Ei tietenkään kukaan ota vastuuta, koska jos joku joutuisi ottamaan niin eihän tämä olisi ikinä vapaalla.Saa nähdä kenen omaiset joutuvat seuraavaksi maksamaan oikeudenkäynneistään tämän sekopään takia.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Kesä 14, 2019 1:40 pm

Huhu oli erheellinen:
Poliisi vahvistaa, että huhu Koskenkylän surmaajan liikkeistä on virheellinen

Itä-Uudenmaan poliisin yleisjohtaja Olavi Merihaaran mukaan Koskenkylän alueen asukkauden keskuudessa liikkunut huhu, jonka mukaan Riikentien surmaaja olisi jäänyt palaamatta lomilta on virheellinen. Henkilö on LS: saamien tietojen mukaan tällä hetkellä hoitolaitoksessa.

KOSKENKYLÄ Yleisjohtaja Olavi Merihaaran mukaan hän on tänään (torstaina) henkilökohtaisesti varmistanut, ettei kyseinen henkilö ole tällä hetkellä vapaalla jalalla. Loviisan Sanomat uutisoi keskiviikkona alueella liikkuneista huhuista, joihin liittyi silminnäkijöiden mukaan poliisin aktiivinen liikkuminen Koskenkylän alueella. Muutamia päiviä vellonut huhu aiheutti huolta ja hämmennystä alueen asukkaiden joukossa.

Loviisan Sanomat pahoittelee uutisesta asianomaisille, alueen asukkaille sekä muille mahdollisesti aiheutunutta huolta ja harmia.
Loviisan Sanomat.net
13.6.2019, 13:35

Tällä kertaa selvittiin säikähdyksellä. Huhuille antoivat pontta Skutnabbin aiemmat "vapaakävelyt" ja karkailut, joista sairaala ei ollut kiinnostunut eikä huolissaan.

Mutta jonakin päivänä hän on taas vapaa...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin